Blockchain transformeert de financiële sector, in tegenstelling tot alles wat we eerder hebben gezien. Het concept is al decennia in de maak, maar het was pas de opkomst van cryptocurrency, Bitcoin.

Het lijkt erop dat de wereld zich nog steeds aanpast aan de verrassende groei van blockchain. Meer regelgeving is op orde en de toekomstvisie lijkt een belangrijke rol te spelen voor blockchain.

Volgens Forbes, grote bedrijven en ondernemingen onderzoeken niet alleen blockchain, maar implementeren het nu. In eenvoudige bewoordingen zijn bedrijven op zoek naar de blockchain-transformatie van traditionele technologie naar de blockchain.  

Toekomst van Blockchain

Experts voorspellen mooie toekomst voor de industrie. De wereldwijde marktwaarde van de blockchain-industrie was slechts $ 411 miljoen, wat naar verwachting in de komende drie jaar ongeveer $ 8 miljard zal bedragen. In 2024 zal de blockchain-markt naar verwachting $ 20 miljard bereiken.


Volgens een rapport zal tegen 2027 10% van het wereldwijde BBP worden opgeslagen op blockchains. Dit is een enorme vooruitgang als we in gedachten houden dat we het over minder dan een decennium hebben. Er zijn enkele schattingen die zelfs een blockchain-markt van $ 3 biljoen voorspellen tegen 2030.

Net als in het dot-com-tijdperk was de beginfase van blockchain niet spectaculair overweldigend. Het begint echter zijn voet te vinden in verschillende industrieën buiten de sector waarin het pionierde.

Simpel gezegd, blockchain is niet meer beperkt tot de financiële sector, maar heeft al veel andere industrieën getransformeerd.

Dit Blockchain Transformation Playbook is bedoeld voor bedrijven die blockchain willen opnemen in hun structuur en strategie. Het is in wezen op maat gemaakt voor bedrijven met een marktkapitalisatie van minimaal $ 500 miljoen. De basis kan echter door bijna alle bedrijven worden gevolgd, ongeacht hun grootte, met kleine aanpassingen.

Elk bedrijf kan de aanbeveling in dit playbook gebruiken om te werken aan blockchain-projecten die uiteindelijk klaar zijn om de volledige bedrijfsmodellen te transformeren..

Uitdagingen voor blockchain-implementatie?

Het lijdt geen twijfel dat Blockchain het potentieel heeft om veel industrieën die we vandaag zien te transformeren, maar er zijn ook uitdagingen voor een bredere acceptatie van deze technologie. Bijvoorbeeld:

 • Het is nodig om platformstandaarden vast te stellen, vooral om blockchain op Enterprise-niveau te implementeren.
 • Klanten zijn op zoek naar blockchain-oplossingen die branchespecifiek zijn, niet voor algemene doeleinden.
 • Om de echte waarde van blockchain te ontsluiten, is een betere interconnectiviteit tussen meerdere onafhankelijke blockchain-platforms vereist.

Snel overzicht afspelen

Hier zijn vijf basisstappen die u moet nemen om het bedrijf te transformeren met behulp van blockchain-technologie:

 1. Begin met kleine projecten
 2. Bouw een blockchain-taskforce
 3. Train de teams
 4. Ontwikkel een strategie
 5. Creëer interne en externe netwerken

Factoren die de Blockchain-revolutie stimuleren

Voordat we verder gaan met elke stap van ons Blockchain Implementation Playbook, is het belangrijk om de factoren te bespreken die de groei van blockchain stimuleren.

Hier zijn de factoren:

 • Transparantie

Dit is een veelvoorkomend probleem in de toeleveringsketen. Gebrek aan transparantie zorgt voor ernstige problemen in de wereldwijde toeleveringsketen, waaronder veiligheids- en gezondheidsproblemen, evenals namaak.

Zo kost vervalsing alleen al meer dan 7,5 miljard dollar per jaar aan alleen al in de VS gevestigde halfgeleiders. Blockchain biedt zeker een transparantielaag aan de blockchain-industrie om hun verliezen als gevolg van een gebrek aan transparantie te verminderen.

