Contents

EEN ​ B. ​ C ​ D ​ E. ​ F. ​ G ​ H. ​ ik ​ J ​ K​ L. ​ M. ​

N ​ O​  P. ​ Q ​ R ​  S ​ T​ U ​ W. ​ X ​ Y ​ Z

Bij 101 Blockchains geloven we in blockchain-technologie en we weten hoe verwarrend het is voor iedereen die nieuw is in het hele blockchain-gedoe. In deze blockchain-spiekbrief zullen we op een eenvoudige manier alle essentiële onderwerpen behandelen. U kunt ook de links volgen als u meer wilt weten over een specifieke blockchain-definitie.

Dit is ook het eerste deel van de “Blockchain Explained” -serie waar we doorheen gaan. Dus blijf op de hoogte voor meer informatie over blockchain. In deze blockchain-woordenlijst voor beginners hebben we de belangrijkste blockchain-definities verzameld waarmee u vertrouwd zou moeten zijn, aangezien u ze vaak zult horen. We zullen in de nabije toekomst meer artikelen en definities in deze woordenlijst delen.

Ultieme Blockchain-woordenlijst voor beginners – Infographic


Lijst met blockchain-definities

Momenteel staan ​​er 46 blockchain-definities in deze woordenlijst, laten we aan de slag gaan.

EEN

Wat is adres?

Een adres is een belangrijke term in cryptocurrency. Het is een unieke identificatie die wordt gebruikt om de afzender, ontvanger te identificeren. Het wordt ook gebruikt voor het opslaan van cryptocurrency. In de praktijk wordt het huisadres gebruikt om brieven of pakjes te verzenden en te ontvangen. Een adres wordt gegenereerd met behulp van de privésleutel. De privésleutel is ook uniek voor het adres. De privésleutel wordt ook gebruikt om toegang te krijgen tot de digitale activa die het adres heeft. In cryptocurrency is het adres over het algemeen alfanumerieke strings. Ook als het adres voor een bepaald ecosysteem overeenkomsten vertoont. Alle adressen met betrekking tot Ethereum beginnen bijvoorbeeld met 0x, terwijl het Bitcoin-adres begint met 3 of 1. Adres is een van de belangrijkste termen die moeten worden geleerd tijdens het verkennen van de blockchain-woordenlijst.

Wat is een Airdrop?

Bij Airdrops draait het allemaal om het uitdelen van gratis tokens aan mensen als beloningen. Het is gerelateerd aan blockchain-projecten, met name ICO’s. Airdrop kan al dan niet een stimulans hebben. Veel startups of blockchain-projecten vliegen om verschillende redenen weg, waaronder bugfixes, gemeenschapsgroei of prikkels om een ​​positieve actie ten opzichte van hun idee te ondernemen. Iedereen kan deelnemen aan airdrops totdat en tenzij ze overeenkomen met hun vereiste.

Lees meer over Airdrops en hoe je gratis tokens kunt ontvangen in dit artikel 

Definitie van een Altcoin

Elke andere cryptocurrency of token dan Bitcoin staat bekend als altcoin. Het woord ‘altcoin’ heeft een subtiele betekenis. Het kan worden opgesplitst in “alt”, wat alternatief betekent en “munt”, wat cryptocurrency betekent. Elke munt die na Bitcoin wordt vrijgegeven, staat bekend als altcoin. Enkele voorbeelden zijn Ethereum, NEO, EOS, LEND, enz. Altcoins zijn ook beter wat betreft functies en functionaliteit, maar bieden niet de opslagwaarde in vergelijking met Bitcoin..

Lees hier meer over Altcoins.

B.

Wat is Blockchain?

De blockchain is een gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) die decentralisatie biedt. Het is het geesteskind van het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Hij vond ook Bitcoin uit, dat gebruikmaakt van blockchain-technologie. Blockchain bestaat uit knooppunten met een kopie van het gedecentraliseerde grootboek. Blockchain gebruikt ook de consensusmethode om overeenstemming te bereiken over de waarde in het netwerk. We hopen dat je de definitie van blockchain hebt geleerd.

Lees hier meer over blockchain. 

Definitie van een premie

Bounty is een eenvoudig programma dat wordt uitgevoerd door startups of bedrijven om positief gedrag te stimuleren, zoals bugfixes, marketinghulp, het schrijven van artikelen, enzovoort. Premies zijn altijd populair geweest in de technische industrie. Het sloeg echter een nieuwe richting in toen ICO’s begonnen te gebeuren. Premies gaan ook niet over alle positieve effecten. Er zijn wel enkele negatieve aspecten aan verbonden, waaronder marktmanipulatie.

