Enterprise Ethereum: Private Blockchain voor ondernemingen

In een wereld waar blockchain bloeit, is het duidelijk dat veel enterprise blockchain-bedrijven in het spel zouden stappen. Als je al een tijdje met blockchain bezig bent, weet je gewoon van Ethereum. Eerder had het openbare Ethereum al een statement gemaakt met een geavanceerde netwerkomgeving.

Hun openbare eigendommen hielden ze echter buiten het bereik van veel ondernemingen. Maar nu met Enterprise Ethereum kunnen ze ook de bedrijfswereld veroveren. Vandaag gaan we wat dieper in op de kern van Enterprise Ethereum. Laten we dus eens kijken wat het ons deze keer te bieden heeft!

Contents

Hoofdstuk-1: Wat is Enterprise Ethereum?
Hoofdstuk-2: Wat is de Enterprise Ethereum-alliantie?
Hoofdstuk-3: Voordelen van Enterprise Ethereum
Hoofdstuk-4: Architectuurstapel van de Enterprise Ethereum Blockchain
Hoofdstuk-5: Wat zijn de mogelijke use-cases voor Enterprise Ethereum?
Hoofdstuk-6: Ethereum Blockchain als serviceproviders
Hoofdstuk 7: Real-World bedrijven die Enterprise Ethereum gebruiken
Hoofdstuk 8: laatste woorden

Hoofdstuk-1: Wat is Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum is de privé- of geautoriseerde versie van de openbare Ethereum-codebase. Veel mensen kennen Ethereum als het openbare netwerk dat miljarden dollars afhandelt binnen het blockchain-netwerk. Velen van jullie weten echter niet dat Ethereum ook een ander populair netwerk is dat bedrijven dagelijks gebruiken. En dit is waar de onderneming Ethereum in het spel komt.

Hoewel deze privéketens gescheiden zijn van de openbare instanties, kunnen ze ook nog steeds profiteren van het openbare Ethereum-netwerk.

Er is echter geen enkel product voor de onderneming Ethereum. In plaats daarvan bieden providers Ethereum aan door de reeds bestaande Ethereum-clients aan te passen aan de behoefte van de onderneming. Alle particuliere netwerken zouden dus verschillende resultaten hebben op basis van de vereisten.

Sommige ondernemingen willen bijvoorbeeld een hoge schaalbaarheid in hun onderneming Ethereum, terwijl andere dit misschien niet nodig hebben. Bovendien bevatten deze vereisten voornamelijk: prestaties, machtigingen, privacy, schaalbaarheid en beheer.

enterprise ethereum

Hoe werkt Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum blijft trouw aan hun openbare blockchain-netwerk; er zijn echter aanvullende toestemmingsfuncties naast identiteitsbeheer om een ​​netwerk met toestemming aan te bieden. Bovendien verhoogt het het privacyniveau met privé P2P-transacties om de schaalbaarheid en prestaties te vergroten. Bovendien introduceert het ook andere consensusprotocollen dan bewijs van werk.

Enterprise Ethereum zal dus niet met dezelfde problemen worden geconfronteerd als het openbare Ethereum, zoals problemen met de privacy en schaalvergroting. Bovendien kunnen ze zelfs sneller transacties uitvoeren dan de typische snelheid van 15-20 transacties per seconde van openbare Ethereum.


Maar hoe?

Welnu, het is omdat u in Enterprise Ethereum de netwerkgrootte, blokgrootte en zelfs de gaslimiet kunt wijzigen. Niet dat je je aan gas hoeft te houden om het blockchain-netwerk te laten draaien, maar het is nog steeds mogelijk om deze functie te behouden.

Een ander groot feit is dat de netwerkgrootte echt een groot verschil maakt, aangezien veel bedrijven een gesloten omgeving hebben. Bovendien betekent dit dat er slechts minimale deelnemers aan het systeem zijn toegestaan. Daarom krijg je meer schaalbaarheid en privacy in Enterprise Ethereum.

Maar maak u geen zorgen, al uw transacties blijven ook privé, zolang uw blockchain-architectuur de functie heeft.

De Enterprise Ethereum Alliance is toevallig de koploper voor de enterprise Ethereum-blockchain. Bovendien is enterprise Ethereum volgens hen niets meer dan alleen een uitbreiding op het openbare Ethereum. Daarom betekent dit dat openbare Ethereum veel add-ons krijgt en uitbreidingen voor bedrijfsoplossingen om ook privé te werken.

In dit geval voegen ze dus authenticatie toe voor toegang tot het netwerk. Ze gebruiken ook machtigingen voor het bekijken van het grootboek. Het is omdat niet alle deelnemers zouden kunnen zien wat andere gebruikers in het grootboek aan het afhandelen zijn.

Bekijk onze Ultimate Blockchain Cheat Sheet voor meer informatie over blockchain op een gemakkelijke manier!

Hoofdstuk-2: Wat is de Enterprise Ethereum-alliantie?

Enterprise Ethereum-alliantie is een door leden aangestuurde organisatie die open source ontwikkeling van Enterprise Ethereum aanbiedt volgens de behoeften van organisaties. EEA is een non-profitorganisatie die in maart 2017 werd opgericht.

Momenteel telt de EER 300+ lid bedrijven onder hun tas. Al deze leden werken samen om de implementatie van Ethereum binnen industrieën te bevorderen. Niet alleen dat, maar ze hebben ook hun invloed in meer dan 45 landen, samen met meer dan 1400 individuele leden!

Om het Ethereum-project van de onderneming te stroomlijnen, hebben de leden van de Enterprise Ethereum-alliantie bovendien 19 juridische adviezen en professionele branchegroepen.

U krijgt dus het beste van de beste technische ondersteuning bij het legaliseren van uw zakelijke Ethereum-oplossingen. Een van de belangrijkste doelen van de leden van de Ethereum-alliantie van ondernemingen is om consumenten en bedrijven te harmoniseren met interoperabiliteit over de hele wereld.

Bovendien bestaan ​​de leden van de Enterprise Ethereum-alliantie uit bedrijven, ontwikkelaars, innovators, adopters en leiders. U krijgt dus de perfecte oplossing voor uw bedrijf. Het is duidelijk dat elke samenwerking binnen de leden van de Ethereum-alliantie van de onderneming open source is. Daarom zal het op de lange termijn ten goede komen aan allerlei bedrijven.

Een ander leuk feit is dat de Enterprise Ethereum-alliantie ook voor overheidsbedrijven werkt.

Primair doel van Enterprise Ethereum Alliance

De Enterprise Ethereum-alliantie wil een privéversie van openbare Ethereum-blockchain bouwen. Bovendien is het voor in aanmerking komende leden die hun behoeften naar behoren specificeren. In principe hebben ze vier hoofddoelen:

 • Open-source-standaard in plaats van een product

EEA wil van enterprise Ethereum een ​​open-source standaard maken, niet alleen een commercieel product. Op deze manier kan elke branche deze standaard gebruiken om technologieën te ontwikkelen. Het bouwen, promoten en breed ondersteunen van op Ethereum gebaseerde technologie valt toevallig onder deze categorie.

Maar waarom maken ze er een standaard van in plaats van een product? Hier zijn mogelijke redenen voor.

Ten eerste beperkt het product de mogelijkheden ervan. Een product zal teveel functies voor elke sector maken, waardoor het moeilijker te controleren en nog moeilijker te handhaven is. Om nog maar te zwijgen over de hogere kosten voor onnodige functies die veel sectoren niet eens nodig hebben.

Aan de andere kant, als de leden van de Enterprise Ethereum-alliantie alleen standaarden, best practices en referentiearchitectuur bieden, kunnen innovators dat gemakkelijk gebruiken om hun model te structureren.

Het stelt banken bijvoorbeeld in staat om hun eigen Ethereum-bedrijf als intern netwerk te krijgen. Evenzo kunnen andere deelnemers ook hun eigen enterprise-blockchain implementeren voor het beheer van de toeleveringsketen.

Bovendien, als open source, zal elk bedrijf dat een codebasis maakt die ook in een ander bedrijf kan worden gebruikt, gedeeld worden. Dit is het soort coördinatie dat ze willen ontwikkelen en faciliteren binnen de Ethereum-leden van de onderneming.

 • Beheer en faciliteer sectoroverschrijdende ontwikkeling

De EER zou elk type Enterprise Ethereum-implementatie regelen en faciliteren volgens de bedrijfsvereisten. Bovendien zou deze hulp bij de implementatie ook innovators aanmoedigen om met geweldige ideeën te komen.

Het hanteren van bedrijfsvereisten helpt zeker in deze kwestie, aangezien veel bedrijven de aard van de blockchain niet helemaal kunnen begrijpen. Als de leden van de Ethereum-alliantie echter de regeringspositie innemen, zouden veel bedrijven hoogwaardige ondersteuning krijgen. Bovendien kunnen leden van de Ethereum-alliantie er ook voor zorgen dat de bedrijven de normen dienovereenkomstig volgen.

Dit biedt uiteindelijk meer voor de consument. Misschien heeft een bank bijvoorbeeld een KYC-platform geïmplementeerd op Enterprise Ethereum. Dus in dit geval zouden de Ethereum-leden van de onderneming helpen om hetzelfde te doen voor een ander bedrijf. Uiteindelijk scheelt het veel tijd in de ontwikkelkosten.

 • Evolueer zij aan zij met het openbare Ethereum

Enterprise Ethereum zal parallel met het openbare Ethereum evolueren. Het krijgt ook de beste functies van de openbare blockchain van Ethereum. Dit proces zorgt ervoor dat eventuele updates in de openbare versie automatisch ook op de private blockchain staan.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het afzonderlijk toevoegen van de functie aan uw platform. Bovendien zouden ondernemende, Ethereum-alliantieleden het updateproces volledig voor hun rekening nemen. In werkelijkheid betekent dit dat het een probleemloze oplossing is. Het is duidelijk dat u de optie krijgt om de functie niet toe te voegen als de functie indruist tegen de aard van uw netwerk.

Hoe dan ook, het openbare Ethereum krijgt indien nodig ook lucratieve functies om het privébedrijf Ethereum te vormen. Daarom zullen beide versies van elkaar profiteren en dApps in beide versies kunnen gebruiken.

Dus de dApp is gemaakt voor openbare Ethereum en ondersteunt ook Enterprise Ethereum. De Enterprise Ethereum-alliantie zal ervoor zorgen.

 • Gebruik bestaande normen

Enterprise Ethereum Alliance-leden zouden alle ervaring van oude standaarden faciliteren in de nieuwe enterprise Ethereum-blockchain. Het wil ook open-source standaarden uit andere ontwikkelingen halen. Maar hoe zou dat helpen?

In werkelijkheid is de openbare blockchain uitgebracht in 2015, dus binnen 3+ jaar had het veel ervaring dan de privéversie van de Ethereum-alliantie. Dat is de reden waarom als ze alle informatie en ervaring van de oude versie verzamelen, ze zeker een verbeterde privéversie kunnen maken.

Bovendien willen de leden van de Enterprise Ethereum-alliantie op geen enkele manier een gebrek hebben. Opvallend is dat de leden van de Enterprise Ethereum-alliantie een topprioriteit zijn. Daarom hebben ze alle ervaring nodig die ze kunnen gebruiken.

Verder is een ander belangrijk punt dat andere blockchain-bedrijven ook geweldige blockchain-standaarden hebben. Als leden van de Ethereum-alliantie ook hier gebruik van maken, kunnen ze de allerbeste blockchain-ervaring bieden.

Wat hebben de ondernemingen precies nodig?

Ondernemingen gebruiken een andere manier om blockchain-netwerken te gebruiken dan individuen met een peer-to-peer-netwerk. Bovendien moeten ze ook gevoelige informatie in grote hoeveelheden bewaren. Bovendien zijn het volgen van kwaliteit en het verantwoordelijk houden van autoriteiten voor regelgeving ook enkele zeer noodzakelijke functies.

Afgezien van deze uitgifte van ID’s, het volgen van vrachtcontainers, het uitvoeren van transacties, het labelen van farmaceutische artikelen moet perfect zijn. Als er een fout optreedt in het systeem, gaat dit ten koste van de inkomsten. Om nog maar te zwijgen van een slechte klantervaring.

