Top 10 veelgestelde vragen over crypto-belasting in Australië (dat kan u geld besparen)

In dit artikel beantwoorden we de 10 meest gestelde vragen die we krijgen over cryptobelasting in Australië. We zullen aan het einde van dit bericht ook enkele van de beste crypto-belastingtools en -software vermelden om u te helpen bij het berekenen van uw crypto-inkomsten..

U moet zich er ook van bewust zijn dat het Australian Taxation Office (ATO) nu hardhandig optreden tegen handelaren in cryptocurrency. Dus als u niet bekend bent met uw belastingverplichtingen, kunt u uzelf in gevaar brengen.

Populaire crypto-uitwisselingen in Australië

10 veelgestelde vragen over crypto-belasting in Australië

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te begrijpen hoe de Australische belastingdienst (ATO) het fiscale behandeling van cryptocurrency in Australië.

In wezen wordt het door de regering geclassificeerd als een "digitale activa waarin versleutelingstechnieken worden gebruikt om het genereren van extra eenheden te reguleren en transacties op een blockchain te verifiëren. Cryptocurrency opereert over het algemeen onafhankelijk van een centrale bank, centrale autoriteit of overheid."

Als zodanig omvat elke verwijzing naar ‘cryptocurrency’ daarom Bitcoin en andere altcoins die u mogelijk in uw hardwareportefeuille of Bitcoin-handelsplatform vasthoudt..

Verwant: 10 beste cryptocurrency-uitwisselingen in Australië

Zonder verder oponthoud, hier zijn de 10 meest gestelde vragen over crypto-belasting:

Hoe werkt belasting op cryptocurrency?

Cryptocurrency wordt net als elk ander traditioneel bezit zoals onroerend goed en edelmetalen belast. Wanneer u een actief verkoopt of verhandelt, moet u waarschijnlijk belasting betalen over het verschil tussen de verkoopprijs en de prijs die u het hebt gekocht (exclusief wisselkosten en commissies enz.).

Dit waardeverschil wordt gemeten in fiat-valuta en wordt vaak aangeduid als Vermogenswinstbelasting. Dit geldt voor de meeste landen zoals Australië, VS, VK, Canada enz.

Vermogenswinstbelasting is ook van toepassing op cryptocurrency op het moment dat deze wordt afgestoten. Zoals, wanneer u het verkoopt, het inruilt voor een andere cryptocurrency, of het gebruikt voor aankopen zoals hieronder wordt uitgelegd.

Welke van uw crypto-activiteiten zijn belastbaar?

Iedereen die betrokken is bij het verwerven of verkopen van cryptocurrency, is onderworpen aan fiscale gevolgen. Deze kunnen variëren afhankelijk van de aard van uw omstandigheden en uw marginaal belastingtarief.

Voor de meeste Australiërs worden de volgende crypto-activiteiten beschouwd als belastbare gebeurtenissen:


 • Handelen in cryptocurrency (het proces waarbij de ene crypto voor de andere wordt verkocht)
 • Bitcoin verkopen in fiat-valuta (bijvoorbeeld Australische dollars)
 • Wanneer u cryptocurrency cadeau doet aan een vriend of familie
 • Ontvang cryptocurrency als inkomsten (bijv. Cryptomining)
 • Goederen en diensten kopen met cryptocurrency

Dit betekent dat elke keer dat u cryptocurrency koopt, verkoopt, schenkt, verhandelt, mineert of uitgeeft, u een vermogenswinstbelastingevenement uitvoert en sommige of alle winsten kunnen worden belast..

Verwant: 4 Beste Bitcoin Cashback & Rewards-app (GRATIS geld)

crypto-belasting

Hoeveel crypto-belasting moet ik betalen?

Weten hoe u belasting op crypto moet betalen, kan een uitdagende taak zijn als u net bent begonnen met cryptocurrency.

