Implementatiehandleiding voor blockchain: geef uw bedrijf meer mogelijkheden

Dit uitgebreide artikel leidt u naar de juiste blockchain-implementatie voor uw bestaande of nieuwe zakelijke inspanningen – met branche-achtige use-cases en risicofactoren om op te letten.

De steeds groeiende behoefte aan de nieuwe technologie genaamd “Blockchain” zal revolutionaire veranderingen in onze levensstijl teweegbrengen. Niet alleen gewone mensen doen het goed om ervan te weten, maar veel technisch onderlegde bedrijven zijn al begonnen te investeren in blockchain-implementatie.

De meer prominente verwarring die op de markt op de loer ligt, is echter: “Hoe kan ik blockchain gebruiken om mijn bedrijf van brandstof te voorzien?” De verwarring is redelijk te verwachten. Blockchain is nog steeds een van de nieuwe onderwerpen aan de horizon waar velen niets van weten.

Volgens de recente Gartner-enquête in 2018 is 23% van de bedrijven al bezig met het implementeren van blockchain-technologie. Onder hen spelen verzekeringsmaatschappijen en financiële industrieën een leidende rol. Nog eens 43% van de bedrijven is erin geïnteresseerd, maar heeft eigenlijk geen plan geïmplementeerd.

CIO’s van deze bedrijven visualiseren blockchain als een bedrijfsmodel dat de kracht heeft om grote industrieën te bedienen. Ze gaven echter ook aan dat het proces behoorlijk uitdagend is en mogelijk nader onderzoek vereist.

Dat gezegd hebbende, om u een meer geloofwaardige bron voor blockchain-oplossingen te bieden, hebben we deze blockchain-implementatiegids samengesteld. Doe uw veiligheidsgordels om, want we zullen alles dekken wat u ooit nodig zult hebben om uw eigen blockchain-aangedreven bedrijf te starten. Deze gids zal u ook helpen een goed idee te krijgen van een voorbeeld van een blockchain-implementatie.

Schrijf nu in:Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Inhoudsopgave

Hoofdstuk-1: Blockchain-implementatie: wat zijn de stappen?

Hoofdstuk 2: Kosten van blockchain-implementatie: hoeveel kan het u kosten?

Hoofdstuk 3: 5 schurken die uw blockchain-project kunnen vernietigen

Hoofdstuk 4: Afsluitende gedachten


Contents

Hoofdstuk-1: Blockchain-implementatie: wat zijn de stappen?

Blockchain-implementatie

Eerste stap: identificeer en stel doelen

De eerste stap van onze blockchain-implementatiegids begint met het identificeren van het doel.

Verzamel je troepen

Als u van dit initiatief een succes wilt maken, moet u zoveel mogelijk hulp bieden als u kunt verzamelen. In eenvoudige bewoordingen moet u elk individu van uw bedrijf ertoe brengen om met u samen te werken. Inspireer ze om te brainstormen en bereid ze voor op het grote blockchain-implementatieproject.

Als de leden van uw bedrijf geen blockchaintoepassingen op basis van kennis hebben, geef ze dan onderwijs. Zodra u en uw team op de uitkomst zijn voorbereid, bel dan een vergadering en bespreek de mogelijke scenario’s die u kunt gebruiken.

Haast u niet in deze fase. Wees geduldig; het zal u altijd helpen de juiste beslissingen te nemen. Denk er ook aan om nooit irrationele beslissingen te nemen. U moet uw doelen stellen op iets dat u en uw team kunnen bereiken, niet op iets dat niet te helpen is.

Stel uzelf eenvoudige vragen, zoals hoe uw eenvoudige blockchain-implementatiegids u kan helpen om de algehele efficiëntie te verbeteren? En of u uw klanten er daadwerkelijk doorheen kunt helpen of niet.

Door alle ideeën te gebruiken, kunt u enkele basisregels opstellen en een mogelijk plan bedenken.

Blockchain-implementatiegids: een waardevol bezit voor uw bedrijf

Nu blockchaintoepassingen in opkomst zijn, verkennen veel bedrijven het uit nieuwsgierigheid. Het eerste dat ze echter moeten bepalen, is hoe ze deze nieuwe technologie kunnen gebruiken en ervoor kunnen zorgen dat deze een aanwinst is. De wereld is nu gevuld met zakelijke kansen op het gebied van blockchain.

Het komt erop neer dat bedrijven alles moeten inschatten wat nodig is om het met succes voor elkaar te krijgen. Het doel, het budget, de regels en de deadlines. Elk onderdeel is even belangrijk en moet met succes worden volbracht.

Nadat je elk aspect hebt gezien, kun je inschatten of blockchaintoepassingen een aanwinst of een verspilling van middelen zullen zijn.

Verschillende Blockchain-gebruiksgevallen die u zou moeten bekijken

Om u te helpen bij uw zoektocht om erachter te komen welke blockchain-use-cases uw bedrijf complimenteren, hebben we een lijst met voordelen samengesteld in deze blockchain-implementatiegids. Bekijken. Ik ben er vrij zeker van dat je het geweldig zult vinden.

Banksysteem

Het banksysteem kreeg het hoogste aantal hits na de implementatie van blockchain. Ze zijn een van de bedrijven die geen beveiliging hebben. Daarom zijn blockchain-applicaties met al zijn flitsende beveiliging een mooi alternatief voor banken. Banksystemen zijn begonnen zich aan te passen aan de blockchain.

Elke vorm van financiële dienstverlening kan nauwkeuriger en veiliger worden dan de reeds bestaande systemen. Als uw bedrijf te maken heeft met financiële transacties, kunt u dit aspect gebruiken met de blockchain-oplossing.

Veel banken zijn al begonnen zich aan te passen aan de nieuwe blockchain-business en zorgen voor een betere blockchain-applicatie voor hun klant. Dit kan u helpen bij het afhandelen van internationale transacties als uw bedrijf nog kleinschaliger is.

U kunt proberen om de transacties nog sneller te laten verlopen zodat meer klanten gebruik kunnen maken van uw diensten.

Een goed voorbeeld voor blockchain-implementatiebedrijven is Ripple, die banken ondersteunt bij het verwerken van internationale betalingen.

Wat zijn de voordelen?

 • De kosten worden verlaagd.
 • De afwikkelingstijden zijn korter.
 • Verbetering van de datakwaliteit.
 • Auditing is supergemakkelijk.
 • Hoogwaardige beveiliging.

Verzekering

Datatransparantie is een van de essentiële kenmerken van verzekeringsmaatschappijen. Blockchain-oplossing kan daar daarentegen een naadloos kanaal voor bieden. U kunt het hele proces van verzekeringsclaims automatiseren door slimme contracten in het systeem te implementeren.

Slimme contracten verwerken de hele verzekeringsclaim zonder gedoe. Hoe?

