Hoe word je een Blockchain-productmanager?

Blockchain-productmanager is een vitale en cruciale positie binnen het blockchain-carrièrespectrum. Laten we eens kijken naar de rol van blockchain-productmanagers en hoe u dat kunt worden.

De onsterfelijke bekendheid van Blockchain heeft geleid tot veel unieke producten. Deze worden duidelijk sterk beïnvloed door de onderliggende mechanismen van deze buitengewone technologie. De behoefte aan een professional voor de productontwikkeling is dus ongekend hoog.

De blockchain-productmanager bepaalt voornamelijk het wanneer, wat en waarom van het blockchain-gebaseerde product. Weet je wat dit betekent? Het betekent dat de manager multifunctionele teams moet leiden om ervoor te zorgen dat een product tot aan de lancering wordt ontworpen. Omdat de functie cruciaal is, is de functieomschrijving meestal niet voldoende gedefinieerd.

Als gevolg hiervan zullen de verantwoordelijkheden van bedrijf tot bedrijf verschillen, en het kan lijken alsof ze niet voor een vergelijkbare functie zijn bedoeld. De verwarring komt voornamelijk voort uit de recentheid van deze rol. Wanneer gevestigde functies zoals ingenieurs of ontwikkelaars vaste rollen hebben, proberen productmanagers nog steeds te bepalen welke rollen ze moeten opnemen.

Daarom zal deze gids zich richten op het domein van een blockchain-productmanager en de vaardigheden die je nodig hebt om een ​​baan in deze functie te krijgen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Contents

Wie is een Blockchain-productmanager?

Een blockchain-productmanager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van op blockchain gebaseerde producten in een bedrijf. In werkelijkheid wordt deze praktijk productbeheer genoemd. Kortom, de productmanagers zijn in staat om een ​​strategie achter een product te creëren en toezicht te houden op de lancering van dat product van het begin tot het einde..

Bovendien moeten ze wellicht zorgen voor coördinatie tussen het werk dat door anderen wordt gedaan, zoals productontwerpers, datawetenschappers en software-ingenieurs. Zonder een bekwame productmanager is het een uitdaging om een ​​product succesvol te maken.

Blockchain-productmanager-taken omvatten verantwoordelijkheden zoals ervoor zorgen dat het product voldoet aan de behoeften van de gebruiker, de markt onderzoeken op waardevolle inputs, enzovoort. Hoe dan ook, de verantwoordelijkheid zal waarschijnlijk variëren, aangezien het product verschillende ontwikkelingsfasen doorloopt. In de eerdere fase zal het zich richten op klantanalyse en resourcebeheer. In latere delen zal het overgaan tot het testen van het product en het effectief lanceren.

Niet alleen dat, maar de productmanager zorgt er ook voor dat alle leden van het team in harmonie zijn en het primaire doel van het product volgen. Om relevant te blijven in de markten, moet de manager met nieuwe ideeën komen.

Het is dus eigenlijk een essentiële functie, want zonder een blockchain-projectmanager is het niet mogelijk om met succes een product te maken.

Lees ook:Beginnersgids voor Blockchain


Wat heb je nodig om een ​​Blockchain-productmanager te worden?

Zoals je al weet, variëren de verantwoordelijkheden en vaardigheden die nodig zijn om een ​​blockchain-productmanager te worden enorm. Het is dus een beetje moeilijk om de exacte vaardigheden te bepalen die u nodig hebt voor blockchain-productmanager-banen. Daarom heb ik de lijst met vaardigheden opgedeeld in verschillende delen op basis van wat de grote bedrijven over het algemeen willen.

blockchain product manager banen

Moeilijke vaardigheden –

Begrijp gedecentraliseerde en gedistribueerde grootboeken

Inzicht in het concept van gedistribueerde en gedecentraliseerde grootboeken is een van de essentiële vaardigheden die u nodig hebt voor productmanagerposten. Eigenlijk wordt er alleen van je verwacht dat je op de hoogte bent van blockchain-technologie. De populariteit van de gedistribueerde grootboeken maakt deze technologie echter de moeite waard. U kunt door deze technologieën inspiratie opdoen om tot unieke productcontouren te komen.

Ik zou willen voorstellen om je in te schrijven voor een blockchain-productmanager-training om beter te begrijpen hoe ze werken. In werkelijkheid kunnen deze trainingen u helpen het mechanisme achter elk van de gedistribueerde grootboeken te realiseren. Maar vergeet niet om alleen voor de beste te gaan.

