Gedecentraliseerde financiële technologie: een uitgebreide gids

Het blockchain-ecosysteem kwam voort uit de wens om een ​​transparante en betere digitale infrastructuur te bouwen die iedereen en overal omvat. Ons financiële systeem loopt ver achter op dit gebied, en het heeft een verandering nodig. Om dat mogelijk te maken, brengt gedecentraliseerde financiële technologie nieuwe mogelijkheden naar de tafel met betrouwbare wereldwijde toegankelijkheid, snellere afwikkelingstijd, gedetailleerd vermogensbeheer, enzovoort..

Vóór gedecentraliseerde financiering was onze financiële infrastructuur sterk gecentraliseerd. Meer nog, centrale autoriteiten zoals BoE of Fed geven de valuta uit en controleren vraag en aanbod. Omdat we financiële gebruikers zijn, geven we financiële organisaties ook controle over onze activa in de hoop er meer voor terug te krijgen.

Deze infrastructuur is echter zeer gebrekkig waar de gecentraliseerde autoriteit het systeem manipuleert zoals ze willen, samen met een enorme hoeveelheid menselijke fouten die elke dag worden gemaakt. Zelfs voor systemen voor online bankieren zijn onze activa niet veilig omdat ze gebruikmaken van verouderde netwerken die niet opgewassen zijn tegen de huidige cybercriminelen.

Zoals u kunt zien, hebben we, hoewel het onze activa zijn, er meestal geen controle over. Maar nu is het de hoogste tijd om van dit gebrekkige systeem af te komen en de kracht van gedecentraliseerde technologie te omarmen.

Daarom zal ik in deze gids de ins en outs van gedecentraliseerde financiële technologie bespreken, en hopelijk begrijpt u waarom het zo belangrijk is voor de economie.

Dus laten we beginnen!

Schrijf nu in: Inleiding tot de DeFi-cursus (gedecentraliseerde financiering)

Wat is gedecentraliseerde financiële technologie (DeFi)?

Gedecentraliseerde financiering is het nieuwe type gedecentraliseerd monetair systeem dat openbare blockchains zoals Ethereum als de onderliggende technologie gebruikt. Gewoonlijk omvatten de componenten van gedecentraliseerde financiering digitale activa, protocollen, slimme contracten en dApps.

Hoewel de meesten van ons Bitcoin of Ethereum als enige cryptocurrencies beschouwen, weten maar weinigen eigenlijk dat deze cryptocurrencies een enorm systeem hebben waarmee gebruikers financiële activiteiten kunnen afhandelen zonder enige centrale autoriteit..

In feite begon gedecentraliseerde financiering vanaf het begin Ethereum te gebruiken om dit enorme ecosysteem te helpen ontwikkelen.

Nu gedecentraliseerde financiële technologie mainstream is, zijn veel bedrijven of individuen geïnteresseerd in wat dit nieuwe systeem kan doen.

In werkelijkheid is het primaire doel van de introductie van dit nieuwe systeem vrij eenvoudig. Allereerst is het doel om financiële diensten aan te bieden aan 1,7 miljard mensen die er geen toegang toe hebben. Ten tweede maakt het gebruik van het open systeem het gemakkelijk om storingen en fouten te verhelpen en een transparanter peer-to-peer netwerk te introduceren..


Omdat de DeFi-technologie geen toestemming heeft, heeft iedereen toegang tot het netwerk wanneer ze maar willen.

Maar laten we voorlopig eens kijken hoe DeFi presteert ten opzichte van traditionele systemen.

Lees ook: Wat is gedecentraliseerde financiering (DeFi)?

Gedecentraliseerde Vs. Traditionele financiën: hoe verschillen ze?

Technisch gezien is gedecentraliseerde financiering een geavanceerde versie van de typische financiële structuur. Het volgt dezelfde protocollen of het ontvangen en geven van geld. Er zijn echter enkele fundamentele verschillen op het werk.

Meer nog, alle gedecentraliseerde financiële technologiebedrijven hebben de neiging om hun eigen touch toe te voegen aan hun financiële oplossingen. Laten we dus eens kijken wat de nieuwe functies zijn.

 • Geen mensen nodig:

Het eerste kenmerk van deze technologie is dat er geen werknemers of instellingen voor nodig zijn. Alles draait voornamelijk op code die voor die omgeving is geschreven. U kunt altijd uw eigen regels toevoegen aan slimme contracten, maar de algehele volgorde van werken is hetzelfde.