Welnu, slimme contracten kunnen specifieke contractregels verifiëren en vervolgens de resultaten op basis daarvan verwerken. Het enige dat u hoeft te doen, is contacten leggen voor de personen die op zoek zijn naar een verzekering.

Dit is weer een geweldige zakelijke mogelijkheid voor blockchain.

En als er iets gebeurt en aan alle voorwaarden is voldaan, krijgt de klant automatisch zijn / haar eerlijke deel van het geld. Het beste hiervan is dat een bedrijf veel baat heeft bij het gedeelde databasesysteem. Net als bij blockchain zijn de records veilig voor hacks en kunnen individuen hun eerlijke uitbetalingen krijgen.

LenderBit kan in dit scenario een perfect voorbeeld zijn voor blockchain-implementatiebedrijven. Het stelt hun klanten in staat om verzekeringsclaims in te dienen bij de Messenger! Dus als u dit soort functies aan uw bedrijf toevoegt, zou u meer klanten aanvallen.

Wat zijn de voordelen?

 • Veel transparantie.
 • Laag niveau van verzekeringsfraude.
 • Bespaart veel tijd en kosten.
 • Betere klantervaring.

Lees hier meer over blockchain voor verzekeringen.

Gezondheidszorg

Voor bedrijven die gezondheidsvoordelen aan hun use-cases willen toevoegen, biedt blockchain ook tal van opties. Gezondheidszorgdiensten hebben veel opslagruimte nodig voor het bijhouden van gegevens en met de zekerheid dat ze deze niet kunnen wijzigen.

Blockchain kan dit type opslagfaciliteit aanbieden met een autorisatiebetalingssysteem. Behalve dat zou een zorgstelsel ook in staat zijn om elk willekeurig aantal complexe betaalmethoden efficiënt te verwerken.

Dus als u dit in uw bedrijf integreert, kunnen al uw klanten in gelijke mate profiteren. U kunt ze ook een goedkope en tijdbesparende verzekeringsafhandeling aanbieden. Uw blockchain kan worden gekoppeld aan een verzekering en na het verstrekken van een specifieke verzekering, kunnen ze hun medische kosten vergoed krijgen.

MedRec is een soortgelijk soort project. Kortom, het biedt een uitstekende bron om al hun gegevens te bewaren en gebruikt een gedecentraliseerd CMS om alle problemen op te lossen.

Wat zijn de voordelen?

 • Artsen kunnen zonder gedoe nuttige informatie gebruiken.
 • Opslag van informatie zonder enige sabotage.
 • Bespaart tijd en verhoogt de algehele efficiëntie.

Lees hier meer over blockchain voor de gezondheidszorg.

Onroerend goed

Als u een onroerendgoedbedrijf bent dat een implementatiehandleiding voor blockchain wil, dan kunt u deze gebruiken als een van de blockchain-use-cases. Het is makkelijk; helemaal geen harde lijn. Onroerend goed is tegenwoordig gevuld met kwetsbaarheden zoals valse informatie, illegale aankopen en fouten in archieven.

Deze gewone mensen hebben de neiging veel te lijden, hun bezit of geld te verliezen of zelfs een erfstuk te missen. De blockchain kan er in dit geval voor zorgen dat niemand informatie over de functies kan wijzigen en het kan ook de juiste hoeveelheid transparantie bieden voor vastgoedcontracten..

Het papierwerk na het verlaten van een pand kost veel tijd. Blockchain maakt het supergemakkelijk en ongecompliceerd. Dit is weer een geweldige zakelijke mogelijkheid voor blockchain.

Er komen al veel projecten langs deze weg. Een voorbeeld van blockchain-implementatiebedrijven is velox.RE in Chicago. Ze zijn van plan om op blockchain gebaseerde vastgoedtransacties te implementeren en deze op alle mogelijke manieren kostenefficiënt te maken.

Wat zijn de voordelen?

 • Lagere kosten.
 • Verbeterde transparantie.
 • Uitbetalingen zijn geautomatiseerd.
 • Geen frauduleuze activiteiten.

Lees hier meer over blockchain voor onroerend goed.

Digitale identificatie

Digitale identificatie is misschien geen nieuwe kerel in het gebied, maar blockchain kan het zeker meer gedigitaliseerd maken. Allereerst kan blockchain het proces volledig gedigitaliseerd maken. Ten tweede kan het het niveau van beveiligingsprotocollen verhogen om identiteitsdiefstal te stoppen.

Ten slotte zal het met het strikte authenticatieproces uiteindelijk frauduleuze activiteiten verwijderen. De opslagrecords zijn ook in dit geval veilig. Er zijn al veel bedrijven mee bezig en bouwen er projecten omheen.

Het zou een geweldige startup blockchain-use-case kunnen zijn om op te tellen in de implementatie. Een populaire naam ShoCard biedt dit digitale identificatieproces voor overheidsdiensten. De kaart wordt gegeven aan particulieren en zakenlieden die een ander niveau van goedkeuring krijgen. De ID bevat alle benodigde informatie.

Het kan ook worden gebruikt in een slim contract om het een hoger beveiligingsniveau te geven.

Wat zijn de voordelen?

 • Extra privacy en veiligheid.
 • Goed verificatiesysteem.
 • Unieke ondertekende ID’s.
 • Geen bedrog.

Lees hier meer over blockchain voor digitale identiteit.

Politie

Wetshandhaving kan verwijzen naar juridische documenten die worden verwerkt of naar privé-agenten of zelfs overheidsfunctionarissen, alles wat met de wet te maken heeft. Meestal zijn ze gecentraliseerd en eisen ze administratieve macht over een systeem.

De blockchain-oplossing hier kan een nieuw modelsysteem introduceren. Het merendeel van het wetshandhavingssysteem is afhankelijk van een tussenpersoon. En als het tussenproduct op de een of andere manier wordt aangetast, valt het systeem kapot.

Omdat de blockchain-oplossing echter geen tussenpersonen omvat, kan het een veiliger kanaal garanderen om gegevens op te slaan of bepaalde transactiekosten te verwerken zonder illegale problemen. Rechtbanken zullen in staat zijn om meer transparantie te krijgen in de vervolging en er zou minder criminele fraude zijn.

Anders dan dat, zal het hier zeker lukken om alle legale industrieën in één wetgeving te verenigen. Advocatenkantoren, scholen, bedrijven, juridische softwareleveranciers en technologie; alles zou op één enkele hub worden aangesloten.

Dit zijn weer een geweldige zakelijke kansen voor blockchain.

Integra Ledger lijkt een van de blockchain-implementatiebedrijven te zijn die wetshandhavingsbedrijven dekt, waar ze alle juridische documentatie op één plek beveiligen. U heeft uiteraard toestemming nodig om toegang te krijgen tot de documenten. Maar het is een geweldig voorbeeld.

