15+ praktische blockchain-use cases in 2021

In dit artikel bespreken we praktische blockchain-use-cases, variërend van gezondheidszorg, bankieren, onroerend goed en meer!

We zijn in 2021! De start van het nieuwe decennium biedt veel mogelijkheden.

Blockchain-technologie kan bedrijven en overheden de mogelijkheid bieden om meer veranderingen aan te brengen in de toch al groeiende markt.

Theory crafting kan je alleen antwoorden geven die een bepaald aspect van het publiek tevreden kunnen stellen. De zaken kunnen echter anders lopen als het gaat om de praktische wereld die er is.

Een van de beste manieren om blockchain te begrijpen, is door te kijken naar de praktische use-cases van blockchain en zijn aanbiedingen. Daarom gaan we kijken naar de beste praktische use-cases voor blockchain.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Best Practical Use Cases van Blockchain

Laten we, voordat we beginnen, eens kijken naar de korte introductie van blockchain.

Wat is Blockchain-technologie?

Als je nog nooit van blockchain hebt gehoord, maak je dan geen zorgen. We zullen proberen het zo eenvoudig mogelijk uit te leggen.

Blockchain is een netwerk van peers die kunnen communiceren, communiceren en informatie kunnen overdragen zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde entiteit. De belangrijkste kenmerken van blockchain zijn onder meer transparantie, veiligheid, onveranderlijkheid en decentralisatie.

Een blockchain maakt gebruik van een consensusalgoritme dat ervoor zorgt dat de transacties die binnen het netwerk worden gedaan, geldig en geauthenticeerd zijn om al deze te bereiken.

Laten we eens kijken naar een meer simplistische weergave.

Je kunt de blockchain visualiseren als een Zynga-toren. Er zijn kleine stukjes die de hele toren vasthouden. Als je één blok verwijdert, valt de hele toren eraf. Dit betekent dat de integriteit van de toren wordt verbroken als een blok wordt verwijderd of gewijzigd. Blockchain werkt op dezelfde manier, aangezien elk blok wordt geverifieerd met behulp van het vorige blok. De data-integriteit is wat blockchain zo geweldig maakt!


Laten we nu terugkomen op de echte use-cases van blockchain, laten we beginnen met onze lijst met de beste use-cases voor enterprise blockchain.

Blockchain-gebruiksgevallen per branche

Er zijn zoveel bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor hun bedrijven. Laten we eens kijken naar enkele van de blockchain-use-cases per branche.

Toezicht op de toeleveringsketen

Een van de beste praktische toepassingen van blockchain is monitoring van de toeleveringsketen. De toeleveringsketen is een integraal onderdeel van onze economie.

Heb je je ooit afgevraagd hoe je ‘s ochtends aan je brood komt? Het komt allemaal door onberispelijke supply chain-systemen die overal waar u verblijft worden geïmplementeerd. Als de supply chain niet goed werkt, krijgt u vertraagde producten of geen producten..

Een probleem in de supply chain kan ook leiden tot een tekort. Dit is echter niet waar de supply chain-problemen eindigen. Een van de grootste zorgen voor bedrijven en consumenten zoals jij is het wegwerken van nep- of frauduleuze items die in de toeleveringsketen terecht kunnen komen door frauduleuze elementen op de markt..

De oplossing? Je raadt het al – blockchain. Blockchain voor supply chain biedt onveranderlijkheid en de mogelijkheid om de supply chain-producten tijdens hun reis te volgen.

Het biedt voldoende transparantie voor de bedrijven om de producten te volgen. Bedrijven kunnen fraude-elementen in de toeleveringsketen volgen en meer te weten komen over de inefficiënties die deel uitmaken van de toeleveringsketen. Dit betekent dat ze de supply chain kunnen verbeteren door deze te monitoren via blockchain. Supply chain monitoring is de meest praktische use-case van blockchain.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe blockchain relevant is voor de supply chain en beheeractiviteiten, dan moet je je nu inschrijven voor onze enterprise blockchains en supply chain management cursus.!

