Sinds het ontstaan ​​van cryptocurrencies heeft blockchain aandacht gekregen in de wereld van technologie. De revolutionaire technologie is er om de juiste redenen in geslaagd een aanzienlijke hype teweeg te brengen. Het is dus redelijk voor een deskundige ontwikkelaar of een programmeur, of zelfs een beginner om naar mogelijkheden te zoeken om een ​​carrière in blockchain te beginnen. De financiële toepassingen van blockchain-technologie voor cryptocurrencies en gecodeerde digitale portefeuilles zijn slechts het topje van de ijsberg.

De toenemende populariteit van blockchain als technologiekeuze voor verschillende praktische toepassingen heeft geresulteerd in een stijgende trend in de vraag naar blockchain-banen. Daarom twijfelen veel beginners over de beste praktijken om een ​​blockchain-carrière te beginnen. De volgende discussie schetst de beste tips om een ​​carrière in blockchain te beginnen om beginners te ondersteunen bij het gemakkelijk navigeren van hun carrièrepad in blockchain.

Schrijf u nu in: gratis Blockchain-basiscursus

Is Blockchain een goede carrière?

Voordat we nadenken over tips voor het starten van een carrière in de blockchain, is het belangrijk om twijfels weg te nemen zoals ‘is blockchain een goede carrière’. Het jaar 2017 was getuige van een fenomenale groei in de acceptatie van blockchain-technologie. Een van de beste banenportalen ter wereld, Indeed.com, toonde een drastische groei van het aantal blockchain-banen in een tijdsbestek van een jaar.

Het belangrijkste van alles is dat blockchain ook een van de beste technische vaardigheden is geworden waar veel vraag naar is op de IT-arbeidsmarkt. De recente introductie van blockchain als een van de meest gevraagde technische vaardigheden in de LinkedIn Annual Skills Survey is een veelbelovende reden om een ​​carrière in blockchain te beginnen..

De nieuwe aard van blockchain-technologie, samen met de voortdurende verbeteringen in het blockchain-landschap, biedt echter formidabele uitdagingen. Dus elke beginner zou de aanbevolen best practices moeten volgen om het beste antwoord te vinden op ‘hoe begin ik een carrière in de blockchain’.Hier is een overzicht van de tien beste tips om je carrière te starten in een op blockchain gebaseerde functie..

Lees ook de inzichten van Linkeidn Report waarin staat dat Blockchain een TOP-vaardigheid is in 2020.

1. Schrijf u in voor gratis Blockchain-cursussen

De eerste zorg voor elke beginner op het gebied van blockchain zou toegang moeten zijn tot voldoende leermiddelen. Als je hebt besloten om een ​​carrière in blockchain te beginnen, dan moet je er een behoorlijk ingewikkeld beeld van hebben gemaakt. Het is trouwens belangrijk voor beginners om blockchainonderwijs en -training vanuit een eenvoudig perspectief te benaderen.

Beginners moeten gratis blockchain-cursussen vinden die hen een introductie kunnen geven in de wereld van blockchain. Zonder enig idee van de fundamenten van de branche waarin u uw carrière zou opbouwen, is er nauwelijks kans op succes. U kunt echter gebruikmaken van uitgebreide en zeer effectieve gratis blockchain-cursussen om de basisconcepten van blockchain te bestuderen. De gratis cursussen leggen geen financiële druk op beginners en zijn geweldige platforms om te weten over blockchain en het gebruik ervan.

2. Ken alle basistermen in Blockchain

De volgende belangrijke vermelding bij de tips om een ​​carrière in de blockchain te beginnen, verwijst naar de ontwikkeling van vloeiendheid in basisterminologie. De unieke aard van blockchain hangt grotendeels af van de structuur en functionaliteiten. De termen zoals gedecentraliseerde apps, consensusmechanismen, slimme contracten en andere zijn meer dan alleen maar modewoorden die u bij blockchain vindt.


Het zijn zeer cruciale componenten in het blockchain-ecosysteem en zijn verplicht voor blockchain-professionals in bijna elke rol. De kennis van fundamentele termen verbetert niet alleen de basiskennis van blockchain, maar legt ook de basis voor het begrijpen van de praktische toepassingen ervan.