 • Complexiteit

U kunt verschillende tussenpersonen vinden, zoals makelaars, financiële instellingen en verschillende externe instellingen die de wereldhandel zowel complex als traag maken. Volgens schattingen betalen leveranciers en bedrijven, vooral in opkomende markten, tot 30% rente over te ontvangen financiering. Dit voegt veel toe aan de kosten van zakendoen.  

 • Veiligheid

Een van de belangrijkste problemen met een gecentraliseerde informatiearchitectuur in de technische wereld is een inbreuk op de beveiliging. Dergelijke gecentraliseerde architecturen zijn kwetsbaar voor hackpogingen waardoor ze onveilig worden. Volgens schattingen zullen er de komende twee jaar 20 miljard IoT-apparaten in de wereld zijn, allemaal kwetsbaar voor hacks. Blockchain biedt betere beveiliging voor de IT-industrie.

Blockchain biedt een perfecte oplossing voor al het bovenstaande probleem, waardoor deze factoren de groei stimuleren. Het bouwt vertrouwen op op bedrijfsniveau door de digitalisering van bedrijfsprocessen, de codificatie van complexe contracten en tokenisatie van activa. Door deze processen te implementeren, kunnen bedrijven en ondernemingen bedrijfsprocessen veiliger, eenvoudiger en efficiënter maken.      

1. Begin met kleine projecten

Zoals bij elke nieuwe onderneming, is het het beste om klein te beginnen. Als u zich voor uw eerste projecten concentreert op kleinere proefprojecten in plaats van op een volwaardige transformatie, zijn de risico’s minder. Dergelijke projecten zullen een betekenisvolle impact hebben en een haalbare routekaart voor het bedrijf opstellen. Het succes zou stakeholders overtuigen om meer initiatief en betrokkenheid te tonen.

Desalniettemin moeten de projecten significant genoeg zijn om impact te hebben. Idealiter zou u de ware ondernemersgeest willen gebruiken door de technologie te gebruiken om de bestaande problemen in de strategie of activiteiten van het bedrijf aan te pakken.

De blockchain is een toonaangevende digitale transformatietechnologie waarmee u de problemen op een effectieve manier kunt aanpakken, meer transparantie kunt brengen en een effectiever proces kunt ontwikkelen..  

Richtlijnen voor blockchain-transformatie

Hier zijn enkele richtlijnen met betrekking tot de kleine blockchain-projecten waarmee u wilt beginnen:

 • De doelstellingen van het project moeten duidelijk en meetbaar zijn.
 • De haalbaarheidsstudie van het project moet van tevoren worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de succeskansen van het project groter zijn.
 • De bestaande ontwikkelings- en netwerkbeveiligingsteams moeten kunnen samenwerken met externe teams die thuis zijn in de ontwikkeling van blockchaintechnologie.
 • Het project moet binnen de eerste zes maanden meetbare vooruitgang laten zien.

Beginnen met een paar proefprojecten zou helpen bij het orkestreren van een grotere beweging. Dat is in wezen wat de transformatie zou zijn. Wanneer het succes van het eerste of tweede project een momentum begint, zal het in wezen het hele bedrijf in één richting bewegen.

Het allerbeste voorbeeld hiervan is kunstmatige intelligentie (AI). Tegenwoordig baant het de weg in bijna elke branche, van productie tot logistiek en reclame. Hoe is het allemaal begonnen? Op een heel klein niveau.

Bedrijven begonnen met kleine AI-projecten die hen hielpen bij het oplossen van problemen in hun bestaande technologie. Grote technologiebedrijven die vandaag miljoenen in AI investeren, financierden ooit kleinere projecten binnen hun organisaties. Dit hielp bij het creëren van een beweging en creëerde een pad voor de technologie om in andere industrieën te duiken.