 • Code Transparantie:

Het belangrijkste verschil is het gebruik van code en hoe transparant het proces is. In traditionele banktoepassingen ziet u geen transparantie voor de codes. In DeFi bent u echter vrij om de codes te controleren en te verifiëren. De gebruikers weten dus altijd waarmee ze werken en hoe de contracten werken.

 • Opkomst van dApps:

Het gedecentraliseerde ecosysteem van financiële technologie zit vol met dApps voor financiën. Bovendien zijn alle applicaties ontworpen om vanaf het allereerste begin wereldwijd toegankelijk te zijn! Het maakt dus niet uit wat uw geografische locatie is; u hebt altijd en overal toegang tot deze DeFi-netwerken.

 • Toegankelijk voor iedereen:

Er zijn geen beperkingen aan wie deze applicaties kan ontwikkelen of wie hierin zijn / haar accounts kan aanmaken. Dus, in tegenstelling tot hoe ons financiële systeem werkt, zijn er geen specifieke richtlijnen of bevoegdheden om uw rechten op het hebben van financiële faciliteiten te beperken. Daarom kunt u gewoon een crypto-portemonnee hebben en slimme contracten of andere functies gebruiken om de voordelen uit uw activa te halen.

 • Open-source-algoritmen:

U kunt verschillende gedecentraliseerde financieringsapplicaties combineren en in het proces een geheel nieuwe bedenken. De meeste van hun algoritmen zijn open-source en kunnen gratis door mensen worden gebruikt. Bovendien kunt u zelfs een platform bouwen dat vanaf één punt toegang heeft tot meerdere applicaties. Dit is iets dat u niet zult krijgen van het traditionele financiële systeem.

Lees verder:DeFi vs CeFi – De verschillen begrijpen

gedecentraliseerde financiële technologie infographic

Wat zijn de voordelen van gedecentraliseerde financiering?

Gedecentraliseerde financiële technologiebedrijven gebruiken de principes van openbare blockchain om de algehele financiële transparantie en veiligheid te vergroten. Meer nog, door dit te gebruiken, kunnen ze een enorme hoeveelheid kansen en liquiditeit ontsluiten en een gestandaardiseerd financieel systeem bedenken.

Deze technologie heeft sowieso veel voordelen. Laten we eens kijken wat dit zijn –

 • Er kan niet worden geknoeid

Net als blockchain-technologie zijn ook deze toepassingen onveranderlijk. In werkelijkheid kunt u de gegevens niet meer wijzigen of verwijderen nadat ze zijn opgeslagen. Elk element wordt dus op de juiste manier gecontroleerd om de veiligheid te garanderen.

Zeer programmeerbare architectuur

U kunt de slimme contracten naar wens aanpassen. Daarom geeft het u de flexibiliteit om een ​​nieuw financieel actief of instrument te ontwikkelen.

 • Interoperabel ontwerp

In werkelijkheid gebruikt de meeste gedecentraliseerde financiële technologie de protocollen en standaarden van Ethereum. Het is dus gemakkelijker om ze interoperabel te maken, omdat ze doorgaans een vergelijkbare architectuur hebben. Bovendien kunnen ontwikkelaars nu nieuwe functies bouwen bovenop elke bestaande DeFi-applicatie. Dit zorgt dus ook voor de interoperabiliteit van dit soort technologie.

 • Volledig transparant netwerk

Omdat de DeFi-technologie openbare blockchain voor de technologie gebruikt, zal deze elke functie van dit type blockchain volgen. In openbare blockchains verifiëren bijvoorbeeld alle gebruikers de transacties en wordt alles naar hen uitgezonden. Daarom is het transparantieniveau hier enorm, en in de meeste gevallen is er geen optie om deze transacties privé te maken. Ook staat hun broncode open voor iedereen om te gebruiken, te bekijken en te controleren.

Er zijn verschillende soorten blockchain-technologie, waarbij elk type een ander soort features biedt. Bekijk de verschillende soorten blockchain-technologie om meer te weten te komen over hun verschillen en overeenkomsten.

