Hyperledger Sawtooth-zelfstudie voor beginners

Velen van jullie werken nu aan blockchain-projecten op basis van ondernemingen. High-end bedrijven investeren zoveel geld in digitale blockchain-transformatie. Degenen onder u die geïnteresseerd zijn in het gebruik van Hyperledger Sawtooth als basis van uw project, moeten eerst een Hyperledger Sawtooth-zelfstudie volgen.

Om je te helpen, ben ik hier dus met een gids over de Hyperledger Sawtooth-tutorial. Hyperledger Sawtooth-architectuur begint te bloeien tot een robuust platform voor blockchain-transformatie. In werkelijkheid maken veel bedrijven nu op grote schaal gebruik van Hyperledger Sawtooth-architectuur.

Dus als u een Hyperledger Sawtooth-ontwikkelaar wilt worden, biedt deze gids u het pad dat u moet volgen.

Hoe dan ook, genoeg met de chit-chat, laten we nu beginnen met deze Hyperledger Sawtooth-tutorial voor beginners!

hyperledger zaagtand tutorial

Wat is Hyperledger Sawtooth?

Voordat ik aan de tutorial over Hyperledger Sawtooth begin, wil ik kort uitleggen wat dit platform eigenlijk is. In werkelijkheid is Hyperledger Sawtooth een gedistribueerd grootboekplatform onder het consortium Hyperledger. Als u bekend bent met Fabric, zult u zien dat beide platforms overeenkomsten vertonen.

Hoe dan ook, Hyperledger Sawtooth is zo ontworpen dat het u helpt bij het ontwikkelen van gedecentraliseerde platforms of applicaties.

Bovendien is het ontwerp onberispelijk met een gebruiksvriendelijke toon om elk bedrijf te helpen dit platform te gebruiken.

Meer nog, als je eenmaal begint met de Hyperledger Sawtooth-tutorial, zul je zien dat het een zeer soepele ervaring biedt. Het beste is dat hun ontwikkellaag volledig los staat van het mainframe. Maar waarom?

Welnu, het is voornamelijk vanwege de overmatige belasting die u op het hoofdnetwerk kunt zetten vanwege de ontwikkeling dat dit de algehele prestaties kan belemmeren.

Om de voorstelling dus altijd aan de top te houden, hebben ze de twee lagen gescheiden. Daarom kunt u, wat u ook doet, de prestaties van het hoofdnetwerk niet verminderen. Je zult er meer van zien in de Hyperledger Sawtooth-zelfstudie.

Een ander geweldig kenmerk van dit platform is dat het verschillende programmeertalen ondersteunt. Dus voor de ontwikkelaars is het absoluut noodzakelijk om de Hyperledger Sawtooth-tutorial te bekijken om te leren hoe ze elke programmeertaal kunnen gebruiken.


Hoe dan ook, Hyperledger aanbiedingen een zeer verrijkende en beschrijvende tutorial over Hyperledger Sawtooth. U kunt dat dus ook gebruiken om er meer over te weten te komen. In deze Hyperledger Sawtooth-zelfstudiegids krijgt u een korte uitleg van de elementen en stappen die u moet volgen.

Laten we in ieder geval verder gaan met het architectonische ontwerp van Hyperledger Sawtooth.

Lees verder:
Hyperledger Sawtooth Vs. Stof: hoe verschillen ze?
Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer

Wat zijn de kernelementen Hyperledger Sawtooth Architecture?

Om Hyperledger Sawtooth te leren, moet u beginnen met het begrijpen van de belangrijkste architecturale modellen van dit platform. Dus zonder een goede kennisbank zal het moeilijk zijn om je op de tutorial te concentreren.

 • Het evenementensysteem

Laten we beginnen met het evenementensysteem. Als je een Hyperledger Sawtooth-voorbeeld bekijkt, zul je zien dat het evenementensysteem er voornamelijk voor zorgt dat evenementen probleemloos worden ontwikkeld en doorgestuurd naar knooppunten.

