De volgende discussie is bedoeld om voort te bouwen op dit fundamentele verschil tussen Bitcoin en Blockchain en uit te leggen hoe ze perfect passen in het domein van cryptocurrencies.

De populariteit van cryptocurrencies heeft de afgelopen tijd een flinke boost gekregen, gevoed door de stijgende vraag naar digitale transformatie. Met het toenemende gebruik van cryptocurrencies als cruciale middelen om geld te verdienen, zijn er veel debatten geweest over de implicaties van cryptocurrencies. Een van de prominente debatten die opduiken in het geval van discussies over cryptocurrencies, verwijst naar de verschillen tussen Bitcoin en Blockchain..

Hoewel veel mensen de functionaliteiten van zowel blockchain als Bitcoin gebruiken, bestaat er grote verwarring over beide termen. Hierbij is het belangrijk op te merken dat blockchain een technologie is. Aan de andere kant is Bitcoin het eerste voorbeeld van succesvolle implementatie van blockchain-technologie.

Om een ​​discussie te beginnen over het verschil tussen Bitcoin en Blockchain, is het essentieel om beide termen contextueel te begrijpen. Laten we beginnen met de technologie zelf, Blockchain!

Schrijf nu in: Gratis Blockchain Fundamentals-cursus


Blockchain

Blockchain is in feite een digitale betalings- of transactiegateway waarmee transacties tussen twee partijen kunnen worden geregistreerd. Het werkt als een gedistribueerde grootboektechnologie die meerdere partijen bij transacties ondersteunt, waardevolle gegevens deelt en hun bronnen bundelt met een hogere beveiliging en fraudebestendige zekerheid. Hoewel veel mensen de relatie tussen Bitcoin en Blockchain vrij serieus beschouwen, werd de laatste in eerste instantie geconceptualiseerd in 1991.

De basisstructuur van blockchain is een van de prominente redenen voor de verschillende functionaliteiten, terwijl het moeilijker wordt om blockchain-toepassingen te begrijpen en mogelijk te reguleren. De drie belangrijkste componenten in het gedecentraliseerde ontwerp van blockchain zijn blokken, knooppunten en miners en ze zijn essentieel om blockchain perfect te laten werken. Hier is een overzicht van wat elk van deze componenten moet bijdragen aan de functionaliteit van blockchain.

Blokken zijn het meest fundamentele onderdeel van blockchain, aangezien elke ketting is opgebouwd uit blokken die alle relevante informatie over een transactie bevatten. Elk blok heeft een unieke hash en nonce die lineair wordt opgeslagen, evenals met een tijdstempel aan het einde van de blockchain. De toename in omvang van de ketting zorgt voor moeilijkheden bij het terugdraaien, manipuleren of verstoren van de ketting.

Knooppunten zijn een prominente factor voor het tot stand brengen van decentralisatie met blockchain. De knooppunten zorgen ervoor dat een specifieke organisatie geen zeggenschap heeft over het eigendom van de blockchain. Als gevolg hiervan kunnen ze ervoor zorgen dat de integriteit in de blockchain wordt gehandhaafd en privacyschendingen worden voorkomen door niet-systematische of systematische informatie-uitwisseling.

Mijnwerkers zijn de individuen die verantwoordelijk zijn voor het creëren van meerdere blokken door complexe wiskundige problemen op te lossen. De structuur van de omgeving in een blockchain heeft een prominente invloed op de complexiteit van taken die nodig zijn om meerdere blokken te maken.

Als je een beginner bent, moet je je carrière beginnen met deze Blockchain voor beginners-gids.

Contextuele definitie van blockchain

U kunt opmerken hoe de contextuele definitie van blockchain enige opheldering geeft over het verschil tussen Bitcoin en Blockchain. Over het algemeen wordt aangenomen dat het een reeks van onveranderlijke gegevensrecords met tijdstempel is onder beheer van een assortiment computers, die niet in het bezit zijn van een enkele entiteit. Blockchain-certificeringen helpen u de context achter deze technologie beter te begrijpen.

Alle blokken zijn zeer veilig en bieden een betere integratie met elkaar door gebruik te maken van cryptografische processen. Dus, wat is er precies uniek aan blockchain? Allereerst roept blockchain geen zorgen op over de druk van een centrale autoriteit. Blockchain is trouwens het perfecte voorbeeld van een gedemocratiseerd systeem voor transacties.