Lees hier meer over Bounty

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een cryptocurrency die in 2009 is ontstaan ​​door Satoshi Nakamoto. Het is een digitale valuta waarvoor geen gecentraliseerde autoriteit nodig is om te werken of te functioneren. Het steeg naar nieuwe hoogten in 2017 toen de waarde $ 19.000 per bitcoin bereikte. Bitcoin heeft geen beter praktisch gebruik in vergelijking met andere cryptocurrencies die er zijn vanwege de stijgende transfertijd en kosten die verband houden met de overdracht. Het wordt nu echter gebruikt als opslagwaarde. Bitcoin kan worden opgeslagen in een portemonnee die speciaal is gemaakt om het op te slaan. Bitcoin gebruikt gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).

Wat is een Blockchain Explorer?

Block Explorer is een tool die wordt gebruikt om transacties op een blockchain te bekijken. De transacties kunnen huidige transacties of eerdere transacties zijn. Met Block Explorer kun je ook meer informatie krijgen over de blockchain. U kunt bijvoorbeeld meer te weten komen over de groei en de hash-snelheid van het netwerk. Block Explorer is meer dan alleen tools om transacties te verkennen. Ze bieden ook veel andere dingen die bekend kunnen worden met een blokverkenner. Ze rapporteren ook onbevestigde transacties en tonen ook de problemen met mijnbouw met een blockchain. Block Explorer gebruikt zowel wallet-adressen als specifieke transactie-ID’s om informatie te retourneren. Geavanceerde blokverkenners kunnen ook rapporten genereren op basis van de gegevens waartoe ze toegang hebben. Door meer te weten te komen over Block Explorer, verbetert u uw kennis over blockchain-definities.

Het artikel met volledige uitleg komt binnenkort. Blijf kijken.

Wat is Block Reward?

Block Reward is de beloning die een miner krijgt nadat hij een block met succes heeft opgelost. Om de beloning te claimen, voegt de miner de eerste transactie aan het blok toe. Het hele proces begint met mijnwerkers die op zoek zijn naar blokken die moeten worden geverifieerd. Eenmaal gevonden, moeten de transacties op het blok worden geverifieerd om de beloning te verwerken. Ook wordt de beloning verdeeld onder een groep mijnwerkers, afhankelijk van de hoeveelheid werk die ze hebben verzet. Een goed voorbeeld is Bitcoin, waar het ene blok dat werd gewonnen 12,5 BTC beloont vanaf 2018. De waarde van de beloning verandert afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en andere factoren.

C

Wat is consensus?

De consensus is een manier om het eens te worden over een enkel punt van de datawaarde in een netwerk. Veel consensusalgoritmen worden gebruikt in gedistribueerde systemen. Enkele van de populaire consensusalgoritmen zijn Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) en Delegated Proof of Stake (DPoS). Ze werken allemaal anders en hebben een andere manier om met consensus om te gaan in een gedistribueerd netwerk.

Lees hier meer over het consensus-algoritme. 

Definitie van een cryptocurrency

Cryptocurrency is een virtuele / digitale munt zonder tastbaar bestaan. Het kan via een netwerk worden gedistribueerd en fungeert als een manier om transacties tussen collega’s uit te voeren. Het bestaan ​​omringt het idee van decentralisatie zonder dat er een centrale autoriteit aan het werk is. Enkele van de meest populaire cryptocurrencies zijn Bitcoin, Ethereum, NEO, Litecoin, EOS, enzovoort. Een gebruiker kan een cryptocurrency minen of kopen. Er zijn ook andere manieren om aan cryptocurrencies te komen, waaronder premies, airdrop, mining of staking.

Lees hier meer over cryptocurrency. 

Wat is Cryptocurrency Fork?

Cryptocurrency Fork is een technische term die betekent dat er een nieuwe versie van de blockchain moet worden gemaakt op basis van de reeds beschikbare blockchain-versie. Het is het creëren van een nieuwe branch met toegevoegde of nieuwe features, kenmerken of functionaliteit. Een van de populaire cryptocurrency-forks die plaatsvond, was de ETH-ETC-vork vanwege de DAO-hack op de Ethereum-blockchain. Er zijn ook twee soorten vorken: harde en zachte vorken. Bitcoin had ook weinig forks, waaronder Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond en anderen.

Lees hier meer over cryptocurrency-fork.

D – Blockchain-definities

Definitie van DAO

DAO staat voor Decentralized Autonomous Organization. Na de eerste lancering in 2016 ontving het een gemengde respons van de gemeenschap. Door DAO te gebruiken, kan elke organisatie een regelset maken met behulp van de code en deze beheren in een gedecentraliseerde omgeving. DAO werd populair dankzij Ethereum. De DAO heeft echter ook zijn negatieve punten. Het is hackbaar en als iemand een kwetsbaarheid vindt, kan deze niet worden teruggedraaid. Het is gemaakt met behulp van slimme contracten en wordt in de beginfase gefinancierd voordat het voor de gebruikers wordt geopend.

Lees hier meer over DAO.

