Wat zijn atomaire swaps? De toekomst van blockchain-technologie

Atomic swap wordt vaak beoordeeld als een revolutionaire nieuwste technologie of concept dat de potentie heeft om de financiële systemen de komende jaren te veranderen. Volgens de experts kan de implementatie van Atomic Swap op grotere schaal ook van invloed zijn op hoe geldovermakingen in de huidige tijd werken.

Het is een nieuwe technologie waarmee mensen munten kunnen overdragen of met elkaar kunnen handelen op blockchain of off blockchain zonder tussenkomst van beurzen of derden. De overdrachten kunnen alleen van portemonnee naar portemonnee zijn om het voor mensen eenvoudiger en sneller te maken.

Wat zijn Atomic Swaps?

In eenvoudige bewoordingen is het een slim contract, of je kunt het slimme contracttechnologie noemen die de uitwisseling van de ene cryptocurrency met een andere tussen twee of meer mensen mogelijk maakt zonder tussenkomst van een gecentraliseerde uitwisseling..

Dit betekent dat u voor het uitwisselen of ruilen van cryptocurrency geen gecentraliseerde tussenpersonen nodig heeft. U kunt de atomaire swap tussen twee verschillende blockchains met verschillende native munten uitvoeren of deze off-chain implementeren. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van de blockchain. Daarom wordt het ook cross-chain trading genoemd.

Atomic Swaps eenvoudig uitgelegd Infographic

Atomic Swap: A Little History

Sinds het ontstaan ​​van blockchain en cryptocurrency werkten mensen aan het concept van peer-to-peer cryptocurrency-uitwisseling of een betrouwbare uitwisseling. De eerste versie van een betrouwbaar uitwisselingsprotocol werd voor het eerst gemaakt in 2012 door Sergio Demian Lerner.

Het concept kreeg op dat moment echter niet veel populariteit. De echte doorbraak was in mei 2013, toen Tier Nolan een eerste volledig verslag van atomaire swaps introduceerde en uitlegde hoe het werkt. Dit is waarom, zelfs toen de eerste versie van Lerner was, het Nolan is die bekend staat als de maker van Atomic Swaps.

 

 • Eerste Atomic Swap

 

Houd dat in gedachten, dit was allemaal een theorie tot september 2017. Het was de tijd dat de eerste Atomic Swap vond plaats tussen Litecoin en Decred. Tegenwoordig stellen verschillende startups en gedecentraliseerde uitwisselingen hun gebruikers in staat om cryptocurrencies uit te wisselen met behulp van Atomic swaps, waaronder Lighting Labs, Altcoin.io, Komodo en 0x. De Litecoin Atomic Swap wordt echter beschouwd als de allereerste gerapporteerde Atomic Swap-transactie.

Genoeg geschiedenis? Laten we eens kijken hoe atomic swaps werken, wat is atomic swap blockchain, wat zijn de voordelen van atomic swaps en hoe atomic swaps een revolutie teweeg kunnen brengen in de toekomstige valuta-uitwisselingen en zelfs handel.

Waarom was er behoefte aan atoomruil??

Om te beginnen is het huidige proces van cryptocurrency-uitwisseling vaak complex en tijdrovend. Dit wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste belemmeringen die ervoor zorgen dat crypto niet mainstream wordt.  


Dus hoe verhandelen we nu cryptocurrencies? We maken gebruik van online uitwisselingen, ook wel digitale valuta-uitwisselingen (DCE) genoemd. Er zijn meer dan 200 gecentraliseerde beurzen waarmee handelaren of investeerders cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en verhandelen.

Dus wat is het probleem? Er zijn een paar problemen met deze opstelling, daarom hebben we betere alternatieven nodig, zoals Atomic Swaps.

 

 • Werk binnen overheidsvoorschriften

 

Deze beurzen zijn geregistreerd in verschillende landen en moeten de regels volgen van het land waarin ze zijn geregistreerd. Dit is de reden waarom de algemene voorwaarden, evenals functies en het aantal valuta’s varieert, afhankelijk van het land van herkomst.

