Hyperledger Sawtooth: Blockchain voor bedrijven

Als je op zoek bent naar een geweldig blockchain-platform van ondernemingsniveau, moet je de naam Hyperledger zijn tegengekomen. In werkelijkheid is Hyperledger een blockchain-project voor bedrijven, en de Linux-basis zit erachter.

Het is echter maar een overkoepelend project en er werken veel blockchain-projecten onder. Onder hen is Hyperledger Sawtooth toevallig een van de populaire. Bovendien gebruiken veel ondernemingen dit ongelooflijke nieuwe platform al.

Dus om je te helpen, zal ik het vandaag allemaal hebben over het Hyperledger Sawtooth-platform.

Contents

Hoofdstuk-1: Wat is Hyperledger Sawtooth?

Hyperledger Sawtooth is een open-source blockchain-project onder het enterprise blockchain-bedrijf Hyperledger. Het is een perfecte oplossing voor het ontwikkelen van netwerken en gedistribueerde grootboektoepassingen.

In werkelijkheid wilden ze het ontwerp superfeilloos maken, zodat het meer dan veilig is voor zakelijk gebruik.

Volgens de Hyperledger Sawtooth-documentatie vereenvoudigt het eigenlijk het hele proces van applicatieontwerp. In werkelijkheid is het toepassingsdomein volledig gescheiden van het kernsysteem. Het maakt het dus eenvoudiger om applicaties uit te proberen zonder het kernsysteem op enigerlei wijze te beïnvloeden.

Bovendien kunt u ook alle programmeertalen gebruiken om de applicatie te ontwikkelen. Maar u hoeft niet te weten wat het daadwerkelijke ontwerp van het kernsysteem werkelijk is.

Een ander voordeel van dit platform is dat het zeer modulair is. Bovendien helpt het de onderneming om de juiste beslissingen te nemen over het algemene beleid van het netwerk. Onnodig te zeggen dat de Hyperledger Sawtooth-cursus vooral geschikt is voor consortia of vergelijkbare omgevingen.

Bovendien kunt u toestemmingen, transactievoorschriften, consensusprotocollen en nog veel meer kiezen op basis van uw behoeften. U krijgt dus een flexibele omgeving voor elk soort bedrijf.

Dus wat is daar niet leuk aan, toch??

Hoe dan ook, het project is praktisch open source, dus u kunt het probleemloos in handen krijgen. Meer nog, voordat u dat doet, moet u eerst meer leren over de Hyperledger Sawtooth-cursus.


hyperledger zaagtand

Een gedistribueerde ledger-technologie

Blockchains vallen onder de categorie distributed ledger technology. En op dezelfde manier valt de Hyperledger Sawtooth-cursus er ook onder. Meer nog, er is geen centrale autoriteit in het netwerk. Het is dus volledig verdeeld over alle knooppunten.

Meer nog, niemand kan de database wijzigen en zich een weg door het netwerk hacken. Dus als een transactie eenmaal is toegevoegd, blijft deze daar.

Tekenen van alle identiteiten zorgen ervoor dat elke nieuwe transactie geldig is. En zo houdt het netwerk iedereen onder controle.

Kenmerken van Hyperledger Sawtooth

 • Applicatie-ontwikkelingsvriendelijk

Het biedt de applicatieontwikkeling een gemakkelijkere basis door het applicatiedomein te scheiden van het kernsysteem. Volgens de Hyperledger Sawtooth-documentatie is het enige doel van deze scheiding ervoor te zorgen dat geen enkele kernfunctie ooit wordt beïnvloed voor nieuwe toevoegingen aan de applicatielaag..

Bovendien betekent dit dat wanneer u zich op de applicatielaag bevindt en dApps ontwikkelt, het bronnen in beslag neemt, maar dat anderen die het kernsysteem gebruiken er niet door worden beïnvloed.

Er zijn hier dus geen problemen met vertragingen of lage efficiëntie.

Daarom is dit platform geschikt om apps te ontwikkelen. Een ander groot voordeel volgens de Hyperledger Sawtooth-documentatie is dat een applicatie van alles kan zijn. Bovendien kan native bedrijfslogica gemakkelijk samengaan met een andere slimme contract-VM.

Het creëert dus meer flexibele gronden voor Hyperledger Sawtooth-cursus.

 • Toestemmingsfuncties

Je moet weten dat Hyperledger Sawtooth een geautoriseerd platform is. Bovendien kan niemand zomaar toegang krijgen tot het netwerk. Daarom is dit platform geschikt voor de enterprise-omgeving. Volgens de Hyperledger Sawtooth-documentatie kun je het ook afstemmen op een openbare omgeving.

U kunt dezelfde technologie bijvoorbeeld ook gebruiken voor uw interne netwerksysteem en voor klantinteracties.

In werkelijkheid is dit soort flexibiliteit als het enterprise blockchain-platform vrij zeldzaam is. Zoals in de meeste gevallen zijn ze openbaar of privé. Hoe dan ook, met behulp van een identiteitsbeheerprotocol kunt u vooraf de knooppunten selecteren die het platform kunnen betreden.

Je kunt leren om de twee te scheiden in de Hyperledger Sawtooth-cursus.

 • Prive netwerk

Hyperledger Sawtooth-cursus bestaat om alle problemen op te lossen die zich voordoen in een privé- of geautoriseerd netwerk. Bovendien kan volgens de Hyperledger Sawtooth-documentatie iedereen een cluster van knooppunten inzetten binnen een apart kanaal in het netwerk..

En dit proces zou specifiek voor die knooppunten een privésessie creëren. Aan de andere kant heeft de onderneming privé-omgevingen nodig. Er zijn veel elementen binnen een bedrijf die niet voor nieuwsgierige blikken mogen worden gezien.

Bovendien, aangezien er geen gecentraliseerde autoriteit is, kan niemand zomaar een kijkje nemen in de gevoelige informatie die u op het platform hebt opgeslagen. Maar u moet niet vergeten dat, zelfs als u zich binnen een privékanaal bevindt, de transactiewaarden niet meer bestaan ​​in het grootboek. Hoewel niemand het kan zien.

 • Uitvoering van parallelle transactie

Volgens de Hyperledger Sawtooth-documentatie gebruikt het platform een ​​andere benadering voor transacties. In een typisch geval gebruikt de blockchain voor enterprise-platforms een serieel transactieproces. Maar wanneer te veel gebruikers het platform gaan gebruiken, wordt het verwerken van elke afzonderlijke transactie relatief moeilijk.

Dus in plaats van snel te zijn, vertraagt ​​het geleidelijk. Maar om ervoor te zorgen dat Sawtooth de efficiëntie niet verliest, voeren ze alle transacties parallel aan elkaar uit. Het betekent dat er meerdere transacties tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd.

In werkelijkheid bespaart het veel tijd en bevordert het een snellere output. Hierdoor is opschalen voor dit platform eenvoudig.