Bij bedrijven die al een merknaam hebben gevestigd, is het moeilijker om alles naadloos te onderhouden. Bovendien kan elke kleine fout leiden tot slechte promotie van hun merk, wat een groot risico is.

Uiteindelijk valt elke kleine behoefte van ondernemingen onder vier hoofdcategorieën:

 • Toestemming:

In veel gevallen van zakelijk gebruik zijn alleen toegestane contactadvertenties vereist om het netwerk te zien. Andere betrokken partijen zouden een vertrouwelijke inbreuk op het netwerk betekenen. In werkelijkheid moet een bevoegd persoon toegang hebben tot bepaalde informatie. Bovendien zouden ze ook verschillende schrijf- en leestoegang moeten hebben op basis van hun werknemersstatus.

 • Privacy:

Ondernemingen hebben te maken met allerlei transactiegegevens zoals prijs, hoeveelheid, productnaam, adres, financiële informatie, enz. Bovendien moeten deze speciale toegangsrechten hebben op basis van de rollen van de deelnemers.

Een expediteur hoeft bijvoorbeeld niet te zien wat de zeecontainer heeft, maar hoeft alleen te weten dat de container goed is aangekomen.

Aan de andere kant zouden banken niet toestaan ​​dat iedereen elkaars transactie-informatie ziet, omdat dat een enorme inbreuk op de beveiliging is. Je wilt natuurlijk niet dat andere willekeurige mensen zien naar wie je je geld stuurt, toch? Daarom is privacy een groot probleem als het gaat om zakelijke behoeften.

 • Prestatie:

In werkelijkheid moeten ondernemingen de mogelijkheid hebben om elke seconde duizenden transacties te verwerken. Bovendien moeten ze ook de mogelijkheid hebben om periodieke pieken in het netwerk te tolereren.

Zelfs één vertraging zorgt voor een reeks transactievertragingen, die een cascade van gebeurtenissen in gang zullen zetten. Bovendien wordt het tegenwoordig, met alle genetwerkte economieën, moeilijk om allerlei soorten validaties, verzamelingen en verschillende soorten transacties te onderhouden.

Naarmate meer mensen het netwerk gebruiken, moet het netwerk mogelijkheden hebben om de transactie per seconde dienovereenkomstig bij te houden. In veel gevallen hebben te veel deelnemers de neiging om de zaken te vertragen, maar ondernemingen moeten boven dit probleem staan.

 • Eindigheid:

Instellingen betalen dagelijks grote bedragen. Zonder de zekerheid van de transactie kunnen geen enkele onderneming elkaar volledig vertrouwen om samen te werken. En dus moeten ze de uitkomst van hun transacties zo snel mogelijk weten.

Het geld moet goed zijn, en alle betalingen daarvoor moeten definitief zijn. Op deze manier zouden beide partijen op een harmoniserende manier zaken met elkaar kunnen doen.

Hoofdstuk-3: Voordelen van Enterprise Ethereum

Enterprise Ethereum-blockchain is goedkoop, flexibel, open en geschikt voor zaken tussen meerdere ondernemingen. Bovendien, als het gaat om het coördineren van gegevens, gedraagt ​​enterprise Ethereum-blockchain zich als een typisch gedistribueerde laag.

Maar het komt met een unieke architectuur waarmee bedrijven het in hun systeem kunnen integreren. Bovendien creëert deze laag nieuwe mogelijkheden en versterkt het systeem voor exclusieve bedrijven.

Enterprise Ethereum Blockchain-stapel

Maar Enterprise Ethereum-leden zouden meer functies krijgen dan deze. Laten we eens kijken wat ze echt zullen krijgen van de enterprise Ethereum-blockchain –

 • Open source

Alle implementaties van Enterprise Ethereum zijn volledig open-source. Dus elk bedrijf of onderneming kan de enterprise Ethereum-blockchain volledig vrij gebruiken. Omdat de open-sourceontwikkelaars wijzigingen in de code kunnen aanbrengen of dienovereenkomstig functies kunnen toevoegen.

Bovendien hebben open-source-technologieën snellere bug-problemen opgelost.

 • Gegevenscoördinatie

De architectuur van Enterprise Ethereum behoudt de gegevenscoördinatie tussen alle netwerkdeelnemers. Bovendien zouden Enterprise Ethereum-leden een betere gegevenstoewijzing en vertrouwen krijgen tussen alle deelnemers.

In werkelijkheid zullen ze hierdoor niet afhankelijk zijn van een centrale autoriteit. Bovendien kunnen de Ethereum-leden van het bedrijf het systeem dienovereenkomstig zonder interferentie beheren.

 • Snelle implementatie

Gesteund door Blockchain als serviceprovider, biedt Enterprise Ethereum een ​​eenvoudige en snellere implementatie van blockchain-technologie. Bovendien maakt blockchain als serviceprovider zoals Kaleido of Azure het echt handiger voor het eenvoudig implementeren van enterprise Ethereum blockchain-netwerken..

Bovendien maken deze oplossingen het heel eenvoudig, omdat u niet alles vanaf nul hoeft te coderen. Dat scheelt veel tijd, energie en middelen.

 • Toegestane netwerken

Met Enterprise Ethereum-blockchain krijgt u speciale geautoriseerde netwerken en zelfs consortiumomgevingen met openbare Ethereum-functies. In werkelijkheid is dit een van de significante verschillen met de openbare versie van Ethereum.

In de meeste gevallen stelt de netwerkarchitectuur geprivilegieerde Ethereum-leden in staat om als poortwachter te werken. Het betekent dus dat de persoon executies kan stoppen en zelfs kan bepalen wie toegang krijgt tot de netwerkomgeving.

Bovendien zijn deze Ethereum blockchain-instanties van particuliere ondernemingen perfect geschikt voor alle gebruikssituaties.

 • Netwerkgrootte

Het MainNet kan grote netwerkformaten aan, hoewel de meeste bedrijfsimplementaties niet veel knooppunten gebruiken om het systeem uit te voeren. Het is echter volledig in staat om honderden knooppunten tegelijk te verwerken zonder te vertragen. Bovendien kun je zelfs voor miljoenen gebruikers onder één netwerkomgeving terecht.

Maar de vraag is of het alleen theoretisch of praktisch is. Zoals we al zeiden, werken velen slechts met enkele knooppunten, zoals tien knooppunten. Dus technisch gezien is er geen enkele verwijzing naar een haalbaar en uitgebreid netwerksysteem.

Het is duidelijk een kritische factor, aangezien bedrijfsconsortia doorgaans een uitgebreider netwerksysteem zijn. Daarom zouden ze meer onderhoud nodig hebben.

 • Privétransacties

Enterprise Ethereum-blockchain kan verschillende niveaus van privacy bereiken met behulp van privéconsortia en het protocol voor laagvorming van privétransacties.

Bovendien zorgt deze functie ervoor dat alle Ethereum-leden van het bedrijf in volledige privacy kunnen werken zonder transactionele informatie vrij te geven. Bovendien is het ook een uitbreiding op het vorige openbare Ethereum.

Veel op Ethereum gebaseerde applicaties bieden deze optie nu ook aan. Dus als u niet weet of Enterprise Ethereum in staat is om uw privétransacties af te handelen, wees dan gerust, want het kan.

 • Schaalbaarheid en prestaties

Met aangepaste consensus, bloktijd en gaslimiet kan Ethereum-blockchain voor ondernemingen beter presteren dan openbare Ethereum. Om nog maar te zwijgen, het kan honderden transacties binnen een seconde opschalen. Het introduceert een nieuw consensusmechanisme, zoals bewijs van autoriteit, bewijs van verstreken tijd, enz.

In werkelijkheid moet u weten dat openbare Ethereum werkt op basis van bewijs van werk, wat nogal traag is en een machtshongerige consensus. Maar ondernemingen hebben grotere behoeften. En het bewijs van werk kan niet aan al die behoeften voldoen, aangezien het een gebrekkige consensus is.

Daarom introduceerden ze aangepaste consensus voor zakelijke Ethereum-leden. Andere protocollen, zoals sharding of off-chain berekening, verhogen ook de algehele doorvoer.

 • Finaliteit

Enterprise Ethereum-blockchain wordt geleverd met netwerkinstanties om ervoor te zorgen dat alle transacties onmiddellijk definitief zijn zonder te knoeien. Bovendien is het een van de meest gewilde zakelijke behoeften van allemaal. Finaliteit schept vertrouwen bij zakenpartners.

Met een verbeterd consensusmechanisme is het niet helemaal onmogelijk om onmiddellijk definitief te zijn. Dus nu kunnen alle Ethereum-leden van ondernemingen zonder zorgen genieten van onmiddellijke finaliteit van de transactie.

 • Stimuleringslaag

De incentive-laag bestraft frauduleuze activiteiten en bevordert goed gebruikersgedrag. In werkelijkheid is deze laag nodig omdat het netwerk van binnen en van buiten volledig beveiligd moet zijn.

Als interne werknemers of Ethereum-leden van de onderneming frauduleus handelen, moet dit gevolgen hebben. Bovendien zorgt deze initiatie ervoor dat de deelnemers de regels correct volgen en ook goede beloningen krijgen in termen van hun acties.

 • Tokenisatie

Bedrijven kunnen elk activum in de Ethereum-architectuur van het bedrijf tokeniseren om hun bedrijf te stroomlijnen. Dus wat betekent het voor uw bedrijf? Het betekent dat u niet alleen Ethereum-tokens hoeft te gebruiken om uw netwerk van brandstof te voorzien.

Het verwijst voornamelijk naar financiële intuïties, omdat ze onafhankelijk moeten werken zonder de ketenen van een slechts één token. Een onroerendgoedonderneming kan bijvoorbeeld de activa van onroerend goed tokeniseren en die op het netwerk gebruiken. Het is een enigszins digitaal formaat van welke aard dan ook.

 • Standaarden

Enterprise Ethereum definieert de structurele componenten als standaarden om een ​​snelle implementatie te helpen. Bovendien helpt de specifieke standaard de Ethereum-leden van de onderneming om het netwerk fris en solide te houden.

Protocollen zoals token-ontwerp (ERC20), gedecentraliseerde opslag (Swarm), door mensen leesbare namen (ENS) en gedecentraliseerde berichtenuitwisseling (Whisper) helpen het ecosysteem.

Bovendien zou je met de enterprise Ethereum private blockchain meer nieuwe standaarden krijgen om in je nieuwe applicatie te gebruiken.

 • Interoperabiliteit

Er zou geen vendor lock-in zijn. Gebruikers zouden dus privénetwerken kunnen exploiteren in elke zakelijke cloudomgeving. Meestal hebben leveranciers die met de software te maken hebben, vaak lock-ins.

Het is geen goede strategie en bevordert geen openheid of samenwerkingen. Het is echter niet hetzelfde geval voor Ethereum voor ondernemingen. Enterprise Ethereum-leden kunnen bijvoorbeeld Amazon-webservices gebruiken in de blockchain-bedrijfscloud van Kaleido.

 • Goedkoop

Alle ondernemingen kunnen blockchain-implementatie krijgen tegen lagere kosten. Op deze manier voelt geen enkele organisatie zich belast met onnodige prijskaartjes. Het is een belangrijk aspect om te overwegen. Hoewel ondernemingen de mogelijkheid hebben om veel geld te investeren, kan het op de lange termijn toch een last worden.

Maar aangezien enterprise Ethereum geen hoge prijsklasse heeft, is het gemakkelijker voor u om uw blockchain ermee te implementeren.

Hoofdstuk-4: Architectuurstapel van de Enterprise Ethereum Blockchain

1. Toepassingslaag

De applicatielaag is de eerste laag van de enterprise Ethereum-stack. Bovendien zit het er bovenop. De laag bevat alle componenten die bovenop de kernlaag in de enterprise Ethereum-stack worden gebruikt.

Het bevat drie sublagen –

 • ÐApps-sublaag
 • Infrastructuurcontracten en -standaarden Sublaag
 • Slimme contracttools-sublaag

We bespreken elke laag van de Enterprise Ethereum-stack om u een beter begrip van het privénetwerk te geven.