 • Toegang zonder toestemming

Doorgaans biedt traditionele financiën geen toegang zonder toestemming. Daarom hebben veel mensen over de hele wereld nog steeds geen toegang tot hun financiële rechten. Maar in DeFi kunnen ze zonder enige beperking toegang krijgen. Het maakt dus niet uit waar ze zijn of hun locatie; ze kunnen gebruik maken van de faciliteiten die bij dit nieuwe ecosysteem horen.

 • Empowerment van de gebruiker

Alle DeFi-applicaties geven gebruikers meer mogelijkheden dan organisaties. Door crypto-wallets te gebruiken, kunt u communiceren met het netwerk en controle krijgen over uw activa. U hebt dus de exclusieve voogdij over uw persoonlijke gegevens en bezittingen.

Gebruiksscenario’s voor gedecentraliseerde financiële technologie

 • Vermogensbeheer

Veel gedecentraliseerde financiële technologiebedrijven ontwikkelden toepassingen voor vermogensbeheer. Kortom, met behulp van deze applicaties kunt u uw digitale activa kopen, verkopen, overdragen, inzetten en er rente op verdienen.

Zoals u weet, bent u hier de eigenaar van de gegevens en niemand anders. Deze applicaties zijn dus nodig om u te helpen al uw digitale activa probleemloos te beheren. Gnosis Safe, MetaMask en Argent zijn bijvoorbeeld applicaties die u kunnen helpen bij het beheren van activa.

 • Know-Your-Transaction (KYT) -mechanismen

Ken-uw-klant-richtlijnen zijn in de traditionele financiële wereld doorgaans uiterst noodzakelijk om de financiering van terrorisme (CFT) en anti-witwaspraktijken (AML) tegen te gaan. Zonder deze regelingen is het niet mogelijk om terrorisme of frauduleuze activiteiten te stoppen.

Gedecentraliseerde financiering brengt het echter naar een ander niveau. Hier krijgt u kennis-uw-transactie (KYT) -mechanismen. In werkelijkheid zal het zich richten op het gedrag van de deelnemende gebruikers in plaats van op hun identiteit.

 • Gedecentraliseerde autonome organisaties

Een ander populair gebruik van DeFi zijn de DAO’s. Zonder DeFi zou het concept van DAO nooit mogelijk zijn. In werkelijkheid volgt de gedecentraliseerde autonome organisatie blockchain-protocollen en elimineert de behoefte aan een gecentraliseerde autoriteit.

Het is een uniek concept van organisatiestructuur en werd al snel populair. Hoewel er een aantal ups en downs waren, is het nog steeds een van de belangrijkste gebruiksscenario’s van DeFi-protocollen.

 • Gegevensanalyse en risicobeheer

U kunt de functies van gedecentraliseerde financiën gebruiken om gegevens te analyseren en beslissingen te nemen over nieuwe kansen. Bovendien kunt u ze ook gebruiken voor risicobeoordeling en -vermindering. Gewoonlijk biedt DeFi hoge transparantie rond netwerkactiviteit en gegevens.

U kunt die functie gebruiken om de gegevens te analyseren en risicovolle activiteiten binnen het netwerk te voorspellen. Defi Pulse of Codefi Data zijn enkele van de populaire applicaties die uitsluitend voor dit gebruik zijn gemaakt.

 • Tokenized derivaten

Met behulp van de slimme contracten van gedecentraliseerde financiering kunt u tokenized derivaten ontwikkelen. Meer nog, de derivaten krijgen hun waarde van een onderliggend actief. Uiteraard moet u ook enkele voorwaarden overeenkomen met de andere partij voordat u deze derivaten tokeniseert.

Bovendien is het beste deel dat u elk actief actief als derivaten kunt maken. Obligaties, fiatgeld en zelfs grondstoffen kunnen bijvoorbeeld derivaten worden.

 • Infrastructuur Ontwikkeling

Er zijn veel applicaties die de tools bieden die u nodig heeft voor de ontwikkeling van infrastructuur. Dit is een andere populaire toepassing van deze technologie. Bovendien kunt u deze tools gebruiken om uw algoritmen te ontwikkelen, integreren en compileren om uw eigen blockchain-oplossingen te maken..

Een truffelpak bestaat bijvoorbeeld uit frameworks, een testomgeving, frontliniebibliotheken, enzovoort. Dus elke ontwikkelaar kan deze tool gebruiken om zijn eigen blockchain-project te ontwikkelen.

