De Blockchain-industrie groeit snel continu met elk jaar nieuwe ontwikkelingen. Laten we eens kijken wat de nieuwste Blockchain-trends voor 2020 zijn.

De expliciete voordelen van technologie blijven het leven van een gemiddelde persoon en de bedrijfsactiviteiten ingrijpend veranderen. De komende jaren mag men verwachten dat het “Internet of All Things” de wereld zal transformeren in een volledig digitaal landschap. Innovatieve ideeën op het gebied van informatica, beleidsvorming, ondernemerschap en softwareontwikkeling spelen dus een cruciale rol bij het leggen van de basis voor Web 3.0..

Op dit moment vervult de Blockchain-technologie de rol van een katalysator die de ideeën op deze gebieden verbindt om een ​​grootschalige digitale transformatie te stimuleren. Daarom heeft de aandacht rond Blockchain-trends zich aanzienlijk ontwikkeld met de verstoring veroorzaakt door Blockchain in verschillende sectoren. De volgende discussie schetst de belangrijkste Blockchain-trends die men in 2020 zou kunnen verwachten.

Schrijf u nu in: gratis Blockchain Fundamentals-cursus


Het jaar 2020 heeft de eerste helft al gepasseerd en er is geen teken van een afname van de aandacht voor Blockchain of gedistribueerde grootboektechnologieën. Veel experts uit de industrie schatten dat Blockchain-technologie in 2020 een enorme groei zou zien. Volgens voorspellingen van experts zouden Blockchain-trends dit jaar de nadruk leggen op het verder brengen van de technologie dan de hype eromheen naar het leveren van echte bedrijfswaarde voor reguliere bedrijven..

Nieuwste Blockchain-trends in 2020

Gartner ziet Blockchain als een technologische toptrend voor 2020 om de juiste redenen, vooral als instrumenten om digitale transformatie te stimuleren met situationele en betere verbetering van de aspecten vertrouwen en transparantie. Bovendien zouden toekomstige trends van Blockchain-technologie ook de kracht ontlenen aan de voordelen ervan bij het verminderen van transactiekosten en afwikkelingstijd van transacties naast verbeteringen met betrekking tot de cashflow.

De ontwikkelingen van Blockchain-technologie in 2019, met het dichtende gat in het potentieel voor de introductie van wereldwijde digitale valuta, en meer deelname van regeringen en centrale banken aan discussies over de regelgevende omgeving voor Blockchain-technologie, laten het groeiende potentieel zien.

Blockchain-trends

Daarom kan een nadere blik op de formidabele Blockchain-trends in 2020 niet alleen de kennis van de industrie versterken, maar ook de mogelijkheden verbeteren om proactief de kansen met de technologie te identificeren..

 • Hype rond Blockchain-technologie verminderen

Een van de belangrijkste Blockchain-trends om naar uit te kijken in 2020 is het vervagen van de hype rond Blockchain-technologie. De hype rond Blockchain-technologie, die het beschildert als een futuristische technologie naast tal van voordelen voor bedrijven, zou eindelijk de bodem raken in 2020.

Gartner schat dat Blockchain tegen 2030 meer dan $ 3,1 biljoen zou bijdragen in termen van bedrijfswaarde.

Dus zelfs als Blockchain-technologie een dominante invloed zou hebben, zou de zakelijke waarde ervan niet spontaan zijn. Als gevolg hiervan zou ook de frustratie rond de Blockchain-hype-vermoeidheid toenemen, waarbij bijna 43% van de leidinggevenden Blockchain als een overhypete technologie beschouwt.

De meest prominente factor die aan deze tegenslag ten grondslag ligt, is het gebrek aan nadruk op bedrijfsresultaten. De meerderheid van de first adopters van Blockchain-technologie moet zich concentreren op het bewijzen van de legitimiteit ervan. Er is dus een zichtbaar gebrek aan focus op hoe Blockchain-technologie conventionele opvattingen over gegevensuitwisseling in zakelijke ecosystemen herziet.