 • ÐApps-sublaag

Laten we beginnen met de DApps-sublaag. Dit bevat later alle gedecentraliseerde applicaties die bovenop de privé-blockchain van Ethereum worden uitgevoerd. Bovendien kunnen de gedecentraliseerde applicaties de JSON-RPC API Enterprise Ethereum-extensie gebruiken om te functioneren.

Bovendien vind je in de sublaag ook veel tools voor het monitoren van blockchain, blockchain explorers en business intelligence tools.

Daarom bevat de bovenste laag voornamelijk allerlei soorten gedecentraliseerde applicaties die gebruik maken van core enterprise Ethereum-extensies.

 • Infrastructuurcontracten en -standaarden Sublaag

De sublaag Infrastructuurcontracten en -standaarden bevat alle opkomende standaarden voor de Ethereum-stack van de kernonderneming. Verder biedt deze laag ook enablers voor een andere applicatie gebouwd op de enterprise Ethereum private blockchain.

Het bevat een paar elementen. Laten we ze eens bekijken, zullen we?

 1. Gedecentraliseerde identiteitsnormen: Decentralized Identity Foundation (DIF) ontwikkelt verschillende gedecentraliseerde identiteitsnormen. Hiermee kunt u de digitale identiteiten van de deelnemers in de enterprise Ethereum-stack opslaan.
 2. Rolgebaseerde toegangscontrole (RBAC): Dit controlesysteem is voornamelijk bedoeld voor authenticatie. Bovendien helpt het het netwerk ook om ongewenste gebruikers te beperken. Dus de enige geautoriseerde persoon kan het systeem betreden dat leidt naar een enterprise Ethereum private blockchain.
 3. Netwerkbeheer: Het netwerkgovernancemodel zorgt er daadwerkelijk voor wie het netwerk betreedt en wie niet. Bovendien kunt u specifieke delen van het netwerk toegang geven tot specifieke knooppunten. In werkelijkheid zorgt het ook voor het veiligstellen van uitwisselingen.
 4. Token-standaarden: Er zijn veel tokenstandaarden beschikbaar op de interfaces. Gewoonlijk zou u de token-economie gebruiken met behulp van deze standaarden. Deze omvatten voornamelijk – [ERC-20], [ERC-721], [ERC-621], [ERC-827] en [ERC-223].
 5. Ethereum-naamservice: De ENS biedt een veilige mappingprocedure voor door mensen leesbare en eenvoudige namen van de gebruikers. Dus in plaats van alleen Ethereum-adressen te hebben, kunt u namen hebben voor zowel off- als on chain-functies.
 • Slimme contracttools-sublaag

Enterprise Ethereum private blockchain krijgt de slimme contracttools van het openbare Ethereum. Bovendien omvat dit allerlei slimme contracttools zoals debuggers, compilers, bijbehorende parsers, talen en zelfs methoden voor formele verificatie.

Hier houdt het echter niet op. Er is meer waar deze vandaan kwamen! Elke vorm van implementatie van de Ethereum-stack voor ondernemingen moet debugging- en implementatietools bieden voor de Ethereum-leden van de onderneming.

Het openbare Ethereum heeft bijvoorbeeld Truffle en Remix, slimme foutopsporing voor contacten en implementatietools. Ook wordt elke implementatie gedwongen om de formele verificatiemethode voor de zakelijke Ethereum private blockchain uit te breiden.

Maar hoe gebruikt de Ethereum-stack van de onderneming deze tools? Welnu, daarvoor zijn er veel componenten in de uitvoering Sublayer. Bovendien werken de slimme contracttools met die apparatuur. We zullen later in het artikel over de uitvoeringssublaag praten.

2. Bewerkingslaag

Het wordt geleverd met de API’s voor communicatie met klanten. De primaire API JSON-RPC is nodig voor het indienen van transacties en het implementeren van slimme contracten. Bovendien roepen andere API’s externe services aan en onderhouden ze inter-blockchain-bewerkingen. Kortom, het wordt geleverd met drie sublagen. Laten we eens kijken wat ze zijn –

 • Machtigingen en referenties Sublayer
 • Integratie- en implementatietools Sublayer
 • Client Interfaces Sublayer

Laten we nu eens kijken wat ze allemaal bevatten.

 • Machtigingen en referenties Sublayer

Hier verwijst toestemming naar de mogelijkheid van elk knooppunt om lid te worden van het blockchain-netwerk. Bovendien illustreert het ook voor individuen voor het vervullen van specifieke rollen op de Ethereum-stack van de onderneming. Slechts enkele gekozen knooppunten kunnen bijvoorbeeld als validator werken. Aan de andere kant kunnen andere deelnemers mogelijk slimme contracten maken.

Enterprise Ethereum-stack biedt ook enterprise Ethereum private blockchain met privétransacties. Er zijn echter verschillende niveaus van privacy binnen de stapel. Deze omvatten meestal toestemming voor knooppuntconnectiviteit, privétransacties opslaan, berichten doorsturen, controleren wat anderen zien, toestemming voor deelname, enz.

Het bevat ook cryptografische codering voor de bescherming van transactiegegevens.

Knooppunten

Er zijn enkele standaarden of regels die u moet volgen bij het implementeren van een Ethereum-stack voor ondernemingen. Bekijk enkele van deze regels voor de zakelijke privé-blockchain van Ethereum.

Enterprise Ethereum-stackimplementaties moeten vanaf het begin de lijst met peers specificeren die als knooppunten zouden fungeren.

Alle enterprise Ethereum-blockchain moet de mogelijkheid bieden om peer-to-peer-verbindingen in en uit te schakelen.

Bovendien moet het ook specificeren welke knooppunten zich op de witte lijst kunnen aansluiten bij het netwerk. Evenzo moeten ze een zwarte lijst hebben met de knooppunten die de Ethereum-stack van de onderneming niet kunnen betreden.

U kunt zelfs specifieke knooppunten op de witte lijst specificeren met behulp van een interface. Het kan bijvoorbeeld een slimme contracttransactie zijn of een API gebruiken. Bovendien geldt dezelfde regel ook voor de zwarte lijst. U kunt dus de witte lijst en zwarte lijst-knooppunten specificeren met behulp van een interface.

Elke Ethereum-stack van een onderneming moet echter altijd een manier bieden om alle knooppunten op het netwerk te certificeren. Het is in feite om veiligheids- en privacyredenen.

Node-identiteiten certificeren

Hoe certificeer je een knooppunt? U kunt een speciaal smart contract behouden voor het op de witte lijst zetten van knooppunten. Hetzelfde geldt ook voor knooppunten op de zwarte lijst. Bovendien kunt u een ander slim contract behouden voor die op de zwarte lijst.

Als toegangsprijs kunt u ook een bepaalde kostenberekening inschakelen, zoals de hoeveelheid gas voor het betreden van de privé-blockchain van Ethereum. Het is echter niet verplicht. De whitelisting en blacklisting zouden de slag moeten slaan.

De private blockchain van Ethereum biedt ook een specifiek mechanisme voor het definiëren van een cluster van knooppunten die een bepaald werk doen.

Deelnemers

Enterprise Ethereum-stackimplementaties moeten vanaf het begin de lijst met peers specificeren die transacties kunnen indienen. Omdat als het om ondernemingen gaat, niet iedereen in staat zou zijn om transacties op het netwerk uit te voeren.

Het volgt dezelfde regels voor de knooppunten waar het alleen de toegang beperkte. Maar zodra de knooppunten zich in het netwerksysteem bevinden, zouden sommige mensen meer toegang hebben tot transacties.

Bovendien moet het ook specificeren welke deelnemers toegang hebben tot transacties op de witte lijst. Evenzo moeten ze een zwarte lijst hebben met de knooppunten die geen toegang hebben tot transacties.

U kunt zelfs specifieke knooppunten op de witte lijst specificeren met behulp van een interface. Het kan bijvoorbeeld een slimme contracttransactie zijn of een API gebruiken. Bovendien geldt dezelfde regel ook voor de zwarte lijst. U kunt dus de witte lijst en zwarte lijst-knooppunten specificeren met behulp van een interface.

Er is echter een groot verschil. Als een deelnemer anoniem wil blijven binnen het netwerk, zullen Enterprise Ethereum-leden dat ondersteunen. Het machtigingsniveau van transacties heeft echter ook zijn eigen set regels. Een deelnemer kan dus eigenlijk drie soorten overgangen uitvoeren:

 • Gebruik een slim contract.
 • Roep een functie aan om de aard van het slimme contract te wijzigen.
 • Zorg voor eenvoudige waardeovergangen.

Ethereum-accounts

Er zijn bepaalde Ethereum-accounts die u ook moet onderhouden! Dus daarvoor geeft de privé-blockchain van Enterprise Ethereum een ​​witte lijst om ze te onderhouden. Het komt echter allemaal neer op de factor of u Ethereum-accounts nodig heeft voor uw zakelijke gebruiksscenario’s.

Als u het wilt implementeren, moet u dit doen via een interface, zoals het gebruik van een API of smart contract.

 • Integratie- en implementatietools Sublayer

Integratiebibliotheken

Enterprise Ethereum private blockchain biedt integratiebibliotheken. Dit is om meer gebruiksgemak voor interactie mogelijk te maken met behulp van verschillende taalbindingen.

Verder zijn er enkele integratiebibliotheken voor, zoals REST API, [protocol-buffers], [Nethereum], [web3.js] en [web3j].

Enterprise Management Systemen

Om ervoor te zorgen dat u het bedrijfsbeheersysteem volledig kunt integreren, zijn er bepaalde bedrijfsklare mogelijkheden. Bovendien zijn dit enkele veelgebruikte technieken, bibliotheken, API’s, enz.

Dit is niet de enige oplossing voor ondernemingen in de zakelijke privé-blockchain van Ethereum. In werkelijkheid omvatten al deze mogelijkheden de mogelijkheid om –

 • Implementeer met behulp van het bedrijfsconfiguratiesysteem en externe software-implementatiesystemen.
 • Help om de configuraties op een geïmplementeerd netwerk te wijzigen.
 • Controleer de configuraties op het geïmplementeerde Ethereum-netwerk.

Het beheersysteem voegt verder een bedrijfsklaar softwarefoutrapportagesysteem toe voor het snel verhelpen van eventuele fouten in het systeem. Deze omvatten voornamelijk:

 • Houd een register bij van softwarefouten.
 • Genereer gebeurtenissen om alle softwarefouten te beheren.
 • Accepteer alle diagnostische opdrachten van het beheersysteem en voer een analyse uit.

Verschillende managementsystemen

Als u wilt, kunt u een bedrijfsklaar prestatiebeheersysteem integreren. Zorg er bovendien voor dat u alle relevante prestatiebeheermaatstaven verzamelt, zodat u uw systeem kunt vergelijken met de standaard en kunt zien hoe het werkelijk presteert.

Dat is het beste deel van het prestatiebeheersysteem. Dus als u merkt dat uw systeem niet presteert zoals u zou moeten, dan kunnen Enterprise Ethereum-leden u helpen om het op te lossen.

Een ander geweldig hulpmiddel is het beveiligingsbeheersysteem. Bovendien registreert het beveiligingsbeheersysteem elke gebeurtenis en elk netwerkverkeer, zodat u eventuele beveiligingsinbreuken onmiddellijk kunt ontdekken.

U hebt echter ook mogelijkheden voor historische gegevensanalyse nodig om alle historische informatie van het netwerk bij te houden. In elk geval komt u een fout tegen, u kunt gewoon de netwerkgeschiedenis analyseren en zien wat het probleem heeft veroorzaakt. Bovendien helpt het u ook om uw netwerk in de toekomst te verbeteren.

U kunt echter ondersteuning krijgen voor andere beheersystemen, zoals Application Service Management (ASM), Web-Based Enterprise Management (WBEM) en Common Management Information Protocol (CMIP).

 • Client Interfaces Sublayer

JSON-RPC

Het is een lichtgewicht oproepprotocol waarbij het JSON als gegevensindeling gebruikt. Verder is er een specifieke specificatie voor verschillende datastructuren, samen met hoe ze moeten worden verwerkt. Hier betekent JSON JavaScript Object Notation, een lichtgewicht formaat voor gegevensuitwisseling.

