ICO-communitymanager: het belang van de rol in uw ICO

Lanceert u uw Initial Coin Offering (ICO) voor uw blockchain-cryptoproject? Vanwege advertentiebeperkingen bent u sterk afhankelijk van uw ICO-communitymanager. In dit artikel leg ik de ICO-communitymanagerrol en vereiste skillset uit.

Uw ICO-marketingstrategie hangt af van de ICO-communitymanager:

ICO-marketing is volledig digitaal. In 2018 zijn er echter nieuwe uitdagingen ontstaan.

Google, Facebook, Twitter en LinkedIn hebben ICO-advertenties allemaal verboden. Zelfs MailChimp, de populaire e-mailmarketingserviceprovider, heeft ICO-e-mailmarketing verboden. U kunt nog steeds pay-per-click (PPC) -advertenties voor uw ICO weergeven op populaire crypto-nieuws- of blogsites, maar uw marketing moet zich richten op community-outreach.

U moet cryptogemeenschappen betrekken in verschillende chat-apps, sociale mediakanalen en online forums. Beleggers nemen de mening van cryptogemeenschappen zeer serieus. Hoe u deze deskundige gemeenschap betrekt, bepaalt hoe investeerders uw ICO ontvangen. U kunt er meer over lezen in dit artikel ‘Beginnershandleiding: hoe u een geweldige ICO-marketingstrategie maakt’.

Jij en ontwikkelaars zullen het erg druk hebben in aanloop naar de ICO en later. De productontwikkeling en het bereik van potentiële zakenpartners zijn te belangrijk, u kunt deze niet delegeren. Aan de andere kant is het betrekken van cryptogemeenschappen een fulltime baan die je niet kunt negeren.

Probeer het niet allemaal zelf te doen. Als u onvoldoende middelen aan deze taak toewijst, zal uw ICO-marketing niet van de grond komen. Je hebt een ervaren ICO-communitymanager of een team nodig om cryptogemeenschappen zinvol te betrekken.

Wat doet een ICO-communitymanager??

Een ICO-communitymanager betrekt cryptogemeenschappen in verschillende chat-apps, sociale mediaplatforms en online forums. De taak omvat het maken van boeiende en inzichtelijke berichten over uw project. De communitymanager moet ook deelnemen aan discussiethreads die relevant zijn voor uw project en vragen beantwoorden. Het doel is om het vertrouwen in uw project te vergroten en het de juiste dekking te geven.

Er zijn veel platforms en uw marketingbudget bepaalt op hoeveel en welke u target. Uw ICO-communitymanager moet zich echter ten minste op de volgende kanalen richten:

 • Telegram: deze gecodeerde chat-app is erg populair in de cryptocommunity. Crypto-enthousiastelingen houden van de gecodeerde ‘geheime chat’ -functie in deze app. De berichtgeving is hier direct en to-the-point. Het perfectioneren van uw marketingboodschap hier helpt u ook met uw berichtenuitwisseling voor andere platforms.
 • Slack: nog een zeer populaire samenwerkingstool plus berichten-app waar de cryptogemeenschappen dol op zijn.
 • Reddit: het beheren van de Reddit-community is het moeilijkste deel van het werk van de ICO-communitymanager. De gemeenschap hier is zeer deskundig en stelt zeer gerichte vragen. Als uw ICO-communitymanager het vertrouwen van deze community kan winnen, beschouw het dan als een grote mijlpaal in uw ICO-marketing! De meeste investeerders zullen hier discussies over uw project bekijken.
 • Quora: De ICO-communitymanager moet hier regelmatig inhoud van goede kwaliteit posten. De community is goed geïnformeerd en het is belangrijk om hun vertrouwen te winnen met actuele inhoud van hoge kwaliteit.
 • Facebook: je kunt hier niet meer adverteren, maar er zijn nog steeds cryptopagina’s en groepen, en de communitymanager zou daar inhoud moeten posten.
 • Twitter: geen advertenties meer, maar de communitymanager moet minstens drie keer per dag relevante inhoud tweeten en hashtags gebruiken. Twitter is erg populair bij cryptoliefhebbers.
 • LinkedIn: zeer deskundige crypto-experts gebruiken LinkedIn nog steeds, hoewel advertenties zijn verboden. Er zijn professionele groepen op blockchain en crypto waaraan de communitymanager moet deelnemen en die moet worden bijgewerkt met kwaliteitsinhoud.
 • Steemit: het is net als Reddit, en het wordt steeds populairder. De communitymanager moet inhoud van goede kwaliteit plaatsen en op vragen reageren.
 • BitcoinTalk: het is het grootste forum exclusief voor de blockchain-crypto-gemeenschap. Dit is erg belangrijk voor uw communitymanager. Dit regelmatig bijwerken met inhoud van hoge kwaliteit en in contact komen met anderen vereist inspanning, maar de beloning is knap.
 • Gemiddeld: uw communitymanager moet hier regelmatig inhoud van hoge kwaliteit plaatsen. Veel cryptoliefhebbers vinden het net zo belangrijk als Quora.

