Hyperledger-zelfstudie: de ultieme gids

Enterprise blockchain-projecten worden met de dag populair. Als gevolg hiervan zijn steeds meer ondernemingen geïnteresseerd in het leren over enterprise blockchains. In werkelijkheid is Hyperledger een van de populaire blockchain-platforms voor bedrijven op de markt. Als gevolg hiervan zijn velen van jullie op zoek naar een Hyperledger-zelfstudie om aan de slag te gaan.

Helaas staat het internet vol met valse informatie en informatie die geen diepte biedt. Het wordt dus erg moeilijk om een ​​solide bron te vinden voor de Hyperledger-zelfstudie. Daarom breng ik je de bomvolle Hyperledger-tutorial om je te helpen begrijpen hoe de technologie werkt.

Dus laten we beginnen.

Hyperledger-zelfstudie: wat is Hyperledger?

Linux Foundation kwam met het concept van Hyperledger. Het is een overkoepelend project en ook open-source. Meer nog, het wordt geleverd met tal van gratis tools en frameworks die u kunt uitproberen. Kortom, deze tools, bibliotheken zijn gemaakt voor ondernemingen en ontwikkelaars om hen te helpen op basis daarvan een nieuwe blockchain-oplossing te bouwen.

Je krijgt ook toegang tot een zeer grote gemeenschap die je zal helpen bij het ontwikkelen van nieuwe revolutionaire technologieën. Hoe dan ook, Hyperledger is in 2015 ontstaan ​​en heeft een lange weg afgelegd met 15 nieuwe projecten eronder.

Momenteel zijn er echter maar 4 projecten actief. Als u hier meer over wilt weten, moet u de Hyperledger-zelfstudie gebruiken. Laten we de basisprincipes van dit platform eens bekijken in deze Hyperledger-zelfstudiegids.

hyperledger zelfstudie

Waarom heeft de Linux Foundation dit project gemaakt??

Je moet je afvragen waarom Linux Foundation echt met het concept op de proppen kwam, wat was de behoefte? Nou, blockchain-technologie kwam in 2008 van Bitcoin. Het kreeg echter pas later grip.

Ook al was het toen nog maar een op cryptocurrency gebaseerde technologie, al snel waren velen meer dan geïnteresseerd in de onderliggende technologie – blockchain.

Tot nu toe was er echter geen werkbare integratie van de technologie in een spannende oplossing. Zo begonnen bedrijven zich af te vragen hoe ze tot snellere innovatie konden komen.


Dus begonnen ze samen te werken en aan projecten te werken, en op deze manier konden ze veel tijd besparen en veel sneller een werkbare oplossing bedenken.

In de Hyperledger-zelfstudie voor ontwikkelaars zul je weten hoe Linux Foundation de stap heeft gezet en het project met andere bedrijven heeft opgezet om de populariteit van blockchain te stroomlijnen en de wereld te veranderen. Zo begonnen de bedrijven oplossingen te ontwikkelen die andere bedrijven konden gebruiken en het bedrijfsmodel konden accepteren.

En waarom zouden ze niet? Blockchain had veel voordelen in vergelijking met oude gecentraliseerde modellen. Een gedecentraliseerde norm zou betekenen dat er geen discrepanties of machtsmisbruik zouden zijn. Meer nog, alles zou transparant zijn.

Hoe dan ook, ze hebben tot nu toe meer dan 250 organisaties samengewerkt en onlangs werkten ze samen met een ander consortium Enterprise Ethereum Alliance om een ​​ander soort technologie op te nemen.

Waarom open source?

Ik bedoel, ze hadden het hele project of andere projecten eronder op de markt kunnen brengen en er heel veel geld aan kunnen verdienen. Maar ze maakten van de codes van elk van hun projecten een openbaar bezit. Maar waarom? Kortom, omdat propriëtaire technologieën niet alle voordelen bieden die een open-sourceplatform met zich meebrengt.

In veel gevallen vergrendelen de leveranciers het systeem als iemand probeert wijzigingen aan te brengen in hun codebase. Meer nog, ze zijn zelfs als een vergoeding, en soms kan dat mensen ontmoedigen om het te gebruiken.