Wat zijn de voordelen?

 • Snelle transacties.
 • Contractuele projectopstellingen.
 • Wettelijke registraties en beveiliging.
 • Intelligent vastgoedbeheer.
 • Behoud van alle openbare documentatie en wettelijke rechten.

internet van dingen

IoT-beveiligingsfarms kunnen deze technologie gebruiken en hun klanten meer gegevensbescherming bieden. Op deze manier kan het bedrijf een beter alternatief bieden voor het reeds bestaande protocol. Gedecentraliseerde tech blockchain heeft de juiste hoeveelheid kracht om deze afdeling gemakkelijk van brandstof te voorzien.

Er is echter één aspect dat ervoor zorgt dat het IoT een hit wordt: de kosten. Ja, de kosten van netwerkvereisten en bijgewerkte technologieën kosten veel geld. Om een ​​verbinding tussen apparaten te integreren en naadloos te maken, zou ook veel sap nodig zijn.

In dit contrast kan blockchain de enige beste oplossing zijn. Blockchain heeft al een beveiligd model dat deze afdeling alles kan geven wat het nodig heeft zonder de extra kosten. Als u dit als een use-case gebruikt, krijgt u meer ruimte voor toekomstige groei, aangezien IoT nu een van de snelstgroeiende sectoren is.

Wat zijn de voordelen?

 • Een hoger niveau van beveiliging tegen het wijzigen van gegevens.
 • Verbeterde apparaatinteractie.
 • IoT optimaliseren.
 • Automatisering van slimme apparaten.

Lees hier meer informatie over blockchain en IoT.

Corporate en publieke governance

Het introduceren van een nieuw stemsysteem via een blockchain-oplossing kan een zeer revolutionair project zijn. De bestuurssector is een van de meest vervuilde sectoren. De natiestaat heeft een systeem nodig dat elke vorm van corruptie kan aanpakken en een veiligere omgeving en eerlijke verkiezingen kan bieden.

Met blockchain krijgen mensen een sabotagevrij kanaal, van waaruit ze hun stem kunnen uitbrengen zonder enige vorm van wijziging. Aan de andere kant krijgen burgers de kans om hun belasting probleemloos te betalen.

Het koppelen van deze use case aan digitale identificatie zou een hoog uitgangspunt zijn.

Het centralisatievraagstuk van de overheid kan hier worden behandeld. Het is een uitstekend proces om de beveiligingsactiva en transacties van uw bedrijf te verbeteren.

Bitfury Group is een van de startups in deze sector. Ze wilden de regering en de burger helpen om een ​​beter en eerlijker verkiezingsproces te krijgen, laat staan ​​andere juridische kenmerken.

Wat zijn de voordelen?

 • Geen tussenkomst van derden.
 • Verlaagt corruptie.
 • Beveiligt gegevensprivacy.
 • Meer kansen voor bedrijven.
 • Snelle transacties.

Lees hier meer informatie over blockchain voor de overheid.

Onderwijs

Onderwijsinstellingen zoals universiteiten of scholen kunnen er veel baat bij hebben. Elk jaar hebben deze instellingen veel opslagfaciliteiten nodig met betere beveiligingssystemen. Bij de meeste van deze instellingen ontbreekt het echter aan wereldwijde erkenning en verificatie van een goede instelling.

Deze Blockchain-implementatiegids hier kan helpen om hun bestaan ​​te verzekeren en al hun documentatie op te slaan binnen het gedecentraliseerde netwerk. Aan de andere kant, als het mogelijk is om alle instellingen in een enkele hub-achtige omgeving met elkaar te verbinden, zal het voor een student veel gemakkelijker zijn om naar buitenlandse instellingen te gaan met beurzen of studiepunten over te dragen.

Blockcerts is nu ongetwijfeld een van de academische blockchain-implementatiebedrijven. Hier kan men hun inloggegevens verifiëren en vervolgens hun documenten uploaden naar het netwerk. Elk record zou worden gecodeerd en fraudebestendig worden gehouden, tenzij de respectieve personen het nodig hebben.

Wat zijn de voordelen?

 • Verbeterd verificatiesysteem.
 • Er is geen sprake van fraude met educatieve certificeringen.
 • Veilige gegevensopslag.
 • Gemakkelijke toegang tot eerdere trackrecords met authenticatie.

Je kunt hier meer te weten komen over blockchain-educatie.

Leaseauto

Een auto leasen kan een hectisch proces zijn. Je moet een reeks middelen doorlopen om een ​​auto te huren en er vervolgens mee te rijden. De methode omvat het verifiëren van de identiteit van de persoon en vervolgens het doornemen van de financiële administratie om te verifiëren of hij / zij in aanmerking komt of niet en vervolgens een auto kiezen en deze verwerken.

Het hele proces is zo tijdrovend. Het zou geweldig zijn om hier blockchain te implementeren om ervoor te zorgen dat je zonder al dat gedoe de auto kunt kiezen, ondertekenen en besturen. En na de tijdslimiet zou ook het inleveren van de auto en het beëindigen van het contract probleemloos verlopen.

Verzekering afsluiten als de leaseauto om wat voor reden dan ook beschadigd of vernield is. Met blockchain kan alles worden geautomatiseerd. Dit zijn weer een geweldige zakelijke kansen voor blockchain.

DocuSign Labs is een van de bedrijven die dit proces gebruiken om het leaseproces te vereenvoudigen. Denk er eens over na, als uw bedrijf deze use case kan toevoegen, kan dit een nieuwe gang van zaken zijn.

Wat zijn de voordelen?

 • Leasing is eenvoudig.
 • Beter slim vermogensbeheer.
 • Minder tijd voor leasen.

Luxe artikelen

Elke branche kan worden beïnvloed door de implementatiegids voor blockchain en de sectie luxegoederen vormt daarop geen uitzondering. Het volgen van elk goed kan een van de beste manieren zijn om klanten authentieke producten te bieden zonder bang te hoeven zijn voor oplichting.

Dit type implementatiehandleiding voor blockchain kan industrieën in staat stellen een vertrouwde bron voor hun consumenten te worden. Men kan er ook een aanzienlijk niveau van transparantie doorheen brengen. Dit scheelt ook onnodige verzekeringsuitkeringen.

Everledger is een van de bedrijven die zich bezighouden met dit soort blockchain-use-cases. Ze zijn niet beperkt tot alleen luxegoederen. Luxe goederen lijken een van de vele aangeboden kenmerken te zijn. Ze certificeren al die activa en gebruiken vervolgens een volgsysteem om ervoor te zorgen dat elke klant krijgt waarvoor hij hier heeft betaald.

Wat zijn de voordelen?

