Bent u een blockchain-crypto-ondernemer die eraan denkt om een ​​ICO te lanceren? Je hebt misschien gehoord dat het lanceren van een ICO eenvoudig is, maar trap er niet in. Van de in totaal 902 ICO’s in 2017 waren er slechts 435 succesvol, dat is slechts een slagingspercentage van 48%! U moet weten hoe u ICO met succes kunt starten. Laten we er meteen in duiken!

Heeft u een levensvatbare blockchain-use case, en klanten?

“Het doel van een bedrijf is om een ​​klant te creëren en te behouden. Omdat het doel van een bedrijf is om een ​​klant te creëren, heeft het bedrijf twee – en slechts twee – basisfuncties: marketing en innovatie. “

Dit zijn de woorden van de late managementgoeroe Peter F Drucker. Lees “Groei door marketing en innovatie: hoe Peter Drucker ReadyTalk vormde‘Voor een gedetailleerd verslag van Druckers gedachten hierover.

Begin met de basis. Zoek uit of u een levensvatbaar bedrijfsidee heeft dat op de markt zal worden verkocht. Ontdek ook wie uw klanten zijn. Als er geen geldige businesscase voor blockchain is, plan dan geen ICO. Ga terug naar de tekentafel.

U moet marktonderzoek doen, want de enige manier om te weten of u een haalbaar idee heeft, is door in de markt te kijken. Lees hoe u door middel van marktonderzoek kunt doen in ‘Hoe u marktonderzoek doet: een handleiding in 5 stappen​.

Je hebt ook klanten nodig! Je moet weten wie ze zijn, waar ze wonen, wat ze doen, waar ze antwoord op hun vragen krijgen, enz. Om een ​​succesvol bedrijf op te bouwen, moet je je klant visualiseren. Creëer een ‘Buyer Persona’, d.w.z. een fictieve klant, hoewel gebaseerd op echte marktgegevens. Leer hoe u er een kunt maken in “Gedetailleerde persona’s voor kopers voor uw bedrijf maken [gratis persona-sjabloon]​.

ICO-investeerders onderzoeken projecten steeds vaker en ze kunnen uw project als oplichterij beschouwen als u geen haalbaar bedrijfsidee heeft. Lees waarom het zo belangrijk is in “Beginnershandleiding: hoe u ICO-zwendel herkent”.

Bekijk de mogelijkheden om blockchain-projecten te financieren:

Heb je alle opties voor fondsenwerving overwogen voordat je je op ICO richtte? Voor b.v. heb je aan een durfkapitaal (VC) gedacht? Bepaal uw financieringsroute nadat u de opties zorgvuldig heeft overwogen.

Merk op dat ICO’s vaak aantrekkelijk lijken omdat ze als gemakkelijk te starten worden beschouwd, maar dat kan binnenkort veranderen. Overweeg ook de voordelen die VC’s bieden, bijvoorbeeld:

 • VC’s zijn zakenmensen met een harde neus. Ze zijn experts. Als u geld van hen inzamelt, zullen zij u begeleiden en in de hand houden.
 • Ze hebben een hoge reputatie, dus u zult ook positieve media-aandacht krijgen.

Lees hoe VC’s zich verhouden tot ICO’s in “ICO vs VC: The Experience Matters”.

Bouw een geweldig ICO-team!


“Leiders van bedrijven die van goed naar geweldig gaan, beginnen eigenlijk niet met ‘waar’ maar met ‘wie’. Ze beginnen met het krijgen van de juiste mensen in de bus, de verkeerde mensen uit de bus en de juiste mensen op de juiste stoelen. “

Dit zijn woorden van managementexpert Jim Collins. Lees het belang dat hij hecht aan een geweldig team in ‘GOED NAAR GEWELDIG​.

Je hebt een geweldig technisch team nodig met het bewezen vermogen om blockchain-cryptocurrency-systemen te bouwen. Ze hebben ook relevante branche-ervaring nodig. De teamleden moeten eminentie hebben, bijvoorbeeld ze hadden verschillende inzichtelijke artikelen over de blockchain-technologie moeten publiceren.

ICO’s zijn niet gereguleerd, maar de toezichthouders over de hele wereld nemen er kennis van. U hebt een bekwaam juridisch team nodig met bewezen ICO-ervaring en bovenop het zich ontwikkelende regelgevingsscenario ten opzichte van ICO’s.

Een geweldig ICO-marketingteam is een must, omdat ze misschien wel het verschil zijn tussen een succesvolle en matte ICO.

Investeerders controleren eerst de inloggegevens van het ICO-team als onderdeel van hun voorbereiding om te investeren in een ICO. Lees hoe belangrijk ze het vinden in “Beginnershandleiding: hoe deel te nemen aan een ICO?”.

Hoe ICO succesvol te lanceren: je hebt eerst een geweldige strategie nodig

Uw strategie bestaat uit uw belangrijkste taken. Om er een te formuleren, moet u uzelf vragen stellen.

Overweeg de volgende vragen om uw productontwikkelingsstrategie te ontwikkelen:

 1. Bouw je iets gedecentraliseerd genoeg om blockchain te gebruiken??
 2. Heb je echt een token nodig? Als je dat niet doet, zou je geen ICO moeten lanceren!
 3. Gebruikt u te veel niet-geteste technologische oplossingen? Het kan uw productontwikkelingsrisico’s vergroten!

