Hyperledger Composer: bouw uw zakelijke blockchain

Tegenwoordig willen de meeste blockchain-platforms voor bedrijven blockchain gebruiken om hun interne netwerksysteem te upgraden. En waarom zouden ze dat niet doen? Het is een van de beste techneuten die er zijn als cadeau. Om de implementatie van deze technologie te stroomlijnen, bracht Hyperledger ons Hyperledger Composer.

Dit project zorgt niet alleen voor een beter resultaat voor de geautoriseerde platforms, maar bespaart ook veel tijd. Maar velen van jullie weten niet waar het project werkelijk over gaat.

Dus om je te helpen, zal ik het hebben over de verschillende componenten van Hyperledger-componist.

Laten we beginnen!

Contents

Hoofdstuk-1: Wat is Hyperledger Composer?

Hyperledger Composer is een van de open-sourceprojecten onder het blockchain-bedrijf Hyperledger. In werkelijkheid is het een hulpmiddel voor het implementeren van blockchain-frameworks. Je zou het kunnen zien als een verzameling toolsets die je kunnen helpen het systeem zonder problemen in je bestaande systeem te integreren.

In werkelijkheid betekent dit dat uw bestaande netwerksysteem gemakkelijk kan samenwerken met een nieuw gedecentraliseerd platform met behulp van deze technologie.

Als u use cases veel sneller wilt ontwikkelen, moet u zeker Hyperledger Composer eens bekijken documenten. Volgens hun documenten bieden ze een snellere uitvoer waarbij u binnen enkele weken een oplossing krijgt in plaats van maanden te wachten.

Ik denk dat je al weet dat de interne structuur van de blockchain niet zo eenvoudig is. En in veel gevallen vinden de meesten van jullie het moeilijk om er het juiste ontwikkelingsteam voor te vinden.

Om het probleem te verlichten, biedt deze technologie dus eenvoudige tools die ontwikkelaars kunnen begrijpen zonder het coderingsproces te ingewikkeld te maken.

Hoe dan ook, op dit moment ondersteunt dit platform alleen de Hyperledger Fabric-infrastructuur. Dus als je het gebruikt, zou je Fabric als basiscomponent moeten kiezen. Maar het lijkt erop dat Fabric veel pluggable opties ondersteunt, net als de Hyperledger Composer.

Andere validatieprocessen die geschikt zijn voor Hyperledger-fabric zijn ook beschikbaar in de toolsets.


Modelleren van het netwerk

Het is geweldig nieuws voor bedrijven die de kracht van blockchain op een gemakkelijke manier willen benutten.

Bovendien kunnen de eindgebruikers toegang krijgen tot gecontroleerde en eenvoudige toegangspunten die rechtstreeks zijn verbonden met deze blockchain voor bedrijfsnetwerken. Het is dus een win-win-scenario voor iedereen.

Volgens de Hyperledger Composer-documenten kan elke onderneming eenvoudig hun bedrijfsnetwerk configureren en bepaalde activa en transacties toewijzen.

Het is duidelijk dat u, terwijl u het gaat modelleren, wilt weten hoe u wilt dat het item in wisselwerking staat met de overgang. Een ander cool onderdeel zijn ook de deelnemers, waar elk een unieke identiteit zal hebben. Laten we dus verder gaan met het volgende deel van onze gids, zullen we?

hyperledger componist

Wat zijn de kenmerken van Hyperledger Composer?

Welnu, er zijn drie hoofdkenmerken van Composer. Zij zijn –

Eenvoudige modelleertaal

Ik weet dat u een modelstructuur moet definiëren voor de implementatie van elk zakelijk netwerk. En met Hyperledger Composer-documenten krijgt u een eenvoudige. Het beste is dat je het kunt structureren met behulp van een van de populaire eenvoudige programmeertalen ter wereld: JavaScript.

Het zou dus een makkie zijn om het ontwikkelingsteam te vinden dat daarvoor geschikt is.

Herbruikbare snelle POC’s

Voor elk soort gebruik dat u aan uw platform toevoegt, moet u de Proof of Concept-modellen daarvoor opnieuw definiëren. Om u hierbij te helpen, biedt het platform productieklare POC’s die u zeker enorm veel tijd zullen besparen.

Nu ik erover nadenk, ze zijn allemaal herbruikbaar en hebben ook betrekking op webklare versies.

Gegevens integratie

Weet je nog hoe ik zei dat het heel gemakkelijk is om je bestaande systeem te verbinden met het nieuwe dat je gaat maken? In werkelijkheid gebruikt het uit de Hyperledger Composer-documenten de Loopback-functie om precies dat te doen. Dus de problemen waarmee u te maken kunt krijgen met betrekking tot het vervangen van het bestaande systeem of het onderling verbinden ervan, zullen nu geen probleem zijn.

Elke ontwikkelaar zal gewoon dol zijn op het gegevensintegratieproces van deze tool.

Hoe werkt Hyperledger Composer eigenlijk in echte scenario’s?

Volgens Hyperledger-componistdocumenten zijn er bepaalde regels als het gaat om het werken in de praktijk. Laten we het ophelderen met een voorbeeld.

Laten we aannemen dat een makelaar een zakelijk netwerk modelleert op basis van zijn / haar branche. Dus daarvoor kan hij / zij bepaalde taken uitvoeren –

 • Deelnemers: Huiseigenaren en kopers
 • Middelen: Advertenties en huizen
 • Transacties: Advertenties maken en sluiten, samen met het verkopen of kopen van huizen op het platform

U ziet dus dat dit het perfecte model zou zijn voor elk makelaarsbedrijf op de markt. Het is duidelijk dat de onderneming geen deelnemers met andere interesses hoeft toe te voegen.

Bovendien kunt u volgens de Hyperledger Composer-documenten deelnemers beperken op basis van hun rol. Als verkoper heeft u bijvoorbeeld toegang tot potentiële kopers, maar niet tot andere verkopers. Aan de andere kant kunnen de kopers zien wat de verkopers verkopen, maar niet wat andere kopers kopen.