Een zekere verandering in het overheidsbeleid kan deze uitwisselingen dwingen hun voorwaarden te wijzigen of zelfs hun activiteiten te grijpen. Een voorbeeld hiervan is China, waar in 2017 hardhandig werd opgetreden door de overheid tegen crypto-uitwisselingen. Dat heeft tot gevolg dat veel uitwisselingen hun activiteiten van de ene op de andere dag in beslag nemen of andere naar het buitenland verschuiven..

 

 • Kwetsbaar voor veranderingen in de vraag

 

Wanneer de vraag plotseling toeneemt, kunnen veel beurzen daar niet mee om te gaan. In dergelijke gevallen worden de meesten geconfronteerd met downtime en dragen ze tijdens het proces bij aan prijsschommelingen.

 

 • Oplichting en wanbeheer

 

De plotselinge opkomst van crypto-uitwisselingen en de interesse van gewone mensen in cryptohandel maakt de industrie ook een paradijs voor oplichters. Veel nep-uitwisselingen zijn de afgelopen jaren online verschenen, hebben geld verdiend en zijn van de ene op de andere dag verdwenen.

In sommige gevallen maakte het management gewoon een fout en veroorzaakte het financieel verlies voor investeerders, terwijl in andere gevallen de gecentraliseerde beurzen werden gehackt. In sommige gevallen, zoals bij Coincheck, werd voor meer dan $ 550 aan cryptocurrency gehackt.

Vanwege deze problemen zijn beleggers op zoek naar veiligere opties die niet zijn gebaseerd op gecentraliseerde beurzen. Atomic swaps zijn precies wat veel beleggers zoeken.

Atomic Swaps uitgelegd

Om te beginnen zijn atomaire swaps niet gebaseerd op of afhankelijk van een bepaalde atomaire swap-blockchain. Het kan plaatsvinden tussen blockchain met verschillende cryptocurrencies of off-chain, dat wil zeggen zonder blockchain te gebruiken.

Hier is de basisdefinitie:

“Het is het proces van peer-to-peer-uitwisseling van twee cryptocurrencies tussen twee partijen, zonder gebruik te maken van een service van derden, zoals crypto-uitwisseling.

Dus hoe wisselen gebruikers cryptocurrencies uit zonder een gecentraliseerde uitwisseling te gebruiken? Ze gebruiken de privésleutels die ze tijdens het proces kunnen beheren om een ​​uitwisseling tot stand te brengen.

Hoe werken atomaire swaps?

Laten we in detail onderzoeken hoe dit werkt. Velen van jullie vragen zich misschien af, zonder een gecentraliseerde uitwisseling, hoe werken atomaire swaps en hoe de betrokken partijen deze kunnen beveiligen. Hier is het gedetailleerde antwoord.

Om de uitwisseling en het proces te beveiligen, delen beide partijen een geheim dat ze tijdens het hele proces moeten verstrekken wanneer dat nodig is. Omdat alleen de betrokken partijen het geheim kennen, heeft geen enkele derde toegang tot de cryptocurrency of wordt ze onderdeel van de exchange.

De partijen delen of ruilen de crypto’s alleen als hun geheimen dezelfde zijn. Kijk, het idee achter de Atomic Swaps is heel simpel. Hoe werken atomaire swaps echter op dit concept??

Om dit unieke idee werkelijkheid te laten worden, worden HTLC’s gebruikt, ook wel bekend als Gehashte Timelock-contracten. Deze staan ​​ook bekend als de speciale vorm van betalingskanalen die worden gebruikt als off-chain staatskanalen voor Atomic Swaps of andere betalingen..

Op deze manier kunnen de twee partijen met behulp van HTLC’s communiceren via het off-chain-kanaal in plaats van de blockchain te gebruiken.  