 • Geeft een grotere mate van transparantie en authenticatie voor goederen.
 • Bescherming voor goederen met een hogere waarde.
 • Creëert een knooppunt van wederzijds vertrouwen op de wereldmarkt.
 • Minder risico op diefstal of frauduleuze activiteiten.

Behalve deze kunt u ook andere sectoren bekijken om ze toe te voegen aan de use-cases –

Voorraadketenbeheer

 • Kan de gegevenswijziging opslaan en zelfs volgen.
 • Bewijs voor wederverkoop en eigendom.
 • Koopgewoonten volgen en op basis daarvan een marktplaats creëren.
 • Goed vertrouwen.

Rijden delen / vervoer

 • Een netwerkhub met alle bekwame chauffeurs.
 • Onderlinge verbinding tussen bestuurder en passagier.
 • Nul beperkte tarieven of tarief.
 • Volledige transparantie voor de klanten.

Tweede stap: POC ontwikkelen

Het concept van POC wordt tegenwoordig populair bij veel bedrijven. Er zijn meer dan 500 bedrijven die bereid zijn te investeren in op blockchain gebaseerde proof of concept en alles te gebruiken wat het te bieden heeft.

Concepten zoals back-to-back peer-communicatie of slimme contracten amuseren het publiek nu. Onlangs werd een onderzoek uitgevoerd om onze bewering te ondersteunen, meer dan 66% IT-hoofden en CIO’s denken dat blockchain de volgende revolutie zal zijn om het digitale bestaan ​​van brandstof te voorzien..

De wereld staat al aan de vooravond van totale digitalisering en met behulp van blockchain is de gewenste toekomst niet zo ver weg. Ze hebben hun grote interesse al aangetoond door in het systeem te investeren en 5% van de mensen denkt erover om meer dan $ 10 miljoen aan de POC te besteden.

Als je een van de tech-enthousiastelingen bent en bereid bent om deze “blockchain implementatiehandleiding” -campagne te gebruiken, dan zou je waarschijnlijk de basis moeten leren kennen. Zoals waar het proces moet worden gestart om een ​​succesvol project te garanderen.

Laten we alle mazen in de wet doorbreken en zeggen dat je een blockchain-POC moet investeren. Als u de term niet kent, geven we u een korte definitie om u op weg te helpen.

Lees verder: Volledige lijst van de 50 beste bedrijven die blockchain-technologie gebruiken.

Wat is de visie van POC?

POC zou voornamelijk zijn om een ​​reeks vragen over een project te stellen en vervolgens alles te doen wat nodig is. Het is een soort projectontwikkelingsproces of -strategie waarbij u alle stappen dienovereenkomstig moet uitzoeken.

Sommige bedrijven kunnen u echter helpen om een ​​succesvolle POC te ontwikkelen. Ze zullen u alle nodige informatie geven en vervolgens de belangrijkste stappen uitwerken met uw visie.

Het is het beste om zelf een POC te ontwikkelen met de hulp van je team, op deze manier krijg je precies wat je wilde.

U zult waarschijnlijk een reeks vragen aan u en uw team stellen om erachter te komen hoe alles op zijn plaats zal vallen. Zoiets als –

 • Is uw bedrijf volledig afhankelijk van vertrouwen??
 • Zullen meerdere personen de gegevens beheren?
 • Heeft u gegevensintegriteit nodig??
 • Verificatieproces nodig?
 • Wat voor soort toegang heb je nodig?
 • Wie wordt de beoogde markt? Hoe ga je die specifieke nichemarkt benaderen?
 • Wat voor soort platform je moet gebruiken of moet je voor een geheel nieuw gaan?
 • Privé, openbaar of federatief? Op wat voor soort blockchain-technologie hoop je?
 • Hoe het succesniveau van POC meten? U zult voornamelijk het succes kunnen achterhalen aan de hand van een eindprojectbeoordeling. Als u een nieuwe applicatie kunt implementeren, kunt u het hele POC-concept als succesvol beschouwen.

Bouw je eigen Blockchain proof of concept

Nadat u een idee heeft gekregen van hoe u uw POC kunt maken, is het tijd om de visie werkelijkheid te laten worden. Het proces is vrij eenvoudig, maar als je veel complexe opties hebt om toe te voegen aan de POC, kan het enkele maanden duren voordat de POC is voltooid.

We raden u aan het kort en zo eenvoudig mogelijk te houden. Zorg er echter voor dat alle factoren kloppen.

Aan de andere kant is het slechts een proof of concept-stap. Als u te veel tijd aan dit concept verspilt, zou het u meer tijd kosten dan normaal om de volledige implementatie af te ronden. U kunt ook wijzigingen aanbrengen als u een geschikt bereik ziet om het verder te vereenvoudigen.

Laten we nu naar het volgende gedeelte van deze eenvoudige Blockchain-implementatiegids gaan.

Tips om een ​​succesvolle POC te ontwikkelen

Hoe eenvoudig het ook is, we willen dat u in alle opzichten succesvol bent. Daarom hebben we deze zeven tips samengesteld om u te helpen de POC probleemloos te ontwikkelen.

Bekijk ze eens!

blockchain implementatie

 1. Focus op een specifiek zakelijk probleem

Als u wilt dat uw blockchain-project succesvol is, moet u zich concentreren op echte problemen die u kunt oplossen. Een probleem dat u snel kunt aanwijzen en die u met behulp van blockchain kunt helpen oplossen.

Veel POC’s richten zich al op alleen de mogelijkheden van blockchain-technologie. Ze lossen echter geen belangrijke problemen op. Je zou denken dat het gezond verstand is, maar veel bedrijfsteams lijken het te missen.

Daarom moet u ervoor zorgen dat u niet zo verstrikt raakt in reeds bestaande oplossingen, alleen omdat u ook deel gaat uitmaken van de implementatie van blockchain. Neem de tijd en denk met uw team na over hoe u de mogelijkheden van blockchain kunt voeden en er een ander aspect aan kunt toevoegen.

Ga ook altijd voor een schema dat in de toekomst kan worden bijgewerkt, niet iets dat geen enkele vorm van extra aanpassingen vereist.

De belangrijkste kritiek waarmee het wordt geconfronteerd, is het gebrek aan nieuwe problemen die moeten worden opgelost. Het is iets dat het meest wordt vergeten. U kunt het echter strategisch gebruiken om vooruit te komen op de markt.

Niet alleen een goedkopere oplossing bieden dan elkaar, maar er ook een beetje waarde aan toevoegen.

Als u uit een reeks problemen komt, vraag dan hoeveel ervan echt het waard zijn om opgelost te worden. Hoe kunnen uw klanten voor dat probleem op u vertrouwen??

Dit is een van de proof of concept-stappen die u zeker moet volgen.