In staat zijn om op blockchain gebaseerde oplossingen te ontwikkelen

Dit is weer een van de harde vaardigheden voor een blockchain-productmanager. Omdat je direct aan het product werkt, moet je weten hoe je blockchain-gebaseerde oplossingen kunt ontwikkelen. In werkelijkheid moeten productmanagers op dit gebied kennis hebben van softwareontwikkeling, omdat u rechtstreeks met de technische producten van uw bedrijf kunt werken.

Dus zonder te onderschatten hoe u ze moet ontwikkelen, kunt u het product onmogelijk maken, laat staan ​​het team leiden dat het product gaat maken..

Het is het beste om te beginnen met JVM, Node.js of zelfs service-integraties. U kunt ook proberen om ook de databaseconfiguraties te behandelen. In werkelijkheid zal al deze informatie u helpen de producten veel beter dan voorheen te ontwikkelen.

Wilt u meer weten over blockchain-oplossingen voor bedrijven? Lees nu onze gids voor de beste blockchain-platforms en bedrijfsoplossingen!

Master Blockchain-infrastructuurconfiguratie en -ontwikkeling

Zonder de configuratie of ontwikkeling van de blockchain-infrastructuur onder de knie te krijgen, is het niet mogelijk om het product voor uw klanten uit te rollen. Een blockchain-projectmanager moet een grondige kennis hebben van het configuratieproces. In werkelijkheid is het een enorme boost voor uw cv en helpt het u strategische beslissingen te nemen voor uw producten.

Maar ik moet je waarschuwen, het kan wat meer tijd kosten om ze onder de knie te krijgen, omdat ze ingewikkelder zijn. Hoe dan ook, ik zal aanraden om te beginnen met het ontleden van gevestigde blockchain-producten om een ​​goed begrip te krijgen van hoe ze werken. Dit zou je echt moeten helpen.

Bovendien kunt u ook een cursus over blockchain-productmanager uitproberen om meer te weten te komen over het onderwerp van een professionele instructeur.

Wees bekend met Blockchain-platforms

Zorg ervoor dat u ook over verschillende blockchain-platforms leert. In werkelijkheid is een van de cruciale redenen om de blockchain-platforms onder de knie te krijgen, te weten hoe andere platforms werken. Zonder te begrijpen hoe deze werken, kunt u ze niet gebruiken als basis voor uw productontwikkeling.

Ook gebruiken deze platforms meestal verschillende methoden om consensus te bereiken of zelfs een gedistribueerde natuur. Het resultaat zal dus ook sterk variëren. Hoe dan ook, ik zou je aanraden om de whitepapers van DAML, Ethereum, Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth en Corda te bekijken om je trainingsproces te starten.

Dit is eigenlijk een uitstekende manier om te solliciteren naar goedbetaalde banen, aangezien u al gekwalificeerd bent voor productontwikkeling.

Wees een expert in Blockchain-standaarden en ecosystemen

Blockchain-ecosystemen en -standaarden variëren op basis van verschillende platforms. De standaarden die Corda gebruikt, verschillen bijvoorbeeld enorm van die van Ethereum. Vanaf vandaag is Ethereum populairder in deze niche. Dus misschien wil je beginnen met het leren van Ethereum’s standaarden en dan langzaam naar andere populaire gaan.

Je vraagt ​​je gewoon af: welke voordelen biedt deze vaardigheid mij? Ook herken je het patroon waarin ze allemaal werken en gebruik je ze vervolgens in je ontwikkelprocessen.

Ik denk dat je de juiste begeleiding kunt krijgen van een blockchain-productmanager-training om er op een gestructureerde manier over te leren.

Kennis hebben van branche-inzichten en KPI’s

Dit is een van de kernvaardigheden van een blockchain-projectmanager. Je kunt het beheersen van deze vaardigheid op geen enkele manier overslaan. In werkelijkheid moet u kennis hebben van hoe de industrie en markt werken. Je moet ook trends in de branche volgen en kritische KPI’s (Key Performance Indicators) opsporen.

Bovendien moet u klantconversieratio’s, gebruikersverloop, dagelijks actieve gebruikers, kosten voor klantenwerving, gebruik van functies, klanttevredenheidselementen, enzovoort ontdekken..

Zonder gebruik te maken van de gegevens die klanten genereren, is het onmogelijk om een ​​product uit te rollen en een uitstekende output te verwachten. Zorg er dus voor dat u deze vaardigheid aanscherpt, zodat u snel het onderwerp kunt onderzoeken en bruikbare statistieken voor het product kunt bedenken.