Betalingsverwerking en geldoverboekingen

Een andere real-time toepassing van blockchain is betalingsverwerking. Wat is de laatste keer dat u probeerde het geld over te maken naar iemand die in een ander land woont? Als je dat deed, dan weet je hoe moeilijk het is om geld naar het buitenland te sturen.

Als je in een ander land werkt, wordt het een heel nieuw probleem. Het overmaken van geld naar het buitenland kan ook veel kosten met zich meebrengen. Hierdoor is het inkomen van mensen die in het buitenland verdienen lager dan wat ze verdienen. Bovendien moet u een paar dagen wachten voordat een transactie is voltooid. Banken en deviezenregelgeving leggen al deze beperkingen op.

Blockchain is duidelijk de oplossing voor geldoverdrachten, vooral voor buitenlandse geldoverdrachten. Ze kunnen u het gedoe besparen, omdat u met blockchain directe overschrijvingen kunt doen, zelfs over de grenzen heen.

Banken gebruiken cryptocurrencies ook om overzeese fondsen te beheren, omdat ze snel zijn en minder kosten dan op een meer traditionele manier. Ripple is een van de cryptocurrencies die door banken worden gecontroleerd om geldoverboekingen uit te voeren. Het wordt grotendeels gebruikt voor overschrijvingen van bank naar bank.

Dit is een van de beste praktijken en echte use-cases van blockchain.

Digitale identiteit

Een andere realtime toepassing van blockchain is de digitale identiteit. Identiteit is een van de grootste uitdagingen van onze samenleving. Er is duidelijk veel herrie rond identiteit. Mensen moeten de hele tijd documenten bij zich hebben om zelfs de kleinste taken uit te voeren.

Bedrijven over de hele wereld lijden ook onder de behoefte aan een uniform digitaal identiteitssysteem. Als je in een van de grote bedrijven werkt, zou je identiteit al op je werkplek zijn tegengekomen. Bedrijven aarzelen om een ​​biometrisch identiteitssysteem te gebruiken.

Afgezien van de werkomgeving zou de algemene bevolking ook graag een systeem willen hebben waarmee ze op de meest veilige manier geïdentificeerd kunnen worden.

Het antwoord is een op blockchain gebaseerd digitaal identiteitssysteem. Grote bedrijven erkennen ook de use-case en werken aan apps waarmee we een digitale identiteit kunnen creëren voor hun werknemers en de wereld. Het werk aan het creëren van een globale identiteit is ver weg van nu, maar het werk is al in de goede richting begonnen.

Royalty-bescherming en copyright

Auteursrecht is ook een sector die aandacht behoeft van bijvoorbeeld blockchain. Als je deel uitmaakt van de branche van de videomaker, weet je hoe moeilijk het is om je creatie te beschermen.

Er zijn veel manieren om auteursrecht op uw werk te leggen, maar dat betekent niet dat uw werk altijd beschermd is. U schreef bijvoorbeeld een e-book en wilde uw werk verspreiden via platforms zoals Amazon.

Een koper koopt het boek en verspreidt het zonder dat u kennis heeft van verschillende pdf-bestanden. De andere gebruikers downloaden het boek ook en verspreiden het zonder uw medeweten. Ze overtreden de basisregels voor copywriting, maar zijn moeilijk op te sporen en te bestraffen.

Een van de beste manieren om auteursrechten en royalty’s te beschermen, is door blockchain te gebruiken. Blockchain biedt een unieke aanpak door content aan te bieden via het netwerk. Omdat de blockchain een enorm netwerk is dat transparantie biedt, kan iedereen die het auteursrecht probeert te schenden automatisch worden gemeld en worden uitgevoerd volgens de auteursrechtwetten. Hetzelfde kan gezegd worden voor de royaltybescherming waarbij de maker wordt betaald voor zijn creaties.

