Blockchain-technologie doorbreekt elk jaar alle grenzen zozeer dat zelfs critici gedwongen worden hun negatieve uitspraken terug te nemen. Deze ongelooflijke technologie heeft echter nog een lange weg te gaan.

Het belangrijkste probleem dat ze aan de lijn hielden, is het schaalbaarheidsprobleem. Veel ontwikkelaars stelden een geweldige oplossing voor, maar geen van hen kon de ketting doorbreken.

Omdat blockchain-technologie tegenwoordig steeds populairder wordt, neemt ook het aantal transacties toe. De technologie groeit exponentieel. Als gevolg hiervan vertraagt ​​de transactiesnelheid drastisch. Waarom?

Nou, het is omdat blockchains een bepaald aantal transacties hebben dat ze zonder problemen kunnen verwerken. Dus als u meer knooppunten aan het hele netwerk toevoegt, wordt het proces zwak. Het is dus niet in staat om de exacte hoeveelheid schaal te behouden die nodig is voor snellere transacties.


Dus als blockchain-technologie een revolutie in de wereld wil veranderen, moet het dit nadelige effect wegnemen of op zijn minst minimaliseren. Dit is waar Zilliqa (ZIL) in het spel komt.

Dus, wat is Zilliqa (ZIL) en hoe kan het dit enorme probleem oplossen??

Zilliqa introduceert een nieuwe technologie door gebruik te maken van netwerksharding. Dit zal het aantal transacties per seconde aanzienlijk verhogen, waardoor het schaalbaarheidsprobleem wordt opgelost.

Wil meer weten? Laten we eens kijken wat Zilliqa (ZIL) is en deze nieuw geïntroduceerde methode nu, zullen we?

Wat is Zilliqa (ZIL): een diepgaande blik op de kern

Zilliqa is een openbare blockchain en ook een cryptocurrency. De ontwikkelaars hebben het ontworpen om met name sharding te implementeren, wat lineaire schaalvergroting mogelijk maakt, zelfs als de blockchain blijft groeien.

Vanaf vandaag is schaalbaarheid nog steeds een probleem waar blockchain niet mee om kan gaan. Blockchain-technologie kan niet alle transacties tegelijk verwerken en daarom stijgen de kosten drastisch.

Bitcoin en Ethereum vallen hier onder dezelfde categorie. Hoewel Ethereum slimme contracten heeft geïntroduceerd, raakt het toch snel achterop vanwege schaalbaarheidsproblemen.

Zilliqa Blockchain

Afbeeldingscredits: ZILLIQA

Zilliqa introduceert een geweldige methode waarmee het blockchain-netwerk het eens kan worden als het gaat om transacties. Het sharding-protocol past perfect bij de grootte van het systeem.

Als ik naar theorieën kijk, is er geen limiet aan de macht van Zilliqa. Dit betekent dat u niet kunt voorspellen hoeveel transacties het elke seconde kan verwerken. Als ik praktische middelen overweeg, dan moet ik zeggen dat het op basis van het aantal knooppunten kan oplopen tot honderdduizenden per seconde!

Dat is een enorm aantal!

Als Zilliqa echt zoveel ondersteuning kan bieden, zijn al die grote namen ‘Bitcoin’, ‘Ethereum’ definitief voorbij.

Dat is de reden waarom veel ontwikkelaars zo graag willen weten wat Zilliqa (ZIL) en hun nieuwe sharding-methode is.

Als ze echter ook slimme contracten willen uitvoeren zoals Ethereum, zou dat een uitdaging zijn. In deze beginnershandleiding voor ‘wat is Zilliqa (ZIL)’, zal ik meer over dit onderwerp onderzoeken om het verder op te helderen.

Dus blijf lezen!

Wat is de geschiedenis van Zilliqa?

Zilliqa is een van de weinige cryptocurrencies die het goed doen, terwijl andere hun waarde drastisch verliezen. Het platform is verbluffend en is een van de weinige die een veelbelovende toekomst garandeert.

De ICO werd aanvankelijk eind 2017 uitgebracht en heerst nog steeds op de markt met een goede Q1 in vergelijking met andere munten.