Begrijp Blockchain-architecturen

Blockchain-architectuur is om te beginnen een complex onderwerp. In het begin vindt u het misschien moeilijk te begrijpen. Maar het is noodzakelijk dat u volledig begrijpt hoe elk van de typen werkt. Je zult voornamelijk publieke, private, consortium- en hybride blockchains zien.

Deze hebben ook een ander werkproces en bieden extra functies. Deze hebben uiteraard ook allemaal verschillende niveaus van nadelen. Dus wanneer uw klant schetst wat hij wil, moet u educatieve keuzes maken over welke architectuur bij zijn behoeften past.

Hoe dan ook, u kunt proberen hier zelf over te leren, of u kunt zich inschrijven voor een blockchain-productmanagercursus om te leren van een expert.

Schrijf nu in:Gecertificeerde Enterprise Blockchain Architect (CEBA) cursus

Leer hoe u Blockchain-productspecificaties ontwikkelt

Voor uw blockchain-productmanager-training moet u leren hoe u blockchain-productspecificaties ontwikkelt. Hier begint u te begrijpen hoe verschillende blockchain-producten op de markt worden gebracht en verpakt.

Meer nog, je moet in je opnemen wat de klant wil en wat zijn consumenten ook willen. Als u de specificaties van de producten niet definieert, zullen de consumenten in elk geval niet begrijpen wat u probeert aan te bieden.

U kunt een goed overzicht van de productspecificaties aan uw team geven om hen gefocust te houden op het doel en de efficiëntie te verhogen. In werkelijkheid is het een goede gewoonte om het doel voor ogen te hebben voordat u aan elk product begint te werken.

Wees een zakelijk en technologisch inzicht

Productmanagers zijn experts in het aan elkaar koppelen van technologie en bedrijfsmodellen. Om dat te doen, moet u het ambacht van het succesvol runnen van een bedrijf beheersen. Je kennis van technologie zal een positieve invloed hebben op het eindproduct, dus zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van blockchain.

Anders dan dat, moet u ervoor kiezen om het proces van typische softwareontwikkeling te leren en hoe de software het bedrijf kan beïnvloeden. In de meeste gevallen moet u zorgen voor een goed resultaat van de producten die u uitrolt. Zorg dus voor een evenwicht tussen de twee elementen. Ik zou aanraden om casestudy’s van gerenommeerde bedrijven te ontleden om meer te weten te komen over hun bedrijfsmodellen. Dit zal je vaardigheden zeker een boost geven.

Mogelijkheid om samen te werken / ontwerp- en ontwikkelingsinitiatieven te leiden

Een andere van de vaardigheden van blockchain-productmanagers is het leiden van of samenwerken met het ontwerpteam. In werkelijkheid kan het proces van bedrijf tot bedrijf verschillen. Het ontwerpteam kan zijn eigen leider hebben; in dat geval moet je samenwerken met dat team om nieuwe ontwikkelingsinitiatieven te bedenken.

Zorg ervoor dat je open blijft staan ​​en moedig de teamleden aan om het beter te doen. Help hen ook te beseffen wat beter is voor de klant en hoe u dat kunt bereiken. Inzicht in waar consumenten op dit moment van houden, zal de eindresultaten van het ontwerpproces sterk beïnvloeden.

Maar leg niet te veel nadruk op wat de consument wil, want dat is meestal niet haalbaar.

Het analyseren van de blockchain-bedrijfsstrategie is de eerste stap naar productontwikkeling. Lees onze ultieme gids voor blockchain-bedrijfsstrategieën om te begrijpen hoe het proces werkt.

Doe ervaring op met het productontwikkelingsproces van Blockchain

Meestal willen grote ondernemingen een werknemer in dienst nemen met een trackrecord van werkervaring. Dus als het je lukt om ervaring op te doen in het blockchain-productontwikkelingsproces, zou dat een enorm pluspunt zijn voor je cv.

Als u nog maar een beginner bent, kunt u het beste beginnen bij een softwarebedrijf om elke fase van de productontwikkeling te doorlopen. Soms kan zelfs ervaring als stagiair je helpen bij het vinden van een goede baan.

Ik zou willen voorstellen dat je je cv opbouwt voordat je op enterprise-bedrijven mikt, omdat je daarvoor hoog gekwalificeerd moet zijn.