Aan de andere kant zijn open-source technologieën open en kunnen ontwikkelaars er wijzigingen in aanbrengen. Het ontwikkelen of toevoegen van nieuwe functies gaat dus extreem sneller. Meer nog, het geeft ook ruimte voor nieuwe innovaties.

Het is dus logisch om er een open-sourceproject van te maken, aangezien het primaire doel is om blockchain voor iedereen toegankelijk te maken.

Het is ook een populaire methode en ook betrouwbaar. Als gevolg hiervan krijgen open-sourceplatforms meer exposure.

Laten we hun architectuur eens bekijken in de Hyperledger-zelfstudie voor de beginnershandleiding hierna.

Hyperledger-zelfstudie voor beginners: de architectuur

Modulair ontwerp

Alle projecten onder Hyperledger hebben een modulair ontwerp. Kortom, het modulaire ontwerp zorgt ervoor dat alle frameworks op alle mogelijke manieren uitbreidbaar zijn. Hoe dan ook, ze gebruiken doorgaans gemeenschappelijke standaarden in bouwstenen die geschikt zijn voor elk soort scenario.

Meer nog, de modulaire structuur helpt bij de zelfstudie van Hyperledger-ontwikkelaars, omdat ze ermee kunnen experimenteren zonder alle andere codes te beïnvloeden.

Het is een geweldige strategie bij het maken van de gedistribueerde grootboeken, omdat u elk ander eerder gebouwd model kunt hergebruiken. Kortom, deze modules hebben grootboekopslag, consensus, slimme contracten, cryptografie, beleid en communicatie.

Laten we eens kijken naar de volgende in deze Hyperledger-zelfstudie voor beginnershandleiding.

Extreem veilig platform

Het is een van de belangrijkste factoren van elk type blockchain-platform. In veel gevallen hebben ondernemingen te maken met een hoog niveau van gevoelige informatie. En die informatie heeft absoluut een hoog beveiligingsniveau nodig.

Maar het kan moeilijk worden om volledige beveiliging te behouden als u te maken heeft met veel gegevensstromen en codebases. Hyperledger introduceert dus een nieuwe vorm van beveiliging door gebruik te maken van de onveranderlijkheid en gedecentraliseerde aard van de blockchain.

Volgens de ontwikkelaarshandleiding van Hyperledger worden al hun projecten grondig getest om eventuele mazen in het systeem te achterhalen. Zo zorgt het ervoor dat geen enkele hacker toegang kan krijgen tot het netwerk en uw gegevens kan manipuleren.

Sterker nog, volgens hun zelfstudie voor ontwikkelaars van Hyperledger hebben ze ook extra beveiligingslagen om u te helpen het krachtig te benutten.

Een ander goed nieuws is dat al hun codebases regelmatig worden gecontroleerd om eventuele discrepanties daarin te zien. Als ze er een weten te vinden, is het onmiddellijk opgelost.

Laten we eens kijken naar de volgende in deze Hyperledger-zelfstudie voor beginnershandleiding.

Interoperabel

Blockchain-technologie moet interoperabel zijn om in elk aspect van ons leven te komen. Zonder interoperabiliteit is er echter geen kans dat het werkt. Dus als meerdere netwerken met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen, kunnen ze allemaal efficiënter werken.

Daarom wil Hyperledger interoperabiliteit introduceren om alle applicaties en andere contracten draagbaar te maken op elk type apparaat. Meer nog, het zou al onze industrieën verbinden in één hub waar alles met elkaar is verbonden.

Door de onderling verbonden datastromen te gebruiken, zou de efficiëntie omhoogschieten en zou het ook veel tijd besparen.

Cryptocurrency-agnostisch

Het beste van dit platform is dat het geen enkele vorm van cryptocurrency heeft om het systeem te laten draaien. Kortom, op andere platforms zie je een vorm van token of cryptocurrency die ze gebruiken om bepaalde functies van het netwerk te gebruiken.

Maar niet in Hyperledger. In werkelijkheid zijn alle projecten eronder cryptocurrency-agnostisch. Maar waarom dan? Nou, omdat Hyperledger gelooft in de kerntechnologie en geen cryptocurrencies op het platform wil beheren.