Cyberbeveiliging

Geen enkel platform of informatiesysteem kan 100% veilig zijn. Daarom is cyberbeveiliging net zo ingewikkeld als nu. In de toekomst kunnen we echter een betere ‘cyberveiligheid’ zien. Het kan met behulp van blockchain. Blockchain kan een cruciale rol spelen bij het oplossen van veel systeembeveiliging. Het gebruik van blockchain bij beveiliging kan echter meer tijd kosten.

Blockchain kan cybersecurity verbeteren door het gebruik van gedecentraliseerde opslagoplossingen. Omdat gegevens op een gedecentraliseerde manier worden opgeslagen, is er geen enkel aanvalspunt voor hackers. Bedrijven zijn meestal sterk afhankelijk van een gecentraliseerd systeem dat geen ideale manier is om gegevens op te slaan – althans vanuit veiligheidsoogpunt..

We kunnen ook zien dat DNS-beveiliging verbetert met decentralisatie. Het kan DDoS-aanvallen helpen verminderen. Andere aspecten van het systeem, zoals berichtenuitwisseling, kunnen ook een boost in beveiliging zien. Onveranderlijkheid betekent ook dat hackers geen fraude of gegevensdiefstal kunnen plegen. Het gebruik van cybersecurity-blockchain is een van de grootste uitdagingen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Blockchain Security Expert (CBSE) cursus

Digitaal stemmen

Stemsystemen zijn over de hele wereld altijd onder de loep genomen. Soms worden ze onderzocht op transparantie of de snelheid waarmee wordt gestemd. Het is normaal dat mensen uren in de rij staan ​​voordat ze de kans krijgen om te stemmen. Dit is geen gezonde manier om te stemmen, vooral niet voor speciale mensen die niet zo lang in de rij kunnen staan.

Hier komt digitaal stemmen om de hoek kijken. Het idee van digitaal stemmen komt voort uit de blockchain. Omdat blockchain transparantie, onveranderlijkheid en veiligheid biedt, is het een ideaal systeem / platform om de stemming uit te voeren.

Onroerend goed

Vastgoed is niet op zijn best. Als u op dit moment een aankoop wilt doen, moet u een lang proces van documentatie, verificatie en eigendomsoverdracht doorlopen. Er is momenteel veel papierwerk dat binnenkomt bij het kopen of verkopen van een woning. Bovendien moet u voor beide partijen ook verificatiewerk doen. Als u een lening aangaat, wordt het ingewikkelder omdat er meer papierwerk moet worden gedaan.

Ten slotte zijn er ook kansen op fraude. De fraude gebeurt meestal van verkopers die hun eigendom aan meerdere partijen tegelijk verkopen, waardoor ze moeilijk te vangen zijn.

Om al deze problemen op te lossen, hebben we blockchain in handen. Als je ooit sneller een huis wilt kopen, moet je blockchain nemen. Blockchain biedt de mogelijkheid om real-world assets te tokeniseren. Dit betekent dat de verkopers hun land of eigendom kunnen verkopen met behulp van slimme contracten.

Ze kunnen een juridisch proces creëren door het in het slimme contract te coderen en het vervolgens uit te voeren wanneer aan de voorwaarden is voldaan. Als de koper bijvoorbeeld het bedrag betaalt, wordt de juridische eigenaar van een onroerend goed binnen enkele minuten aan de koper overgedragen. Blockchain voor onroerend goed kan ook de mogelijkheid bieden om fraude te verwijderen door transparantie, onveranderlijkheid en veiligheid te garanderen.

Gezondheidszorg – Het bijhouden van medische dossiers

Een andere manier waarop blockchain nuttig kan zijn, is om een ​​manier te bieden om medische dossiers bij te houden. Patiënten vinden het moeilijk om hun documenten intact en op dezelfde plaats te bewaren. De documenten worden na verloop van tijd ingewikkeld en als u meerdere artsen bezoekt, wordt het moeilijk te onderhouden. Ook als u deel uitmaakt van de zorginstelling, weet u hoe moeilijk het is om een ​​administratie bij te houden.