Waarom?

Het antwoord is simpel. Het is uitsluitend vanwege de unieke aard van protocollen. De financiële sectoren hebben een boost nodig omdat ze langzaam achterop raken. Dit waar Zilliqa het voordeel aan hun zijde neemt. Zilliqa breidt geleidelijk zijn positie in de markt uit en zit in de lift door het probleem van schaalbaarheid weg te nemen.

Het primaire team heeft deze specifieke theorie in 2015 op papier voorgesteld. Daarna is het team nog bezig met het ontwikkelen en verfijnen van het project. Het is pas recent; het is in staat om de feitelijke feedback van hun paper in het praktische leven weer te geven.

Het team heeft een sterke academische achtergrond. Binnen de groep zijn 3 van hen afgestudeerd aan de prestigieuze NUS (National University of Singapore). Later werd het opgericht als Zilliqa (ZIL).

Het probleem van schaalbaarheid

Als u nog maar een beginner bent, weet u misschien niet wat de volledige omvang van het schaalbaarheidsprobleem is. Laat me het eerst ophelderen. Blockchain heeft de neiging het probleem te erven naarmate de tijd verstrijkt. Als u meer knooppunten aan een netwerk toevoegt, wordt het moeilijker om tot overeenstemming te komen.

Laat me het duidelijk maken met een voorbeeld.

Beschouw de knooppunten als mensen. Als u deel uitmaakt van een kleine groep mensen of vrienden, zou het dan niet gemakkelijker zijn om een ​​beslissing te nemen? Het resultaat staat misschien niet altijd aan uw zijde, maar u zult wel kunnen zien hoe anderen denken.

Laten we het aantal verhogen tot 20 personen of meer. U kunt een stemmethode gebruiken om het eens te worden, maar het wordt moeilijker voor u om ze te tellen of zelfs om te weten of ze het echt voelen of niet.

Als we dit aantal verhogen tot duizenden of zelfs miljoenen, bedenk dan eens hoe gecompliceerd de situatie zou worden. U zult een strategie moeten bedenken en meer complexiteit aan het hele systeem moeten toevoegen, wat veel tijd in beslag zal nemen.

Het zal uiteindelijk steeds moeilijker worden om binnen een beperkte tijd tot een conclusie te komen. Dit probleem is het zogenaamde schaalbaarheidsprobleem. Ik zeg niet dat dit voorbeeld de ideale match is, maar je snapt de kern, juist?

Dus als het aantal knooppunten toeneemt, gaat de snelheid of tijd omlaag. Ze zijn praktisch met elkaar verbonden.

Sommige ontwikkelaars stelden voor om eerst de blokgrootte te vergroten. Deze theorie zou het een beetje kunnen minimaliseren. Het kan het probleem echter niet oplossen.

Als u het probleem wilt oplossen, moet u de algehele architectuur van het systeem wijzigen.

Wat is het schaalbaarheidsantwoord van Zilliqa??

Zilliqa introduceert een methode waarbij meer transactiescans mogelijk zijn, zelfs als u meer knooppunten aan het netwerk toevoegt.

Ze stelden een nieuw hybride protocol voor, waarmee de output van het netwerk kan groeien door elke 600 knooppunten toe te voegen. Daarvoor moesten ze het systeem helemaal opnieuw bedenken! Het is trouwens nog allemaal theoretisch.

In de paper liet Zilliqa zien hoe het het werk zou verdelen met elke nieuwe 600 knooppunten. Praktisch gezien kunnen er problemen zijn als het netwerk te groot wordt, zoals voor 1 miljoen knooppunten. We hebben echter nog lang geen miljoen knooppunten bereikt.

Vanaf vandaag heeft bitcoin ongeveer 11.000 knooppunten en Ethereum heeft 25.000 knooppunten, wat meer dan genoeg is.

Ze kunnen slechts 3-15 transacties per seconde verwerken. Door het vermogen van Zilliqa op een privétestnet te testen, is geconcludeerd dat het elke seconde 1218 transacties kan uitvoeren met slechts 1800 knooppunten!