Dus als u dit gebruikt, kunt u uw aanvraag indienen om u te abonneren op evenementen die nieuwe informatie voor u ophalen. Meestal helpen deze evenementen om het Sawtooth-platform beter te laten werken. Daarom helpt het bij het handhaven van volledige consensus door de knooppunten te helpen de informatie te krijgen die ze nodig hebben uit de gebeurtenissen.

 • Sawtooth-Ethereum-integratieproject (Seth)

Het is een van de beste eigenschappen van Sawtooth. Om Hyperledger Sawtooth te leren, moet u ook van deze functie op de hoogte zijn. Je kunt het ook vinden in elk Hyperledger Sawtooth-voorbeeld dat Ethereum-eigenschappen gebruikt.

Maar wat doet het eigenlijk? En hoe kunnen ze Ethereum-eigenschappen gebruiken? Welnu, dit kleine element helpt om de kloof tussen de twee platforms te dichten. Daarom kunt u met dit element interoperabiliteit tussen deze twee platforms bereiken.

Kun je je de talloze kansen voorstellen die Seth aan tafel kan brengen? Hoe dan ook, het is een geweldige aanvulling op de Hyperledger Sawtooth-architectuur en je zou het moeten gebruiken als je enterprise-project het nodig heeft.

 • Pluggable consensus-algoritmen

Een ander cool element van de Hyperledger Sawtooth-architectuur is de ondersteuning van inplugbare consensusmechanismen. In werkelijkheid is het inplugbare consensusmechanisme een prachtige nieuwe functie in de blockchain-industrie.

Meer nog, het stelt u in staat om het consensusmechanisme te kiezen dat u nodig heeft voor uw platform. Het is duidelijk dat niet elke consensus geschikt is voor elk soort gebruikssituatie. Daarom heb je flexibiliteit nodig bij het ontwikkelen van een project op basis van enterprise blockchain.

De inplugbare consensus van Sawtooth introduceert dus echt de dynamiek op de tafel.

Wanneer u een Hyperledger Sawtooth-voorbeeld bekijkt, kunt u gemakkelijker over Hyperledger Sawtooth leren.

Dit betekent in elk geval dat u in uw ontwerp geen enkel consensusprotocol hoeft te gebruiken. U kunt het wijzigen wanneer u maar wilt en wanneer dat nodig is. Er is ook een optie om verschillende consensusprotocollen te gebruiken voor verschillende acties op het systeem.

Ze bieden voornamelijk –

 • Devmode
 • PoET CFT
 • Vlot
 • PBFT

Er komen nog andere consensusprotocollen in de komende updates. Dus als uw favoriet niet op de lijst staat, hoeft u alleen maar te wachten op hun updates. Laten we hoe dan ook doorgaan naar de volgende sectie om meer te weten te komen over Hyperledger Sawtooth.

 • Transactiefamiliemodellen

Als u meer wilt weten over Hyperledger Sawtooth, moet u begrijpen hoe hun transactiefamilie werkt. In werkelijkheid helpen transactiefamilies daadwerkelijk bij het bedienen van meerdere functies, waaronder het aanbieden van uw slimme contractfuncties.

Als u een voorbeeld van Hyperledger Sawtooth bekijkt, zult u merken dat u het systeem niet kunt bedienen zonder de transactiefamilies te gebruiken.

Ze zijn dus ook erg belangrijk in deze tutorial.

Laten we ze in ieder geval van onderaf bekijken:

 • BlockInfo-transactiefamilie: De BlockInfo-transactiefamilie helpt u bij het opslaan van alle soorten informatie over de blokken.
 • Smallbank-transactiefamilie: In werkelijkheid is deze familie geschikt om de kwaliteit van uw bedrijf uit te testen en te analyseren
 • Instellingen Transactiefamilie: Meer nog, de Settings-familie helpt u bij het opslaan van configuraties in de keten en biedt u zelfs een specifiek referentiemodel daarvoor.
 • Validator register transactiefamilie: U kunt dit gebruiken om meer validators aan het systeem toe te voegen. In werkelijkheid kunt u zonder dit te gebruiken geen validators toevoegen. Het is dus buitengewoon noodzakelijk.
 • IntegerKey-transactiefamilie: Dit is een van de beste transactiefamilies waarmee u alle ingezette grootboeken kunt testen zonder extra middelen.
 • XO-transactiefamilie: Nou, dit is meer een leuke kijk op het hele netwerk. De ontwikkelaars van Sawtooth wilden een klein beetje vonk toevoegen aan het netwerk, en daarom hebben ze er ook een spelletje boter-kaas-en-eieren aan toegevoegd. Daarom kun je met elk knooppunt spelen.
 • Identiteitstransactiefamilie: Het is voornamelijk bedoeld om gegevens te bewaren. Nou, specifiek de gegevens met toestemming voor validators. Meer nog, het bewaart informatie over de knooppunten, zoals hun openbare sleutels, enzovoort.