Het succes van het ene project leidde tot een nog groter project. Ingenieurs werden meer ervaren. Investeerders raakten meer geïnteresseerd. Ten slotte nam de technologie een hoge vlucht en transformeerde veel bestaande industrieën. Verwacht wordt dat AI tegen 2030 13 biljoen dollar zou bijdragen aan de groei van het bbp.

Hetzelfde als het geval is met bedrijven die blockchain-technologie gebruiken, sommige grote namen dat klein begon en nu op veel grotere schaal blockchain gebruikt. Deze bedrijven omvatten Industrial Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), JPMorgan Chase & Co. (JPM), Berkshire Heathaway Inc., Bank of America, Wells Fargo & Company en veel vergelijkbare namen.

Blockchain-gebruiksgevallen

Hier zijn wat meer bedrijven die blockchain-technologie als voorbeeld gebruiken of blockchain-use-cases.

 • China Construction Bank: De CCB begon met een aantal van hun financiële producten en gebruikte het IBM blockchain-platform om het proces eenvoudiger en duidelijker te maken, voornamelijk voor diensten die ze verkopen in combinatie met verzekeringsmaatschappijen..
 • Agrarische Bank van China: De bank is klein begonnen en is een project gestart om landbouwleningen aan te bieden aan voornamelijk e-commercebedrijven op een gedecentraliseerd netwerk.
 • Apple inc.: De wereldwijde techgigant begint met het gebruik van blockchain om gegevens van een tijdstempel te voorzien.
 • Toyota Motor Corp: Het Japanse bedrijf onderzoekt momenteel manieren om blockchain-betalingen mogelijk te maken voor zelfrijdende auto’s.
 • Samsung: De Zuid-Koreaanse techgigant gebruikt een blockchain-platform om wereldwijde toeleveringsketens te volgen.

Dit zijn enkele geweldige voorbeelden waarvan enkele van de grootste bedrijven ter wereld langzaam beginnen met blockchain en voorlopig aan kleinere projecten werken.

Over het algemeen zijn enkele van de belangrijkste industrieën die een blockchain-verstoring doormaken, onder meer de financiële sector, de gezondheidszorg, onroerend goed, de juridische sector, de beveiliging, de overheid en het onderwijs..

2. Bouw een Blockchain Task Force

Als je investeert in een technologie als een blockchain, heb je de juiste mensen nodig om dingen te laten gebeuren en dat ook in een sneller tempo. Uiteraard heb je expertise in het veld nodig.

Blockchain is echter een nogal ontluikende technologie. Dit maakt het moeilijk om mensen van buitenaf aan te nemen. Rekening houdend met het feit dat u de voordelen van de technologie op lange termijn wilt, heeft u een taskforce nodig met mensen van binnen de organisatie.

De vraag naar blockchain-skills is met 300% in slechts één jaar tijd, met een toenemende vraag van bedrijven die op zoek zijn naar blockchain-transformatie. Dit verhoogt ook het gemiddelde salaris ($ 84.884) dat nu boven het gemiddelde Amerikaanse salaris ($ 52.461) ligt.

Een intern team ontwikkelen of uitbesteden: een les om te leren

U moet terugkijken naar andere technologieën en hoe bedrijven hun middelen hebben gebruikt om ervan te profiteren. Er zijn belangrijke lessen te trekken. De digitale transformatie van veel industrieën die in de jaren 90 begon, betekende het inhuren van een expert, d.w.z. een CTO.

In die tijd was een bedrijf dat een CTO inhuurt een groot probleem. Degenen die onafhankelijke projecten gebruikten met hulp van buitenaf, maakten daarentegen niet volledig gebruik van de voordelen van internet.

Voor blockchaintoepassingen voor uw bedrijf heeft u sterk leiderschap, expertise en initiatief nodig. Je taskforce zal veel meer gecentraliseerd moeten zijn, wat een beetje ironisch is, aangezien blockchain alles draait om decentralisatie.

Je hebt een CTO of CDO nodig om het team te leiden dat aan deze projecten werkt.

