Benieuwd welke problemen blockchain oplossen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres

Als je de drie beste technologieën moet noemen die de wereld om ons heen veranderen, dan is een van die technologieën blockchain. Het lijdt geen twijfel dat blockchain groeit. Zelfs de cijfers liegen er niet om, want de wereldwijde omvang van de blockchain-markt is klaar om te groeien tot $ 3 miljard USB in 2020 tot een verbazingwekkende $ 39,7 miljard in 2025.

De grootste begunstigden zijn het ondernemingsgedeelte van onze samenleving, aangezien zij hun werkprocessen kunnen stroomlijnen om ze efficiënter, betrouwbaarder en schaalbaarder te maken. We hebben al Hyperledger, een open-source ecosysteem van blockchain-technologieën die bedoeld zijn om bedrijfstools, bibliotheken en frameworks te bieden voor naadloze ontwikkeling en implementatie.

De eindgebruiker zoals jij en ik profiteren ook. De afhandeling van verzekeringen kan bijvoorbeeld veel worden verbeterd dankzij het automatisch verzamelen en indienen van bewijsmateriaal. Blockchain verwijdert ook de rollen van veel tussenpersonen, waardoor het proces betrouwbaarder, betaalbaarder en sneller wordt!


Dit alles leidt tot slechts één vraag: “Welke problemen lost blockchain op?”

In dit artikel zullen we de problemen die door blockchain zijn opgelost demystificeren, zodat u het dieper kunt begrijpen. Maar laten we, voordat we dit doen, meer leren over Blockchain en wat het doet?

Wat is Blockchain?

Blockchain is een netwerk van peers waar elke peer transacties kan doen en informatie kan delen zonder de noodzaak van een gecentraliseerde autoriteit. Het peer-to-peer-netwerk wordt aangedreven met behulp van consensusmethoden die de transacties valideren. U kunt het zien als blokken die aan elkaar zijn geketend, waarbij elk blok transacties bevat.

De gegevens worden eenmaal naar het blok geschreven en zijn ook onveranderlijk, wat het voor kwaadwillende actoren erg moeilijk maakt om te wijzigen of aan te passen. Nog een ding dat blockchain zo geweldig maakt, is de transparantie die het biedt. Als iemand een transactie naar een andere peer stuurt, wordt de transactie naar elke andere peer uitgezonden, zodat deze kan worden gevalideerd en opgeslagen.

Het vermogen om te functioneren zonder een centrale autoriteit biedt veel kansen voor de gebruikers, vooral grote organisaties die hun diensten voor de eindgebruikers verfijnen.

Kort samengevat zijn de belangrijkste kenmerken van blockchain de volgende:

  • Blockchain is een peer-to-peer-netwerk
  • Vereist geen gecentraliseerde autoriteit om goed te functioneren
  • Gebruikt consensusmethoden om transacties te valideren
  • Maakt gebruik van cryptografie die voor betere beveiliging zorgt
  • Andere voordelen van blockchain zijn onder meer transparantie en onveranderlijkheid

Meer lezen? Bekijk dan onze gedetailleerde gids over Blockchain hier: Blockchain voor beginners: handleiding voor beginners.

Er zijn andere soorten blockchain-technologie die andere vormen van implementaties gebruiken en andere voordelen hebben. Als je geïnteresseerd bent, bekijk dan Hyperledger en Corda.

problemen die blockchain oplossen

Blockchain kan niet alle problemen oplossen

Een ander ding dat we willen bespreken, is de exacte rol van blockchain. Theoretisch kan blockchain in bijna elke sector worden gebruikt.

Het betekent echter niet dat blockchain bedoeld is om alle problemen op te lossen. Het is zeker de cryptocurrency-revolutie begonnen, maar er is nog een lange weg te gaan voordat het diep in onze samenleving kan worden geïntegreerd, net als elektriciteit en internet..

Maar op dit moment kunnen we zeggen dat blockchain veelbelovend is. Het kan een duurzame omgeving bieden voor verschillende sectoren waarin het voorlopig enkele aspecten ervan kan oplossen. Na verloop van tijd kan het helpen bij het oplossen van andere, meer urgente kernproblemen die ermee samenhangen.

Om u te helpen de problemen te begrijpen die door blockchains worden opgelost, laten we ze op een rijtje zetten en ze een voor een bekijken.