 • Modulaire structuur

De modulaire structuur is eigenlijk een van de grootste kenmerken van alle Hyperledger-platforms, en Sawtooth is daarop geen uitzondering. Volgens de Hyperledger Sawtooth-documentatie zorgt de modulaire structuur voor een ander soort flexibiliteit voor de ondernemingen.

Met behulp van deze functie zijn ontwikkelaars vrij om elk type consensusalgoritmen of elke gewenste functie te gebruiken. Het is een plug-and-play-scenario en het is supergemakkelijk om te doen. Meer nog, je zult er ook veel over leren van hun Hyperledger Sawtooth-cursus.

Een ander groot pluspunt is dat meerdere consensus tegelijkertijd in meerdere delen van hetzelfde platform kunnen werken. U kunt dus de beste combinatie kiezen die bij uw branche past.

Hoofdstuk-2: Elementen van de Hyperledger Sawtooth Architecture

Evenementensysteem

Met het evenementensysteem ondersteunt de Hyperledger Sawtooth het uitzenden en creëren van evenementen. Dus deze functie maakt het mogelijk –

 • Knooppunten om je te abonneren op alle evenementen die op de blockchain plaatsvinden. Bijvoorbeeld als er een nieuw blok wordt toegevoegd of als het netwerk overschakelt naar een andere vork.
 • Om u te abonneren op andere toepassingsgebeurtenissen die afkomstig zijn uit de transactiefamilies.
 • Het uitzenden van de informatie naar alle andere knooppunten op het kanaal zonder de eindtoestand op te slaan in het toestandsgeheugen.

Evenementen

Hoe worden gebeurtenissen geëxtraheerd? In werkelijkheid worden ze geëxtraheerd uit andere datastructuurformaten, zoals transactiebewijzen of blokken. In een geval waarin ze ervoor moeten zorgen dat ze het dienovereenkomstig behandelen, neemt de EventExtractor-interface nota van elke afzonderlijke ventilatiebron op het platform.

Een ander ding dat deze interface doet, is om alle EventSubscriptions op te sommen en dan alleen de evenementen te dekken met de meeste abonnees.

Om de abonnementen te tellen, moet de interface zien of het event event_type overeenkomt met het event_type van de abonnee.

Transactiebewijzen

Een ander punt van het slimme contract van Hyperledger Sawtooth is het transactiebewijs. Met behulp van dit element kunnen de klanten informatie krijgen over hun transactie, maar deze worden niet opgeslagen in de statusfase.

Bijvoorbeeld –

 • Informatie over of de transactie geldig is of niet.
 • Welke gebeurtenissen zijn er gebeurd tijdens de uitvoering van de transactie?
 • Hoe de uitvoering van de transactie de status heeft gewijzigd?
 • Alle transactiefamiliespecifieke uitvoeringsinformatie.

De transactiebewijzen kunnen echter ook aanvullende informatie over de transactie aan de validators bieden voor een juiste verificatie. En het zal hen ervan weerhouden de transactie opnieuw uit te voeren.

Ethereum-contractcompatibiliteit met Seth

Welnu, een van de beste functies van Sawtooth is de compatibiliteit van Ethereum Contracts met behulp van Seth. Bovendien creëert het een nieuwe mijlpaal voor de slimme contracten van Hyperledger Sawtooth. Het Seth- of Sawtooth-Ethereum-integratieproject zorgt voor een link tussen de twee platforms.

Met behulp van de EVM kunt u dus slimme contracten implementeren binnen de Hyperledger Sawtooth-omgeving.

Maar hoe slaagden ze erin om het voor elkaar te krijgen??

In werkelijkheid, om ervoor te zorgen dat ze met Hyperledger Burrow werkten en hun EVM-implementatie namen. Dus, met behulp van de Burrow EVM, integreerde de Sawtooth de omgeving ook binnen Sawtooth.

Een ander belangrijk doel van deze functie is om ervoor te zorgen dat de DApps en andere slimme EVM-contracten eenvoudig genoeg zijn om in het netwerk over te dragen. Dus daarvoor repliceerden ze de Ethereum JSON RPC API.

Onderdelen van Seth

Seth wordt sowieso voornamelijk geleverd met drie verschillende soorten componenten –

 • Seth-klant
 • Seth-RPC-server
 • Seth-tp transactieverwerker

U moet echter weten dat Seth geen volledige implementatie van Ethereum is. Het is duidelijk dat het platform enkele wijzigingen heeft aangebracht die het beste bij het platform passen. Dus voor die aanpassingen is het systeem een ​​beetje anders dan het originele Ethereum. Hoewel de meeste slimme EVM-contracten op het platform kunnen worden uitgevoerd, zijn hier enkele verschillen –

 • In plaats van een 32-byte blokhash als identificatie, gebruiken de Sawtooth-blokken 64-byte header-handtekening. In het geval dat een BLOCKHASH-instructie wordt uitgevoerd, wordt alleen de eerste hash-handtekening van 32 bytes gebruikt.
 • Ethereum is voornamelijk afhankelijk van economische prikkels om het algehele gebruik van hulpbronnen te beperken. Seth werkt echter alleen met een toegestaan ​​model. Het gebruik van ‘gas’ is dus beperkt en het gebruik van machtigingen is voor elk type knooppunt.
 • In het geval van transactie-uitvoering, is de Seth modulair opgebouwd, zodat geen enkele transactie enige kennis kan hebben van het worden uitgevoerd op het netwerk. Maar in Ethereum zijn de transacties sterk afhankelijk van tijdstempels, hashes en cijfers.

In werkelijkheid maken de veranderingen de Hyperledger Sawtooth slimme contracten zelfs lucratiever dan ooit.

Pluggable consensus-algoritmen

Met Sawtooth krijg je een totaal ander soort consensusprotocol. Een van de beste eigenschappen van deze Hyperledger Sawtooth-architectuur is het gebruik van verschillende consensusmethoden. Een ander groot deel is het feit dat u hiermee meerdere consensus tegelijkertijd op het platform kunt uitvoeren.

Op het moment dat u het netwerk instelt, kunt u gemakkelijk degene selecteren die u wilt gebruiken. Bovendien kunt u deze later en zelfs tijdens het afhandelen wijzigen.

Hoe dan ook, het wordt momenteel geleverd met 5 verschillende consensus die u kunt selecteren. Zij zijn –

 • Devmode

Deze consensus is vooral geschikt voor ontwikkelingsdoeleinden. Hiermee kunt u het platform testen met één validatorknooppunt. Dus, zoals u kunt zien, is het absoluut niet geschikt voor productiedoeleinden.

 • PBFT

Dit is eigenlijk een op leiders gebaseerd consensusalgoritme. Helaas kun je PBFT niet splitsen. Maar aan de positieve kant krijg je een Byzantijns fouttolerantie-algoritme. In werkelijkheid is deze meer geschikt voor kleinere omgevingen en zeker niet de beste voor omgevingen van het type consortium.

