Dit artikel gaat over de fundamenten en geschiedenis van Mastercoin – de eerste altcoin. Je zult ook weten hoe Mastercoin later Omni werd.

Mastercoin was de allereerste oplossing voor bitcoin 2.0 om deze technologie te gebruiken om veilige en beschermde transacties te doen. Dit resulteerde in nieuwe mogelijkheden voor de crypto-industrie en markt. Simpel gezegd, als u wilt weten hoe de crypto-industrie de afgelopen jaren is geëvolueerd, moet u ook weten wat Mastercoin is.

Met de opkomst van Mastercoin kwamen verschillende andere vergelijkbare geavanceerde technologieën naar boven, waaronder Tether, Factom en zelfs zijn concurrent tegenpartij. Al deze bieden innovatieve diensten aan hun klanten, terwijl ze zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheidsproblemen van bitcoin blockchain.

Hoewel er een groot aantal unieke producten is die het Mastercoin-podium gebruiken, is er een reeks geschillen geweest die de reputatie hebben aangetast. Dit resulteerde in het naar voren brengen van de tegenpartij als de beste technologie op het gebied van enhancer space.


Omdat het project in het begin veel negatieve pers en argwaan kreeg, besloot het team achter het project om het een nieuwe naam te geven. In 2015 koos het team voor een nieuwe naam in de hoop dat deze re-branding alles achter zich laat. Nu kennen we het als Omni.

Laten we eens nader bekijken wat Mastercoin is, die het heeft gemaakt, en meer te weten komen over de reis van Mastercoin naar Omni.

Schrijf nu in:Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Wat is Mastercoin?

Dus je weet nu wel dat Mastercoin gebaseerd is op Bitcoin blockchain, maar wat is Mastercoin?

Het is een vorm van digitaal munten- en communicatieprotocol. Het project is voornamelijk bedoeld om complexe financiële taken in een cryptocurrency mogelijk te maken. De geplande functies van Mastercoin omvatten de uitbreiding van een gedistribueerde afweging samen met de toepassing van slimme activa en spaarportefeuilles.

Wat is het startverhaal van Mastercoin?

De allereerste versie van het project werd uitgebracht als whitepaper in de eerste maand van 2012. In dat concept suggereerde de oprichter van Mastercoin JR Willett dat het mogelijk is om nieuwe valutalagen te bouwen met nieuwe procedures door bestaande Bitcoin op protocolniveau te gebruiken. . De whitepaper zei verder dat het mogelijk is zonder het bitcoin-grondwerk te wijzigen of een vervangende technologie te moeten genereren om voor nieuwe regels te zorgen..

Dit voorstel van Willett opende niet alleen een forum voor discussie over dit onderwerp, maar hielp ook bij het aanpakken van talrijke problemen. Enkele voorbeelden zijn –

  • Bevordering van Bitcoin-stabiliteit door nieuwe valuta’s uit te geven die zijn omgezet in contracten voor wijziging
  • Profiteren van eigenaren van Bitcoin door extra waarde toe te voegen aan deze technologie
  • Het bedenken van een systeem voor financiering en software-uitbreiding
  • Bevordering en instandhouding van de nieuwe protocolniveau (s)
  • Middelen vinden om degenen die deze technologie in een vroeg stadium financieel toepassen, te helpen

Dit nieuwe protocolniveau was bedoeld om de Bitcoin-gebruikers in staat te stellen nieuwe slimme contracten te genereren zonder de Bitcoin-set-up te verlaten. Een slim contractprotocol dat wordt versterkt met Mastercoin, omvat de authenticatie en implementatie van contracten. Hierdoor kunnen slimme activa zoals obligaties, aandelen, grondbezit en meer virtueel worden uitgewisseld.

Lees verder: Wat is een Altcoin?

Nieuwe versie van de whitepaper

Het jaar daarop, op de laatste dag van juli, werd een andere versie van die whitepaper uitgegeven, waarin werd opgeroepen tot fondsenwerving om het project uit te voeren. Een Bitcoin Exodus-adres begon meer mensen aan te moedigen om te investeren. Iedereen die eind augustus 2013 Bitcoins naar dit adres stuurde, ontving uiteindelijk 100 keer dat bedrag in de vorm van Mastercoins. Bovendien ontvingen sommigen van hen ook extra Mastercoins als bonus voor vroege adoptie.

Het plan omvat verder het genereren van een incentive Mastercoin voor elke tien Mastercoins. Het was toen de bedoeling om de komende jaren geleidelijk naar datzelfde Exodus-account te sturen om ervoor te zorgen dat de oprichter en het team genoeg geld hebben om de waarde van hun munten op te halen..

Dit beleid veroorzaakte niet alleen veel debatten en kreeg veel afkeuring, maar het verlegde ook de focus van iedereen naar waarom de tegenpartij ervoor had gekozen om aan de slag te gaan met het gebruik van proof of stake. In de loop van de tijd bleek Mastercoin echter succesvol te zijn. Gebruikmakend van dat succes, vroeg Willett mensen om reserves naar zijn portemonnee te sturen voor een experimenteel product, terwijl hij hen verzekerde dat ze hem hun geld konden toevertrouwen.

