Blockchain voor supply chain: The Game Changer

Waarom hebben we blockchain nodig voor de toeleveringsketen? Welnu, we leven in een wereld waar de industriële revolutie ons dagelijks leven onder controle houdt. Supply Chain is een belangrijk onderdeel van onze productindustrie. Zonder het gebruik van de toeleveringsketen is er geen gereguleerde economie maar een chaotische omgeving.

Door de vele worstelingen biedt de supply chain-industrie echter niet zijn volledige potentieel. Om nog maar te zwijgen van het feit dat veel slechte spelers hen zowel intern als extern schade toebrengen.

Maar hoe gaat een onderneming om met alle inefficiënties van de toeleveringsketen? Met blockchain als leidende technologie kan hier ook uitkomst bieden. Daarom behandelen we blockchain voor de toeleveringsketen vandaag alleen om u te helpen erachter te komen hoe dit uw toeleveringsketen echt radicaal kan veranderen.

Dus laten we beginnen!

Contents

Inhoudsopgave

Hoofdstuk-1: Wat is een toeleveringsketen?

Een toeleveringsketen is een netwerkketen van leveranciers aan de fabrikant en distributie van een bepaald product onder de eindafnemer. Deze algemene keten van een netwerk omvat verschillende activiteiten, informatie, mensen en bronnen.

Bovendien vertegenwoordigt de supply chain ook alle stappen die een bedrijf neemt om een ​​dienst of product aan de eindgebruiker aan te bieden.

blockchain voor supply chain management

Een ander cool feit is dat de ondernemingen de toeleveringsketen zo ontwikkelen dat ze hun kosten kunnen verlagen en tegelijkertijd concurrerend kunnen zijn.

Bij supply chain hoort supply chain management. Beide termen lijken misschien erg op elkaar, maar ze hebben hun verschillen.


Gewoonlijk omvatten de stappen van de toeleveringsketen feitelijk het transformeren en verplaatsen van grondstoffen om afgewerkte producten te produceren, ze te transporteren en ze naar de klant te distribueren. Er zijn veel entiteiten binnen de toeleveringsketen, zoals producenten, leveranciers, transportbedrijven en nog veel meer.

Verder zullen de elementen van de supply chain allerlei functies bevatten, zoals het bestellen van de bestelling bij de klant. En dus breidt de functionaliteit zich uit tot marketing, ontwikkeling, operaties, klantenservice en nog veel meer.

Zoals we al zeiden, is supply chain management een heel belangrijk onderdeel van het hele proces. Zonder beheer van de toeleveringsketen werkt de productielijn van een bedrijf niet goed, en zou dit de kosten nog meer opdrijven.

In werkelijkheid is er in elke keten iemand die als manager optreedt. Maar als we zelfs maar één schakel kwijtraken, zou de hele ketting instorten. We zullen daar straks op ingaan. Maar laten we eerst eens kijken hoe dat echt werkt.

Hoe de toeleveringsketen werkt?

Het begint allemaal met het sourcen van leveranciers. Voor een onderneming om een ​​dienst aan te bieden die alles uit schetsmatig maakt, is nogal vergezocht. Dus wat ze doen is dat ze grondstoffen van verschillende leveranciers betrekken, zoals voor een voedselproductie heb je rauwe producten nodig.

Zodra ze de leveranciers hebben gevonden, plaatsen ze de bestelling en zorgt de leverancier voor de benodigde hoeveelheid en kwaliteit van de materialen. Daarna worden de materialen allemaal naar de fabriek gebracht en in de productielijn geassembleerd om het eindproduct te maken.

Bovendien testen bedrijven de kwaliteit voordat ze ze in de magazijnen opslaan. Nadat ze zijn opgeslagen, worden ze vervoerd in verschillende distributiecentra. Deze distributiecentra fungeren als tussenstation tussen de fabrikant en de detailhandel.

Daarna worden de producten opnieuw naar de respectievelijke retailschepen vervoerd, afhankelijk van hun vraag. De eindgebruiker kan het uiteindelijk rechtstreeks in de winkel kopen of op voorhand bestellen. Het lijkt allemaal een vloeiende lijn, maar elk onderdeel van deze ketting faalt, dan stort het hele systeem in.

Vijf deelnemers in elke toeleveringsketen

Alle toeleveringsketens zijn verschillend en er kunnen verschillende manieren zijn waarop een bedrijf kan leveren om de producten te maken en te leveren. We zullen het echter hebben over de vijf deelnemers die we in elke soort toeleveringsketen zien. Dit zijn –

 • Leverancier

Leveranciers zijn de organisaties die de grondstoffen of componenten leveren die nodig zijn voor een product. Stel dat een mobiel bedrijf mobiele telefoons wil produceren. Daarvoor zouden ze veel kleine componenten nodig hebben, zoals chipsets, materialen om de behuizing, lens, batterij, enz. Te maken.

In veel gevallen kan het bedrijf niet elk afzonderlijk item vanaf nul produceren; zelfs als ze dat zouden doen, zouden ze toegang moeten hebben tot natuurlijke materialen zoals goud, gas, metalen, enz. Andere bedrijven die met deze elementen te maken hebben, zullen dan hun diensten aanbieden, en het productiebedrijf kan alle grondstoffen krijgen om ze te vormen.

Dit is waar de leveranciers in het spel komen.

 • Producenten

In het geval van de toeleveringsketen zijn fabrikanten of producenten de organisaties die het product maken. Het omvat alle bedrijven die eindproducten aanbieden. Meestal zamelt produceert alle grondstoffen in bij de leveranciers en maakt vervolgens het eindproduct.

Ze zouden dus alle leveranciers en productielijnen moeten beheren om hun kosten te drukken. Sommige producenten halen hun grondstoffen zelfs zelf op in plaats van ze bij leveranciers te betrekken.

Vanwege het hoge kosten- en tijdrovende proces wordt echter niet elk afzonderlijk onderdeel in eigen huis ontwikkeld.

 • Distributeurs

Distributeurs zijn een grote speler als het gaat om de toeleveringsketen. Deze bedrijven nemen het grootste deel van de producten om de producenten te vormen en leveren vervolgens bundels aan de respectieve retailers. In werkelijkheid kent u ze misschien als groothandelaren. Bovendien verkopen ze ook aan andere organisaties. Bovendien zou je zien dat ze in een grotere hoeveelheid verkopen dan een individuele consument zou kopen.

Distributeurs werken ook als buffer voor de producenten omdat ze hen beschermen tegen marktschommelingen. Maar hoe doen ze dat? Welnu, ze slaan een flinke hoeveelheid voorraad op in hun voorraden, en als de vraag stijgt, beginnen ze uit die voorraad te verkopen.

De producer zal dus niet de druk voelen om binnen korte tijd meer te maken. Ook in het geval dat de vraag afneemt, kunnen ze gewoon blijven inslaan bij de producenten. De producenten hoeven dus hun productie niet te verminderen. In zekere zin zorgen distributeurs ervoor dat de toeleveringsketen constant blijft stromen.

Dus je zou distributeurs zelfs zien om het consumentengedrag te analyseren en het product op de markt te brengen. Naast het promoten of verkopen, zouden ze ook de inventaris, producttransporten en after-sales services moeten onderhouden.

Ze kunnen al dan niet de volledige eigendom van het product overnemen. Ze kunnen dus gewoon als makelaar tussen de klant en de producent werken. In het geval dat het assortiment toeneemt, matcht de distributeur specifieke klanten met hun respectievelijke producten.

 • Detailhandelaars

Detailhandelaren slaan de producten ook op en verkopen slechts een kleine hoeveelheid aan de algemene consument. Niet alleen dat, maar ze volgen ook de eisen en voorkeuren van de klant aan wie ze verkopen. Bovendien trekken ze klanten aan door middel van advertenties en gebruiken ze vaak een combinatie van gemak, diensten, productselectie en prijs als aantrekkingsfactor..

Bovendien trekken discountwinkels klanten aan met hun brede assortiment aan producten en prijsklasse. Evenzo hanteren fastfoodrestaurants lage prijzen en overtuigen ze als loting. De marketing omvat het analyseren van een specifieke groep mensen of het targeten van slechts één groep voor betere output.

 • Klanten

Consumenten of klanten zijn een groep mensen die een product kopen of gebruiken. Hier bedoelen de klanten niet altijd het grote publiek. Grote organisaties zijn ook klant als het om de supply chain gaat. Als producenten grondstoffen kopen bij leveranciers, zijn zij de klant. Hetzelfde geldt voor distributiecentra of retailers. Dus bij elke stap is er een verkoper en een koper.

Onderdelen van een typische toeleveringsketen

Om het hele concept van de toeleveringsketen beter te begrijpen, zullen we het nu hebben over de kerncomponenten van de toeleveringsketen. Daarom gebruiken we een hypothetische toeleveringsketen als voorbeeld. In werkelijkheid is een toeleveringsketen niet unidirectioneel; het kan beide kanten op.

Als een klant een product niet leuk vindt, kan hij meestal om terugbetaling vragen of het product retourneren. In dat geval beweegt de supply chain zich dus terug in de tegenovergestelde richting.

Meestal zijn er acht componenten in de supply chain. Zij zijn –

 • Natuurlijke bronnen

Bij de productie van een product kan er behoefte zijn aan natuurlijke hulpbronnen zoals water, gas, elektriciteit, enz. Als uw product bijvoorbeeld een aanzienlijke hoeveelheid water nodig heeft, heeft u iemand nodig die dat voor u afneemt . Om nu een product te maken, zijn een groot aantal natuurlijke hulpbronnen nodig.

 • Grondstoffen

Dit zijn de grondstoffen die nodig zijn om een ​​bepaald materiaal te produceren, zoals legering, staal, landbouwproducten, enz.

 • Componenten

Dus nu beschikt u over uw natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen. Nu zou u de eerste levensbehoeften moeten vinden om de goederen te produceren. In het geval van een laptop zijn de componenten van uw product bijvoorbeeld harde schijven, moederbord, batterij, enz.

 • Afgemaakte producten

Nu is het tijd om al deze bronnen, materialen en componenten samen te brengen en de eindproducten te maken. Dus, in het geval van de laptop, breng je het moederbord, de batterij, de behuizing, enz.bij elkaar om de laptop te maken.

Bovendien moet u mogelijk wijzigingen aanbrengen in de grondstoffen om er een component van te maken.

 • E-commerce en detailhandel

Het product is klaar en nu is het tijd om naar andere winkels te verzenden of ze in de online winkels te vermelden. In werkelijkheid zijn dit de winkels die de afgewerkte producten zullen verkopen.

 • Recycling en retourneren

In werkelijkheid stroomt een toeleveringsketen van goede kwaliteit niet in één richting. De ondernemingen moeten de klant altijd een optie bieden om het product te retourneren als ze er niet blij mee zijn. In dat geval worden er producten geretourneerd. Sommigen van hen kunnen worden gerecycled of hergebruikt. De klant krijgt in ieder geval een terugbetaling voor dat product.