Wat is een dApp?

dApp staat voor een gedecentraliseerde applicatie die is ontwikkeld bovenop blockchain-platforms zoals Ethereum, NEO of EOS. Het volgt een specifieke regel en automatiseert bepaalde of alle functies met behulp van slimme contracten. dApps moeten altijd open source zijn en moeten werken zonder enige gecontroleerde partij. dApps kunnen door organisaties worden gemaakt om specifieke taken te automatiseren of om hun gebruikers slechts een manier te bieden om een ​​interface met bepaalde functionaliteit te hebben. Ook hebben dApps tokens nodig om te werken. Als een dApp bijvoorbeeld een taak uitvoert, moet hij transactiebrandstof uitgeven om de taak op de blockchain te laten registreren.

Lees hier meer over dApp

Blockchain-woordenlijst Bonus, wat is het verschil tussen een blockchain en een database?

Er is één significant verschil tussen database en blockchain, namelijk decentralisatie. De blockchain is ook een soort database, maar biedt decentralisatie. De traditionele database helpt ook om gegevens op te slaan en op te halen, maar is gecentraliseerd van aard. Blockchain biedt ook integriteit van gegevens, wat betekent dat gegevens die eenmaal zijn geschreven, niemand kunnen worden gewijzigd of gewijzigd. Dit houdt in dat blockchain de optie voor datamanipulatie niet biedt. Validaties zijn ook nauwkeuriger op blockchain in vergelijking met de database vanwege de gegevensintegriteit.

Lees hier het verschil tussen een blockchain en een database. 

Wat is een DLT?

DLT staat voor Distributed Ledger Technology. DLT maakt de blockchain mogelijk en geeft deze de mogelijkheid tot decentralisatie. Het kan worden gebruikt in netwerken zonder enige geografische barrière. In DLT is er geen centrale autoriteit, en elk knooppunt heeft doorgaans een kopie van het gedistribueerde grootboek. Elk knooppunt neemt ook deel aan het consensusproces. Het is snel, betrouwbaar en transparant. Het biedt ook 100% gegevensintegriteit.

Lees hier meer over DLT

Wat DYOR betekent?

DYOR staat voor “Do Your Own Research”. Het is bedoeld voor investeerders of nieuwkomers die wordt verteld om hun eigen onderzoek te doen en niet op iemand anders te vertrouwen voor hun financiële of investeringsbeslissingen. Het is een slangwoord dat veel wordt gebruikt in de cryptocurrency-gemeenschap, vooral wanneer iemand zijn mening deelt. Cryptocurrency is een vluchtig platform en vereist daarom de behoefte aan DYOR telkens wanneer een belegger besluit te investeren. Investeren in cryptocurrency is erg riskant, DYOR!.

Definitie van DAICO

Er zijn veel ICO’s-projecten die niet voldoen aan de eis om op de markt te overleven. Investeren in ICO’s kan momenteel ook als gokken worden gezien. DIACO is een gedecentraliseerd fondsenwervingsmodel. Het is gebouwd bovenop het blockchain-netwerk zoals Ethereum. Het handelt democratisch en zorgt ervoor dat de symbolische verkoop plaatsvindt in het beste belang van de belegger. Het gebruikt het mechanisme ‘Tap’. Dit mechanisme stelt beleggers in staat om over het fonds te beschikken. Het betekent dat de investeerder in stappen en onder bepaalde voorwaarden kan investeren. Als de voorwaarden niet overeenkomen, stopt de investering. Aan de andere kant, als de voorwaarde overeenkomt, wordt de tweede investering gedaan. Het hele idee achter DAICO is om ICO’s verantwoordelijker te maken bij het inzamelen van geld en om hun voortgang te ondersteunen met mijlpalen. DAICO neemt ook enkele functies van DAO over, zoals automatisering, decentralisatie en terugbetalingsoptie.

Lees het verschil tussen ICO en DIACO om meer te weten.

E.

Wat is ERC20?

ERC20 is het standaardprotocol dat op het Ethereum-netwerk wordt gebruikt voor het uitgeven van tokens. ERC20 staat voor “Ethereum Request for Comments.” Op het Ethereum-netwerk wordt het door ICO’s gebruikt om hun tokens vrij te geven en de standaard voor het verhandelen en beheren van activa te behouden. dApps gebruiken deze tokens ook om de economie van brandstof te voorzien.

Lees hier meer over ERC20.

Wat is Ether?

Ether voedt het Ethereum-platform. Het is het token dat transacties, acties of andere activiteiten mogelijk maakt op de Ethereum-blockchain. dApps hebben ook ether nodig om in het netwerk te functioneren. Ether werd in eerste instantie verkocht aan investeerders in crowdsale. Het kan ook worden gewonnen door mijnwerkers die rekenkracht leveren aan de transacties en ze helpen valideren. Ook werd 12% van de gecreëerde ether aan Ethereum-stichtingen gegeven om het ecosysteem op te bouwen en in de goede richting te laten groeien. Momenteel is er een eindige voorraad Ether, en het gebruikt de Proof of Work (PoW) -methode voor het valideren van transacties.