De belangrijkste doelstellingen van deze nieuwe taskforce zijn:

 • Maak gebruiksscenario’s voor blockchain
 • Bouw blockchain-mogelijkheden vanaf de grond af
 • Bouw processen voor succesvolle levering van verschillende fasen van het project
 • Nadat ze zijn getest, moeten deze processen worden herhaald om een ​​tijdige implementatie te garanderen
 • Zoek naar expertise en talent waar er behoefte is in het team
 • Ontwikkel normen om te bereiken met de verschillende processen
 • Maak gebruik van verschillende afdelingen van het bedrijf om het proces te verrijken en meer meningen naar de tafel te brengen

Voor grote ondernemingen zou wederzijds functioneren een sleutel tot succes zijn. Veel bedrijven opereren onder verschillende divisies die uiteindelijk rapporteren aan de CEO. De nieuwe blockchain-divisie zou op dezelfde manier rapporteren aan de CEO onder leiding van de CTO of CDO.

 • Voorbereidingen treffen voor het scheppen van nieuwe banen

Er zullen nieuwe banen worden gecreëerd met specifieke beschrijvingen en taken van uw nieuwe blockchain-team. Het organiseren van deze rollen en wat ze bijdragen aan het project wordt het allerbelangrijkste aspect van het team.

De reden hiervoor is dat dit ook nieuw zal zijn voor de taskforce. Als hun doelen en taken duidelijk zijn gedefinieerd, hebben ze een duidelijke richting over wat hun bijdrage en doelen zijn.

Je hebt alle handen aan boord nodig, inclusief projectmanagers, productmanagers, datawetenschappers, beveiligingsanalisten en implementatie-executives. Al deze taskforce-leden rapporteren aan de leider die vervolgens rapporteert aan de CEO. Indien nodig kan de taskforce verder worden opgedeeld in kleine teams.

 • Is er een Blockchain-framework om te volgen??

Helaas niet. Er zijn geen bestaande kaders voor de ontwikkeling van blockchain. De bedrijven die blockchain gebruiken, zullen worden uitgedaagd om kaders en processen te bedenken die het beste werken voor hun projecten. De leider moet de juiste processen kunnen bedenken die gebruik maken van de vaardigheden en kwaliteiten van de taskforce.

Niet elk bedrijf zou over voldoende mensen beschikken om zelfstandig aan het blockchain-project te werken. Er kan ook een tekort zijn aan mensen met zelfs maar de basiskennis van deze technologie. Dat roept de behoefte op om buiten het bedrijf te kijken. Zelfs als je mensen van binnen de organisatie hebt voor het formuleren en ontwikkelen van het project, zou het opportunistisch zijn om nog steeds talent aan te nemen.

Zodra de blockchain-technologie nog wijdverspreider wordt, zoals experts voorspellen, zou de vraag naar blockchain-ervaring en talent enorm toenemen. Dit zou het beste moment zijn om mensen aan te nemen die ervaring hebben op dit gebied. Ze kunnen echt dienen als een hulpmiddel om de concurrentie in de nabije toekomst voor te blijven, naast het realiseren van de huidige projecten.

Misschien wilt u samenwerken met een wervingspartner om dit werk voor u te doen. Zelfs als u dergelijk talent opdoet, zou het nodig zijn om hen de juiste training te geven om te assimileren met de huidige teamleden. Het zal helpen om een ​​evenwichtige taskforce te creëren die alle aspecten van het project bestrijkt en in samenhang werkt.

Een snelle checklist voor het inhuren van blockchain-ontwikkelaars: vaardigheden om naar te zoeken

 • Diepgaand begrip van blockchain-netwerk en zijn architectuur.
 • Mogelijkheid om zelfstandig slimme contracten te ontwikkelen.
 • Diepgaande kennis van de datastructuur en hun link met front-end applicaties.
 • Goed thuis in cryptografie en de nieuwste technieken
 • Ervaring in applicatieontwikkeling
 • Een uitstekend begrip van en kennis van blockchain-platforms
 • Mogelijkheid om blockchain-vaardigheid op te nemen als een service

3. Train de teams

Het formuleren van de taskforce is nog maar het begin. De echte uitdaging zou zijn om zowel bestaande als nieuwe medewerkers op te leiden. De financiële sector heeft een ernstig tekort aan mensen die ervaring hebben met blockchain en cryptocurrency, waardoor de blockchain-transformatie in veel industrieën wordt belemmerd.  