Hashed Timelock-contracten (HTLC’s) zijn een soort slimme contracten die in feite worden gebruikt om het tegenpartijrisico te elimineren. Dit maakt tijdgebonden transacties tussen de twee partijen mogelijk, net als bij Atomic Swaps die ook tijdgebonden zijn.

Wat houdt een tijdgebonden transactie in? Het betekent dat wanneer een ontvanger aan de andere kant van de transactie de transactie moet erkennen, hij / zij een cryptografisch bewijs moet leveren (het concept van het geheim dat we hierboven hebben besproken). De persoon moet dat cryptografisch bewijs ook binnen een tijdsbestek leveren. Als u dit niet doet, wordt de transactie nietig verklaard.

HTLC’s worden gebruikt in Atomic Swaps en door het Lightning Network van Bitcoin.

Atomic Swaps uitgelegd: hoe Hashed Timelock-contracten werken?

Hashed Timelock-contracten zijn ook een soort transactie op een blockchain-netwerk, maar met verschillende verschillen. Een van die verschillen is het gebruik van meerdere handtekeningen, wat normaal gesproken een privésleutel is, die wordt gebruikt om de transactie te valideren.

Wat het echter uniek maakt ten opzichte van andere transacties, is het gebruik van hashlock. Dus wat is hashlock?

Wanneer de afzender van de transactie een cryptografische sleutel instelt, is de hashlock een gecodeerde versie van dezelfde sleutel die door de ontvanger wordt gebruikt om de hash te ontgrendelen. Dit betekent dat wanneer de maker in atomic swap een sleutel initieert, de persoon deze hashes. Het wordt vervolgens opgeslagen als een voorafbeelding en wordt pas onthuld op het moment van de laatste transactie.

Naast hashlock gebruikt het ook timelock. Hashed Timelock-contracten gebruiken twee verschillende soorten timelocks tijdens een Atomic Swap.

 • CheckLockTimeVerify (CLTV):

  Dit is een tijdbasis of een tijdsbeperking die wordt gebruikt om bitcoins of een andere Atomic Swap-crypto te vergrendelen en vrij te geven. Wat betekent dit? Het betekent dat de munten alleen op een bepaald tijdstip tijdens een transactie worden vrijgegeven of dat het statuskanaal na een bepaalde tijd wordt gesloten.

Zo kunnen de twee deelnemers besluiten om de transactie na twee uur te sluiten.

 • CheckSequenceVerify (CSV):

  Het is niet tijdsafhankelijk, maar gebruikt het aantal gegenereerde blokken om bij te houden en te beslissen wanneer munten moeten worden vrijgegeven of de transactie moet worden afgerond.

De twee deelnemers kunnen bijvoorbeeld besluiten om de transactie te sluiten nadat $ 500 aan transacties is verricht.

Met HTLC kan de ontvanger de betaling die hij ontvangt, verbeuren en deze aan de betaler retourneren. Over het algemeen is het een transactiesysteem met meerdere handtekeningen dat ervoor zorgt dat beide partijen verantwoordelijk blijven voor de transactie om deze veilig en veilig te maken.

Hoe wordt Hashlock gegenereerd?

Hashlock kan worden gegenereerd door deze eenvoudige stappen te volgen.

 • U kunt een willekeurig maar groot nummer kiezen dat Preimage wordt genoemd. Voor jou is dit de geheime toegangscode.
 • Vervolgens gebruik je de voorafbeelding om de hash te berekenen, wat een ander getal is.
 • Je maakt dan een slim contract aan en stuurt dit naar de andere partij. Het contract dat je verstuurt, is vergrendeld met de hash die je hebt gemaakt met behulp van preimage.
 • De andere partij kan de Atomic Swap-munten alleen vrijgeven als hij / zij de voorimage kan tonen die je gebruikt om de hash in kaart te brengen.