Zachte vaardigheden –

Beschikken over strategische vaardigheden om Blockchain-productgebaseerde problemen snel op te lossen

Dit is een van de soft skills die je nodig hebt om onder de knie te krijgen. In werkelijkheid kan in het ontwikkelingsproces van een product op elk moment van alles misgaan. Als blockchain-productmanager is het dus uw verantwoordelijkheid om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Je wilt nooit achterlopen op het schema, want dat heeft ook invloed op het marketingteam. U moet dus uw strategisch denkvermogen tot in de perfectie aanscherpen om een ​​snelle oplossing te bieden. Zorg er echter voor dat uw oplossing foutloos blijft, aangezien zelfs de kleinste fout de productontwikkeling kan belemmeren.

U kunt hoe dan ook beginnen met het bestuderen van de kernproblemen waarmee softwarebedrijven gewoonlijk worden geconfronteerd, en vervolgens overgaan op meer unieke problemen. Meestal zult u echter te maken krijgen met unieke problemen waarvoor unieke oplossingen nodig zijn.

Beschikken over disciplineoverschrijdende brede vaardigheden

Interdiscipline brede vaardigheden zijn uw sterke punten. Zorg er dus voor dat je ze tot in de perfectie slijpt. Een productmanager moet altijd vaardigheden hebben zoals het analyseren van capaciteiten, behendigheid, innovatieve geest, out-of-the-box denken, DevOps, enzovoort.

Meestal willen grote bedrijven mensen inhuren die veelzijdig en mondig zijn. Omdat je het hoofd van een team wordt, moet je ook een mensenmens worden. Dus vocaal en extravert zijn is een uitstekende kwaliteit om te schitteren in een zakelijke omgeving.

Wees een professionele onderhandelaar

Je zult moeten werken met verschillende belanghebbenden en klanten, samen met teamleden die met verschillende opvattingen, smaken en ideeën komen. Dus als u de aangewezen persoon bent, moet u prioriteiten stellen en alle crises en conflicten met succes beheren.

Dit is een van de belangrijkste vaardigheden van blockchain-productmanagers waar je echt goed in moet zijn. Maar neem geen genoegen met het midden, alleen om beide partijen tevreden te stellen. Houd altijd rekening met de belangen van het product.

In werkelijkheid zal deze vaardigheid u helpen om de belanghebbenden het eens te maken met de budgettering of middelen die u mogelijk nodig heeft voor het product.

Ontwikkel een unieke leiderschapsstijl

Ja, het leiderschap van een blockchain-productmanager verschilt een beetje van andere soorten leiderschap. Hier moet u de ideevorming van het product leiden. In werkelijkheid is het leiden van een product heel anders dan het leiden van mensen. Om dit te doen, moet je passie voor je product tonen en alle belanghebbenden op één lijn brengen met je ideeën.

Bovendien moet u uw strategie demonstreren en een duidelijke visie hebben op wat uw doel is. Dit zal uw teamleden inspireren en hoe u zich inzet voor het product en het bedrijf. Al deze positievibes zorgen ervoor dat de mensen de inspanningen die u in het project steekt, steunen.

Schrijf nu in:Hoe u uw carrière kunt opbouwen in de cursus Enterprise Blockchains

Andere qualificaties –

Haal een diploma in computerwetenschappen

In de meeste gevallen vragen blockchain-productmanager banen om een ​​graad in computerwetenschappen. Als onderwijskwalificatie is het een goede manier om aan uw reis te beginnen. Meer nog, het laat zien dat u echt weet wat u doet en hoeveel kaliber u bezit.

Meer nog, de graad in het oorspronkelijke veld zal je helpen de complexe termen van blockchain gemakkelijker te begrijpen, en je kunt ze snel in een mum van tijd vangen. Je kunt ook verwachten dat je start vanuit een goede positie in een bedrijf met een hoger salaris als je een diploma hebt om te laten zien.

Meld u aan voor een Enterprise Blockchain-certificeringsprogramma

Omdat blockchain een nieuw type technologie is, is het niet beschikbaar in onderwijsinstellingen. Dus om er meer over te weten te komen, moet je je inschrijven voor een blockchain-cursus. Dit is een geweldige manier om te laten zien dat je in staat bent om met blockchain-producten te werken.

Ik zal je aanraden om je in te schrijven voor een blockchain-projectmanagercursus om meer te weten te komen over blockchain en je verantwoordelijkheden. Meestal behandelen deze cursussen elk element dat u nodig heeft voor uw carrière. Het is dus een goede investering.

Als het je lukt om een ​​blockchain-productmanagercertificering te behalen, kun je zeker een goedbetaalde baan verwachten.