Aangezien veel van de ondernemingen mogelijk een digitale vorm van geld nodig hebben, bieden ze u de mogelijkheid om uw eigen token op het platform uit te geven.

Hoogwaardige API-ondersteuning

Volgens de ontwikkelaarshandleiding van Hyperledger bevatten al hun projecten hoogwaardige API-ondersteuning. Meer nog, elke afzonderlijke API van hun oplossingen biedt de beste van de beste functies, en ze zijn allemaal compatibel met interoperabiliteit.

Hoe dan ook, Hyperledger-API’s helpen u te communiceren met hun kernnetwerk vanuit elk extern clientprogramma en netwerk.

Het belangrijkste is dat het helpt om alle gedistribueerde grootboeken goed te laten bloeien en in staat te zijn om vele andere gebruiksscenario’s aan te kunnen.

Hyperledger-zelfstudie: vier projecten om uit te checken

Aangezien Hyperledger momenteel slechts vier actieve projecten heeft, moet u hiervan op de hoogte zijn om ze te kunnen gebruiken. Dus ik zal je hun tutorials een voor een geven. Dus laten we beginnen!

Hyperledger-stof

Hyperledger Fabric is een modulair gedistribueerd grootboeknetwerk dat ontwikkelaars de hoogste kwaliteit aan applicaties biedt. Het beste is dat u met de hulp van Hyperledger flexibiliteit, schaalbaarheid, vertrouwelijkheid en veerkracht krijgt.

Hoe dan ook, wat uw bedrijf ook is of in welke branche u ook werkt, Fabric kan u daar zeker bij helpen.

In werkelijkheid maakt Fabric-architectuur gebruik van programmeertaal voor algemene doeleinden, en dat maakt dit platform volledig vrij van native tokens.

Omdat Fabric de meest populaire is van alle andere actieve projecten van Hyperledger, biedt het een diverse community om je te helpen.

Modulariteit

Elk element in Hyperledger Fabric is modulair. Dus als u een inplugbaar consensus- of identiteitsbeheersysteem heeft, kunt u er gemakkelijk een zakelijke use case van maken.

Kortom, het platform bevat de volgende modules –

 • Diensten bestellen: Hiermee kunnen de knooppunten een transactie bestellen en vervolgens verzendt het systeem deze naar andere knooppunten. Ook deze module is insteekbaar.
 • Lidmaatschapsdienstverleners: Het biedt u de mogelijkheid om cryptografische identiteiten aan te maken voor de leden op het platform. Ook deze module is insteekbaar.
 • Peer-to-peer roddelservices: Het is optioneel, maar het helpt om de uitvoer van elk blok over alle andere knooppunten te verdelen.
 • Slimme contracten: In werkelijkheid stelt deze optie u in staat om slimme contracten uit te voeren in een gesloten omgeving.

Functionerende slimme contracten

Slimme contracten in Hyperledger Fabric worden kettingcode genoemd. Bovendien is het bedrijfslogica en een beetje anders dan typische slimme contracten. In deze gaat het van uitvoeren, bestellen en valideren.

Het betekent dat het eerst een transactie zal uitvoeren en de geldigheid ervan zal controleren. Vervolgens plaatst het de bestelling in het consensusprotocol. Nadat de validatie is bevestigd, volgt het de specifieke regels van het contract en voert dat uit. Met het nieuwe ontwerp kan het project gemakkelijk opschalen en de prestaties verbeteren.

Zelfstudie voor ontwikkelaars van Hyperledger Fabric

Vereisten

Voordat u het platform gebruikt, moet u bepaalde voorwaarden op uw apparaat installeren. Zonder deze vereisten kunt u de Hyperledger Fabric op uw apparaat niet gebruiken.

Git installeren

Allereerst moet je de nieuwste versie van git downloaden en installeren. Voor het geval u problemen ondervindt met het uitvoeren van curl-opdrachten.

CURL installeren

Volgens de Hyperledger Fabric-zelfstudie voor ontwikkelaars, als u nog steeds problemen ondervindt bij het uitvoeren van curl-opdrachten vanuit de doc-bestanden, download dan de nieuwste versie van de cURL-tool en installeer deze.

