Decentralized Finance (DeFi) is een modewoord geworden dat een enorme verandering heeft gebracht in de benadering van financiële transacties. Als u een beginner bent, lees dan deze definitieve gids voor gedecentraliseerde financiën en begrijp wat DeFi is.

Geld is sinds de oudheid een onvermijdelijk aspect van de vooruitgang van de menselijke beschaving. Behalve dat het een levensvatbaar instrument is om financiële transacties te stimuleren, is geld een belangrijk symbool geweest van het vertrouwen tussen twee partijen die bij een specifieke transactie betrokken zijn. De zekerheid van een tastbaar goed voor verschillende transacties met geld is een formidabele reden waarom het praktisch onmogelijk is om aan een wereld zonder geld te denken.

Schrijf u nu in: DeFi Training Course

Cryptocurrencies veroveren de wereld met anticipaties die suggereren dat geld, zoals we het kennen, zijn einde nadert. Op dit moment heeft met name één vraag, ‘wat is DeFi’, prominente aandacht gekregen. DeFi, of Decentralized Finance, wint geleidelijk aan momentum als een van de hot topics van discussie. De formidabele vraag naar DeFi-ontwikkelaars is ook een van de redenen om de aandacht te vestigen op gedecentraliseerde financiering.

Dus laten we nadenken over de betekenis van DeFi en inzichten om DeFi Ecosystem op een eenvoudige en betere manier te begrijpen. De volgende discussie richt zich niet alleen op de betekenis van DeFi, maar ook op de factoren die hebben geleid tot het ontstaan ​​van DeFi. Beginners kunnen deze discussie gebruiken om kennis op basisniveau vast te stellen met betrekking tot gedecentraliseerde financiering, buiten het bereik van slechts een DeFi-overzicht.


Definitie van DeFi (gedecentraliseerde financiering)

Bijna elke beginner zou zich afvragen ‘wat is DeFi’, en het is redelijk. DeFi is de afkorting voor Decentralized Finance, wat een assortiment van financiële applicaties inhoudt die gebruikmaken van blockchain-netwerken en -technologieën. Gedecentraliseerde financiering DeFi heeft een formidabele verandering doorgevoerd in het bekijken van financiële transacties die verder gaan dan de bestaande aannames van de heersende, gesloten financiële markt.

Het potentieel van DeFi is op maat gemaakt om de aandacht te verleggen naar een financiële economie met meer transparantie. In de zogenaamd nieuwe, open financiële economie zouden financiële protocollen gebaseerd zijn op drie dominante elementen: interoperabiliteit, programmeerbaarheid en gemak van samenstellen. Decentralized Finance is de architect en leider van de Open Finance-beweging.

Met de Open Finance Movement kunnen gebruikers alternatieven vinden voor financiële diensten zoals sparen, verzekeren, lenen, handelen en vele andere belangrijke financiële activiteiten. De vooruitzichten met DeFi-applicaties zullen naar verwachting de conventionele, gesloten financiële applicaties overtreffen in termen van reikwijdte en bereik. Allereerst biedt DeFi betere kansen op toegankelijkheid voor elk individu met een twee-core-afhankelijkheid.

Twee-core afhankelijkheid impliceert internetconnectiviteit en apparaten voor toegang tot een dienst, zoals een computer, smartphone of tablet. De meest cruciale factor bij een inleiding tot DeFi zou verwijzen naar de mogelijkheid om Ethereum efficiënt te gebruiken voor de integratie van cryptocurrency, financiële systemen en blockchain-technologie. Daarom is het gemakkelijker te begrijpen dat DeFi kapitaliseert op de bestaande financiële markt om te zorgen voor een betere transparantie en haalbaarheid van bewerking voor verschillende protocollen.

Lees ook: Beknopte handleiding voor DeFi

Doel van DeFi (gedecentraliseerde financiering)

De volgende cruciale zorg voor elk individu na het leren over wat gedecentraliseerde financiering is, is het doel dat het dient. Het is redelijk om je af te vragen waarom DeFi is ontstaan, en deze vraag wordt behoorlijk onvermijdelijk in tijden waarin gedecentraliseerde financiering wordt aangeduid als een niet te stoppen fenomeen. Daarom kan een nadere beschouwing van de oorsprong van DeFi licht werpen op wat DeFi is en waarom we het nodig hebben.

De centralisatiefactor in de traditionele markt is een duidelijk detail met de invloed van overheden, ook gecentraliseerd in termen van structuur. Daarom wordt verondersteld dat het valutasysteem ook functioneert via gecentraliseerde entiteiten zoals banken. De centralisatiefactor impliceert het beheer en de regulering van gecentraliseerde entiteiten, waarbij de absolute controle bij de entiteiten berust.