Problemen opgelost door blockchain

Bevoorradingsketen

Het lijdt geen twijfel dat de toeleveringsketen de kern van onze economie vormt. Eventuele problemen in de toeleveringsketen kunnen gevolgen hebben voor het hele netwerk van bedrijven.

Momenteel zijn er veel verschillende problemen waar de toeleveringsketen doorheen gaat. Een van die problemen is de vertraging in het supply chain-proces, fraude en het gebrek aan transparantie in de hele supply chain. Al deze problemen zijn er vanwege het gebruik van traditionele methoden en systemen die niet met elkaar zijn verbonden om een ​​naadloze ervaring te bieden.

Het netwerk bestaat uit meerdere entiteiten, waaronder fabrikanten, leveranciers van toeleveringsketens, distributeurs, fysieke winkels, bedrijven en de eindgebruiker. Als de dingen niet werken zoals bedoeld, lijden alle spelers.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de supply chain zo efficiënt mogelijk blijft. Een ander ding dat moet worden opgelost, is fraudedetectie en -verwijdering.

Blockchain kan het probleem helpen oplossen met zijn transparantie, onveranderlijkheid en de mogelijkheid om pakketten door het hele supply chain-proces te volgen.

De informatie beschermt de goederen niet alleen tegen fraude, maar zorgt er ook voor dat de deelnemers in de toeleveringsketen worden geïnformeerd zodra iets aandacht nodig heeft. Ook staat iedereen in de toeleveringsketen op dezelfde pagina.

De realtime supply chain-tracking helpt ook koeriersdiensten die geschillen kunnen beslechten met de beschikbare informatie.

Op dit moment zijn er veel bedrijven die blockchain gebruiken voor toeleveringsketens, waaronder Walmart voor het volgen van voedsel. Ze werken samen met IBM en gebruiken Hyperledger Fabric. OpenPort maakt ook gebruik van blockchain om vervoerders en verladers met elkaar te verbinden via een kosteneffectieve en zeer betrouwbare toeleveringsketen die wordt beheerd op basis van blockchain.

Stemmen

Het lijdt geen twijfel dat stemmen, hoewel het leidt tot democratisch bestuur, ook zijn eigen problemen met zich meebrengt. Het is duidelijk dat er veel manieren zijn waarop dingen fout kunnen gaan.

De stemming kan worden gemanipuleerd ten voordele van één partij. Het stemmen kan ook ontoegankelijk zijn, wat betekent dat veel mensen die toegang willen hebben tot hun rechten dit niet kunnen doen vanwege de manier waarop het wordt uitgevoerd in de moderne omgeving.

Zelfs als er duidelijk wordt gestemd, kunnen er gevallen zijn waarin de oppositiepartij theorieën kan bedenken over hoe het stemmen wordt gemanipuleerd – wat kan leiden tot onrust.

Blockchain kan helpen om al deze problemen op te lossen. Het kan regeringen of andere organisaties helpen om het stemproces op een transparante manier uit te voeren. Omdat blockchain een onveranderlijke database biedt, kunnen stemmen niet meer worden gewijzigd nadat ze zijn uitgebracht. Het biedt ook een manier om ervoor te zorgen dat de kiezers geen fraudeurs zijn door elke kiezer zijn eigen unieke privésleutel te geven om in te loggen op het systeem en vervolgens de stem uit te brengen..

Als er in de toekomst een geschil ontstaat, kunnen de stemmen worden getraceerd en geverifieerd om eerlijke resultaten te garanderen.

Intellectuele eigendom en copyright

Elk jaar verliezen videomakers miljarden dollars door inbreuk op het auteursrecht. Alleen al in de VS verliezen de tv en filmmakers $ 71 miljard per jaar. Nu, dat is veel!

Om hun belangen te beschermen, hebben ze een advocatenkantoor dat op deze inbreuk let en ervoor zorgt dat hun intellectuele eigendommen naar hun beste weten veilig blijven. Sterker nog, ze huren ook externe bedrijven in om op IP-inbreuk te letten en vervolgens de IP voor hen te claimen.

Het lijdt geen twijfel dat creatieve mensen het meest lijden omdat hun werk wordt gebruikt zonder hun toestemming of enige vorm van betaling. Omdat internet een groot netwerk is, is het ook erg moeilijk voor zelfs de beste oplossingen om alle IP-inbreuken te achterhalen..