In werkelijkheid zou dit ook van toepassing kunnen zijn op makelaars. De makelaar kan dus een eenvoudige applicatie maken voor verkopers en kopers die aanbiedingen kunnen zien of een bod op kunnen doen.

Meer nog, je zou het ook kunnen koppelen aan inventaris waar nieuwe huizen een aanwinst zouden worden. Aan de andere kant zullen verkochte exemplaren niet op de eigendommenlijst staan. Heeft uw bedrijf andere relevante partijen nodig, dan kunt u deze ook als deelnemer aanmelden.

In werkelijkheid is het beste deel dat u het netwerk kunt maken zoals u dat wilt. Dus wat uw bedrijf ook is, het is relatief eenvoudig om een ​​gedistribueerde grootboektechnologie te modelleren met Composer.

Hoofdstuk-2: Sleutelconcepten in Hyperledger Composer

Hyperledger Composer is een uniek modelleerprogramma dat wordt geleverd met modelleertalen en API’s voor het definiëren van bedrijfsnetwerken. Met behulp van het slimme contract van Hyperledger Composer is het eenvoudig om deelnemers functies voor het uitwisselen van activa aan te bieden.

Blijkbaar kun je met de hulp van hun Playground gemakkelijk ervaren waar de tool over gaat. Meer nog, het simplistische Hyperledger Composer Smart Contract zal het zeker minder tijdrovend maken om te modelleren.

Nou, het beste is dat je een Hyperledger Composer smart contract kunt krijgen op hun gehoste Playground. In werkelijkheid heb je daarvoor geen installaties nodig. Maar als u het offline wilt uitproberen, moet u het installeren.

Het is zelfs een goede optie om uw bedrijfsmodel offline te testen of te bewerken in plaats van online.

Hoe dan ook, er zijn de ontwikkelaarstools die worden geleverd met alle coole ontwikkelingsmogelijkheden. Het is dus een perfecte oplossing voor de ontwikkelaar die graag de blockchain voor enterprise-paradigma ingaat.

Hoe dan ook, voordat we verder gaan, moet u enkele van de belangrijkste concepten van Hyperledger-componist bekijken. Laten we eens kijken wat ze zijn!

Sleutelbegrippen in Hyperledger Composer

 • Middelen

Activa zijn voornamelijk een digitale vorm van immateriële of materiële goederen, eigendommen of diensten op het netwerk. En deze worden allemaal opgeslagen in de registers. In werkelijkheid kan een zakelijk netwerk ook alle soorten activa hebben die ze nodig hebben.

Bijvoorbeeld goud, huisvesting, land, documenten, enz. U moet er echter voor zorgen dat alle activa unieke identificatiegegevens hebben om ze bij te houden. Bovendien bent u vrij om ze naar wens te definiëren.

Onnodig te zeggen dat activa essentieel zijn voor het functioneren van een zakelijk netwerk. En met de hulp van de componist zou het heel eenvoudig zijn om er een te maken.

 • Deelnemers

In een zakelijk netwerk zijn de deelnemers slechts de leden van dat systeem. In werkelijkheid zijn ze vrij om activa te bezitten en ook deel te nemen aan het indienen van transacties. Meer nog, u kunt deelnemers modelleren naargelang uw netwerk nodig heeft, een soort activa.

Ze hebben dus ook een ID nodig en eventuele andere vereiste eigenschappen. Deelnemers hebben dus bepaalde functies wanneer ze deelnemen aan het slimme contract van Hyperledger Composer.

Bovendien kunt u voor veel netwerken een deelnemer aan meerdere identiteiten toewijzen.

 • Identiteiten

Welnu, op het platform zijn alle identiteiten een combinatie van de privésleutel en digitale certificering. In werkelijkheid zijn alle identiteiten nodig voor transacties op het netwerk en het in kaart brengen van een deelnemende peer op het systeem.

Bovendien is het ook een belangrijk onderdeel van het slimme contract van Hyperledger Composer. Hoe dan ook, een enkele identiteit staat vooral op het visitekaartje. Bovendien, als die identiteit wordt toegewezen aan een deelnemer, kunnen de deelnemers transacties uitvoeren op dat bedrijfsnetwerk als de gebruiker.

 • Transacties

Transacties zijn absoluut noodzakelijk voor het slimme contract van Hyperledger Composer. Het is een medium om te communiceren met het item op het platform. Met behulp van transacties kunt u betalingen verzenden of ontvangen of het eigendom van activa wijzigen.

Bovendien kunt u ook een bod uitbrengen op een veilingobject. Maar daarvoor zou u over de juiste Hyperledger Composer-authenticatie moeten beschikken.

 • Vragen

In werkelijkheid kunt u met behulp van de vragen alle soorten gegevens binnen de wereldstaat retourneren. In werkelijkheid is een zakelijk netwerk verantwoordelijk voor het definiëren van vragen, het zou vooral uw organisatie ten goede komen als u veel dingen zou vereenvoudigen.

Bovendien heeft het slechts een eenvoudige parameterwijziging nodig om aan te passen, dus het is supergemakkelijk. U kunt ook query’s gebruiken voor Hyperledger Composer-verificatie. Met behulp hiervan kunt u snel door uw database zoeken en het resultaat krijgen dat u nodig hebt.

Maar vergeet niet dat u de composer-API moet gebruiken om vragen te verzenden.

 • Evenementen

Binnen hun systeem van Hyperledger Composer-authenticatie definiëren ze een evenement in hun bedrijfsnetwerken op dezelfde manier als voor deelnemers en activa.

Nadat de gebeurtenissen zijn gedefinieerd, zenden de functies van de transactieprocessor terug naar het externe systeem dat er iets van groot belang is gebeurd op het netwerk.

Wanneer de gebeurtenissen worden uitgezonden, kunnen andere peers zich op die gebeurtenissen abonneren met behulp van de composer-client API.