Bovendien impliceert een gecentraliseerde aanpak ook een hoger risico vanwege het single point of failure. Veel vragen over de functionaliteiten van gecentraliseerde entiteiten creëren ook de noodzaak om op alternatieven te focussen. De timing van beslissingen van autoriteiten om meer valuta’s te drukken en de impact van factoren zoals financiële behoefte of de noodzaak van continuïteit op dergelijke beslissingen zijn bijvoorbeeld enkele van de vragen die twijfels doen rijzen over het langetermijnpotentieel van gecentraliseerde financiële systemen..

Om DeFi in detail te begrijpen, moet u beginnen met de basisprincipes van blockchain. Ga aan de slag met de gratis Blockchain-cursus en zie het verschil.

Hoe is gedecentraliseerde financiering ontstaan ​​- Oorsprong van DeFi

Het begrip van de oorsprong van DeFi gaat verder dan de simpele antwoorden op wat DeFi is. Laten we het voorbeeld van dollars nemen om de valkuilen bij gecentraliseerde entiteiten te begrijpen. De voortdurend dalende waarde van dollars in de afgelopen 50 jaar laat zien dat het een relatief hogere koopkracht had dan in 2020. De inflatie in valutawaarde vereist dat je meer valuta hebt om hetzelfde product te kopen dat je in het verleden had kunnen kopen.

Het voorbeeld van het slechte monetaire beleid van de Venezolaanse regering en hun impact op een historisch hoge inflatiecijfer vestigt de aandacht op de tegenslagen van gecentraliseerde entiteiten. De regering verergerde de situatie verder door te besluiten om meer valuta te drukken in geval van een daling van de olieprijs. Als gevolg hiervan zorgde het inflatiepercentage van 1.000.000% voor een drastische onbalans in de economie van Venezuela. Banken zijn ook een van de kritische factoren die een rol spelen bij het bevorderen van het idee van gedecentraliseerde financiering.

Vrijwel alle banken verstrekken rente over het spaargeld van een klant in de vorm van terugkerende of vaste bedragen. Banken gebruiken het geld van klanten echter voor investeringen in verschillende markten door leningen aan bedrijven tegen hogere rentetarieven. Als gevolg hiervan halen banken grotere winsten uit het geld van klanten, terwijl ze een triviaal deel van de winst aan de klant terugbetalen.

Wereldwijd liggen de jaarlijkse rentetarieven op 2-3%, wat aangeeft dat klanten niet de voordelen krijgen die ze willen door hun geld bij banken te storten. Daarom moeten klanten manieren vinden om hun beleggingen in de aandelenmarkt, regelingen, onderlinge fondsen en vele andere financiële instrumenten te diversifiëren. Op dit punt wordt het belang van wat DeFi is duidelijk, aangezien banken geen controle geven aan klanten om hun investeringen te diversifiëren.

Veelvoorkomende toepassingen van gedecentraliseerde financiering

Decentrlized Finance kwam naar voren als een gunstige oplossing voor de bovengenoemde tegenslagen in conventionele gecentraliseerde financiële systemen. Het neemt niet alleen de behoefte aan centrale autoriteiten in financiële systemen weg, maar vindt ook het banksysteem opnieuw uit om bijna elk individu kansen te bieden. Een diepgaande reflectie op de gebruiksscenario’s en voordelen van DeFi kan u helpen te anticiperen op de redenen om u te concentreren op wat DeFi is. Hier is een overzicht van de verschillende veelvoorkomende gebruikssituaties van DeFi.

 • Open uitleenplatforms

Het open-source karakter van DeFi biedt uitzonderlijke kansen voor open leenprotocollen. De open leenprotocollen verbeteren het gemak van leenactiviteiten bij Decentralized Finance. Open leenprotocollen zorgen voor onderpand van digitale activa, standaardisatie, nul kredietcontroles en onmiddellijke afwikkeling van transacties.

Bovendien zorgt het hosten van uitleendiensten op openbare blockchains voor voldoende vertrouwen in de functionaliteit van deze systemen. Bovendien maken de ondersteuning van cryptografische verificatiemethoden, het beperkte tegenpartijrisico en het kosteneffectieve proces de gedecentraliseerde financiële kredietverlening beter dan conventionele kredietsystemen.