U ziet ook twee andere transactiefamilies op het systeem. Dit zijn vrij nieuwere toevoegingen.

Seth-transactiefamilie:

De Seth-transactiefamilie biedt u de mogelijkheid om op Ethereum gebaseerde applicaties op het netwerk te gebruiken. Het betekent dat u op Solidity gebaseerde slimme contracten of zelfs andere applicaties op basis daarvan kunt gebruiken.

Sabre-transactiefamilie:

Het is een andere kijk op slimme contracten. In werkelijkheid kunt u dit gebruiken om slimme contracten uit te voeren op virtuele WebAssembly-machines of virtuele WASM-machines. Meer nog, het stelt u in staat om slimme contracten in de keten uit te voeren.

Hyperledger Sawtooth-zelfstudie: laten we de basis leren!

Laten we nu beginnen met de tutorial over Hyperledger Sawtooth. Hier leert u vooral over de basisvereisten voor het opzetten van knooppunten voor het testen van het platform. Meer nog, ik zal later in de gids ook alle essentiële CLI-opdrachten kort uitleggen.

Als je wilt, kun je dit artikel gebruiken als een Hyperledger Sawtooth Tutorial pdf en beter leren over de technologie.

Als je een carrière als Hyperledger Sawtooth-ontwikkelaar wilt nastreven, dan is het uiterst cruciaal om erover te leren.

Laten we hoe dan ook beginnen met de tutorial over Hyperledger Sawtooth.

Zaagtandknooppunt instellen voor testen

Allereerst moet u knooppunten instellen voordat u kunt beginnen met het ontwikkelen van het platform. Daarom kunt u de applicatie uitproberen zodra u het knooppunt heeft ingesteld en het live is. Dus daarvoor moet u transactieverzoeken indienen en de resultaten en de blokgegevens van REST API zien.

De onderstaande methoden zijn in ieder geval vooral geschikt voor typische transactieprocessen, XO- en IntegerKey-families. Als u een nieuwe transactiefamilie kunt schrijven, kunt u deze ook met de methode uitvoeren.

Meer nog, u kunt slechts één Sawtooth-netwerk met één knooppunt installeren en uitvoeren met behulp van drie methoden: een native Ubuntu-installatie, Docker-containers en een virtuele machine met het Kubernetes-cluster.

Als u een Hyperledger Sawtooth-ontwikkelaar bent, moet u extra aandacht besteden aan deze kleine details.

Docker gebruiken

Voor deze tutorial over Hyperledger Sawtooth moet je de onderstaande stappen volgen nadat je een node hebt ingesteld met Docker.

 • Controleer de status van de Sawtooth-netwerkcomponenten.
 • Gebruik verschillende Sawtooth-opdrachten om blokgegevens weer te geven, transacties in te dienen en de algemene status te bekijken.
 • Bekijk ook de Sawtooth-logboeken.
 • Stop het netwerk en reset de Docker-omgeving.

Vereisten

In werkelijkheid heeft u Docker Compose en Docker Engine nodig om deze omgeving te laten werken.

Linux: u moet de nieuwste editie van Docker Composer en Docker Engine voor Linux downloaden.

Windows: u moet de nieuwste editie van Docker Composer en Docker Engine voor Windows downloaden.

macOS: u moet de nieuwste editie van Docker Composer en Docker Engine voor macOS downloaden.

Kubernetes gebruiken

Voor deze tutorial over Hyperledger Sawtooth moet je de onderstaande stappen volgen nadat je een node hebt ingesteld met Kubernetes. In werkelijkheid vereist deze omgeving het gebruik van Minikube voor het implementeren van Sawtooth in een containeromgeving. In feite bevindt het zich in een virtuele machine binnen een lokaal cluster van Kubernetes.