Dit betekent dat, om de portemonnee te ontgrendelen in het geval van Atomic swaps, de andere partij een voorimage nodig heeft, dat alleen de partij die de portemonnee heeft gemaakt deze aan hem kan geven..

Atomic Swap en gebruik if Hashed Timelock Contracts: een voorbeeld

Laten we aannemen dat meneer A en meneer B crypto willen uitwisselen met Atomic Swap in plaats van een gecentraliseerde uitwisseling. Dus wat moeten ze doen??

De heer A is eigenaar van bitcoin die hij wil ruilen met de litecoin van de heer B. Dit zijn de stappen die ze moeten volgen:

Stap 1: Meneer A genereert een hash met zijn privésleutel en stuurt deze naar meneer B via een open kanaal tussen beide partijen. Meneer A genereert ook een voorimage van de hasj. Dit kan worden gedaan door een nominale transactie te creëren. Deze pre-image wordt later gebruikt om de transactie af te ronden of te valideren.

Stap 2: Meneer B genereert als reactie zijn eigen hash met zijn privésleutel en stuurt deze naar meneer A. Hij genereert ook een voorimage van de hasj, net zoals meneer A deed in de eerste stap.

Stap 3: Zodra meneer A de litecoin-transactie van meneer B ontvangt, ondertekent meneer A deze nu met dezelfde originele sleutel die hij heeft in de vorm van een voorimage. Hetzelfde proces dat meneer B herhaalt met de bitcoin-transactie van meneer A..

Dit is het! De transactie wordt aan beide kanten gedaan.

Atomic Swaps uitgelegd: een voorbeeld uit het echte leven

Laten we voor een beter begrip uitleggen wat er net is gebeurd hierboven met een realistisch voorbeeld.

Meneer A wil bijvoorbeeld zijn goudvoorraadmunten verhandelen met dollars van meneer B. Dus hoe gebeurt dit als we dezelfde Atomic Swap-techniek gebruiken??

Laten we eens kijken naar het adres waarop ze hun munten in het bovenstaande voorbeeld hebben gestort, kluizen zijn. Toen ze hun adressen bij de cryptomunten deponeerden, zetten ze de kluizen in feite op de markt, zoals op straat, maar niemand heeft toegang tot de veilige inhoud, omdat alleen zij de sleutel hebben om deze te openen.

Dus meneer. A en meneer B delen de locaties van hun kluis – beiden kijken naar elkaars inhoud als ze daadwerkelijk bevatten wat is beloofd.

Nu moeten ze allebei op knoppen drukken, dat wil zeggen, hun privésleutel tegelijkertijd om de kluis te openen. De kluisdeuren gaan pas open als ze allebei op de knop drukken. Als er maar één partij op de knop drukt, gaat de kluis niet open.

De kluizen gaan ook voor een beperkte tijd open en beide partijen moeten de transactie binnen de toegestane tijd doen, waarna de deur weer sluit. Dit is de reden waarom het een veilige transactie is, aangezien deze plaatsvindt wanneer beide partijen het eens zijn of helemaal niet plaatsvinden. Er is niets gedeeltelijk in de transactie.

Wat is het verschil tussen off-chain en on-chain atomaire swaps?

We hebben al vermeld dat Atomic Swaps zowel op blockchain als buiten de blockchain kunnen plaatsvinden. De Atomic Swaps die plaatsvinden op de blockchain worden on-chain genoemd en degene die buiten de blockchain plaatsvinden worden off-chain genoemd..

Wanneer de on-chain Atomic Swap plaatsvindt, moeten de blockchains HTLC ondersteunen en moeten de valuta’s hetzelfde hash-algoritme hebben.

Aan de andere kant vinden de off-chain Atomic Swaps plaats met behulp van laag 2, wat een naam is voor een off-chain open kanaal tussen twee partijen. Een voorbeeld hiervan is de eerste atomaire ruil die plaatsvond tussen Litecoin en Bitcoin en waarbij Bitcoin Lightning Network werd gebruikt in plaats van de blockchain..  

