Met meer dan 1300 cryptocurrencies die er zijn in de cryptowereld, is Ethereum een ​​van de beste cryptocurrencies die met Bitcoin op de stapel blijft.

Net als bij Bitcoin is het een gedistribueerd blockchain-netwerk dat onder de gebruikers kan worden verhandeld, maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen de twee.

Bitcoin maakt gebruik van blockchain en heeft als doel een effectief peer-to-peer elektronisch geldsysteem te worden. Terwijl Ethereum zich alleen richt op het uitvoeren van de programmeercode van de applicatie. Bovendien werken de miners in het Ethereum blockchain-systeem om Ether te verdienen die door de verschillende applicatieontwikkelaars wordt gebruikt om te betalen voor de diensten op het Ethereum-netwerk..

De andere voordelen van Ethereum als gedecentraliseerd platform omvatten: het is onveranderlijk omdat de derde partij geen wijzigingen in de gegevens kan aanbrengen. Zonder centraal storingspunt is het ook goed beschermd tegen hacks en andere frauduleuze activiteiten. Bovendien kunnen de regelgevende internetorganisaties of de regeringen geen gegevens verwijderen, aangezien deze over het hele netwerk verspreid zijn.

Ethereum is dus een blockchain-applicatie, maar voor een heel ander doel.

Maar wat is Ethereum?

Wat is Ethereum?

Afbeeldingscredits: Ethereum

Ethereum is een openbaar, open-source besturingssysteem en een gedecentraliseerd platform dat wordt uitgevoerd slimme contractfunctionaliteit. Het is ook een netwerk van computers die op de Ethereum-blockchain draaien en waarmee mensen munten kunnen uitwisselen.

Op zijn eenvoudigst is het een open softwareplatform op basis van de blockchain-technologie waarmee de ontwikkelaars de (Dapps) gedecentraliseerde applicaties kunnen maken en implementeren.

Wat is een slim contract?

Het Ethereum-platform is gebouwd om het maken van slimme contracten mogelijk te maken via een peer-to-peer-netwerk.

Smart contract is een zin om een ​​computercode te beschrijven die door de ontwikkelaars wordt gebruikt om hun eigen functionaliteiten te programmeren. Ze staan ​​bekend als de programmeerscripts op hoog niveau die kunnen worden geschreven in Serpent, LLL of Solidity.

Bij het werken op Blockchain is een smart contract net als een zelfwerkende computer die automatisch wordt uitgevoerd wanneer aan specifieke voorwaarden wordt voldaan.


ERC20– Ethereum-verzoek om opmerkingen

Ethereum gedecentraliseerde applicaties

Afbeelding tegoed: Ethereum

ERC20 is een standaardprotocol dat wordt gebruikt voor de slimme contracten op de blockchain van Ethereum voor de implementatie van de tokens. Opgericht op 19 november 2015, definieert het een lijst met regels voor de Ethereum-tokens om de ontwikkelaars in staat te stellen de interactie tussen de tokens te voorspellen. Het bevat ook hoe de tokens moeten worden overgedragen tussen het adres en hoe toegang moet worden verkregen.

Het is ook behoorlijk populair bij de crowdfundingbedrijven die aan ICO’s werken vanwege de eenvoudige implementatieprocedure en het hoge potentieel voor interoperabiliteit met andere ETH-tokens..

Vanaf mei 2018 zijn er meer dan 83.400 ERC20-tokencontracten, en de succesvolle zijn onder meer Bancor, Bankex en Qash die elk meer dan $ 70 miljoen ophalen.

Wat is Ether?

Ether is een cryptocurrency waarvan de blockchain wordt gegenereerd door het Ethereum-platform. Het staat bekend als een digitaal drageractief en vereist geen derde partij om de betaling te verwerken. Het fungeert echter niet alleen als een cryptocurrency. In plaats daarvan fungeert het ook voor de gedecentraliseerde apps binnen het netwerk.