Bovendien is het taalonafhankelijk, wat betekent dat u gemakkelijk kunt lezen en schrijven met behulp van dit gegevensuitwisselingsformaat.

De JSON-RPC API wordt echter voornamelijk gebruikt om de gedecentraliseerde applicatie te koppelen aan de Ethereum-clients in de zakelijke Ethereum private blockchain.

Interketen

Omdat er veel soorten blockchain-implementatie zijn die verschillende grootboeken en protocollen gebruiken, zijn inter-chain-tussenpersonen nodig als u interactie binnen de blockchain-netwerken wilt toestaan. Bovendien, wanneer andere bedrijfsoplossingen schaalbaarheid en privacy bieden, kan inter-chain zich op laag 2 bevinden, waar het kan communiceren met het openbare Ethereum en kan genieten van alle voordelen.

Het is dus het beste om voor een interketenimplementatie te gaan, zodat u gemakkelijk de mogelijkheden van de openbare blockchain kunt benutten.

Orakels

Er zijn veel gevallen waarin slimme contracten real-world informatie nodig hebben om het uit te voeren. Maar hoe krijgt het het? Welnu, hier komen de orakels om de dag te redden. In werkelijkheid overbrugt Oracle de kloof tussen het interne netwerk en de buitenwereld.

Dus, met behulp van orakels, communiceren slimme contracten voornamelijk met de echte wereld voor het verzamelen van informatie.

3. Privacy- en schaallaag

Dit is de derde hoofdlaag van de Ethereum-architectuur van het bedrijf. Het wordt ook geleverd met twee sublagen. Zij zijn –

 • Privacy-sublaag
 • Sublaag schalen

Laten we eens kijken hoe deze sublagen echt werken!

 • Privacy-sublaag

Privacy betekent in dit opzicht de mogelijkheid om de informatie vertrouwelijk te houden tijdens transacties met een andere of meerdere personen. Bovendien geeft het u ook de mogelijkheid om te kiezen welke gegevens u wilt vrijgeven terwijl u een transactie uitvoert met een andere persoon.

Enterprise Ethereum-oplossingen zouden een optie voor privétransacties bieden, net als andere blockchain-oplossingen voor bedrijven. Bovendien kunt u privacy op verschillende niveaus bereiken, zoals machtigingen voor connectiviteit of machtigingen op gebruikersniveau. Kortom, u kunt bepalen wie deze privétransacties kan zien, zelfs als ze niet aan de transactie zelf hebben deelgenomen.

Aan de ketting

Er zijn veel on-chain technieken voor privacy en beveiliging binnen de Ethereum-oplossingen voor ondernemingen. Bovendien omvatten deze beveiligingstechnieken zoals bereikproeven, ringsignatuur of ZK-SNARKS. Gewoonlijk maken deze allemaal de privétransactie naadloos zonder problemen.

Off-chain

Off-chain Trusted Computing geïntegreerd in de Ethereum-oplossing van het bedrijf werkt als een off-chain verwerkingseenheid. Bovendien helpt het om alle slimme contracten en transacties efficiënt en veilig te verwerken en de benodigde schaalbaarheid te behouden. Er is echter geen kans op beveiligingsinbreuken.

Met behulp van enterprise Ethereum-oplossingen kunt u dus buiten de keten transacties uitvoeren met meer privacy en zonder vertrouwenskwesties.

Privétransacties

Veel van de gebruikers van de Ethereum-oplossingen voor bedrijven moeten voldoen aan alle juridische aspecten van privacy. Dus alles wat frauduleus in het netwerk gebeurt, zou onder de radar van de wet vallen. Er zijn dus geen juridische problemen wanneer u het netwerk gebruikt.

Als iemand iets schadelijk of tegen de regels heeft gedaan, dan kunt u voor hulp naar de wet gaan. Alle banken in de Europese Unie zouden bijvoorbeeld moeten voldoen aan de herziene richtlijn betalingsdiensten van de Europese Unie als ze betalingsdiensten willen aanbieden via het netwerk..

Als ze opslag voor persoonlijke informatie willen aanbieden, moeten ze bovendien voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Alle Ethereum-gebruikers van ondernemingen zouden hun intentie moeten doorgeven wanneer ze de transactie verzenden met behulp van de JSON-RPC API om de functie aan te roepen.

Bovendien geeft de parameter voornamelijk aan om wat voor soort transactie het gaat tijdens de runtime. Concreet zijn er hoofdzakelijk twee soorten transacties op het privékanaal:

 • Onbeperkte privétransacties
 • Beperkte privétransacties

Gewoonlijk bestaan ​​transactiegegevens voornamelijk uit twee delen: payloadgegevens en metadata. Payload-gegevens zijn eigenlijk de transactionele inhoud. Aan de andere kant zijn metadata de informatie die nodig is om een ​​transactie correct uit te voeren.

In alle Ethereum-oplossingen voor ondernemingen zouden alle privétransacties echter de volgende methoden moeten ondersteunen:

Een transactie waarbij de payload-gegevens naar de deelnemers worden verzonden. Dus de deelnemers zouden de inhoud direct kunnen lezen. Daarom is het een beperkende privétransactie.

In de tweede zouden de payload-gegevens naar iedereen binnen het deelnemende netwerk worden verzonden. Alleen de directe deelnemers kunnen de informatie echter lezen. Daarom zijn dit soort transacties onbeperkte privétransacties.

Kenmerken van de beperkte privétransacties

Alle Ethereum-oplossingen voor ondernemingen zouden een markeringstechniek bieden om de gegevens van de payload veilig te houden. Dit zou cryptografische versleuteling kunnen betekenen, omdat niemand anders dan de deelnemers de parameters zou kunnen zien.

Het ondersteunt ook een maskeeroptie voor de payload-gegevens tijdens de transactie. Vaak is er een enorm beveiligingsprobleem tijdens de doorvoer. Veel bedrijven vergeten voor die momenten extra beveiliging te plaatsen. Enterprise Ethereum-oplossingen hebben daar echter de rug op gedrukt.

Alle metadata van de transactie zouden ook maskermogelijkheden hebben, meestal met behulp van dezelfde cryptografische methode als de payload-gegevens. Evenzo komt het ook met effecten tijdens de transactie.

Alle knooppunten die de transactie doorgeven, maar die er feitelijk niet aan deelnemen, kunnen de gegevens van de transactiepayload en de metadata niet opslaan. Als zoiets gebeurt, krijgen alle slechte spelers te maken met juridische problemen.

Voor de beperkte transactie moet u de parameter van de JSON-RPC instellen op beperkt.

Zoals u kunt zien, hebben dus in ieder geval geen andere partijen, behalve de transactiegebruikers, er toegang toe. Andere gebruikers zouden dus de lijst met deelnemende adressen, de verzendende partij of het transactiebedrag niet kunnen zien.

Openbare slimme contracten hebben een beperkende subset van de partijen als er meerdere partijen bij betrokken zijn. Omdat de lijst echter dienovereenkomstig is gesynchroniseerd en notarieel is vastgelegd, kan deze ook verwijzen naar gegevens in openbare slimme contracten.

Kenmerken van de onbeperkte privétransacties

Het werkt op dezelfde manier als de beperkte transactie werkt. In dit geval gaat al het werk echter naar het veiligstellen van de payload en metadata voor de onbeperkte transactie, wat betekent dat het ook cryptografische codering ondersteunt.

Het ondersteunt ook een maskeeroptie voor de payload-gegevens tijdens de transactie. Vaak is er een enorm beveiligingsprobleem tijdens de doorvoer. Bovendien vergeten veel bedrijven om voor die momenten extra beveiliging te plaatsen. Enterprise Ethereum-oplossingen hebben daar echter de rug op gedrukt.

Alle metadata van de transactie zouden ook maskermogelijkheden hebben, meestal met behulp van dezelfde cryptografische methode als de payload-gegevens. Evenzo komt het ook met effecten tijdens de onbeperkte transactie.

Alle knooppunten die de transactie doorgeven, maar die er feitelijk niet aan deelnemen, kunnen de gegevens van de transactiepayload en de metadata niet opslaan. Als zoiets gebeurt, krijgen alle slechte spelers te maken met juridische problemen.

Voor de beperkte transactie moet u de parameter van de JSON-RPC instellen op onbeperkt.

Er is echter een kleine verandering. In dit geval gaan de payload-gegevens in coderingsformaat naar alle knooppunten. Dus, indien nodig, kan het netwerk de informatie reconstrueren door delen van alle andere knooppunten in het netwerk.

Bovendien zou elke wiskundige transactie moeten worden gevalideerd met behulp van nulkennis. Dit is het belangrijkste verschil tussen onbeperkte en beperkte transacties. Bovendien zou elk knooppuntvalidatie moeten deelnemen aan de nulkennisbenadering.

Kortom, een nulkennis vereist een stealth-adres, de juiste handtekening en menging om ervoor te zorgen dat de gegevens worden gecodeerd. Deze benadering maakt het echter onmogelijk om het systeem binnen te dringen. Het biedt dus nog steeds zekerheid.

Andere mogelijkheden

Alle Ethereum-oplossingen voor ondernemingen zouden worden geleverd met de optie om de parameters in de onbeperkte privétransactie in te stellen. Bovendien zorgt het er ook voor dat de deelnemers consensus bereiken over hun privétransacties.

Behalve dit staat het ook toe om afzonderlijke toestemming aan te bieden in het geval van –

 • Inzet van een slim contract.
 • De status van het slimme contract wijzigen.
 • Voer een eenvoudige waardetransactie uit.
 • Sublaag schalen

Elke onderneming zou behoefte hebben aan het verwerken van een groter aantal transactiesnelheden en het uitvoeren van zware computertaken. Het vereist echter veel schaalvergroting, niet waar? Daarom zijn er verschillende methoden om de transactiesnelheid te verhogen zonder het netwerk op een slechte manier te beïnvloeden.

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten schaalvergroting in de keten en buiten de keten. Laten we eens kijken wat ze zijn –

Aan de ketting

Schaling op de keten vindt voornamelijk plaats op laag 1 van de Ethereum-architectuur van de onderneming. Wat het doet, is dat het het Ethereum-protocol verandert om beter aan de transactionele behoeften te voldoen.

Off-chain

De off-chain schaalvergroting vindt plaats op laag 2 van de architectuurstack van de enterprise Ethereum-oplossingen. In dit geval verandert het echter niet het Ethereum-protocol voor het afhandelen van meer transacties.

De truc hier is om de schaalvergroting op de keten te verbeteren met behulp van zowel laag 1- als laag 2-protocollen om een ​​optimale transactiesnelheid te bereiken.

Compute buiten de keten

De off-chain scaling neemt in feite een deel van de computationele lasten van de on-chain scaling op zich. Bovendien wordt het, met te veel verzoeken in de keten, moeilijk om zoveel computerdruk aan te kunnen. Off-chain computing scheelt echter vooral de dag.

Alle Ethereum-oplossingen voor ondernemingen moeten dus de off-chain verwerking van slimme contracten en transacties ondersteunen.

Prestatie

De prestaties verwijzen hier voornamelijk naar de algehele prestaties van het blockchain-netwerk. In het ideale geval is er geen verslechtering van de prestaties, zelfs als het netwerkgebruik toeneemt. Veel blockchain-oplossingen voor bedrijven kunnen deze belofte echter niet waarmaken.

De leden van de Enterprise Ethereum-alliantie beloven echter altijd dat ze dezelfde prestaties kunnen blijven leveren, zelfs als de last groter wordt.

Bovendien houden de leden van de Ethereum-alliantie van de onderneming een certificeringsprogramma en noteren ze hoeveel de onderneming daadwerkelijk nodig heeft.

4. Core Blockchain-laag

Vervolgens komt de core blockchain-laag, die wordt geleverd met drie sublagen. Bovendien zijn al deze lagen verantwoordelijk voor opslag, consensus en specifieke functie-uitvoering op het netwerk. Dit zijn –

 • Opslag- en grootboeksublaag
 • Uitvoeringssublaag
 • Consensus-sublaag

Laten we eens kijken hoe deze echt samenwerken en de Ethereum-architectuur voor ondernemingen vormen.