Onthoud dat wanneer uw investeerders uw ICO-whitepaper lezen, zij deze vragen zullen stellen. Lees er meer over in “Hoe ICO-whitepaper controleren: een gids voor potentiële investeerders”.

U moet een strategie bepalen over hoe u aan de goede kant van de voorschriften blijft. Sta eens stil bij de volgende vragen:

 1. Zijn ICO’s legaal in uw rechtsgebied??
 2. Moet u voldoen aan de ‘Know-Your-Customer’ (KYC) en ‘Anti-Money Laundering’ (AML) -vereisten??
 3. Verkoopt u beveiligingstokens of utility-tokens? Regelgevende vereisten zijn streng voor beveiligingstokens, lees er meer over in “Beveiligingstoken versus hulpprogramma-token: een vergelijking”.

Bepaal een bestuursstrategie, bijvoorbeeld voor zal het project in de toekomst een democratische netwerkorganisatie worden, voor b.v. een ‘Decentralized Autonomous Organization’ (DAO)?

Een marketingstrategie is een belangrijk onderdeel. U moet rekening houden met verschillende aspecten, bijvoorbeeld:

 1. Hoe u digitale marketingkanalen het beste kunt gebruiken met uw website, whitepaper, inhoud enz?
 2. Welke advertentiekanalen ga je gebruiken?
 3. Hoe ga je cryptogemeenschappen betrekken??
 4. Hoeveel tokens moet je uitzenden?

Bekijk deze “Handleiding voor beginners: hoe maak je een geweldige ICO-marketingstrategie”.

Maak aantoonbare vooruitgang met de ontwikkeling van uw blockchain-product:

ICO-investeerders verwachten steeds vaker een alfa- of bètaversie van uw product. Als je er nog niet bent, bereid je dan voor om een ​​werkend prototype te laten zien. Beleggers zouden er goed aan doen als uw gebruikersinterface nog niet de meest elegante is, maar ze verwachten een product te zien.

Als je niet eens een werkend prototype hebt, zorg er dan voor dat je open-sourcecode in GitHub klaar hebt staan ​​voor beoordeling. Investeerders vermoeden dat het project oplichterij is als de GitHub-repository leeg is of als het project een closed-sourcecode heeft.

Lees hoe investeerders uw product en code met het grootste belang behandelen in “Beginnershandleiding: Hoe ICO-zwendel te herkennen”.

Voldoen aan de ICO-regelgevingsvereisten:

Nu Ponzi-schema’s hun weg vinden in ICO’s, zijn toezichthouders nu begonnen ICO’s onder de loep te nemen. U wilt niet worden gedagvaard door toezichthouders.

Uw juridische team moet zich voorbereiden op zowel huidige als toekomstige regelgeving, voor zover zij redelijkerwijs kunnen voorzien. Dit omvat de juridische status van uw ICO in het rechtsgebied, KYC, AML, effectenregelgeving en mogelijk nog veel meer.

U wilt niet in de lijst staan ​​van ‘Top 5 Blockchain SEC-onderzoeken om in 2018 te bekijken’ of vergelijkbare lijsten!

Voer een proactieve ICO-marketingcampagne uit:

Terwijl productontwikkeling en juridische voorbereidingen aan de gang zijn, moet uw team doorgaan met het maken van inhoud. Dit omvat de ICO-website, whitepaper, blogposts, posts op sociale media, boeiende infographics, video, podcasts enz. Je moet zeer professionele en boeiende inhoud hebben.

Proactieve ICO-lanceringscampagne

Wees proactief

Huur een ICO-communitymanager in om proactief cryptogemeenschappen te betrekken in chat-apps, sociale mediaplatforms en populaire cryptoforums. Lees waarom u deze belangrijke rol in “ICO-communitymanager: het belang van de rol in uw ICO” moet bemannen.

Gebruik PR en media-outreach, advertentiecampagnes, premiecampagnes en e-mailmarketing om investeerders naar uw ICO te trekken. Zorg ervoor dat u over de juiste infrastructuur beschikt. Je moet echt blockchain-crypto-evenementen bijwonen en je project presenteren aan potentiële investeerders en prospects.

Vergeet niet om uw potentiële investeerders door uw website, blog en communityposts te leiden over hoe ze kunnen deelnemen aan uw ICO. Ik raad u aan om “Een ICO-marketingchecklist voor uw blockchain-cryptocurrency-project” te lezen om u beter voor te bereiden.

Maak ICO-tokens en start ICO-tokenverkoop:

Hoewel u uw blockchain-netwerk en crypto-token helemaal opnieuw kunt maken, duurt het langer en is een hoger budget vereist. Als alternatief kunt u het Ethereum blockchain-platform gebruiken om uw ICO-tokens te maken en de ICO-tokenverkoop te starten.

Hoewel relatief nieuw, zijn NEO en EOS twee andere platforms die concurreren met Ethereum. U kunt uw tokens bouwen met elk van deze. Lees hoe deze nieuwe platforms concurreren met Ethereum in “EOS vs NEO: welke zal Ethereum (ETH) op DApps opnemen”.

Er is nog een andere mogelijkheid om uw tokens aan te passen. Je kunt het Waves blockchain-platform gebruiken en je token ontwerpen. Lees hoe u dit kunt doen in “Beginnershandleiding: wat is Waves Blockchain? Ontwerp je munten! “.

Hier wensen we u een succesvolle ICO-lancering!

Opmerking: als u het concept van ICO beter wilt begrijpen, overweeg dan om te lezen “Wat is een ICO: een inleiding tot initiële muntenaanbieding”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me