 1. Neem kleine stapjes, sidestep Scope Creeps

Kleine stapjes zijn de beste keuze. Blockchain kan de wereld wel of niet veranderen; het is echter nog steeds aan de positieve kant. Misschien kan uw project een revolutionaire impact hebben, misschien ook niet. Maar dat kan niet uw enige focus zijn wanneer u voor het eerst een blockchain-implementatiegids bekijkt.

Blockchain-implementaties vereisen veel veranderingen, dus zorg ervoor dat je niet vanaf het begin voor een flitsende invoer gaat.

Langzaam en klein gaan is de ideale manier. Concentreer u gewoon op een kleine oplossing en laat het probleemloos gebeuren. Doe geen risico’s die uw organisatie kunnen schaden als het niet lukt. Uiteindelijk krijg je een optie om meer functies aan je project toe te voegen, wees geduldig tot die tijd.

Je moet ook één ding strikt onthouden, elke vorm van scoopkruip vermijden. Scope Creep kan een van die gevaarlijke wegen zijn waar je dingen kunt en uiteindelijk zult verknoeien. Blijf alleen bij die functies die u kunt leveren, niet bij iets dat u niet kunt.

We weten hoe lucratief het klinkt als je aan veel functies op één plek denkt. Maar laten we het een succesvol project niet in de weg staan.

 1. Verbind alle verwachtingen en beheer ze

Je teamleden zijn allemaal verschillende mensen met verschillende meningen en visies. Sommige van uw teamleden denken misschien dat dit het begin is van een nieuw tijdperk; anderen misschien niet. Het is normaal om mensen te hebben die niet denken dat dit een goede strategie is.

Wat u hier moet doen, is ze grondig onderwijzen voordat u de POC opstelt. Met de juiste kennis zullen ze de voordelen en risico’s van de blockchain-implementatiegids kunnen begrijpen.

Vermijd degenen die niet zo enthousiast zijn over de nieuwe blockchain-implementatie. Communiceer met beide teams en verbind ze.

Een van de proof of concept-stappen die u nooit mag missen.

Ze kunnen ook verschillende meningen hebben over blockchain-functies om al dan niet toe te voegen. De blockchain bevindt zich nog in de evoluerende fase en niemand kan de volledige mogelijkheden inschatten. Als leider moet je proberen het vermogen te overbruggen met de tekortkomingen.

Brainstorm met hen, help hen het hele project te voeden. Het is een gewaagde zet die veel bedrijven missen en jij zou daar niet een van moeten zijn.

 1. Stel een grondig plan op

Een andere hindernis waarmee u te maken kunt krijgen, is de verkeerde interpretatie van de uitdagingen die u zult tegenkomen. Blockchain-implementatie is geen gemakkelijke taak. In het begin zal het veel gebreken en mogelijke foutscenario’s hebben. Hier is een lijst met 10 cruciale uitdagingen voor de implementatie van blockchain voor bedrijven.

Van alle andere proof of concept-stappen is deze de meest cruciale.

Ga dieper in de wortels en zoek uit welke gebreken uw plan zou kunnen hebben. Brainstorm over alle mogelijke uitkomsten van een enkele stap. Als het niet lukt, bedenk dan manieren om er een werkende functie van te maken.

Bespreek de voor de hand liggende beperkingen en hoe u deze kunt overwinnen voordat u ze volledig implementeert. Als u dit niet doet, begint u met een zwakke strategie en zal deze uiteindelijk mislukken.

Ook al is het nog heel vroeg, probeer toch de zwakke en sterke punten van uw team aan te pakken om te bepalen hoe u ze kunt overwinnen. De architectuur en het ontwerp van het protocol zijn een cruciale taak. Vind hier ook de gebreken en improviseer het dan.

Dit is de enige manier om de beste implementatiehandleiding voor blockchain te krijgen.

 1. Test een miljoen keer!

Nadat alle ontwerpen zijn voltooid, moet u een stap hebben waarbij u het netwerk implementeert om de uitvoer te testen. Een of twee keer testen is nooit genoeg. Je kunt nooit voorspellen hoe het werkelijk zou kunnen zijn met de juiste hoeveelheid publiek.

Denk alsof het al aan het wennen is door miljoenen consumenten. U moet het lang uittesten totdat u zeker weet dat uw netwerk de belasting kan dragen. Alleen dan heb je volledig vertrouwen in je POC.

 1. Werk samen met andere partijen

Blockchain-implementatie vereist mogelijk meer kosten dan u denkt. Hoe complexer de functies zijn, hoe duurder de prijs zal zijn. Ook zal het na de lancering elke dag meer middelen vergen om het hele netwerk te kunnen beheren.

Hoe ga je dat voor elkaar krijgen als je een kleine startup bent??

Het beste antwoord hier zou zijn om samen te werken met andere teams of bedrijven. Er zijn tegenwoordig veel partijen die een groot bedrag willen besteden aan een goed project. Als je een solide achtergrond hebt, kost het je niet veel tijd om een ​​sponsor te vinden.

ICO kan een manier zijn om het probleem op te lossen. Maar niet alle ICO’s krijgen het daglicht te zien, ook al hebben ze zoveel te bieden. Daarom zal het op de lange termijn een positief resultaat opleveren als u een back-up van uw spel maakt met andere belanghebbenden.

Voordat u echter een samenwerking aangaat, moet u deze twee teams op de hoogte houden van een mogelijk scenario –

Het belastingteam: het proces vereist hen mogelijk niet rechtstreeks, maar als u een belastingplichtige onderneming bent, moet u hun hulp inroepen. Vooral de locatie van uw bedrijf bepaalt hoeveel belasting u hiervoor moet betalen. Wees erop voorbereid.

The Law Team: Alles wat u doet, moet legaal zijn in uw land. Er zijn nog steeds veel landen over de hele wereld waar ze blockchain en andere soortgelijke activiteiten hebben verboden. Raadpleeg uw juridische team voordat u doorgaat met het plan. Op deze manier weet u welke acties u kunt ondernemen zonder de wet te overtreden.

Je wilt niet eerder de hele POC ontwerpen. Wat gebeurt er als u ontdekt dat bepaalde functies niet legaal zijn? Je zou dan veel geld en tijd verspillen.

 1. Het juiste aantal medewerkers

Misschien denk je gewoon aan de implementatie van blockchain. Dat gezegd hebbende, moet u zeker rekening houden met het personeelsprobleem.

Beschik je over het benodigde aantal medewerkers voor je team? Heb je meer nodig of hebben ze de vaardigheden om het voor elkaar te krijgen?

Spring niet in het hele blockchain-implementatieschema met een klein bemand team. Het vereist veel arbeidskrachten om een ​​volledig prototype in gebruik te nemen.

Als je te kort komt, overweeg dan om nieuwe mensen aan te nemen. U kunt ook nieuw gekwalificeerde mensen inhuren die geschikter zijn om dit project tot een groot succes te maken.

Mis deze proof of concept-stappen nooit.