Wat is Atomic Swap Lightning Network en hoe werkt het??

Lightning Network is het belangrijkste voorbeeld van een tweede laagoplossing voor atomaire swaps buiten de keten.

Atomic Swap Lighting Network is eigenlijk een netwerk van off-chain betalingskanalen die u kunt gebruiken voor Atomic Swap.

De kanalen gebruiken het MultiSig-mechanisme (multi-signature) om een ​​transactie te genereren. Een transactie heeft bijvoorbeeld meer dan één privésleutel van beide partijen nodig om te valideren en vindt plaats.

Wat betekent dit? Dat Lightning Network volgt een mechanisme dat beide partijen vereist

Wat zijn de voordelen van Atomic Swaps?

Zoals eerder vermeld, zijn Atomic Swaps een goed alternatief voor de traditionele crypto-uitwisselingen en bieden ze u een betere oplossing voor enkele van de beperkingen waarmee u te maken krijgt bij het gebruik van deze uitwisselingen..

Er is echter veel meer bij Atomic Swaps. Hier zijn enkele bekendste voordelen van Atomic Swaps.

 • Atomic Swap biedt een effectieve oplossing voor het probleem van interoperabiliteit tussen verschillende valuta’s en digitale activa. Atomic Swap is de eerste stap om verschillende munten en cryptocurrencies met elkaar te verbinden en ze onafhankelijk te laten handelen.
 • Hiermee kunt u geld besparen. Hoe? Door de vergoedingen en andere kosten te vermijden, moet u betalen wanneer u een uitwisseling gebruikt. Soms, wanneer u de munten in uw portemonnee opneemt, brengen ze u zelfs verborgen kosten in rekening, aangezien veel van deze uitwisselingen een twijfelachtige vergoedingsstructuur hebben. Bovendien moet u ook het risico lopen van nep- en zwendeluitwisselingen, wat niet het geval is bij Atomic Swaps.
 • Bij de meeste cryptotransacties, vooral als het gaat om een ​​transactie tussen minder bekende cryptocurrencies, moet u eerst Bitcoin kopen als een tussenliggende token, wat lastig is. Als u bijvoorbeeld Litecoin verkoopt om Tezo’s te kopen, moet u eerst Bitcoin kopen. Zodra u Bitcoin heeft, kunt u ze nu verkopen om Tezo’s te kopen. Irriterend, nietwaar? Met Atomic Swaps kunt u echter gewoon rechtstreeks handelen met de cryptocurrencies die u heeft.

Meer voordelen:

 • Atomic Swaps maakt directe portemonnee-naar-portemonnee-handel een mogelijkheid die de uitwisseling sneller, veiliger en goedkoper maakt. Dit helpt je ook om de regels te omzeilen waaraan uitwisselingen zijn onderworpen.  
 • Atomic Swaps maakt transacties en uitwisselingen veel sneller omdat het alle stappen, het registratieproces, bevestigingen en validaties omzeilt die vereist zijn op de traditionele uitwisselingen. U kunt de uitwisseling gewoon onmiddellijk laten doen.
 • Traditionele gecentraliseerde uitwisselingen lopen vaak het risico op een online aanval of hack. Aangezien er geen derde partij betrokken is bij de Atomic Swap en het kanaal tussen de twee partijen veilig is, is het proces veilig.
 • Atomic Swaps bieden u de mogelijkheid om cryptocurrencies en munten uit te wisselen in een betaalde en betrouwbare gedecentraliseerde omgeving.
 • Met een eenvoudigere, snellere en goedkopere manier om cryptocurrencies uit te wisselen, hebben beleggers de mogelijkheid om hun investeringen te diversifiëren. De meeste mensen investeren inmiddels in een of twee cryptocurrencies en vermijden deze om te wisselen met anderen vanwege de kosten en het risico dat eraan verbonden is. Met Atomic Swaps is het wisselen van cryptocurrency bijna gratis en zonder risico.
 • U hoeft uw persoonlijke gegevens niet op te geven of een verificatieproces te doorlopen zoals bij crypto-uitwisselingen, zodat u uw identiteit privé kunt houden.