 • Distributie

Distributie is een van de categorieën die meerdere keren voorkomen in een toeleveringsketen. Als je het goed opmerkt, zul je zien dat er distributies zijn op verschillende niveaus binnen de toeleveringsketen. Zo staat niet elke onderneming in direct contact met de algemene gebruiker.

Een leverancieronderneming communiceert niet rechtstreeks met de algemene gebruiker, maar zij zullen contact opnemen met de producenten. Dit maakt de producent bovendien tot een eindgebruiker. Dus de leverancier verdeelt de materialen vervolgens naar de producenten.

Op dezelfde manier als de producent het distribueert naar het distributiecentrum enzovoort. Dus bij elke interactie tussen leverancier en klant zal er een soort van distributie zijn, of het nu in grote of kleine hoeveelheden is.

 • Vervoer en opslag

Het is een ander onderdeel dat op verschillende niveaus van de toeleveringsketen voorkomt. In elke fase zou je vervoer nodig hebben. En door de globalisering hebben bedrijven nu meer dan ooit transportdiensten nodig.

Bovendien vindt het opslagproces ook in elke fase plaats. Denk bijvoorbeeld aan de leverancier. De organisatie haalt alle materialen op en bewaart ze voor transport. Als ze ze niet goed bewaren, gaat de kwaliteit achteruit. Bovendien geldt hetzelfde voor producenten, distributeurs en detailhandel. De enige fase die de opslag niet nodig heeft, is de algemene consument.

Dit was dus de hypothetische component van de toeleveringsketen. Nu u er alles van weet, zijn we er vrij zeker van dat u klaar bent om door te gaan naar het volgende hoofdstuk. In dit volgende hoofdstuk zullen we praten over de entiteit die zorgt voor het hele proces van deze componenten. Daarom lijken ze op een regerende entiteit.

Hoofdstuk-2: Wat is supply chain management??

Nu is het tijd voor ons om wat dieper in de toeleveringsketen te graven. Bij de toeleveringsketen hoort ook het beheer van de toeleveringsketen.

Supply chain management is het beheerproces van een productiestroom binnen het supply chain-netwerk. Hier regelt een bedrijf alles, van de ruwe componenten tot het leveren van het eindproduct.

Er zijn in feite zes hoofdfasen van elk supply chain-managementsysteem. Laten we eens kijken wat ze zijn.

blockchain en toeleveringsketen

Fasen van een traditioneel supply chain management

 • Planning

In deze fase zal de manager de productielijn plannen om af te stemmen op de eisen van de klant en maximale output te bieden met minimale fouten. Bovendien, wanneer de toeleveringsketen tot stand komt, zal de manager de maatstaven bepalen die geschikt zijn voor een perfecte keten. Meestal hangt het af van het doel van het bedrijf.

 • Sourcing

De volgende stap is het kiezen van de beste leveranciers die de kwaliteit en het aantal goederen kunnen leveren dat de onderneming nodig heeft. Bovendien zal de manager een controleproces opzetten voor het ontvangen van die benodigdheden. Sourcing verwijst ook naar het onderhouden van een goede relatie met de leveranciers.

 • Maken

Fabricage van de producten, kwaliteitstesten, de verpakking bevindt zich in deze fase. De manager organiseert dus elke activiteit voor het produceren van het product en plant ze vervolgens in voor de levering.

 • Leveren

Het opnemen van klantorders, het plannen van leveringen, facturering en het ontvangen van betalingen bevindt zich in deze fase. Bovendien moet alles worden gecoördineerd om menselijke fouten te verminderen.

 • Terugkeren

Alle defecten en ongewenste goederen beheren en ervoor zorgen dat ze naar de fabriek terugkeren.

 • Inschakelen

De manager zorgt ervoor dat alles binnen de regelgeving valt. Deze omvatten voornamelijk productontwerp, human resources, financiën, verkoop en kwaliteitsborging.

Hoofdstuk-3: Sleutelproblemen in de toeleveringsketen

Er zijn enkele grote problemen als het gaat om de toeleveringsketen. Natuurlijk ziet het er allemaal eenvoudig en onderhoudbaar uit. In werkelijkheid kampt de toeleveringsketen met veel problemen, wat ondernemingen een behoorlijk deel van de inkomsten kost.

Laten we eens kijken wat die problemen zijn, zullen we?

 • Globalisering

Ja, globalisering. Hoewel globalisering de wereldeconomie bij elkaar bracht, vormt het nog steeds een grote bedreiging voor het beheer van de toeleveringsketen. In werkelijkheid leidt de globalisering ertoe dat sommige bedrijven hun activiteiten uit andere landen uitbesteden.

Ten eerste: om alle kosten in de hele toeleveringsketen te verlagen, veranderen veel ondernemingen hun werkterrein in landen waar de arbeidskosten lager zijn. Bovendien helpen deze landen omdat ze lagere belastingen en lagere transportkosten bieden. Voor veel landen betekent outsourcing dus niet echt één land; het kan er soms meerdere zijn.

Uitbesteding vergroot echter niet alleen het productieniveau, maar het verhoogt ook het inkoopsysteem van de bedrijven. Bovendien bemoeilijkt het hebben van voorraden over de hele wereld dit proces.

En zo hebben de bedrijven nu te maken met samenwerkingen en afstemming met meerdere partijen over de grens. Dit is voornamelijk voor logistiek, opslag en productie. Bovendien moeten ze klanten de producten ook snel leveren, ook al is het hele systeem vrij complex.

Uiteindelijk moeten ondernemingen ook in elke fase zichtbaarheid behouden, zodat elke stap van hun productielijn zo efficiënt mogelijk blijft..

Ten tweede: naarmate bedrijven hun verkoop uitbreiden naar de wereldmarkt, moeten ze hun producten lokaliseren om de klanten beter aan te trekken. Bovendien vereist dit proces een aanzienlijke mate van verandering in het systeem en aanpassing aan verschillende voorkeuren en culturen.

Daarom zijn de inherente risico’s van verlies van zichtbaarheid, controle en goed beheer dreigend. Bovendien gebeurt het alleen als de applicaties niet zijn geïntegreerd. Het vereist dus diverse beheersystemen van gegevens op een andere locatie.

Een voorbeeld

Veel fabrikanten in Azië gebruiken e-mail of fax om met hun handelspartners te communiceren. Aan de andere kant gebruiken leveranciers in Europa en Noord-Amerika al jaren EDI. Naarmate de technologie volwassener wordt, kunnen de markten de EDI’s echter volledig overslaan en zich richten op meer API-stuurprogramma’s voor communicatie. Het is vergelijkbaar met het overslaan van vaste lijnen toen mobiele telefoons opkwamen.

Dus om voorop te blijven lopen, zou je moeten weten of je deze uitdagingen op een gemakkelijke manier kunt aangaan of niet. Helaas is er geen andere manier om voorop te blijven lopen.

 • Snelle veranderingen in de markt

Consumentengedrag is van veel factoren afhankelijk, zoals persoonlijke, sociale, culturele en psychologische aspecten. Bovendien worden deze dingen altijd beïnvloed door de technologische revolutie en globalisering.

Social media zorgt ervoor dat consumenten voldoen aan de nieuwe uitvindingen. Aan de andere kant zet het bedrijven ook onder druk om met relevante producten te komen en deze interessant en leuk te houden. Social media marketing is dus niet zo geweldig als het lijkt, want er is nu meer concurrentie dan ooit.

Net als globalisering veroorzaken snelle veranderingen in de markt ook veel problemen in de toeleveringsketen.

Ten eerste hebben producten nu een kortere houdbaarheid, omdat de vraag op de markt altijd verandert. Bovendien bevinden de bedrijven zich hierdoor in een augurk waar ze af en toe nieuwe producten zouden moeten ontwerpen of ontwikkelen.

Ze moeten er echter ook voor zorgen dat de totale productiekosten laag blijven, omdat niemand kan voorspellen hoe lang er naar dat product vraag zal zijn..

In werkelijkheid is hiervoor meestal een flexibele supply chain-optie nodig, wat best moeilijk is. Bovendien moet de supply chain altijd klaar zijn voor de ontwikkeling van nieuwe producten. En dat kost veel tijd en beheermiddelen.

 • Functies en prognoses

Ten tweede moeten ondernemingen niet alleen nieuwe producten aanbieden, maar ze moeten ook functies toevoegen aan de bestaande. Om dat te doen, moeten ze de nieuwere productielijn in de toeleveringsketen onderbrengen. Bovendien zorgt het ervoor dat meer middelen een kostenvriendelijk supply chain-ontwerp bedenken.

Ten slotte, nu de markten zo snel veranderen, moeten bedrijven nu ook hun productbehoeften voorspellen. Het is duidelijk dat prognoses in de veranderende markt vrij moeilijk zijn. Als ze echter niet precies zijn, kunnen ze te maken krijgen met een verlaging van hun inkomsten.

En dus moet de toeleveringsketen wendbaar zijn om goed te kunnen reageren op dips en pieken in de vraag.

Voordat bedrijven de vraag kunnen voorspellen, moeten ze toegang hebben tot alle beschikbare gegevens van de consumenten en hun toeleveringsketen. Als hun werkelijke tijden bijvoorbeeld korter zijn dan hun doorlooptijden, hebben ze meer voorraad nodig om de overtollige voorraad te beheren. Het zou uiteindelijk de kosten verhogen en ook andere niveaus beïnvloeden.

Daarom moeten retailers de gegevens ook goed op elkaar afstemmen om ervoor te zorgen dat ze het best mogelijke supply chain management kunnen bieden.

 • Naleving en kwaliteit

Naast het veranderen van consumentengedrag, focust sociale media zich ook meer op hoogwaardige goederen. Dus nu verwachten consumenten uitzonderlijke kwaliteit in een lagere prijsklasse. Volgens een recent onderzoek lezen consumenten recensies, feedback en opmerkingen voordat ze een product of dienst kopen. Bovendien resulteert dit ook in een toename van de activiteit van sociale mediaplatforms.

Bovendien heeft het niet alleen de verwachtingen verhoogd, maar ook de terugroepingsschade van de toeleveringsbedrijven vergroot. Daarom staan ​​alle ondernemingen nu onder druk om consistente producten van hoge kwaliteit te maken.

Ja, ze kunnen het zeker doen, als ze de kwaliteit controleren op elk niveau van de toeleveringsketen, zoals inkoop, productie, verpakking, transport en productbehandeling. Als het echter om duizenden producten per dag gaat, wordt het een moeilijke taak om het te onderhouden.

Afgezien van de productkwaliteit is er nog een ander probleem: compliances. Alle ondernemingen moeten ervoor zorgen dat ze voldoen aan de internationale en lokale regelgeving voor verpakking, productie, verzending en behandeling van het product.

Bovendien verhoogt dit hun algehele werklast wanneer ze compliancemateriaal moeten voorbereiden, zoals licenties, vergunningen en certificering. Daarom kan het voor veel bedrijven behoorlijk overweldigend worden en hun supply chain-ontwerp ingewikkelder maken.