Kortom, u kunt het volgende doen als u de officiële zelfstudie hebt bekeken.

 • Installeer de Minikube en kubectl.
 • Start de Minikube.
 • Start daarna de Sawtooth-applicatie in het Kubernetes-cluster.
 • Sluit vervolgens de Sawtooth-schaalcontainer aan.
 • Gebruik daarna de CLI-opdrachten om transacties in te dienen, de globale status te bekijken en gegevens te blokkeren.
 • Zodra u deze ziet, kunt u de Sawtooth-logboeken bekijken.
 • Hoe dan ook, als u klaar bent, kunt u het netwerk stoppen door het Kubernetes-cluster te verwijderen.

Vereisten

In werkelijkheid heb je Minikube en kubectl nodig die een VM-hypervisor ondersteunen. In dit geval kunt u VirtualBox gebruiken.

Ubuntu gebruiken

Voor deze zelfstudie moet de Hyperledger Sawtooth-ontwikkelaar de onderstaande stappen volgen nadat u een knooppunt hebt ingesteld met Ubuntu 18.04.

 • Begin met het genereren van een gebruikerssleutel.
 • Genereer daarna een root-sleutel.
 • Maak vervolgens het genesisblok.
 • Als u klaar bent, moet u de componenten starten: transactieprocessen, REST API, consensus-engine en validator.
 • Controleer vervolgens de REST API-status.
 • Gebruik daarna de CLI-opdrachten om transacties in te dienen, de globale status te bekijken en gegevens te blokkeren.
 • Zodra u deze ziet, kunt u de Sawtooth-logboeken bekijken.
 • Als u klaar bent, moet u het netwerk stoppen en de ontwikkelomgeving opnieuw instellen.

Vereisten

Hiervoor heb je alleen de Ubuntu 18.04 (Bionic) nodig. Meer nog, het werkt niet op een andere oude versie dan deze.

Hyperledger Sawtooth-zelfstudie: geavanceerde richtlijnen

Een netwerk maken met meerdere zaagtandknooppunten

Dit proces is voornamelijk bedoeld voor het opzetten van meerdere knooppunten en het creëren van een netwerk van netwerk. Daarom kunt u in deze opstelling de echte resultaten van Sawtooth zien met zoveel knooppunten als u wilt. Bovendien is het een uitstekende manier om de schaalbaarheid van uw app te testen.

Bovendien volgt deze, net als de Sawtooth-netwerkconfiguratie met één knoop, ook drie methoden: een native Ubuntu-installatie, Docker-containers en een virtuele machine met Kubernetes-cluster.

Daarom is het in deze Hyperledger Sawtooth-tutorial voor beginners om je alleen de basisrichtlijnen te geven.

Docker gebruiken

Dit proces helpt je voornamelijk bij het opzetten van vijf Sawtooth-knooppunten en het creëren van een ontwikkelomgeving voor je applicatie. In werkelijkheid is elk knooppunt eigenlijk een set Docker-containers. Meer nog, elk knooppunt zal een validator en andere componenten van Sawtooth uitvoeren.

Hoofdzakelijk in hun tutorial, kunt u leren hoe u:

 • Download het Docker Compose-bestand van Sawtooth.
 • Gebruik de cocker-compose om het Sawtooth-netwerk te starten.
 • Controleer de processtatus.
 • Configureer de transactietypen die zijn toegestaan.
 • Maak verbinding met de Sawtooth-schaalcontainer. Leer daarna hoe u de netwerkfunctionaliteiten bevestigt.
 • Als u klaar bent, stopt u het netwerk en stelt u de Docker-omgeving opnieuw in.

Vereisten

U hebt Docker Compose en Docker Engine nodig om deze omgeving te laten werken.

Linux: u moet de nieuwste editie van Docker Composer en Docker Engine (v 1.2.5) voor Linux downloaden.

Windows: u moet de nieuwste editie van Docker Composer en Docker Engine (v 1.2.5) voor Windows downloaden.

macOS: u moet de nieuwste editie van Docker Composer en Docker Engine (v 1.2.5) voor macOS downloaden.