 • Opslag- en grootboeksublaag

Alle zakelijke Ethereum-oplossingen bieden gegevensopslagservices voor het gebruik van de openbare Ethereum-client. Mogelijk krijgt u echter de optie voor extra opslag, voornamelijk voor off-chain berekeningen.

Veel Ethereum-oplossingen voor ondernemingen slaan bijvoorbeeld lokaal caches op die zijn verkregen van een Oracle of slaan andere informatie op die relevant is voor de systeemprotocollen. In andere gevallen kunnen ze buiten deze specificaties vallen.

Als een Ethereum-oplossing meerdere netwerken ondersteunt, biedt deze gegevensopslag voor privétransacties binnen de meerdere netwerken. Bovendien moet elk slim contract dat op het privénetwerk actief is, toegang hebben tot andere private staatscontracten. U zou echter zeker een deelnemer aan dat contract nodig hebben.

Iedereen die op het particuliere netwerk werkt, krijgt dus geen toegang tot andere slimme contracten die op dat netwerk worden uitgevoerd als hij / zij er geen deel van uitmaakt. Bovendien bieden alle Ethereum-oplossingen voor ondernemingen transparante en naadloze opslag voor slimme privécontracten waarin documentatie moet worden opgeslagen. Bovendien verwijdert dit proces de off-chain add-ons voor bestandsopslag.

In werkelijkheid hebben alle opslagopties een hoger niveau van cryptografie. Dus iedereen die enige vorm van informatie opslaat met behulp van slimme contracten, zou een geverifieerde codering hebben met het algoritme voor aanvullende gegevens om ze te beschermen.

We moeten zeggen dat niet elke Ethereum-implementatie een vergelijkbare architectuur zou hebben. Daarom zou er voor elke provider een optie kunnen zijn om meer API’s voor opslagfaciliteiten aan te bieden. Het hangt voornamelijk af van uw organisatorische behoeften.

Finaliteit

U weet inmiddels al dat finaliteit een van de belangrijkste aantrekkelijke kenmerken is van de onderneming Ethereum. Om de finaliteit te bereiken gebruikt de architectuur soms een deterministisch consensusprotocol.

Bovendien worden hier de transacties afgerond na een bepaalde gebeurtenis of interval. Bijvoorbeeld: een bepaald aantal blokken dat is aangemaakt nadat de transactie in het blok is opgenomen of na een bepaalde periode.

 • Uitvoeringssublaag

In deze sublaag biedt Ethereum een ​​slimme contractuitvoeringsomgeving. Bovendien is het vergelijkbaar met openbare EVM (Ethereum Virtual Machine). Ze introduceren echter ook extensies buiten de openbare EVM-omgeving. Omdat de omgeving nu een privékanaal heeft, is het het beste om ervoor te zorgen dat EVM hier volledig mee om kan gaan.

Een andere grote factor is de mogelijkheid om openbare staten te synchroniseren op basis van de openbare Ethereum-knooppunten. Het opent echt nieuwe kansen voor de particuliere onderneming Ethereum om ook met de openbare te werken.

Het ondersteunt ook een reeks opslagfaciliteiten samen met de samenstelling en uitvoering van de voorgecompileerde contracten. In werkelijkheid zorgt vertrouwd computergebruik ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers het slimme contract kunnen gebruiken binnen de uitvoeringsomgeving van een bepaald consortiumnetwerk.

Veel Ethereum-implementaties van ondernemingen bieden deze functie dus ook. Om het veiliger te maken, zouden meerdere versleutelingsprocessen worden gebruikt om alle vertrouwde rekengegevens te beschermen. U kunt echter veel voegwoorden configureren binnen het consortiumnetwerk.

Wat is Ethereum Virtual Machine?

Nou, praat een beetje over wat Ethereum Virtual-machine werkelijk is. Als u nu nog niet weet wat het is, kunt u het beste vanaf hier bijpraten.

Praktisch gezien is Ethereum een ​​soort programmeerbaar blockchain-netwerk. In plaats van gebruikers een aantal vooraf gedefinieerde bewerkingen te geven, biedt het echter de vrijheid om hun eigen complexe bewerkingen te creëren. Op deze manier functioneert het als een kern blockchain-platform voor tal van gedecentraliseerde applicaties. Bovendien is dit doorgaans niet beperkt tot alleen cryptocurrencies.

In werkelijkheid heeft Ethereum een ​​eng gevoel voor een aantal protocols die de hele netwerkomgeving vormen. In het midden van alles ligt de Ethereum Virtual Machine. Deze machine kan codes van willekeurige algoritmische complexiteit uitvoeren.

Bovendien kan elke ontwikkelaar met EVM applicaties draaien met behulp van vriendelijke programmeertalen zoals Python of JavaScript.

Omdat Ethereum een ​​peer-to-peer-netwerkprotocol is, werken veel knooppunten de database op het netwerk bij. Als gevolg hiervan gebruiken alle knooppunten dezelfde instructie op de EVM om die doelstellingen uit te voeren.

Een kernelement

Ethereum Virtual Machine is echt een belangrijk onderdeel van de Ethereum-architectuur. Het is omdat het alle interne status en berekeningen op het netwerk afhandelt. Verder verwerkt de automaat ook veel rekeninginformatie, zoals saldi, adressen, blokinformatie en gasprijzen.

Bovendien moet het altijd de status van talrijke elementen bijhouden om een ​​succesvolle transactie te kunnen maken. In werkelijkheid is het erg belangrijk omdat de toestand van deze elementen vooral bepaalt hoe de blockchain onder druk zal functioneren.

En daarom wordt het openbare Ethereum ook wel de staatsmachine genoemd. Zoals u echter kunt zien, is het gebruik van de EVM ook erg belangrijk voor de onderneming Ethereum, omdat het het hart en de ziel is van de transacties van het netwerk..

Omdat het de status van de netwerkcomponenten kan volgen, moet het ook worden geïntegreerd in de Ethereum-architectuur van het bedrijf. Omdat de aard van de Ethereum-architectuur van het bedrijf enigszins verschilt van de openbare, moet er meer functioneel zijn.

Bovendien zouden de extra functionaliteiten de EVM helpen om trouw te blijven aan de privacy van de transacties. Kortom, EVM is een must in de Core blockchain-laag om alles naadloos te laten verlopen.

 • Consensus-sublaag

Het is de laatste sublaag van de core blockchain-laag en behandelt de consensusprotocollen van het netwerk. De eerste verandering die u hier ziet, is het gebruik van meerdere consensusalgoritmen. In werkelijkheid gebruikt het openbare Ethereum eigenlijk alleen het Proof of Work-algoritme. Het is echter niet geschikt voor bedrijven. Daarom hebben ze andere algoritmen geïntroduceerd.

In feite ondersteunen zijketens ook het gebruik van meerdere consensussen. Om de zaken eenvoudiger te houden, kunt u tijdens de primaire configuratiefase specificeren welke consensusalgoritmen zullen worden uitgevoerd in de private blockchain, public blockchain en sidechain.

Alles is echter nog in uitvoering, dus op dit moment wordt er niets bepaald. Bovendien zal het Proof of Work langzaam verdwijnen en het vervangen door andere methoden zoals Proof of Stake, Byzantine-Fault-Tolerance, enz..

5. Netwerklaag

Het is de laatste laag van de Ethereum-architectuur voor ondernemingen. Deze laag bevat slechts één sublaag, de Network Protocol Sublayer. Kortom, in de netwerklaag zou er een peer-to-peer-netwerkprotocol zijn, waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren. Momenteel hebben ze het DEVp2p-protocol, maar in de toekomst zouden ze aanvullende P2P-protocollen toevoegen om betere beveiligingsmaatregelen te bieden.

Netwerkprotocol-sublaag

Deze protocollen bepalen hoe de knooppunten met elkaar communiceren binnen de nieuwe privékanalen. Elk knooppunt in het netwerk zou identificatie moeten hebben en zou het Ethereum enode URL-formaat gebruiken om geadverteerd te worden in de Ethereum-architectuur van het bedrijf.

Bovendien gebruikt het voor berichten het DEVp2p Wire Protocol, dat een communicatiekanaal tussen knooppunten tot stand brengt. Het maakt verder gebruik van een high-layer protocol om het kanaal te maskeren tegen interferentie. Deze hoge-laagprotocollen worden capaciteitsprotocollen genoemd.

Het Ethreum Wire Protocol helpt bijvoorbeeld bij het uitwisselen van transacties en blokkeert informatie binnen twee peer-gebruikers die transacties uitvoeren. Ze kunnen echter meer protocollen toevoegen aan de Ethereum-architectuur van het bedrijf om de functie uit te breiden om organisaties beter van dienst te kunnen zijn.

In het geval dat veel point-to-point-communicatie plaatsvindt op het netwerk, kan elk privéknooppunt hun transactiegegevensinformatie naar meerdere privéknooppunten tegelijk verzenden.

Doorgifte van privétransactiegegevens

In werkelijkheid, als er meerdere personen in een privé smart contract zijn, is het niet nodig om met hen allemaal afzonderlijk en rechtstreeks te communiceren. Het is nogal onpraktisch in het geval van ondernemingen. Vooral als er een groot aantal knooppunten op het netwerk is.

Enkele veel voorkomende knooppunten in dit verband zullen de privétransacties transparant kunnen synchroniseren binnen de Ethereum-architectuur van het bedrijf. Door dezelfde techniek te gebruiken, kunnen alle slimme privécontracten dus zonder problemen worden gesynchroniseerd.

Hoofdstuk-5: Wat zijn de mogelijke use-cases voor Enterprise Ethereum?

Gebruiksscenario's voor Enterprise Ethereum

 • Bankwezen en financiën

Het is een beetje een uitdaging als het gaat om de banksector. In werkelijkheid zijn de kosten van het aanbieden van beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veerkracht vrij hoog omdat het moet vechten tegen apparatuurstoringen en aanvallen. Stelt u zich eens een scenario voor waarin de server van een centrale bank van een land uitviel. Als gevolg hiervan zou het algehele betalingsverrekeningssysteem van het land massaal mislukken.

Bovendien zijn er ook grote bedrijven die elk jaar bijna $ 200 miljoen uitgeven aan cyberbeveiliging. Aan de andere kant zijn er afstemmingsbetalingen (balanceren tussen verschillende rekeningsets) die ook inefficiënt en byzantijns zijn.

Dus niet alles loopt zo soepel als we hadden verwacht. Zelfs een enkele transactie kan meerdere transactieverplaatsingen vergen voordat de betaling wordt afgerond. In werkelijkheid valt alle last om alles strak te houden volledig op de banken.

Gebruiksscenario’s van enterprise Ethereum kunnen het banksysteem echter redden als de stralende ridder zoals het is. Als een banksysteem zou werken binnen een gedecentraliseerde omgeving zoals de onderneming Ethereum, dan zou er geen punt van mislukking zijn. Bovendien maakt het niet uit, zelfs als er een of meer serverstoringen zijn; een bank kan probleemloos blijven betalen.

Bovendien kunnen banken op deze manier gemakkelijk rechtstreeks overschrijven, wat de wrijving vermindert en er geen kans is op dubbele uitgaven. Met behulp van het grootboek kunnen ze ook wettelijke rapportage krijgen. Dus in het geval van frauduleuze activiteiten, kunnen ze snel de waarheid vinden.

 • Bevoorradingsketen

Tegenwoordig moeten wereldwijde toeleveringsketens alles ondersteunen, van voedsel en drank tot consumptiegoederen. Hun infrastructuur om alles te onderhouden, moet echter worden opgepoetst. Bovendien zijn deze kanalen min of meer inefficiënt, uitbuitend en zelfs slecht gevolgd.

Als gevolg hiervan ondervinden veel consumenten, laat meegaande ondernemingen, de grootste moeite om bijna de helft van de kosten die ervoor nodig zijn voor hun rekening te nemen. Volgens een recente studie, meer dan 20% van alle zeevruchten gelabeld in de VS zijn eigenlijk verkeerd gelabeld.

Veel andere consumentenproducten ondervinden ook problemen bij het beheer van hun toeleveringsketen vanwege uitbuiting van de illegale persoon. Een ander probleem zijn de namaakproducten, die niet alleen de consument schaden, maar ook de merkwaarde verlagen.