Hier zijn de basis Blockchain-definities die een ultieme Blockchain-woordenlijst vormen voor beginners.

3. Gebruik YouTube-video’s om te leren

Beginners die een carrière in de blockchain willen beginnen, moeten hun leertraject ook ondersteunen met YouTube-video’s. YouTube is niet alleen een bron van entertainment, maar ook een enorme opslagplaats van blockchain-gerelateerde video’s. Beginners kunnen instructievideo’s en webinar-opnames met betrekking tot blockchain op YouTube bekijken. Daarnaast kunnen YouTube-video’s ook praktische demonstraties van verschillende blockchain-use-cases bevatten.

Daarom moet u enkele van de best beoordeelde kiezen Blockchain YouTube-kanalen op blockchain-technologie en schrijf ze onmiddellijk in. De interactieve inhoud in blockchain-gerelateerde YouTube-video’s helpt elke beginner blockchain vanuit een interessant perspectief te leren. Het belangrijkste van alles is dat YouTube-video’s geweldige bronnen zijn om op de hoogte te blijven van nieuwe trends in de wereld van blockchain.

4. Neem deel aan Blockchain-evenementen en conferenties

Blockchain is een opkomende technologie en put zijn sterke punten uit de bijdragen van miljoenen professionals wereldwijd. Als je een carrière in blockchain wilt beginnen, is het belangrijk om je weg te vinden in de dynamiek van de industrie. De vooruitzichten voor uw loopbaanontwikkeling met blockchain-technologie zijn afhankelijk van uw branchekennis.

Het beste platform om uw branchekennis van blockchain te ontwikkelen, is beschikbaar voor beginners in blockchain-evenementen en conferenties. Industrie-experts uit alle hoeken van de wereld, senior industrieleiders in blockchain in verschillende industrieën en veel blockchain-enthousiastelingen komen samen op blockchain-evenementen en conferenties.

Deze plaatsen bieden de broodnodige blootstelling aan de wereld van blockchain buiten de boeken en tutorials. Beginners kunnen niet alleen hun kennis van het echte potentieel van blockchain-technologie ontwikkelen, maar ook professionele contacten ontwikkelen op blockchain-evenementen en conferenties.

Controleer ook: waarom blockchain belangrijk is

5. Verbeter vaardigheden in cryptografie

Je moet je concentreren op de technische vaardigheden die nodig zijn om een ​​carrière in blockchain te beginnen. Een van de opmerkelijke vaardigheden die nodig zijn voor blockchain-professionals is cryptografie. De acceptatie van blockchain is in hoge mate afhankelijk van de zekerheid van de beveiliging van gegevens, en cryptografie-expertise kan een formidabel voordeel toevoegen aan de carrière van een blockchain-professional..

Bedrijven die dagelijks te maken hebben met enorme hoeveelheden gevoelige informatie en tal van financiële transacties, kunnen zich geen risico’s of kwetsbaarheden in hun blockchain-infrastructuur veroorloven. Hiring managers zoeken cryptografie dus als een van de basisvaardigheden voor verschillende blockchain-gebaseerde rollen.

6. Ontwikkel programmeerkennis en -expertise

Een andere basisvaardigheidsvereiste om een ​​carrière in blockchain te beginnen, is programmeren. Programmeerkennis is verplicht voor blockchain-professionals en je moet vloeiend zijn in ten minste een van de programmeertalen op hoog niveau. Beginners moeten voldoende tijd nemen om online trainingen te vinden en zich er onmiddellijk voor inschrijven.

Kandidaten met een graad in informatica of informatietechnologie hebben een concurrentievoordeel om een ​​carrière in blockchain te beginnen. Een ontwikkelaar in de blockchain zou bijvoorbeeld expertise in JavaScript nodig hebben om slimme contracten te maken op basis van applicatiespecificaties en vereisten. Daarom zijn programmeervaardigheden een basisvereiste om de basis van je blockchain-carrière te versterken.