De aard van deze technologie kan als reden worden toegeschreven. De meeste mensen die ICO’s zijn begonnen, zijn onafhankelijken die jarenlang met deze technologie hebben gewerkt zonder de steun of betrokkenheid van grote bedrijven.

Het goede nieuws is dat juist deze mensen het blockchain-verhaal op internet naar voren schuiven. Er staat veel materiaal online in de vorm van publicaties, studies, whitepapers en zelfs interviews waarmee je je team kunt trainen. Het belangrijkste is dat er veel wordt gesproken over toekomstige blockchaintoepassingen.

 • Online trainingsbronnen

Je hebt online cursussen, YouTube-video’s en podcasts die uitleggen wat blockchain is, hoe blockchain werkt en hoe blockchain verschilt van de huidige technologie die wordt gebruikt door banken en andere financiële instellingen.

Dit is uiteraard kostenbesparend aangezien de meeste inhoud gratis is. Het zou de taak zijn van de leiders en experts in het team om de materialen door te kammen en te ontdekken wat ze kunnen gebruiken om hun team te trainen. Het doornemen van blockchain-use-cases is een andere geweldige manier om uw team voor te bereiden.

Tegenwoordig zijn de trainingspraktijken binnen de bedrijven aanzienlijk verbeterd. Nogmaals, dankzij technologie en internet. Er zijn geen saaie lezingen of diavoorstellingen maar interactieve video’s en praktische oefeningen.

Een dergelijke training kan het team helpen om de basisprincipes te begrijpen en om na te denken over de toekomst. Ze zullen klaar staan ​​om toekomstige innovators van blockchain te worden in de dienstensector, het bankwezen, de handel, enz.

Dat gezegd hebbende, heb je ook wat persoonlijke training nodig. U kunt blockchain-enthousiastelingen en consultants inhuren om trainingssessies aan uw team te geven. En dit zal niet alleen voor de teamleden zijn, leiders zullen ook moeten deelnemen.

Dit is wat u moet behandelen met het trainingsmateriaal:

 • Basiskennis van wat blockchain is, de huidige toepassingen en voordelen
 • De impact van blockchain op huidige financiële systemen en economieën
 • Case studies van de meest prominente cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum en LiteCoin)
 • Technisch begrip van de technologie, hoe het werkt en wat de uitdagingen zijn
 • Inzicht in de tools die momenteel beschikbaar zijn

Hier is het aanbevolen aantal uren voor verschillende teamleden:

 • Leidinggevenden: 4-6 uur
 • Individuele teamleiders: 12-16 uur
 • Ingenieurs: 100-120 uur

4. Strategie ontwikkelen

Geen enkel project kan succesvol worden zonder een solide strategie. Het creëren van de beste strategie voor een blockchain-project wordt zowel eenvoudig als uitdagend. Aangezien er niet veel bedrijven aan de technologie werken, zou u de vrijheid hebben om uw eigen specifieke doelen te stellen. Het creëren van een haalbaar pad zou echter moeilijk zijn. De grootste uitdaging zou zijn om te bepalen waar blockchain-toepassingen kunnen worden gebruikt.

Als je je afvraagt ​​waarom strategie niet de eerste stap is zoals traditioneel het is, dan is dat omdat er eerst enige vertrouwdheid moet zijn met de technologie die de training zou bieden. Wanneer de teams basiservaring hebben opgedaan met blockchain, wordt het formuleren van een strategie eenvoudiger.

Voordat u een gedetailleerde strategie ontwikkelt, moet u ook eerst de gebieden identificeren waar u blockchain-transformatie kunt implementeren. Simpel gezegd, u moet eerst een gedetailleerde analyse maken van blockchain-innovatie en de impact ervan op de kernbedrijfspraktijken.

