Top Blockchain-banen: alles wat u over hen moet weten

Welkom bij mijn gids voor de beste van vandaag crypto-banen, blockchain-banen en carrières. Als je ooit hebt nagedacht over een carrière in blockchain of je hebt afgevraagd welke topbanen en carrières in blockchain je moet weten, dan is dit de gids voor jou!

Ook, als je geïnteresseerd bent in het onderwerp, u zou ook veel baat hebben bij het bekijken van enkele van de cursussen Udacity, edX, of Coursera aanbod!

In deze gids ga ik je vertellen over een van de snelst groeiende banenmarkten in de wereld. De markt voor cryptocurrency is met een waarde van ongeveer $ 270 miljard en heeft allerlei verschillende mensen nodig om het te ondersteunen.

Ik zal je vertellen wat voor soort cryptocurrency-banen zijn beschikbaar, welke hebben de hoogste salarissen, en wat de beste instapposities zijn.

Ik zal het ook hebben over de cryptocurrency banenmarkt in het algemeen. Tegen de tijd dat u klaar bent met lezen, weet u welke delen van de branche groeien en welke vaardigheden het meest nodig zijn. U zult het ook weten welke bedrijven huren en wat voor soort werknemer ze zoeken.

Blockchain-banen: kantoorpersoneel

Dit is een erg opwindende tijd voor crypto-banen. Er zijn honderden mogelijkheden voor mensen zoals jij om betrokken te raken bij de totstandkoming van de technologie van de toekomst. Dus als je nog niet hebt nagedacht over een carrière in blockchain, dan is dit het moment om te beginnen!

Laten we beginnen met een korte blik op hoe blockchain-technologie de arbeidsmarkt heeft veranderd.

De komst van Blockchain

In 2009 werd een codeur genoemd Satoshi Nakamoto creëerde Bitcoin – ‘s werelds eerste gedecentraliseerde digitale valuta.

Laatste Udacity-coupon gevonden:

Bitcoin staat gebruikers toe overboekingskosten met elkaar via een enorm netwerk van overal ter wereld. Transactie-informatie is veilig opgeslagen op duizenden verschillende computers.

Dit betekent dat gebruikers kunnen elke transactie zien die ooit is uitgevoerd. Het betekent ook die informatie is niet verborgen op servers bij bedrijven als Facebook en Google, waar het verkocht of gestolen kan worden. Bitcoin is bijna niet te hacken.

Blockchain-banen: Facebook, Google en Instagram

Simpel gezegd, blockchains zijn een veilige manier om grote hoeveelheden belangrijke informatie op te slaan en over te dragen. Bitcoin heeft een heel eenvoudige functie; om geld van de ene gebruiker naar de andere te sturen. Het potentieel van de technologie die Nakamoto heeft gemaakt, is echter grenzeloos, en nu hebben veel mensen Bitcoin-banen.


Blockchain-ontwikkeling lijkt misschien nog een beetje mysterieus, maar als je er meer over wilt weten, moet je dat zeker doen bekijk lessen erop door edX, Udacity, of Coursera.

Notitie: Meer weten over blockchains? Bekijk mijn Blockchain uitgelegd gids.

Sinds Bitcoin zijn honderden andere cryptocurrencies gelanceerd en zijn er duizenden verschillende bedrijven gevormd die blockchain-diensten aanbieden.

Digitaal geld was het eerste succesvolle gebruik van blockchain-technologie, maar er zijn er nu nog veel meer. Elke nieuwe blog, exchange of cryptocurrency creëert nieuwe blockchain-banen. Elke nieuwe technische verbetering creëert nieuwe vaardigheden die moeten worden aangeleerd en aangeleerd.

Ethereum, Coinbase en BlockGeeks zijn niet de enige plaatsen die blockchain-banen creëren. Bijna tien jaar na de uitvinding van Bitcoin zijn er maar heel weinig industrieën die geen onderzoek doen naar of nieuwe toepassingen voor blockchaintechnologie ontwikkelen..