Verschillende opkomende technologieën zoals IoT, blockchain of slimme verpakkingen kunnen helpen om de gecompliceerde manieren te veranderen. Maar de bedrijven moeten het zorgvuldig onderhouden of weten hoe ze zorgvuldig moeten omgaan. Omdat hun netwerkkanaal van 20 jaar niet geschikt is voor het gebruik van big data en microservices, zouden ze er bovendien voorzichtig mee moeten omgaan.

 • Gebrek aan doorzichtigheid

Weet je nog hoe we eerder een voorbeeld gaven van het maken van laptops? De meeste van deze ingrediënten komen in principe van Aziatische markten. Omdat u de consument bent, kent u eigenlijk niet de werkelijke waarde van elk van deze componenten, of wel?

Het gebrek aan transparantie is echter geheel een ander probleem van de toeleveringsketen. Als u een defect onderdeel in uw product aantreft, wordt het volkomen onmogelijk om daadwerkelijk vast te stellen waar het defecte onderdeel vandaan kwam of welke entiteit ervoor verantwoordelijk was..

Weet je wat, laten we een voorbeeld bekijken om te zien hoe het echt gevaarlijk kan zijn en hoeveel acuut dat gevaar is.

Een voorbeeld

In 2006 was er een groot probleem in de Verenigde Staten. Een E-Coli-uitbraak begon zich te verspreiden en de boosdoener was spinazie. Bovendien trof het 199 mensen, en onder hen waren er 22 kinderen onder de 5 jaar. Bovendien ontwikkelden 31 van die mensen een soort nierprobleem, en 3 van hen stierven..

En het gebeurde allemaal alleen vanwege spinazie. Dus als gevolg daarvan ging de hele voedingsindustrie in de chaos. Bovendien gingen ze op zoek naar de bron van die geïnfecteerde spinazie om te voorkomen dat deze zich verder verspreidde.

Dus begonnen mensen spinazie volledig te stoppen. Uiteindelijk kostte het de FDA in totaal 2 weken achter elkaar om de bron te vinden, en gedurende deze twee weken bleef de hele industrie op slot. Kunt u zich het verlies of het wanbeheer voorstellen dat het veroorzaakte??

Om nog maar te zwijgen van de bron kwam van slechts één leverancier en één partij. Bovendien viel voor dat ene perceel het hele systeem stil. Bovendien bleven veel boeren in die tijd berooid achter door de lockdown.

Daarom heeft het systeem dringend behoefte aan volledige transparantie. Het is dus gemakkelijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen voordat al het andere wordt beïnvloed.

Een goed volgmechanisme zou een lange weg banen in de toeleveringsketen.

 • Corruptie

Het probleem bij het goed runnen van een toeleveringsketen is dat u erop moet vertrouwen dat elke persoon zijn werk dienovereenkomstig doet. Bovendien moet u er ook voor zorgen dat iedereen de supply chain-protocollen goed behandelt en dat niemand slecht speelt.

Het is echter heel normaal om aan te nemen dat niet elke persoon betrouwbaar zal zijn binnen een toeleveringsketen. In de meeste gevallen zijn mensen vatbaar voor corruptie, dus u zult nu ook met interne problemen te maken krijgen.

Er zijn veel gevallen van corruptie die het algehele supply chain-systeem kunnen vertroebelen. Laten we eens kijken wat ze zijn –

Mogelijke corruptiescenario’s

Iemand binnen de toeleveringsketen geeft misschien de voorkeur aan bepaalde leveranciers zonder andere toepassingen te zien. Bovendien kunnen ze er ook op aandringen dat de leverancier zegt te kunnen voldoen aan de specificaties. Maar dat is misschien helemaal niet het geval.

Stel dat u uw productlijnen moet uitbreiden en daarvoor bepaalde componenten moet bemachtigen. Het kan voorkomen dat slechts één leverancier deze componenten aanbiedt; hij zou echter om te beginnen een louche persoon kunnen zijn.

Persoonlijke relaties kunnen ook van invloed zijn op het besluitvormingsproces van een toeleveringsketen. In het geval van aanbesteding kunnen ze gunstig zijn voor de partijen waarmee ze een persoonlijke relatie hebben.

Soms kan een leverancier u oplichten op basis van uw eisen. Misschien heb je een component nodig die alleen zij kunnen leveren, in dat geval kunnen ze meer vragen dan de huidige prijsstelling.

In veel gevallen eist omkoping de kwaliteit van uw producten. Bovendien zou een slechte leverancier een van de inkoopfunctionarissen kunnen omkopen en een deal met hem kunnen sluiten.

In veel gevallen kunnen de kwaliteitscontroles van het eindproduct worden vervalst alsof ze allemaal van hoge kwaliteit zijn, terwijl dat in het echte leven niet zo is. Bovendien gebeurt het vooral wanneer de medewerkers niet binnen de deadline de vereiste kwaliteit halen.

Een ander groot probleem kan zijn wanneer werknemers of officieren beginnen te stelen van de inventaris of producten gaan ruilen namaak zonder een manier om het terug te volgen. In werkelijkheid kan dit scenario gemakkelijk een deel van uw reputatie in beslag nemen.

Kortom, er zijn veel componenten en contactadvertenties in uw toeleveringsketen, en u kunt ze onmogelijk in uw eentje bijhouden. Dit is waar blockchain voor supply chain kan helpen. Maar we zullen er kort over praten.

 • Hoge kosten

Hier komen de hoge kostenproblemen waarmee elk bedrijf wordt geconfronteerd tijdens de hele supply chain-cyclus. In principe zijn er vier soorten kosten in de toeleveringsketen:

 • Kwaliteitskosten
 • Voorraadkosten
 • Vervoerskosten
 • Inkoopkosten

Kwaliteitskosten

Elk product dat u verkoopt, moet een bepaald kwaliteitsniveau hebben. Iets minder dan dat zou gaandeweg verdere problemen veroorzaken. Om er zeker van te zijn dat al uw producten kloppen, moet u kwaliteitscontrole-experts en checkers inhuren. Dat zou uiteraard meer personele middelen en de meeste kosten met zich meebrengen.

Bovendien wordt elk product dat onder uw kwaliteitsniveau ligt, weggegooid. Dus dat zou ook een deel van het geld opleveren.

Voorraadkosten

Voorraden zijn een van de cruciale onderdelen van een toeleveringsketen, omdat u al uw producten daar opslaat. Als high-end onderneming heeft u dus een enorme opslagruimte nodig en moet u de omgeving verzamelen om ook de kwaliteit van de producten beter te behouden. Bovendien zou het u veel meer kosten.

Hier wordt de situatie echter een beetje krap. In veel gevallen gaan bedrijven leningen aan om voorraadkosten te betalen. Daarom moeten ze niet alleen de lening afbetalen, maar nu moeten ze ook de extra rente terugbetalen.

Bovendien zou het hebben van een inventaris zonder de juiste beveiliging onpraktisch zijn. U heeft dus extra beveiligingspersoneel nodig om ook voor het voorraadbeheer te zorgen. Bovendien hebben veel bedrijven ook te maken met gestolen, beschadigde, verouderde of verlopen producten.

Vervoerskosten

Zoals u al weet, zijn er veel transportpunten in het supply chain-systeem. Bovendien is er bij elke stap een soort transport nodig. Dit zorgt dus voor meer transportkosten. Aan de andere kant, als u uw componenten uit andere landen uitbesteedt, kan transport vanuit die landen een groot deel van uw cheque kosten.

In werkelijkheid zijn goedkope oplossingen niet genoeg, omdat ze uiteindelijk meer tijd in beslag nemen, en dat kan het supply chain-proces vertragen.

Inkoopkosten

Een andere voor de hand liggende optie voor kostenberekening zijn de inkoopkosten. Hier koopt u in ruil voor geld al uw componenten van een ander bedrijf. Op basis van uw eisen en componenten kunnen de kosten variëren.

Bovendien, als uw component vrij zeldzaam is of als slechts een paar leveranciers ze kunnen aanbieden, zouden de kosten veel meer oplopen dan de marktwaarde. Bovendien, als u een groot bedrijf bent, kunt u niet persoonlijk naar de leverancier gaan om uw materialen te kopen.

Uiteindelijk zul je officieren inhuren die dat voor je zullen regelen. U geeft dus niet alleen geld uit aan de aanbesteding, maar u betaalt ook salarissen en bonussen aan uw officier. Bovendien zou je ze ook goed moeten trainen voordat ze het veld goed genoeg kunnen hanteren.

 • Relatief traag

Het systeem van het beheer van de toeleveringsketen van de valuta is vrij slecht en vatbaar voor problemen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het buitensporig traag is vanwege het gebrek aan goede managementvaardigheden. Bovendien maken zware authenticatieprocessen, inadequaat logistiek beheer, zaken in verschillende tijdzones het hele proces ook behoorlijk regressief.

Bovendien duurt het gebruik van betaalmethoden van derden 3-5 werkdagen om te voltooien, en binnen deze tijd blijven uw materialen en componenten vastlopen en loopt uw ​​productielijn vertraging op..

 • Slechte klantenservice

De toeleveringsketen betekent niet alleen het product maken en distribueren naar de retailers. Het staat ook voor goed klantenbeheer. In werkelijkheid spelen klanten een cruciale rol in de keten, aangezien elk product het resultaat is van hun eisen.

Dus als een bedrijf zijn klant niet tevreden stelt, kan de reputatie van het bedrijf op het spel staan. Een klant kreeg bijvoorbeeld een product van lage kwaliteit van een gerenommeerd merk. Dus nam de klant contact op met hun klantenondersteuning om een ​​betere prijs-kwaliteitverhouding te krijgen. In dat geval, als de klantenondersteuning niet de juiste services kan bieden, zou het bedrijf de klant zeker verliezen.

Ja, het lijkt misschien niets voor slechts één klant, maar stel je voor dat het er honderden zijn. Met behulp van social media zou het gebrek aan professionaliteit van dat bedrijf binnen de kortste keren weg zijn. Bovendien zou dat op de lange termijn resulteren in het verlies van duizenden klanten.

Om de zaken efficiënter te maken, is er dus behoefte aan betere klantenondersteuning. De huidige toeleveringsketen kan deze benodigde functie echter niet goed bieden.

Blockchain aan de redding

Tot nu toe hebben we geleerd dat toeleveringsketens een van de cruciale onderdelen van uw bedrijf zijn. Er is dus geen manier om de problemen waarmee de toeleveringsketen wordt geconfronteerd, te omzeilen. Bovendien is de huidige toeleveringsketen vatbaar voor fouten en kan deze niet voldoen aan de eisen van de consument.

Dus, hoe krijg je hier meer efficiëntie in??

Welnu, dit is waar de blockchain voor de toeleveringsketen in het spel komt.

Supply chain en blockchain gaan hand in hand, en we zullen u precies vertellen hoe. Maar als je een vaag idee hebt over blockchain-technologie, lees dan eerst verder om er meer over te weten te komen.