Blockchain in de dienstensector kan bijvoorbeeld worden gebruikt om het transactieproces te stroomlijnen door activa te digitaliseren en toegang te bieden aan gebruikers die geen toegang hebben tot bankrekeningen.

Hier is wat u kunt plannen en de doelen die u voor het bedrijf kunt stellen:

 • Eindklanten betere toegang tot uw diensten bieden door middel van blockchain-implementatie.
 • Kan uw boekhoudproces verbeteren.
 • Beter en flexibel reservebeheer.
 • Verbeteringen in gangbare bedrijfsprocessen.

Zodra u het juiste proces heeft geïdentificeerd om blockchain-transformatie te implementeren, kunt u hier een goede strategie ontwikkelen.

Vind kansen:

Zoals eerder vermeld, begin met het identificeren van kansen. U kunt bijvoorbeeld beginnen met een lijst met kleine projecten waarmee u wilt beginnen, en deze vervolgens als proefprojecten beperken tot twee of drie.

U kunt een dergelijke lijst maken door pijnpunten in uw huidige bedrijfsproces te identificeren. Bijvoorbeeld de processen waar u niet echt tevreden over bent. Dit kunnen processen zijn die voor vertragingen zorgen, tijdelijke oplossingen voor de backoffice en alle gebieden die de ontevredenheid van de klant veroorzaken. Een klantfeedbackonderzoek kan u ook helpen de pijnpunten in het bedrijf te identificeren.

Vervolgens kunt u processen identificeren die u wilt stroomlijnen, zoals afstemming van gegevens of transactieverwerking. De blockchain is een uitstekende manier om redundantie in gegevensopslagplaatsen en identiteitsproblemen te elimineren. Het kan ook het risico op cyberaanvallen en datahacks verminderen.

 • Onderzoek naar gereedheid en haalbaarheid

Bij het kiezen van uw pilotprojecten moet u ook een hypothese ontwikkelen over hoe blockchain een verschil kan maken. U wilt bijvoorbeeld een hypothese maken zoals:

“De implementatie van blockchain zal de tijd die nodig is voor aanpassingen of schikkingen verminderen, of in de eerste plaats de behoefte eraan verminderen, en verbetert de transparantie.”

Zodra u een hypothese heeft ontwikkeld, kunt u deze versterken door experts te raadplegen, meer te weten te komen over blockchain-use-cases in vergelijkbare situaties, of meer sluitende gegevens te verzamelen die uw hypothese kunnen ondersteunen.

 • Ontwikkel prototypes en test ze

Voordat u de blockchain op grotere schaal implementeert, is het noodzakelijk dat u eerst met prototypes begint. Dit is een geweldige manier om de blockchain-technologie waaraan u tot nu toe hebt gewerkt te verbeteren en deze beter af te stemmen op de huidige praktijken voordat u deze gebruikt om de oudere technologie te vervangen.

Het test- en evaluatieproces is belangrijk, zowel om uw team of medewerkers te laten wennen aan de nieuwe technologie als het proces om op één lijn te komen met de nieuwste technologie. Het zal u en uw team ook helpen hun bewustzijn over blockchain-technologie en de resultaten ervan te vergroten.

Overeenkomen met de resultaten met uw oorspronkelijke hypothese. Kijk of het uw hypothese bewijst. Zo nee, welke aanpassingen moet u dan aanbrengen? Ga verder met de resultaten van het prototype in gedachten.

 • Schaal dienovereenkomstig

Als u eenmaal tevreden bent met de resultaten van het prototype, moet u uw inspanningen opschalen. Ontwikkel een plan dat is ontworpen voor een langetermijntransformatie en implementatie van blockchain. Maak een gedetailleerde routekaart voor het opschalen van blockchain-technologie en uw prototype, maar op een haalbare en meetbare manier.