De toekomst van Blockchain 2020 moet dus specifiek gericht zijn op het aanpakken van deze valkuilen. Ontwikkeling van MVP’s die geschikt zijn voor businesscases met voldoende bedrijfswaarde, kan de aandacht van zakelijke besluitvormers trekken voor het potentieel van Blockchain.

 • Aankomst van Blockchain-as-a-Service

De volgende belangrijke vermelding onder Blockchain-trends in dit jaar zou de levering van Blockchain-as-a-Service (BaaS) door toptechnologiebedrijven zijn. Deze nieuwe trend is momenteel succesvol geïntegreerd met verschillende startups en ondernemingen. Als cloudgebaseerde service biedt BaaS het ideale platform voor gebruikers om hun eigen Blockchain-gebaseerde producten te ontwikkelen.

De oplossingen op basis van BaaS kunnen gedecentraliseerde applicaties, slimme contracten en andere services omvatten die kunnen functioneren zonder de noodzaak om een ​​nieuwe op Blockchain gebaseerde infrastructuur op te zetten. Grote technologiebedrijven zoals Amazon en Microsoft bieden momenteel BaaS-oplossingen die de toekomst van Blockchain-applicaties vorm kunnen geven.

Lees hier meer over Blockchain-as-a-Service – https://101blockchains.com/blockchain-as-a-service/

 • Sociale mediabeveiliging met Blockchain

Momenteel zijn er wereldwijd bijna 3 miljard gebruikers van sociale media die communiceren met verschillende platforms en verschillende soorten inhoud uitwisselen. Blockchain-trends in de toekomst impliceren het gebruik van de technologie voor het aanpakken van verschillende problemen met betrekking tot sociale media, zoals privacyschendingen, inhoudsrelevantie, beruchte schandalen en gegevensbeheer.

De mix van Blockchain en sociale media is daarom een ​​onvermijdelijke en verwachte trend in de Blockchain-industrie. De prominente plaats van toekomstige Blockchain-trends op sociale media zou ervoor zorgen dat de gegevens die op sociale media worden gepubliceerd, onvindbaar blijven en niet kunnen worden gedupliceerd.

Gebruikers van sociale media kunnen profiteren van veilige gegevensopslag met betere controle over het eigendom van gegevens. Bovendien zou Blockchain ook de relevantie van inhoud verschuiven naar makers van inhoud in plaats van eigenaren van platforms.

Met het toenemende aantal cyberaanvallen overwegen organisaties nu Blockchain Security voor de volledige bescherming. Lees ons vorige artikel voor meer informatie over Blockchain-beveiliging als premiumbescherming voor ondernemingen.

 • Stijgende trend van acceptatie van blockchain

Blockchain-trends in 2020 zouden een opwaartse groei zien in de acceptatie van de technologie. Met de toenemende toepassingen van Blockchain-technologie buiten het bereik van cryptocurrency, zouden bedrijven in verschillende sectoren willen profiteren van de trend.

Veel opmerkelijke industrieën, zoals de scheepvaart en voedselveiligheid, hebben al succesvolle toepassingen voor Blockchain-technologie gevonden. Bovendien werken opmerkelijke spelers zoals Amazon, IBM en Wal-Mart aan verschillende manieren om te profiteren van Blockchain en de voordelen ervan..

Verschillende kleine en grote industrieën maken gebruik van Blockchain om processen in de toeleveringsketen, medische gegevens en bedrijfsadministratie te stroomlijnen. Het gebruik van Blockchain-technologie in de logistiek en supply chain zorgt bijvoorbeeld voor een betere tracking van materialen en hun informatie. Medische datatoepassingen van Blockchain kunnen de datatransparantie en het vertrouwen in het bijhouden van gegevens verbeteren.

 • Digitale identiteit (SSI) is de toekomst

Digitale identiteit is een identiteitsformaat om de identiteit van individuen via digitale middelen weer te geven. Het kan atomair of cumulatief zijn, waarbij verschillende niveaus van digitale identiteit een ander perspectief hebben. Digitale identiteit is dus niet een enkele informatiebron, maar een combinatie van alle attributen.