 • Toegangscontrole

Om alle zakelijke netwerken te onderhouden, moeten er specifieke regels voor toegangscontrole zijn. In werkelijkheid helpt dit om te behouden wie toegang heeft tot wat. Bovendien zou het helpen om de toegang tot bepaalde activa en voorwaarden te controleren waar peers deze kunnen gebruiken.

Doorgaans is de toegangscontroletaal een manier om eenvoudig om het even welke voorwaarden te creëren. Er zou bijvoorbeeld kunnen staan ​​”alleen de eigenaar van een huis kan de eigendom van het huis overdragen”.

Om de toegangscontrole te externaliseren, kunt u eenvoudig logica verwerken en zou het gemakkelijk zijn om te onderhouden, ontwikkelen, debuggen en inspecteren.

 • Blockchain State-opslag

Alle transacties van het systeem staan ​​in het blockchain-grootboek. Bovendien wordt bij een evenement de huidige status van deelnemers en activa bewaard in de blockchain-statusdatabase. In werkelijkheid is het absoluut noodzakelijk om deze opgeslagen te houden om de consensus goed te behouden.

De blockchain zal dus het grootboek over de knooppunten verdelen, samen met de statusdatabase. Daarom zou het ook het grootboek en andere staatdatabases op het netwerk bijwerken. Bovendien zal elke peer die actief het consensusprotocol gebruikt, voornamelijk verantwoordelijk zijn voor het bijwerken ervan.

 • Zakelijke netwerkkaarten

Zakelijke netwerkkaarten zijn absoluut noodzakelijk voor de Hyperledger Composer-authenticatie. Waarom? Nou, omdat dit in feite de combinatie is van metadata, identiteit en verbindend profiel. In werkelijkheid kunt u met behulp van deze visitekaartjes eenvoudig verbinding maken met de bedrijfsnetwerken.

Bovendien kunt u het kenmerk identiteit ook buiten het netwerk uitbreiden naar bepaalde portefeuilles met identiteiten. Bovendien zal hier elke identiteit verbinding maken met een specifiek verbindingsprofiel en zakelijk netwerk.

 • Verbindingsprofielen

Bij Hyperledger Composer-authenticatie gebruikt het voornamelijk verbindingsprofielen om te bepalen met welk systeem ze verbinding moeten maken. In werkelijkheid is het verbindingsprofiel eigenlijk een JSON-document en maakt het deel uit van de zakelijke netwerkkaart.

Meer nog, alle profielen zijn van de ontwikkelaars van het systeem waarmee ze verbinding maken. U hoeft deze sowieso alleen te gebruiken bij het maken van zakelijke netwerkkaarten en om uit te leggen hoe u ermee kunt communiceren.

 • Register van historici

Ooit afgevraagd waar de succesvolle transactierecords worden opgeslagen? Welnu, met behulp van de historian registry worden alle records van een succesvolle transactie in het grootboek gelogd. Beschouw het in werkelijkheid als een gespecialiseerd registratiesysteem.

Bovendien zou het ook identiteiten hebben en deelnemers die het hebben ingediend, gekoppeld aan de transactie. Het is duidelijk dat niemand zonder Hyperledger Composer-authenticatie transacties kan indienen of eraan kan laten deelnemen. Hoe dan ook, het systeem slaat de transacties op als activa van HistorianRecord.

In werkelijkheid zal de naamruimte van het systeem deze vorm van activa definiëren.

Hoofdstuk-3: Hyperledger Composer Architecture

Met de hulp van de Hyperledger Composer-voorbeeldtoepassing kan elke ontwikkelaar of architect eenvoudig een volledig functionerend blockchain-netwerk creëren.

Bijvoorbeeld REST API voor het verbinden van mobiele of webapplicaties met elke blockchain-bedrijfslogica, elke soort bedrijfslogica die op de blockchain draait, integratie van bestaande bedrijfsdatabase met de nieuwe gedecentraliseerde oplossing, enz..

In de Hyperledger Composer-architectuur zijn er in totaal acht componenten op hoog niveau die u moet kennen. Laten we eens kijken wat ze zijn –

 • Uitvoeringstijden
 • REST-server
 • Opdrachtregelinterface
 • JavaScript SDK
 • VSCode- en Atom-editor-plug-ins
 • Yeoman codegenerator
 • Playground webgebruikersinterface
 • LoopBack-connector

Uitvoeringstijden

In de Hyperledger Composer-voorbeeldtoepassing biedt het verschillende pluggable runtimes. Bovendien heeft het nu voornamelijk drie implementaties van runtime –

Hyperledger Fabric v1.2. Hier bevindt de staatsopslag zich op het gedistribueerde grootboek.

Embedded runtime-implementatie. Hier wordt de runtime uitgevoerd binnen een Node.js-proces. Deze is echter vooral geschikt voor het testen van bedrijfslogica op eenheden. Bovendien bevindt de staat zich in het sleutelwaardearchief in het geheugen.

Implementatie van webruntime. Hier wordt het uitgevoerd op een webpagina en werkt het voornamelijk in Playground. Bovendien bevindt de staat zich hier in de lokale browsergeschiedenis.

Verbindingsprofielen

In werkelijkheid helpen de verbindingsprofielen vooral om te bepalen hoe te koppelen met de uitvoeringsruntime. Bovendien is er veel configuratie voor elk type uitvoeringsruntime.

Als u bijvoorbeeld de Hyperledger Fabric vs. 1.2-runtimes gebruikt, heeft deze TCP / IP-poorten en adressen van de Fabric-peers. Bovendien zou het ook cryptografische certificaten hebben en nog veel meer.

Zoals u al weet, zijn verbindingsprofielen een onderdeel van de voorbeeldtoepassing Business Network Card en Hyperledger Composer.

JavaScript SDK

Binnen de Hyperledger Composer-voorbeeldtoepassing is er JavaScript SDK. In werkelijkheid is de JavaScript-SDK een set van verschillende Node.js-API’s. Deze API’s helpen ontwikkelaars om nieuwe applicaties te maken die kunnen communiceren en het gecreëerde bedrijfsnetwerk kunnen beheren.