 • PoET CFT

Een andere naam voor deze is PoET-simulator. In deze is er een SGX-soort simulatoromgeving waarmee deze algoritmen vrij kunnen werken. Het biedt echter crashfouttolerantie zoals uitvoer vergelijkbaar met andere platforms.

Maar je hebt een poëet-validator-register TP nodig. Bovendien kunt u dit op elk type processor uitvoeren. Het is echter geen Byzantijnse fouttolerantie, en dat betekent dat het alleen CFT is.

 • PoET SGX

In deze versie van PoET zal het de SGX gebruiken. En met de hulp van SGX kan het Byzantijnse fouttolerantie bieden, vergelijkbaar met PoW. Het heeft echter slechts een relatief laag CPU-vermogen nodig.

Dit is in ieder geval een van de algoritmen die specifieke hardware nodig hebben om goed te kunnen werken. Dit consensusprotocol is absoluut noodzakelijk voor slimme contracten van Hyperledger Sawtooth.

 • Vlot

In deze hebben de algoritmen een leider nodig voor een bepaalde tijd. Bovendien wordt de leider automatisch vervangen als de timer afloopt. In werkelijkheid is Raft veel sneller dan PoET; het biedt echter alleen CFT aan en is niet Byzantijns.

Hoe zit het met andere consensus-algoritmen?

Welnu, het ondersteunt pluggable consensus-algoritmen, en voor Hyperledger Sawtooth slimme contracten zou het absoluut noodzakelijk zijn om meer toe te voegen. Op dit moment is het primaire idee om alle consensus toe te voegen die efficiëntie kan bieden.

Anders dan deze andere SDK’s van consensus is onderweg. Het zou dus een groot pluspunt zijn voor de slimme Hyperledger Sawtooth-contracten.

Unpluggable consensus

Een andere geweldige functie van Sawtooth is de ondersteuning voor unpluggable consensus. Nu denk je, wat is dat? Nou, meestal betekent unpluggable dat je het consensusprotocol altijd en overal kunt wijzigen.

Dus om een ​​consensus te veranderen, hoeft u de validators, gebruikers of andere knooppunten op het netwerk niet te stoppen. Bovendien hoeft u niet elke keer dat u het wijzigt een nieuw genesisblok te krijgen. In werkelijkheid wordt dit soort proces dynamische consensus genoemd.

De nieuwe functie maakt de slimme contracten van Hyperledger Sawtooth dus nog lucratiever.

Voorbeeldtransactiefamilies

In eenvoudige bewoordingen is een transactiefamilie een groep transactiemodellen of bewerkingen die u in het grootboek kunt gebruiken. Beschouw ze in werkelijkheid als een andere benadering van API’s. In veel gevallen heeft het netwerk mogelijk een programmeerbare slimme contractstructuur nodig.

Dus daarvoor kunt u eenvoudig de EVM-transactiefamilie gebruiken met behulp van de SETH. We zullen er straks over praten.

In veel gevallen zoeken de ondernemingen juist een vast proces voor de transactie, omdat dat het risico in hoge mate beperkt.

Voor die gevallen kunt u dus gewoon de modellen gebruiken die wij aanbieden of zelfs zelf een model maken. Dit maakt de transactiefamilie dus een integraal onderdeel van de Hyperledger Sawtooth-architectuur.

Een van de families met de naam Integer Key biedt bijvoorbeeld eigenlijk slechts 3 soorten bewerkingen, zoals instellen, verlagen en verhogen. Met alleen deze drie parameters is het dus relatief moeilijk om fouten te maken of het systeem te hacken.

Maar waarom introduceerde Hyperledger Sawtooth ze überhaupt??

Welnu, in de Hyperledger Sawtooth-architectuur wilden de ontwikkelaars ervoor zorgen dat bedrijven gewoon de veelzijdigheid kunnen kiezen die ze wilden. Kortom, ze helpen de flexibiliteit van het netwerk te vergroten.

Er zijn enkele interessante feiten over de transactiefamilies –

 • U kunt elke taal gebruiken om een ​​nieuwe te schrijven.
 • Er zijn SDK’s beschikbaar voor C ++, Java, JavaScript, Go, Python, Rust en nog veel meer.
 • Ze werken allemaal afzonderlijk van elkaar in een parallelle ruimte, waardoor het netwerk ruimte biedt voor upgrades.

Hoe dan ook, er zijn enkele algemene transactiefamilies in de Hyperledger Sawtooth-architectuur. Laten we eens kijken wat ze zijn –

 • BlockInfo-transactiefamilie

Een van de meest algemene kenmerken van deze familie is de mogelijkheid te bieden om naar andere informatie te verwijzen terwijl de knooppunten onderweg zijn. Welnu, in de EVM definieert het platform eigenlijk een BLOCKHASH, die in het kort de processor helpt om toegang te krijgen tot de hash-functie van de vorige blokken.

Dus dat helpt de processor om de nieuwe overeenkomstig te hashen.

In werkelijkheid biedt de Blockinfo eigenlijk een manier om informatie over configureerbare historische blokken op te slaan.

 • Identiteitstransactiefamilie

Deze transactiefamilie helpt om alle identiteiten binnen het systeem te beheren. In het geval van on-chain machtigingen, zijn een validatorsleutel en transactiesleutel absoluut noodzakelijk. Bovendien hebben beide partijen de juiste authenticatietoestemming nodig om dat te doen.

Maar al deze complexe informatie wordt een hindernis om te beheren. Met de hulp van een familie van identiteitstransacties is het echter buitengewoon eenvoudig om ze te beheren.

 • IntegerKey-transactiefamilie

Een andere familie binnen de Hyperledger Sawtooth-architectuur stelt de gebruikers in staat om de waarde van items in het staatwoordenboek in te stellen, te verhogen of te verlagen.

Alle opties zijn zo ingesteld dat ze de meeste output garanderen en geen enkele slechte node-houding tolereren.

 • Validator register transactiefamilie

Welnu, met de enige validator zou het systeem kunnen instorten als er veel te veel gebruikers binnen het netwerk zijn. Om daarbij te helpen, biedt de Validator-transactiefamilie een manier om nieuwe validators in het netwerk toe te voegen.

Dit proces helpt eigenlijk veel en zorgt voor een goede opschalingssituatie.

 • Instellingen Transactiefamilie

Oaky, er zijn veel dingen die op het kanaal gaan en als ze goed worden opgeslagen, de hele niet-hackbare omgeving als blockchain uit elkaar zou vallen.

Daarom helpt de transactiefamilie Instellingen om een ​​methode te behouden die de opslag van on-chain configuraties garandeert. In werkelijkheid kunnen on-chain en off-chain configuraties variëren zonder elkaar te beïnvloeden.

 • Smallbank-transactiefamilie

Nou, je hebt een nieuw raamwerk gemaakt. Maar nu moet je zien hoe het echt presteert. Nu, hoe gaat u dat doen? In werkelijkheid stelt de Smallbank-transactiefamilie gebruikers in staat om het raamwerk te benchmarken en te zien hoe ze presteren.

