Blockchain-platforms zijn essentieel om blockchain-technologie beschikbaar te maken voor bedrijven. In werkelijkheid besparen deze blockchain-platforms eigenlijk veel tijd en middelen. Maar hoe doen ze het??

Als je aan je blockchain-oplossing gaat werken en het platform helemaal opnieuw moet maken, zal dat ongetwijfeld veel tijd kosten, nietwaar? Maar met behulp van deze platforms kunt u nu een basis hebben voor uw eigen behoeften.

De meeste van deze platforms bieden maatwerk, en u kunt dat doen om uw functies aan het platform toe te voegen. Dus op de lange termijn zullen alle platforms in de lijst met blockchain-platforms u veel geld en tijd besparen.

Om u te helpen uw gewenste platform te vinden, heb ik een lijst met blockchain-platforms samengesteld. Meer nog, je krijgt ook een vergelijking van blockchain-platforms zodra ik alle platforms heb behandeld. Maar bovenal zal ik kort uitleggen wat een blockchain-platform is.

Dus laten we beginnen!

Contents

Wat is een blockchain-platform?

Laten we allereerst beginnen met een van de meest fundamentele vragen die u in gedachten heeft: “wat is een blockchain-platform?” Blockchain-platforms zijn doorgaans gedistribueerde gestructureerde platforms die helpen bij de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties.

Meer nog, deze platforms kunnen zowel zonder toestemming als met toestemming zijn. Enkele van de weinige populaire op de markt zijn Hyperledger, Corda, Ethereum, enz.

Ze hebben allemaal blockchain-platforms die u kunt gebruiken om uw eigen persoonlijke blockchain-oplossingen te maken.

Er zijn ook veel verschillende soorten platforms voor verschillende industrieën. Ze hebben ook allemaal verschillende outputs. Zorg ervoor dat u degene kiest die het meest geschikt is voor uw bedrijf en branche.

Nee, je weet wat een blockchain-platform is. Om u te helpen het beste platform te vinden, heb ik een lijst met criteria samengesteld waarmee u rekening moet houden.

Laten we dus eens kijken wat deze zijn.


Hoe u het perfecte blockchain-platform selecteert?

Er zijn enkele criteria die u moet volgen bij het selecteren van een platform voor uw bedrijf. Deze criteria zijn cruciaal omdat je dan een vergelijking kunt maken van blockchain-platforms en kunt zien hoe ze presteren in elk segment.

Dit zal u zeker helpen beslissen welke u ophaalt. Laten we hoe dan ook alle criteria een voor een bekijken.

Is het platform volledig ontwikkeld of bevindt het zich nog in de ontwikkelingsfase?

Dit is een enorm probleem als het gaat om het selecteren van het perfecte blockchain-platform. Waarom? Nou, want als je een platform kiest dat nog in ontwikkeling is, biedt het je niet het volledige potentieel dat je wilt.

Een ander ding is ook dat u geen platform wilt gebruiken dat ook is verouderd. Dus als de ontwikkelaars zijn gestopt met het toevoegen van updates of het oplossen van fouten, is dat platform lastig.

Daarom moet u kijken in welke fase het platform zich bevindt. Hiervoor kunt u GitHub of hun officiële website enzovoort gebruiken. Zorg er in feite voor dat het platform dat u kiest volledig is ontwikkeld, vele malen is getest en klaar is voor gebruik.

Wat voor soort blockchain heb je nodig?

Het probleem is dat het type blockchain dat u nodig heeft, uitsluitend op uw oplossing is gebaseerd. Mogelijk hebt u verschillende blockchain-oplossingen op uw lijst staan ​​en mogelijk hebben ze verschillende soorten blockchain nodig om te functioneren.

Maar voordat je weet welk type blockchain je nodig hebt, moet je van meet af aan over deze typen leren. Probeer daarom een ​​blockchain-cursus te volgen die u zal helpen de concepten beter te begrijpen.

Om u te helpen, hebben we veel blockchain-cursussen die de beste informatie over het genoemde onderwerp bieden.

Hoe dan ook, als u eenmaal weet of privé-, openbare of federatieve platforms geschikt voor u zijn, kunt u uw favorieten eruit filteren.

Welke programmeertalen ondersteunt platformen?

Ja, programmeertalen zijn belangrijk als het gaat om het kiezen van het perfecte platform voor uw oplossing. Omdat blockchain een nieuwe technologie is, worden er veel andere moderne programmeertalen geïntroduceerd.