Blockchain-banen: Blockchain

Laten we eens kijken waar de nieuwe blockchain-banen vandaan komen.

Wie neemt er aan??

Er zijn vier grote spelers op de crypto-arbeidsmarkt; startups, legaten, technologiebedrijven en overheden. Hier is hoe elk betrokken raakte bij blockchain en wat ze ermee doen;

1. Opstarten: Dit zijn de onafhankelijke bedrijven en producten die zijn ontstaan ​​sinds de uitvinding van Bitcoin. AngelList heeft records van meer dan 1.500 crypto-startups die meer hebben opgehaald dan 3,7 miljard USD vanaf eerste muntenaanbieding (ICO’s) alleen in Amerika.

Startups worden gerund door crypto-nerds en blockchain-zakenlieden die inzagen hoe belangrijk de technologie was en er al vroeg bij betrokken raakten. Ze creëren platforms zoals EOS, Monero, en Qtum evenals uitwisselingen zoals Bittrex, Kraken en Binance.

Startups kunnen ook zijn portemonnee-providers, nieuwssites, blogs en educatieve tools die zijn opgericht om blockchain-projecten te ondersteunen. Veel van de banen die door startups zijn gecreëerd, waren aanvankelijk onbetaald, maar beginnen nu heel goed te betalen!

2. Legaten: Dit zijn grote bedrijven zoals banken, accountantskantoren en advocatenkantoren die al vele jaren bestaan. Het duurde lang voordat ze reageerden op de technologische ontwikkelingen van Bitcoin. Ze hebben het door de jaren heen zien groeien en nu zijn ze bang.

Blockhain-banen: bankoperatie

Als ze geen manieren bedenken om blockchain-technologie te gebruiken, het zou hen failliet kunnen laten gaan! Legacy-bedrijven hebben veel macht en geld. Door hun wereldwijde reputatie kunnen ze bijna iedereen aannemen die ze maar willen. De meesten huren hele teams van blockchain-experts in om hen te helpen de technologie bij te houden.

3. Techbedrijven: Dit zijn de bedrijven die het meeste te verliezen hebben als blockchaintechnologie de wereld overneemt. Zij zijn bedrijven als Microsoft, Apple, Google en Facebook. Veel van hun succes en macht is afhankelijk van de gecentraliseerde diensten ze bieden aan.

Als de populariteit van gedecentraliseerde platforms blijft groeien, gebruikers zullen geen gecentraliseerde netwerken meer willen gebruiken. Technologiebedrijven moeten zich aanpassen, en snel! Blockchain-ontwikkeling is een hoge prioriteit geworden.

Meeste zijn investeren in projecten die blockchain-technologie zullen gebruiken om hun bedrijven ten goede te komen. Een van de grootste projecten van deze soort is Hyperledger. Hyperledger streeft ernaar bieden bedrijven de tools ze moeten blockchain-technologie implementeren.

4. Overheden: het kostenbesparende potentieel van blockchain is enorm, zo veel nationale regeringen hebben crypto-experts ingehuurd om hen te adviseren. In Groot-Brittannië heeft Sir Mark Walport gesuggereerd dat een blockchain kan worden gebruikt om de betalingen van studieleningen te beheren.

ikIn Estland wordt blockchaintechnologie gebruikt om overheidsinstanties eerlijker en efficiënter te maken. Projecten zoals e-Residency worden gebruikt om er de eerste ‘digitale natie’ van te maken. Venezuela is nog verder gegaan en creëerde zijn cryptocurrency genaamd Petro!

Blockchain-banen: overheid

Al deze instellingen creëren elke dag nieuwe blockchain-banen. Dus, wat zijn cryptocurrency-banen en wie vult ze? Dat zoeken we uit!

Wie wordt er aangenomen??