Ethereum minimaliseert dit probleem ook. Maar met slechts een paar knooppunten kan het Ethereum zonder problemen verslaan! Over macht gesproken, toch?

Laten we meer over deze notitie bekijken in deze ‘wat is Zilliqa (ZIL)’ -gids.

De Sharding-methode van Zilliqa

Zoals ik het al heb genoemd, zullen ze een sharding-methode gebruiken om het probleem op te lossen. Laten we dus eens kijken waar het allemaal over gaat.

Sharding is het proces waarbij het aantal mining-knooppunten wordt onderverdeeld in speciale groepen van 600 knooppunten. Deze groepen worden een scherf genoemd.

Netwerk Sharding

Afbeeldingscredits: ZILLIQA

Als een netwerk bijvoorbeeld 1800 knooppunten heeft, wordt het verdeeld in drie shards, waarbij elke groep 600 knooppunten krijgt. Dus zelfs als er meer knooppunten bij het netwerk komen, wordt het automatisch gedistribueerd om shards te maken.

Elk van deze shards verwerkt een klein deel van de transacties. Dus als we tien scherven hebben, zal iedereen 1/10 van een transactie afhandelen. Dus hoe meer shards u krijgt, de werklast wordt verdeeld over het hele netwerk. Dit proces zorgt voor de algehele stabiliteit van het systeem.

Elke shard verwerkt de transactie parallel aan elkaar binnen een microblok. Na de parallelle procestijd, ook wel bekend als ‘DS epoch’, zullen deze microblokken samenkomen en het volledige blok vormen.

Easy Peasy, toch?

Alle scherven beheren

Als ze zich in DS epoch bevinden, worden sommige knooppunten van elke shard geselecteerd om ze te besturen. Ze worden dus gegroepeerd in een bestuurscommissie genaamd ‘DS-commissie’, waar ze het proces leiden.

Ze verdelen de knooppunten in shards en wijzen een proces toe aan de shards om te beheren. Na het bereiken van het einde zal de DS-commissie verantwoordelijk zijn voor het monteren van de microblokken en daarna het volledige blok maken.

Tot een overeenkomst komen: BFT + PoW

Zilliqa past een speciaal hybride consensusprotocol toe. Nadat u bent begonnen met mijnbouw, moet u een specifieke taak laten zien of voltooien die vereist is voor Proof of Work-hash. PoW zorgt er ook voor dat slechts één machine of computer één knooppunt kan bedienen. Op deze manier stelt Zilliqa identiteitsprotocollen vast.

Knooppunten op de netwrok

Afbeeldingscredits: ZILLIQA

Niemand kan dus meerdere identiteiten met één machine gebruiken en zorgt ook voor een stabiele ondergrond.

Na identiteitsbewijs wijst de DS-commissie het toe aan een specifieke scherf. De scherf maakt gebruik van het praktische Byzantijnse fouttolerantie-algoritme. Dit is een van de uitgebreide consensusalgoritmen die er bestaan.

Hiermee kunnen knooppunten overeenstemming bereiken over miniblokken. Nou ja, de meeste in ieder geval. Nadat een scherf een blok heeft bevestigd, kan niemand naar dat blok verwijzen. Voor deze methode is geen forking vereist.

NEO lijkt een vergelijkbaar BFT-protocol te tonen om tot overeenstemming te komen. Zilliqa perfectioneert het proces echter.

Zilliqa Prijsvoorspellingen en status

Vanaf nu heerst Zilliqa op de markt. Volgens CoinMarketCap, de prijs varieert nu van $ 0,19008- $ 0,065601, dat is 3,07% meer dan vorige week.

coinmarketcap Zilliqa grafiek

Afbeeldingscredits: CoinMarketCap

In vergelijking met het initiële ICO-tarief steeg de prijs met 7,03%. Zilliqa staat nu op de 25e plaats van 1596 cryptocurrencies, wat uitzonderlijk goed is binnen slechts een paar maanden! Het is nog maar zes maanden geleden, maar toch groeide de markt uit tot een fors bedrag.

Nu heeft het $ 496.983.155 USD volgens CoinMarketCap. Het circulerende aanbod van Zilliqa is nu 7.575.893.444 ZIL en het totale aantal is 12.600.000.000 ZIL.