Enterprise blockchain-certificering kan u helpen uw cv sneller te verrijken. Bekijk de 10 redenen om uw enterprise blockchain-certificering te behalen.

Waarom zou je voor Blockchain Product Manager Jobs kiezen??

Toenemende vraag

De vraag naar productmanagers is ongekend hoog. Nu blockchain eindelijk de hoofdrol speelt, staan ​​veel grote bedrijven te popelen om hun eigen producten te lanceren. Kijk bijvoorbeeld eens naar IBM. Ze lanceren veel op blockchain gebaseerde producten op de markt en creëren met succes een nichesector.

Meer nog, er is niet veel gekwalificeerd personeel om een ​​levenscyclus van productontwikkeling met succes te leiden. De vraag wordt dus nooit laag. Hoe dan ook, als u een blockchain-productmanagercertificering kunt krijgen om te demonstreren, kunt u met een gerust hart een aanvraag indienen bij elk soort bedrijf dat u maar wilt.

Goed betaalde baan

Het salaris van een Blockchain-productmanager varieert van $ 46.000 – $ 100.000 per jaar. Dit is een uitstekend salaris dat zekerheid kan bieden voor uw toekomst. Ik moet zeggen, het aanbod kan ook toenemen als je goede ervaring hebt en bij een gerenommeerd bedrijf werkt. Kortom, het salaris van een blockchain-productmanager zal blijven stijgen, omdat het rechtstreeks verband houdt met het vraagspectrum.

Je wordt ook een technische productmanager, dus je waarde is altijd hoger dan die van andere productmanagers. Dit is een goede reden om carrière te maken in dit vakgebied.

Kans voor innovatie

Met productmanagement krijg je de kans op innovatie. In werkelijkheid werk je met veel klanten en elke keer zullen ze iets unieks en anders willen. Zelfs de niche zelf vraagt ​​elke keer om unieke productontwikkeling, omdat je mensen met vergelijkbare productkenmerken niet tevreden kunt stellen.

Dus als je van innovatie houdt of jezelf uitdaagt om het beter te doen, dan is dit het perfecte vak voor jou.

Meer flexibiliteit op de werkplek

Een ander bijkomend voordeel dat u uit deze baan haalt, is de flexibele aard van de verantwoordelijkheden. Meestal kan het team overal en altijd afspreken, dus er is geen vast tijdsbestek om in het bedrijf te werken. Nogmaals, je hebt misschien een drukke levensstijl, maar deze varieert van product tot product. Sommige producten hebben mogelijk meer werk nodig dan andere.

Veel bedrijven bieden ook entertainmentruimten aan om u gefocust en tevreden te houden met uw werk. Dit is een geweldige kans voor jou.

Werk aan de technologische revolutie

Je gaat aan de slag met een geheel nieuwe technologie, die een revolutie teweegbrengt in onze kijk op technologieproducten. Kan het nog beter worden dan dit? U bent dus degene die het bedrijfsmodel opnieuw vormgeeft om het product dat u gaat lanceren te helpen promoten.

Met uw managementvaardigheden kunt u verschillende resultaten verkennen en nieuwe productlijnen ontdekken die geschikt zijn voor consumenten. U krijgt dus de ervaring van uw leven.

Intellectueel stimulerend

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom u voor deze baan zou moeten gaan. Productmanagement is een moeilijk en uitdagend vak, en het is ook intellectueel stimulerend voor u. Je kunt je sterke punten testen en je zwakke punten overwinnen en groeien in je professionele carrière.

Bovendien is het momenteel een van de opwindende banensectoren, dus het is normaal dat u er enthousiast over bent. In werkelijkheid heb je echt geen limieten en kun je naar believen in verschillende branches werken.

Afsluitende gedachten

Als laatste gedachte is de functie van blockchain-productmanager op dit moment een goede carrièrekeuze. Blockchain neemt langzaamaan het bedrijfsleven over, en het zal binnenkort ook de manier waarop wij de economie zien veranderen.

Het is dus een kans voor u om te grijpen, en u kunt snel naar de top stijgen. Als je geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over blockchain van een professional, kun je onze professionele cursus blockchains bekijken.

Ben je een nieuweling en weet je niet zeker of je je wilt inschrijven voor professionele cursussen, neem dan de eerste stap met onze gratis blockchain-cursus om een ​​basisidee van blockchain te krijgen. Waarom wachten? Begin nu met uw blockchain-reis!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map