De vaardigheden en competenties van een ICO-communitymanager:

ICO Community Manager-vaardigheden

Om uw ICO met succes te lanceren en het bereik met de gemeenschap later te behouden, heeft de gemeenschapsmanager de volgende vaardigheden en competenties nodig:


 • Resultaatgericht: de ICO-communitymanager moet KPI’s en benchmarks vaststellen voor de prestaties van verschillende campagnes in de richting van doelen.
 • Ervaren en flexibel: de ICO-communitymanager moet de eerste hand ervaring hebben met deze platforms en forums. De ICO-communitymanager moet snel naadloos overschakelen van het ene platform naar het andere.
 • Kennis: de communitymanager moet blockchain en crypto-ruimte goed kennen. Kennis van de industrie is ook van cruciaal belang. Veel blockchain-projecten richten zich op specifieke brancheproblemen en daar draaien vragen om. Crypto-communities zijn goed geïnformeerd en als de communitymanager dat niet is, zullen ze het binnen de kortste keren weten!
 • Toewijding: dit is een 24 × 7-baan omdat ICO-investeerders van over de hele wereld komen. De ICO-communitymanager moet met hen in contact komen, ongeacht de tijdzone. Overweeg een bureau in te huren om de werkdruk te beheren. De werkdruk is zwaar, zelfs na ICO. Er is een aanzienlijke behoefte aan community-outreach na de ICO. Crypto ICO-nieuws komt snel naar voren en de communitymanager moet er bovenop blijven. Overweeg nogmaals een bureau in te huren!
 • Geduld: veel investeerders zijn nieuw, en kunnen dezelfde vraag herhaaldelijk stellen. Ook krijgen de communitymanagers vaak vragen over premieprogramma’s en airdrop. Geduld staat hier centraal!
 • Communicatie: verschillende forums hebben verschillende berichtstijlen nodig, maar de communitymanager moet de kernboodschap overal communiceren. Dit vereist een hoge mate van communicatieve vaardigheden.
 • Taal: elke update en reactie moet de juiste grammatica en spelling hebben. Overweeg om de taalvaardigheid te testen voordat u een communitymanager inhuurt. Afhankelijk van uw doelregio’s heeft u mogelijk verschillende communitymanagers nodig voor verschillende talen. Agentschappen kunnen helpen.

Aan boord van de juiste ICO-communitymanager voor het succes van uw ICO:

U moet denken vanuit het perspectief van uw investeerders. Ze kennen u niet en hebben informatie over uw project nodig voordat ze investeren. Afgezien van uw website en whitepaper, zijn hun belangrijkste bronnen cryptogemeenschappen. Lees hoe ICO-investeerders zich voorbereiden in dit artikel “Beginnershandleiding: hoe deel te nemen aan een ICO?”

Uw ICO-communitymanager is de sleutel voor u om de vereiste informatie bij uw investeerders te krijgen. Snijd hier geen bochten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map