Lees hier meer over Ether.

Wat is Ethereum?

Ethereum is het succes van Bitcoin en is een open source platform dat gebruikmaakt van blockchain-technologie. Het unieke verkoopargument van Ethereum is de mogelijkheid om slimme contracten te creëren en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te ontwikkelen, implementeren en onderhouden. Ether wordt gebruikt als een native token om het platform van brandstof te voorzien. Dit betekent dat het voornamelijk wordt gebruikt voor beloningen voor mijnwerkers en transactiekosten. Het kan ook worden gebruikt voor andere services die door dApps worden aangeboden.

Lees hier meer over Ethereum.

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) is een cryptocurrency die is ontstaan ​​na de hard fork van Ethereum blockchain. Het gebeurde na de grote hack van Ethereum Decentralized Autonomous Organization (DAO). Het was een harde vork, wat betekent dat het de eigenschappen van de originele Ethereum-ketting droeg. Dit wordt gedaan om de belangen van de gemeenschap te beschermen. Na de hack waren er twee krachten: een tegen de vork en een andere voor de vork.

Lees hier meer over Ethereum Classic. 

Wat is Ethereum Gas?

Ethereum Gas wordt gebruikt als de basiseenheid van rekeninspanning voor het uitvoeren van transacties op het Ethereum blockchain-platform. Als er een transactie plaatsvindt, zijn er transactiekosten aan verbonden. Het bedrag aan transactiekosten wordt berekend op basis van de GAS-waarde op het moment van de transactie. Er is een gaslimiet en gasprijs aan verbonden. Gas Limit is er om onbedoelde uitgaven te beschermen. Het zorgt er ook voor dat het netwerk niet te vol raakt. Gaslimiet, vermenigvuldigd met de gasprijs, berekent de transactiekosten (TX).

Lees hier meer over Ethereum Gas. 

F.

Wat is Federated Blockchain?

Federated blockchain (ook wel Consortium blockchain genoemd) is een deels private blockchain. Het is in veel opzichten identiek aan het volledig particuliere netwerk. Het haalt ook functies uit een openbaar blockchain-netwerk en biedt het beste uit de twee werken. De kracht blijft niet bij één entiteit. Het werkt onder een groep leiders die de blockchain beheren. Het is erg handig voor bedrijven die samenwerken aan een project of een groep entiteiten die een consortium blockchain beheren. Dit betekent ook dat niemand kan deelnemen aan het netwerk en toestemming nodig heeft om er toegang toe te krijgen. De basis use-case is voor organisatie en samenwerking. Enkele voorbeelden zijn EWF, r3, enz.

Bezoek onze startpagina voor meer informatie over blockchain-definities.

Definitie van Fiat

Fiat is het legale geld dat door de overheid wordt uitgegeven. Het wordt ook wel ‘wettig betaalmiddel’ genoemd. Met wettig betaalmiddel betekent dit dat Fiat de enige valuta is die kan worden gebruikt om goederen te kopen, verkopen of verhandelen. Andere soorten valuta zijn niet geldig. In sommige staten en landen worden cryptocurrencies ook aangemerkt als ‘wettig betaalmiddel’. Het is echter niet hetzelfde in andere landen. Veel landen hebben ook cryptocurrencies verboden. De overheid en de marktomstandigheden bepalen de waarde van het fiat. Voorbeelden van fiat zijn onder meer yen, Amerikaanse dollar, euro, pond, enz.

Lees hier meer over Fiat. 

Wat FOMO betekent?

FOMO staat voor Fear of Missing Out. Het is een populair woord dat wordt gebruikt in de cryptocurrency-gemeenschap. Het gebeurt met een individu wanneer hij een beslissing neemt op basis van angst. De angst is in feite het mislopen van de kans om winst te maken wanneer een cryptomunt stijgt. Het kan ook gebeuren als gevolg van geruchten of nieuws dat wordt verspreid via sociale media-accounts. Een van de beste voorbeelden is Bitcoin. Het steeg van slechts $ 1000 naar $ 19.000 in het jaar 2017. De nieuwe investeerders die de emotie van FOMO niet begrepen, investeerden toen het rond de hoogste punt ooit was. Nu zitten de meesten van hen vast aan hun investering. FOMO is alomtegenwoordig onder newbie-handelaren, en zelfs veteranen zijn niet vrij van deze emotie.