Het hele verhaal trok veel aandacht. Een belangrijk ding om in gedachten te houden is dat het nooit bewezen is dat Mastercoin een van de fondsen misbruikt, omdat het zijn financiële rapport open houdt voor het publiek..

De reis van idee naar investering

De allereerste transactie via Mastercoin vond plaats in augustus 2013, op 15 augustus om precies te zijn, toen een test Mastercoin werd verzonden naar CryptoBegger. Tot die tijd had het team al een mooi bedrag op hun Exodus-rekening ontvangen voor investeringsdoeleinden. Onder de mensen die het geld hebben gestuurd, waren de maker van het project en tal van andere individuen. Maar het belangrijkste deel van die investering begon na half augustus binnen te stromen, direct na de presentatie van Mastercoin BitAngel.

Het project slaagde erin om bijna 4740 BTC op te halen, wat meer dan 0,56 miljoen MSC opleverde. Het was toen de bedoeling om 10% van dat openingsbedrag extra te besteden aan de uitbreiding van Mastercoins over een bepaalde periode. Er is echter geen generatie van MSC uit datzelfde Exodus-account.

Lancering en bestuursleden van Mastercoin

Het project begon kort daarna in september met in totaal 7 panelen leden die vrijwilligerswerk deden voor het project. Enkele van die leden waren onder meer J.R. Willett, Ron Gross, Brock Pierce en Sam Onat Yilmaz.

De primaire taak van het panel / bestuur was en is om tactische oordelen en partnerschappen te leiden en op zich te nemen, beloningen te ondersteunen volgens de aanbevelingen van de gemeenschap en om niet alleen zorgvuldig te waken over het algemene financiële plan, maar ook over de tewerkstelling van het actieve personeel. . Het bestuur heeft al deze taken efficiënt uitgevoerd.

Nu heeft het bord een nieuw pad te volgen. Het is enthousiast bezig zijn voorlopige fundamentele rol in het project te verkleinen. Dit omvat zowel de regulering van Mastercoin Spec als de toekenning van de beloningen. Het bestuur plant deze zaken volledig onder controle van de gemeenschap door middel van het bewijs van peiling op de ring. Hierdoor kunnen de munthouders de voortgang en uitbreiding van niet alleen het protocol maar ook van de gekoppelde software volledig regelen.

Wie kan Mastercoin gebruiken?

Om verder te weten wat Mastercoin is, is het essentieel om te begrijpen dat het de eer heeft om de eerste naam ooit te zijn in de altcoin-categorie enhancers. Geen enkele andere munt voordat het enige moeite deed om een ​​dergelijke app te genereren door de groei van geheel andere blockchain-technologie aan te wakkeren.

Mastercoin miste echter nog steeds populariteit en algemeen gebruik. Volgens de heer Willett zijn hier verschillende redenen voor, zoals:

  • Financiële concurrentie met Bitcoins
  • Verkeerde interpretatie van hun globale boodschap
  • De verzwakking van hun inspanningen

Dus, wat is het doel van Mastercoin en wat doet het??

Nou, het is vrij simpel. Ten eerste moet u weten dat het project voor iedereen is, of het nu een individu of een onderneming is. Mastercoin stelt zijn gebruikers in staat om door de gebruiker toegewezen bronnen te genereren die meestal in de vorm van tokens zijn. Deze tokens kunnen elke waarde vertegenwoordigen, bijvoorbeeld goederen, informatie, aandelen en meer.

Veel innovatieve bedrijven gebruiken dit protocol op hun eigen manier om de economie van hun bedrijven te stimuleren. Enkele opmerkelijke voorbeelden hiervan zijn MaidSafe en Tether.

Tether gebruiken

Het gebruik van de tokens is gemakkelijk te begrijpen. U kunt dit doen door snel naar Tether te kijken. De munten van dit project vertegenwoordigen de werkelijke valuta, zoals yen, dollars, enz., In digitale vorm. Het is duidelijk dat deze munten worden ondersteund door daadwerkelijke bronnen die in het bezit zijn van Tether.

Een van de opmerkelijke dingen over Tether is de eerlijkheid en transparantie. Ze staan ​​altijd open voor audits voor de demonstratie van hun hele hoofdsteden, dus het is zeer betrouwbaar.

Je kunt de tokens inwisselen voor geld met behulp van het Tether-podium. Voor het opslaan van Tether kunt u ook elke HD-portemonnee gebruiken. Als dit niet het geval is, zijn er ook enkele Bitcoin-portefeuilles die deze optie bieden. Hierdoor kan de valuta veilig en beveiligd blijven in een volledig veilige omgeving. Bovendien kunnen gebruikers het op elk gewenst moment onmiddellijk in Bitcoin omzetten.