In deze situatie zou het permanente grootboek van een transactie van Ethereum de toeleveringsketen zeker helpen. Bovendien, aangezien de relatieve gebruikers elke kleine beweging in verschillende stadia zouden kunnen zien, zou het geweldig zijn. Dat is de reden waarom enterprise Ethereum use cases uitblinken in supply chain management.

Afgezien van deze trackingproducten van de bron tot de klant, samen met het stroomlijnen van distributeurs, leveranciers en detailhandelaren, zijn enkele van de voordelen.

 • Energie

Windparken en zonnepanelen blijken een goede energiebron te zijn; Door deze energie op te slaan ontstaat er echter een nieuw probleem voor het energienetwerk. Typisch is het energienetwerk niet zo goed in staat om alle distributie van deze energieën te verwerken. Laat mee om eventuele schade of overspanning te voorkomen. Daarom heeft het dringend een kans nodig.

De afgelopen jaren biedt het brede gebruik van windturbines en zonnepanelen een perfecte kans om een ​​duurzaam en transactief en duurzaam elektriciteitsnet te bouwen. Dus in dit geval zou het op Enterprise Ethereum gebaseerde stroomafgiftesysteem een ​​langetermijnoplossing creëren voor zowel de consument als de onderneming.

Bovendien, als ze lokale energieopslag en handel kunnen introduceren, zou dit veel kosten besparen op de energierekeningen. Bovendien is het een geweldige manier om factureringsmethoden en afwikkeling te automatiseren. Een van de opvallende kenmerken is echter de continue stroom van energie die een dringende behoefte is, en zakelijke Ethereum-use-cases zijn daar een perfecte oplossing voor..

 • Identiteit

Identiteit is een van de cruciale aspecten van ons leven. Elk land en elke burger heeft zijn eigen identificatie nodig om van bepaalde faciliteiten te kunnen genieten. Niet alleen de overheid, maar ze is ook verbonden met de digitale wereld. Omdat veel ondernemingen echter met meerdere identiteiten tegelijk te maken hebben, wordt het moeilijk voor hen om betere beveiliging te bieden.

Als gevolg hiervan zijn er overal ter wereld inbreuken, datahacks en identiteitsdiefstallen. Bovendien zijn dit buitengewoon slechte situaties waarin de dader illegaal werk zou kunnen doen met de identiteit van een ander. Die persoon zal niet alleen met problemen te maken krijgen, maar de identiteit van de daders blijft onbekend.

Om ermee om te gaan, kunnen zakelijke Ethereum-use-cases te hulp komen. In werkelijkheid kan het systeem volledig omgaan met digitaal identiteitsbeheer en opslag. Het biedt niet alleen een veilig grootboeksysteem voor opslag, maar het herontwerpt ook de overheidsstructuur met papierloze identificatie.

Bovendien kunt u deze ook draagbaar maken en op elke gewenste plek gebruiken. Het is veel handiger dan identificaties op papier.

 • Onroerend goed

Momenteel worden vastgoedmarkten geconfronteerd met drie hoofdproblemen: inferieure liquiditeit, transactiekosten en ontoegankelijkheid. Vanwege de extreem hoge prijzen kunnen de rijken genieten van onroerendgoedvoordelen, terwijl de andere klassen het moeilijk vinden om er zelfs maar in te investeren.

Aan de andere kant, zelfs als iemand probeert te investeren in onroerend goed, zijn er veel tussenpersonen nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Bovendien creëren al deze papieren documenten een single point of failure. Daarom worden veel consumenten geconfronteerd met een traag proces waarbij slechte spelers proberen ze af te zetten.

Daarom heeft het onroerend goed een Ethereum-oplossing voor ondernemingen nodig om het te helpen. Enterprise Ethereum-use-cases zijn goed uitgerust om alle lasten van deze sector aan te kunnen. Het schrapt niet alleen de tussenpersoon, maar verhoogt ook de liquiditeit. Bovendien zullen met het juiste grootboeksysteem de kosten lager worden, waardoor de middenklasse er een kans op krijgt.

Ethereum ondersteunt ook tokenisatie, zodat mensen gemakkelijk hun eigendommen in het grootboek kunnen kopen en verkopen met behulp van tokens.

 • Regering

Overheden worden verantwoordelijk gehouden voor verschillende economische normen en stellen het vertrouwen van de consument en de burger gerust. Niet alleen dat, maar ook overheden moeten marktefficiëntie, infrastructuur en bedrijven in stand houden.

Omdat ze echter op verouderde netwerken draaien, zijn de dingen nog steeds behoorlijk achterhaald. Er zijn veel slechte spelers onder de overheid die deze oude systemen uitbuiten en hun zin krijgen. In werkelijkheid verliezen de burgers het vertrouwen in hun regering en krijgen ze niet al hun rechten dienovereenkomstig vervuld.

De onmiddellijke oplossing voor al deze problemen zou zijn om volledig papierloos te gaan werken. Een papierloze overheid heeft minder kans om uitgebuit te worden. Bovendien kunnen zakelijke Ethereum-use-cases hen zeker helpen.

Effectiever kan het helpen bij –

 • Verwerk visumaanvragen
 • Licentieverlenging
 • Factuurbetalingen
 • Papierinvoer verminderen
 • Weg met duplicatiefouten
 • Minder verwerkingstijd van documenten

Bovendien kan een op blockchain gebaseerde identiteit voor de burger iedereen gemakkelijk overal draagbare identiteiten in kaart brengen.

 • Internationale handel en grondstoffen

Door de snelle globalisering is de standaard handelsfinanciering niet in staat om alle recordvolgsystemen te digitaliseren en te standaardiseren. Bovendien wordt elke uitwisseling geleverd met zijn eigen set van unieke voorschriften, certificeringsvereisten en verzendspecificaties.

Bovendien hebben ze allemaal ook een goed beheersysteem nodig. Afgezien hiervan zijn veel grensjurisdicties op papier gebaseerd en zijn er tal van opties om nepdocumentatie te gebruiken om te handelen.

Dus uiteindelijk krijgt een van de partijen de betaling niet, of krijgt de ander niet het product dat ze verwachten.

In dit geval kunnen Ethereum-use-cases een gestroomlijnd, beveiligd en papierloos platform voor handelsfinanciering bieden. Bovendien kan het alle spelers onder één platform krijgen en hen helpen communiceren binnen een beveiligde lijn. Betalingen uitvoeren en het bezorgsysteem voor zendingen volgen, zijn twee van de beste functies.

 • Gezondheidszorg

Veel problemen plagen de zorgwereld drastisch. Kwesties zoals gegevenssilo’s, verkeerde informatie, gebrek aan communicatie tussen de provider, patiënten, artsen en ziekenhuizen. Bovendien zorgt het gebruik van namaakgeneesmiddelen en valse diploma’s er vaak voor dat het leven van patiënten op het spel staat.

Het moet dus een goede privacy en communicatie hebben binnen de hele architectuur van de zorg. En dit is waar de use-cases van Enterprise Ethereum een ​​rol gaan spelen. Enterprise Ethereum kan een geautoriseerde uitwisseling aanbieden waarbij patiënten hun probleem kunnen onthullen zonder de privacy te verliezen.

Bovendien zou gezondheidszorg met datasoevereiniteit voor iedereen een snellere, betere en kosteneffectieve optie zijn. Het kan ook een beveiligd grootboek bieden voor het opslaan van medische gegevens of het betreden van verboden terreinen.

 • Media en entertainment

De duplicatie van digitale items en digitale privacy treft de entertainment- en mediawereld volledig. Zelfs als iemand het werk van iemand anders dupliceert, is er geen geschikt kanaal om de maker-artiest de eer te geven die hij verdient.

Bovendien krijgen veel artiesten niet de betaling waarvoor ze dag en nacht werken. Als gevolg hiervan worden imitaties, fraude en intellectuele eigendommen van de studio voortdurend illegaal gekopieerd.

In dit geval kunnen zakelijke Ethereum-use-cases bescherming bieden tegen privacy. Door slimme contracten te gebruiken, kan het het intellectuele eigendomsrecht vrijgeven wanneer het dat veronderstelt en lekken van vroeger voorkomen; als gevolg daarvan zou de industrie de inkomsten hebben verhoogd en zouden de artiesten krijgen wat ze verdienen.

 • Sport

Het is onnodig te zeggen dat sport een van de aantrekkelijke primaire entrainingen is voor over de hele wereld. Niet alleen het entertainment, maar het is ook een enorme industrie met miljarden dollars aan investeringen. Traditioneel beginnen andere industrieën echter te worden gedigitaliseerd; toch lijkt deze sector achterop te zijn geraakt.

Met vervalste wedstrijden, slechte sponsoring mislukte coaching kan potentiële teams of spelerscarrière voorgoed schaden. Enterprise Ethereum is echter perfect in staat om deze prachtige branche met veel lucratieve functies aan te pakken.

Meestal zijn er veel Ethereum-use-cases voor teams, organisaties en fans. Een organisatie zou bijvoorbeeld slimme contracten van Ethereum kunnen gebruiken om de sponsorovereenkomst meer geautomatiseerd en goedkoper te maken.

Zoals u al weet, maakt enterprise Ethereum-architectuur tokenisatie mogelijk; het is perfect een tijdbesparende optie. Bovendien kan het fractionele teameigendomsmogelijkheden bieden. Het kan ook de inkomsten verhogen en loyaliteitsprogramma’s verbeteren.

 • Olie en gas

Hoewel de wereld zich concentreert op het maken van hernieuwbare energiebronnen, blijven olie en gas de brandstof voor het brede scala aan aardolieproducten. Hoewel gas en olie een van de meest verhandelde grondstoffen ter wereld zijn, ontbreekt het nog steeds aan het netwerk dat het bijeenhoudt aan transparantie en een goede infrastructuur.

Er is geen goed beheer van de toeleveringsketen, waardoor het inkomstenproces afneemt. Bovendien leidt het tot een verspilling van deze beperkte middelen.

Gebruiksscenario’s van Enterprise Ethereum kunnen in dit opzicht echt helpen. Als de ondernemingen Ethereum gebruiken om een ​​gas- en oliemarktplaats te maken, zouden de totale kosten voor het onderhouden, beveiligen en bijwerken van het handelssysteem worden verlaagd.

Andere bijbehorende inspanningen en vertragingen als gevolg van menselijke fouten zullen er ook niet zijn. Bovendien kunnen grote ondernemingen nu gemakkelijk een groot bedrag in privéovereenkomsten afhandelen. Het uitwisselen van gevoelige documenten en het controleren ervan binnen het netwerk zou dus een solide pluspunt zijn.

 • Wet

Sinds schriftelijke overeenkomsten begonnen te bloeien, volgt onze samenleving beperkingen die samenhangen met juridische aspecten en contractuele overeenkomsten. Hoewel deze sector in grotere mate is gevorderd, is het toch de juiste methode om contracten minder tijdrovend te maken.

Het opstellen van een contract kost te veel tijd en geld, laat staan ​​dat er bepaalde mazen in de wet blijven die de slechte partij kan uitbuiten. Menselijke fouten maken het ook moeilijker om na te jagen, en het blijft heen en weer bewegen.

Elke juridische instantie heeft min of meer te maken met een handtekening, maar mist een goed netwerk om ze op te slaan.

Gebruiksscenario’s van enterprise Ethereum zijn echter perfect geschikt voor deze problemen. Nu het privékanalen biedt, kunt u handtekeningen en andere gevoelige informatie binnen het netwerk opslaan zonder enige inbreuk op de beveiliging.

Het zal ook helpen bij het gemakkelijker en efficiënter maken van contracten. Bovendien kan het ook het hele proces automatiseren, wat veel tijd bespaart.

 • Verzekering

De verzekeringssector wordt ook met andere problemen geconfronteerd. Deze sectie heeft een grote impact op onze economie, aangezien veel ondernemingen met deze niche verbonden zijn. Deze branche wordt echter geconfronteerd met een frauduleus probleem en een tijdrovend papierwerkprobleem.