Definitie van FUD

FUD staat voor Fear, Uncertainty, and Doubt. FUD in crypto betekent de angst, onzekerheid en twijfel over een cryptomunt of de gemeenschap als geheel. Grote marktcrashes gebeuren als gevolg van FUD, omdat mensen in groepen verkopen en luisteren naar slecht advies dat via de sociale media wordt verspreid. Een van de grootste FUD’s die we steeds horen, is dat Bitcoin een Bubble is. Het wordt meerdere keren gebruikt in de media en toch vallen mensen hier in. Kortom, het negatieve nieuws kan FUD veroorzaken en het vermogen hebben om de markt te laten crashen.

G

Wat is Genesis Block?

De blockchain is opgebouwd uit blokken. Het eerste blok van die genoemde blockchain staat bekend als genesisblok. Het is genummerd 0. Het is ook hard gecodeerd zodat er geen wijzigingen meer kunnen worden aangebracht zodra het is vrijgegeven. Het idee van Genesis Block ontstond in het Bitcoin-witboek. Het eerste Genesis-blok van Bitcoin bevatte 50 bitcoins.

H.

Wat is HashGraph?

HashGraph is een gerichte acyclische grafiek die de eigenschappen heeft van gedistribueerde grootboektechnologie. Het is anders dan blockchain. Het lost ook veel problemen op die blockchain heeft. Het is bijvoorbeeld veiliger, sneller en eerlijker voor zijn gebruikers. Het kan gemakkelijk worden aangeduid als ‘blockchain van de nieuwe generatie’.

Lees hier meer over HashGraph.

Wat is HyperLedger?

HyperLedger is een blockchain-project dat wordt beheerd door Linux Foundations. Het is open source en heeft tot doel een gezamenlijke inspanning van alle grote blockchain-spelers op de markt te brengen voor de verbetering van blockchain-technologie. De uitvoerend directeur van het project, Brian Behlendorf, voegde ook toe dat HyperLedger geen tokens zou hebben, omdat ze hierdoor de focus verliezen op de verbetering van het blockchain-ecosysteem, mogelijk gemaakt door sectoroverschrijdend bereik..

Lees hier meer over HyperLedger.

Definitie van HODL

HODL staat voor “HOLD” in cryptocurrency. Het is een extreem populaire term in de cryptocurrency-gemeenschap. De term is ontstaan ​​toen een gebruiker in Bitcointalk-forum, spelde het HOLD als HODL in 2013. De man heette GameKyuubi en op dat moment zakte Bitcoin slecht. Ondanks de zware val kwam hij naar voren en zei dat hij zou vasthouden en stelde anderen voor ook hun munten vast te houden. Het was een fout van GameKyuubi, maar het werd al snel populair onder de leden van de gemeenschap en ze gebruiken het om het idee van vasthouden over te brengen. Nu heeft het een humoristische achtergrondroniem die luidt als “Wacht even voor het lieve leven.”

I – Blockchain-definities

Wat is een ICO?

ICO staat voor Initial Coin Offering. Het wordt gebruikt door startups of bedrijven om geld in te zamelen door hun token aan de investeerders te verkopen. ICO’s klinken misschien vergelijkbaar met Initial Public Offering (IPO’s), maar ze werken anders. Over het algemeen zijn ICO’s niet gereguleerd en er zijn meer risico’s aan verbonden. Om een ​​succesvolle ICO te runnen, moeten startups een werkend product of idee hebben.

Lees hier meer over ICO.

J

K

L.

Definitie van Lambo

Lambo is een crypto-jargon dat wordt gebruikt door handelaren en investeerders in cryptocurrency. Het staat voor “Lamborghini.” Het is een van de snelste auto’s die op het moment van schrijven beschikbaar is.

M.

Wat is Mainnet?

Technisch gezien kan Mainnet worden gedefinieerd als de blockchain die gebruikers de mogelijkheid biedt om digitale valuta te verzenden en ontvangen. Het brengt de transactiefunctionaliteit naar de gebruikers. Bovendien is het anders dan testnet. Testnet simuleert alleen de gewenste functionaliteit. Met andere woorden, we kunnen zeggen dat Mainnet een feitelijk eindproduct is dat klaar is voor gebruik in de echte wereld.

Lees hier meer over Mainnet.

N

Wat is NEO?

NEO (aanvankelijk bekend als AntShares) is een gedecentraliseerd blockchain-platform dat ook wel bekend staat als ‘Chinese Ethereum’. Het is open source en helpt ontwikkelaars om krachtige dApps te maken die profiteren van de slimme contracten 2.0. Bovendien hoeven ontwikkelaars geen specifieke taal te leren om dApps op het platform te ontwikkelen. Het consensus-algoritme dat op de NEO-blockchain wordt gebruikt, maakt gebruik van DBFT, ook wel bekend als Delegated Byzantine Fault Tolerance. Het is ongelooflijk efficiënt en ondersteunt gemakkelijk 10.000 transacties per seconde. Het is ook efficiënt als het gaat om energieverbruik. GAS is ook een essentieel onderdeel van het NEO-ecosysteem.