Het is duidelijk dat ze een betere oplossing nodig hebben en dat is waar blockchain om de hoek komt kijken. Met blockchain kunnen videomakers hun werk digitaliseren, wat zal resulteren in een betere traceerbaarheid.

Als iemands creatieve werk bijvoorbeeld wordt gedigitaliseerd, worden metadata gegenereerd, waaronder het tijdstempel, eigendom en andere belangrijke details die nodig zijn om het werk te beschermen. Al deze worden vervolgens opgeslagen in een blockchain die onveranderlijk is. De maker is nu veilig om zijn werk met het publiek te delen.

Omdat de inhoud is gedigitaliseerd, kan deze gemakkelijk worden getraceerd. De blockchain is ook in staat om de eigenaar of de gerelateerde instantie te informeren over het auteursrechtprobleem. Het platform kan ook worden geautomatiseerd om juridische stappen te ondernemen. Dit alles is mogelijk vanwege hoe real-time transparantie werkt in de blockchain.

Sony is een van de eerste verhuizers als het om adoptie gaat blockchain voor DRM.

Gezondheidszorg

Het is belangrijk om te benadrukken hoe slecht onze gezondheidszorg momenteel is. We bevinden ons momenteel in de mid-pandemische fase (Covid-19) en onze zorgstelsels slagen er niet in. Afgezien van de enorme druk van nieuwe gevallen, is een van de andere redenen waarom onze gezondheidszorgstelsels falen, het niet gebruiken van de juiste technologie.

Momenteel zijn gezondheidszorgsystemen sterk afhankelijk van gecentraliseerde systemen om de gegevens van patiënten te beheren. Dit kan tot problemen en discrepanties leiden wanneer de patiënt van ziekenhuis verandert of hem een ​​nieuwe arts of medisch deskundige krijgt toegewezen.

Afgezien daarvan zijn de gegevens die zijn opgeslagen in de database van het ziekenhuis ook niet veilig, aangezien belangrijke informatie, waaronder genomische tests, creditcardtests en andere medische dossiers, wordt gestolen en verkocht op de zwarte markt. Tussen 2009 en 2017 zijn meer dan 176 miljoen patiëntendossiers gecompromitteerd.

Blockchain kan al deze problemen helpen oplossen.

Het eerste voordeel dat de gezondheidszorg haalt uit blockchain, is het gedecentraliseerde karakter ervan. Het kan helpen bij het creëren van een beter patiëntprofiel dat kan worden geüpload en onderhouden door de blockchain zelf. Het kan ook helpen de gegevens van de patiënt te beschermen, aangezien blockchain cryptografie gebruikt om al deze netwerken te blokkeren.

Twee belangrijke spelers die blockchain gebruiken voor de gezondheidszorg zijn MedicalChain en BurstIQ, die respectievelijk zorgen voor integriteit en beveiliging van gezondheidsdossiers.

Grensoverschrijdende betalingen

Een ander cruciaal probleem is dat blockchain de grensoverschrijdende betalingen oplost. Als u iemand bent die in het buitenland werkt en geld wilt sturen naar uw gezin dat in uw geboorteplaats verblijft, moet u de hulp van uw bank of een andere betalingsprovider inroepen om het geld over te maken.

Om de betaling te starten, moet u eerst de KYC-procedure uitvoeren en daarna komt u in aanmerking om het bedrag te verzenden. De persoon naar wie u het bedrag stuurt, moet ook een bank- of betalingsplatformaccount hebben.

Kortom, er zijn talloze afhankelijkheden als u de traditionele route van grensoverschrijdende betalingen wilt volgen.

Daarnaast moet je ook enkele dagen wachten voordat de betaling door de betalingsprovider is verwerkt. Het gebeurt vanwege het feit dat er veel regels en voorschriften zijn opgesteld door de overheid en ook door de banken die hun betaling verwerken. Er zijn er echter maar weinig die betalingen in minder tijd doen.

Maak kennis met Blockchain, een probleemoplosser voor alle bovenstaande problemen.