Blockchain-technologie is een nieuwe wetenschap en die verandert snel. Er worden veel verschillende soorten mensen aangenomen om de banen te doen die deze nieuwe industrie biedt. Een blockchain-medewerker kan afkomstig zijn van bijna elke professionele achtergrond maar ze kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen:

Techneuten: Dit zijn technische professionals zoals softwareontwikkelaars en ingenieurs. Ze zijn hoog opgeleid in programmeertalen zoals Java, Python, en C++. Sommigen zullen ervaring hebben met cryptotechnologie, maar de meesten niet.

Zelfs voor techneuten, banen in cryptovaluta vormen een nieuwe uitdaging! Ontwikkelaars en ingenieurs zullen dat moeten doen vertrouwd raken met nieuwe codeertalen zoals Ethereum’s Solidity of het Ripple-protocol als ze de beste blockchain-carrières willen.

Blockchain-ontwikkelaarstaken zijn anders. Ze vereisen ingenieurs en ontwikkelaars om veel taken uit te voeren die ze normaal niet zouden doen. Blockchain-projecten kunnen dit vereisen onderzoek, ontwerp en bouw een nieuw platform evenals het aanbieden van zakelijke ideeën en plannen voor de toekomst.

Bij het lezen van deze vereisten zou je kunnen gaan denken dat het voor jou onmogelijk is om op dit gebied werkzaam te zijn, aangezien je die vaardigheden niet hebt. gelukkig, er is een gemakkelijke manier om dit op te lossen. Uitchecken de klassen over deze onderwerpen zou dat kunnen u helpen met het ontwikkelen van blockchain en je bent binnenkort klaar voor werk.

Niet-techneuten: Blockchains hebben meer nodig dan alleen technische ondersteuning. Zoals elk bedrijf hebben blockchain-projecten nodig accountants, advocaten, public relations (PR), marketeers en nog veel meer. De blockchain-vacaturesite, Crypto Jobs List, adverteert vacatures in marketing, community, design en heeft zelfs aanbiedingen voor meme-specialisten!

Blockchain Jobs: Cryptojobslist-website

Of je nu een techneut bent of niet, een carrière in de blockchain is dat wel een nieuwe en opwindende kans. Laten we vervolgens kijken naar de gebieden die de komende jaren veel groei zouden kunnen vertonen.

Groei gebieden

Blockchains bedreigen de manier waarop veel industrieën werken, maar ze vinden nieuwe rollen voor mensen die op die gebieden zijn opgeleid. Hieronder staan een paar van de vaardigheden dat zal in de toekomst nodig zijn in crypto;

1. Media: De blockchain-industrie moet een breder publiek bereiken. We konden een speciale blockchain zien reclamebureaus, PR-bedrijven en mediakanalen in de komende jaren. YouTube-vloggers zoals Ameer Rosic, Ivan on Tech en Crypt0 zijn de eerste van een nieuw soort cryptojournalisten.

2. DApp-ontwikkeling: Blockchain-projecten zullen alleen slagen door gedecentraliseerde applicaties te bouwen die mensen willen gebruiken. Er zal een enorme focus op komen het inhuren van softwareontwerpers die dApps kunnen bouwen voor een massamarkt. Gedecentraliseerde Facebook, iedereen?Blockchain-banen: een dapp-ontwikkelomgeving

3. Wettelijke naleving: Over de hele wereld, er worden nieuwe wetten geschreven over hoe cryptocurrencies kunnen worden gebruikt. De technologie zelf kan juridische contracten sturen (in de vorm van slimme contracten). Dit betekent dat advocatenkantoren crypto-experts nodig hebben en cryptobedrijven juridische adviseurs nodig hebben!

4. Logistiek: Het vermogen om grote hoeveelheden informatie opslaan en overdragen kan een groot effect hebben op de manier waarop toeleveringsketens werken. Dit kan grote veranderingen en nieuwe banen in de landbouw, de zware industrie en de internationale handel betekenen.

5. Handel / verkoop: De aandelenmarkt groeide enorm in de jaren tachtig en nu de muntenmarkt groeit nog sneller! Muntuitwisselingen verwerken dagelijks tientallen miljoenen cryptotransacties. Zij hebben nodig: vermogensbeheerders, cryptomakelaars, analisten en ICO-adviseurs.