Het belangrijkste van alles is dat het onveranderlijke en gedeelde karakter van het grootboek een betere transparantie en zichtbaarheid van de informatie mogelijk maakt. Alle oplossingen op blockchain worden gekenmerkt door een betere transparantie en duidelijkheid en impliceren aansprakelijkheid van alle betrokken partijen voor eventuele aanpassingen in de keten. Bovendien biedt blockchain een aanzienlijke functionaliteit van nul transactiekosten. Aan de andere kant zijn er veel soorten blockchain-technologie in tegenstelling tot Bitcoin.

Controleer ook: Blockchain Fundamentals-presentatie

Bitcoins

Laten we, nadat we hebben nagedacht over de definitie van blockchain, eens kijken naar de andere speler in het debat over Bitcoin versus Blockchain. Bitcoin is in feite een van de eerste cryptocurrencies die gebruikmaakt van blockchain-technologie om peer-to-peer-betalingen aan te bieden. Bitcoin kan aanzienlijk lagere transactiekosten bieden in vergelijking met bekende betalingsgateways door gebruik te maken van een gedecentraliseerd netwerk.

Gebruikers kunnen een Bitcoin-portemonnee of software aanschaffen voor het verzenden, ontvangen en opslaan van geld met uitzonderlijke beveiligingsniveaus. Iedereen kan de Bitcoin-portemonnee of -software downloaden op zijn telefoon, pc of een ander digitaal apparaat, afhankelijk van zijn voorkeur. Ten tweede moeten gebruikers Bitcoins verdienen door te handelen, klanten te vragen om Bitcoin-betalingen of online games te spelen op basis van Bitcoin.

Het concept van Bitcoin is nu geëvolueerd naar digitale valuta van de centrale bank die onze economie kunnen hervormen. Hier is een uitgebreide gids voor CBDC’s voor detailhandel en groothandel.

Hoe verschilt Bitcoin van Fiat-valuta’s?

Het meest opvallende hoogtepunt van Bitcoin is het feit dat het niet vergelijkbaar is met valuta’s die onder het beheer van een centraal banksysteem staan. Bitcoins hebben geen fysieke opslag op een platform en kunnen wiskundige algoritmen gebruiken om een ​​reeks getallen te beschermen die zijn ondergebracht in een openbare en privésleutel.

In de meest elementaire zin is de openbare sleutel hetzelfde als het bankrekeningnummer en is de privésleutel de geldautomaat-pincode van de klant. Het is mogelijk om een ​​Bitcoin in 8 decimalen te verdelen, en de kleinste eenheid wordt Satoshi genoemd. Een andere prominente factor die in het voordeel van Bitcoin verandert in het verschil tussen Bitcoin en Blockchain, is de eenvoud van Bitcoin-transacties.

Bijna elke geïnteresseerde persoon kan Bitcoin-transacties begrijpen met de juiste hoeveelheid interesse erin. Bitcoin biedt in feite een betere en gemakkelijke benadering voor het doen of ontvangen van betalingen. Maak gewoon uw portemonnee op een Bitcoin-handelsplatform, gevolgd door het adres op een digitaal valutaplatform op te geven.

Veel retailers hebben hun twijfels over Bitcoin versus Blockchain al opgehelderd, en sommigen twijfelen nog steeds aan de legaliteit van Bitcoins. Bitcoins vragen uiteraard om een ​​gecombineerde aanpak om bankregelgeving, privacybeleid en technologische innovatie te herzien. Zolang u echter over de juiste lokale hardware beschikt om Bitcoin op te slaan, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw Bitcoins kwijtraakt. Bitcoins worden dus ook geleverd met de zekerheid van veiligheid voor uw financiën die zijn opgeslagen in Bitcoins.

Als je nieuwsgierig bent naar Bitcoin en Blockchain, dan is hier een gratis blockchain-cursus die je kan helpen de context achter beide termen te begrijpen.

Onderscheid maken tussen Blockchain en Bitcoin

Nu is het belangrijk op te merken dat de relatie tussen Bitcoin en Blockchain die van applicatie en technologie is. Veel mensen verwarren blockchain echter vaak met Bitcoin. De belangrijkste reden voor dergelijke verwarring is het feit dat Bitcoin de eerste algemeen bekende toepassing van blockchain-technologie was. Daarom was het succesvol om de perceptie van mensen te veranderen in de overtuiging dat Bitcoin de basis is van alle blockchain-technologieën.