Met blockchain is alles vanaf elke locatie toegankelijk. Patiëntgegevens kunnen worden vastgelegd in de blockchain. Ze hebben er altijd toegang toe en kunnen het bijwerken wanneer ze hun arts bezoeken. Artsen kunnen er ook op vertrouwen als ze de gegevens van de patiënt bekijken. Over het algemeen is het een win-winsituatie voor zowel patiënten als behandelaars.

Dit is een perfect voorbeeld van praktische use-cases van blockchain voor de gezondheidszorg.

Gezondheidszorg – Medicijnen volgen

Het gebruik van blockchain omvat ook nog een pijnpunt in de gezondheidszorg. Het kan helpen bij het opsporen van medicijnen. Hierdoor kunnen nepmedicijnen uit de medicijnketen worden verwijderd. Dit is mogelijk door de manier waarop blockchain gegevens opslaat. Wanneer een nieuw medicijn wordt geregistreerd in de supply chain, genereert het een heleboel informatie, waaronder een hash-nummer dat wordt opgeslagen in de blockchain.

Als iemand het medicijn in de toeleveringsketen probeert te veranderen, komt het hash-nummer niet overeen – wat het systeem ertoe kan aanzetten om het uit de toeleveringsketen te verwijderen.

U krijgt als consument uiteindelijk toegang tot geneesmiddelen die authentiek van aard zijn. De bedrijven profiteren hier ook van, omdat het hen miljoenen dollars bespaart.

Vermogensbeheer

Andere praktische use-cases van blockchain zijn vermogensbeheer. Bij vermogensbeheer kunnen handelaren activa beheren en verhandelen. Dit maakt het een van de risicovolle transacties om in te handelen. Elke partij moet zeer methodologisch zijn in zijn aanpak. Om het risico te verkleinen, heeft elke partij sleutelfiguren nodig bij vermogensbeheer. Dit omvat het hebben van een bewaarder, makelaar of schikkingsmanager. Zij zorgen voor de records en zorgen ervoor dat er geen fouten binnensluipen bij het beheren van die records.

Dat is veel werk voor vermogensbeheer. Blockchain stelt vermogensbeheerders in staat efficiënter te werken. Ze kunnen blockchain gebruiken om fouten te verminderen en ervoor te zorgen dat het hele proces soepeler verloopt dan ooit. Indien nodig kunnen zij bemiddelaars verwijderen.

Vermaak

Als maker is het niet mogelijk om de juiste doelgroep te bereiken vanwege de bemiddelaars en platforms die de distributie van inhoud beheersen. Als u bijvoorbeeld een muziekontwikkelaar bent, moet u zich registreren op de apparaten van het populaire muziekplatform, waarna ze uw werk verspreiden. Dit kan op veel manieren beperkend zijn vanwege het algoritme dat u gaat gebruiken. Bovendien nemen deze bemiddelingsplatforms ook een behoorlijk bedrag aan vergoedingen in beslag.

Met blockchain kunnen muzikanten rechtstreeks in contact komen met hun publiek en hun muziek rechtstreeks aan hen verkopen zonder tussenkomst van een bemiddelaar. Er zijn al platforms die betalingsopties aanbieden via blockchain, en iedereen die bekend is met basiscryptocurrency kan muziek kopen via blockchain.

Verzekering

Verzekeringsclaims zijn de volgende op onze lijst met blockchaintoepassingen. In werkelijkheid kunnen verzekeringsclaims ook worden verbeterd met behulp van blockchain. Verzekeringen is een van de grote industrieën die moeten worden aangepast. Blockchain kan precies dat helpen. Momenteel, als u een verzekering afsluit, moet u door grote problemen gaan wanneer u deze claimt.

Het vereist contact houden met uw verzekeringsagent en vereist ook een goede hoeveelheid documentatie.

Het claimproces is vereenvoudigd met de hulp van blockchain, omdat het informatie veilig kan opslaan en dus kan worden geverifieerd voor het verwerken van de claim. Zodra de claims zijn geüpload naar het blockchain-netwerk, worden de claims vervolgens doorgestuurd naar de relevante partijen. De partijen nemen vervolgens de informatie door en geven de verzekering vrij.