Meer over NEO hier. 

Wat is NEP5?

NEP5 beheert de standaard van NEO-tokens. Het staat voor NEO enhancement protocol met het nummer “5” staat voor de herziening waar iedereen het over eens was. Het is een protocol dat bepaalt hoe NEO-token wordt ontwikkeld, gedeeld en zich gedraagt ​​in het NEO-netwerk. Als een ontwikkelaar zijn eigen token wil laten circuleren, moet hij voldoen aan de NEP-5-norm. Het is vergelijkbaar met het HTTP-protocol waarbij HTTP ervoor zorgt dat de communicatie tussen twee partijen systematisch plaatsvindt. De weinige functies van NEP5 zijn onder meer tokengoedkeuring, saldocontrole, overboeking, enz.

Lees hier de ultieme gids over NEP5 en breid uw kennis uit buiten de termen uit de blockchain-woordenlijst.

Wat is NFT?

NFT staat voor Non-Fungible Token. Zoals de naam zelf aangeeft, is het niet fungibel. Dit betekent dat het token niet kan worden vervangen en daarom handig is voor unieke scenario’s. NFT zijn te onderscheiden en zijn niet uitwisselbaar met andere tokens. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​gamekaart of een honkbalkaart uit te geven die uniek is en niet kan worden gerepliceerd.

Een ander goed voorbeeld is de ticketkwestie. Op deze manier heeft het nog steeds waarde, maar kan het niet worden ingewisseld met andere vormen van tokens. Het is volledig verifieerbaar en biedt eigendom via blockchain en cryptocurrency.

Lees hier voor meer informatie over de NFT

O

P.

Wat zijn Penny Cryptocurrencies?

Penny-cryptocurrencies zijn die munten die minder dan een dollar worden gewaardeerd. Ja, je leest het goed. Deze categorie is ontstaan ​​uit stuivervoorraden. Ze hebben ook veel waarde in de huidige cryptocurrency-markt omdat ze de grootste kans hebben om groot te worden. Het kopen van een cent cryptocurrency kan alleen een goede strategische zet zijn als de munt voldoet aan de normen van een goede valuta.

Meer over Penny Cryptocurrencies hier.

Wat is PoS?

Proof-of-Stake (PoS) is nog een ander consensusalgoritme. De knooppunten in een door PoS aangedreven blockchain-inzetmunten. Hoe meer munten er worden ingezet, hoe groter de kans dat het knooppunt wordt gekozen voor het nemen van de consensusbeslissing. Dit vereist weinig tot geen energie voor de stroomvoorziening. Daarom lijkt PoS de nieuwe manier om met consensus om te gaan tussen de nieuwe blockchain-platforms. NEO, EOS en Ethereum (binnenkort) gebruiken Proof-of-Stake.

Meer over PoS hier.

Wat is POW?

Proof-of-Work (PoW) is een populair consensusalgoritme dat wordt gebruikt in blockchain-netwerken. Bitcoin gebruikt het bijvoorbeeld. PoW werkt door een blok toe te wijzen aan de mijnwerkers en vervolgens te wachten tot de rekenpuzzel door hen is opgelost. Het vereist rekenkracht om dit te doen. Als dit is gelukt, wordt de miner beloond in de token- of muntwaarde van de blockchain. PoW is niet efficiënt en vereist veel stroomverbruik. Dit maakt het ook niet natuurvriendelijk.

Lees hier meer over PoW. 

Wat is een privé-blockchain?

Er wordt een private blockchain gemaakt voor het gebruik van specifieke personen die tot een organisatie of een groep behoren. Het wordt onderhouden en ontwikkeld door de particuliere organisatie en ze hebben volledige autoriteit over het gebruik van consensusalgoritmen en hoe het slaan werkt. Ook de toegang tot de blockchain wordt bepaald door de organisatie. Het enige verschil hier is de controle van de centrale autoriteit over de blockchain. Ripple is een uitstekend voorbeeld van de private blockchain.

Lees hier meer over private blockchain.  

Wat is een privésleutel?

Het concept van private en public key wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat transacties op blockchain veilig zijn. Een privésleutel wordt gebruikt om de berichten die van de ene gebruiker naar de andere worden verzonden, te versleutelen en te ontsleutelen. Privésleutels in cryptocurrency worden ook gebruikt om toegang te krijgen tot de portemonnee en om een ​​transactie op de blockchain te starten. Als gebruiker mag u nooit uw privésleutel aan iemand anders vertellen en moet u deze altijd op een veilige en beveiligde plaats bewaren.

Lees hier meer over de privésleutel.

Wat is privéverkoop?