Wil je weten hoe publieke blockchains verschillen van de private blockchains? Bekijk het verschil tussen de twee – Publieke versus private blockchain

 • Gedecentraliseerde transacties

De use-cases van DeFi in een gedecentraliseerde markt bieden ook kansen om te benadrukken wat DeFi is. Gedecentraliseerde marktplaats of DEX-platforms maken de noodzaak voor gecentraliseerde autoriteiten overbodig om digitale activa aan te houden om te verhandelen. Gecentraliseerde marktplaatsen hebben echter absolute controle over digitale activa met een centraal storingspunt, waardoor de kans op uitbuiting door hackers toeneemt. In een DEX-platform verlaagt het gebruik van slimme contracten voor automatisering van handel en andere handelstaken de kosten en verbetert het vertrouwen.

 • Stalmunten, verzekeringen en hypotheken

Het gebruik van DeFi voor verzekeringen, hypotheken en stabiele munten is ook een ander veelbelovend voorbeeld van de opkomende algemene use-cases van DeFi. Gedecentraliseerde financiering biedt een ideale basis om het gebruik van stabiele munten te stimuleren die zijn gemarkeerd in termen van waarde met betrekking tot fiatgeld. Decentralized Finance ondersteunt verzekeringsactiviteiten door tussenpersonen te verwijderen en het proces efficiënt te versnellen. Vervolgens zou gedecentraliseerde financiering ook de snelheid en kostenreductie van hypotheekoplossingen kunnen bevorderen door gebruik te maken van slimme contracten.

Voordelen van DeFi (gedecentraliseerde financiering)

Nu, de volgende belangrijke zorg bij het begrijpen van Decentralized Finance DeFi verwijst naar de voordelen ervan. Hoewel er meerdere voordelen van DeFi zijn, laten we ons concentreren op de belangrijke vermeldingen die de populariteit van Decentralized Finance bevorderen.

 • Geen toestemming vereist

Gedecentraliseerde financiering biedt cruciale voordelen met zijn toestemmingsloze karakter. Financiering zonder toestemming verbetert de toegang tot financiële diensten en producten voor mensen die geen toegang hebben tot gecentraliseerde financiering. Momenteel heeft 20% van de wereldbevolking geen toegang tot bankoplossingen vanwege verschillende factoren. Het ontbreken van de juiste documentatie, het ontbreken van bankoplossingen op de geografische locatie of een slechte kredietscore zijn redenen die de toegang tot bankdiensten beperken.

DeFi neemt deze problemen weg en de DeFi gedecentraliseerde applicatie, MakerDAO, is het perfecte voorbeeld. MakerDAO helpt bij het gebruik van Ethereum (ETH) voor het aangaan van leningen. U kunt ETH storten op het MakerDAO-platform dat afhankelijk is van een geautomatiseerde slimme contractoplossing om het volledige proces te beheren. Het slimme contract maakt het mogelijk om een ​​Collateralized Debt Position (CDP) te creëren, wat helpt bij het verkrijgen van DAI-cryptomunten.

 • Flexibele verdienmogelijkheden

Het volgende belangrijke voordeel van Decentralized Finance dat de aandacht vestigt op wat DeFi is, is het vermogen om geld te verdienen. Veel gedecentraliseerde apps zoals Compound en Dharma maken het mogelijk om extra waarde te genereren voor de investeringen in digitale activa. Deze apps kunnen helpen bij het gebruik van digitale middelen zoals DAI of USDC die op hun beurt door andere gebruikers mogen worden geleend. Hierdoor kunnen klanten een betere interesse krijgen in vergelijking met conventionele banksystemen.

 • U hoeft niet afhankelijk te zijn van banken

De mogelijkheid van verbeterde toegankelijkheid in DeFi, in vergelijking met kapitaal en diensten, is ook een formidabel voordeel. DeFi neemt de noodzaak weg om afhankelijk te zijn van de banksystemen van de overheid, waardoor de aandacht wordt gevestigd op wat DeFi is en waarom we het nodig hebben.

 • Meer kansen voor innovatie

Het DeFi-ecosysteem biedt geloofwaardige vooruitzichten voor innovatie en het creëren van DeFi-diensten en -producten. DeFi is een open protocol en kan een formidabele ondersteuning zijn voor het ontwikkelen van een nieuwe generatie financiële oplossingen. De DeFi-betekenis wint aan belang omdat het Ethereum kan gebruiken en innovators in staat stelt nieuwe gedecentraliseerde apps voor de financiële sector te maken.

 • Verbeterde open access met vertrouwen

Transparantie is ook een van de cruciale hoogtepunten in de inleiding tot DeFi, en impliceert daarmee mogelijkheden voor het gemakkelijk testen en uitproberen van DeFi-apps-oplossingen. Transparantie zorgt ook voor de zekerheid van een betrouwbaar systeem met gebruiksgemak.