Meer nog, het biedt een reeks tests en heeft een standaard om mee te vergelijken.

 • XO-transactiefamilie

Ik moet zien dat deze transactiefamilie een van de lichtste is binnen de Hyperledger Sawtooth-architectuur. Maar waarom? Welnu, met deze kun je een spelletje boter-kaas-en-eieren spelen met een andere gebruiker.

Het coderingssysteem binnen deze familie helpt ontwikkelaars de referentiestructuur voor de transactiefamilie te zien.

Hoofdstuk-3: Hyperledger Sawtooth Development – Architectuurbeschrijving

 • Wereldwijde staat

Een van de belangrijkste elementen van de ontwikkeling van Hyperledger Sawtooth is het gebruik van een wereldwijde staat. En daarvoor moet er een gedistribueerd grootboek zijn onder alle deelnemers. In werkelijkheid, om ervoor te zorgen dat alle grootboekkopieën onder de knooppunten binnen de Byzantijnse consensus een robuuste kwaliteit van blockchain zelf zijn.

Om dat vol te houden, neemt Sawtooth alle transactiefamilies binnen een enkele instantie genaamd Radix Merkle Tree. Bovendien levert de validatie van blokken in elke validator van dezelfde transactie dezelfde toestand en dezelfde resultaten op.

De staat wordt ook opgesplitst in andere naamruimten om ervoor te zorgen dat de hele transactiefamilie de globale statusgegevens van de transacties deelt, definieert en hergebruikt..

Radix Merkle Tree

Hyperledger Sawtooth-ontwikkeling omvat een adresseerbare Radix Merkle Tree voor het opslaan van alle transactiefamilies. De boom is bijvoorbeeld eigenlijk een Merkle-boom die de kopie kan opslaan bij het schrijven van gegevens van blad naar wortel.

Dus, voor een aantal overgangen die aan een blok zijn gekoppeld, kan een enkele root-hash voor die specifieke transactie worden gegenereerd. Wat het platform hier doet, is die root-hash op de blokheader van dat transactieblok plaatsen.

Dus als de transactie van een validator op een ander adres terechtkomt dan het Merkle-adres, is dat blok niet geldig.

En dit is hoe ze de neiging hebben om consensus te bereiken zonder te vertrouwen op enige getuigen. Het is absoluut een geweldige aanpak.

 • Transacties en planning

U kunt een staat alleen wijzigen als u een transactie aanmaakt en aanvraagt. Bovendien moet de klant voor transacties een transactie aanmaken en deze vervolgens indienen bij de validators. Daarna zal de validator de transactie toepassen en dat zou een enorme verandering in de staat veroorzaken.

Een andere kwaliteit van de Hyperledger Sawtooth-ontwikkeling is dat transacties tot een batch behoren. Elke transactie van een enkele batch zou samen worden vermeld. Maar in sommige gevallen helemaal geen staat. En dus zijn batches een van de eerste verandering van eenheid voor de staat.

Gewoonlijk omvat de structuur van een batch transacties, TransactionHeader, BatchHeader en Batch.

Openbare sleutels, handtekening en koptekst

Gewoonlijk heeft de TransactionHeader een transactiekop met franje die de serialisering ervan zou bepalen. Bovendien moet de koptekst de privésleutel van de ondertekenaar bevatten. Het is duidelijk dat de header_signature de resulterende handtekening zal opslaan.

In werkelijkheid zult u zien dat de koptekst ook een serieel zou hebben en dit zou afhangen van de exacte bytes van de handtekening op de transactie.

Maar hoe genereren ze de header_signature? Welnu, tijdens het verificatieproces genereert de sleutel in de signer_public_key de bytes.

Transactiefamilie

U weet al van de transactiefamilies. Maar een andere coole gedachte over de ontwikkeling van Hyperledger Sawtooth is het gebruik van transactiefamilies om elke vorm van transacties te bepalen. U kunt dus bij het instellen uw eigen aangepaste transactie maken die u wilt.

Bovendien zouden veel tutorials u laten weten hoe u ze in specifieke talen kunt schrijven.

Transacties plannen

Een van de belangrijkste pluspunten van dit platform is de ondersteuning van parallelle en seriële planning. In werkelijkheid kunt u de planner specificeren met behulp van het opdrachtregelargument. Aan de andere kant kunt u het ook aan de validatorconfiguratie overlaten wanneer u het validatieproces start.

In beide gevallen krijgt u dezelfde resultaten, zodat u alles kunt kiezen waar u zich prettig bij voelt.

In werkelijkheid zou de parallelle verwerking van transacties uw prestaties ten goede komen. Omdat u in deze tegelijkertijd transacties in één keer kunt verwerken. Kortom, het bespaart enorm veel tijd.

Ook varieert de transactieverwerking van elk enorm. De algehele combinatie van snellere en langzamere transacties kan dus uw netwerkprestaties verbeteren.

 • logboek

Een ander belangrijk element van de Hyperledger Sawtooth-ontwikkeling is de Journal. Maar wat is het nut ervan? In werkelijkheid helpt een Journal eigenlijk om de Blockchain voor de validators uit te breiden en te onderhouden.

Het element zou dus omgaan met het evalueren van geldige blokken, het valideren van kandidaatblokken, ervoor zorgen dat ze de juiste kettingkop hebben en ook nieuwe blokken voor de ketting maken.

Het journaal verbruikt ook alle batches en blokken die naar de validators komen. Bovendien komen alle batches of blokken binnen met behulp van de REST API of het roddelprotocol. Dus als het Journal de blokken of batches ontvangt, worden ze door de validators geleid.

Er zijn ook meerdere onderdelen die een speciale bewerking nodig hebben. Dus daarvoor verdeelt het Journal de taken voor elke transactie en plaatst ze in verschillende pijplijnen.

Zodra het genereren van een blok is voltooid, schuift het naar de Chain-controller voor verdere validatie. Daarna gaan ze naar de BlockPublisher voor de laatste validatie en komen dan in een blok terecht. De Hyperledger Sawtooth heeft alle Journals asynchroon ontworpen, zodat ze indien nodig parallel kunnen worden verwerkt.

Dus zelfs als het inkomende tarief te hoog is, kan de BlockPublisher gemakkelijk blokken claimen. Bovendien is het flexibel, zodat u meer consensusalgoritmen kunt toevoegen om het proces te stroomlijnen.

 • Validatornetwerk

Validator Network is een ander element in de Hyperledger Sawtooth-ontwikkeling. In werkelijkheid is de netwerklaag verantwoordelijk voor het verzekeren van de communicatie binnen de validatoren. Het omvat ook peer-detectie, connectiviteit en berichtafhandeling.

Tijdens het opstarten beginnen de validators te luisteren naar een gespecificeerde interface en andere poorten voor elk soort inkomende verbindingen. Bovendien kunnen de validators, zodra de verbinding tot stand is gebracht, berichten uitwisselen volgens de regel van het roddelprotocol.