Vanaf januari 2018 bedroeg het totale aanbod van Ether 98 miljoen, en ten minste 150 winkels zijn ermee begonnen het te accepteren.

Hoe werkt Ethereum?

Ethereum is gebaseerd op het protocol van Bitcoin en het blockchain-ontwerp. De Ethereum-blockchain kan worden beschouwd als een op transacties gebaseerde toestandsmachine. Als de uitvoering van de transactie begint, gaat de machine eenvoudig over naar een andere staat.

Nu bestaat elke staat van Ethereum uit miljoenen transacties. Deze transacties zijn gegroepeerd in de vorm van blokken die met elkaar zijn verbonden met andere blokken. Maar voordat de transactie aan het grootboek wordt toegevoegd, moet deze worden gevalideerd via een proces dat bekend staat als mining. Veel miners concurreren met elkaar om een ​​blok te creëren. Zodra de mijnwerker een blok heeft gemaakt, worden Ether-tokens gegenereerd en aan de mijnwerker gegeven. Lees voor meer informatie onze recensie: Werkt Ethereum?

EVM- Ethereum virtuele machine

Voordat Ethereum werd gemaakt, waren de blockchain-applicaties ontworpen om een ​​beperkte reeks bewerkingen uit te voeren.

Toen kwam de innovatie-EVM van Ethereum naar voren!

Ethereum Virtual Machine is complete Turing-software die fungeert als de runtime-omgeving voor slimme contracten.

Het stelt iedereen in staat om het programma uit te voeren, ongeacht het geheugen en de tijd die wordt gegeven door een specifieke programmeertaal. Dus in plaats van een nieuw blockchain-netwerk voor applicaties te bouwen, stelt ETH je in staat duizenden verschillende applicaties op één platform te ontwikkelen. En aangezien elk Ethereum-knooppunt op deze virtuele machine draait, kunnen applicaties gewoon gedecentraliseerd werken zonder dat ze hun eigen blockchain hoeven te maken.

Bovendien is Ethereum Virtual Machine ook geïmplementeerd voor Java, Go, Python, Ruby, JavaScript, C ++, WebAssembly en Rust.

Ethereum Blockchain-applicaties – DApps (gedecentraliseerde applicaties)

Welnu, gedecentraliseerde applicaties dienen hetzelfde doel als dat van applicaties, maar omdat ze gedecentraliseerd zijn, draaien ze op een netwerk van knooppunten in plaats van op één centraal punt. DApps zijn autonoom, veilig, gemakkelijker te implementeren, open source en hebben 100% uptime. Vanaf januari 2018 zijn er meer dan 250 live DApp’s met meer dan honderd in ontwikkeling.

Beginnershandleiding: wat is een gedecentraliseerde applicatie (DApp)?

Hoe Ethereum dApps te schalen

Hier zijn enkele van de meest veelbelovende Ethereum-applicaties die u zou willen bekijken:

  • GolemGolem is een open source, wereldwijde en een gedecentraliseerde supercomputer die voor iedereen toegankelijk is. Het maakt gebruik van het op Ethereum gebaseerde transactiesysteem dat de betalingen tussen providers, aanvragers en ontwikkelaars vereffent. Elke berekening vindt plaats in een sandbox-omgeving en is geïsoleerd van de hostsystemen.
  • OmiseGOOmiseGO is een gedecentraliseerde applicatie die tot doel heeft de problemen van verschillende financiële instellingen op te lossen. Dit netwerk is een schaaloplossing voor financiën op Ethereum en stelt de peer-to-peer en transacties in realtime in staat. Met het OMG-netwerk hebt u eenvoudig toegang tot uw digitale activa die in de keten worden bewaard en kunt u deze beheren.
  • AugurAugur is gewoon de toekomst van prognoses. Het is een gedecentraliseerd, open source en een peer-to-peer voorspellingsplatform dat is gebouwd op de Blockchain. Hoewel het aan de oppervlakte een gedecentraliseerd platform lijkt, biedt Augur een veelbelovend potentieel om de gegevens voor vrijwel elke branche te voorspellen.
  • Civic:Civic beoogt zowel individuen als bedrijven de tools te geven om hun identiteit op een effectieve manier te beheersen en te beschermen. Met zijn gedecentraliseerde architectuur biedt het multi-factor authenticatie zonder inloggegevens of enige vorm van externe authenticator.