Als u een cryptovaluta koopt en vasthoudt en het vervolgens op een toekomstige datum verkoopt, zal dit een vermogenswinstbelasting met zich meebrengen. Het betekent dat u er waarschijnlijk belasting over zult moeten betalen. Het bedrag aan crypto-belasting dat u betaalt, is echter afhankelijk van een aantal factoren:

 • Bent u fiscaal inwoner van Australië?
 • Hoeveel inkomen u verdient

Als u een liefhebber bent van cryptocurrency en u heeft geïnvesteerd of gehandeld in digitale valuta, dan wordt u belast over eventuele meerwaarden die voortvloeien uit uw cryptotransacties.

Als u bijvoorbeeld Ethereum als investering koopt en het later voor AUD verkoopt, of het inwisselt voor een andere cryptocurrency-munt tegen een hogere prijs die resulteerde in een meerwaarde, moet u belasting betalen..

Als u uw cryptovaluta echter langer dan 12 maanden aanhoudt, heeft u mogelijk recht op een belastingvermindering van 50% op vermogenswinst. Dit betekent dat zelfs als de marktwaarde (in AUD) van uw cryptoportfolio verandert, u pas een meerwaarde of verlies boekt als u uw digitale activa hebt afgestoten..

Nadat u het bedrag van de meerwaarde heeft berekend, kunt u de verschuldigde belasting berekenen door te verwijzen naar uw marginaal tarief van de inkomstenbelasting. Meerwaarden in Australië worden belast tegen hetzelfde tarief als het marginale inkomstenbelastingtarief.

Hoe het bedrag aan belasting te berekenen dat is verschuldigd over crypto-inkomsten?

bereken crypto-belasting

Het bedrag aan belasting dat u betaalt over uw crypto-inkomsten kan variëren, afhankelijk van het soort activiteiten dat u onderneemt. In Australië moeten winsten en verliezen als gevolg van cryptocurrency-activiteiten worden berekend in Australische dollars.

U moet dus de prijs van de cryptovaluta op het moment van aankoop en verkoop omzetten in AUD. Over het verschil in fiatwaarde tussen deze datums wordt vermogenswinstbelasting geheven.

Dit omvat ook wanneer u cryptocurrency ruilt in ruil voor AUD, converteert naar een andere munt of goederen en diensten koopt met cryptocurrency.

Moet ik belastingen op mijn verliezen in cryptocurrency indienen?

Ja, zelfs als u verlies heeft geleden door cryptocurrency te verhandelen nadat u deze voor minder hebt verkocht dan waarvoor u deze heeft gekocht, wordt dit als kapitaalverlies beschouwd.

In feite is het in uw eigen belang om kapitaalverlies te registreren, aangezien het kan worden gebruikt om toekomstige meerwaarden te verminderen. Dit kan uw belastbaar inkomen, zoals crypto-belastingen, in de toekomst compenseren.

Het is dus belangrijk om al uw crypto-handelsactiviteiten het hele jaar door vast te leggen.

Laten we een eenvoudig voorbeeld nemen.

Als u 1 bitcoin kocht tegen een prijs van $ 5.000 en weer 1 bitcoin verkocht voor $ 20.000, zou u een vermogenswinstbelasting (CGT) -evenement genereren. Daarom moet u waarschijnlijk belasting betalen over de prijswinst van $ 15.000, gemeten in Australische dollars, op het moment dat u het verkocht.

Kan ik voorkomen dat ik crypto-belastingen moet betalen?

Nee, het wordt steeds moeilijker om te voorkomen dat u belasting moet betalen over uw crypto-bezit. Elke keer dat u crypto koopt met fiat, of een cryptomunt converteert naar een andere, blijft er een digitaal spoor achter.

Onder druk van lokale autoriteiten worden crypto-exchanges verzocht om hun gegevens over hun gebruikers aan de belastingdienst over te dragen.

In een rapport van Globe Newswire verwacht de ATO te verzamelen meer dan $ 3 miljard aan belastingboetes alleen al dit financiële jaar van cryptohandelaren en investeerders. Bovendien trekt de Australische regering ook een miljard dollar uit om iedereen te identificeren die zijn handelsactiviteit niet heeft aangegeven en geen belasting heeft ingediend.

Moet ik elke crypto-asset opnemen?

Ja. Elke cryptocurrency wordt beschouwd als een vermogenswinst.

Dus als u meerdere altcoins in uw hardwareportefeuille heeft, moet u een administratie van elke munt bijhouden bij het voorbereiden van uw crypto-belastingaangifte..