Docker en Docker Compose

Volgens de ontwikkelaarshandleiding van Hyperledger Fabric moet u alle volgende software installeren om te werken of te ontwikkelen in Hyperledger Fabric:

Voor Windows 10, * nix of macOS heb je Docker-versie 17.06.2-ce of hoger nodig.

Voor oudere versies van Windows moet u Docker Toolbox opnieuw installeren en Docker-versie 17.06.2-ce of hoger.

Volgens de ontwikkelaarstutorial van Hyperledger Fabric zal de Docker Toolbox ook de Docker Compose installeren wanneer je de Docker voor Windows of Mac installeert. Maar als u het al had geïnstalleerd, moet u controleren of u versie 1.14.0 of hoger hebt geïnstalleerd of niet.

Als je dat niet hebt, is het raadzaam om de meest recente versie ervan te installeren.

Hyperledger Indy

De Hyperledger Indy-architectuur is een uniek model in de blockchain-niche. In werkelijkheid is het ook een gedistribueerd grootboek dat wordt geleverd met een heleboel herbruikbare componenten, tools en bibliotheken. Meer nog, dit platform is speciaal gemaakt voor op identiteit gebaseerde oplossingen.

Zo kan iedereen dit platform gebruiken voor organisaties, administratieve domeinen en applicaties. Het betekent dat je de volledige controle hebt over je eigen identiteit en dat niemand die op enigerlei wijze kan controleren.

Als u echter niet geautoriseerd bent in organisaties, kunnen ze uw toegang weigeren, maar ze kunnen niet beweren dat u een nep-ID heeft.

Bedrijven kunnen dit platform hoe dan ook gebruiken om op één enkele bron van waarheid te vertrouwen, aangezien elk document op het platform wordt geverifieerd.

Een ander pluspunt is dat u ervoor kunt kiezen om alleen de informatie die nodig is openbaar te maken en andere informatie geheim te laten.

Hoofdkenmerken van Hyperledger Indy

 • Zelf-soevereiniteit: Op het platform kunt u eventuele artefacten in het grootboek opslaan. Meer nog, alle artefacten zullen cryptografische coderingen hebben om ze te beveiligen. Niemand anders dan u kan uw identiteit verwijderen of er wijzigingen in aanbrengen.
 • Privacy: U heeft de volledige privacy van uw documentatie. Daarom biedt het platform privacy-opties en laat geen spoor van gegevens achter die u met het ene platform met het andere kunnen verbinden als u dat niet wilt.
 • Controleerbare claims: Wanneer u nieuwe documentatie probeert te claimen, zoals geboorteaktes, licenties, enz., Heeft u aanvullend bewijs nodig dat u bent wie u beweert te zijn. Hoe dan ook, als iemand hier toegang toe krijgt, kunnen ze deze gemakkelijk manipuleren. Indy gebruikt dus nulkennisbewijzen om bepaalde gegevens openbaar te maken zonder het volledige document te onthullen.
 • Geen hacks: Volgens de Hyperledger Indy-zelfstudie kan niemand toegang krijgen tot uw bestanden. In werkelijkheid zijn de gecentraliseerde servers niet voldoende om uw documentatie te beveiligen. Als gevolg hiervan vinden er elke dag veel identiteitsdiefstallen plaats. Maar met Indy, elk afzonderlijk document dat eenmaal in het grootboek is opgenomen, blijft in het grootboek.

Hyperledger Indy-zelfstudie

Developer Setup

Er zijn alleen bepaalde scripts voor ontwikkelaars, en deze zullen de ontwikkelaars helpen bij het opzetten van een omgeving. Helaas zijn deze scripts alleen voor Ubuntu. Het kan dus wel of niet werken in Windows.

Wat je nodig hebt

Python 3.5 om met de codebase te werken.

Volgens de Hyperledger Indy-tutorial wordt het aanbevolen om de virtuele Python-omgeving te gebruiken voor het ontwikkelingsproces.

Je hebt ook pytest nodig voor integratie en unit-testen.

Vervolgens moet u enkele afhankelijkheden installeren om de code uit te voeren.

Snelle installatie op Ubuntu 16.04

Als u een snel installatieproces voor Ubuntu 16.04 wilt, moet u hun document bekijken. Het enige dat u hoeft te doen, is hun instructies een voor een volgen en u bent klaar.