Derde stap: bouwen en uitproberen

Onze volgende stap in deze Blockchain-implementatiegids is de bouw- en proefstap.

Voor de bouw- en proefstap moet u enkele fundamentele delen van de blockchain-technologie aan de hele vergelijking toevoegen. Laten we zeggen welke elementen u zeker moet overwegen om te gebruiken.

Blockchain-implementatie

Noodzakelijke onderdelen van Blockchain-technologie om op te nemen

 1. Slimme contracten

Slimme contracten zijn een van de essentiële kenmerken van blockchain-implantatie. Hiermee kunt u regels definiëren die onder het contract worden uitgevoerd en het betalingsproces automatisch laten verlopen.

Implementeer de slimme contractfunctie. Met deze contracten kunt u op een veilige en transparante manier eigendommen, geld, aandelen of iets waardevols ruilen zonder tussenkomst. Een blockchain-implementatiesysteem zonder slimme contracten is niet zo lucratief meer.

 1. Tokenisatie

Het is nog een van de basisbehoeften van een blockchain-implementatieprotocol. Ze zijn waarschijnlijk een gewilde factor als u een nieuw project wilt lanceren. Anders kunt u reeds bestaande gebruiken als transactiemiddel. Dus als u een startend bedrijf bent, heeft u mogelijk tokens nodig. Bedrijven op ondernemingsniveau kunnen bestaande tokens al gebruiken als ze dat willen, maar het is niet nodig voor hen. Er zijn geen extra lanceringen nodig.

Daarom introduceer je een nieuw token of integreer je reeds bestaande tokens. Het zal ook helpen om de basisconcepten van ERC-standaarden te kennen.

 1. Decentraliseer opslag

Het is tegenwoordig een enorme vereiste voor blockchain-implantatieschema’s. De blockchain heeft momenteel nog te maken met het opslagprobleem. Als je een enorm publiek op het netwerk wilt krijgen, heb je een betere opslageenheid nodig.

De beste manier zou zijn om cloudopslag naar een gedecentraliseerd systeem te verplaatsen. Op deze manier introduceer je een veiliger en beter opslagsysteem.

 1. Machtigingstype

Blockchains hebben doorgaans drie soorten machtigingsniveaus: openbaar, privé en federatief. Je moet het heel voorzichtig uitkiezen. Misschien vereisen de use-cases waarmee u te maken krijgt een privé-blockchain, maar u kiest voor een openbare. Op de lange termijn zal het geen goed doen. Ten eerste moet u meer te weten komen over de fundamentele verschillen tussen openbare en particuliere blockchain.

Kies het type dat het beste bij uw blockchain-bedrijf past. Maar maak de juiste keuze.

 1. Dataveiligheid

Cybersecurity moet uw prioriteit zijn. Het is een andere belangrijke factor bij de implementatie van blockchain. U kunt onmogelijk een systeem uitrollen zonder een goed beveiligingskanaal. Alle transacties en blokkeringen moeten hack-proof zijn.

Door alle gegevens gedecentraliseerd te maken of een nieuw consensusalgoritme te introduceren, kunnen mogelijke DDoS-aanvallen in dit geval worden aangepakt. Het kiezen van het consensusprotocol zal in dit geval echter veel opleveren.

 1. Onveranderlijkheid

Onveranderlijkheid is iets dat niet kan worden vervuld met reeds bestaande internettechnologieën. Daarom zou blockchain in staat moeten zijn om met dit probleem om te gaan. Blockchain houdt de juiste informatie in het netwerk vast en mensen zouden er toegang toe hebben met de juiste authenticatie.

Maak uw systeem dus onveranderlijk. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe en maakt de algehele blockchain-implementatie nog meer gedecentraliseerd.

Andere factoren om naar te kijken

Deze andere factoren zijn iets waar u zeker naar moet kijken in onze Blockchain-implementatiegids.

Identificatie van het meest geschikte consensusmechanisme

De eerste blockchain-implementatiegids maakte gebruik van het Proof of Work-consensusmechanisme. Daarna zijn er echter veel consensusprotocollen geïntroduceerd. Elk van hen behandelt de tekortkomingen van het blockchain-netwerk.

U moet het mechanisme kiezen op basis van uw gebruiksscenario’s. U kunt echter ook proberen een nieuw protocol te introduceren als u een back-uppersoneel heeft.

Back-upplatforms

Sommigen van jullie willen het blockchain-netwerk misschien niet van schroot bouwen. Voor degenen onder u kunnen veel open-sourceplatforms krijgen. Het enige dat u hoeft te doen, is een harde vork of een zachte vork uitvoeren en u krijgt uw basisplatform.

Enkele populaire platforms zijn:

 • Ethereum
 • Hyperledger-stof
 • Quorum
 • HydraChain
 • BigChainDB
 • Keten Core
 • Domus Tower Blockchain
 • Hyperledger Sawtooth Lake
 • Eris: db
 • Stellair
 • Credits
 • Corda
 • Hyperledger Iroha
 • Openchain
 • Multichain

Ontwikkeling van de knooppunten

Bij het ontwikkelen van de knooppunten moet u bedenken hoe ze zullen werken. Zullen ze openbaar of privé of hybride zijn? Een andere factor is dat als ze een on-premise of cloudgebaseerd systeem of zelfs beide zullen draaien.

Op basis hiervan kunt u de vereiste hardwarespecificaties bepalen.

Instanties ontwikkelen

U moet uiterst voorzichtig zijn bij het ontwerpen van enkele delen van de blockchain-implementatiegids. Zoals –

 • Hand schudden
 • Sleutelbeheer
 • Handtekeningen blokkeren
 • Atoomuitwisselingen
 • Sleutelformaten
 • Uitgifte van activa
 • Adresformaten
 • Heruitgifte van activa
 • Native activa
 • Rechten
 • Parameters
 • Meerdere handtekeningen

De API’s

Als u codes van andere platforms gebruikt, krijgt u mogelijk niet de juiste API’s. Sommigen bieden het misschien aan, anderen misschien niet. Maar u zult hier ook enkele technische termen nodig hebben. Zoals –

 • Sleutels genereren
 • Audit systeemfuncties
 • Adressen genereren
 • Hashes en digitale handtekeningen
 • Gegevens opslaan en ophalen
 • Slimme contacten

Gebruikerspaneel en beheerderspaneel

Het gebruikerspaneel eenvoudig en gemakkelijk te navigeren maken is de taak. U moet een aantal programmeertalen gebruiken, zoals C #, HTML5, PHP, CSS, Java, Python, JavaScript, Ruby, Solidity, enz..

Als u van plan bent om een ​​blockchain-implementatie python te maken, kunt u deze handleiding raadplegen over het bouwen van een blockchain in python. Deze blockchain-tutorial helpt met tal van technische kennis om aan de slag te gaan.