Een blockchain is een gedistribueerd en gedecentraliseerd onveranderlijk grootboeksysteem. Hier heeft het grootboek de vorm van een kettingblok, elk verbonden met het vorige en volgende blok om de exacte positie te lokaliseren waarop het is toegevoegd.

Om nog maar te zwijgen van alle informatie over die blokken is cryptografisch gecodeerd en ook voorzien van een tijdstempel. Bovendien neemt hier geen centrale autoriteit deel aan het beheer van het hele proces, maar de groep gebruikers die er gebruik van maakt.

Dus je ziet dat het corruptiegedeelte van de toeleveringsketen al verdwenen is in de blockchain voor toeleveringsketen.

Drie belangrijke eigenschappen van blockchain maken het echter zo onweerstaanbaar voor supply chain- en blockchain-partnerschappen. Laten we eens kijken wat ze zijn –

 • Transparantie
 • Onveranderlijk
 • Decentralisatie

Natuurlijk zijn er ook andere functies, maar deze drie hoofdfuncties zijn super solide voor de supply chain en blockchain-combinatie. Daarom zult u nu zien hoe blockchain voor toeleveringsketens een verschil kan maken.

 • Decentralisatie

Laten we beginnen met decentralisatie. Het is het kernconcept van blockchain-technologie. In werkelijkheid betekent het dat elke vorm van informatie in het grootboek niet het enige eigendom zou zijn, maar dat iedereen op het netwerk er deel van zal uitmaken.

Het probleem met de valutaketen is de vervalsing van gegevens. Bovendien zijn de inkoopfunctionarissen en de leveranciers niet altijd 100% betrouwbaar en eerlijk. Bovendien vervalsen ze de gegevens en is er geen manier om te bewijzen dat de gegevens niet authentiek zijn.

Met blockchain voor de toeleveringsketen is dit concept van vervalsing echter allang verdwenen.

Als alles in de toeleveringsketen voor iedereen zichtbaar is, zou niemand over gegevens kunnen beschikken. U moet zich echter afvragen dat zelfs als ze niet de eigenaar zijn van de gegevens, ze deze niet kunnen wijzigen?

Welnu, daar is een andere blockchain voor supply chain-functie voor. Laten we eens kijken wat het is.

 • Onveranderlijkheid

Welnu, onveranderlijkheid in de blockchain voor de toeleveringsketen betekent meestal dat niemand eraan kan knoeien. Bovendien kan alle informatie die u aan het grootboek toevoegt, niet worden gewijzigd.

Stelt u zich eens voor hoeveel waarde het zou toevoegen in de toeleveringsketen. In werkelijkheid werkt blockchain voor de toeleveringsketen op die manier, zodat niemand de gegevens kan wijzigen nadat ze deze hebben ingevoerd. In geval van fouten kan een privé-blockchain voor de toeleveringsketen echter verandering bieden.

Maar in elk geval moet de transactie worden geverifieerd, en de gebruikers van het netwerk hebben daar de volledige controle over. Ook al probeert iemand de gegevens te veranderen door te hacken, dit zou een lawine-effect veroorzaken, dat de autoriteiten onmiddellijk zou waarschuwen. Er is dus geen enkele manier waarop interne of externe krachten het systeem kunnen hacken.

Het is tijd om over te gaan op het laatste maar belangrijkste kenmerk van de blockchain voor supply chain-regeling.

 • Transparantie

Met behulp van transparantie kunnen de supply chain en het blockchain-systeem het beste uitblinken. Ja, private blockchains geven je de privacy die je nodig hebt; het biedt echter ook transparantie. Het betekent dat mensen op het netwerk verantwoordelijk zijn voor hun daden.

Wat er ook op het netwerk gebeurt, is voor iedereen zichtbaar of selectief zichtbaar. Mensen zouden dus kunnen zien wat een andere persoon aan het doen is. In het geval van een onderneming is het systeem echter een beetje anders omdat het meer macht geeft aan de hoger gezaghebbende contactadvertenties. Vanwege de aard van de ondernemingsbedrijven zou een openbaar kanaal veel moeilijker te hanteren zijn.

Het zou dus werken als het interne netwerksysteem met transparantie binnen de werknemers van het bedrijf. En zo maak je een solide supply chain- en blockchain-duo.

Lees meer over de geschiedenis van Blockchain-technologie.

Hoofdstuk-4: De voordelen van decentralisatie van supply chain management

blockchain toeleveringsketen

Als u blockchain inzet voor supply chain management, kunt u de algehele efficiëntie op veel manieren verbeteren. In werkelijkheid vereist supply chain management veel coördinatie binnen het datasysteem. Als het systeem traag is, geen beheer op verschillende locaties en de inkomsten dalen, dan is blockchain in de toeleveringsketen een baken van hoop.

U kunt de verouderde frameworks eenvoudig wijzigen met voorbeelden van blockchain-toeleveringsketens en genieten van het eenvoudig en snel delen van informatie. Bovendien kunt u vervalsingen voorkomen en de algehele klanttevredenheid verhogen.

Bovendien bestaat blockchain voor supply chain om de onnodige bureaucratie weg te werken en helpt het om de onnodige middelen uitstekend te verminderen. Het is dus eenvoudig om de nieuwe supply chain en blockchain-regeling zonder problemen opnieuw te ontwerpen.

Hoe dan ook, nu zullen we ingaan op de voordelen van blockchain voor supply chain management en kijken welke voordelen het biedt.

 • Transparant Ledger-systeem

Blockchain in de toeleveringsketen helpt om transparantere toegang te bieden in elke toeleveringsketen. Bovendien wordt elke keer dat een product van punt A naar punt B gaat, in het grootboek gelogd. Kortom, het zou een spoor creëren van waar de precut kwam van punt A naar punt B. Bovendien kunnen de ondernemingen dit gebruiken in het geval van een terugroepactie..

Aan de andere kant weet het gebruik van deze klanten precies waar het product is ontstaan ​​en wordt het uiteindelijk een transparant platform. Het helpt ook om andere mensen verantwoordelijk te houden voor eventuele fouten die ze in het grootboek hebben gemaakt.

 • Volgen in realtime

Met transparantie komt de optie voor realtime tracking. Ja, met blockchain voor supply chain management kunt u uw producten in realtime volgen! Bovendien kunt u ook weten in welke staat ze zich bevinden en precies hun locatie bepalen terwijl ze onderweg zijn.

Stel je voor dat je materialen bij de leverancier hebt besteld en de leverancier de RFID-chips aan de producten bevestigt, je weet dan precies in welke staat of locatie ze zich bevinden..

Supply chain management kan het vervolgens vanaf hun pc volgen met behulp van de blockchain supply chain-voorbeelden. Bovendien kunnen ze daarmee inschatten hoeveel tijd het zou kosten om de materialen de fabriek te bereiken.

Zodra ze hier zijn, kunnen ze het productieproces volgen en de omgeving van de inventaris controleren wanneer ze maar willen. Ze hoeven dus niet eens persoonlijk in te stappen om te weten wat er precies aan de hand is in de productielijn aan de hand van de voorbeelden van blockchain-toeleveringsketens.

 • Snellere transacties

Nog een groot voordeel van de blockchain voor supply chain-regeling. In werkelijkheid is er veel wachten om de betaling op verschillende niveaus van de toeleveringsketen te ontvangen. Maar met blockchain voor supply chain-regeling zou het een fluitje van een cent zijn.

Voorbeelden van blockchain-toeleveringsketens hebben het potentieel om het transactierecord van Visa elke seconde te verbreken, namelijk 10.547. Snelheid is een van de lucratieve kenmerken van elk betalingssysteem en met voorbeelden van blockchain-toeleveringsketens krijgt u alles op één plek.

In werkelijkheid geldt dat hoe sneller de blockchain voor het supply chain-platform is, hoe beter het alle transacties kan verwerken. Kortom, blockchain in de supply chain heeft het meeste schaalpotentieel dan het typische Web 2.0-systeem.

Een ander geweldig feit over de blockchain is het beheer van de toeleveringsketen: de opties voor microbetalingen. Daarom verstuurt u niet alleen grote bedragen, maar ook kleinere bedragen in slechts enkele seconden! Hoe cool is dat?

 • Betrouwbare ketting

Vervolgens komt het betrouwbare voordeel van de blockchain voor supply chain management. In werkelijkheid moet het beheer van de toeleveringsketen erop vertrouwen dat het product authentiek is en binnen een bepaalde tijd wordt geleverd. Met blockchain in het supply chain-systeem kunt u dat echter zeker weten.

Het is dus helemaal niet nodig om uw blinde vertrouwen in een partij te stellen. Ook in het geval van betaling, blijven veel bedrijven in de onzekerheid dat ze de betaling zouden kunnen krijgen. Blockchain in het supply chain-systeem wordt echter geleverd met slimme contractintegratie. Het slimme contract automatiseert het betalingsproces zodra de levering is gedaan.

Bedrijven kunnen daarom voor eens en voor altijd even ademhalen van alle onzekerheid.

Dit proces kan worden geïntegreerd in verschillende niveaus van de toeleveringsketen. Verkopers kunnen het bijvoorbeeld gebruiken om fabrikanten te betalen en consumenten kunnen het gebruiken om de verkoper te betalen.

 • Product certificatie

Productcertificering is een must als het gaat om de supply chain. Hoe kunnen fabrikanten anders bewijzen dat het product authentiek is en geen namaakproduct? Dit is waar blockchain voor supply chain management ingrijpt.

Werknemers kunnen de voorbeelden van blockchain-toeleveringsketens gebruiken om alle producten in elke branche te certificeren. Bovendien kan het helpen om te weten of het product is vervangen door namaakproducten of niet. Bovendien kan de consument gemakkelijk de blockchain in het supply chain-platform controleren en zeker weten dat het product authentiek is.

Elk jaar worden miljoenen geld verspild door de frauduleuze activiteiten en namaakproducten. Met blockchain voor supply chain management zou het echter eindelijk voorbij zijn.

 • Betere beveiliging

De toeleveringsketen moet de ultieme veilige plek zijn. Met de hulp van de blockchain voor supply chain management, kan het nu echt ultra-veilig zijn. Omdat het grootboek onveranderlijk is, kan niemand met de gegevens knoeien. Bovendien houden hun meerlaagse beveiligingsprotocollen in de supply chain en blockchain de hacker ver weg van het systeem.

Als gevolg hiervan is er geen enkel toegangspunt. Als een hacker de blockchain in het supply chain-systeem wil aanvallen, moet hij het netwerk met meerdere apparaten tegelijk aanvallen, wat vrijwel onmogelijk is. In werkelijkheid kost dat meer middelen dan hij daadwerkelijk zal verdienen, dus het is het niet echt waard.

 • Lagere CO2-voetafdruk

Bij het vervaardigen van producten komt de extra CO2-uitstoot. Met de hulp van blockchain in het supply chain-systeem zou de noodzaak van een terugkeer echter verdwenen zijn. Hoe? Welnu, het is omdat u met blockchain-voorbeelden van toeleveringsketens de kwaliteit nauwkeuriger kunt controleren.