Toevallig heb je de Docker-omgeving niet gereset voor het netwerk met één knooppunt, dan moet je het afsluiten en alle logboeken en gegevens verwijderen.

Kubernetes gebruiken

Dit is een heel belangrijk onderdeel van deze Hyperledger Sawtooth-tutorial voor beginners. In werkelijkheid helpt dit proces u voornamelijk bij het opzetten van vijf Sawtooth-knooppunten en het creëren van een ontwikkelomgeving voor uw applicatie. In werkelijkheid is elk knooppunt eigenlijk een Kubernetes-pod.

Meer nog, elke afzonderlijke pod is een container voor een validator en andere componenten van Sawtooth.

Bovendien kunt u in hun Hyperledger Sawtooth-zelfstudie voor beginners leren hoe u:

 • Installeer de Minikube en kubectl.
 • Start de Minikube.
 • Download de configuratiebestanden.
 • Start daarna de Sawtooth-applicatie in het Kubernetes-cluster.
 • Sluit vervolgens de Sawtooth-schaalcontainer aan.
 • Controleer daarna de netwerkfunctionaliteit.
 • Zodra u deze ziet, configureert u de transactietypen die zijn toegestaan
 • Hoe dan ook, als u klaar bent, kunt u het netwerk stoppen door het Kubernetes-cluster te verwijderen.

Vereisten

Hiervoor heb je Minikube en kubectl nodig die een VM-hypervisor ondersteunen. In dit geval kunt u VirtualBox gebruiken.

Ubuntu gebruiken

Dit is ook een heel belangrijk onderdeel van deze Hyperledger Sawtooth-tutorial voor beginners. In werkelijkheid helpt dit proces u bij het opzetten van een ontwikkelomgeving voor op een Ubuntu-platform. In werkelijkheid is elk hostsysteem eigenlijk een knooppunt waarop een validator en andere componenten van Sawtooth worden uitgevoerd.

Hoofdzakelijk in hun tutorial voor beginners, moet je het volgende doen:

 • Installeer de zaagtand
 • Begin met het genereren van gebruikers- en validatorsleutels.
 • Maak vervolgens het genesisblok en voeg specifieke consensus toe, zoals PoET of PBFT.
 • Als je klaar bent, moet je Sawtooth op elk knooppunt starten.
 • Controleer daarna de netwerkfunctionaliteit.
 • Zodra u deze ziet, configureert u de transactietypen die zijn toegestaan
 • Als u klaar bent, moet u het netwerk stoppen en de ontwikkelomgeving opnieuw instellen.

Vereisten

Toevallig heb je de Ubuntu-omgeving niet gereset voor het netwerk met één knooppunt, dan moet je het afsluiten en alle logboeken en gegevens verwijderen. Anders start uw netwerk van netwerk niet!

Met behulp van de Sawtooth SDK’s

Hier ziet u een samenvatting van alle ondersteunde SDK’s in Sawtooth. U kunt de stabiliteit, volwassenheid en volledigheid van transactieprocessen, ondertekening door klanten en status-deltafuncties zien.

Python JavaScript C++ Gaan Roest Snel Java
Transactieverwerker Compleet? Nvt
Stabiele API? Nvt
Looptijd 1 2 3 1 1 Nvt 3
Klant ondertekenen Compleet?
Stabiele API?
Looptijd 1 1 3 1 1 3 3
Staatsdelta Compleet? Nvt
Stabiele API? Nvt
Looptijd 1 2 3 1 1 Nvt 3

Abonneren op evenementen

Welnu, alle blokken zijn aan de blockchain vastgemaakt, dus elke ontwikkelaar heeft mogelijk informatie nodig over bepaalde gebeurtenissen voor de applicaties. Daarom hebt u gebeurtenissen nodig om deze informatie over een nieuw blok of een nieuwe vork door te geven.

Maar u moet toepassingsspecifieke gebeurtenissen opnemen. In werkelijkheid kunnen voornamelijk aangepaste transactiefamilies ervoor zorgen dat u op bepaalde evenementen bent geabonneerd.