En dus kan het moeilijk zijn om het perfecte ontwikkelingsteam te vinden met een vaardigheid in die taal. Ook kunnen de verschillende programmeertalen in veel gevallen een bedreiging vormen als u deze in uw bestaande legacy-netwerken wilt integreren.

Zorg er daarom voor dat u weet wat voor soort programmeertaal het platform ondersteunt of wat voor soort SDK u nodig heeft om dat platform te gebruiken.

Als u eenmaal begrijpt wat uw team kan bereiken, kunt u het platform op basis daarvan selecteren.

Is het platform populair?

De populariteit van het platform is ook erg belangrijk. Er zijn in ieder geval veel blockchain-technologieplatforms op de markt. Maar ze hebben niet allemaal het volledige potentieel om de output van een bedrijfsoplossing te behalen.

In feite is het toenemende aantal blockchain-platforms behoorlijk vermoeiend. Iedereen probeert er nu een voor zichzelf te bouwen zonder rekening te houden met de kwaliteit van het platform.

Voor zakelijke toepassingen heeft u een platform nodig dat vertrouwd is en afkomstig is van een bekend merk. Bovendien moet u ervoor zorgen dat het platform volledig in staat is om alle informatie van uw bedrijf te beschermen.

Zorg er dus altijd voor dat u de platforms kiest die momenteel populair zijn op de markt en dat andere mensen het al gebruiken. Zorg er meer voor dat het ontwikkelteam erachter ook een reputatie heeft.

Welke soort consensusmethode gebruikt het platform??

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om een ​​platform te gebruiken als u niet weet welk soort consensusprotocol dat platform gebruikt of ondersteunt. In werkelijkheid kan een blockchain-platform meerdere consensusmethoden ondersteunen, zoals Hyperledger Fabric, Sawtooth, enz.

Meer nog, dit type platform heeft een modulaire structuur en de beste blockchain-platforms bieden meer aanpasbaarheid.

Onthoud dat sommige van de consensusprotocollen veel energie vragen, dus ze kunnen veel middelen in beslag nemen. Ook kiezen voor een BFT-consensusalgoritme is hier het beste scenario. Als je meer wilt weten over de consensusprotocollen, bekijk dan zeker onze blockchain-cursussen.

Biedt het platform een ​​slimme contractfunctie?

Nou, niet elk blockchain-platform biedt een slimme contractfunctie. Het probleem is dat uw oplossing in de eerste plaats echt slimme contracten nodig heeft. In werkelijkheid is het gebruik van slimme contracten uitermate nuttig in een bedrijfsomgeving omdat het veel contracten automatiseert.

Het nut van deze functie is ook enorm, en ik kan het begrijpen of u in de verleiding komt om deze aan uw oplossing toe te voegen, zelfs als u deze niet nodig heeft. Maar het zal alleen middelen in beslag nemen zonder enig nut.

Dus als je de functie echt nodig hebt, zorg er dan voor dat je een platform selecteert dat deze functie aanbiedt. Het is ook een erg gecompliceerde functie, dus niet alle platforms kunnen het op een vergelijkbare of efficiënte toon uitvoeren.

U kunt onze vergelijkingstabel voor blockchain-platforms gebruiken om dat ook uit te zoeken.

Heeft uw blockchain-oplossing schaalbaarheid nodig? Zo ja, hoeveel?

Welnu, schaalbaarheid is een enorm probleem als het gaat om blockchain. In werkelijkheid lijkt de openbare blockchain ver achter te lopen in hun archieven. In werkelijkheid, omdat ze voor iedereen openstaan, kost het veel middelen en vertraagt ​​het het systeem drastisch.

Daarom zijn ze verre van schaalbaar. Als u niet op zoek bent naar schaalbaarheid, kan het ook helpen om een ​​openbare blockchain te gebruiken.

Als je het echt nodig hebt, zorg er dan voor dat je een platform kiest dat gemakkelijk te schalen is. Veel privé- of federatieve platforms zijn bijvoorbeeld schaalbaar, maar het niveau ervan lijkt sterk te variëren.

Bekijk uw oplossing nogmaals en zorg ervoor dat u een platform selecteert dat aan al uw behoeften kan voldoen.

8 beste blockchain-platforms

blockchain-platforms

Om u te helpen bij uw blockchain-reis, heb ik de 8 beste platforms uitgekozen die u gebruikt in uw gedistribueerde grootboekoplossingen. Laten we dus eens kijken wat deze zijn, zullen we?