Zoals je kunt zien, is de gemiddelde blockchain-medewerker helemaal niet gemiddeld!

Nu weet je hoe de blockchain-banenmarkt eruitziet, welke banen beschikbaar zijn en waar. Vervolgens wil ik wat nader kijken de verhouding tussen beschikbare blockchain-banen en de mensen die ze zoeken.

Blockchain-banen: vraag en aanbod

Blockchain-vacatures: berichten per jaar

De vraag naar blockchain-professionals is de afgelopen jaren enorm gestegen. Tussen november 2015 en april 2018, vermeldingen voor blockchain-vacatures op Indeed zijn gestegen met 63%. LinkedIn geeft alleen al in de VS 2.527 zoekresultaten weer voor blockchain-ontwikkelaarsbanen.

Van de genoemde, zijn er 483 gevestigd in New York, 360 in San Francisco en er zijn 142 vacatures voor blockchain-ontwikkelaars in Los Angeles..

De vraag is dus hoog, maar er wordt wel aan voldaan? Het korte antwoord is nee. Er is een ernstige tekort aan gekwalificeerde blockchain-professionals, vooral die gericht op de meer technische kant van het bedrijf.

Gespecialiseerde tech-recruiters zoals Toptal registreerden een 700% toename van het aantal blockchain-banen wordt geadverteerd sinds januari 2017. Een andere tech-recruiter, Upwork, heeft gemeld dat blockchain-engineering dat wel is de snelst groeiende skillset gezocht door werkgevers met behulp van de site.

Computerworld schat dat die er zijn slechts ongeveer 250 softwareontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk die blockchain-technologie “echt snappen”. Vergelijkbare tekorten zijn overal ter wereld te vinden.

Deze statistieken zijn schokkend als je bedenkt hoeveel geld de industrie waard is! Gelukkig zorgt een tekort aan geschoolde arbeidskrachten hiervoor de perfecte tijd voor nieuwkomers om na te denken over een carrière in crypto. Het betekent ook dat blockchain-experts hun salarissen kunnen noemen!

Laten we eens kijken wat de vier belangrijkste spelers waar ik het eerder over had, bereid zijn om blockchain-ontwikkelaars te betalen.

Hoeveel verdient een Blockchain-ontwikkelaar?

Wat een blockchain-ontwikkelaar verdient, hangt af van hun ervaringsniveau en ook over waar ze ervoor kiezen om te werken. Hier is wie wat betaalt:

 • Startups trek enkele van de beste blockchain-talenten aan. Ze bieden aan veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Ze bieden niet de hoogste lonen wel. Het gemiddelde jaarsalaris voor een blockchain-ontwikkelaar zonder ervaring is ongeveer 50.000 USD.

  Met vijf of meer jaar ervaring kan dit gaan tot ongeveer 70.000 USD per jaar. Sommige startups bieden hun personeel equity aan in het bedrijf, wat een bonus is die meestal nergens anders te vinden is.

 • Legaten en technologiebedrijven aanbod de beste salarissen in het bedrijf. Het instaploon kan oplopen tot 70.000-80.000 USD. Na vijf jaar in de handel kunnen de salarissen oplopen tot 100.000 – 120.000 USD! Dat is redelijk, ik denk dat u het daarmee eens bent!

  Mike Schade, VP People and Culture van IBM, heeft zei dat de kloof tussen de salarissen van startups en die van meer gevestigde bedrijven om een ​​simpele reden zo groot is. Blockchain-ontwikkelaars werken niet graag voor grote gecentraliseerde organisaties. Daarom moeten legacy-bedrijven en technologiebedrijven veel meer geld bieden om het juiste personeel aan te trekken.

 • Regering salarissen verschillen van land tot land maar worden over het algemeen minder betaald dan startups of gevestigde bedrijven. Werken bij de overheid wel hebben echter zijn voordelen.