In cryptocurrency verwijst privéverkoop naar de ICO’s. Het staat ook bekend als een institutionele ronde waarbij vroege investeerders via hun ICO in een startup investeren. De startup kondigt eerst de onderhandse verkoop aan. Om ervoor te zorgen dat alleen waardige investeerders de mogelijkheid hebben om te investeren, gelden er strenge deelnamevereisten. De ICO’s zorgen er ook voor dat de juiste investeerder de juiste kans krijgt, zodat ze weten waar ze mee te maken hebben. Over het algemeen hebben privéverkopen een enorme bonus die afhangt van de hoeveelheid bijdrage die de investeerder levert.

Wat is een openbare blockchain?

Public Blockchain is een blockchain-type dat voor iedereen beschikbaar is. Een gecentraliseerde entiteit controleert ze niet zoals in een private blockchain. Dit betekent dat iedereen kan deelnemen, data kan opvragen, nodes kan zien en andere activiteiten kan doen die gerelateerd zijn aan de blockchain. Ze zijn echt “openbaar”. Enkele van de belangrijkste voorbeelden van openbare blockchain zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere.

Vind hier meer over openbare blockchain.

Q

R

S

Wat is Satoshi?

Satoshi is de kleinste eenheid van Bitcoin die op de blockchain is vastgelegd. Het is momenteel vernoemd naar de oorspronkelijke maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Omdat het de kleinste eenheid is, kan het worden gebruikt om de waarde van elke munt weer te geven. Zowel handelaren als investeerders berekenen ook de waarde in termen van Satoshi. Beurzen vermelden ook de prijs van de andere munten in Satoshi vanwege het munt / BTC-paar.

Wie is Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto is het pseudoniem achter de maker van de Bitcoin in 2009. Hij schreef de eerste whitepaper van Bitcoin en introduceerde het concept van blockchain aan de wereld. Niemand weet wie Satoshi Nakamoto is. Velen speculeren dat hij niet een enkele persoon is, maar een entiteit of een organisatie met een specifiek motief. Hij was geniaal en sprak vloeiend Engels. De ware identiteit van Satoshi Nakamoto is onbekend, en we hopen dat hij naar voren komt en de wereld over zijn identiteit vertelt.

Lees hier meer over Satoshi Nakamoto.

Wat is een beveiligingstoken?

Het beveiligingstoken is een opkomende trend in de cryptocurrency-markt. De meeste ICO’s bieden een beveiligingstoken aan in plaats van een Unity-token. Beveiligingstokens zijn tokens die aan beleggers worden aangeboden nadat ze hebben geïnvesteerd in een ICO zonder echt werkend product of hulpprogramma. Het zijn digitale activa en fungeren als financiële zekerheid op de blockchain. Beveiligingstokens zijn ook de meest gebruikelijke manier om geld in te zamelen door startups die ICO’s gebruiken. Niet alle beveiligingstokens zijn waardevol en de belegger moet goed onderzoek doen voordat hij investeert.

U kunt hier meer lezen over beveiligingstoken.

Lees hier meer over termen uit de blockchain-woordenlijst.

Lees Beveiligingstoken versus hulpprogramma-token voor een beter begrip.

Wat is SHA-256?

SHA-256 is een cryptografisch algoritme dat wordt gebruikt in Bitcoin en andere populaire cryptocurrencies. Het is ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency (NSA) en biedt beveiliging voor verschillende operaties binnen een blockchain. Het is een stap voor op de populaire SHA-2 (Secure Hashing Algorithm 2). Afgezien van het beveiligen van transacties, wordt het ook gebruikt om openbare adressen en privésleutels te genereren. SHA-256 is ook het cryptografische algoritme dat mijnwerkers moeten oplossen om een ​​blokbeloning te krijgen. Hoewel SHA-256 een beetje technisch is, moet u als blockchain-leerling meer te weten komen over SHA-256 om uw kennis over blockchain-woordenlijst te verbeteren..

Wat is een slim contract?

Smart contract fungeert als wettig betaalmiddel op blockchain die volledig geautomatiseerd is door middel van code. Dit betekent dat het een specifieke regel volgt die vooraf is gedefinieerd door de maker en die niet kan worden gewijzigd of gewijzigd. Het wordt over het algemeen gebruikt voor het automatiseren van taken zoals geldoverdrachten, verificaties, enzovoort. Het is ook bekend als ‘slim juridisch contract’ en ‘cryptocontract’ of ‘slimme contractcode’. Een van de meest uitstekende voorbeelden zijn slimme contracten die zijn ontwikkeld door ICO’s voor het automatiseren van het proces van tokenverkoop.

Lees hier meer over het slimme contract.

Wat is soliditeit?

Solidity is een populaire programmeertaal voor Ethereum-blockchain. Het wordt gebruikt om slimme contracten te schrijven. De programmeertaal laat zich het best omschrijven als een contractgeoriënteerde programmeertaal. Het is ontwikkeld door Christian Reitwiessner, Liana Husikyan, Gavin Wood en anderen. U kunt hier meer lezen over de Solidity: http://github.com/ethereum/solidity

T – Blockchain-definities

Wat is Testnet?