Voordelen Samenvatting

Hier is een korte samenvatting van de voordelen van Atomic Swaps:

 • Directe transacties
 • Lagere kosten
 • Veilig
 • Peer-to-peer-uitwisseling zonder tussenpersoon
 • Transparant

Wat is het verschil tussen Atomic Swap en Exchange?

We hebben al veel gesproken over de verschillen tussen beide. In deze sectie zullen we echter een snelle Atomic Swap vs. Exchange-vergelijking doorlopen om lezers te helpen beide concepten beter te begrijpen.

Atomic Swap

Crypto Exchange

Kosten

Lage transactiekosten Meestal zijn er hoge vergoedingen en verborgen kosten aan verbonden.

Voorwaarden

Directe transacties Het aanmaken van een account, het valideren of bevestigen van uw transactie, het storten van munten, het verwerken van opnames en andere stappen kosten tijd.

Tussenpersoonstoken

U hoeft geen tussenliggende token te kopen. In de meeste gevallen moet u een tussenliggende token zoals Bitcoin kopen om te handelen tussen minder bekende cryptocurrencies.

Type

Gedecentraliseerd Gecentraliseerd

Veilig

Een veilige transactie tussen twee partijen. Uitwisselingen staan ​​open voor regelgeving, maar ook voor hacks en online aanvallen.

 

Zijn er beperkingen voor atomaire ruil??

Atomic Swap is een concept dat nog in de kinderschoenen staat en nog steeds in ontwikkeling is. Dus ja, er zijn enkele beperkingen waar experts nog steeds aan werken. Hier zijn enkele belangrijke problemen met Atomic Swaps.

 • Aanpassingsvermogen.

Vanwege de voorwaarden die elke cryptocurrency nodig heeft voor Atomic Swap, kun je Atomic Swap nog niet voor elke cryptocurrency gebruiken.

Er zijn bijvoorbeeld in totaal drie voorwaarden waaraan elke cryptocurrency moet voldoen.

 1. Beide cryptocurrencies die u wilt ruilen en waarmee u wilt ruilen, moeten een hash-algoritme hebben. Het hash-algoritme moet ook inherent zijn aan beide cryptocurrencies.
 2. U moet er ook voor zorgen dat beide cryptocurrencies ook gehashte timelock-contracten (HTLC’s) kunnen initiëren.
 3. De cryptocurrencies moeten ook gespecialiseerde programmeerfunctionaliteiten hebben.

Voorlopig zijn er niet veel cryptocurrencies die aan alle bovenstaande voorwaarden kunnen voldoen. Dit beperkt helaas het aantal cryptocurrencies dat u voor Atomic Swaps kunt gebruiken.

Het lijkt erop dat we nog even moeten wachten voordat deze technologie mainstream kan worden.

 • Onvermogen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken

Snelheid is een soort voordeel van Atomic Swaps, maar niet veel als je veel munten wilt overboeken. Er zijn nog veel verbeteringen nodig voordat het ook snel genoeg kan zijn voor grotere gegevens.

 

 • Niet compatibel genoeg

 

Niet elke portemonnee ondersteunt Atomic Swaps. Het aantal wallets neemt echter toe die nu met Atomic Swaps kunnen werken, terwijl anderen van plan zijn atomic swap-technologie te gaan gebruiken, maar we wachten nog enige tijd voordat de technologie mainstream kan worden..

Voorlopig is het aantal wallets dat Atomic Swaps kan ondersteunen erg laag.

Al met al lijkt de technologie wat meer tijd nodig te hebben om zichzelf te realiseren als de belangrijkste concurrent van crypto-uitwisselingen of om mainstream te worden. Tot die tijd moeten we misschien nog even wachten.  