Ethereum

Ledger Type: zonder toestemming

Consensus-algoritme: bewijs van werk

Slim contract: ja

Ethereum is een van de open source blockchain-platforms op onze lijst. Om eerlijk te zijn, het is momenteel een van de beste blockchain-platforms op de markt. Hoewel het geen toestemming heeft en zeker zijn eigen problemen met zich meebrengt, slaagt Ethereum er toch in om heel lang te zegevieren.

Ethereum werd live in 2015 en vanaf die tijd werd het enorm populair. Het wordt geleverd met zijn eigen cryptocurrency, Ether en Gas. Het is duidelijk dat iedereen op dit platform kan deelnemen en deelnemen aan het consensusproces.

Dus als je blockchain-oplossing echt een open omgeving nodig heeft, dan kan Ethereum de beste keuze zijn.

Dit platform draait ook in Proof of Work, wat eigenlijk een vrij machtige consensus is. Bovendien biedt het geen opties voor privétransacties.

Maar als u echt geïnteresseerd bent in Ethereum voor uw onderneming, dan kunt u ook hun privéversie gebruiken. De Ethereum Enterprise Alliance is verantwoordelijk voor deze privéversie van Ethereum.

In werkelijkheid wordt deze versie geleverd met alle voordelen van de openbare blockchain met extra privacy in de mix. Het zal ook groeien naast de openbare versie en vice versa.

Het beste van dit platform is dat het zowel private als publieke technologie combineert om u de ultieme output te geven.

Hoewel het nog steeds een beetje achterloopt op de criteria voor transactie per seconde.

Hyperledger-stof

Ledger Type: Toegestaan

Consensus-algoritme: Solo, Kafka, Raft

Slim contract: ja

Hyperledger Fabric is hier om de industrie voorgoed te veranderen. In werkelijkheid is het momenteel een van de beste blockchain-platforms op de markt. Het is ook geweldig in de lijst met open source blockchain-platforms die we hebben. U kunt dus verwachten dat u gratis toegang krijgt tot de code, en daar hoeft u niets voor te betalen.

The Fabric is in 2015 ontstaan ​​na Ethereum en is het product van het Hyperledger Project. Hyperledger is eigenlijk een soort overkoepelend project of consortium waar ze blockchain ontwikkelen om het voor iedereen toegankelijk te maken.

Als je geïnteresseerd bent in een blockchain-platform dat is toegestaan ​​en geschikt is voor elke branche, dan is Fabric echt een goede keuze.

Hoe dan ook, Hyperledger Fabric wordt geleverd met een sterk architectonisch model met een modulaire structuur. Het betekent dat u elke functie kunt aansluiten en gebruiken. Daarom is het extreem aanpasbaar.

Meer nog, het gebruikt een minder energie-hongerig consensusalgoritme om tot overeenstemming te komen. Het biedt ook schaalbaarheid en vertraagt ​​niet wanneer er veel deelnemers aan het platform zijn.

In werkelijkheid biedt het slimme contracten, maar het wordt hier kettingcode genoemd.

Hyperledger zaagtand

Grootboektype: Toegestaan ​​/ Zonder toestemming

Consensus-algoritme: PBFT, PoET, Raft

Slim contract: ja

Hyperledger Sawtooth is een andere geweldige toevoeging aan onze lijst met open source blockchain-platforms. In werkelijkheid is het ook een andere productie van Linux Foundation en Intel heeft er sterk aan bijgedragen. Het gebruik ervan is volledig gratis en u kunt de codes rechtstreeks van GitHub krijgen.

U kunt dit platform ook in elke branche gebruiken, omdat de ontwikkelaars de architectuur op die manier hebben ontworpen. In werkelijkheid is dit platform ook extreem aanpasbaar.

Het is eigenlijk een platform van ondernemingsklasse dat modulair is en ontworpen om gedistribueerde grootboektechnologieën te implementeren, te creëren en uit te voeren.

U moet zich afvragen: wat is het belangrijkste verschil tussen zaagtand en stof?

Nou, het is eigenlijk het type grootboek waarin ze verschillen. Fabric is een volledig geautoriseerd platform; aan de andere kant kunt u Sawtooth gebruiken als toegestaan ​​en zonder toestemming. Bovendien zijn er nog andere factoren, en u kunt ze later in de vergelijkingstabel van blockchain-platforms zien.

Als je een platform wilt dat heel gemakkelijk te integreren is, dan moet je voor Sawtooth gaan. Een andere geweldige functie van Sawtooth is dat het een ander algoritme Proof of Elapsed Time gebruikt dat veel geavanceerder is dan Raft.