5. Ontwikkeling van externe en interne communicatie

Last but not least moet u zorgen voor zowel de interne als de externe communicatie, aangezien blockchain zowel invloed heeft op uw bedrijfsprocessen als op de output. U moet uw interne en externe communicatie hierop afstemmen.

Blockchain-transformatie terwijl u opschaalt, heeft gevolgen voor uw belanghebbenden, wat betekent dat u betere communicatie nodig hebt om afstemming te implementeren. Hier leest u hoe u met elke belanghebbende kunt communiceren.

 • Investeerders

Met de verbetering die blockchain-transformatie voor uw bedrijf met zich meebrengt, is het belangrijk om uw bedrijf opnieuw te evalueren in het bijzijn van investeerders. Een goede strategie en communicatie helpen u investeerders te laten beseffen wat de echte waarde van uw bedrijf is na de implementatie van blockchaintechnologie.

 • Betrekkingen met de overheid

Als u in sterk gereguleerde sectoren werkt, zoals de gezondheidszorg en de financiële sector, is het belangrijk om te blijven voldoen aan alle overheidsvoorschriften. Houd er rekening mee dat overheden zich ook aanpassen aan de toegenomen penetratie van blockchain-technologie in reguliere industrieën en het wijdverbreide gebruik van cryptocurrencies..

U moet goed thuis zijn in alle regelgeving met betrekking tot blockchain-technologie, maar ook goed communiceren met de overeenkomstige overheidsinstellingen. U moet bijvoorbeeld kijken naar de Security and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten die een aantal belangrijke wijzigingen aanbrengt in hun regelgeving met betrekking tot blockchain en cryptocurrencies..

 • Leid uw klanten op

De veranderingen die blockchain-transformatie met zich meebrengt in uw processen, zijn ook nieuw voor uw klanten. U moet uw klanten ook informeren over de voordelen die blockchain hen biedt.

 • Vinden en rekruteren Leid personeel op

Zoals we eerder hebben vermeld, is het vinden van de juiste menselijke hulpbronnen en vaardigheden niet eenvoudig vanwege de schaarste aan talent. Om betere vaardigheden aan te trekken, moet u een betere employer branding hebben. U moet bekwaam personeel laten zien dat u een bedrijf bent waarvoor ze willen werken.

Blockchain-ontwikkelaars willen bijvoorbeeld samenwerken met bedrijven die hen creatieve ruimte en onafhankelijkheid bieden, aangezien er nog geen framework aan blockchain is gekoppeld. Een omgeving die leren aanmoedigt als blockchain-technologie is nog steeds betrokken. U moet bekwame mensen communiceren dat uw bedrijf precies hetzelfde biedt.

 • Interne communicatie

Last but not least is het erg belangrijk om alle wijzigingen en implementaties door te geven aan uw medewerkers, die in de war kunnen zijn, en in sommige gevallen bang kunnen zijn voor de nieuwe technologie die nog niet goed bekend is. U moet uw werknemers verzekeren dat de veranderingen voor de verbetering van het bedrijf zijn, en ze moeten hen ook informeren over de toekomst die ze mogelijk zullen moeten meemaken, samen met de blockchain-transformatie.

Laatste woorden

Dit is een uitstekende bron om u te helpen veranderingen door te voeren en de blockchain-transformatie te voltooien. De blockchain is nu een integraal onderdeel van de nieuwste digitale transformatie die bedrijven implementeren.

U moet echter klein beginnen als u nieuw bent bij de blockchain. Zoek kleine proefprojecten die meestal verband houden met de pijnpunten in uw bedrijf en de processen die u wilt stroomlijnen. Huur een getalenteerd personeelsbestand in of train uw huidige personeelsbestand. Breng structuur aan en breng een nieuw blockchain-team onder in uw bedrijfsstructuur.

Ontwikkel een strategie om verder te schalen zodra de eerste proefprojecten tot succes leiden. En zorg er uiteindelijk voor dat alle belanghebbenden op tijd worden gecommuniceerd over de veranderingen die uw bedrijf met zich meebrengt op het gebied van blockchain-transformatie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me