Aan de andere kant hebben de grotere voordelen van blockchain de laatste tijd erkenning gekregen. Blockchain heeft langzaam zijn mogelijkheden verbeterd om aan de eisen van ondernemingen in verschillende industrieën te voldoen. Laten we dus eens kijken naar de verschillen tussen blockchain en Bitcoin om dieper inzicht te krijgen in hun implicaties.

Wat zijn Bitcoins en Blockchain?

Laten we ons gaan concentreren op het verschil tussen Bitcoin en Blockchain door rekening te houden met de definities. Blockchain is een gedistribueerde grootboektechnologie om transacties tussen twee partijen efficiënter vast te leggen. Aan de andere kant is Bitcoin ‘s werelds populairste cryptocurrency. Momenteel zijn er meer dan 4000 alternatieve varianten van Bitcoin en andere cryptocurrencies in omloop.

Er zijn geen centrale banken of administratieve autoriteit voor Bitcoins, waardoor transacties tussen gebruikers op een peer-to-peer Bitcoin-netwerk mogelijk zijn zonder tussenpersonen. Blockchain is de onderliggende technologie voor elk alternatief voor cryptocurrency. Blockchain is echter niet alleen beperkt tot Bitcoin of een andere cryptocurrency. Blockchain kan een breed scala aan toepassingen vinden in verschillende sectoren.

Lees verder: Blockchain versus Bitcoin: zijn ze anders?

Mogelijke toepassingen

De volgende belangrijke aanwijzer voor het differentiëren tussen Bitcoin en Blockchain verwijst naar hun mogelijke toepassingen. De oorsprong van blockchain weerspiegelde de behoefte aan een technologie die een goedkope, veilige en veilige omgeving mogelijk maakt om peer-to-peer-transacties mogelijk te maken. Het is bedoeld om de betrokkenheid van onnodige tussenpersonen te verminderen.

Daarnaast is blockchain door zijn identiteit als gedistribueerd grootboek geschikt voor betrouwbare dataopslag en toegang. Aan de andere kant is Bitcoin ontwikkeld met als doel grensoverschrijdende transacties te versnellen. Vervolgens streven Bitcoins ook naar het vereenvoudigen van betalingssystemen door externe tussenpersonen uit te sluiten en tegelijkertijd de overheidscontrole over transacties te verminderen.

Hier is een lijst met 20+ toepassingen voor blockchain-technologie die u een beter begrip zullen geven van het potentieel van blockchain.

Gebruiksscenario’s uit de echte wereld

Hoewel de potentiële toepassingen van Blockchain en Bitcoin beide gunstig presenteren, kunnen de praktijkgevallen van beide kwalificeren als een opvallend verschil tussen Bitcoin en Blockchain. In het geval van praktijkgevallen heeft Bitcoin helemaal geen voordeel. Het is beperkt in zijn functionaliteit als valuta. Aan de andere kant kan blockchain geschikt zijn om alles over te dragen dat waarde heeft, inclusief valuta, aandelen of eigendomstitels.

Blockchain-technologieën bieden ook veel veelbelovende use-cases in de private en publieke sector. Enkele voorbeelden van het gebruik van blockchain-technologie in de publieke sector zijn de opslag van volksgezondheidsdossiers en kadasters, identiteitsbeheersystemen en onveranderlijke stemplatforms. Grote techreuzen profiteren ook van blockchain-technologie in de particuliere sector met enorme investeringen.

Blockchain is geëvolueerd als een gunstig alternatief voor oplossingen in de fintech- en banksector. Bovendien heeft blockchain ook toepassingen gevonden in logistiek en supply chain management voor het bereiken van betere transparantie naast onveranderlijke transactieregistratie. Een ander opvallend detail over de praktijkgevallen van blockchain-technologie verwijst naar de interesse van andere industrieën erin.

De belangrijkste industrieën die de eerste stappen zetten in de richting van blockchain-acceptatie, zijn onder meer de auto-industrie, muziek-, luchtvaart-, telecom- en entertainmentindustrie. Het belangrijkste van alles is dat blockchain ook kansen biedt voor het ontwerpen van slimme contracten die belanghebbenden helpen bij het uitwisselen van goederen door dure tussenpersonen uit te sluiten.