Moet ik belasting betalen over crypto-naar-crypto-transacties?

Ja. De uitwisseling van de ene cryptocurrency naar de andere wordt beschouwd als een belastingevenement op vermogenswinst. Als zodanig behandelt het belastingkantoor de verkoop van de munt tegen de marktprijs in fiat-valuta van elk actief op het moment van de transactie..

Als u bijvoorbeeld Bitcoin voor Ethereum verkoopt, behandelen belastinginstanties dit als een verkoop van Bitcoin tegen de marktprijs van het Ethereum dat u in uw uitwisselingsportefeuille hebt ontvangen..

Welke informatie heb ik nodig om op te nemen?

U moet een register bijhouden en bijhouden van de datum van de transactie (kopen en verkopen), de cryptocurrency-activa en met wie u handelde.

Zoals hierboven vermeld, wordt uw crypto-belasting berekend in Australische dollars. U moet dus de crypto omzetten in Australische dollars op het moment van de transactie (voor aankoop-, verkoop- en handelsevenementen).

Deze informatie kan worden opgenomen in een betalingsbewijs, export van bestanden in .csv-indeling van de crypto-uitwisselingen en transactiegeschiedenis van uw digitale portemonnee.

Elk van deze documentatiemethoden wordt door de ATO geaccepteerd.

Zijn er crypto-belastingcalculators, software of tools?

Ja, er zijn online verschillende crypto-belastingsoftwaretoepassingen om uw transacties te volgen en een vermogenswinstrapport te genereren. Elke software kan u helpen bij het berekenen van uw winst en verlies om aan uw belastingverplichtingen te voldoen.

Enkele van de beste softwaretools voor crypto-belasting zijn:

 • TokenTax
 • Koinly
 • Cointracking
 • Zenledger
 • Cryptotrader
 • Bitcoin-belastingen
 • Sublieme IP

cointracking

Als u een actieve handelaar bent, zal het gebruik van deze crypto-belastingsoftware-apps zeer waardevolle tools zijn die de hoofdpijn aan het einde van het boekjaar zullen wegnemen..

Hoewel, als u er de voorkeur aan geeft uw belastingen zelf te berekenen, u er altijd voor kunt kiezen om dit op de ouderwetse manier te doen met behulp van een crypto-belasting-spreadsheet om al uw transacties vast te leggen..

Gevolgtrekking

We hopen dat deze gids u een beter beeld heeft gegeven van de crypto-belasting in Australië en een paar handige belastingsoftware en -tools die u zullen helpen bij uw belastingaangifte..

Er zijn ook crypto-uitwisselingen in Australië die een gratis belastingcalculator bieden, zoals Swyftx en Independent Reserve, die u ook kunt overwegen. Deze digitale providers hebben een belastingaangiftefunctie om uw transacties te exporteren.

Aangezien de regelgeving voortdurend verandert, raden we u aan om het ATO’s gids voor cryptocurrencies voor meer informatie.

Disclaimer: vertrouw alsjeblieft niet op de informatie hierin als feit, we zijn geen belastingdeskundigen. U dient altijd uw eigen financieel en fiscaal advies in te winnen bij een professional.

We zullen u verlaten met een paar vragen:

 • Dien je dit jaar een crypto-belastingaangifte in??
 • Hoe berekent u uw crypto-belasting??
 • Welke crypto-belastingsoftware gebruikt u??
 • Gebruik je een standaard crypto-belasting-spreadsheet?

Als u denkt dat deze 10 veelgestelde vragen waardevol zullen zijn voor een crypto-investeerder die u kent, kunt u deze gids en handige crypto-belastingtools met hen delen..

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze zorgvuldig geselecteerde artikelen:

 • Beste websites om Bitcoin voor contant geld te verkopen in Australië [onmiddellijk]
 • 7 manieren om Bitcoin met contant geld te kopen in Australië
 • Snelste & Gemakkelijkste manier om NEO in Australië te kopen
 • 5 Beste Coinspot-alternatieven om te kopen & Bitcoin verkopen
 • 4 Beste Crypto-diagramsites voor Altcoin-handelaren
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map