De API’s zijn meestal onderverdeeld in twee npm-modules –

 • Componist-admin: Hier beheert het het bedrijfsnetwerk zoals upgraden, starten of installeren.
 • Componist-opdrachtgever: Deze voert voornamelijk lees-, verwijder-, aanmaak- en update-bewerkingen uit op deelnemers en activa. Bovendien dient het ook transacties in op het zakelijke netwerk.

Laten we eens kijken naar de details van deze componenten van de Hyperledger Composer-voorbeeldtoepassing.

Componist-opdrachtgever

In werkelijkheid wordt deze module in principe geïnstalleerd op de lokale afhankelijkheid van elke applicatie. Met zijn hulp kunt u verbinding maken met deelnemers, activa of een transactie van een zakelijk netwerk indienen. Deze module is dus uitermate noodzakelijk.

Wanneer uw netwerk in productie zou zijn, heeft u deze module nodig om een ​​directe afhankelijkheid van die applicatie toe te voegen.

Componist-admin

Hoe dan ook, de admin-module zou in dezelfde voetsporen treden als de client, maar hier zou hij op de administratieve applicatie worden geïnstalleerd. Met deze module kan iedereen bedrijfsnetwerken maken of implementeren of hun definitie wijzigen.

Opdrachtregelinterface

De opdrachtregelhulpprogramma helpt beheerders of ontwikkelaars bij het beheren of implementeren van bedrijfsnetwerkdefinities. Het is dus ook een belangrijk onderdeel van de Hyperledger Composer-voorbeeldtoepassing.

REST-server

Welnu, de REST-server genereert in feite een Open API of Swagger REST API voor het bedrijfsnetwerk. Het hele proces van het genereren ervan gebeurt automatisch. Bovendien zou de REST-server het composer-model voor het bedrijfsnetwerk converteren met behulp van een Open API-definitie.

Hoe dan ook, de runtime leest, verwijdert, actualiseert en creëert deelnemers en activa, waardoor transacties kunnen worden verwerkt of ingediend.

LoopBack-connector

Kortom, de REST-server gebruikt de LoopBack-connector. Veel integratietools kunnen het echter stand-alone gebruiken, degenen die LoopBack native ondersteunen. Bovendien kunnen de LoopBack-tools het ook gebruiken voor een meer geavanceerd niveau van aanpassing van REST API’s.

Playground webgebruikersinterface

Deze is relatief belangrijk in de architectuur. In werkelijkheid is het een webgebruikersinterface voor het testen en definiëren van bedrijfsnetwerken. Bovendien zorgt het ervoor dat een bedrijfsanalist een prototype of voorbeeld van bedrijfslogica maakt die op de Fabric-runtime of het web wordt uitgevoerd.

Yeoman-codegeneratoren

De Yeoman Code-generator is een open-source framework dat het skelet van elk project genereert, zoals –

 • js applicatie
 • Hoekige webapplicatie
 • Skeleton zakelijk netwerk

VSCode en Atom Editor-extensies

Editor-extensies van VSCode en Atom zijn eigenlijk de bijdrage van de enorme Composer-community. Hoe dan ook, de VSCode is een super krachtige extensie die ACL-bestanden of Composer-modellen kan valideren. Het kan ook syntaxisaccentuering, fragmentondersteuning en foutdetectie bieden.

Aan de andere kant is de Atom-plug-in meer een basisniveau en kan alleen de syntaxis worden benadrukt.

Hoofdstuk-4: Installatieproces van Hyperledger Composer

Om de tool te kunnen gebruiken, moet Composer in het netwerk zijn geïnstalleerd. Hoe dan ook, de Hyperledger Composer installeren is voornamelijk verdeeld in twee delen. Dit zijn –

 • Vereisten
 • De ontwikkelomgeving

Om het correct te laten werken, moet u eerst de vereisten installeren en vervolgens de ontwikkelomgeving. Laten we hoe dan ook kijken hoe het werkt!

Vereisten installeren

Welnu, om Hyperledger Composer te installeren, moet u macOS of Ubuntu op uw pc hebben. Dus, voordat je verder gaat, zorg ervoor dat je een van deze twee besturingssystemen hebt. Ik zal je vertellen hoe je ze allemaal kunt installeren.

Ubuntu

In werkelijkheid zou u minimaal 4 GB RAM nodig hebben om Fabric and Composer op uw pc uit te voeren.

Dit zijn de volgende componenten die u nodig heeft voor de ontwikkeltools –

 • Besturingssystemen: Ubuntu 16.04 LTS of Linux 14.04. Hier moeten beide 64-bits zijn. Bovendien kunt u Mac OS 10.12 gebruiken.
 • Docker-Compose: versie 1.8 of hoger
 • Docker-Engine: versie 17.03 of hoger
 • npm: v5.x
 • Python: 2.7.x
 • Knooppunt: 8.9 of hoger (de notitieversie 9 en hoger wordt niet ondersteund)
 • git: 2.9.x of hoger

U kunt elke gewenste code-editor gebruiken, maar de ontwikkelaars bevelen VSCode aan.

Als je ze onder Linux wilt installeren, volg dan deze –

 • Gebruik geen root, maar log in als een normale gebruiker.
 • Gebruik npm niet met sudo.
 • Wanneer u de vereisten installeert, gebruikt u eerst curl en vervolgens unzip met de sudo.
 • Als u prereqs-ubuntu.sh draait, voer het dan uit als een normale gebruiker. Het kan echter om het root-wachtwoord vragen, omdat sommige installatieprocessen root moeten gebruiken.
 • Don ‘t su om te rooten.
 • Installeer knooppunten niet wereldwijd als root.

Je kunt hun doc-bestanden voor meer informatie over het downloaden van vereisten voor de installatie van Hyperledger Composer.