Ethereum kan ook worden gebruikt om de ‘Gedecentraliseerde Autonome Organisaties’ te bouwen. DAO is een autonome en gedecentraliseerde organisatie die draait op code die is geschreven op de Ethereum-blockchain..

De mensen die tokens kopen, hebben DAO’s. Maar in plaats van als een teken te fungeren, fungeren ze als bijdragen die mensen stemrecht geven.

Geschiedenis van Ethereum

Om de geschiedenis van ethereum te begrijpen, moeten we vanaf het allereerste begin beginnen.

2013 – Ethereum-witboek

In 2013 werd de infrastructuur voor de nieuwe munt gelegd. Vitalik Buterin, die toen als programmeur voor Bitcoin werkte, beschreef het ethereum-concept. Vitalik schreef de eerste wit papier het beschrijven. Later dat jaar stelde hij een prototype voor met een algemene programmeertaal.

2014 – Ethereum-aankondiging

In januari 2014, tijdens de Noord-Amerikaanse Bitcoin-conferentie, kondigde de heer Vitalik het concept aan. Hij noemde ook de mede-ontwikkelaars van ethereum, d.w.z. Jeffrey Wilckle en Dr. Gavin Wood.

In april van hetzelfde jaar publiceerde hij de formele specificaties van ethereum in het gele papier. Vitalik codeerde ook de eerste volledig functionele programmeertaal. Dit werd later gebruikt als het prototype voor ethereum.

In juli 2014 vond de eerste verkoop van Ether werd gedaan. Het opgehaalde kapitaal werd gebruikt om juridische schulden vrij te maken. In augustus van hetzelfde jaar was er $ 14 miljoen opgehaald uit de Ether-verkoop.

In september 2014 werden de kopers van ethereum ICO’s beloond met 60 miljoen Ether. De resterende ETH werd naar de non-profitstichting van ether in Zwitserland gestuurd.

In november 2014 werd in Berlijn een DEVCON-0-bijeenkomst georganiseerd. Dit evenement bracht de ontwikkelaars van ethereum uit alle delen van de wereld samen. Tijdens de bijeenkomst werden de verschillende aspecten van ethereumtechnologie besproken. Vanaf het evenement hebben de verschillende presentaties ethereum schaalbaarder, veiliger en betrouwbaarder gemaakt.

2015 – Ontwikkelaars ondersteunen Ethereum

In april 2015 werd het programma DEVgrant gelanceerd. Het programma was bedoeld om zowel de ontwikkelaars als de supporters van ethereum te belonen. Het programma hielp om de ethereum-projecten en het platform te financieren.

Eind juli 2015 werd de eerste ethereum-mijlpaal vrijgegeven. The Frontier, een slim contract, heeft het ethereum-ecosysteem enorm verbeterd.

In november van hetzelfde jaar werd het DEVCON-1-evenement gehouden in Londen. Het evenement duurde vijf dagen. Het evenement werd bijgewoond door meer dan 400 deelnemers en er werden meer dan 100 presentaties gehouden. Het evenement was succesvoller dan dat van 2014 omdat gevestigde bedrijven als Microsoft, IBM en USB aanwezig waren.

Ook kwam tijdens de DEVCON-1-bijeenkomst de blockchain-technologie in de schijnwerpers. Ethereum liep voorop met de technologie en het was een grote opsteker.