U kunt dus in elke fase consistent hoogwaardige uitvoer produceren. Zo zal het retour- of recycleproces van de toeleveringsketen drastisch verminderen. En het zou niet alleen de inkomsten opdrijven, maar het zou ook het extra productmaakproces wegnemen. Daarom minder ecologische voetafdruk.

Blockchain voor supply chain zorgt dus niet alleen voor meer omzet, maar ook voor een groenere productielijn.

 • Lagere kosten

Last but not least: lagere kosten bieden meer voordelen dan ooit. In werkelijkheid is het belangrijkste doel van elk supply chain management om een ​​kostenvriendelijke productielijn te ontwerpen, ongeacht hoe de markt verschuift.

Maar met blockchain in supply chain management zou het eindelijk mogelijk zijn. Bovendien verlaagt het niet alleen de kosten op elk niveau, maar het zou ook het aantal fouten verminderen en de inkomsten verhogen. Met de hulp van de blockchain voor supply chain-regeling is de behoefte aan veel tussenpersonen verdwenen.

Dus het extra salaris, de wanbeheerverliezen zouden voorgoed verdwenen zijn. Ook lijkt het duplicatieproces ook de extra kosten op te nemen. Met voorbeelden van blockchain-toeleveringsketens is er minder duplicatie.

Met minder mensen en een sneller systeem, zal het effectief veel kosten drastisch verlagen.

Hoofdstuk-5: Gebruiksscenario’s voor de supply chain van blockchain

 • Afwikkeling van peer-to-peer-transacties

De peer-to-peer-transactie is een van de blockchaintoepassingen in de toeleveringsketen. Elk bedrijf is tegenwoordig bereid om te investeren in een sneller transactieproces dat significant en continu is. Bovendien hebben bedrijven door de geschiedenis heen een kostendaling ervaren als ze gebruik maakten van een sneller afwikkelingsproces.

Aan de andere kant kosten grensoverschrijdende betalingen in de toeleveringsketen elk jaar meer dan $ 1,6 biljoen. Het gaat dus niet alleen om een ​​peer-to-peer-transactie, maar ook om het verbeteren van de inkomsten. Met blockchain voor supply chain in het systeem kunnen bedrijven nu echt profiteren van het voordeel.

Bovendien is er geen derde partij bij betrokken, waardoor het nog beter beveiligd is. Bovendien zijn betalingen geautomatiseerd met slimme contactintegratie, dus er zijn ook geen extra risico’s. Wat wil je nog meer, toch??

 • Transparantie van audits

Audittransparantie is nog een van de blockchaintoepassingen in de toeleveringsketen. Er waren enkele grote valkuilen in de geschiedenis als gevolg van slechte controlediensten. Bovendien kan uw merknaam in gevaar komen als u de normen van de wet niet kunt naleven. Elke fout in de ketting heeft dus gevolgen op de weg.

Deze situatie is in elk geval volledig te vermijden als de onderneming blockchain gaat gebruiken voor gebruikscasussen in de toeleveringsketen. Ze krijgen niet alleen een veilig platform voor het controleren van processen, maar ze zouden ook fouten verhelpen. Bovendien kan het platform u een volledig transparant beeld geven van eventuele inefficiënties die u gemakkelijk kunt vermijden.

Dat zou uiteindelijk de controleurs helpen om in de hele keten verstandige en veiligere keuzes te maken.

 • Consumentenfeedbacks volgen

Tegenwoordig kunnen consumenten met sociale media overal vrijer communiceren met hun favoriete merken. Daarom vinden veel consumenten dat thetabedrijven producten moeten aanbieden op een manier die hen op geen enkele manier schuldig maakt.

Ze willen ook dat bedrijven communicatiever en socialer zijn met hun klanten. Bovendien is de meerderheid van deze consumenten meer geïnteresseerd in geld uitgeven aan een groener merk. Daarom moet u de feedback van klanten uiteindelijk dienovereenkomstig bijhouden en precies weten wat ze willen.

Als u geen gebruik maakt van klantenadvies, verliest de klant uiteindelijk zijn interesse of voelt hij zich ongewenst en stopt hij met het kopen van alle goederen.

Met blockchain voor supply chain kunnen de bedrijven alle feedback van klanten volgen en daaraan werken. Wat nog belangrijker is, ze kunnen de blockchain-applicaties in de supply chain gebruiken met meer informatie over het proces.

 • Nauwkeurige kosteninformatie

Supply chains hebben te maken met veel wanbeheer als het gaat om kostenberekening of budgettering. Een enkele fout zou dus kunnen leiden tot miljoenen gederfde inkomsten. Volgens een studie streeft meer dan 88% van de bedrijven naar kostenreductie, maar slechts 17% kan dat ook daadwerkelijk doen.

U ziet dus dat het losgekoppelde gegevensbeheer de supply chain-industrie op geen enkele manier helpt. Daarom zou blockchain voor supply chain management een geweldige optie zijn om hier te kiezen.

Met blockchain kunnen de ondernemingen één enkele informatiebron krijgen om alle gegevens te verzamelen en die te gebruiken om hun boekhoudkundige informatie te beheren. Daarom is het een van de blockchaintoepassingen in supply chain management.

 • Betere verzendgegevens

Het lijdt geen twijfel dat de impact van een nauwkeurig leveringssysteem een ​​directe impact heeft op de merkwaarde. Bovendien toonde één onderzoek aan dat meer dan 89% van de consumenten zich zorgen maakt over het bezorgproces en 83% zich zorgen maakt dat het product tijdens de bezorging beschadigd raakt..

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de consumenten niet teruggaan naar een winkel als ze een slechte levering van hen hebben ontvangen. Het schaadt dus niet alleen de merkwaarde, maar ook andere deelnemers, zoals distributies en retailers. Veel merken bieden echter nog steeds geen hoogwaardig bezorgsysteem omdat er tijdens de verzending geen betere communicatie is.

In werkelijkheid kunnen blockchaintoepassingen in de toeleveringsketen echt helpen om het probleem te verminderen. Met hun realtime weergavemogelijkheden en het juiste volgsysteem kan het betere verzendgegevens bieden. Zo kunnen bedrijven veel beter en efficiënter communiceren en de klanttevredenheid verhogen.

 • Schending van de naleving vermijden

De nalevingskosten in elke toeleveringsketen zijn hoog en bovendien buitengewoon lastig te onderhouden. Als bedrijven deze kosten echter negeren, kan dit leiden tot overtredingsvergoedingen die veel inkomsten kunnen opdrijven.

Door de globalisering werken bedrijven nu in verschillende regio’s. En elke afzonderlijke regio heeft zijn eigen set compliances. In werkelijkheid kunnen er bij het onderhouden van alle locaties in een uitgebreide toeleveringsketen regels zijn die velen negeren.

Als gevolg hiervan zitten ze vast met een enorme boete en strafrechtelijke vervolging. Om deze blockchain-toepassingen in de supply chain te verminderen, kan dit een geweldige oplossing zijn. Niet de enige blockchain kan alle compliances bijhouden; het maakt het beheer ook heel gemakkelijk. Het kan dus helpen bij het voorkomen van nalevingsovertredingen en het voorkomen van gevangenisstraf.

 • Herkomst

Herkomst is een enorme uitdaging als het gaat om supply chain. Veel bedrijven geven geen aanvullende informatie over de authenticiteit van het product. Bovendien gebruiken velen niet echt veel middelen om te controleren of de grondstoffen echt van hoge kwaliteit zijn of niet.

In een wereld waar namaak de economie overneemt, is het buitengewoon belangrijk om te weten wat je bezit authentiek is.

Bovendien is het vooral voor consumenten, omdat ze het product verdienen waarvoor ze betalen. Aangezien er echter elke dag een overgrote meerderheid van de producten wordt geproduceerd en zelfs verkocht, wordt het moeilijker om te bewijzen dat het geen namaakproducten zijn.

Om het eenvoudiger te maken, kunnen blockchaintoepassingen in de toeleveringsketen enorm helpen. Bovendien kunnen de bedrijven de authenticiteit van de blockchain voor het supply chain-netwerk verifiëren. Bovendien kunnen ze ook de informatie en het bewijs toevoegen in de QR-code van elk product dat ze maken.

Op deze manier krijgen beide partijen Provenance zonder gedoe.

Wil je weten hoe je de perfecte Blockchain proof of concept krijgt? Bekijk onze gids!

 • Geen menselijke fout

Er zijn tienduizenden werknemers in een grote toeleveringsketen. Volledig gebruik van robotica is nog steeds geen onderdeel van de productielijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat je in het management mensen met vaardigheden nodig hebt. Mensen zijn echter vatbaar voor fouten. Dus voorbij $ 50.000 – $ 150.000 gaat verloren als gevolg van een simpele menselijke fout.

Het komt in feite door handmatige verwerking. Het kost niet alleen meer tijd, maar het zit ook vol met erogene gegevens. Om in deze situatie te helpen, kunnen blockchaintoepassingen in de toeleveringsketen de gegevensverwerking op het net stroomlijnen.

Geautomatiseerde transacties, gegevensinvoer, archivering en het volgen van het proces maken de blockchain voor het supply chain-systeem tot een lucratieve technologie. Zo kunnen bedrijven nu miljoenen besparen als ze investeren in blockchain voor supply chain.

 • Voedselveiligheid

Voedselveiligheid, een van de grootste zorgen van elke voedingsindustrie op de markt. In werkelijkheid moeten de voedingsindustrieën extra inspanningen leveren om elk materiaal vrij te houden van eventuele verontreinigingen. Vanwege de delicate aard van elk materiaal, moeten de bedrijven extra voorzichtig zijn en hoogwaardige producten aanbieden.

We denken dat je al weet hoe E.coli-besmetting de hele voedingsindustrie heeft afgebroken en veel mensen werkloos heeft gemaakt. Daarom hebben de voedingsindustrieën extra voorzorgsmaatregelen nodig om niet met een vergelijkbare situatie te worden geconfronteerd.

Blockchain-toepassingen in de supply chain kunnen hierbij helpen. Het kan zorgen voor een betere tracking en kwaliteitscontroles om besmetting te voorkomen. Mensen kunnen dus in het algemeen voedselveiligheid krijgen in door de industrie gemaakte producten met behulp van blockchain voor de toeleveringsketen.

 • Automatisering

Automatiseringsprocessen bieden altijd een betere cashflow en verminderen de noodzaak om grote leningen bij de bank aan te gaan. Ja, er zijn veel tools voor digitalisering in deze sector, maar meer dan 33% van de fabrikanten is er teleurgesteld over.

Bovendien denkt meer dan 94% van de fabrikanten dat automatiseringstools het scenario van de supply chain-lijn echt kunnen veranderen. Welnu, de link is er al, geweldige zichtbaarheid en automatisering zullen de manager helpen om een ​​hogere datasnelheid te bereiken.

In werkelijkheid zijn blockchaintoepassingen in de toeleveringsketen de meest geavanceerde en betrouwbare automatiseringsprocessen van allemaal. Met behulp van de slimme contractfunctie en tracking kan de betaling worden geautomatiseerd wanneer aan bepaalde regels wordt voldaan.