Er zijn zoveel blockchain-tools die u kunnen helpen uw blockchain-projecten veel sneller te ontwikkelen. Bekijk de beste blockchain-tools waar ontwikkelaars graag meer over te weten komen.

 • Gedecentraliseerde uitwisseling

Een ander een van de prachtige use-cases van gedecentraliseerde financiële technologie is de gedecentraliseerde uitwisseling. Gedecentraliseerde uitwisselingen kunnen uw cryptocurrency-handel een stuk eenvoudiger maken, omdat het geen centrale autoriteit heeft.

Daarom is er geen sprake van manipulatie van activa of verlies van controle over uw activa. Hiermee kunt u activa rechtstreeks met een andere collega verhandelen en de controle over uw eigen activa overnemen.

Het helpt ook om symbolische liquiditeit te behouden in vergelijking met traditionele beurzen.

 • Gamen

In-app-aankopen zijn een van de belangrijkste aspecten van de game-industrie. Nu met de nieuwe technologie, kan deze industrie gedecentraliseerde financiële munten gaan gebruiken als alternatief voor fiatgeld.

Meer nog, deze gamingbedrijven kunnen ook innovatieve stimuleringsmodellen en beloningsbeleid introduceren waarbij gebruikers worden beloond met DeFi-munten. Dit kan snel meer gebruikers aanvallen en zorgen voor meer inkomsten voor deze sector.

 • Digitale identiteit

U kunt op blockchain gebaseerde identiteitssystemen koppelen aan gedecentraliseerde financiële protocollen om een ​​zelf-soevereine identiteit te creëren. Dit is een nieuw type digitale identiteit waarbij u verantwoordelijk bent voor uw eigen identificatie en gegevens. Meer nog, DeFi kan u open toegang tot deze platforms bieden en u draagbare identiteiten maken die u overal en altijd kunt gebruiken.

In werkelijkheid is het een van de meest prominente toepassingen van deze technologie, en het kan echt de manier zijn waarop we momenteel omgaan met digitale identiteiten.

 • Verzekering

Verzekeringen zijn een andere belangrijke bedrijfstak voor het integreren van gebruiksscenario’s van gedecentraliseerde financiële technologie. DeFi kan de verzekeringssector nul papierwerk, geautomatiseerde verzekeringsclaims en audits bieden. Om nog maar te zwijgen, het kan zorgen voor een veilig en transparant proces van verzekeringsclaims.

Hier kunnen oplossingen zoals Nexus Mutual, Opyn en VouchForMe het delen van verzekeringsrisico’s aanbieden en zekerheden aanbieden die worden vrijgegeven aan verzekeringspolissen.

Lees ook:50+ Top DeFi-projecten in 2020

 • Protocol voor lenen en uitlenen

DeFi introduceert een nieuw type leen- en uitleenprotocol waarmee u rechtstreeks bij een andere peer kunt lenen of lenen zonder tussenpersonen. Meer nog, de rentetarieven voor geldverstrekkers zijn ook geweldig, en er zijn ook beheersbare opties voor leners.

Compound is een van de instrumenten voor het lenen en lenen van autonome leningen.

 • Margehandel

Margehandelaren moeten doorgaans geld lenen van makelaars, maar in DeFi kan margehandel een nieuwe wending nemen. In werkelijkheid worden deze voornamelijk aangedreven door protocollen voor niet-bewarende leningen. U hoeft dus geen geld te lenen van een makelaar om te handelen.

Meer nog, slimme contracten kunnen ook makelaarsactiviteiten automatiseren, waardoor de manier waarop traditionele handel werkt, verandert.

 • Online marktplaats

Online marktplaatsen bloeien op door gedecentraliseerde financiering. Momenteel zijn er meerdere online platforms die hun diensten wereldwijd aanbieden en producten aan diensten verkopen. Alles is hier peer-to-peer en u kunt rechtstreeks een product van de merken of individuele verkopers kopen.

 • Betalingen

Gedecentraliseerde financiële technologie is geschikt voor wereldwijde betalingssystemen. Het is een van de fundamentele toepassingen van DeFi. Door applicaties in deze ruimte te gebruiken, kunt u direct overal ter wereld geld verzenden en ontvangen. U heeft geen tussenpersonen of wat dan ook nodig. Zo wordt het een nieuwe pionier voor de bevolking zonder en met weinig banken.