Hyperledger Iroha

Ledger Type: Toegestaan

Consensus-algoritme: YAC-algoritme (Yet Another Consensus)

Slim contract: ja, maar vooraf gedefinieerd

Hyperledger Iroha is ook een behoorlijk populair blockchain-platform. Het is ook een van de open source blockchain-platforms die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. In werkelijkheid is Iroha eigenlijk vrij eenvoudig te gebruiken en zo ontworpen.

Als je denkt dat andere platforms moeilijk te besturen of te leren zijn, dan kun je deze eens bekijken. In werkelijkheid is het voornamelijk bedoeld om grote ondernemingen te helpen er beveiligde, vertrouwde en snelle applicaties bovenop te bouwen.

Hoe dan ook, de onderliggende structuur is vrij eenvoudig en uiteraard modulair. Het maakt gebruik van een heel ander consensus-algoritme genaamd Yet Another Consensus (YAC) -algoritme. In werkelijkheid is dit protocol extreem snel en beveiligd.

Het heeft echter een kleine beperking in termen van slimme contracten. Welnu, het biedt wel slimme contracten-achtige functies, maar het wordt geleverd met vooraf gedefinieerde contractsjablonen in plaats van volledig aanpasbare.

U kunt het dus nog steeds gebruiken, maar u kunt het niet naar wens aanpassen.

Maar over het algemeen is het een goed platform en veel bedrijven maken er al gebruik van.

Rimpeling

Ledger Type: Toegestaan

Consensus-algoritme: probabilistisch stemmen

Slim contract: nee

Ripple is een geweldige aanvulling op onze lijst met blockchain-platforms. Nou, Ripple begon hun reis al in 2012, maar toen heette het Opencoin. Hoe dan ook, later in 2015 hebben ze het uiteindelijk omgedoopt tot Ripple. In werkelijkheid is Ripple vooral geschikt voor financiële bedrijven.

In feite wilden ze eigenlijk alle banken, bedrijven, betalingsproviders en activabeurzen onder hetzelfde netwerk aansluiten.

Hoe dan ook, Ripple biedt RippleNet aan, een wereldwijd gratis transactieplatform. U kunt dit platform gebruiken om overal en altijd ter wereld te betalen. Meer nog, het verandert echt de manier waarop we momenteel naar bankieren kijken.

Weet u hoeveel het kost om uw transactie in Ripple te verwerken? Slechts 4 seconden! Met Ripple kunt u toegang krijgen tot nieuwe marktplaatsen, meer klanten krijgen, meer beveiliging hebben en een microbetalingssysteem hebben.

Hoe dan ook, als u een onderneming bent die aan een financiële oplossing werkt, moet u deze zeker eens bekijken.

Quorum

Ledger Type: Toegestaan

Consensus-algoritme: Raft, Istanbul Byzantine Fault Tolerance

Slim contract: ja

Quorum is een ander geweldig platform op deze 8 beste lijst met blockchain-platforms. In werkelijkheid is Quorum eigenlijk een inspiratie van Ethereum Network. J.P. Morgan staat achter de ontwikkeling van Quorum en hij gebruikte Ethereum als basis om het te ontwerpen.

Het is echter niet zonder toestemming zoals Ethereum; het is eerder toegestaan. In werkelijkheid zorgt het platform ervoor dat u in elke omgeving een hoge snelheid en hoge doorvoer krijgt. Meer nog, het is schaalbaar, maar het heeft ook zijn beperkingen.

In tegenstelling tot Ethereum gebruikt Quorum een ​​licht consensusproces om tot overeenstemming te komen. Bovendien bespaart dit op de lange termijn veel middelen.

De beste eigenschap van Quorum is dat het gezaghebbende knooppunten biedt die het platform beheren. Het biedt ook privétransacties en grootboeksystemen.

Op dit moment zijn er veel bedrijven die Quorum gebruiken om hun eigen blockchain-oplossingen aan te drijven. Als je een gevestigd platform wilt, moet je het zeker eens bekijken.

Corda

Ledger Type: Toegestaan

Consensus-algoritme: inplugbare consensus

Slim contract: ja

Corda is op dit moment absoluut een van de beste blockchain-platforms op de markt. In werkelijkheid heeft het platform toestemming, dus je hebt gezaghebbende toegang nodig om toegang te krijgen tot het netwerk. Hoe dan ook, R3 heeft dit platform daadwerkelijk ontwikkeld.

Bovendien is het verkrijgbaar in twee verschillende versies: Corda en Corda Enterprise. In werkelijkheid is de enterprise-versie eigenlijk geen open source. U moet dus contact met hen opnemen om er toegang toe te krijgen. Maar u kunt vanaf hun eigen website toegang krijgen tot de open-source softwareversie.