Het belangrijkste doel van het netwerk is om de netwerklaag zo zelfvoorzienend mogelijk te houden. In werkelijkheid krijgt de netwerklaag geen informatie over de applicatielaagberichten of gegevens op de applicatielaag. De payload is dus relatief verminderd op de netwerklaag en peer-connectiviteit is echt snel.

Staten

Volgens de documenten hebben ze drie soorten toestanden tussen de validators. Dit zijn –

 • Verbonden: hier is elke vereiste verbinding nodig voor peering.
 • Geen verbinding
 • Peered: hier vindt een bidirectionele vorm van verbinding plaats, en ze kunnen deze gebruiken voor het doorgeven van berichten.

Peers ontdekken

In werkelijkheid resulteert de bidirectionele peering van buur-peer naar buur-peer in geschikte connectiviteit tussen de knooppunten. En in 99% van de gevallen zijn ze succesvol. Hoe dan ook, een knooppunt is vrij om elk peeringknooppunt te selecteren om de eerste verbinding tot stand te brengen. Maar in elk geval moeten ze buren zijn.

 • Toestemmingsvereisten

Toestemmingsvereisten zijn de uitgebreide lijst met mogelijkheden, vereisten en andere verhalen met betrekking tot een gebruiker die helpt bij het vormen van de toestemmingslijsten.

Het is het laatste element van de ontwikkeling van Hyperledger Sawtooth. Hoe dan ook, er zijn enkele machtigingsgroepen in hun documenten, en deze zijn –

Toestemming van validatorsleutel: In deze bepaalt het welke knooppunten toegang krijgen om verbinding te maken met validatorknooppunten.

Transactorsleutel toestemming: In deze krijgen de knooppunten privileges op basis van wie de batches en transactie van ondertekeningssleutels beheert.

Beide worden later opgesplitst in specifieke mogelijkheden. En voor elk is er een korte beschrijving van wat er nodig is en welke knooppunten dat kunnen uitvoeren. Maar je zou denken waarom er behoefte is aan gebruikersverhalen?

Welnu, binnen een ondernemingsbedrijf heeft elke werknemer verschillende werktaken. En zonder een specifieke slogan weet niemand welke medewerker wat doet. Het is ook een beetje vergelijkbaar in het netwerk.

Elk knooppunt binnen het systeem heeft specifieke taken te doen, en daarom hebben ze ook specifieke toestemming nodig.

Validator netwerkscenario’s

Er zijn enkele bepaalde scenariomodellen om u te helpen bij het kiezen van de perfecte netwerkvereiste. Laten we eens kijken wat ze zijn –

Openbaar netwerk

Voor een openbaar netwerk zijn alle vormen van verbindingen op het kanaal toegestaan. En elke persoon kan transacties en batches ondertekenen.

Om ervoor te zorgen dat een openbare zaagtand kan opstijgen, heeft u vooraf een incentivesysteem nodig. Het zou ervoor zorgen dat er geen zorgen zijn over de veiligheid van het openbare netwerk.

Prive netwerk

Voor een particulier netwerk kunnen alleen de vooraf gedefinieerde validators het validatornetwerkkanaal invoeren. Meer nog, niemand anders dan de validatoren kan deelnemen aan consensus.

Nogmaals, als een klant alleen toestemming heeft om transacties aan te vragen, zal de validator het verzoek accepteren. Of anders zal de validator het verzoek van de klant afwijzen en zou de transactie ongeldig zijn.

Consortium-netwerk

Met het consortium-type omgeving zijn er slechts enkele specifieke validators die lid kunnen worden van het netwerk en de transactiefunctie kunnen gebruiken. Elke klant kan echter een transactie indienen en de validators zouden deze moeten accepteren als ze geldig zijn.

Hoofdstuk-4: Hyperledger Sawtooth biedt live demotoepassingen

Op dit moment zijn er enkele live demo-applicaties van de Sawtooth-ontwikkelaars die u kunt uitproberen. Ik zal er hier meer over praten. Laten we eens kijken wat u in deze applicaties kunt krijgen.

Bevoorradingsketen

Met de Hyperledger Sawtooth-database kunt u hun live demo-applicatie voor de toeleveringsketen uitproberen. Het ademt niet alleen een revolutie in de supply chain uit, maar het bespaart ook veel tijd. Hoe dan ook, op dit moment bieden ze als model traceerbaarheid van zeevruchten.

In werkelijkheid brengen ze daarvoor verantwoording en traceerbaarheid met behulp van de Hyperledger Sawtooth-database.

Wat is de moderne benadering van supply chain??

Het platform heeft een moderne aanpak om de fysieke en digitale wereld samen te voegen tot hetzelfde netwerk. Bovendien krijgt u de algehele reis van zeevruchten vanaf het moment dat ze op tafel worden gevangen.

Voor deze live demo zullen ze IoT-sensoren bevestigen om al het voedsel te traceren nadat het is gevangen. Meer nog, met behulp van IoT-sensoren kunt u eenvoudig hun realtime beweging, vochtigheid, temperatuur, kanteling en schokken controleren.

Het zou ook helpen om te allen tijde een eigendomsovereenkomst en bezit aan te pakken, samen met hun geografische locatie. Het beste is dat je alles vanaf het platform zelf kunt zien.

In werkelijkheid, aangezien alles zal inloggen op het onveranderlijke grootboeksysteem, kan de koper de gegevens gemakkelijk vertrouwen. De uiteindelijke koper kan dus de Hyperledger Sawtooth-database gebruiken als het bewijs dat hij / zij nodig heeft voordat hij het product koopt.

Waarom deze live demo introduceren?

In werkelijkheid is het probleem met de toeleveringsketen enorm. Er zijn bepaalde problemen waarmee de toeleveringsketen momenteel te maken heeft. Dit zijn –

 • Het handmatig bijhouden van gegevens leidt tot fouten, dus het is moeilijk om te weten wat echt is en wat niet.
 • Met realtime onderzoek is er geen manier om te weten of het voedsel op een perfecte temperatuur is bewaard. En bij grootschalig beheer van de toeleveringsketen wordt het moeilijk te beheren.
 • Door het wegvallen van regelgeving en een goed volgsysteem zijn er veel illegale producten in de toeleveringsketen.
 • Er is ook ruimte voor frauduleuze activiteiten onder de werknemers.
 • De meeste producten missen kwaliteit en veiligheid als het gaat om toeleveringsketens.
 • Het systeem bevordert de duurzaamheid niet, maar verkwist eerder veel middelen.
 • Bovendien schaadt het gebrek aan vertrouwen van de consument en het optreden van verkopers de merkwaarde van veel ondernemingen.

Hyperledger Sawtooth-voorbeeld: hoe het werkt?

 • Eerst vangt de visser de zeevruchten en tagt deze vervolgens met IoT-sensoren.
 • Vervolgens beginnen alle sensoren informatie terug te sturen naar het netwerk met de locatie van de zeevruchten.
 • Het gaat via vele distributiekanalen en het platform volgt elk van de sites.
 • Voordat de koper de zeevruchten koopt, kan hij / zij het platform gebruiken om de herkomst van de vis te controleren.