Lees verder:Ultieme gids voor Ethereum Smart Contracts

 • Voorspellingsmarkten

Voorspellingsmarkten kunnen de kracht van DeFi gebruiken om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen. In werkelijkheid kunnen deze applicaties veel informatie opslaan, en voorspellingsmarkten kunnen deze analyseren en gebruikers in staat stellen om waarde te verhandelen op een toekomstig evenement.

Oplossingen zoals Augur kunnen u voorspellingen bieden over sportwedstrijden, economische evenementen, verkiezingsresultaten, enzovoort.

 • Besparingen

Met gedecentraliseerde financiële technologieoplossingen kunt u aanzienlijk sneller sparen dan met traditionele banksystemen. In werkelijkheid bieden traditionele accounts wel interesse, maar slechts tot op zekere hoogte. In vergelijking daarmee lijkt DeFi een geweldig rentebeleid te bieden dat het bedrag van uw spaargeld snel kan verhogen. Apps zoals Dharma, PoolTogether bieden besparingsopties zonder verlies die u kunt uitproberen.

 • Stabiele munten

Stablecoins zijn een van de soorten gedecentraliseerde financieringsmunten waarbij het wordt ondersteund door een stabiel actief. Deze worden voornamelijk ondersteund door fiatgeld, zilver, goud en zelfs andere stabiele cryptocurrencies. U kunt dit type munten dus gebruiken om het vluchtige karakter van het crypto-ecosysteem te verminderen en een beter haalbare betalingsoplossing te garanderen.

Meer weten over stablecoins? Bekijk onze uitgebreide gids over stablecoins voor meer informatie over deze gedecentraliseerde munt.

 • Synthetische activa

Synthetische activa zijn min of meer als stablecoins. Maar in dit geval is dit type activum een ​​combinatie van een ander activum om het stabieler te maken. U kunt bijvoorbeeld goud en fiatgeld combineren om een ​​synthetisch actief te maken, zodat elke prijsstijging of -daling in evenwicht kan worden gebracht met andere activa.

 • Tokenisatie

Gedecentraliseerde financiële technologieoplossingen worden geleverd met tokenisatie. Tokens zijn dus een vorm van digitale activa die waarde hebben binnen een blockchain-netwerk. U kunt tokens gebruiken om een ​​netwerk te laten functioneren of ze zelfs gebruiken om met elkaar transacties uit te voeren. In werkelijkheid is het een nieuwe vorm van digitale activa.

 • Handel

Handelen in deze ruimte kan variëren van een verscheidenheid aan activiteiten, zoals margehandel, derivatenhandel, cryptohandel, tokenswaps, enzovoort. Hoe dan ook, cryptotransacties kunnen gedecentraliseerde uitwisselingen gebruiken om lagere kortingen, snellere transacties, hoge beveiliging en eigendom van activa te krijgen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Wat zijn de uitdagingen van DeFi?

 • Lage prestatie

DeFi maakt gebruik van blockchain-technologie en deze zijn langzamer in vergelijking met gecentraliseerde systemen. Dus als je er blockchain voor gebruikt, krijg je een langzamere output.

Er is een manier om de prestaties te verbeteren, maar daarvoor moet je voor private blockchains gaan. Ontwikkelaars moeten dus rekening houden met dit probleem en wijzigingen aanbrengen om het aan te pakken.

 • Hoge gebruikersfout

In het DeFi-netwerk ben je verantwoordelijk voor je eigen gegevens en transacties. Er zullen dus geen tussenpersonen zijn die de verantwoordelijkheid voor u op zich nemen. Het heeft dus zowel positieve als negatieve resultaten.

Als een gebruiker bijvoorbeeld een fout maakt in transacties, kan deze niet worden verwijderd of ongedaan worden gemaakt. Maar ervoor zorgen dat elke gebruiker voorzichtig genoeg is om het netwerk goed te laten werken, is moeilijk. DeFi heeft dus nog een lange weg te gaan.

 • Slechte gebruikerservaring

Momenteel moeten gebruikers extra moeite doen om gedecentraliseerde financieringsapplicaties te gebruiken. In werkelijkheid is de technologie zelf vrij nieuw, en velen vinden het moeilijk om te begrijpen hoe het werkt.