Iedereen die een verzekering afsluit, moet veel formulieren indienen en uren wachten voordat hij ze krijgt. Aan de andere kant kost het in tijden van nood ook te veel tijd voor verzekeringsclaims. Bovendien is het auditproces ook behoorlijk cruciaal, en dat kost ook veel timing.

Gebruiksgevallen van Enterprise Ethereum kunnen hier echt schitteren. Met het effectieve privé-grootboeksysteem kan het onnodig papierwerk wegwerken. Het kan ook het ontwerpproces stroomlijnen, waardoor het proces voor het claimen van verzekeringen wordt versneld.

Het bedrijf zou bijvoorbeeld slimme contractintegratie als verzekeringspolis kunnen hebben, en zodra elk document authentiek is bewezen, wordt het geld automatisch vrijgegeven. Er wordt dus op geen enkele manier meer misbruik gemaakt van consumenten.

Hoofdstuk-6: Ethereum Blockchain als serviceproviders

Enterprise Ethereum-leveranciers

1. Amazon

Amazon Web Services is een andere blockchain als serviceprovider voor Enterprise Ethereum. In hun oplossing bieden ze echter AWS-blockchain-sjablonen.

Dit type sjabloon zal u helpen als u niet weet hoe u uw Ethereum-implementatie voor ondernemingen moet starten. Met de hulp van Amazon Web Services kunt u zich dus concentreren op de applicaties in plaats van op de interne structuur van het netwerk.

Kenmerken van AWS Blockchain-sjablonen

 • Snellere implementatie

Met AWS-sjablonen kunt u uw enterprise Ethereum in slechts een minuut of zo implementeren. Bovendien bespaart u hierdoor enorm veel tijd en middelen.

 • Hoogwaardige opties

Voor Ethereum-oplossing krijgt u meerdere sjablonen met verschillende functiesets om uit te kiezen. In ieder geval zullen de uitkomsten anders zijn, en u zou degene moeten kiezen die bij uw branche past.

 • Management tools

Elke sjabloon wordt geleverd met zijn beheertools. Bovendien kunt u door deze te gebruiken uw netwerk controleren op mogelijke problemen. Als er zich een slechte gebeurtenis op het netwerk voordoet, wordt u hiervan onmiddellijk op de hoogte gesteld. U kunt ook controleren wat andere knooppunten doen om ze onder controle te houden.

 • Geen extra kosten

Zoals we allemaal weten, biedt Enterprise Ethereum de functies die u nodig hebt in plaats van een gemeenschappelijk platform aan te bieden. U betaalt dus alleen voor de functies die u nodig heeft. Daarom hoeft u niet de last van extra kosten op zich te nemen.

2. Microsoft

Microsoft is ook behoorlijk populair als blockchain als serviceprovider. Bovendien, met hun Microsoft Ethereum-oplossing aan Azuur, u kunt uw blockchain-integratie op elk moment een vliegende start geven.

Behalve dat het alleen een Enterprise Ethereum-oplossing biedt, biedt het u ook een solide benchmark om mee te werken. Bovendien kunt u hiermee allerlei soorten aanpassingen maken in de Microsoft Ethereum-oplossing. Maatwerk zou hier dus nooit een probleem zijn.

Wat zijn de kenmerken?

 • Spraak- en sms-interface: Deze functies zijn bij veel gelegenheden handig, met name bij het beheer van de toeleveringsketen of het volgen van producten. Met een extra sms- en spraakinterface kunt u eenvoudig alle geproduceerde goederen volgen.
 • Internet van dingen: Microsoft Ethereum op Azure biedt ook integratie van het internet der dingen. Hierdoor kunt u al uw zendingen en zelfs de documenten in het netwerk eenvoudig volgen.
 • ERP-systemen: Met een ander kenmerk van Microsoft Ethereum op Azure, het ERP-systeem, kunt u alle kernprocessen beheren. Bovendien helpt het ook bij de interactie met de kerndeelnemers.
 • Snelle implementatie: Het biedt ook een snelle implementatie, zodat u het netwerk binnen korte tijd instelt.
 • Lagere kosten: Microsoft Ethereum op Azure biedt lage kosten voor de implementatie. Bovendien kunnen veel bedrijven hierdoor een blockchain-oplossing krijgen zonder het vorige netwerksysteem gemakkelijk te wijzigen.

3. Accenture

Accenture is een grote blockchain-liefhebber en biedt nu ook blockchain als een service-oplossing aan. Ze hebben echter een andere benadering van deze oplossingen. Ze richten zich voornamelijk op de consultancy; Ze hebben echter nog steeds oplossingen voor blockchain-implementatie voor u. Laten we eens kijken welke voordelen ze in petto hebben.

Wat bieden ze?

 • Tactiek analyseren: Accenture biedt een brede selectie van bekwame professionals die uw sector kunnen analyseren en u kunnen helpen bij het bouwen van de perfecte blockchain-tactiek. Afhankelijk van uw budget en vereisten, kunnen ze een volledige routekaart opstellen om aan de slag te gaan.
 • Toepasbaarheid van Blockchain-platform: Elk bedrijf is uniek en ze hebben verschillende doelgroepen nodig. Bovendien helpt Accenture u bij het kiezen van de toepassingsvelden van uw blockchain-platforms. Op deze manier kunt u zich uitsluitend concentreren op het doel dat u meer zaken zou opleveren.
 • Gevorderde training: Misschien ben je nieuw, of is het team van je ontwikkelaar niet bekend met het concept van blockchain. Maakt u zich geen zorgen, met Accenture’s training op gevorderd niveau zouden u of uw teamleden binnen de kortste keren een professional zijn.
 • Ontwikkelingsomgevingen: Er is ook een ontwikkelomgeving voor u beschikbaar. Verder kun je de omgeving en de tools gebruiken om nieuwe projecten te ontwikkelen.
 • Ontwerp en uitvoering van blockchain-oplossingen: Accenture ontwerpt uw ​​Enterprise Ethereum blockchain-oplossing voor u. Het enige wat u hoeft te doen, is hen uw specifieke vereisten laten weten.

4. Kaleido

Kaleido leidt momenteel de Enterprise Ethereum-blockchain als een race voor serviceproviders. In samenwerking met ConsenSys bieden ze het beste van de beste SAAS-bewerkingen voor blockchain. Volgens de provider krijgt u van hen een geschaald platform met extra functies en efficiëntie, samen met sjabloonindelingen.

Deze Enterprise Ethereum-sjablonen zouden u helpen om uw blockchain-project binnen korte tijd een vliegende start te geven.

Wat zijn de voordelen van Kaleido Blockchain Cloud?

 • Directe netwerken

U wilt nu uw Ethereum-project voor ondernemingen starten of starten? Nou, met Kaleido kun je dat gemakkelijk doen. Bovendien duurt het slechts een minuut of zo om uw netwerk helemaal klaar te krijgen en te implementeren. Om nog maar te zwijgen, het bespaart onderweg veel geld en tijd.

 • Keuze Optie

U kunt ervoor kiezen om meerdere functies toe te voegen aan uw Enterprise Ethereum-platform. U bent dus niet beperkt met een aantal gekozen functies. In werkelijkheid gelooft Kaleido dat elk bedrijf uniek is, en daarom moeten ze hun verschillen op een aantrekkelijke manier laten zien.

Daarom leveren ze een aangepast netwerkplatform op basis van de behoeften van uw bedrijf. Dus alle implementatie van Ethereum zou anders zijn; er is hier geen in massa geproduceerde technologie!

 • Grotere stabiliteit

Natuurlijk heeft de onderneming meer stabiliteitsfactoren nodig in vergelijking met andere. Het is omdat ze elke dag met zoveel volumes te maken hebben. Kaleido belooft dus gratis schaalopties aan te bieden. Het betekent dat het niet uitmaakt hoeveel gebruikers er zijn; het vertraagt ​​zijn prestaties niet.

 • Rijke marktplaats

Naast het aanbieden van hoogwaardige blockchain-oplossingen, beschikt het ook over een rijke markt. Op de markt krijgt u de plug-and-play-oplossingen die u gemakkelijk kunt gebruiken.

Meer weten over Blockchain-transformatie? Bekijk ons ​​Playbook voor Blockchain-transformatie!

Hoofdstuk 7: Echte bedrijven die Enterprise Ethereum gebruiken

 • Amalto

Amalto is een van de beste bedrijven voor field data management die enterprise blockchain willen gebruiken voor het ontwikkelen van een platform dat de automatisering van order-to-cash-processen (ticketgebaseerd) in de gas- en olie-industrie zou bieden..

Momenteel nemen ze daarvoor hun technologische ondersteuning van ConsenSys ‘Kaleido, en ze zouden Enterprise Ethereum voor dat doel gebruiken. Bovendien heet de onderneming Ondiflo en zou deze gevestigd zijn in Texas, VS..

Bovendien zal Ondiflo verschillende producten gebruiken die al zijn gemaakt tijdens andere ondernemingen, zoals het transportbeheersysteem van ConsenSys en het platform van Amalto 6. Het is om ervoor te zorgen dat ze een end-to-end-oplossing bieden, specifiek voor deze branche..

Kortom, Enterprise Ethereum zal veldservices in stroomafwaarts, middenstroom en stroomopwaarts automatiseren.

 • Open mineraal

Open Mineral is een digitaal uitwisselingsplatform, voornamelijk voor secundaire handelsproducten en basismetaalgrondstoffen. Nu gebruikt Open Mineral echter Enterprise Ethereum om zijn Minerac-platform van brandstof te voorzien. Minerac is een blockchain-consortium dat de manier waarop de toeleveringsketen werkt en hoe minerale grondstoffen worden verhandeld, wil veranderen.

Naast Open Mineral zijn er andere financiële instellingen en mijnbouwbedrijven bij betrokken. Maar waarom gaan ze voor blockchain? Nou, het is omdat de minerale industrie te maken heeft met veel inefficiënties en een onveranderlijk grootboek het scenario echt kan veranderen.

Met Minerac kunt u handelsdocumenten uitwisselen in een veilige omgeving, zoals kredietbrieven, vrachtbrieven en nog veel meer.

 • Stralende aarde

Radiant Earth is een van de non-profitorganisaties die zich bezighouden met geospatiale gegevens en beelden van de aarde om wereldwijde hulporganisaties te helpen bij het aangaan van kritieke wereldwijde uitdagingen. Nu gebruiken ze echter blockchain-technologie om die gegevens op de juiste manier te licentiëren. Daarvoor gebruiken ze enterprise Ethereum.

Bovendien zouden veel organisaties er nu gemakkelijker toegang toe hebben met behulp van het blockchain-platform.

In geval van rampen zijn er veel ngo’s die toegang moeten hebben tot bijgewerkte beelden, zodat ze snel hulp kunnen bieden en het opruimproces kunnen stroomlijnen. In de Ethereum-oplossing voor ondernemingen gebruiken ze proof of concept om het betalings- en licentieproces van deze geografische gegevens bij te houden.

 • Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev is een van de grootste brouwreuzen ter wereld. Momenteel zijn ze op zoek naar een blockchain-oplossing om hun toeleveringsketens voor digitale advertenties te stroomlijnen. Bovendien gebruiken ze momenteel de mobiele marketingapp van Kiip om hun eerste advertentiecampagne te lanceren. De applicatie gebruikt de blockchain van Ethreuem om gegevens te beheren en bij te houden.

In werkelijkheid is het primaire doel om het bereik van die specifieke advertenties te controleren en uiteindelijk uit te breiden.

Het project omvat ook andere populaire merken zoals Michelob Ultra, Bud light, Estrellas en nog veel meer. Bovendien is het project met de Ethereum-oplossing van Kiip uitsluitend ontworpen om de transparantie te vergroten en advertentiefraude aan te pakken.

Het resultaat is dus een aanzienlijke tijdsbesparing voor AB InBev, aangezien ze nu gemakkelijk hun advertentieactiviteiten kunnen volgen.

 • BBVA

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria of BBVA is een van de grootste banken in Spanje. Onlangs voltooiden ze een op blockchain gebaseerde gesyndiceerde lening met behulp van Enterprise Ethereum. Bovendien is het de eerste real-life deal die op het netwerk plaatsvindt. Het gebeurde echter op het testnet in plaats van op het mainnet.