De Zilliqa-markt groeit en lijkt te blijven groeien. Het volume neemt elke week toe, en het is 30% meer ten opzichte van de vorige week. Volgens veel vooraanstaande Zilliqa-recensies is het nu slechts een kwestie van tijd waar het de grens van 1 miljard overschrijdt en meedoet aan de profcompetitie. Dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek!

Zilliqa Mining: is het mogelijk?

In feite kun je Zilliqa mijnen. Mijnwerkers kunnen verbinding maken met het netwerk en het mijnen en zullen dienovereenkomstig worden beloond. U kunt zich aanmelden als mijnwerker en vervolgens voldoen aan de vereisten om te beginnen met mijnbouw.

Onnodig te zeggen dat u slechts één machine kunt gebruiken om één knooppunt te identificeren. Nadat u het netwerk bent binnengegaan, wordt uw knooppunt verwerkt voor toewijzing in een scherf.

Hoe Zilliqa (ZIL) te kopen: tokens en Zilliqa News

Zilliqa biedt niet alleen de mijne aan, maar je kunt het ook rechtstreeks kopen via hun tokenrelease-evenementen. Het is vergelijkbaar met andere gedecentraliseerde applicaties zoals NEO en Ethereum. U kunt de ZIL-tokens gebruiken voor mijnbouwprikkels of zelfs als vergoeding voor transacties.

ZIL is echter een ERC-20-token, dat is gebaseerd op Ethereum. U kunt het dus opslaan in door Ethereum ondersteunde portefeuilles. De public main moet nog worden gelanceerd, daarna zullen de tokens worden uitgewisseld met native.

Aanvankelijk haalde Zilliqa $ 12 miljoen aan Ethereum op via crowdsale in 2017; nu is het kapitaal $ 20 miljoen.

Zilliqa is beschikbaar op veel favoriete beurzen om te handelen en heeft een lange weg afgelegd. Vanwege de groeiende hype rond ‘wat is Zilliqa (ZIL)’, bieden veel populaire beurzen zoals Binance nu Zilliqa aan.

Je vindt het op Huobi, Upbit, Bithumb, KuCoin, Koinex, GOPAX, Radar Relay, etc. Het is ook beschikbaar op Kyber Network, Gate.io, Bitbns, OKEx, Hotbit, IDEX, EtherDelta en nog veel meer.

U kunt Zilliqa echter niet rechtstreeks kopen met uw fiatvaluta. U kunt bitcoin of Ethereum inwisselen voor ZIL’s van deze uitwisselingen om ze in handen te krijgen.

Hun concurrentie op de markt

Blockchains met hun platform zijn momenteel waanzinnig hot. Zilliqa heeft dus te maken met veel concurrentie op de markt. Sommige grootste imperiums zoals NEO, Ethereum en EOS zullen er rechtstreeks mee concurreren.

Zilliqa is echter relatief veel beter dan Ethereum. Het enige dat ontbreekt, is dat het project permanent en volledig wordt gelanceerd in vergelijking met andere. Andere competities zijn al heel lang in het spel, dus het ontbreekt Zilliqa aan ervaring en tijd.

De schaalbaarheid is gebaseerd op theorie en een klein niveau van de praktijktest. Niemand weet echt hoe het zou presteren in een echte situatie. Maar als het zelfs maar een fractie kan opleveren van wat ze beweren, zal Zilliqa onvermijdelijk de industrie binnen een paar maanden overnemen..

Eindkaart,

Schaalbaarheid is erg cruciaal als het gaat om blockchain-technologie. Als niemand er vanaf kan komen of het in grote mate kan minimaliseren, zal het misschien niet lukken voor deze indrukwekkende technologie.

Ik ben er vrij zeker van dat je nu weet ‘wat is Zilliqa (ZIL)’ en hoe het het schaalbaarheidsprobleem kan oplossen.

Zilliqa is nu de hoop van iedereen. Theoretisch kan het de transactietarieven drastisch verhogen. Dus als het het belangrijkste verkoopargument kan zijn, kan het een lange weg gaan.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me