Slimme contracten kunnen ook helpen bij het verbeteren van de automatisering van het claimproces, waarbij de gebruiker eenvoudig claims kan indienen en zijn claims kan krijgen zodra deze is goedgekeurd. Dit kan worden bereikt met een bepaald type verzekering, maar niet voor alle. Zoals u kunt zien, kan blockchain voor verzekeringen veel mogelijkheden bieden.

Onderwijs

Opleidingsdiploma’s vormen een belangrijk onderdeel van ons onderwijssysteem.

Het biedt geldigheid aan iemands vaardigheid en biedt inzicht in waartoe ze in staat zijn. Ze zijn echter moeilijk te verifiëren en mee te nemen. Het is ook gemakkelijk te frauderen en kan ertoe leiden dat kandidaten banen krijgen die ze niet verdienen. De oplossing voor dit alles is een door blockchain aangedreven distributieverificatiesysteem.

De kandidaten kunnen nu digitale certificaten en diploma’s halen. Deze worden allemaal digitaal gegenereerd met behulp van blockchain. Ze zijn gekoppeld aan de digitale identiteit van de kandidaat en kunnen dus op elk moment worden geverifieerd. De certificaten zijn ook overal voor de persoon toegankelijk, waardoor ze overzichtelijker en gemakkelijker toegankelijk zijn.

Deze praktische use case van blockchain kan wereldwijd worden geïmplementeerd bij universiteiten, online cursussen en meer!

Logistiek

Logistiek is een van de belangrijkste industrieën die op dit moment drastische veranderingen nodig hebben. In werkelijkheid kampt deze branche met veel problemen, wat praktisch overweldigend is. In dit geval kan blockchain een stap verder gaan en helpen bij het verwijderen van de meeste problemen. Laten we eens kijken wat blockchain voor logistiek echt te bieden heeft:

Blockchain kan worden geleverd met een authenticatieproces en helpen bij het valideren van alle gegevens. Bovendien kan niemand de gegevens echt wijzigen, dus elk element zal buiten het bereik van kwaadwillende partijen zijn. Het kan ook helpen bij het volgen van alle eisen en het op tijd leveren van de leveringen.

Blockchain kan ook een veilig kanaal vormen voor alle voertuig-tot-voertuigcommunicatie en deze daarom stroomlijnen om de efficiëntie te vergroten.

Humanitaire hulp

Liefdadigheid is de volgende op onze lijst met blockchain-applicaties. Liefdadigheid is een van de nobele dingen die u kunt doen voor de behoeftigen. Het is echter niet vrij van problemen. Er is een constante behoefte aan transparantie in de goede doelen die op dit moment worden uitgevoerd. Als donateur moet u ook weten hoe en waar uw donatie wordt gebruikt.

Met blockchain zijn deze allemaal mogelijk. Omdat blockchain transparant is, kunnen alle donaties worden gevolgd. Ook moet het bedrijf of de organisatie die de transacties uitvoert discreter zijn in de manier waarop ze de donaties besteden. Donaties op basis van blockchain zijn ook ideaal voor gemeenschappen die makelaars willen verwijderen om de commissie te besparen en maximaal voordeel te bieden aan de behoeftigen.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van onze 15+ praktische use-cases van blockchain. We hopen dat het artikel je een duidelijk begrip heeft gegeven van wat blockchain in echt praktisch gebruik kan doen. Het heeft een breed scala aan praktische gebruiksscenario’s, waaronder gezondheidszorg, toeleveringsketen, onroerend goed, enzovoort. Elk van deze sectoren kent een diverse reeks praktische gebruiksscenario’s van blockchain.

Blockchain heeft het vermogen om de wereld te veranderen. Als je ook wilt deelnemen aan het blockchain-ecosysteem, raden we je aan om te beginnen met onze gratis blockchain-cursus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map