Het doel van dit project is om te zien of blockchain in staat is om efficiëntie, snelheid en transparantie in transacties te leveren.

In dit geval kwamen verschillende financiële instellingen samen en bundelden het geld voor de lading en leenden het uit aan de lener met behulp van het platform.

Daarom leidt BBVA het project en leent ze gezamenlijk € 150 miljoen uit aan de Red Electrica Corporation. Bovendien waren er ook andere juridische adviseurs op het netwerk aanwezig om het te doorzien.

We weten echter nog steeds niet hoe het proces van de lening echt verliep, maar we weten wel dat het een enorm succes was.

 • ING, Citigroup en Shell

ING, Citigroup en Shell leiden een Enterprise Ethereum-consortiumproject genaamd Komgo. Komgo is het product van het consortium en het is een op blockchain gebaseerd platform. Momenteel krijgen ze technologische ondersteuning van Kaleido.

Het primaire doel van Komgo is om het hele wereldwijde handelssysteem te digitaliseren met behulp van de enterprise Ethereum-architectuur. Bovendien bevindt hun hoofdkantoor zich in Zwitserland. Er zijn in totaal 15 bedrijven in dit consortium –

Societe Generale, SGS, Shell, Rabobank, Natixis, MUFG Bank, Mercuria, Macquarie, Koch Supply & Trading, ING, Gunvor, Crédit Agricole Group, Citigroup, BNP Paribas en ABN AMRO.

 • Santander

Santander gebruikt Enterprise Ethereum om een ​​digitaal kassasysteem te ontwikkelen. Bovendien zou Santander de eerste bank zijn die digitale valuta uitgeeft met behulp van de enterprise blockchain-oplossing. Bovendien willen ze bankbiljetten uitgeven aan de blockchain-gemeenschap om het gebruik van token en de ontwikkeling van blockchain aan te moedigen.

U kunt het digitale geld dus op de verschillende bankkantoren gebruiken wanneer ze het officieel lanceren. Momenteel is de naam van de tokens Cash ETH, en deze token wordt volledig ondersteund door het fiatgeld in Santander.

U kunt toegang krijgen tot het geld met behulp van de Santander-bankrekening en Ethereum-portefeuilles gebruiken om het token af ​​te handelen.

 • Project Khokha

De South African Reserve Bank of SARB leidt een consortium van zeven andere banken voor het creëren van een op blockchain gebaseerd interbancair systeem in Zuid-Afrika. Bovendien streven ze naar het aanbieden van een typisch dagelijks bankvolume, maar met extra finaliteit en vertrouwelijkheid.

Momenteel, project Khokha bedrijf Ethereum gebruiken om een ​​back-up van hun oplossing te maken. Centrale banken hebben meestal een andere manier nodig om hun veerkracht van de interbancaire betaalmethode te vergroten. Bovendien moeten ze ook de kosten voor het onderhoud van dat systeem verlagen.

Als gevolg hiervan bouwen ze een proof-of-concept enterprise Ethereum-architectuur om aan de vertrouwelijkheidsvereisten te voldoen.

 • Project i2i

UnionBank of the Philippines is een van de grootste banken in het land en gebruikt Enterprise Ethereum om zijn interbancaire betalingsplatform aan te drijven. UnionBank of the Philippines staat echter niet alleen in dit project. Het vereist technologische ondersteuning van Kaleido, Diligence, Amazon AWS, Microsoft Azure en nog zeven Filipijnse banken.

In het kort, Project i2i is het creëren van een real-time output in een gedecentraliseerd en kosteneffectief platform dat zonder gedoe autonoom kan werken. Verder werkt Project i2i eraan om alle landelijke banken en nationale commerciële banken met de centrale bank te verbinden. Dit verbetert niet alleen het bankwezen, maar biedt ook een grotere tevredenheid van de burger.

 • Webjet

Webjet gebruikt blockchain om het proces van transactiegeschillen in de reisbranche te vereenvoudigen. Boekingsgeschillen zijn een universele nachtmerrie voor elke reisbranche. Bovendien is het zelfs nog problematischer voor reizigers. De complexe aard van het grote aantal transacties per dag is gevuld met mislukkingen.

Dat is de reden waarom Webjet Enterprise Ethereum wil gebruiken om hun project Rezchain aan te drijven, dat gegevensafstemming voor deze industrie zal bieden. Bovendien zult u met de hulp van Rezchain een vermindering van 90% zien in transactionele geschillen tussen hun interne merken. Wat de externe merken betreft, ze kunnen ook genieten van de efficiëntie van dit platform.

Op dit moment klaagt Webjet de Microsoft Ethereum- of Ethereum-oplossing aan vanuit hun Azure-platform.

 • LumenLab

Lumenlab is het wereldwijde innovatiecentrum van Metlife in Azië. Momenteel werkt het bedrijf aan een project om blockchain te gebruiken voor medische verzekeringsoplossingen. Meer specifiek bieden ze verzekeringsondersteuning aan mensen met diabetes.

Bovendien bevat hun projectnaam Vitana een geautomatiseerd verzekeringssysteem voor zwangerschapsdiabetes. Zwangerschapsdiabetes treft een op de vijf zwangere vrouwen in de regio Singapore, en Lumenlab wil hun ondersteuning bieden.

Momenteel gebruiken ze enterprise Ethereum om hun blockchain van brandstof te voorzien en ontwikkelen ze momenteel de oplossing binnen de sandbox van de Monetary Authority of Singapore.

Bovendien integreert het blockchain-project op veilige wijze EMR-gegevens om een ​​automatische uitbetaling aan de patiënt te activeren als ze diabetes hebben.

 • De Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank werken aan een samenwerking waarbij ze een privaat blockchain-netwerk lanceren. Momenteel gebruiken ze Enterprise Ethereum om een ​​back-up te maken van hun experimenten en verkenningen in het DLT-systeem (Distributed Ledger Technology).

Bovendien creëren beide partijen hun eigen digitale asset genaamd Learning Coin. Nee, het is niet alleen een token, maar slechts een hulpmiddel om verschillende instellingen te helpen meer te weten te komen over blockchain. Bovendien zou het hen ook helpen begrijpen hoe ze blockchain kunnen gebruiken voor een duurzamer digitaal bezit.

Een ander groot verschil tussen deze tool en typische cryptovaluta is dat het geen geldwaarde heeft of gebonden is aan fiatgeld. Kaleido ondersteunt hen als hun technische leverancier.

 • Handtekening Bank

Een in New York gevestigde commerciële bank genaamd Signature lanceert een door Ethereum geautoriseerd blockchain-platform. Bovendien willen ze dit platform gebruiken om een ​​betalingsproces aan te bieden aan hun institutionele klanten.

Het platform heet Signet en biedt u de mogelijkheid om uw geld binnen 30 seconden na uw aanvraag te verplaatsen. Maar uw geld zou eerst worden geconverteerd naar Ethereum ERC-20 en vervolgens weer worden geconverteerd naar USD voor de rekening van de ontvanger.

Op deze manier verwijderen ze het tussentijdse proces en verlagen ze de totale kosten. Bovendien bespaart het ook veel tijd, aangezien het gewoonlijk ongeveer drie dagen duurt om een ​​interbancaire transactie te verwerken.

 • Ruit

Rhombus werkt samen met Kaleido om off-chain datafeeds aan te bieden aan enterprise Ethereum blockchain-netwerken. Het is niet zoals typische enterprise blockchain-projecten, maar meer een verbetering van bestaande alle enterprise Ethereum-projecten.

Alle industrieën die een blockchain-oplossing van Kaleido gebruiken, zullen dit voordeel krijgen omdat het rechtstreeks is verbonden met de blockchain-bedrijfscloud van Kaleido. Rhombus is een toonaangevende Oracle-serviceprovider en samen met Kaleido zullen ze nu meer stroomlijnen van gegevens bieden.

Bovendien zijn deze gegevens uitermate belangrijk als het gaat om slimme contracten die real-world informatie nodig hebben om te functioneren.

 • UBS

UBS werkt aan meerdere projecten die zijn gebaseerd op Enterprise Ethereum, voornamelijk als lid van een consortium. Ze lanceren echter eindelijk hun eigen live Ethereum Compliance Platform. De oorspronkelijke naam is Massive Autonomous Distributed Reconciliation Platform, of Madrec wordt geleid door UBS. Er zijn echter andere bedrijven zoals Credit Suisse, SIX, Barclays, en er werken er nog veel meer aan samen.

Ze gebruiken Microsoft Ethereum op Azure om een ​​branchebreed gegevensafstemmingsproces aan te bieden. Bovendien hoeven veel bedrijven met behulp van het platform geen middelen en tijd te verspillen aan verzoening.

Bovendien helpt het gebruikers om geld te besparen, zonder dat dit ten koste gaat van de concurrentie.

Wat is de langetermijnvisie van Enterprise Ethereum?

 • Wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap

Enterprise Ethereum wil een wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap bieden om de ontwikkeling van blockchain in elk land probleemloos te stroomlijnen. Deze oplossing zal niet alleen het blockchain-implementatieproces van blockchain stroomlijnen, maar veel landen zonder het bereik van een hoger technologisch bereik kunnen het ook gebruiken.

Met de hulp van wereldwijde ontwikkelaars kan elk land of elke regio volledig gebruikmaken van de gedecentraliseerde netwerkomgeving. Bovendien helpt het de wereld ook om een ​​nieuw digitaal tijdperk binnen te stappen.

 • Interoperabiliteit

Interoperabiliteit tussen bedrijfsnetwerken is een ander belangrijk toepassingspunt voor Enterprise Ethereum. Als alle blockchain-netwerken van de onderneming interoperabel zijn, kunnen ze rechtstreeks met elkaar communiceren en de deal sluiten.

Bovendien helpt het gebruik van deze functie de leden van de Enterprise Ethereum Alliance om hun bereik uit te breiden en een wereldwijde netwerkomgeving te promoten. Als meerdere blockchainsystemen met elkaar kunnen communiceren en toch de integriteit van hun persoonlijke netwerk kunnen behouden, zal het een enorme kijk op hackers zijn.

 • Meerdere leveranciers

Het aanbieden van slechts een paar leverancierskeuzes maakt de implementatie van Enterprise Ethereum een ​​beetje stroef. Momenteel zijn er maar weinig BAAS-leveranciers die hun diensten verlenen. Ze willen deze lijst uitbreiden en meer BAAS-providers aanbieden voor de consument.

Hoe meer BAAS-leveranciers, hoe beter de innovatie van blockchain kan worden bereikt. Bovendien biedt elke leverancier enkele van hun speciale functies samen met de originele blockchain.

Elk bedrijf tevreden stellen met een kleine lijst is niet genoeg. En dus breiden Enterprise Ethereum Alliance-leden hun bereik uit naar meer providers die hun diensten kunnen aanbieden aan elke soort branche op de markt.

 • Testen en certificeren

Enterprise Ethereum wil nieuwe ontwikkelingen binnen organisaties blijven testen en certificering bieden voor nieuwe prestaties. Door officiële certificering aan te bieden, moedigen ze dus meer bedrijven aan om te innoveren.

Het vergroot niet alleen het technologische bereik, maar het maakt ons leven ook veel gemakkelijker. Stel je een wereld voor waarin alles gebaseerd zou zijn op blockchain en beschermd zou zijn tegen slechte spelers.

Wie wil dat nou niet??

Hoofdstuk 8: laatste woorden

We hebben het einde bereikt van onze Enterprise Ethereum-gids. U moet dus inmiddels weten hoe Enterprise Ethereum echt invloed kan uitoefenen op omgevingen in de echte wereld. Bovendien lijkt dit platform geen grenzen te hebben als het om innovatie gaat.

Het openbare Ethereum heeft zijn waarde voor de wereld al bewezen, en nu is het tijd om ook het privéplatform te gebruiken.

Enterprise Ethereum wil echter niet de enige heerser zijn van blockchain-technologie. Daarom samenwerking met een andere onderneming is blockchain Hyperledger aan de gang. Samen veranderen ze de typische manieren van de wereld.

Laten we eens kijken wat Enterprise Ethereum de komende toekomst te bieden heeft.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map