Je hebt ook databases nodig zoals MongoDB of MySQL en ook FTP- en webservers.

Extra bereik

Er zijn andere lucratieve factoren die u kunt introduceren in de nieuwe blockchain-implementatie. Ze zullen uw netwerk aangenamer maken voor typische klanten.

Andere factoren die uw verkoop kunnen stimuleren zijn –

 • Kunstmatige intelligentie
 • Containers
 • Bots
 • Gegevensanalyse
 • Cognitieve diensten
 • Biometrie
 • Machine leren

Vierde stap: uitrollen en observeren

Nu komt de laatste fase, waarin u weet of uw project een enorm succes was of niet. Laten we eens kijken wat u hier moet doen –

Stap 1: zet het op de taak

Nadat u het op de wereld hebt gezet, moet u het grondig onderzoeken om te weten hoe het werkelijk werkt. Testen in een afgescheiden omgeving en het anders laten leven. Er is altijd een variabele waar u misschien niet eerder aan denkt, en deze kunnen de uitkomst van uw blockchain-implementatie veranderen.

Stap-2: Monteer alle storingen

Niet elke functie van uw blockchain-implementatieprotocol zal 100% perfect werken. Er kunnen andere factoren zijn die ze vertragen of ze niet laten werken zoals ze zouden moeten. Je moet een kopie krijgen van alle mislukte aspecten en ze dienovereenkomstig improviseren. U krijgt veel manieren om het te verbeteren, maar houd het simpel.

Stap 3: Blijf bij het oorspronkelijke doel

Vergeet uw oorspronkelijke doel niet wanneer u specifieke wijzigingen aanbrengt in uw prototype. Het is gemakkelijk om te verdwalen en het kan het systeem volledig beschadigen. Zorg ervoor dat u en uw bedrijf zich houden aan wat u heeft geadverteerd en waar uw klanten op hopen in een oplossing. Het is een kwestie van duidelijk gevoel en het gebruiken om het beter te maken, niet halverwege veranderen.

Stap-4: Eerlijk onderzoek

Het team dat de leiding heeft over de status van het netwerk, moet uit gekwalificeerde leden bestaan. Je moet degenen kiezen die sceptischer zijn en een vraag stellen voor de kleinste fout.

Huur de consultants in met gevoel voor het doel en de gewenste output van uw team. Zorg er ook voor dat het team je vooruit helpt en je niet vasthoudt waar je begon.

Stap 5: Doe een betere inspanning

U heeft de juiste hoeveelheid inspanning nodig om alle problemen op te lossen. Lui zijn of bang zijn zal hier niet veel goeds doen. Snelle en werkende resultaten zijn alles wat de consument wenst. Als u rapporten krijgt over enige vorm van tekortkomingen in het netwerk, wijs er dan een ontwikkeling aan toe zonder tijd te verspillen.

Ze zullen het probleem achterhalen en het probleem oplossen. Soms maakt dit soort snelle resultaten en reacties elk project lucratiever voor een consument.

Stap 6: Adverteren

Reclame is een van de belangrijkste kritieke punten voor het slagen van elk project. Misschien had u een betere blockchain-implementatie, maar investeerde u niet veel in het marketingbeleid. Uw blockchain-implementatie krijgt niet de massa die het verdient of het kan lang duren voordat het gewenste antwoord wordt bereikt.

Uw marketing moet altijd actief zijn om nieuwe manieren te vinden om voor uw product te adverteren. Op deze manier kunt u binnen korte tijd een goede reactie krijgen.

Stap 7: Plan vooruit

Nu je een werkend blockchain-implementatieprotocol hebt, kun je nu plannen voor de komende toekomst. Bekijk welke functies meer moeten worden geüpgraded of dat u meer functies aan het prototype kunt toevoegen. Als alles eenmaal werkt, wordt het prototype een permanent product.

U kunt proberen de kwaliteit te verbeteren of de kosten te verlagen, door lucratieve functies toe te voegen.

Hoofdstuk 2: Kosten van blockchain-implementatie: hoeveel kan het u kosten?

Om u verder te helpen, hebben we een schatting gemaakt van de implementatiekosten in deze blockchain-implementatiegids.

Het beantwoorden van deze vraag is nogal ingewikkeld. Het hangt volledig af van het bedrijf, de kenmerken, de kwaliteit en uiteraard de geografische locatie. Als je het op een bepaalde manier denkt, kan het helemaal gratis zijn met zoveel al open-sourceplatforms.

Als u gegevensopslag nodig heeft, kunt u gewoon afsplitsen vanaf een reeds bestaand platform. De kosten van blockchain-implementatie zullen in dit geval niet zo hoog zijn. Het is gemakkelijk te doen en vooral met een team van ontwikkelaars. Maar wat gebeurt er als u een ander soort blockchain-netwerk wilt lanceren? Daar komen we binnenkort op terug.

Ook al hebt u vanaf een ander platform geforkt, u moet enkele extra functies aan de vergelijking toevoegen, en dat kost u geld. De kosten van blockchain-implementatie variëren van element tot functie.

Laten we slimme contracten als voorbeeld nemen. Slimme contracten zijn nu een van de meest kritische aspecten van blockchain-implementatie. Een netwerk zonder een intelligente contractfunctie wordt als ouderwets en als verouderd beschouwd.

Dat is de reden waarom als u geen goed team heeft, u Smart Contract-ontwikkelaars kunt raadplegen die u kunnen helpen bij het opzetten van een kwaliteitscontractfunctie voor uw klanten..

De kosten van blockchain-implementatie daarvoor kunnen in dit geval variëren van $ 3000 tot $ 10.000. Maar aangezien de codes niet kunnen worden teruggedraaid en één keer kunnen worden geïmplementeerd, is elke cent die aan de kwaliteit wordt besteed, de moeite waard. Je richt je daarbij op een goedgeschreven code en hack-proof omgeving.

Implementatie op bedrijfsniveau

Niet elk bedrijf hoeft ICO te lanceren om financiering voor het project te krijgen. Bedrijven op bedrijfsniveau hebben geen nieuwe token-lanceringen nodig; ze kunnen reeds bestaande tokens in het netwerk gebruiken als ze deze nodig hebben.