2016 – Ethereum openbare verkoop & Splitst

In maart 2016 zijn verbeteringen aangebracht aan het ethereum-netwerk. De upgrade is gedaan door de Homestead, een verbeteringsprotocol.

In mei van hetzelfde jaar kreeg Ethereum een ​​geweldige boost door berichtgeving in de media. De grotere dekking leidde tot de inzameling van 150 miljoen dollar in een algemene openbare verkoop.

In juni 2016 was ethereum gehackt Voor de eerste keer. De hackers beweerden voor meer dan 50 miljoen dollar aan ether te hebben gestolen. Dit leidde in dezelfde maand tot tal van geschillen.

In juli van hetzelfde jaar werd het ethereum-netwerk opgesplitst in twee divisies vanwege de geschillen die in juni waren opgetreden. De twee divisies waren: Ethereum (ETH) & Ethereum Classic (ETC).

Ethereum nam zijn toevlucht tot gedecentraliseerde besluitvorming, extra protocollen en strategieën voor conflictoplossing. Ethereum classic, aan de andere kant, nam zijn toevlucht tot codewet, blockchain-onveranderlijkheid en de essentiële rebellie.

De splitsing leidde verder tot de scheiding van ontwikkelaars, ethereum-oprichters, zakenpartners, gebruikers en mijnwerkers van ethereum classic.

2017 – Enterprise Ethereum Alliance

In februari 2017 heeft de EER (enterprise ethereum alliantie) werd gevormd. In deze alliantie heeft Microsoft in samenwerking met gevestigde banken en technologie-geeks vooruitgang geboekt voor de acceptatie van ethereum blockchain-technologie.

In mei van hetzelfde jaar waren er nog twee EEA gevormd. Met de toename van allianties kwamen er steeds meer spraakmakende organisaties en bedrijven bij.

Deze alliantie heeft ertoe geleid dat bitcoin dit jaar – 2018 waarschijnlijk zal worden vervangen door ethereum.

De DAO-hack

Wat is de DAO-hack?

Zoals eerder vermeld, is DAO een gedecentraliseerde autonome organisatie! Het draait op open source-code en is niet gebonden aan een management, overheid of beheergemeenschap.

In 2016 haalde deze set slimme contracten in totaal $ 150 miljoen op in een crowdsale om het project te financieren. Maar het werd op de een of andere manier uitgebuit in juni toen US $ 50 miljoen aan Ether werd opgeëist door een anonieme entiteit.

Maar waarom is de hack eigenlijk gebeurd??

Het gebeurde vanwege de split-functie van de DAO. Op 17 juni 2016 profiteerde een onbekende persoon van een vervallen in de splitsingsfunctie. Hij stond de hackers toe hun verzoek om het opnemen van tokens te herhalen voordat het systeem het registreerde als $ 50 miljoen.

Na deze hack had de community 28 dagen nodig om met de oplossing te komen die uiteindelijk een ‘vork’ werd.

Deze hack zorgde gewoon voor een splitsing in de Etherum-gemeenschap en werd opgedeeld in twee afzonderlijke blockchains: Ethereum (ETH), en het origineel ging verder als Ethereum Classic (ETC).

Bekijk onze vergelijkingen:

  • Bitcoin versus Ethereum? Wat is het verschil?
  • Ethereum versus Litecoin: waarom LTC voor transacties is en ETH voor slimme contracten?
  • EOS vs Ethereum: een potentiële Ethereum-moordenaar!
  • Ardor vs Ethereum: wat zijn de voor- en nadelen?
  • NEO versus Ethereum: wat beter is?
  • Ethereum vs Ripple: diepgaande vergelijking

Laatste gedachten

Nou, ondanks de DAO-hack gaat Ethereum vooruit en laat het ook een veelbelovende toekomst zien. Het maakt volledig gebruik van blockchain-technologie en zorgt ook voor de decentralisatie van de wereldeconomie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me