Is er een voordeel?

 • Extreme transparantie loopt door het hele proces van de toeleveringsketen
 • Geautomatiseerd proces bespaart veel tijd en kosten
 • Verwijdert door de mens gemaakte fouten en zorgt voor een stroomlijn van correcte informatie
 • Verbindt met betere leveranciers en bevordert het vertrouwen van de consument.

Andere gebruiksscenario’s behalve de voedselvoorzieningsketen

Nou, de voedselvoorzieningsketen is slechts een demo. U kunt de oplossing eenvoudig aanpassen aan uw specifieke supply chain-niche. In werkelijkheid zou het, wat voor maatwerk u ook doet, nog steeds dezelfde voordelen bieden.

Afwikkeling van activa

De volgende is Asset Settlement live demo Hyperledger Sawtooth-databaseapplicatie. Met behulp van de Hyperledger Sawtooth-database kunt u een efficiënte en veilige afwikkeling van obligaties mogelijk maken. In werkelijkheid kan het voor financiële instellingen een geweldige manier zijn om het heft in handen te nemen.

Het geeft de gebruiker ook controle die ze nooit hebben gehad. Om ervoor te zorgen dat het overdrachtsproces van obligaties wordt gestroomlijnd, biedt het platform een ​​gebruikersinterface. Met behulp van de gebruikersinterface en de speciaal gecreëerde transactiefamilie kunt u eenvoudig obligaties overdragen en volgen.

Bovendien kunt u ook alleen op het netwerk elke vorm van obligatie verkopen, kopen, creëren of zelfs vereffenen. Hoewel ze alleen een transactiefamilie hebben aangepast om obligaties uit te geven en af ​​te wikkelen, kunt u ze voor verschillende niches aanpassen. Zo wordt de financiële investering voor eens en voor altijd gedecentraliseerd.

Waarom deze live demo introduceren?

In werkelijkheid is het probleem met de afwikkeling van activa enorm. Er zijn bepaalde problemen waarmee de afwikkeling van activa momenteel te maken heeft. Dit zijn –

 • Elke instelling heeft verschillende methoden voor het bijhouden van gegevens. Daarom wordt het moeilijk om obligaties af te wikkelen binnen twee instellingen. In werkelijkheid is het proces duurder en een verspilling van middelen.
 • De typische manier kan de historische eigendomsgegevens van obligaties gemakkelijk breken, en soms zijn ze onvolledig.
 • Dankzij de gecentraliseerde datamanagementoplossing is het merendeel van het aanbod gemonopoliseerd.
 • In werkelijkheid heeft het meer single point of failure.
 • Iedereen kan gegevens wijzigen omdat er geen beveiligingsmacht op het werk is.

Hyperledger Sawtooth-voorbeeld: hoe het werkt?

 • Allereerst creëert het platform een ​​deelnemer.
 • Ten tweede creëren ze een band.
 • Daarna kunnen ze offertes uitgeven.
 • Vervolgens zijn ze vrij om bestellingen af ​​te wikkelen en aan te maken, afhankelijk van de behoefte.
 • Ten slotte kunnen ze de portefeuille bekijken voordat ze kopen of verkopen.

Is er een voordeel?

 • Zorgt voor een gegevensconsistentie tussen alle financiële instellingen
 • Biedt nauwkeurige, geordende, onveranderlijke en uitgebreide historische eigendomsinformatie
 • Biedt hardwareconfiguratie en beveiligt gevoelige gegevens
 • Verwijdert monopolies en zorgt voor vertrouwen

Behalve het gebruik van deze demo voor de afwikkeling van activa, bent u vrij om een ​​put aan te passen en te gebruiken voor andere financiële activiteiten.

Digital Asset Exchange

Een andere geweldige live demo-applicatie van Hyperledger Sawtooth-database is Digital Asset Exchange. Nu digitale activa wereldwijd populair zijn, moet er een manier zijn om beveiligde digitale activa uit te geven.

Met behulp van Hyperledger Sawtooth Database kunt u dat echter eenvoudig doen. Het beheren van uw eigen digitale activa kan niet eenvoudiger dan dit. In werkelijkheid zou het ook helpen om door verschillende marktplaatsen te navigeren en meer activa te creëren met behulp van het platform.

Waarom deze live demo introduceren?

In werkelijkheid is het probleem met de uitwisseling van digitale activa enorm. Er zijn bepaalde problemen waarmee de uitwisseling van digitale activa momenteel te maken heeft. Dit zijn –

 • Het ecosysteem is behoorlijk gefragmenteerd, daarom is het beheren en distribueren ervan een enorme kopzorg.
 • Er zijn geen zaken als controle op de secundaire markt. En daarom kan het buitengewoon moeilijk zijn om te verifiëren of ze vals of echt zijn.
 • In werkelijkheid is het archiveringsproces van de verkopers zeer inconsistent binnen verschillende verkopers.
 • Gecentraliseerd beheer van het systeem is te bevooroordeeld en leidt tot conflicten.

Hyperledger Sawtooth-voorbeeld: hoe het werkt?

 • Allereerst zou de gebruiker het platform gebruiken om digitale activa te creëren.
 • Ten tweede zou hij / zij een aanbieding voor digitale activa maken.
 • Elke koper kan vervolgens het bod accepteren op basis van het activum.
 • Na onderling akkoord kan de koper het actief verkopen en overboeken naar de rekening.

Is er een voordeel?

 • Biedt consistente gegevens van alle verkopers
 • Biedt onveranderlijke opslag die vertrouwen en veiligheid mogelijk maakt
 • Andere slimme contracten zorgen voor eenvoudige overdracht van digitale activa zonder problemen

Hoe dan ook, behalve het alleen gebruiken van deze live demo voor het uitwisselen van digitale activa, kunt u andere real-world scenario’s bedenken.

Hoofdstuk 5: Hyperledger Sawtooth At Work

T-Mobile

Laten we beginnen met het Hyperledger Sawtooth-voorbeeld. In werkelijkheid gebruikt T-Mobile Hyperledger Sawtooth Lake voor hun oplossing. Momenteel gebruiken ze het meestal voor hun toegangs- en identiteitsbeheeroplossing genaamd Sawtooth Hyper Directory.

Bovendien zou het draaien op het Proof of Concept en krijgen ze technische back-up van intel. Met behulp van Hyper Directory kunt u elk probleem van identiteitsbeheer aanpakken. Zoals u weet, kampt de identiteitsbeheerbranche met veel problemen en is identiteitsdiefstal vrij prominent aanwezig.

Hoe dan ook, ze hebben ervoor gezorgd dat de gebruikersinterface vrij gemakkelijk te navigeren en webvriendelijk is. Behalve dit introduceren ze ook een slimme contractfunctie voor de controleproblemen.