Voor dit geval heeft u nodig –

 • Witte papieren: Ongeveer $ 1000 in totaal.
 • Het Blockchain-bedrijfsplan: Het zou $ 1500 – $ 50.000 kosten
 • Website wijzigingen: Je hebt al een website, dus het enige wat je hoeft te doen is daar wat wijzigingen aan toe te voegen. Het kan u $ 500 – $ 2.000 kosten, afhankelijk van uw vereisten.
 • Slimme contracten: Je hebt slimme contracten nodig, het kan je $ 3.000 kosten en oplopen tot $ 30.000.
 • Juridische betalingen: Voor het legaliseren van de nieuwe lancering kan $ 50.000 – $ 150.000 nodig zijn.
 • Gedecentraliseerde omgeving voor applicatie-ontwikkeling: Het is meer geschikt voor ontwikkelaars, en het kan u $ 1000 kosten.
 • Marketingcampagnes: Het op de markt brengen van de nieuwe wijziging kan u $ 1000 – $ 10.000 kosten. Maar het hangt af van het vermogen en de strategie van het bedrijf.
 • Protocollen ter bestrijding van het witwassen van geld: De prijs varieert.
 • Extra beveiligingsniveau: Het kan oplopen tot $ 10.000.
 • Reeds bestaande functies verbeteren: Het kan je tot $ 20.000 kosten

U ziet dus dat het u meer dan $ 2 miljoen kost om een ​​blockchain op bedrijfsniveau te lanceren. De uiteindelijke cijfers kunnen echter variëren op basis van uw vereisten, aangezien dit slechts een schatting is.

Een compleet nieuw start-up project

Laten we het nu hebben over de kosten van blockchain-implementatie van de ontwikkeling van nieuwe startups. U zou niet alleen het Blockchain-netwerk moeten ontwikkelen, maar u zult ook extra kosten nodig hebben voor de eerste lancering.

 • Witte papieren: Dit zou in totaal ongeveer $ 1000 kunnen kosten.
 • Het Blockchain-bedrijfsplan: Het zou nog eens $ 1500- $ 50.000 kosten
 • Munten: Het implementeren van een nieuw token en het verwerken van de transacties zou $ 10.000 – $ 50.000 nodig hebben
 • Website: Een goede site voor uw Blockchain-implementatie kost u $ 500- $ 35.000 op basis van uw vereisten.
 • Slimme contracten: kan beginnen bij $ 3.000 en oplopen tot $ 30.000.
 • Juridische betalingen: Zou $ 50.000 – $ 150.000 nodig hebben.
 • Gedecentraliseerde omgeving voor applicatie-ontwikkeling: Ontwikkelaars zijn dol op deze functie en het kan u $ 1000 kosten.
 • Marketingcampagnes: Het adverteren van uw blockchain-implementatie kan u $ 1000 – $ 20.000 kosten. Maar het hangt af van het vermogen en de strategie van het bedrijf.
 • Protocollen ter bestrijding van het witwassen van geld: De prijs varieert.
 • Extra beveiligingsniveau: Het kan oplopen tot $ 10.000.

U kunt dus zien dat het lanceren van een nieuw project veel geld kan kosten. U moet ook letten op de vergoedingen van uw ontwikkelaars. Het kan in totaal variëren van $ 50.000 tot $ 350.000; het kan echter ook oplopen tot een miljoen.

Op basis van de kwaliteit kunt u echter van de investering $ 10 miljoen tot $ 300 miljoen verhogen, wat voldoende is om de implementatiehandleiding voor blockchain te gebruiken. Dus uiteindelijk is het het allemaal waard.

Lees verder:Blockchain-implementatiestrategie – Enterprise Framework

Hoofdstuk 3: 5 schurken die uw blockchain-project kunnen vernietigen

blockchain implementatie

 1. Ondermaatse functionaliteit

Een ondermaats netwerk is de moordenaar van elke nieuwe technologie, met name blockchain. Bitcoin had enkele beperkingen, Ethereum probeerde het te dekken, maar het ontbreekt in sommige gevallen nog steeds.

Als uw blockchain-implementatie behoorlijk wat prestatieproblemen heeft, kan het enigszins uitdagend zijn om klanten ertoe te brengen het te gebruiken. Misschien geef je ze dezelfde functie met dezelfde kwaliteit, maar tegen een hogere prijs.

Het zou niet lukken. U moet altijd marktonderzoek doen voordat u een beslissing neemt en functies toevoegt.

Het is het beste om een ​​presterende technologie te implementeren die een ander bestaand blockchain-bedrijf kan overnemen.

 1. Complexe gebruikersinterface

Met nieuwe moderaties wordt blockchaintoepassing steeds gecompliceerder. Een ingewikkelde interface leidt tot een gebrek aan interesse van de klant. Waarom? Het is simpelweg omdat niet alle gebruikers technisch onderlegd zijn.

Er kunnen mensen zijn die relatief nieuw zijn in de blockchain-technologie, en een complexe interface zou hen alleen maar afschrikken. Probeer meer mensen naar uw project te trekken, niet andersom.

Impliceer ook geen ingewikkelde regels die gewone mensen voldoende tijd hebben om ze te begrijpen.

Het zou hier lukken om het allemaal eenvoudig te maken.

 1. Hoge kosten

Soms worden de kosten een te grote hindernis. Er is steeds meer geld voor nodig om het te laten werken. Zoals we je eerder vertelden, kan het tot een miljoen kosten om een ​​nieuw project te lanceren. Maar als u nog maar een startup bent en niet genoeg geld heeft om het te voltooien, kunt u altijd samenwerken met andere bedrijven.

Laat u niet afschrikken door de hoge kosten. Het is misschien hoog, maar het zal het waard zijn. De beste aanpak hier is om samen te werken met andere partijen als je wat tekort komt op het budget.

 1. Gebrek aan groei

Mensen willen altijd nieuwe dingen. Niet elk blockchain-bedrijf is echter in staat om aan alle consumentenbehoeften te voldoen. Dit kan in de toekomst een enorm probleem worden.

De technologie die direct na een paar maanden verouderd kan raken, is niet iets waar gebruikers naar op zoek zouden zijn in een oplossing. Ze willen altijd een gestage groei en kennismaking met nieuwe dingen. Plan daarom uw toekomstige oplossing direct na de lancering.

Het systeem laten groeien is hier de beste oplossing.

 1. Beperkte functies

Iedereen verwacht veel van elke blockchain-technologie. Dat is de reden waarom het hebben van beperkte functies die al bestonden, mogelijk schadelijk kunnen zijn voor het bedrijf. Probeer meer features toe te voegen of neem ze in ieder geval op in de Roadmap.

Hoofdstuk 4: Afsluitende gedachten

We hopen dat deze implementatiehandleiding voor blockchain nuttig voor je was. Blockchain-implementatie op wereldwijde schaal kan de manier waarop ons leven nu werkt alleen maar veranderen. Omdat alles op het gedecentraliseerde platform staat, is het een zorgeloos leven voor ons. Verschillende blockchain-use-cases of blockchain-applicaties kunnen het lot van de mensheid hervormen.

Voordat u op blockchain-implementatie springt, moet u alle basisprincipes behandelen. Als u deze gratis blockchain-cursus voor ondernemingen doorloopt, krijgt u een goede voorsprong omdat blockchain-technologie in eenvoudiger bewoordingen wordt uitgelegd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map