Bovendien kunnen Atomic Swaps ook niet werken met cryptocurrencies die geen slimme contracten ondersteunen.

Wat zijn enkele populaire Atomic Swap Blockchain?

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe sommige Atomic Swap-blockchains een succes worden. Ook hoe sommige uitwisselingen het voor hun gebruikers mogelijk maken om Atomic Swap-technologie op hun platforms te gebruiken.

 

 • Komodo Atomic Swap

 

Komodo is waarschijnlijk de eerste atomaire ruilbeurs waarmee gebruikers van de functie kunnen profiteren. In tegenstelling tot traditionele beurzen, is het ook een gedecentraliseerde beurs.

In feite is het het team achter Komodo dat hun best doet en hun tijd investeert in het idee van Atomic Swaps. Nadat Nolan het idee in theorie had gepresenteerd, was het het ontwikkelingsteam van Komodo, zoals de hoofdontwikkelaar jl777, die de code schreef voor de eerste atomic swap.

Hoewel de code aanvankelijk alleen beschikbaar was voor Atomic Swaps tussen NXT-activa, werd de code later verbeterd om NXT-activa uit te wisselen met behulp van Atomic Swaps met munten van Bitcoin-protocollen.

Het was ook Komodo die de eerste serieuze stappen zette om Atomic Swaps mainstream te maken. In 2017 ontwikkelden ze de eerste GUI voor een volledig Atomic Swap cryptohandelmarkt, genaamd BarterDEX.

Komodo heeft duizenden Atomic Swaps uitgevoerd tussen verschillende cryptocurrencies en tientallen Atomic Swap-munten geïntegreerd. Hierdoor kunnen gebruikers een groot aantal Atomic Swap-munten verhandelen zonder traditionele uitwisselingen te gebruiken.

Daarnaast heeft Komodo ook een technologie ontwikkeld om Atomic Swap te gebruiken met Ethereum-servers. Het was februari 2018 toen Komodo Bitcoin-protocolmunten met Ethereum verbond, waardoor Atomic Swap tussen twee verschillende blockchains mogelijk was. De eerste van deze Atomic Swap was tussen DOGE en ETH.

Het goede nieuws is dat Komodo nu bijna 95% van alle beschikbare munten en tokens ondersteunt. Dit betekent dat je Komodo voor bijna alle Atomic Swap-munten kunt gebruiken. Inmiddels heeft Komodo BarterDEX honderdduizenden Atomic Swaps op zijn platform gehost.

Hoe werkt Komodo Atomic Swap?

Laten we eens kijken naar een voorbeeld om een ​​beter idee te krijgen van hoe de atomaire wisselwerking van komodo werkt.  

Als meneer A wat bitcoins wil verhandelen met KMD, dat zijn Komodo-tokens, die MR B bezit, dus wat MR. A moet doen?

Hier zijn eenvoudige stappen:

Stap 1

De heer A plaatst een handelsorder met informatie over wat hij bezit, wat hij in ruil wil, de hoeveelheid en soortgelijke informatie.

Stap 2 

Meneer B vindt de handelsmogelijkheid aantrekkelijk en accepteert de order.

Stap 3:

Houd er rekening mee dat BarterDex een vergoeding van 0,15% van het totale handelsbedrag in rekening brengt, waar meneer B mee akkoord moet gaan wanneer hij de bestelling accepteert..

Stap 4:

Eerst moet meneer B de vergoedingen betalen, waarna de atomic swap plaatsvindt.

Meneer A stuurt vervolgens de aanbetaling die 112% van het werkelijke bedrag van de geplaatste bestelling moet waard zijn om het adres te beveiligen. De fondsen zijn veilig omdat niemand toegang heeft tot de fondsen, tenzij de transactie wordt voltooid of de tijdsperiode die voor de transactie is gedefinieerd, afloopt.