Als je geïnteresseerd bent in een platform dat draait om kwaliteitsoutput en een sterke netwerkinfrastructuur, dan kun je het bekijken.

Hoe dan ook, voorheen was Corda uitsluitend voor financiële industrieën, maar nu gebruiken veel andere industrieën dit platform voor hun oplossing.

De beste eigenschap van Corda is dat het een firewall-service biedt die vrijwel onmogelijk te penetreren is. Het kan dus veel zijn om dit voor uw internetnetwerksysteem te gebruiken.

Maar het biedt ook een hoge doorvoer, privacy, schaalbaarheid, enzovoort.

Hedera Hashgraph

Ledger Type: Toegestaan

Consensus-algoritme: asynchrone Byzantijnse fouttolerantie

Slim contract: ja, maar heeft een gespecialiseerde API nodig

Je moet je afvragen waarom ik Hedera Hashgraph in deze lijst met blockchain-platforms heb opgenomen, ook al is het technisch gezien geen blockchain. Nou, het is eigenlijk geen blockchain maar een gedistribueerd grootboek zoals blockchain.

Ook al is het geen blockchain-platform, het biedt geweldige functies waarvan je zeker op de hoogte moet zijn. In werkelijkheid is Hedera Hashgraph een heel eerlijk, veilig en snel platform.

Daarom gebruikt het een andere consensusmethode genaamd asynchrone byzantijnse fouttolerantie, die robuust is tegen aanvallen.

Er is echter een klein probleem met de slimme contractfunctie. In werkelijkheid biedt het wel een slim contract, maar daarvoor heb je een speciale API nodig. Om u te helpen het te gebruiken, bieden ze deze API aan, waarmee u Ethereums op Solidity gebaseerde slimme contract erin kunt gebruiken.

Hoe dan ook, de beste eigenschap van dit platform is dat het elke seconde meer dan 50.000 transacties biedt. Het betekent dus dat het verdomd snel is in vergelijking met alle andere platforms op deze lijst.

Maar hoe doet het dat? Het unieke grootboeksysteem zorgt er feitelijk voor dat het parallelle transacties kan aanbieden.

Veel bedrijven maken al gebruik van dit platform. Daarom heb ik het opgenomen als een goed alternatief voor andere platforms.

De ultieme vergelijkingstabel voor blockchain-platforms

Ethereum

Hyperledger-stof

Hyperledger-zaagtand

Hyperledger-Iroha

Corda

Rimpeling

Quorum

Hedera Hashgraph

Grootboektype

Zonder missie Per missie Per missie en per missie

Volledig geperfectioneerd Per missie Per missie Volledig geperfectioneerd Per missie

Consensus-algoritme

Bewijs van werk Solo, Kafka, Vlot PBFT, PoET, Vlot YAC-algoritme Pluggable consensus Probabilistisch stemmen Vlot, Istanbul BFT Asyn-chronisch BFT

Slim contract

Ja, maar meestal voorgedefinieerd X Ja

(Met behulp van API)

Focus op de industrie

Industrieoverschrijdend Industrieoverschrijdend Brede industrie Industrieoverschrijdend Financieel / sectoroverschrijdend Financiële industrie Industrieoverschrijdend Industrieoverschrijdend

Transactiesnelheid

~ 20 TPS >2000 TPS >1000 TPS ≤ 1000 TPS ~ 170 TPS ~ 1500 TPS ~ 100 TPS ~ 50k + TPS

Slimme contracttaal

Stevigheid Ga, Java, JavaScript Python, JavaScript, Go, Java, Rust, C.++ C++ Kotlin, Java Stevigheid Solidity (met behulp van API)

Gedachten beëindigen

Blockchain-platforms zijn hier om u te helpen met uw prachtige reis die voor u ligt. In werkelijkheid is het ontwikkelen van een enterprise-grade oplossing vrij moeilijk. Vooral als je daarvoor een compleet andere en nieuwe technologie gaat gebruiken.

Maar om u te helpen, kunnen veel open source blockchain-platforms veel tijd en energie besparen. Meer nog, ze zijn klaar om een ​​netwerk te gebruiken dat slechts een paar aanpassingen nodig heeft, en u kunt het maken voor elke branche die u maar wilt.

In deze gids heb ik je laten weten hoe je een platform kunt selecteren en heb ik een vergelijking gegeven van alle momenteel populaire platforms op de markt. Hopelijk kunt u met behulp van deze gids nu de perfecte kiezen voor uw behoeften.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me