 • Klanten hebben de controle met DeFi

Het meest cruciale voordeel van DeFi dat aangeeft dat we ons moeten concentreren op wat DeFi is, is de absolute controle voor klanten. Klanten krijgen volledige controle over hun financiën met DeFi, met de flexibiliteit om beslissingen te nemen over hun investeringen. Daarom stelt DeFi potentiële klanten in staat om betere rentetarieven te behalen, afhankelijk van de plaats van investering.

DeFi is de volgende evolutie van het financiële systeem, maar CeFi is ook populair. Laten we de verschillen tussen de twee begrijpen: DeFi versus CeFi.

Onderdelen van het DeFi-ecosysteem

Met het begrip van wat DeFi is en het belang ervan op basis van de verschillende gebruiksscenario’s en voordelen, is het redelijk om aan het algehele DeFi-ecosysteem te denken. De beste DeFi-projecten en een gedetailleerde indruk van de DeFi-ecosystemen kunnen helpen om uw begrip van de DeFi-fundamentals effectief aan te vullen.

Het enorme DeFi-ecosysteem bevat cruciale elementen zoals open grootboekprotocollen, stabiele munten, beurzen en open marktplaatsen, en verzekerings- en investeringsbeheerplatforms, die we kort hebben besproken in de eerdere delen van deze discussie. Over het beste DeFi-project in gemeenschappelijke toepassing gesproken, MakerDAO komt op de voorgrond. Laten we diepgaande inzichten vinden in de componenten in de DeFi-ecosystemen om te begrijpen hoe dit heeft geleid tot veel nuttige apps die de manier waarop we naar financiële systemen keken, veranderen..

 • Open Ledger-protocollen

Open grootboekprotocollen krijgen bekendheid in het DeFi-landschap vanwege het open-source karakter. De populariteit van DeFi-projecten zoals Compound Finance, DAI of Dharma impliceert de efficiëntie van open grootboekprotocollen. De platforms weerspiegelen de functies van echte banken, waardoor gebruikers activa kunnen deponeren die het systeem gebruikt voor het lenen en uitlenen.

De flexibiliteit van DeFi-landingsplatforms is een formidabele ondersteuning voor het behalen van een beter rendement op investeringen en de zekerheid van een betere controle over uw investeringen en rendement. De ondersteuning van slimme contracten bij het automatiseren van krediet- en ontleenactiviteiten in DeFi-projecten is ook een gunstig aspect. Slimme contracten helpen bijvoorbeeld geldverstrekkers en leners met elkaar te verbinden, rentebeheer en documentatie van leningsvoorwaarden.

Bovendien krijgt u ook het voordeel van transparantie en verwijdering van centrale autoriteiten om een ​​hoger rendement te garanderen met een beter begrip van investeringsrisico’s. Open grootboekprotocollen zijn een belangrijk aspect van het begrijpen van DeFi en hoe openbare blockchains zoals Ethereum kunnen helpen bij standaardisatie en wereldwijde herkenning van protocollen. Als gevolg hiervan kunt u vele andere voordelen vinden van een openbare blockchain zoals Ethereum met open grootboekprotocollen.

Enkele van de opmerkelijke voordelen zijn de onderpand van digitale activa en de integratie van het uitlenen en ontlenen van digitale activa. De voordelen van standaardisatie en interoperabiliteit en automatisering zijn ook duidelijk. U kunt ook de voordelen opmerken van een snellere en onmiddellijke afwikkeling van transacties door middel van veilige leenmethoden. De beperkte vereiste van KYC of kredietcontroles voor toegang tot financiële diensten met open grootboekprotocollen biedt ook geloofwaardige voordelen.

Het is belangrijk om de risico’s in DeFi te begrijpen om het potentieel ervan vanuit een neutraal perspectief te ontdekken. Hier is een gids voor risico’s in DeFi en hoe u deze kunt beheren.

 • Stabiele munten

Stablecoins zijn formidabele componenten om het HetFi-ecosysteem te begrijpen, aangezien ze worden vergeleken in termen van waarde van valuta-activa in de echte wereld. Over het algemeen worden alle stablecoins in het bestaande DeFi-ecosysteem vastgezet tegen de Amerikaanse dollar. Het primaire doel is om te zorgen voor betere prestaties, vertrouwen en stabiliteit.