Gedetailleerde instellingen

Python

Om Python 3.5 in te stellen, moet je dev-setup / ubuntu / setup_dev_python.sh script gebruiken. Het zal snel Python 3.5, virtuele omgeving en pip op Ubuntu installeren.

Ubuntu

Voer eerst de sudo add-apt-repository ppa: deadsnakes / ppa uit

Vervolgens sudo apt-get update

Als u Ubuntu 14 gebruikt, moet u om python 3.5 te installeren de sudo apt-get install python3.5 uitvoeren. Hoe dan ook, Python zou op de Ubuntu 16 moeten staan, maar het is er niet, je hoeft het ook te installeren.

Mac

Volgens de Hyperledger Indy-zelfstudie volgt u voor Mac-installatie de onderstaande instructies:

Download het Python 3.5.0-pakket of de laatste versie. Dan moet je het installeren.

In ieder geval, als je een homebrew-fan bent, kun je een brouwcommando gebruiken om het ook te installeren – brew install python3

ramen

Download voor Windows-installatie de nieuwste build voor Windows en installeer deze. Het is supergemakkelijk.

Er zijn andere aanvullende instructies om het netwerk op te zetten. Bekijk hun Dev-tutorial om daar meer over te weten.

Hyperledger Iroha

Hyperledger Iroha is een andere goede toevoeging aan de familie van het Hyperledger-project. In werkelijkheid hebben ontwikkelaars dit platform gemaakt voor eenvoudige integratie in de bedrijfsomgeving.

Hoe dan ook, Iroha werd actief na de Sawtooth- en Fabric-platforms in 2016. Soramitsu was het toonaangevende bedrijf dat deze oplossing ontwikkelde met de hulp van Colu, Hitachi en NTT Data.

Eigenschappen van Iroha

Eenvoudig in te zetten en te onderhouden. Er is geen extra complexiteit van de architectuur die moeilijk te bevatten is.

Ontwikkelaars kunnen veel bibliotheektoegang gebruiken. In feite bevatten deze bibliotheken scripts en verschillende modules die u kunt gebruiken.

Elke vorm van toegang op het platform hangt af van de rol van de gebruiker. Dus als uw rol u ervan weerhoudt gevoelige informatie te zien, kunt u deze niet zien.

In werkelijkheid is het volledige ontwerp van het platform volledig modulair en plugbaar. Dat betekent dat u elke functie kunt aansluiten en gebruiken.

Meer nog, je kunt het grootboek ook bevragen op basis van bepaalde commando’s en de resultaten op basis daarvan scheiden.

Het wordt ook geleverd met een systeem voor activa- en identiteitsbeheer om u te helpen alleen geautoriseerde knooppunten op het platform toe te staan.

Kwaliteitscontrole

Volgens de Hyperledger Iroha-tutorial hebben ze drie niveaus van kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat hun platform robuust is. Dit zijn –

Betrouwbaarheid: dit niveau behandelt de fouttolerantie van het systeem, samen met het herstelproces in geval van calamiteiten.

Prestaties: volgens de Hyperledger Iroha-zelfstudie behandelt dit niveau het tijdgedrag van het platform samen met het gebruik van bronnen.

Bruikbaarheid: hier heeft u bescherming tegen gebruikersfouten, passende herkenbaarheid en leerbaarheid.

Gebruik gevallen van Iroha

 • Controleerbare certificaten van onderwijsinstellingen en gezondheidszorg
 • Grensoverschrijdende overdrachten.
 • Diverse financiële applicaties voor accountantscontrole en privacy.
 • Identiteitsbeheer om gebruikersrechten te behouden.
 • Beheer van de toeleveringsketen in realtime.

Hyperledger Iroha-zelfstudie

In de zelfstudie leert u hoe u het netwerk start, transacties maakt en de gegevens controleert. Voor een eenvoudige oplossing moet u Docker gebruiken.

Vereisten

Het is duidelijk dat de voorwaarden zal een apparaat bevatten waarop de Docker is geïnstalleerd. Als je het niet hebt geïnstalleerd, kijk dan op hun website en download het. Meer nog, u kunt het ook helemaal opnieuw bouwen en een aangepast knooppunt maken. Als je daar meer in geïnteresseerd bent, moet je hun Building Iroha-gedeelte eens bekijken.