Digital Identities is een van de belangrijkste Blockchain-trends met zo veel belang. Het biedt een goede digitale ID voor identificatie, helpt om een ​​papieren spoor kwijt te raken en kan zichzelf presenteren als een digitale identificatie over de hele wereld.

Wanneer we het hebben over het belang van Blockchain in digitale identiteit, komt het concept van Self-sovereign als de nieuwste Blockchain-trend. SSI stelt individuen en bedrijven in staat om hun identiteitsgegevens op hun eigen apparaten op te slaan. Mensen kunnen zelfs kiezen welke informatie ze met de validators kunnen delen zonder afhankelijk te zijn van de centrale opslagplaats van identiteitsgegevens.

 • Gebruik van Blockchain in overheidsinstanties

De basisstructuur van de gedistribueerde grootboektechnologie is een van de aantrekkelijke factoren voor de acceptatie ervan. Blockchain-trends in dit jaar zouden dus zien dat overheidsinstanties Blockchain-technologie toepassen. Blockchain voor de overheid zou vooral evident zijn bij overheidsinstanties die te maken hebben met het beheer van grote hoeveelheden data.

Momenteel hebben alle overheidsinstanties hun eigen aparte databases, waardoor er behoefte is aan informatie over bewoners van elkaar. De functionaliteiten van Blockchain kunnen de bedrijfsvoering van deze bureaus een flinke boost geven.

Een van de formidabele voorbeelden van een dergelijke trend is Estland dat X-Road heeft geïmplementeerd. Het is een gedecentraliseerd grootboek met informatie over alle burgers en bewoners. De X-Road-technologie maakt gebruik van tweefactorauthenticatie om de mensen controle te geven over hun eigen gegevens.

 • IoT en Blockchain-integratie

Een andere formidabele vermelding bij Blockchain-trends voor bedrijven in het jaar 2020 zou de integratie van IoT en Blockchain zijn. Volgens de International Data Corporation willen de meeste IoT-bedrijven Blockchain implementeren in hun oplossingen.

Blockchain kan dienen als een zeer veilig en schaalbaar raamwerk om de communicatie tussen IoT-apparaten te vergemakkelijken. Zelfs als moderne beveiligingsprotocollen met IoT-apparaten kwetsbaarheden hebben aangetoond, biedt Blockchain een betere weerstand tegen cyberaanvallen.

Daarnaast kan Blockchain ook slimme apparaten helpen bij het maken van geautomatiseerde microtransacties. Het gedistribueerde karakter van Blockchain helpt het ook om snellere en kosteneffectieve transacties te garanderen. IoT-apparaten kunnen slimme contracten gebruiken voor het overdragen van gegevens of geld tussen twee partijen met een sterk bewijs van verantwoording.

Blockchain en IoT, beide technologieën gaan hand in hand en vormen een solide technologisch duo. Laten we eens kijken hoe Blockchain en IoT met elkaar verband houden.

 • Bedrijfsmodellen afgestemd op de acceptatie van blockchain

De focus op een bewuste benadering van Blockchain-strategieën zal dit jaar ook een van de prominente Blockchain-trends zijn. Ondernemingen moeten een end-to-end indruk van de waardestroom ontwikkelen, samen met een plan om hun bedrijfsmodel toekomstbestendig te maken.

De bedrijfsmodellen zouden gewoonlijk gericht zijn op verschillende doelstellingen die grotendeels verband houden met economische en juridische modellen. De drie gangbare modellen in dit opzicht zouden oprichtersgestuurd, branchegestuurd of partnergestuurd zijn. Leiders zouden een formidabel en duidelijk begrip moeten ontwikkelen van de doelstellingen op korte en lange termijn.

Bovendien zouden leiders zich ook moeten concentreren op het vergelijken van de afwegingsbeslissingen voor verschillende bedrijfsmodellen. Organisaties zouden ervoor kunnen kiezen om te beginnen met één model voor hun transformatie-roadmap en geleidelijk te evolueren.