Het ontwerp van stablecoins voor het handhaven van stabiliteit in vergelijking met cryptocurrencies is ook een opvallend hoogtepunt voor het DeFi-ecosysteem. Stablecoins worden ingedeeld in drie verschillende categorieën, zoals fiat-collateralized, non-collateralized en crypto-collateralized stablecoins met verschillende kenmerken en functionaliteiten. Stabiele munten met een Fiat-onderpand worden vastgezet tegen een echte valuta zoals de Amerikaanse dollar of de euro, waardoor de stabiliteit beter wordt gegarandeerd.

Dezelfde ratio-vergelijking met fiat-valuta zorgt voor een betere stabiliteit en niet-volatiliteit met stablecoins. De algemeen aanvaarde fiat-collateralized stablecoins verwijzen naar Gemini Dollars, Tether, USDC en vele anderen. Munten met onderpand van Fiat brengen ook bepaalde risico’s met zich mee, vooral met de vereiste van een gecentraliseerde autoriteit.

Je hebt ook de juiste regels nodig voor het onderhoud en de acceptatie van stablecoins bij het grote publiek. Crypto-collateralized stablecoins zijn vergelijkbaar met fiat-collateralized stablecoins waarbij cryptocurrencies de fiat-valuta vervangen. De belangrijkste factoren die de stabiliteit van stabiele munten met crypto-onderpand stimuleren, zijn onder meer prikkels voor nutsvoorzieningen en betrouwbare verzekeringen. Een van de prominente voorbeelden van crypto-collateralized stablecoin verwijst naar DAI.

Crypto-collateralized stablecoins zijn alleen afhankelijk van onderpand als de stablecoin afglijdt naar schulden. De vluchtigheidsproblemen met stablecoins met crypto-onderpand vinden een betrouwbaar antwoord door het protocol met kredietverstrekkers in te schakelen. Het laatste type stablecoins zijn stablecoins zonder onderpand. Het opvallende hoogtepunt van niet-collateralized stablecoins is het onderliggende algoritme dat de ontwikkeling van extra tokens aanstuurt. Het werkt in het geval dat het nodig is om de symbolische waarde te verlagen en de stabiliteit te behouden.

Wilt u meer weten over stabiele munten? Hier is alles wat u moet weten over stabiele munten.

 • Gedecentraliseerde uitwisselingsplatforms

Gedecentraliseerde uitwisseling of DEX-platforms zijn cruciale toevoegingen in antwoorden op wat gedecentraliseerde financiën en het DeFi-ecosysteem is. IDEX is een prominent voorbeeld van een gedecentraliseerde uitwisseling. Deze platforms bieden een betere toegankelijkheid voor gebruikers door middel van gedeeltelijke openbaarmaking van identiteit.

Ook nemen de gedecentraliseerde uitwisselingen de noodzaak weg om digitale activa op te slaan. Gebruikers moeten hun portemonnee met de centrale verbinden en wachten op de uitvoering. Na de initialisatie van de transactie zorgen slimme contracten voor een goed beheer van de overdracht van fondsen.

 • Platforms voor het beheren van verzekeringsinvesteringen

Het DeFi-ecosysteem biedt ook veelbelovende kansen voor betere investerings- en verzekeringsplatforms. De markt voor beveiligingstoken speelt een cruciale rol bij het versnellen van verzekeringsactiviteiten. Polymath is in dit geval het perfecte voorbeeld van een van de beste DeFi-projecten.

Het biedt betere tools, frameworks en bronnen voor het maken, beheren en publiceren van beveiligingstokens. Veel andere vermogensbeheerplatforms kunnen ook helpen bij een beter beheer van handels- en risicobeheer.

Controleer ook: Top DeFi-projecten

Laatste woorden

Tot slot kunt u opmerken dat gedecentraliseerde financiering de volgende grote stap is in het revolutioneren van financiële systemen. Leerlingen hebben de mogelijkheid om een ​​scala aan informatie bloot te leggen die het belang ervan in het bestaande financiële landschap aantoont. DeFi biedt ook betrouwbare vooruitzichten voor de digitale transformatie van financiële systemen en het gemakkelijk verbeteren van de toegang tot financiële instrumenten.

De groeiende behoefte aan het overwinnen van uitdagingen met traditionele financiële systemen zal de groei van het DeFi-ecosysteem blijven stimuleren. Het is dus redelijk om carrièrekansen met DeFi-vaardigheden te anticiperen en betrouwbare leerplatforms te kiezen voor carrièregroei. Schrijf u in voor de DeFi-cursus en zet nu de eerste stap om meer te weten te komen over gedecentraliseerde financiering!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me