Mac OS

Om macOS Hyperledger Composer te installeren, moet je enkele van deze tools installeren voordat je voor de Composer gaat. Dit zijn –

 • Apple Xcode en nvm.
 • macOS-versie 10.12.

Ten eerste moet u de nvm installeren, omdat u hiermee kunt installeren, schakelen en bijwerken binnen verschillende versies van Node.js.

Bovendien moet u Node, Docker en VSCode installeren. Hoe dan ook, u kunt hun bekijken doc om volledig te begrijpen welke codes moeten worden uitgevoerd voor de installatie van Hyperledger Composer.

De ontwikkelomgeving installeren

U moet enkele van deze instructies volgen om de ontwikkeltools in Hyperledger Composer te installeren. Laten we dus eens kijken wat ze zijn.

Componenten die u moet installeren

Begin allereerst met de CLI-tools. In principe zijn er een paar CLI-tools die handig zijn, maar composer-cli zou de beste manier zijn om te gaan. Haal vervolgens de Yeoman, composer-rest-server en generator-hyperledger-composer op. Hoewel deze drie niet het kernonderdeel van het systeem vormen, zijn ze toch nuttig.

Daarna moet je de Playground installeren. Hiervoor moet u de browser-app downloaden en installeren om te testen en bewerken op uw lokale computer.

Bovendien moet u uw IDE instellen. Ook al heb je een speeltuin om aan je zakelijke netwerkprogrammering te werken, velen van jullie zouden graag in een IDE willen werken.

Ten slotte moet u Hyperledger Fabric installeren, dit zou u de basis van uw bedrijfsnetwerk geven. Als je er meer informatie over nodig hebt, moet je zeker hun raadplegen documenten.

Hoofdstuk-5: Hoe de speeltuin te gebruiken

De Hyperledger Composer Playground is een robuuste gebruikersinterface waarmee u uw bedrijfsnetwerk kunt implementeren, configureren of zelfs testen. Bovendien kunt u met behulp van geavanceerde functies eenvoudig andere deelnemers uitnodigen voor uw netwerk.

Bovendien kunt u het beveiligingsniveau van uw netwerk wijzigen en verbinding maken met andere bedrijfsnetwerken.

Als je relatief nieuw bent bij de Hyperledger Composer Playground, raad ik je aan de Playground-tutorials te bekijken. Het is omdat de tutorial u zeker zal helpen om te leren hoe u uw bedrijfsnetwerk implementeert, configureert of zelfs test. En u moet hiervan op de hoogte zijn voordat u begint te communiceren met de Business Network Cards.

Kanttekening: Als jij en een andere gebruiker de Hyperledger Composer Playground gebruiken om verbinding te maken met dezelfde instantie van de Fabric, zorg er dan voor dat je de browser vernieuwt na het bewerken. Als u dat niet doet, bestaat de kans dat uw bewerking niet is opgeslagen. Wanneer u de browser vernieuwt, accepteert deze de wijzigingen die u in het netwerk hebt aangebracht. Als u het bedrijfsnetwerk wijzigt zonder andere gebruikerswijzigingen te accepteren, gaan de wijzigingen in werkelijkheid voor altijd verloren.

Navigeren in de Hyperledger Composer Playground

Zakelijke netwerkpagina

Wanneer je de Playground start, zul je deze pagina kennelijk eerst zien. Het is de standaard bestemmingspagina van deze tool. Verder kunt u hier het formulier invullen, zodat u kunt zien welke zakelijke netwerkkaarten u kunt gebruiken. In werkelijkheid zou elk van de zakelijke netwerkkaarten u alle informatie geven die u nodig hebt om verbinding te maken met een geldig netwerk.

Nadat u een zakelijk netwerk heeft geselecteerd, gaat u naar de pagina Definiëren.

Kortom, vanaf deze pagina kunt u veel dingen doen. Dit zijn –

 • Verbinding maken met een bestaand bedrijfsnetwerk:

Misschien heb je al een zakelijk netwerk geïmplementeerd en heb je er een kaart voor. U kunt dus gewoon op de kaart klikken en verbinding maken met dat bedrijfsnetwerk.

 • Een nieuw zakelijk netwerk implementeren:

Misschien is het uw eerste keer op de Hyperledger Composer Playground en wilt u een gloednieuw zakelijk netwerk opzetten. In werkelijkheid is er een voorbeeld van een bedrijfsnetwerk waarmee u uw eigen systeem kunt modelleren, of u kunt er gewoon een helemaal opnieuw van maken.

 • Interactie met zakelijke netwerkkaarten:

U weet al dat visitekaartjes het medium zijn om verbinding te maken met een zakelijk netwerk. Meestal is het een combinatie van identiteit en profiel. Gewoonlijk geeft de kaart u de mogelijkheid om deze te verwijderen of te exporteren om zelfs verbinding te maken met een ander bedrijfssysteem op de Hyperledger Composer Playground..

 • BNC importeren:

Misschien heeft u een visitekaartje uit Playground geëxporteerd en wilt u het nu in een ander importeren. U hebt dus alleen het.card-bestand van de vorige pc nodig en vervolgens de optie ‘een zakelijke netwerkkaart toevoegen’ gebruiken om het te importeren.

 • Verbinding maken met een gebruikersgeheim en gebruikers-ID:

In werkelijkheid werkt deze als u al een gebruikersgeheim of gebruikers-ID van uw netwerkbeheerder heeft. Gebruik daarvoor dus gewoon de optie ‘Verbinden met inloggegevens’ om het tabblad te openen en de benodigde kaart naar behoefte te genereren.

 • Bekijk de Playground-zelfstudie:

Als je nieuw bent op het platform, moet je de tutorials bekijken om het onder de knie te krijgen. Bovendien zal de tutorial u zeker laten weten hoe u het bedrijfsnetwerk helemaal opnieuw kunt opzetten en hoe u andere basisbewerkingen kunt uitvoeren.

Zakelijke netwerkopties

Nadat u verbinding heeft gemaakt met het netwerk, krijgt u twee opties: Tabblad definiëren en tabblad Test.