Nationale bank van India

Een ander Hyperledger Sawtooth-voorbeeld is de State Bank of India. Ja, je leest het goed, blockchain bereikte ook India. Blijkbaar gebruiken ze Hyperledger Sawtooth Lake voor hun consortiumplatform BankChain.

In werkelijkheid heeft de State Bank of India het platform opgericht. Voor hun technologische back-up werken ze samen met Primechain omdat ze gespecialiseerd zijn in consortiumplatforms. Hoe dan ook, ze hebben momenteel meer dan 27 leden op hun platform. Behalve banken en andere financiële instellingen in India, zijn er ook andere bedrijven in het Midden-Oosten.

Bovendien gebruiken ze dit platform voor hun Know Your Customer-functie, die ook financiering van terrorismebestrijding omvat. En het Sawtooth-platform is volledig in staat om een ​​back-up van hun functie te maken.

Pokitdok

Een ander gaaf voorbeeld van Hyperledger Sawtooth is het bedrijf PokitDok. Met de hulp van Hyperledger Sawtooth Lake krijgen ze in hoog tempo transacties binnen. Voor hun technologische back-up gebruiken ze Intel. Hoe dan ook, hun tractieplatform voor de gezondheidszorg heet DokChain.

Bovendien bieden ze hele grote stappen voor de ontwikkeling van slimme zorgcontracten waar ziekenhuizen probleemloos gebruik van kunnen maken.

Volgens hen kunnen ze met behulp van het platform een ​​hoger aantal beveiliging, snelheid en kracht krijgen. Bovendien kan het nieuwe dimensies openen voor hun project.

Helaas heeft Change Healthcare onlangs alle activa van het project van PokiDok verworven, en nu zijn ze op zoek naar de oplossing.

Dot Blockchain-media

Nou, een ander geweldig gebruik van Hyperledger Sawtooth Lake is het bedrijf Dot Blockchain Media. Voor hun project maakten ze bekend dat ze Hyperledger Sawtooth gaan gebruiken. In werkelijkheid kampt de muziekindustrie met veel problemen, zoals auteursrechtkwesties en oneerlijke rechten.

Dus daarvoor zou het bedrijf Sawtooth gebruiken en alle inhoud opnemen, samen met hun rechten om elke online activiteit correct te volgen. Met behulp van het platform kunnen ze gemakkelijk voor meer transparantie en duidelijkheid in deze branche zorgen.

Zo kunnen alle uitgevers en artiesten hun inhoud op hun project registreren en de eerlijke behandeling krijgen die ze verdienen.

Bovendien zou de PoET-consensus van het platform er perfect voor zijn.

ScanTrust

ScanTrust is eigenlijk een SaaS-bedrijf dat Hyperledger Sawtooth Lake gebruikt. In werkelijkheid bieden ze verschillende producten aan die hun consumenten helpen verbinding te maken met internet met behulp van unieke identificatie.

Bovendien bieden ze ook kopieerbestendige QR-codes die zorgen voor meer transparantie, vertrouwen en traceerbaarheid voor elk supply chain management systeem..

En wat kan er een geweldig platform voor zijn anders dan Sawtooth, toch?

Hoe dan ook, met het gebruik van het platform zullen ze een traceerbaarheidsfunctie van hun bestaande applicaties gebruiken. Het zou ervoor zorgen dat niemand hun technologie op enigerlei wijze kan misbruiken. Veel bedrijven gebruiken hun oplossing al en consumenten kunnen de leveranciers zelfs een fooi geven op basis van de herkomst.

Wind River

Wind River voedt hun SParts-project met de hulp van het Hyperledger Sawtooth Lake-platform. In werkelijkheid gebruiken ze dit platform voor hun Software Parts Ledger-platform dat elke softwarecomponent kan volgen vanaf het moment dat de fabrikant apparaten en producten ontwikkelt.

U krijgt veel voordelen om te weten waar alle open-sourcecomponenten vandaan komen, zoals –

 • Zorgt ervoor dat alle fabrikanten alle licenties van software van de bron kunnen beveiligen en identificeren.
 • Zorg voor meer beveiliging voor open source-kwetsbaarheden.
 • Geef identificatie voor cryptografietechnologieën.
 • Bied een hoger niveau van open source-rapporten met nauwkeurige informatie voor een beter oordeel.

Universiteit van Nevada, Reno

University of Nevada, Reno gebruikt Hyperledger Sawtooth Lake eigenlijk voor hun technologie voor autonome voertuigen en wegeninfrastructuur. In werkelijkheid zijn de autonome voertuigen slechts een beproefd concept, maar de universiteit doet er alles aan om dit mogelijk te maken..

Met de hulp van Filament’s Blockchain IoT-oplossing die Sawtooth gebruikt om de machine te laten communiceren met de infrastructuur en gegevens uit te wisselen, is het mogelijk.

Anders dan dit, gaat de Blocklet-technologie van Filament in het voertuig om het project te ondersteunen. Bovendien kunnen de voertuigen met het onveranderlijke grootboek de juiste informatie inloggen zonder te knoeien.

Daimler Trucks

De vrachtwagens van Daimler maken feitelijk een grote transformatie door en voegen een nieuw mobiliteitssysteem toe. Met behulp van het Sawtooth-platform creëren ze een ecosysteem van transparante, vertrouwde en gegenereerde gegevens.

Het project omvat meer gestroomlijnde oplossingen en oplossingen zonder bestuurder. Het ecosysteem is enorm, en het zou ook veel fabrikanten, leveranciers, energiebedrijven en verzekeringsmaatschappijen omvatten.

Dus, zoals je kunt zien, zou de blockchain perfect zijn om al deze verschillende industrieën op één plek van stroom te voorzien.

Hoe dan ook, voor hun technische ondersteuning gebruiken ze de Blocklet-kit van Filament. Met deze kit kunnen ze het voertuig gemakkelijk op het systeem aansluiten.

AMCHART-project

De project is eigenlijk een wereldwijd elektronisch medisch dossier en zeer veilig. In werkelijkheid zal het de manier waarop de gezondheidszorg omgaat met zorgverlenersgegevens en patiëntinformatie definitief veranderen. Het zal dus duidelijk de veiligheid en draagbaarheid vergroten.

Hoe dan ook, het project zal Hyperledger Sawtooth gebruiken om een ​​back-up van zijn platform te maken. Bovendien krijgt u met behulp van het platform een ​​efficiënt beheersysteem.

Maar samen met de Sawtooth zouden ze ook Ethereum Smart-contracten gebruiken om het betalingsproces van de gezondheidszorg te stroomlijnen. Hoe dan ook, het is een geweldig voorbeeld van Sawtooth-gebruik.

IntraEdge

Een ander cool voorbeeld van Sawtooth is het bedrijf IntraEdge. Met de hulp van Hyperledger Sawtooth Lake behalen ze in hoog tempo GDPR-nalevingsbehoeften. Voor hun technologische back-up gebruiken ze Intel. Hoe dan ook, hun winkeloplossing zal zeker helpen om de typische manieren van de markt te veranderen.