Controleer ook: Praktische toepassingen van blockchain

Reikwijdte

Het verschil tussen Bitcoin en Blockchain houdt ook rekening met de mogelijkheden voor beide om duidelijkheid te scheppen. Blockchain toont een veelbelovende reikwijdte met zijn productieve groei in de loop van het afgelopen decennium. In de huidige tijd is de blockchain-technologie helemaal klaar om een ​​opwaartse trend te zien. Veel regeringen lanceren constant blockchain-initiatieven en het selecteren van blockchain-technologie zorgt ook voor betere transparantie, beveiliging en vertrouwen voor hun systemen.

Aan de andere kant presenteert Bitcoin geen veelbelovende indicaties wat betreft de reikwijdte. Hoewel bepaalde landen het concept van Bitcoins al openlijk hebben omarmd, hebben veel andere regeringen beperkingen of verboden op Bitcoin opgelegd. Verder is het essentieel om op te merken dat Bitcoin wettelijk niet kwalificeert als vervanging voor het wettige betaalmiddel van een land.

Veel ondernemingen maken al gebruik van blockchain in hun bedrijfsmodellen om de mogelijkheden die het biedt te benutten. Hier is een lijst van 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken.

Strategie onderbouwen

Een andere kritische factor voor het differentiëren tussen Bitcoin en Blockchain is de onderliggende strategie. Bitcoin volgt een strategie om de kosten van influencers te verlagen en tegelijkertijd de transactietijd te verkorten. Bitcoin vertoont echter een opmerkelijke tegenvaller in termen van flexibiliteit. Gebruikers hebben een Bitcoin-portemonnee nodig en zijn afhankelijk van geselecteerde methoden om Bitcoins te verdienen, zoals handelen, mijnen of afhankelijk van Bitcoin-betalingen.

Aan de andere kant kent blockchain-technologie geen beperkingen zoals Bitcoin. In feite krijgt blockchain erkenning grotendeels op basis van zijn mogelijkheden om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende industrieën. Blockchain kan zich perfect aanpassen aan verschillende veranderingen en dient voor verschillende gebruiksscenario’s die door gebruikers worden gewenst.

Hier is een korte strategiegids die u zal helpen begrijpen hoe u blockchain kunt implementeren om uw bedrijf sterker te maken.

Bestaande status

Het laatste aspect van het verschil tussen Bitcoin en Blockchain verwijst naar de bestaande status van beide. Bitcoin zal hoogstwaarschijnlijk zijn anonimiteit blijven behouden. Hoewel gebruikers getuige kunnen zijn van de transacties in het grootboek, kunnen ze de cijfers niet in een bepaalde volgorde interpreteren. Integendeel, blockchain werkt met verschillende bedrijven en vereist dat alle nalevingsvereisten worden nageleefd.

Blockchain kan zorgen voor een gemakkelijke naleving met ondersteuning voor KYC en andere normen. Als gevolg hiervan kan blockchain op lange termijn uitgebreide transparantie bieden. U kunt dus zien hoe blockchain een substantieel voordeel heeft ten opzichte van Bitcoin. Laten we de verschillen tussen hen in de volgende tabel samenvatten.

Als je geïntrigeerd bent door blockchain-technologie, moet je je inschrijven voor blockchain-cursussen om je kennis op te bouwen.

Gevolgtrekking

Zoals je duidelijk kunt zien, is blockchain de grotere set die Bitcoin als een van de inhoud bevat. Bitcoin versus Blockchain heeft het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de conventionele benaderingen die worden gevolgd voor financiële en zakelijke transacties. In het moderne tijdperk van digitale transformatie hebben beide technologieën unieke implicaties.

Daarom is het belangrijk om de verschillen tussen beide te verduidelijken om de ideale keuze te begrijpen op basis van uw gebruiksscenario’s. U kunt meer ontdekken over de functionaliteiten van blockchain en Bitcoin om te begrijpen hoe elk van deze unieke implicaties heeft. We raden aan om te beginnen met onze gratis blockchain-basiscursus, die de meeste basiselementen behandelt.

Om een ​​grondiger en beter begrip te ontwikkelen, moet u beginnen met onze cursus Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP). Met een beter begrip van de verschillen tussen blockchain en Bitcoin, kunt u uw kennis van cryptocurrencies en gedistribueerde grootboeken opbouwen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me