  Overheidsprojecten hebben de neiging om te betrekken uiterst geheime gegevens en systemen zodat blockchain-techneuten kunnen doen alsof ze James Bond zijn terwijl ze werken!

Grote technologiebedrijven betalen dus het meeste, maar startups zijn populairder om voor te werken. Stel je voor hoe het leven van Mark Zuckerberg eruit zou hebben gezien als hij een baan bij Microsoft had aangenomen in plaats van zijn startup te creëren!

Voordat ik je verlaat om na te denken over je toekomst als blockchain-superster, laten we eens kijken naar de stappen die u moet nemen om er te komen.

Blockchain Career Roadmap

Idealiter heb je nodig een achtergrond in informatica en softwareontwikkeling. Als je dat niet doet, zou ik je aanraden om wat training te doen. Uw opties zijn;

1. Een op blockchain gerichte opleiding: Enkele van ‘s werelds beste universiteiten – waaronder Berkeley, MIT en Princeton – zijn begonnen met het aanbieden van graden in blockchain-ontwikkeling.

2. Een MOOC: Massive open online cursussen (MOOC’s) zijn betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk. Bijvoorbeeld, BitDegree biedt blockchain-cursussen aan voor beginners en meer gevorderden. Je zou ook kunnen uitchecken Udacity en hun cursussen!Blockchain-banen: enorme open online cursusuitleg

3. On-the-job training: Als je het geluk hebt om te werken in een veld waarin blockchain-technologie wordt toegepast, dan jij kan gratis worden bijgeschoold! 75% van de blockchain-banen wordt gegeven aan werknemers die al voor het inlenende bedrijf werken.

Hier zijn drie toptips voor het vinden van succes in uw nieuwe cryptocarrière;

 • Blijf op de hoogte van trends in de branche: Blockchain-technologie is veranderende de hele tijd. Bezoek Reddit en GitHub voor regelmatige updates over ontwikkelingen in de branche.
 • Flexibel zijn: Blockchain-carrières zijn er in vele vormen. Je moet zijn deels coder, deels ondernemer en deels YouTube-beroemdheid. Er zijn veel vaardigheden om onder de knie te krijgen, dus wees voorbereid!
 • Houd van crypto: Als het Bitcoin-protocol geen glimlach op je gezicht tovert, dan zijn Bitcoin-banen waarschijnlijk niets voor jou. Dit is een van de grootste technologische doorbraken in de geschiedenis, dus geniet ervan!

En dat is het, een complete tour voor beginners door de beste blockchain-banen en -carrières van vandaag. Voordat u kiest welke het beste bij u past, zal ik u een paar laatste gedachten geven.

Laatste gedachten

Bitcoin-banen en blockchain-carrières zijn blijvend. Mensen die zes maanden geleden nog niet eens van Bitcoin hadden gehoord, leren hoe de technologie hun werkplek zal beïnvloeden.

Blockchain-technologie heeft het potentieel om elke branche te veranderen in de wereld. Het zal een deel van ons werkende leven worden, of we het nu leuk vinden of niet. Om meneer Bob Dylan te citeren: “De tijden zijn aan het veranderen”.

De beste blockchain-banen van vandaag zijn de banen die mensen voor zichzelf creëren. Als u een advocaat bent, wordt u een crypto-complianceconsulent. Als u een effectenmakelaar bent, wordt dan een ICO-adviseur. Of, als je in een supermarkt werkt, word dan een supply chain-expert! De mogelijkheden zijn eindeloos…

Het is echter misschien niet eenvoudig als u geen voorkennis in het veld heeft. Maar we zijn er om u te helpen. We raden je aan om enkele van de beste cursussen over blockchain-ontwikkeling te bekijken, zoals Udacity’s cursus of Edx ‘koers.

Overweeg je om je aan te melden voor crypto banen? Heeft u er al een? Als je nog iets hebt om aan dit onderwerp toe te voegen, dan laat het me weten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map