Het is dus een gemakkelijke cashflow voor iedereen op blockchain voor supply chain-platform.

 • Vervalste producten verminderen

De 4,2 biljoen dollar aan door piraterij verkregen goederen en namaakproducten zal de wereldeconomie schaden. En om het daardoor nog erger te maken 5,4 miljoen banen lopen gevaar tegen het jaar 2022.

Hoewel de douane en grenscontrole hun best doen om te voorkomen dat namaakgoederen binnenkomen, is geen enkele menselijke kracht in staat om de aard van namaakgoederen aan te pakken..

Wat is een betere manier om met namaakgoederen om te gaan dan meer QR-, RFID-chips of NFC-codes uit te geven om de producten te volgen. Bovendien zijn blockchaintoepassingen in de supply chain meer dan in staat om de last op te vangen.

Met blockchain voor toeleveringsketens kunnen bedrijven hun leveringen volgen en streng in de gaten houden of hun goederen worden vervangen of niet.

Aldus kan de end-to-end-verbinding namaakproducten relatief voorgoed verminderen.

 • Handhaving van handelsbeleid en tarieven

Het handhaven van handelsbeleid is een grote zorg wanneer een fabrikant vanuit een ander land verzendt. Er zijn bepaalde regels specifiek voor handel, en velen lijken deze over het hoofd te zien. Bovendien worden er elk jaar door verschillende partijen meer dan $ 200 miljard bedrijfsgeheimen gestolen. Alleen het invoeren van tarieven zal dat niet stoppen.

Zelfs als bedrijven tarieven invoeren, kunnen velen goederen gewoon door de trechter sturen en op een “Made in” -sticker plakken om hogere kosten te voorkomen. Dat is de reden waarom veel experts geloven dat blockchaintoepassingen in de toeleveringsketen zullen helpen om het handelsbeleid af te dwingen.

Bovendien kan het ook voorkomen dat gestolen goederen lagere kosten opleveren. Als gevolg hiervan pakt blockchain voor de supply chain opnieuw de overwinning voor de verbetering.

 • identiteit verificatie

De toeleveringsketen heeft in elke fase van hun leven een goede identiteitsverificatie nodig. In werkelijkheid zijn er te veel werknemers in de branche en is het bijna onmogelijk om ze handmatig bij te houden. Ook hebben veel bedrijven gevoelige informatie die ze willen beschermen tegen geweld van buitenaf. Alleen toegang geven aan de medewerkers die de juiste verificatie hebben, is dus een must.

In dit geval zou blockchain voor supply chain-integratie veel helpen. Deze technologie biedt een solide authenticatieproces dat de hacker niet zou kunnen doorbreken. Zodoende kunnen alleen de mensen met de juiste identificatie de ketting binnengaan. Bovendien hebben alleen contactadvertenties met een hogere autoriteit toegang tot de bestanden.

 • Voorraadbeheer

Veel ondernemingen verliezen hun voorraden vaak uit het oog. Het is duidelijk dat voorraadbeheer een must is, omdat het helpt om te weten hoeveel opslagruimte ze nog hebben en wat de condities van hun producten zijn. Als ze niet goed worden beheerd, opent dit deuren voor meer frauduleuze activiteiten en slechte gegevensanalyse.

Als gevolg hiervan valt het management uit elkaar. Daarom kan blockchain voor supply chain management het scenario voorgoed veranderen. Omdat het de mogelijkheid heeft om goederen te volgen en de voorraad te beheren zonder grondwerk, kan niemand meer met voorraden knoeien.

Bovendien zou het ook helpen om de houdbaarheid van het product te beheersen.

Bekijk onze Ultimate Blockchain Cheat Sheet voor meer informatie over blockchain op een gemakkelijke manier!

Hoofdstuk-6: Hoe blockchain voor supply chain kan werken

Velen van jullie vragen zich misschien af ​​hoe een toeleveringsketen daadwerkelijk kan werken met een blockchain-platform. Om u te helpen het beter te begrijpen, is hier een hypothetisch supply chain- en blockchain-platform. Laten we eens kijken hoe het werkt.

Stap 1:

In deze stap beginnen we eerst met het ontmoeten van de perfecte zakenpartners op het blockchain voor supply chain-platform. Dus door de blockchain in het supply chain-platform te gebruiken, kunnen beide partijen op zoek gaan naar hun geauthenticeerde leveranciers of fabrikanten.

Omdat elke persoon op de marktplaats de juiste identificatie moet tonen voordat hij toegang krijgt tot het netwerk, zouden er geen nepbedrijfsproblemen zijn nadat twee partijen elkaar op het platform hebben gevonden en ze tot een overeenkomst kunnen komen.

Bovendien kan de fabrikant met behulp van slimme contracten de bestelling plaatsen in de blockchain voor het supply chain-platform.

Stap 2:

De leverancier verzamelt vervolgens alle grondstoffen van de bestelling en uploadt hun kwaliteitstestdocumenten in de blockchain in het supply chain-platform. Verder controleert de fabrikant de echtheid van de documenten en maakt hij de bestelling voor transport vrij.

Zodra de leverancier de bevestiging heeft, tagt hij al het materiaal met een RFID-chip voor een goede tracking en informeert hij de producenten. Daarna zullen ze de materialen verzenden en de producenten op de hoogte stellen.

Daarom zullen beide partijen de zending in realtime volgen en ervoor zorgen dat het product in een goede omgeving de bestemming bereikt.

Stap 3:

Zodra de fabrikant het product heeft ontvangen, start het slimme contract automatisch en geeft het de betaling vrij aan de leverancier. Nu is het tijd om de productielijn in elke fase te volgen met behulp van de blockchain voor toeleveringsketen.

Bovendien kunnen ze met behulp van het supply chain- en blockchain-platform ook de staat van de producten in elke fase zien. Hierdoor kunnen ze anticiperen op hoe lang het duurt voordat een product klaar is.

Nadat het voltooide product klaar is, zal de kwaliteitscontrolemanager de producten testen en de testdocumenten uploaden voor een juiste validatie. Bovendien krijgt elk product hun relevante QR-code en RFID-chip toegevoegd voordat ze in het magazijn worden verplaatst.

Vervolgens zal de autoriteit het magazijnopslagproces volgen met behulp van de blockchain voor het supply chain-platform. En als alles klaar is, zullen ze nog een slim contract met de distributeur sluiten en de producten verzenden. Daarom zal alles gebeuren in de voorbeelden van blockchain-toeleveringsketens.

Stap 4:

In deze fase verschuiven de toeleveringsketens naar de distributeurs. Na het volgen van de verzending van de producenten bij ontvangst, zal het slimme contract automatisch de betaling vrijgeven. Ze kunnen er echter voor kiezen om het in hun magazijn op te slaan of het rechtstreeks naar de winkeliers te verzenden.

In elk geval zouden beide scenario’s blockchain nodig hebben voor een supply chain-platform voor monitoring.

Stap 5:

Hier komen winkeliers om de hoek kijken. Hetzelfde volgproces vindt hier ook plaats. Daarom wordt het betalingsproces automatisch gestart wanneer de producten bepaalde verkooppunten bereiken. Blockchain in supply chain-platforms kan echter ook op andere manieren helpen.

Het kan bijvoorbeeld helpen bij het voorspellen van consumentengedrag op basis van marktanalyse. Door gebruik te maken van de supply chain en blockchain-platform kan de retailer dus precies weten wat de consument wil.

Retailers kunnen ook door blockchain aangedreven applicaties aanbieden aan de eindgebruiker. Het zou de eindgebruiker helpen om de bestelling soepel en zonder gedoe te plaatsen.

Stap 6:

Het is de laatste stap van de blockchain voor de toeleveringsketen en de eindgebruiker heeft de enige macht in deze. Door eerst de app te gebruiken, kunnen ze hun bestellingen bij de detailhandel volgen. Ten tweede kunnen ze de QR-code scannen om te weten of deze authentiek is of niet.

Ten slotte, als hij / zij problemen ondervindt, kunnen ze rechtstreeks een klacht indienen bij de klantenservice via de app en de terugbetaling krijgen of het product omruilen. U ziet dus voorbeelden van blockchain-toeleveringsketens die de manier waarop de typische toeleveringsketen werkt echt kunnen veranderen.

Zie hoe Blockchain een revolutie teweegbrengt in de handelsfinanciering!

Hoofdstuk 7: Populaire blockchains voor ondernemingen die geschikt zijn voor supply chain

blockchain voor supply chain

Oké, er zijn dus veel zakelijke blockchains op de markt. Ze zijn echter niet allemaal geschikt voor de supply chain. Er zijn ook veel bedrijven die blockchain implementeren. We hebben speciaal voor jou de populaire blockchain voor bedrijven uitgekozen. Dus laten we eens kijken wat ze zijn –

 • Hyperledger

Laten we beginnen met een van de belangrijkste spelers op de markt. Hyperledger is meer dan in staat om alle soorten gebruikssituaties aan te pakken. Dus als het gaat om de toeleveringsketen, kan het lucratieve functies bieden. Blockchain-toeleveringsketenbedrijven kunnen Hyperledger eenvoudig integreren met hun bestaande legacy-netwerken.

Hyperledger is het product van Linux, en het is ontstaan ​​in 2016. Bovendien lijkt Hyperledger veel samenwerkingen onder zijn vleugels te hebben – 185 om precies te zijn. Bovendien is het beste van dit blockchain-platform dat het tien verschillende projecten biedt die een aantal specifieke eigenschappen bieden.

Blockchain-toeleveringsketenbedrijven kunnen dus gewoon nemen wat ze nodig hebben. Nu genoeg over Hyperledger. Laten we eens kijken wat het te bieden heeft in blockchain voor supply chain management.

Wat biedt het?

Toegestane Blockchain-netwerk

Ten eerste kunnen blockchain-toeleveringsketenbedrijven eenvoudig hun geautoriseerde platform gebruiken. In werkelijkheid zorgt het geautoriseerde platform ervoor dat elke gebruiker op het netwerk een geverifieerde identiteit heeft.

Bovendien is het beste deel dat elke persoon op het netwerk dan geloofwaardig zou zijn voor alle wandaden die ze begaan. En dus kunt u ze gemakkelijk vinden als er iets vreemd lijkt op de blockchain voor het supply chain-platform.

Hoge schaalbaarheid en prestaties

Hyperledger biedt alle blockchain-supply chain-bedrijven een modulaire architectuur. Bovendien helpt deze modulaire architectuur bij het opschalen in grote hoeveelheden en verdeelt het het transactieproces.

Daarom krijg je een enorme boost. De algehele prestaties van de blockchain voor de toeleveringsketen worden dus enorm verbeterd.

Beschikbaarheid van privégegevens

Er is bepaalde gevoelige informatie die de blockchain-toeleveringsketenbedrijven privé willen houden. Met Hyperledger blockchain voor supply chain-platform kunt u echter precies dat doen!