Iroha Node starten

Een Docker-netwerk maken

Volgens de Hyperledger Iroha-zelfstudie heb je de PostgreSQL-database nodig om deze uit te voeren. Begin dus met het maken van een Docker-netwerk, zodat Postgres en Iroha op hetzelfde netwerk kunnen draaien. U kunt het een naam geven zoals u wilt.

PostgreSQL-container starten

Vervolgens moet u de PostgreSQL in een container uitvoeren, verbinding maken met het netwerk en de poorten voor communicatie ophalen.

Als je Postgres op de standaardpoort hebt uitgevoerd, zoek dan een vrije poort om PostgreSQL uit te voeren.

Blockstore creëren

Verder moet je een permanent volume maken om alle bestanden te verzamelen, en dat zou de Blockstore zijn.

De configuratiebestanden voorbereiden

Voor het configureren van het netwerk heb je een configuratiebestand nodig, een generator die sleutelparen genereert voor de knooppunten, veel peers en het genesisblok. Volgens de Hyperledger Iroha-zelfstudie kun je de codes gewoon van Github klonen omdat het sneller is.

Iroha Container starten

Zodra u het pad naar de bestanden hebt gevonden, bent u klaar om de Iroha-container te starten.

Hyperledger zaagtand

Sawtooth is eigenlijk een blockchain-pak voor het ontwikkelen, uitvoeren en maken van nieuwe gedistribueerde grootboeken.

Het biedt slimme contracttoepassingen voor bedrijven. Meer nog, de algehele architectuur is volledig modulair en geschikt voor elke industriële omgeving, net als Fabric. Het wordt geleverd met veel functies, zoals u kunt de consensus tijdens een transactie wijzigen, u krijgt ook toegang tot het bewijs van verstreken tijd dat BFT is.

Volgens de Hyperledger Sawtooth-zelfstudie krijgt u ook transactiefamilies waarin elk afzonderlijke taken heeft, en kunt u ook meer faciliteiten creëren om andere functies in het netwerk uit te voeren.

Een van de beste eigenschappen is dat het EVM-compatibiliteit biedt samen met parallelle transacties. In werkelijkheid scheelt het veel tijd.

Hyperledger Sawtooth-zelfstudie

Allereerst moet u een lokaal knooppunt instellen voor het Sawtooth-platform. Het is nodig omdat u het nodig heeft om te testen. Nadat het knooppunt actief is, kunt u transacties bestellen en de gegevens uit de blokken halen en aangeven hoe het werkt.

In feite haal je informatie op van de Sawtooth REST API en HTTP. Voor het installeren en uitvoeren van slechts één knooppunt in het netwerk, moet u een vooraf gebouwde Docker-container gebruiken, een Kubernetes-cluster in de VM op uw apparaat.

Docker gebruiken voor een enkel zaagtandknooppunt

Volgens de Hyperledger Sawtooth-tutorial moet je de status van de componenten controleren. Vervolgens moet u Sawtooth-opdrachten gebruiken om transacties aan te vragen, de globale status te bekijken en blokgegevens weer te geven.

Bekijk daarna de logboeken en stop vervolgens het netwerk en reset de Docker-container.

Na het voltooien van deze Hyperledger Sawtooth-zelfstudie, hebt u toegang tot de ontwikkelomgeving van het platform.

U kunt het ook doen met Kubernetes en Ubuntu. Kijk daarvoor bij hun ambtenaar documentatie.

Om meerdere knooppunten in het netwerk te gebruiken, bekijk hun documentatie ben ermee bezig.

Eindnoot

Hyperledger is een van de enterprise blockchain-projecten op de markt die momenteel de niche domineert. Daarom zijn steeds meer mensen enthousiast om over technologie te leren, van marktleiders tot ontwikkelaars. Met behulp van deze Hyperledger-zelfstudiegids kunt u er dus gemakkelijk over leren.

Als je meer wilt weten over de implicaties in de ondernemingen, bekijk dan onze Enterprise Blockchain-cursus, omdat deze je helpt dingen op een eenvoudige manier te leren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map