Stap 5:

Meneer B herhaalt hetzelfde proces door de KMD-aanbetaling die hij bezit naar een beveiligd adres te sturen.

Stap 6:

In het geval dat een van de partijen van gedachten verandert, loopt de tijd om en wordt de transactie geannuleerd, zelfs nadat de munten op het adres zijn gestort. In dat geval krijgen beide partijen hun munten terug.

Stap 7:

Meneer A stuurt de aanbetaling van Bitcoin naar meneer B en krijgt via MR toegang tot de aanbetaling van KMD. B..

Stap 8:

Beide partijen krijgen hun tokens en de ruil is gedaan.    

De mogelijkheid die je op het Komodo-platform hebt om munten te verhandelen tussen twee verschillende blockchains, is ook de eerste grote stap naar blockchain-interoperabiliteit. In het verleden was het verhandelen van munten tussen twee verschillende blockchains niet mogelijk.

Met Atomic Swaps is het nu mogelijk om BTC-protocolmunten te verhandelen met op Ethereum gebaseerde ERC-20-tokens. Bovendien heeft Komodo ook nieuwe functies Cross-chain slim contract technologie die cross-chain fungibiliteit en transactiebewijzen biedt.

 

 • Bitcoin Atom

 

Een van de meest populaire Atomic Swap-blockchains is Bitcoin Swap, ook wel bekend als BCA. Het is een SegWit-geactiveerde Bitcoin-vork met hybride consensus en on-chain atomic swap-optie. Het gebruikt dezelfde procedure die we hebben besproken in hoe werken atomaire swaps-sectie.

Hiermee kunt u bijvoorbeeld cryptocurrencies uitwisselen volgens een gedecentraliseerd proces. Het proces maakt gebruik van Hash Time-Locked Contracts (HTLC) en zijn eigen HTLC API. Het team achter het project werkt momenteel ook aan de embedded toolkit voor zowel off-chain als atomaire on-chain atomaire swaps..

Je kunt ook meer lezen over deze Atomic Swap-blockchain op hun officiële website.

 • Bekende leverancier: ATOMIC

ATOMIC is een nieuwe infrastructuurlaag boven alle bestaande blockchains die een hele nieuwe reeks financiële diensten mogelijk maakt. Door de technologie van ATOMIC te gebruiken, kunnen gebruikers peer-to-peer handelen in een supersnelle en gegarandeerde omgeving zonder het bewaarrisico dat gepaard gaat met uitwisselingen.

Wat is de toekomst van Atomic Swaps?

Voorlopig zijn atomaire swaps een uitstekende oplossing voor degenen die cryptomunten willen verhandelen. Het is een opkomende gedecentraliseerde uitwisselingstechnologie die steeds beter en populairder wordt.

Het is meer dan duidelijk dat de blockchain- en crypto-industrie verschuift naar de gedecentraliseerde wereld, en Atomic Swap zal een essentiële rol spelen voor de handel wanneer dit gebeurt..   

De laatste woorden

Atomic Swap is een opkomende technologie die veel voordelen biedt voor crypto-investeerders die hun munten willen diversifiëren. De technologie heeft duidelijke voordelen ten opzichte van de uitwisselingen als een goedkoop, sneller en veilig alternatief.

Er zijn echter ook enkele beperkingen, en het kan zijn dat we enige tijd moeten wachten voordat de technologie mainstream wordt. Een van de belangrijkste problemen is de schaalbaarheid en interoperabiliteit, aangezien niet veel wallets en cryptocurrencies aan de vereisten voldoen.

Dat gezegd hebbende, biedt Atomic Swap ook een echt potentieel om de manier waarop we online handelen de komende jaren te veranderen en kan het een revolutie teweegbrengen in de online handel in cryptovaluta. Er zijn enkele succesverhalen, zoals het Komodo BarterDex-platform dat een gedecentraliseerde uitwisseling is die Atomic Swap tussen bijna alle beschikbare tokens en munten mogelijk maakt..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map