In deze twee kunt u meerdere bewerkingen uitvoeren. Als u de naam van het bedrijfsnetwerk niet wijzigt, is dit basis-voorbeeld-netwerk.

Laten we eens kijken wat deze twee tabbladen voor u in petto hebben.

Het tabblad Definiëren

Met behulp van het tabblad Definiëren kunt u uw bedrijfsnetwerk upgraden, bewerken of zelfs opzetten. In werkelijkheid ziet u op de pagina in de linkerhoek een lijst met bestanden die uw bedrijfsnetwerk hebben gedefinieerd.

Om de inhoud van die bestanden te zien, moet u erop klikken, waarna een editorview wordt geopend die u kunt bewerken en bekijken. Als u bovendien meer bestanden wilt toevoegen, klikt u gewoon op de knop Bestand toevoegen. In werkelijkheid kunt u scriptbestanden, modelbestanden, querybestanden en toegangscontrolebestanden aan uw netwerk toevoegen.

Na het wijzigen en toevoegen van bestanden, kunt u de wijzigingen implementeren met behulp van de knop Wijzigingen implementeren in de Hyperledger Composer Playground.

Nadat u de wijzigingen heeft geïmplementeerd, kunt u ze testen met het tabblad Test. Bovendien kunt u uw bedrijfsnetwerk ook exporteren als een.bna-bestand.

Maar onthoud wat ik eerder zei, vergeet niet te vernieuwen om de wijzigingen op te slaan.

Het tabblad Test

Welnu, met behulp van het tabblad Test kunt u eenvoudig het geïmplementeerde netwerk testen, zoals hoe de deelnemer typt, of hoe de activa werken of zelfs de transactieprocessen. Helemaal aan de linkerkant van het tabblad ziet u dat alle items en deelnemers in een lijst staan.

Bovendien, wanneer u een van deze selecteert, wordt een register geopend van waaruit u alle actieve instanties kunt zien. Als u nog geen deelnemers of items op het platform heeft, zijn de registers leeg.

Aan de andere kant kunt u ook alle bijbehorende transacties, activa of deelnemers vanuit het register maken.

Ook kunt u vanuit het register voor alle transacties alle transacties bekijken die op het netwerk zijn gebeurd. Bovendien ziet u zelfs transacties die hebben plaatsgevonden tijdens het maken van nieuwe items of deelnemers.

Om te controleren of deze correct werkt of niet, kunt u bovendien eenvoudig een transactie indienen en uit de administratie zien wat er is gebeurd. Het is een geweldige manier om eventuele foutieve transacties of codefouten op te sporen.

Hoofdstuk 6: Business Blockchain-netwerk ontwikkelen

Definitie van bedrijfsnetwerk

De Business Network Definition is een van de belangrijkste concepten van het Hyperledger Composer-programmeerschema voor meerdere organisaties. In werkelijkheid kent u ze van de klasse BusinessNetworkDefinition. Bovendien worden ze meestal gedefinieerd in de composer-common-module, en zowel de admin als de client kunnen ze exporteren.

In principe heeft het drie soorten bestanden –

 • Modelbestanden
 • JavaScript-bestanden
 • Toegangscontrolebestanden

In werkelijkheid kunt u met de modelbestanden het domein voor het netwerk definiëren. Aan de andere kant bevatten de JavaScript-bestanden voornamelijk processorfuncties voor transacties. Meer nog, de transactieprocessorfuncties worden uitgevoerd op de Fabric en zouden toegang hebben tot activaregisters.

Elke vorm van Hyperledger Composer, analisten van meerdere organisaties, kunnen de modelbestanden maken omdat ze de eigenlijke structuur van hun bedrijf zouden definiëren.

Aan de andere kant zouden de JavaScript-bestanden de hoogste prioriteit hebben van de ontwikkelaars, omdat deze de vereisten van de bedrijfsanalisten zouden doorgeven.

Aan de andere kant zouden de toegangscontrolebestanden de juiste toegang van de deelnemer tot verschillende bestanden en functionaliteiten van het netwerk regelen.

Zakelijke netwerken ontwikkelen

Het ontwikkelen van een zakelijk netwerk is een proces dat uit meerdere stappen bestaat. Bekijk hieronder wat ze zijn.

 • Model

De ontwikkelaars van de Hyperledger Composer, meerdere organisaties, zouden samenwerken met de bedrijfsanalisten om hun domein te modelleren. Bovendien zou het de Composer Modelling Language hebben en de basisstructuur van de activa en andere bronnen bieden.

 • Toegangscontrole

Parallel aan het model, de technische analisten of ontwikkelaar van de Hyperledger Composer, zouden meerdere organisaties werken aan de toegangscontroleregels. In werkelijkheid zouden er meerdere voorwaarden en indelingsingangspunten op meerdere niveaus voor de knooppunten zijn.

 • Inzetten

Na scripting, verpakking en toegangscontrole kunnen de ontwikkelaars het netwerk implementeren en opdrachtregelprogramma’s gebruiken om het uit te testen.

 • Test

Om te testen moet er een ideaal model zijn. De ontwikkelaars kunnen dus de frameworks Chai of Mocha gebruiken om te vergelijken. Ze kunnen ook om deze reden Fabric gebruiken.

 • Integreren

Na al het testen komt de front-end applicatie om de hoek kijken. En dus kunt u de REST-server gebruiken om REST API voor de front-end-applicatie te genereren.

Toepassingen ontwikkelen

Hyperledger Composer meerdere organisaties zouden toegang moeten krijgen tot mobiel, internet of Node.js het ontwikkelen van applicaties. En daarom ondersteunt de tool het maken van deze op het framework.

 • Schrijf een Node.js-applicatie

Allereerst moet u Node.js-applicaties ontwikkelen om met het Hyperledger Composer-platform voor meerdere organisaties te werken. Bovendien kunt u hiermee verbinding maken met het netwerk, het bijwerken, activa verwijderen, registers lezen en nog veel meer.