Als het dus echt een vitaal onderdeel van de wereldeconomie wil worden, moet het extra voordelen bieden om meer gebruikers aan te trekken.

 • Verspreid ecosysteem

Er zijn te veel applicatiesuite voor een enkele taak in het DeFi-ecosysteem. Daarom is het een ontmoedigende taak om de beste te vinden die bij uw behoeften past. Hoe dan ook, van gebruikers verwachten dat ze zelf de beste keuzes vinden, is evenmin logisch.

De ontwikkelaars moeten dus nadenken over een strategie die alle gebruikers rechtstreeks naar de applicaties kan leiden die ze nodig hebben en die hen niet te veel opties opdringt.

 • Smart Contracts-bugs

Het DeFi-ecosysteem is nu gebaseerd op kwantiteit in plaats van kwaliteit. In veel gevallen rollen ontwikkelaars gedecentraliseerde financiële applicaties uit zonder de foutieve codes binnen de algoritmen goed te controleren of te testen.

Als gevolg hiervan bevatten veel slimme contracten bugs die de ervaringen van de gebruikers schaden. Deze zijn ook vatbaar voor cyberaanvallen. Veel gebruikers kunnen dus de veiligheid van hun contracten verliezen.

 • Lage schaalbaarheid

Schaalbaarheid is een enorm probleem als het gaat om DeFi. In werkelijkheid zijn openbare blockchains niet schaalbaar genoeg om hun diensten aan de wereldeconomie aan te bieden. Als er te veel deelnemers op het netwerk zijn, worden de algehele prestaties slecht en omslachtig.

Als het echter zijn debuut wil maken als alternatief voor ons traditionele banksysteem, moet het schaalbaar zijn.

 • Oracle-manipulaties

DeFi is nog steeds afhankelijk van orakels om informatie van buiten het netwerk op te halen. Maar deze orakels zijn sterk gecentraliseerd en daarom vrij kwetsbaar voor aanvallen.

Dus, zoals je kunt zien, zijn de orakels enorme beveiligingsfouten van de applicaties die ze gebruiken. Als gedecentraliseerde financiële technologie 100% veiligheid wil bieden, moet het stoppen met het gebruik van gecentraliseerde orakels om informatie op te halen.

 • Vluchtige aard

Gedecentraliseerde financiering maakt gebruik van digitale activa of crypto-activa, die zeer volatiel zijn. Hoewel ze stablecoins kunnen gebruiken om er een back-up van te maken, is het op dit moment niet mogelijk om hun waarde volledig te beheersen. Het hele netwerk van applicaties dat zich met deze activa bezighoudt, wordt dus een vluchtig ecosysteem, wat een grote belemmering vormt voor economische groei.

 • Opslagproblemen

Blockchain biedt geen grote opslagfaciliteit. Voor een financiële toepassing moet het echter onbeperkte opslag bieden, aangezien miljoenen mensen er gebruik van kunnen maken.

Maar in werkelijkheid worden gebruikers geconfronteerd met downtime en onvoldoende opslagproblemen wanneer ze een gedecentraliseerde financiële applicatie proberen te gebruiken. Om dit tegen te gaan, moeten ontwikkelaars een betere strategie bedenken om elke gebruiker een goede hoeveelheid opslagcapaciteit te bieden zonder de prestaties van het platform te verpesten..

Wilt u meer weten over de risico’s in DeFi? Bekijk onze gids over risico’s in DeFi en hoe u ze nu kunt beheren!

Eindnoot

Gedecentraliseerde financiering helpt ons een betere economische structuur te creëren en een transparant financieel systeem te garanderen. Nu DeFi onze traditionele systemen verandert, komen er snel nieuwe kansen aan het licht. Hoewel de technologie nog steeds veel gebreken vertoont, is er nog steeds geen manier om de voordelen ervan te ondermijnen.

U kunt deze nieuwe groeiende economie gebruiken voor een betere carrièrekans. Daarom, als u uw DeFi-vaardigheden kunt benutten, kunt u ook deel uitmaken van een wereldwijde revolutie. Het is dus redelijk dat u een betrouwbare bron gebruikt om er meer over te weten te komen. Ik zal aanbevelen om onze cursus gedecentraliseerd financieel te bekijken als de eerste stap voor je blockchain-carrière.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map