Contents

Blockchain-geschiedenis

Blockchain kwam in 2008 in de schijnwerpers met de uitvinding van Bitcoin. Sindsdien heeft het zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld en is het vandaag de dag de grootste technologie. Blockchain hielp bitcoin te draaien. Daarom is er een verschil tussen blockchain en bitcoin.

In 2014 is begonnen met onderzoek om erachter te komen hoe blockchain buiten cryptocurrency kan worden gebruikt. De blockchain is een peer-to-peer online grootboek dat cryptografie gebruikt voor beveiliging. Het is in hoge mate onveranderlijk, kan alleen worden toegevoegd en kan alleen worden bijgewerkt via een overeenkomst tussen peers.

Sindsdien maken tal van organisaties zoals banken, transport, gezondheidszorg, supermarkten, verzekeringen, stemmen en nog veel meer er gebruik van. Volgens onderzoek gebruikt 15% van de banken blockchaintechnologie.


-> Wie heeft Blockchain uitgevonden? Satoshi Nakamoto

Slimme contracten

In 2013 drong de mede-oprichter van ethereum Vitalik Buterin, die op dat moment werkte als programmeur voor Bitcoin, aan op de vorming van de blockchain. Vitalik heeft de tweede blockchain gemaakt die bekend staat als ethereum. Ethereum werd uitgebracht in 2015.

Het verschilt van Bitcoin doordat het niet alleen crypto kan opnemen, maar ook slimme contracten. Een smart contract is een automatisch, voorwaardelijk proces dat op de blockchain wordt geschreven.

Het slimme contract heeft sindsdien grote bedrijven aangetrokken, zoals USB, onder andere Microsoft. Slimme contracten zijn veilig, waardoor ze geld en tijd besparen.

Meer informatie over slimme contracten

Bewijs van werk

Blockchains werken aan het proof of work (PoW) -concept. Dit is een computerminingproces dat leidt tot het maken van blokken. Daarom wordt een transactie die door een klant is gestart, gewijzigd in een blok.

De transactie kan worden geverifieerd door mijnwerkers door complexe computerproblemen op te lossen. De mijnwerker die de puzzel als eerste oplost, wordt beloond. Nadat het wiskundige probleem is opgelost, wordt de transactie geverifieerd. Een geverifieerde transactie wordt vastgelegd in de blockchain.

Meer informatie over consensus-algoritme,

Bewijs van inzet

Het werkt met hetzelfde principe als PoW – om transacties te verifiëren. Het proof of stake (PoS) maakt echter gebruik van algoritmen. Ook wordt in de PoS de miner niet beloond voor het oplossen van een probleem. Integendeel, ze krijgen transactiekosten. De verdienste van PoS is dat het energiezuinig is en niet duur.

We hebben een vergelijking gemaakt tussen twee Blockchain-consensusalgoritmen.

Blockchain-schaalvergroting

Omdat elke transactie op elke computer in het blockchain-netwerk wordt geregistreerd, kan dit tot traagheid leiden. Daarom is schaalvergroting noodzakelijk. Schalen is het proces waarbij een bepaald aantal computers een transactie kan registreren. Het aantal geselecteerde computers zou echter voldoende moeten zijn om de beveiliging niet in gevaar te brengen.

De toekomst van technologie zal worden getransformeerd door blockchain-technologie. Er zullen waarschijnlijk steeds meer toepassingen van blockchain worden ontdekt naarmate de tijd verstrijkt. Momenteel is Scaling Blockchain een van de grootste uitdagingen.

Meer informatie over het schaalbaarheidsprobleem van Blockchain

Blockchain-typen

Er zijn verschillende soorten blockchains. De verschillende typen zijn gebaseerd op hoe de blockchain is geëvolueerd. De belangrijkste typen zijn als volgt:

 1. Openbare blockchain

Het wordt ook wel toestemming zonder grootboek genoemd. Dit is een blockchain die open staat voor het grote publiek. Iedereen op internet kan deelnemen aan de besluitvorming. Wanneer iemand deelneemt aan de besluitvorming, kan hij al dan niet een beloning krijgen.

Het grootboek van een openbare blockchain wordt door niemand gecontroleerd. Elke keer dat er een transactie wordt gedaan, wordt er een kopie gedeeld met elke gebruiker op internet. Wanneer een beslissing wordt genomen, wordt een verspreide consensus gebruikt.

 1. Privé blockchain

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit soort blockchains alleen beschikbaar voor een specifieke groep mensen. Deze groepen mensen of organisaties delen alleen onderling een grootboek. Een voorbeeld van een private blockchain omvat.

Blockchain-gebruiksgevallen

 • Games en blockchain een opkomende trend

 • 5 Use cases van Blockchain-technologie in de gezondheidszorg

Populaire blockchains

1. Ethereum

2. EOS

3. NEO – dit was de eerste open source gedecentraliseerde cryptovaluta. Het is begonnen in China. Het biedt gratis GAS-tokens aan zijn leden.

4. IOTA – het is een block less chain die gratis transacties geeft. Het heeft ook een uniek verificatieproces. Dit helpt om de meeste schaalbaarheidsproblemen op te lossen.

5. QTUM – het werkt op slimme contracten. Het combineert de virtuele machine van ethereum en de kern van bitcoin, waardoor transacties worden geoptimaliseerd.

6. Nano – het werkt op dezelfde manier als IOTA. Het heeft gratis transacties met minder energieverbruik in vergelijking met bitcoin.

Blockchain-technologie

 • Wat is Blockchain-technologie?

 • Wat maakt Blockchain-technologie zo uniek?

 • Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Blockchain-technologie?

 • Wat is het verschil tussen blockchain en database?

 • Waarom wordt Blockchain-technologie enorm??

 • Moet ik Blockchain-ontwikkeling leren?

 • Wat is het verschil tussen Blockchain en Distributed Ledger?

 • Waarom hebben we blockchain-technologie nodig? Een blik op 5 belangrijke problemen

Blockchain-bedrijf

 • Waar de toekomst van Blockchain naartoe ging?

 • Hoe Blockchain-technologie de manier waarop we zaken doen zal veranderen?

 • Heeft u voorbeelden van zakelijke kansen voor Blockchain in 2018?

 • Vragen die u moet stellen voordat u beslist of Blockchain geschikt is voor uw bedrijf?

 • Waarom Blockchain de wereld zal veranderen?

Blockchain-vergelijkingen

 • Private vs Public Blockchain: wat is het beste?

 • Blockchain versus cryptocurrency: blijf niet in de war!

 • Blockchain versus internet: komt er een nieuw internet?

 • Blockchain versus SWIFT: The New Banking!

 • Private Blockchain versus Bank: verschillen met het banksysteem en het revolutionaire potentieel

Top Blockchain-lijsten

 • Top 5 Blockchain-protocollen om te volgen in 2018

 • Top 5 Blockchain SEC-onderzoeken om in de gaten te houden in 2018

Blockchain-alternatieven

 • Alternatieven voor Blockchain-technologie leiden tot ecovriendelijke IOTA

 • Beginnershandleiding: wat is Hashgraph? Een alternatief voor Blockchain Killer

Investeer in Blockchain

 • Beginnershandleiding: hoe te investeren in Blockchain

Heeft u nog vragen? Laat hieronder je reactie achter &# 128578;

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me