 • Maak webtoepassingen

U moet ervoor zorgen dat de webtoepassing waarmee u verbinding wilt maken met het netwerk, een REST API-aanroep kan maken. In werkelijkheid is de beste manier om de REST-server te gebruiken voor het genereren van een API voor de applicaties.

 • Abonneer u op evenementen

Zorg ervoor dat de Node.js-toepassingen zich kunnen abonneren op gebeurtenissen op het systeem. Zoals u al weet, definieert u de gebeurtenissen eerder en ze worden uitgezonden wanneer specifieke transacties op het platform plaatsvinden.

Bestaande systemen integreren

U kunt elk bestaande systemen met behulp van de Loopback API uit de Hyperledger Composer-voorbeelden. Laten we eens kijken hoe het wordt gedaan voor voorbeelden van Hyperledger Composer.

 • Genereer een REST API met behulp van de REST-server.
 • Zorg ervoor dat u gebeurtenissen publiceert vanaf de REST-server.
 • Voeg een authenticatieproces toe voor de REST-server.
 • Schakel de REST-server in voor de modus voor meerdere gebruikers.
 • HTTPS en TLS zouden de veiligheid van uw REST-server garanderen. Zorg er dus voor dat u ze toevoegt of correct configureert.
 • U kunt ook de REST-server implementeren, zodat u elke bestaande netwerkoplossing kunt integreren met het nieuwe systeem.
 • U kunt de RST-server aanpassen vanuit het bedrijfsnetwerk om aangepaste REST API voor uw toepassingen te implementeren.
 • Met Node-RED kunt u transacties indienen, lezen, activa bijwerken of verwijderen en u abonneren op evenementen.
 • U kunt transactieprocessors gebruiken om externe HTTP- of REST-services aan te roepen om complexe berekeningen uit de blockchain te verwijderen.

Hoofdstuk-7: Problemen beheren en diagnosticeren

De oplossing beheren

Het beheer van de Hyperledger Composer-voorbeelden verwijzen voornamelijk naar de identiteiten en het deelnemersbeheer. Meer nog, deze twee elementen vormen het kernconcept van elk blockchainsysteem voor ondernemingen.

 • Deelnemers optellen

U moet de deelnemers aan het netwerk toevoegen voordat ze transacties kunnen uitvoeren op de Hyperledger Composer-voorbeelden. De deelnemers zullen dus activa creëren en deze zelfs uitwisselen met andere deelnemers op het systeem.

 • BNC importeren, exporteren en maken

Met de hulp van Hyperledger Composer-tools is het maken van een zakelijke netwerkkaart eenvoudigweg moeiteloos. U heeft hiervoor alleen een combinatie van identiteiten, certificaten en verbindingsprofielen nodig. Bovendien helpen de tools ook bij het exporteren, importeren van andere BNC’s.

 • Geef een identiteit af voor een deelnemer

U kunt een identiteit voor een deelnemer afgeven met behulp van de opdrachtregel of API van de Hyperledger Composer-tools. Als u een nieuwe identiteit uitgeeft, heeft de deelnemer dus toestemming om met het systeem te communiceren.

 • Een deelnemer binden aan een bestaande identiteit

Misschien heb je al een identiteit gemaakt met behulp van Hyperledger Composer-tools. U hoeft er dus alleen nog een deelnemer mee te verbinden. Welnu, daarvoor kunt u de opdrachtregel of API gebruiken, dezelfde instructies voor het maken van de identiteit.

 • Lijst met alle identiteiten

Om een ​​goed identiteitsbeheersysteem te behouden, moet u alle deelnemers samen met identiteiten in kaart brengen. Zorg dus voor een lijst en bekijk ze aan de hand van de identiteiten om er zeker van te zijn dat dit gebeurt.

 • Het intrekken van een deelnemer uit een identiteit

In het geval dat je de regels overtreedt, kun je een identiteit van een deelnemer annuleren. Daarom kan de deelnemer niet langer het bedrijfsnetwerk betreden of er zelfs maar mee communiceren.

Problemen diagnosticeren

Hyperledger Composer-tools gebruiken de Winston-logging-module en zouden bovendien de Config-module aanklagen om ook de configuratie-informatie te bekijken. Als het in werkelijkheid niets vindt, worden de standaardinstellingen gebruikt.

U moet echter weten dat als het geen configuratiebestand vindt, het een waarschuwingsbericht zal geven. In feite zal het zeggen dat het geen enkele configuratie in de directory kon vinden. Aan de andere kant, als u tevreden bent met de standaardinstellingen, kunt u het bericht onderdrukken met omgevingsvariabelen.

Diagnose stellen van een probleem

Met hulp van Hyperledger Composer-tools kunt u eenvoudig eventuele fouten in het systeem diagnosticeren. Als er iets mis is met een applicatie, kunt u hiervoor een diagnose krijgen. Maar u moet niet vergeten dat u een logboekregistratiekader nodig heeft om de diagnostiek te krijgen.

In principe zijn er 2 soorten containers om te loggen –

 • De container waarin de applicatie wordt uitgevoerd
 • De kettingcode-container waar de transacties worden uitgevoerd

Standaardconfiguratie

In het raamwerk ziet u geregistreerde informatie op al deze volgende niveaus:

 • Waarschuwen
 • Fout
 • Uitgebreid
 • Info
 • Foutopsporing

Hoe dan ook, de exit- of entry-logs worden voornamelijk aan het einde of begin van een functie geproduceerd. U krijgt ze dus op het foutopsporingsniveau.

Hoe u kunt bepalen wat er wordt geproduceerd?

Als u de locatie of het type informatie dat wordt geproduceerd na de diagnose met Hyperledger Composer-tools wilt beheren, kunt u een eenvoudige JSON-configuratie gebruiken. Met behulp van de Config-module kunt u dus eenvoudig het JSON-bestand structureren.

Met deze bediening kunt u –

 • Op welk niveau de berichten zullen produceren?
 • Waar zouden de berichten naartoe gaan?