Behalve dit introduceren ze ook een slimme contractfunctie voor de controleproblemen. Door consumenten in contact te brengen met hun retailers, kunnen ze het winkelproces probleemloos stroomlijnen.

Volgens hen kunnen ze met behulp van het platform een ​​hoger aantal beveiliging, snelheid en kracht krijgen. Bovendien kan het nieuwe dimensies openen voor hun project.

Het zou dus slechts het begin zijn van een meer diverse verandering.

De Vanig-oplossing

De Vanig-oplossing voedt hun project met de hulp van het Hyperledger Sawtooth Lake-platform. In werkelijkheid gebruiken ze dit platform voor hun supply chain en eCommerce-oplossing die elk onderdeel kan volgen vanaf het moment dat de fabrikant apparaten en producten ontwikkelt.

Het eCommerce-project zal ook een controlefunctie bevatten om ervoor te zorgen dat al het product authentiek is.

U krijgt veel voordelen als u weet waar alle producten vandaan komen, zoals –

 • Zorgt ervoor dat alle fabrikanten alle producten vanaf de bron kunnen beveiligen en identificeren.
 • Zorg voor meer beveiliging voor kwetsbaarheden.
 • Geef identificatie voor elk item.
 • Weg met vervalsingen.

Farmobile

Farmobile is eigenlijk een ander soort bedrijf dat Hyperledger Sawtooth-voorbeeld gebruikt. In werkelijkheid bieden ze het creëren van ROI voor boeren. Met hun unieke platform voor het uitwisselen van landbouwgegevens is het duidelijk dat ze een veiligere niche zouden bieden.

Bovendien bieden ze ook FARMOBILE DataStore℠ die zorgt voor meer transparantie, vertrouwen en traceerbaarheid. Met behulp van hun interactieve kopersportaal kunt u eenvoudig elk land selecteren dat u voor de landbouw wilt kopen.

Op dit moment zijn er meer dan 1.000.000 hectare beschikbaar die u kunt bemachtigen. Een andere geweldige functie is dat u ervoor kunt kiezen anoniem te blijven terwijl u uw land verkoopt.

Hoofdstuk-6: Hyperledger Sawtooth-cursus: training en zelfstudie

Hyperledger zaagtandtraining

Nou, voor Hyperledger Sawtooth opleiding je krijgt veel steun van het bedrijf. Volgens hen willen ze geavanceerde vaardigheden bieden aan blockchain-ontwikkelaars over de hele wereld. Dus met Hyperledger Sawtooth-training krijgt u alle praktische trainingsfaciliteiten.

Behalve dit krijg je ook een professioneel certificaat in Hyperledger Sawtooth-training. En als u werkt aan een blockchain-project op basis van Sawtooth, zouden ze ook open-sourceonderwijs en -bronnen bevorderen.

Hoe dan ook, voor de Hyperledger Sawtooth-training bieden ze eigenlijk professionele hulp van Linux Foundation. Dus voor de ontwikkelaars die het beste van de beste training willen krijgen, kunnen ze het hier zeker krijgen.

Een ander groot voordeel is dat ze in eerste instantie slechts twee verschillende cursussen aanbieden om u op weg te helpen. Dit zijn –

Blockchain: het gebruik en de implicaties ervan begrijpen

In deze leer je wat de blockchain eigenlijk is en hoe deze de typische manieren van de wereld echt kan transformeren. In werkelijkheid evalueert u hoe de verschillende gebruiksscenario’s van invloed zijn op het platform en hoe een onderneming of ander bedrijf dit platform kan gebruiken. Deze cursus is sowieso gratis om in te schrijven.

Inleiding tot Hyperledger Blockchain-technologieën

Dit is een inleiding voor elk Hyperledger-project. Met deze cursus leert u dus hoe specifiek Hyperledger-blockchain werkt en hoe u deze kunt ontwikkelen of aanpassen.

Certificaten

Dankzij de samenwerking met Linux Foundation bieden ze een professionele certificering aan zodra je hun Hyperledger Sawtooth-training hebt voltooid. Op dit moment ben je een Certified Hyperledger Sawtooth Administrator (CHSA).

In de Hyperledger Sawtooth-training leer je hoe je het platform efficiënt kunt bouwen. U krijgt ook meerdere Hyperledger Sawtooth-trainingen over commerciële implementatie. Dit omvat configuratie, installatie, beheer en andere sessies voor probleemoplossing.

Hyperledger Sawtooth-zelfstudie

Nou, een ander goed nieuws voor jou is de Hyperledger Sawtooth tutorial. Het enterprise blockchain-platform Hyperledger zou je hier zeker voor vermaken. Op hun documenten bieden ze verschillende soorten tutorials aan.

Kortom, ze zouden Hyperledger Sawtooth-zelfstudie aanbieden voor het opzetten van virtuele ontwikkelingsscenario’s voor de gedistribueerde grootboeken VirtualBox en Vagrant. Dus aan het einde van de Hyperledger Sawtooth-zelfstudie beheert u een validatienetwerk en weet u precies wat uw rol is.

Bovendien kun je elk type commando uitvoeren in de Hyperledger Sawtooth-zelfstudie met behulp van een Git Bash op Windows, Terminal.app op macOS, enz..

Hyperledger Sawtooth Tutorial Tools

Maar je hebt wat tools nodig voor de tutorials. Dit zijn –

 • VirtualBox (5.0.10 r104061 of hoger)
 • Vagrant (1.9.0 of hoger)

Voor Windows heb je nodig –

 • Git voor Windows

Behalve deze krijg je ook toegang tot heel veel materiaal, zoals webinars, presentaties in de Hyperledger Sawtooth-tutorial. In werkelijkheid kunt u deze materialen krijgen van hun werkgroep voor het leren van materiaalontwikkeling.

Het is duidelijk dat al het materiaal regelmatig wordt bijgewerkt.

Bovendien krijg je toegang tot talloze video’s en veel ander materiaal om je te helpen bij je leercurve. Deze video’s zijn erg nuttig en laten je stap voor stap alles zien.

Met behulp van deze video’s kunt u dus gemakkelijk leren hoe het systeem werkt.

Hoofdstuk 7: Afsluitende gedachten

Hyperledger Sawtooth opent absoluut veel nieuwe kansen voor de blockchain-industrie. Bovendien kan elke onderneming met behulp van dit platform snel een vliegende start maken met hun blockchain-platform.

Met zoveel bedrijven die dit platform al gebruiken, is het absoluut een vruchtbaar project. Met een snelle installatie en aanpassing aan de verlichting, bevindt het zich op een heel ander niveau. Van alle actieve Hyperledger-projecten biedt deze ook PoET, wat een robuust consensusalgoritme is.

Het is dus veel sneller dan andere platforms die er zijn. Hoe dan ook, hopelijk weet je nu alles over Hyperledger Sawtooth. Omdat het nu een rijzende ster op de markt is, moet je het zeker proberen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map