Als uw applicatie zich abonneert op bepaalde evenementen, kunt u het volgende doen –

 • Abonneer u op bepaalde evenementen die van invloed zijn op uw applicatie of de blockchain
 • Geef informatie door aan de klanten over de uitvoering van de transactie zonder de gegevens in staat op te slaan
 • Volg gebeurtenissen vanaf een specifiek punt in het netwerk over statusveranderingen om informatie te verzamelen

In werkelijkheid kan uw applicatie informatie over bepaalde gebeurtenissen opslaan voor later gebruik of om onmiddellijk te reageren.

Belangrijke zaagtand-CLI-opdrachten

Er zijn enkele belangrijke Sawtooth CLI-opdrachten die u moet leren kennen voordat u dit platform gaat gebruiken. Ik zal ze hieronder kort uitleggen.

 • Zaagtandpartij

Dit is een commando waarmee u de informatie over de batches op het netwerk kunt zien. Meer nog, u kunt batches ook indienen bij de validator met behulp van de REST API.

Notitie: Een batch is eigenlijk een groep transacties die onderling afhankelijk zijn en de atomaire eenheid van verandering in het netwerk.

 • Zaagtandblok

In werkelijkheid kunt u deze opdracht gebruiken om de informatie over de blokken op het platform te zien.

 • Sawtooth identiteit

“Sawtooth identity” is een commando waarmee u kunt zien welke rollen knooppunten spelen op het platform. Bovendien kunt u ook nieuwe rollen maken, nieuw beleid instellen, enzovoort.

 • Zaagtand-peer

In werkelijkheid laat deze opdracht je het adres zien van een bepaalde validator-peer.

 • Zaagtand instellingen

Als je de waarde van de on-chain-instelling wilt bekijken, kun je de opdracht ‘Sawtooth-instellingen’ gebruiken.

 • Zaagtandstaat

In werkelijkheid kunt u deze opdracht gebruiken om de informatie van de vermeldingen in de huidige staat te zien.

 • Zaagtandstatus

U kunt deze opdracht gebruiken om de informatie met betrekking tot de status van de validator te zien.

 • Zaagtandtransactie

Als u de informatie over de transacties wilt zien, kunt u dit commando gebruiken.

 • Zaagtand-validator

Met deze opdracht kunt u eenvoudig het gedrag van de validators beheren.

 • sawadm

De opdracht “sawadm” is voornamelijk bedoeld voor administratieve rollen. Meer nog, u kunt dit gebruiken om een ​​validatorsleutel te maken wanneer u het platform instelt. U kunt ook het genesisblok maken.

 • sawnet

In werkelijkheid kunt u deze opdracht gebruiken om te communiceren met alle knooppunten van het netwerk.

 • zaagset

Dit is vooral geschikt voor instellingsvoorstellen. Welnu, met Sawtooth kun je eigenlijk alle instellingen op een ketting opslaan. Met deze opdracht kunt u dus voorstellen bekijken, maken en op voorstellen stemmen. Meer nog, u kunt ook instelwaarden voor het genesisblok ontwikkelen.

 • instellingen-tp

In werkelijkheid biedt deze opdracht u een methodologie in de instellingentransactieprocessor voor het opslaan van configuratiegegevens in de keten.

Hyperledger Sawtooth domineert de industrieën

We hebben het eindpunt bereikt van onze Hyperledger Sawtooth-tutorial. Hoe dan ook, ik heb alle informatie verzameld die je nodig hebt om je op weg te helpen met Hyperledger Sawtooth. Meer nog, je hebt misschien extra hulp nodig bij de tutorial, dus ik raad je aan om hun officiële tutorial te bekijken voor een meer beschrijvende benadering.

Als je wilt, kun je dit artikel ook bewaren als een Hyperledger Sawtooth tutorial pdf voor latere studiedoeleinden.

Als je op zoek bent naar digitale transformatie van blockchain, dan raad ik je aan om ook onze blockchain-cursussen te bekijken.

Onze cursussen zitten boordevol richtlijnen voor blockchain-transformatie en ik weet zeker dat u deze cursussen meer dan nuttig zult vinden. Dus bekijk ze nu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map