Vertrouwelijke bestanden blijven voor iedereen verborgen en alleen de geauthenticeerde gebruiker heeft er toegang toe. Dus iedereen zal de informatie zien die ze nodig hebben.

Uitgebreide zoekopdrachten

In werkelijkheid zouden blockchain-toeleveringsketenbedrijven het moeilijk hebben om de codeertaal te begrijpen. Nou, niet elke ondernemer is een codeur, toch? Om hen te helpen, biedt Hyperledger rijke zoektalen om hen te helpen gemakkelijk alles in het grootboek te vinden. Dat is hoe de blockchain voor het supply chain-platform helpt!

Pluggable architectuur

U kunt elke functie op de blockchain voor het supply chain-netwerk in- en uitschakelen. Bovendien helpt het om de flexibiliteit van de blockchain-toeleveringsketenbedrijven te vergroten.

Bekijk nu onze gids over blockchain-interoperabiliteit!

 • Enterprise Ethereum

Het is een andere blockchain voor ondernemingen die geschikt is voor de toeleveringsketen. Blockchain-toeleveringsketenbedrijven hebben een back-up nodig omdat ze nieuw zijn in de technologie. En dus zal Enterprise Ethereum hen op alle mogelijke manieren helpen.

Bovendien, als u een nieuw soort blockchain ontwikkelt voor een supply chain management-platform op basis van Ethereum, zullen zij u officieel certificeren. Net als Hyperledger zijn ze een grote onderneming met meer dan 250 leden.

In principe hebben ze twee soorten platforms, zowel openbaar als privé. In de privéketen kunt u transacties starten binnen een privéketen.

Wat is hun visie?

Open platform

Hun primaire visie is om een ​​open platform te bieden voor alle blockchain supply chain-bedrijven. Bovendien willen ze ook vaststellen dat ze geen product aanbieden maar een standaard voor het ontwikkelen van blockchain voor supply chain management.

Gezaghebbende toegang

Enterprise Ethereum zal alle blockchain-toeleveringsketenbedrijven helpen met ontwikkelings- en operationele richtlijnen voor Ethereum-projecten. Dus als u een blockchain lanceert voor het beheer van de toeleveringsketen, zullen zij de ontwikkeling bekijken. Daarom krijgt u vanaf het begin de beste technische ondersteuning.

Bied overheidssteun

Blockchain-projecten hebben vooral te maken met problemen met overheden. Met Enterprise Ethereum blockchain voor supply chain aan uw kant, u hoeft zich nergens zorgen over te maken. Bovendien zal EE alle technische problemen volledig regelen voor blockchain-toeleveringsketenbedrijven.

Haal lucratieve functies uit het publieke domein

Er is ook een openbare Ethereum-blockchain. Elke wijziging in het publieke domein heeft dus ook gevolgen voor de privé-domeinen. Verder kan de blockchain voor supply chain-bedrijven vooral de features aannemen die ze nodig hebben. Geen enkele extra functie zal de blockchain voor het supply chain-beheerplatform dus vertragen.

Standaarden ontwikkelen

De EE zal alle standaarden gebruiken van het vorige openbare blockchain-platform, dat live is vanaf 2015. Bovendien kunnen de blockchain-toeleveringsketenbedrijven de betere versie van de Ethereum-onderneming krijgen..

 • Corda

R3’s Corda is eigenlijk de commerciële versie van de Corda-software. Bovendien is het een open source, voornamelijk voor zakelijke blockchain-gebruikers. Kortom, als u een blockchain voor supply chain wilt die draait om de kwaliteit van services of netwerkinfrastructuur, dan is Corda uw beste keuze.

Het begon de reis terug in 2015 en heeft nu meer dan 200 leden in zijn midden. Corda is echter in de eerste plaats voor financiële organisaties. Maar ze beginnen uit te breiden naar andere sectoren, inclusief de toeleveringsketen.

Wat heeft de Corda Enterprise te bieden?

Toepassingsfirewall

Een van de beste eigenschappen van de Corda-blockchain is de applicatie-firewall. Bovendien zal deze applicatie-firewall ondersteuning bieden voor de blockchain voor het supply chain-platformschema. Bovendien ondersteunt de applicatie-firewall de juiste autorisaties.

Dus als een derde partij probeert in de blockchain voor supply chain-platform te komen, zal deze deze in zekere zin onmiddellijk afwijzen. Bovendien zullen gebruikers over de juiste vaardigheden controle krijgen over het toegangsbeheer. Zo kan elke gebruiker zelf voor het netwerk zorgen.

Je vraagt ​​je vast af dat dat geweldig is, maar hoe communiceer ik met de buitenwereld? Nou, het is simpel: het netwerk houdt indringers buiten, maar het beperkt de gebruikers niet om toegang te krijgen tot externe gegevens. Om ervoor te zorgen dat niemand het kanaal kan doorbreken, bieden ze extra beveiligingsmaatregelen.

Dus je ziet dat Corda een perfect platform kan zijn voor blockchain voor supply chain management.

Zijn er functies?

Niet alleen een firewall, maar er zijn meer functies voor elke blockchain voor supply chain-schema. Corda geeft je dus alle tools die je ooit nodig zult hebben om te optimaliseren met de IT-omgeving. Daarom krijgt u monitoringopties, beheer, herstelprocedures en hoge beschikbaarheid. Bovendien krijgt u ook hoogwaardige knooppunten, klantenondersteuning en releaseschema’s.

Desalniettemin ondersteunt de Corda-blockchain voor de toeleveringsketen ook Oracle- en SQL-databases. Het zou dus gemakkelijker zijn voor uw ontwikkelaars om het te integreren.

 • Quorum

Quorum is de oprichting van J.P. Morgan, die Ethereum als de worteltechnologie gebruikte. Hoewel hij Ethereum gebruikte, zijn er veel verschillen tussen beide partijen. Bovendien is de omgeving expliciet ontworpen om alle druk van ondernemingen, zoals supply chain management, aan te kunnen.

Daarom zou het uitzonderlijk zijn om Quorum te gebruiken als de technologie in blockchain voor een supply chain-platform.

Kenmerken van Quorum

Knooppuntbeheersautoriteit

Quorum enterprise blockchain bepaalt een aangewezen autoriteit, en die persoon helpt om goed te keuren welke knooppunten het platform kunnen betreden. Het platform is dus geen openbaar domein, maar het blijft privé. Bovendien kunnen alleen geautoriseerde gebruikers het netwerk betreden. Deze personen zijn voornamelijk zakenpartners en eigen medewerkers.

Privétransacties

De beste functie die u op uw blockchain voor supply chain-platform kunt gebruiken, zijn de privétransacties. Dit betekent dat u de betaling privé kunt afrekenen, waarbij alleen uw zakenpartner toegang heeft.

Bovendien kan geen enkele gebruiker de geschiedenis van privétransacties zien of openen. Het zou alleen zichtbaar zijn voor de transacterende partijen in de blockchain voor supply chain-platform.

Overeenstemming door middel van stemmen

Een ander geweldig kenmerk van het Quorum is dat het geen energieverbruikende consensusalgoritmen heeft. Bovendien zal het de blockchain voor supply chain-platform op Quorumchain runnen. Het is een stemmechanisme waardoor een snellere transactie kan plaatsvinden.

Bovendien wijst het algoritme stemrechten toe aan speciale gebruikers, en alleen zij kunnen deelnemen aan de overeenkomst. U krijgt dus een schaalbare blockchain voor een supply chain-platform.

Hoogwaardige prestaties

De prestaties van de supply chain-netwerken op basis van Quorum zijn uitstekend. Als je het vergelijkt met andere spelers op de markt, zou je zien dat het behoorlijk superieur is. Bovendien krijgt u een hoge transactieratio in uw blockchain voor supply chain-platform.

Wilt u welke onderneming BAAS-services aanbieden? Bekijk nu onze Blockchain As A Service-gids!

Hoofdstuk 8: Bedrijven uit de echte wereld die blockchain gebruiken voor de toeleveringsketen

 • De Beers

De Beers gebruikt blockchain-projecten in de toeleveringsketen om diamanten op te sporen van mijnwerkers tot de detailhandel. Op dit moment volgden ze al 100 hoogwaardige diamanten met behulp van de blockchain voor supply chain-platform. Bovendien is De Beers een van de grootste diamantproducenten op de markt. Bovendien willen ze het platform gebruiken om de echtheid van de diamanten te verifiëren.

En om ervoor te zorgen dat de diamanten niet uit een zone komen waar ze voor geweld worden gebruikt. In werkelijkheid hebben vijf andere diamantfabrikanten geïnvesteerd in het proefproject genaamd “Tracr.”

“Tracr” is een uitstekende aanvulling op de lijst met blockchainprojecten in de supply chain. Hoe dan ook, de vijf fabrikanten omvatten –

Venus juweel, Rosy Blue NV, KGK Group, Diarough en Diacore. Sinds kort heeft Alrosa zich ook bij het project aangesloten.

 • BHP Billiton

U moet over BHP Billiton horen. Ze zijn momenteel een van ‘s werelds grootste mijnbouwbedrijven. Bovendien zijn ze vanaf het begin enthousiast over blockchain en maken ze deel uit van twee grote bedrijven – Hyperledger en Enterprise Ethereum Alliance.

Momenteel gebruiken ze blockchain-projecten in de toeleveringsketen om de beweging van boorgesteenten vast te leggen en ook om vloeistofmonsters in het grootboek te verzamelen. Bovendien gebruiken ze blockchain voor het supply chain-systeem om realtime gegevens tijdens het leveringsproces te beveiligen.

Er zijn ook webapplicaties die speciaal zijn ontworpen voor leveranciers. Daarom kunnen ze het gebruiken en de exacte status van de blockchain voor het supply chain-platform kennen.

 • Dole

Dole gebruikt blockchain voor supply chain-platform om voedselbesmetting te voorkomen. In werkelijkheid is Dole een voedingsbedrijf dat een ontnuchterend verslag heeft uitgebracht over hoe giftig de voedingsindustrie is geworden, terwijl ze werken met verouderde methoden.

Volgens Dole zijn ze van mening dat blockchain voor de supply chain de ultieme oplossing is om de omvang van uitbraken te verkleinen. Bovendien denken ze ook dat blockchain-projecten in de toeleveringsketen echt traceerbaarheid en transparantie kunnen bieden.

Daarom werken ze samen met IBMs Food Trust om voedselverontreiniging goed te elimineren. Alles draait echter nog op proef.

 • Metro en Tyson

Tyson en Subway sloten zich aan bij een traceerbaarheidsoplossing voor de voedselvoorzieningsketen. Verder is de aanbieder FoodLogiQ (een SAAS-aanbieder). Momenteel hebben ze een pilootproject waar verschillende bedrijven interesse hebben om uit te proberen.

Bovendien is het primaire doel van de supply chain blockchain-projecten het zoeken naar de uitdagingen en kansen in blockchain voor supply chain-oplossingen.