 • Uitgebreide zichtbaarheid van Stablecoins

De volgende belangrijke vermelding onder Blockchain-trends om naar uit te kijken in 2020 verwijst naar de verhoogde zichtbaarheid van de Stablecoins. Klanten en investeerders over de hele wereld zijn op zoek naar alternatieven voor traditionele cryptocurrencies. De primaire eis van klanten en investeerders is verminderde volatiliteit, en Stablecoins bieden hetzelfde.

De opmerkelijke toepassingen van Stablecoins zouden vertrouwen op de voordelen van snellere overmakingen en stabiliteit bij valutawissels. Het belangrijkste van alles is dat Stablecoins extra waarborgen kunnen bieden tegen valutacrashes, waardoor ze cruciale voordelen voor investeerders opleveren.

Stablecoins bevinden zich momenteel echter in de beginfase en zouden veel tijd kosten om reguliere toepassingen te bereiken. Aan de andere kant kunnen Stablecoins in 2020 een stempel drukken en de aandacht trekken van fintech-eigenaren en investeerders.

 • Stijging van de digitale valuta van de centrale bank

Central Bank Digital Currency (CBDC) is de digitale vorm van de fiatvaluta van een land; een vordering op de centrale bank. CBDC biedt geen gedrukt geld aan, maar de rekening of elektronische munten die worden gedekt door het volledige krediet van de overheid. CBCD is een van de belangrijkste betalingstrends die tegenwoordig wordt aangeboden door Blockchain.

Central Bank Digital Currency met gedistribueerde grootboektechnologie wordt geleverd met traceerbaarheid, anonimiteit, 24/7 beschikbaarheid en haalbaarheid van een rentetoepassing. Deze blockchain-trend is zo nuttig geweest om Blockchain-voorsprong te bieden in de snelstgroeiende fintech-industrie en zal zich voortzetten in 2020. Het wint zo aan populariteit met als gevolg dat de kosten voor het afdrukken en verwerken van contant geld worden verlaagd door het proces van overschakeling naar een cashless-industrie te versnellen. maatschappij.

 • Focus op interoperabiliteit

Enthousiastelingen kunnen Blockchain-interoperabiliteit ook opmerken als een van de stijgende Blockchain-trends dit jaar. Interoperabiliteit zorgt voor efficiëntie bij het delen van gegevens en andere informatie via meerdere Blockchain-systemen en -netwerken.

De interoperabiliteitsfunctie helpt bij het delen van gegevens en helpt het publiek om gegevens in verschillende Blockchain-netwerken te bekijken. Interoperabiliteit kan cross-chain-transacties en multi-token-transacties bevorderen, naast het verbeteren van het gemak van transacties van de ene blockchain naar de andere.

De toekomst van Blockchain ziet er rooskleurig uit en voelt aan alsof het de volgende soort technologie op het internet is. Laten we meer weten over de toekomst van Blockchain.

Bottom Line

De beste voorspellingen voor Blockchain-trends in het jaar 2020 reflecteren dus grotendeels op veelbelovende kansen voor de toegenomen toepassing ervan. Tegelijkertijd wijzen de trends ook op verschillende tegenslagen bij de adoptie van Blockchain-technologie. Op de lange termijn zou Blockchain-technologie een fundamentele pijler van digitale transformatie zijn, en Blockchain-expertise zou lonend kunnen zijn.

Met de vereiste van Blockchain-oplossingen, zouden bedrijven Blockchain-experts nodig hebben om hun zakelijke doelstellingen te bereiken. Daarom moeten individuen die geïnteresseerd zijn in de Blockchain-technologie, beginnen met leren via de Inleiding tot Enterprise Blockchain Free Course en doorgaan om de technologie onder de knie te krijgen en een gecertificeerde expert in Blockchain te worden..

Blockchain heeft in korte tijd zoveel dominantie verworven in de wereld van technologie en zou doorgaan. Grijp de kans en bouw nu aan je carrière in Blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me