Testnet is een blockchain-netwerk dat speciaal is gemaakt door blockchain-ontwikkelaars om de daarin aangebrachte wijzigingen te testen. Op deze manier hoeven de ontwikkelaars geen middelen te besteden om de tests uit te voeren en hoeven ze ook geen invloed te hebben op de werking van de belangrijkste blockchain.

Wat is een teken?

Token of Crypto-token is gewoon een ander synoniem voor cryptocurrencies of altcoins. Ze zijn echter allemaal verschillend. Crypto-token is een subset van cryptocurrency (superset). Ze fungeren als een aanwinst of hulpprogramma en bevinden zich op hun eigen blockchain. EOS, Ripple, etc. zijn bijvoorbeeld tokens. Tokens kunnen ook in de echte wereld worden gebruikt. Een website voor het publiceren van video’s kan bijvoorbeeld tokens gebruiken om kijkers tijd te geven. Er zijn twee soorten tokens die u kunt vinden: Utility-token en Security Token.

U

Wat is Utility Token?

Utility-token is een token waaraan een hulpprogramma is gekoppeld. Ze worden gebruikt om toegang te krijgen tot een product of dienst (op dit moment of in de toekomst). Utility-tokens worden vrijgegeven door startups om geld in te zamelen via ICO’s. Een van de voorbeelden van Utility-token omvat Basic Attention Token (BAT). Het is een utility-token dat werkt in het Brave-browserecosysteem. Utility-tokens zijn niet bedoeld voor investeringen. Ze werken echter prima in ICO’s waar een investeerder het koopt in de hoop dat de waarde ervan binnenkort zal stijgen.

Lees Beveiligingstoken versus hulpprogramma-token voor een beter begrip.

V.

W.

Wat is de portemonnee?

Cryptocurrency-portemonnee is een plaats waar een gebruiker zijn privésleutels kan opslaan. Een portemonnee kan zowel software als hardware zijn. Een gebruiker kan de portemonnee gebruiken om cryptocurrency-activa op te slaan, te verzenden of te ontvangen. Het slaat ook de transacties op die zijn gedaan met behulp van de portemonnee, waar gebruikers de transactiegeschiedenis kunnen bekijken wanneer ze maar willen. Een portemonnee is een kernterm die u in elke blockchain-woordenlijst zult vinden.

Definitie van een walvis

Walvissen zijn individuen, entiteiten of organisaties met een extreem hoog nettovermogen. Ze hebben een aanzienlijk deel van de cryptocurrency in handen en kunnen de markt gemakkelijk van de ene op de andere dag manipuleren of veranderen. Er zijn verschillende soorten walvissen op de markt. Bijvoorbeeld Bitcoin-walvis die de Bitcoin-prijs kan manipuleren.

Wat is een whitepaper?

White Paper in cryptocurrencies kan worden gedefinieerd als het document dat door het project is uitgegeven en dat alle gedetailleerde beschrijvingen van hun plan en wat ze proberen te bereiken bevat. Het is gericht op de entiteiten die direct of indirect verbonden zijn met het project. In cryptocurrencies wordt het voornamelijk gebruikt om de projectwaarde aan de investeerders te laten zien en ook om een ​​visie in de hand te hebben van wat de projecteigenaren op de lange termijn willen bereiken.

Lees “Hoe ICO-whitepaper controleren” om meer te weten over de term.

X

Y

Z

# 0-9

Wat is 51% aanval?

Een aanval van 51% is een veelvoorkomende kwetsbaarheid bij blockchain-technologie. Om de aanval uit te voeren, moet 51% van het netwerk worden beheerd door een groep mijnwerkers of een persoon. Het betekent dat 51% van de rekenkracht, oftewel mijn hash-snelheid, onder hun controle moet staan. Eenmaal gedaan, kunnen de aanvallers hun uitgaven verdubbelen, nieuwe transacties maken en dus nieuwe cryptocurrency maken. Ze kunnen ook transacties stopzetten en ook nieuwe transacties voorkomen. XVG, een populaire cryptocurrency, werd de afgelopen maanden al drie keer voor 51% aangevallen. Dit was de laatste definitie in onze blockchain-woordenlijst. We blijven deze Blockchain-woordenlijst bijwerken, dus houd ons in de gaten.

Blockchain-definities – Volgende stappen

We zijn momenteel bezig om meer termen toe te voegen aan onze lijst met blockchain-definities. Het zou ook geweldig zijn als u de gids “Ultieme Blockchain-woordenlijst” kunt delen met uw leeftijdsgenoten, zodat ze in hun eigen tempo kunnen leren. Als we een belangrijke blockchain-definitie in deze woordenlijst missen, geef dan hieronder commentaar en we zullen toevoegen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me