Volgens de voedingsbedrijven is de vraag van klanten naar volledige transparantie de belangrijkste reden voor de lancering van het project. In werkelijkheid is het doel om de klant een kijkje te geven in de productielijn en hem te laten weten dat er geen chemicaliën worden toegevoegd in de toeleveringsketen..

 • Nestlé en Carrefour

Nestlé, het grootste voedingsbedrijf ter wereld, en Carrefour, een van de grootste supermarkten in Frankrijk, lanceert blockchain voor supply chain-projecten. Bovendien zorgt het project voor meer transparantie in de voedingsindustrie.

Volgens de bedrijven werkten ze samen met IBM voor het project en duurde het slechts zes maanden om het volledig af te ronden.

In werkelijkheid bieden ze het alleen aan voor één product genaamd Mousseline Puree. Met behulp van de app kunnen de klanten de QR-code scannen en precies weten waar de aardappelen vandaan komen, samen met aanvullende informatie.

Daarom is het een goed voorbeeld van blockchain-toeleveringsketens in de voedingsindustrie.

 • Unilever

Unilever is ook op de vlucht voor blockchain-projecten in de supply chain. In werkelijkheid gebruiken ze blockchain-projecten in de toeleveringsketen om het proces van de toeleveringsketen van thee te beheren. Volgens hen hebben ze momenteel een blockchain-project gelanceerd dat de technologie gebruikt om transacties in de toeleveringsketen te beheren.

Het bedrijf werkt ook samen met banken en veel start-ups om de theeboeren in Malawi te volgen, aangezien zij de belangrijkste leverancier zijn. Bovendien zouden de blockchain-projecten in de toeleveringsketen ook naar meer dan 10.000 boeren kunnen gaan.

Een ander project van Unilever is het creëren van transparantie in de toeleveringsketen van digitale advertenties. Daarvoor nemen ze technische ondersteuning van IBM.

 • Walmart

Walmart gebruikt de supply chain-oplossing van IBM om zijn blockchain te voeden voor het traceerbaarheidsproject voor voedselvoorraden. Bovendien zijn ze van plan om het voedsel van de boerderij naar hun winkel in realtime te volgen in het kader van blockchainprojecten voor de toeleveringsketen.

Walmart werkt al heel lang samen met IBM, met name vanaf 2016. Bovendien maakten ze al gebruik van andere supply chain blockchain-projecten om de productie op peil te houden. Nu zullen ze de leveranciers echter vragen om volledige transparantie te bieden bij het produceren van bladgroenten.

Maar waarom doen ze dit? Vooral omdat Walmart zijn klant het hoogste kwaliteitsniveau wil bieden en elke vorm van besmetting in het voedsel wil verminderen. Dus, wat is een betere oplossing dan de blockchain voor de supply chain, toch??

 • Tomcar Australië

Tomcar Australia is een autofabrikant in Melbourne en ze gebruiken bitcoin om hun producten te verkopen en te kopen. Het is niet bepaald een blockchain voor supply chain-projecten, maar slechts een manier om de betaling binnen het productieniveau te verrekenen met digitaal geld.

Volgens hen is 40% van hun materialen wereldwijd belangrijk. Het gebruik van een op blockchain gebaseerde oplossing is dus veel geschikter voor hen. Bovendien betalen ze niet alleen met bitcoin, maar accepteren ze ook bitcoin als betaalmiddel van hun klanten.

Dus nu kunnen klanten gewoon het blockchain-platform gebruiken en hun gewenste auto kopen wanneer ze maar willen.

 • Abu Dhabi National Oil Company

Abu Dhabi National Oil Company werkt samen met IBM om een ​​blockchain te beveiligen voor een supply chain-project dat de gas- en olieproductie volgt. Bovendien is ADNOC een staatsbedrijf en behandelen ze dagelijks meer dan 10,5 kubieke voet gas en 3 miljoen vaten olie.

Dus wat de voorbeelden van blockchain-toeleveringsketens betreft, deze is enorm. Het pilootproject volgt al de financiële waarden en hoeveelheden van elke bilaterale transactie. Volgens het bedrijf is het project misschien uniek, aangezien het het eerste is voor de toeleveringsketen van gas en olie. Bovendien is het project zeer schaalbaar en kan het hun hoge werkdruk gemakkelijk aan.

 • Martine Jarlgaard Londen

De modeontwerpster Martine Jarlgaard maakt vrij snel gebruik van toekomstige technologie, zoals we kunnen zien. Ze zal supply chain blockchain-projecten gebruiken om de kledingindustrie te volgen om te zien of alles klopt of niet.

De mode-industrie is dus ook aan het revolutioneren met gedistribueerde grootboektechnologie. Momenteel zal het pilot blockchain-project voor de toeleveringsketen draaien om haar eigen collecties. Bovendien gaat ze samenwerken met Provenance en een ander bedrijf genaamd A Transparent. Met behulp van de technologie zal de modeontwerper de grondstoffen volgen tot het voltooide kledingstuk.

 • Plantaze

Plantaze is een wijnproducent die zijn productie van wijn gaat volgen en namaakwijnen voorgoed uit de weg gaat. Daarom gebruiken ze de pilot-blockchain van OriginTrail voor een supply chain-project. Momenteel zit de eerste fase van het project er al op.

In feite zijn er al geruime tijd namaakwijnen op de markt en meer dan 50% ervan is nep. Het verhoogt niet alleen gezondheidsproblemen, maar het verlaagt ook de merkwaarde.

Daarom kan het bedrijf met behulp van de blockchain-projecten van de smart sensor supply chain gemakkelijk al hun leveringen volgen en ervoor zorgen dat mensen het echte product krijgen.

 • Kahawa 1893

Kahawa 1893 is een van de koffiemerken die de manier verandert waarop de koffietoeleveringsketen werkt. Met behulp van Bext360-services zullen ze blockchain gebruiken voor een supply chain-platform om de oorsprong van de koffie te volgen.

Omdat ze een zeer selectieve benadering hebben bij het kiezen van koffiebonen, is het zeer noodzakelijk dat de leveranciers hun afspraak nakomen. Bovendien volgen ze niet alleen de herkomst, maar ook de verwerking van koffiebonen en voorraadbeheer.

Bovendien, aangezien ze 25% van hun inkomsten doneren om de vrouw in de productielijn te ondersteunen, zal het betalingssysteem ook blockchain-technologie volgen.

 • Novartis

Novartis is een Zweeds farmaceutisch bedrijf dat de medicijntemperatuur volgt met behulp van blockchain-projecten in de toeleveringsketen. Bovendien zullen ze ervoor zorgen dat ze ze in realtime volgen, zodat ze zeker weten dat het medicijn niet is verlopen.

Aan de andere kant is het identificeren van het namaakproduct ook een mogelijkheid vanwege de blockchain voor supply chain management-regeling.

In werkelijkheid probeert Novartis een consortium op te richten dat ook andere farmaceutische industrieën in Europa met elkaar zal verbinden. Bovendien zal het ook andere ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, enz. Verbinden. Dus eigenlijk zal elke entiteit binnen de zorggemeenschap blockchain gebruiken voor de toeleveringsketen..

 • Anheuser-Busch InBev

Samen met BanQu lanceert het bedrijf een transparantieplatform voor toeleveringsketens voor Zambia. Bovendien zal het gericht zijn op de traceerbaarheid en transparantie van de waardeketen van cassave-gewassen. Bovendien zal het ook meer dan 2000 kleinschalige boeren in de regio in staat stellen.

Het identiteitsmanagementsysteem van de BanQu zal de boeren helpen om grotere kansen te krijgen. Het is omdat grote merken op zoek zijn naar verbetering van het management en het vergroten van hun leveranciersbereik. Door het platform te gebruiken, kan het brouwersbedrijf ook hoogwaardige zetmelen produceren voor de bierproductie.

Uiteindelijk ontsluiten het supply chain- en blockchain-project een enorm platform voor de brouwerbedrijven om gemakkelijk hoogwaardige grondstoffen te krijgen.

 • SAP

De SAP lanceert een op blockchain gebaseerde supply chain-tracker die elk bedrijf zal helpen hun goederen van het begin tot het einde te volgen. Momenteel werken ze samen met twee tientallen technische, farmaceutische en rederijen om hun uitvinding uit te proberen. We weten echter nog steeds niet of meer merken de oplossing van SAP gebruiken.

Hun doel is voornamelijk om zich te concentreren op de geneesmiddelen- en voedingsindustrie en meer waarde toe te voegen aan het beheer van de toeleveringsketen.

Veel bedrijven zoals Tate & Lyle en Natura, Naturipe Farms, Johnsonville, Maple Leaf Foods, enz. Zijn momenteel bij het proces betrokken.

 • Rolls Royce en Airbus

Ja, enkele van de grootste fabrikanten van vliegtuigonderdelen en ruimtevaartleveranciers onderzoeken nu supply chain- en blockchain-oplossingen. Deze bedrijven zijn Roll-Royce, Airbus, Sabre en S.& Groep. Bovendien gebruiken ze momenteel een blockchain-aangedreven oplossing om de onderdelen en het proces van de toeleveringsketen te volgen.

Er is een enorm probleem met transportonderdelen, aangezien ze meestal worden gestolen of nagemaakt. Ze moeten dus dringend alle benodigdheden traceren om ervoor te zorgen dat elk onderdeel wordt geverifieerd, omdat het een kwestie is van de veiligheid van de consument.

 • Ford

Ford werkt samen met IBM om zijn grondstof kobalt bij de leveranciers te volgen. Bovendien willen ze ervoor zorgen dat het kobalt dat ze krijgen van hoge kwaliteit is. Bovendien werkten ze samen met andere bedrijven om het mijnbouwproces en het volgproces te ondersteunen.

Een ander geweldig aspect van het blockchain voor supply chain-project is het valideren van de mineralen die bedrijven gebruiken in consumentenproducten. Hoe dan ook, ze zullen de gegevens in het grootboek toevoegen als het kobalt correct is getagd en verpakt. En op deze manier kunnen ze echt zorgen voor een betere kwaliteitscontrole met behulp van het gedecentraliseerde platform.

Bekijk nu onze gratis trainingsgids Blockchain voor ondernemingen!

Hoofdstuk-9: Op het einde

Tot dusver hebben we gesproken over wat supply chain is en hoe supply chain management werkt. Het belangrijkste is dat we hebben gewezen op de voordelen en het nut van de blockchain in supply chain management.

Om de zaken nu realistischer te maken, weet u dat er meerdere industrieën zijn die deze nieuwe technologie al uitproberen. Het is duidelijk dat blockchain een vrij nieuwe technologie is en dat er enkele problemen aan zullen komen.

Maar de voordelen overtreffen de problemen gemakkelijk, aangezien de supply chain-industrie er in een meer gedigitaliseerde versie voor nodig is. Nu je er alles van weet, is het tijd om je spel een boost te geven. Met blockchain aan uw zijde heeft u niet meer te maken met verouderde toeleveringsketens.

Meer weten over Blockchain-transformatie? Bekijk ons ​​Playbook voor Blockchain-transformatie!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map