Lees ook: Hoe u een blockchain-ingenieur kunt worden

7. Meer informatie over gedistribueerde computers

Als je een carrière in blockchain wilt opbouwen, moet je expertise ontwikkelen op het gebied van gedistribueerd computergebruik. Blockchain is een gedistribueerd systeem en aspirant-kandidaten moeten vertrouwd raken met gedistribueerd computergebruik om de efficiëntie van de functionaliteiten te benutten. Cryptocurrencies brachten het concept van een gedistribueerd netwerk met een vertrouwensfactor en, met blockchain als de onderliggende technologie, zorgde voor nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van blockchain.

Uitgebreide kennis van gedistribueerd computergebruik kan helpen bij het ontwikkelen van het vertrouwen van het gebruik van blockchain op elk platform in elke omgeving. Bovendien speelt gedistribueerde computerexpertise ook een cruciale rol bij het versterken van de fundamenten van de werking van blockchain.

8. Betrokkenheid bij de gemeenschap

Wees een actief lid van blockchain-gemeenschappen en u kunt veel veelbelovende resultaten behalen. Dit klinkt misschien als een slogan, en zelfs als dat zo is, heeft het de potentie om voordelen te genereren voor aspirant-blockchain-professionals. Blockchain-gemeenschappen en discussieforums zijn de perfecte bronnen om uw kennis en expertise op het gebied van blockchain aan te scherpen.

De discussies over blockchain-technologie kunnen je nieuwe inzichten en begeleiding bieden om een ​​carrière in blockchain te starten. Daarnaast zijn de blockchain-communities ook ideale platforms om je eigen professionele netwerk op te bouwen en carrièremogelijkheden te verkennen.

9. Neem het initiatief voor uw carrière

De belangrijkste stap voor elke kandidaat die de blockchain-carrière wil opbouwen, is initiatief. Je moet een directe duik nemen in de wereld van blockchain en op zoek gaan naar banen die bij je vaardigheden passen. Niemand komt je vragen om je aan te sluiten bij een blockchain-gebaseerde baan omdat je de vaardigheden hebt.

Kandidaten moeten moeite doen om hun professionele portfolio op te bouwen met hoogtepunten van hun kwalificatie voor blockchain-banen. Professionele netwerkplatforms zoals LinkedIn kunnen betrouwbare bronnen zijn om uw bereik tot opmerkelijke vacatures op de markt te ontwikkelen.

10. Behaal Blockchain-certificering

De laatste, maar meest cruciale aanbeveling voor kandidaten die een carrière in blockchain willen opbouwen, verwijst naar blockchain-certificering. Blockchain-certificering is een vertrouwde en geloofwaardige methode om een ​​carrière in blockchain te beginnen. Ze bieden tastbaar bewijs van de blockchain-expertise en capaciteiten van een individu om verantwoordelijkheden in specifieke rollen aan te pakken.

De training en opleiding die nodig is voor blockchain-certificering, naast uitgebreide examendoelstellingen, zorgen voor de validatie van vaardigheden van gekwalificeerde kandidaten. Bovendien zijn veel certificeringsexamens primair gericht op prestatie-gebaseerde evaluatie van kandidaten. Daarom laten gecertificeerde kandidaten ook zien dat ze in blockchaintoepassingen echte use-case-scenario’s kunnen oplossen.

Een Blockchain-certificering valideert uw vaardigheden en helpt u uw Blockchain-carrière een niveau hoger te tillen. Behaal uw Blockchain Expert-certificering en waag een sprong!

Klaar om een ​​carrière in Blockchain te starten?

Zoals u kunt zien, kunnen eenvoudige tips u helpen om gemakkelijk een carrière in blockchain te starten. Kandidaten moeten echter een specifiek voorbereidingsplan volgen om hun carrière in blockchain-technologie te ontwikkelen. Aan de andere kant kunnen deskundige professionals de hier genoemde tips ook gebruiken om een ​​carrière in blockchain te ontwikkelen. De belangrijkste vereiste voor alle kandidaten die hun carrière in blockchain willen beginnen, is verantwoording en richting.

Je moet een specifiek carrièrepad in blockchain kiezen en eraan werken om de nodige vaardigheden en kennis daarvoor te ontwikkelen. Daarnaast moeten kandidaten ook betrouwbare en betrouwbare trainingsplatforms selecteren voor de perfecte start van hun carrière in blockchain. Vind je carrièrepad en begin met het leren van de basisprincipes van blockchain met de gratis Blockchain-cursus!            

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me