Het kan worden gebruikt om directe grensoverschrijdende betalingen uit te voeren zonder een correct KYC-proces te hoeven doorlopen. Het is zo goed dat zelfs banken digitale valuta gebruiken om enorme hoeveelheden geld over te maken. De transferkosten zijn ook laag in vergelijking met de traditionele methoden die de afzender ten goede komen.

Een ander ding dat blockchain oplost, is de mogelijkheid om betalingen te verzenden zonder het geïnstitutionaliseerde systeem te hoeven doorlopen.

Verzekering

Net als het supply chain-systeem heeft de verzekeringssector te kampen met fraude, omdat het deze elke dag probeert te bestrijden. Afgezien van fraude zijn de claims tijdrovend en niet zo gebruiksvriendelijk.

Omdat iemand die een verzekering claimt, contact moet opnemen met zijn agent en dan kan het een dag of twee duren voordat de claims zijn verwerkt.

Met blockchain zullen er veel dingen veranderen. Allereerst kunnen claims worden geautomatiseerd op basis van de informatie die tijdens het incident is verzameld.

Dus als u een autoverzekering heeft en uw auto is uitgerust met een goed communicatieapparaat dat gegevens registreert, dan kunnen de gegevens worden gebruikt om de verzekering te valideren en de claims in minder dan een dag af te sluiten. Dit kan de manier waarop verzekeringen werken veranderen en mensen tevredener maken als het gaat om het claimproces.

Onroerend goed

De vastgoedsector is een ander uitstekend voorbeeld om de blockchain-capaciteit om problemen op te lossen te demonstreren. De huidige staat van onroerend goed is helemaal niet geweldig. Allereerst moet een koper een zeer lang proces doorlopen om nieuw onroerend goed te verwerven. Ook moet hij de eigenaren van onroerend goed verifiëren voordat hij ze kan kopen.

Dus als u besluit om nu een woning te kopen, kan het maanden duren voordat de deal rond is. Dat is niet voor iedereen wenselijk.

Blockchain lost het probleem op door een gedecentraliseerd netwerk te bieden om de transacties uit te voeren. Het onroerend goed kan worden gedigitaliseerd om dit soort deals uit te voeren.

Er wordt ook een digitaal contract opgesteld waarin alle voorwaarden voor de aankoop zijn opgenomen. De koper kan bijvoorbeeld symbolisch geld geven om het contract te starten. Na verloop van tijd kan hij het bedrag aan de verkoper betalen en zodra alle betalingen zijn gedaan, wordt het eigendom binnen enkele minuten overgedragen aan de koper..

Propy is een van de bedrijven die slimme contracten gebruiken om het kopen en verkopen van onroerend goed sneller en veiliger te maken!

Identiteitsdiefstal

In de huidige wereld van connectiviteit is identiteit een groot probleem waar internetgebruikers zich zorgen over moeten maken. Het is gemakkelijk om uw identiteitsdiefstal te krijgen, aangezien de informatie over de persoon gemakkelijk online beschikbaar is via sociale mediaplatforms of datalekken die tegenwoordig vrij vaak voorkomen.

Dus als een persoon lijdt aan identiteitsdiefstal, kunnen ze hun vrienden of zelfs de bezittingen die ze hun hele leven hebben bewaard, verliezen. Identiteitsdiefstal kan leiden tot verlies van banksaldo, creditcardgebruik, enzovoort.

Blockchain kan het probleem helpen oplossen door iedereen een gedecentraliseerd netwerk te bieden waar de identiteit van elke persoon uniek is en maar één keer kan voorkomen. Ze krijgen unieke ID’s die niet kunnen worden gerepliceerd of gestolen.

Er zijn al een paar spelers die op een veiligere manier digitale identiteit verstrekken. Ze omvatten NewBanking en ValdiateID.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van ons artikel waar we bespreken welke problemen blockchain oplost. Zoals u kunt zien, kan het praktisch de meeste van de cruciale problemen oplossen die er zijn en die verband houden met echte mensen.

Dit betekent echter niet dat de acceptatie van blockchain ongekend hoog is. Sterker nog, bedrijven zijn er nog steeds niet van overtuigd dat ze blockchain nodig hebben. Dit kan zijn vanwege de uitdagingen van de implementatie van blockchain, de bijbehorende kosten, volwassenheid als technologie, enzovoort.

Dus, wat vind je van de problemen die blockchain oplost? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me