Hoofdstuk-8: Hyperledger Composer Tutorials

Speeltuin-zelfstudie

Om je te helpen, bieden ze een complete Playground Hyperledger Composer-zelfstudie. Met behulp van het proces kunt u gemakkelijk weten hoe u het platform kunt gebruiken. Ik zal het hier kort beschrijven.

 • Stap één: start de Composer Playground

Nou, ten eerste moet je in de Hyperledger Composer-tutorial de Playground starten. In werkelijkheid kunt u toegang krijgen tot het zakelijke netwerkscherm zodra het wordt geopend.

 • Stap twee: creëer een zakelijk netwerk

Vervolgens moet u een zakelijk netwerk opzetten. Dus daarvoor kunt u een sjabloon kiezen, of u kunt ook uw eigen sjabloon importeren.

 • Stap drie: maak verbinding met het bedrijfsnetwerk

Na het aanmaken ziet u een zakelijke netwerkkaart. U moet dus op kit klikken om verbinding te maken met het netwerk. Er is hier ook nog een Hyperledger Composer-zelfstudie voor informatie over opties voor het koppelen van portefeuilles.

 • Stap vier: modelbestanden toevoegen

Als u eenmaal binnen bent, gaat u naar het tabblad definiëren en maakt u modelbestanden of bewerkt u deze zelfs zoals u wilt. Er is ook een sjabloon die u kunt bekijken.

 • Stap vijf: voeg scriptbestanden van de transactieprocessor toe

Nadat u de modelbestanden hebt gedefinieerd, kunt u doorgaan naar transactielogica-bestanden voor het netwerk. In werkelijkheid gebruikt het voornamelijk JavaScript-functies. Alle functies worden uitgevoerd wanneer een transactie wordt verwerkt.

 • Stap zes: toegang beheren

Met behulp van toegangscontrolebestanden kunt u de regels definiëren en de toegang tot bepaalde delen van het netwerk beperken.

 • Stap zeven: implementeer het bedrijfsnetwerk

Zodra u alle toegangscontrolebestanden, modelbestanden en script gereed heeft, kunt u het netwerk inzetten om het uit te testen.

 • Stap acht: test de netwerkdefinitie

Test eerst de netwerkdefinitie door deelnemers en activa te maken en deze online te verhandelen.

 • Stap negen: maak deelnemers aan

In werkelijkheid voegt u snel twee deelnemers aan het netwerk toe, zodat u middelen tussen deze twee kunt delen en de resultaten kunt zien.

 • Stap tien: activa aanmaken

Maak daarna activa en maak een van de deelnemers de eigenaar van dat activum, zodat het knooppunt het activum kan afhandelen.

 • Stap elf: activa overboeken

Draag bovendien een deel van de activa over aan de andere deelnemer en controleer het resultaat. U kunt het ook omgekeerd herhalen.

Hierna zou u eindelijk weten of uw platform het beste werkt of niet.

Andere tutorials om naar te kijken

Er is ook een Hyperledger Composer-zelfstudie voor ontwikkelaars die meer willen weten over het technische aspect van de oplossingen. Met behulp van deze tutorials, de ontwikkelaars kunnen het zelfs aanpassen en het maken zoals ze willen.

Behalve dit is er ook vragen Hyperledger Composer-zelfstudie. In deze leer je hoe je de REST API of Composer Query Language gebruikt.

In werkelijkheid kan de querytaal het resultaat van elk criterium filteren en zelfs bepaalde overgangen oproepen. Het zou bijvoorbeeld alle bewerkingen aanroepen voor het verwijderen van activa of het bijwerken van de resultatensets.

U kunt de querybestanden vinden in de bovenliggende directory, ze hebben dan de bestandsextensie.qry op het bedrijfsnetwerk. Om ervoor te zorgen dat u de queryfuncties perfect afhandelt, kunt u de Hyperledger Composer-zelfstudie als uw gids gebruiken.

Hoofdstuk-9: Ending Note

Het lijkt erop dat we het eindpunt van onze Hyperledger Composer-gids hebben bereikt. In werkelijkheid kunnen de Hyperledger Composer-voorbeelden een uitstekende optie voor u zijn als u snel een blockchain-netwerk wilt lanceren.

Zoals je kunt zien, is het lanceren van een blockchain-netwerk relatief eenvoudig met behulp van hun Playground. En dus is het testen van nieuwe Hyperledger Composer-voorbeelden hier een goede optie. U kunt niet alleen het hele ding configureren, maar u krijgt ook onderhoudsondersteuning.

Om je te helpen, heb ik al alle informatie gegeven die je nodig hebt voor het laatste gesprek. Met de hulp van hun Hyperledger Composer-zelfstudie zou het leren gebruiken ervan ook een gemakkelijke taak zijn.

Helaas hebben ze onlangs aangekondigd dat ze een pauze zouden inlassen in de ontwikkeling van Compose. Maar waarom? Welnu, de Hyperledger Composer is een robuust hulpmiddel, maar om er steeds meer functies aan toe te voegen, wordt het gecompliceerder.

Het hele idee om deze tool te gebruiken was om het proces van het opzetten van een zakelijk netwerk te vereenvoudigen. Maar als het toevoegen van meer functies daarmee in tegenspraak is, is het toch niet de beste tool?

Om er zeker van te zijn dat u het nog steeds kunt gebruiken om door te gaan met het implementeren van het netwerk, zullen ze de functies in de Hyperledger Fabric toevoegen. Omdat de Composer de Fabric nodig heeft om elke functie te laten functioneren, zou je er ook vanuit Composer toegang toe hebben. U krijgt echter geen afleidende elementen in de tool zelf.

Maar volgens hun bericht, als iemand een functie wil optellen, kunnen ze hun ontwikkelde versie indienen bij hun gemeenschap.

Hoe dan ook, hopelijk heeft de gids je op wat voor manier dan ook geholpen, en nu weet je hoe het echt werkt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map