MaidSafe

In de richting van MaidSafe biedt het een opslaguitwisseling op de harde schijf waarmee de gebruikers hun extra opslagruimte kunnen ruilen met andere mensen die een plek nodig hebben om hun bestanden op te slaan. Voor het verkopen van de opslagruimte is de transactie-eenheid SafeCoin. Mastercoin exploiteert de SafeCoin.

Deze oprichter van MaidSafe, David Irvine, was van plan geld in te zamelen via de crowd-sale van Mastercoin, waarvan 400 miljoen SafeCoins werden gegenereerd voor een geschatte totale verkoopprijs van 8 miljoen USD..

Omdat dit in die tijd een vrij uniek en innovatief idee was, veroorzaakte het op zijn zachtst gezegd veel problemen. Het ding om hier in gedachten te houden is dat, in tegenstelling tot vandaag, openbare / crowd-verkoop toen een buitenaards concept was. Bovendien speelde de implementatie van het idee een belangrijke rol bij het aantasten van de reputatie van Mastercoin.

De verkoop verklaarde een gegarandeerde beloning voor het kopen van Safecoin met Mastercoin in plaats van Bitcoin voor het vergroten van het niet-bestaande verkoopvolume van Mastercoins. Irvine was van mening dat er ten minste 25% van de marktkapitalisatie in de Mastercoins zou zijn toegestaan ​​voor crowd-sale.

Het beloningsaanbod leverde uiteindelijk een grote som aan Mastercoins en Bitcoins op met een waarde van 7 miljoen dollar, wat de waarde tijdelijk verhoogde. Als gevolg hiervan hebben de meeste early adopters van Mastercoin hun munten op Irvine gedumpt. Dit leverde hem miljoenen illiquide geld en waardeloze MSC op, die hij nog steeds bezit.

Hij slaagde er echter nog steeds in Bitcoins te verzamelen met een waarde van 3 miljoen dollar. Hij gebruikt dit geld om de MaidSafe-operaties te financieren.

Van Mastercoin naar Omni: Rebranding & Wedstrijd

De reputatiekwesties veroorzaakt door SafeCoin dwongen Mastercoin om zijn naam te veranderen in Omni in 2015. Tegen die tijd was er echter een andere uitdaging klaar voor Mastercoin in de vorm van zijn ontluikende concurrent genaamd Counterparty. Na de opkomst veroverde de tegenpartij onmiddellijk de markt en liet Omni achter zich.

Mastercoin Omni

Afbeeldingscredits: Omni

Volgens een interview door het Omni-team, hun primaire fout lag in hun berichten, wat de tegenpartij een voorsprong op hen gaf. Hoewel ze enkele van de opmerkelijke apps noemden die hun project gebruikten, bleven de verdenkingskwesties nog steeds onopgelost.

Terugkomend op Omni, zijn rol is als een podium dat gedistribueerde protocollen zoals Factom bedient. De link tussen Omni-laag en Bitcoin is dat de vorige dient als de app-laag voor het basiskanaal en de internetlaag van TCP of IP.

Wat is de toekomstige planning van Omni??

Omni is van plan beter gebruik te maken van de partner, de technologie van Factom. Deze technologie maakt veilige opslag van enorme hoeveelheden gegevens op de blockchain mogelijk. Het gebruikt niets anders dan een hash die elke 10 minuten wordt verzonden. Mastercoin wil het gebruiken voor het verzenden van netwerkhandelsgegevens naar de bitcoin-blockchain.

Dit zal niet alleen de handelskosten minimaliseren, maar ook de kans op een opgeblazen blockchain vanwege Mastercoin verkleinen.

Bottom Line: Wat is Mastercoin (Omni)?

Omni was inderdaad de allereerste enhancer-technologie in de Blockchain-wereld. Het idee was baanbrekend, maar kreeg hier en daar een paar fouten. Helaas was dat genoeg om zijn status te ruïneren. Deze eerste fouten maakten ook de weg vrij voor zijn concurrent, tegenpartij, om de eerste plaats in te nemen. Zelfs de naamswijziging kon niet veel doen.

Gezien dit alles, is het moeilijk om te anticiperen op de toekomst van Omni. Ook al heeft Omni talloze opwindende technologieën bedacht die echt interessant zouden kunnen zijn om te gebruiken, het is moeilijk te voorspellen of ze in staat zouden zijn om mensen ervan te weerhouden over te schakelen naar de concurrent of niet. Omdat het een kleine markt is, is er niet genoeg concurrentie die beide deelnemers kan laten gedijen. Daarom kun je verwachten dat een van de projecten in de nabije toekomst uiteindelijk uit de ruimte zal verdwijnen. Voor meer informatie kunt u Omni’s bezoeken Twitter naam en de Mastercoin-site.

Als je de fundamentele concepten van blockchain-technologie beter wilt begrijpen, moet je deze gratis blockchain-cursus eens bekijken.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me