Blockchain versus internet: komt er een nieuw internet?

Toen het internet aan het licht kwam, raakten mensen gebiologeerd. Destijds was het gewoon een manier om documenten op een nieuwe manier te publiceren. Mensen speelden met het gecompliceerde en vreemd uitziende netwerk gemaakt met C of C +++. Het internet evolueerde met de tijd en werd een gigantisch web van gegevens. De blockchains en de ICO’s maakten een vergelijkbare hype als Netscape maakte met de IPO-lancering in 1995. Dus, hoe vergelijkbaar zijn ze, of hoe zijn ze zelfs met elkaar verbonden? Blijf bij het artikel om alles te weten over blockchain versus internet.

Het grote debat: blockchain versus internet

Voordat we met het onderwerp beginnen, moet u het weten de gebreken van het traditionele internet.

De 3 problemen met internet

Cyber

1. Gecontroleerd door derden

Toen het internet aan het licht kwam, dachten mensen dat het volledig reguleringsvrij zou zijn en dat mensen het zouden kunnen gebruiken zonder enige vorm van regulering en toezicht. Nu weten we dat dit niet zo is. De overheid en de grote namen in de branche hebben alle gedragingen scherp in de gaten gehouden en zijn uiterst beperkt gebleven.

2. Gebrek aan transparantie

Ze bepalen wat er beschikbaar zal zijn voor de publieke ogen en wat niet. Juist dit ding maakte de technologie een beetje “vervaardigd”, terwijl het eigenlijk gratis moest zijn.

3. Cyberaanvallen en bedreigingen

Bovendien kunnen we de cyberaanvallen en cyberterrorisme bloeien in de wereld. De gewone mensen proberen de websites en informatie van zowel de rijke klasse als de regeringen en banken te saboteren.

Mensen geloven zelfs dat de hackers als de outlaws uit een westers verhaal worden beschouwd. Internet heeft honderden problemen in ons leven opgelost. Toch kun je niet zeggen dat het een echt open medium is voor gewone mensen.

Alle persoonlijke gegevens worden voor ons verborgen gehouden en opgeslagen op verschillende bekende en onbekende locaties. Wat als alle datacenters crashen? U verliest al uw gevoelige informatie in een handomdraai.


Mensen hebben al gezien dat de informatie van Facebook naar derden werd gelekt en als poppen werd gebruikt. Voor de controlerende partijen zijn we niets meer dan consumenten. Er moest iets veranderd worden. Er moest iets gebeuren.

The Blockchains: een wereld van eindeloze mogelijkheden!

Blockchain-voordelen

Er zijn tal van voordelen van de blockchain-technologie die het debat over Blockchain versus internet levensvatbaar maakt.

1. Gedecentraliseerd!

Toen Satoshi de blockchain-technologie uitvond, ging er een nieuwe deur open. Mensen staarden naar nieuwe mogelijkheden. Voor de allereerste keer kwam het idee van “het nieuwe en open internet” bij ons op.

De blockchain is een echt gedecentraliseerde en open technologie. Ten eerste was het plan om het alleen te gebruiken voor een digitaal peer-to-peer-geldsysteem dat een nieuwe betekenis kreeg nadat het Ethereum de technologie naar een nieuwe hoogte had gebracht.

2. Innovatieve technologieën

Ethereum heeft de genoemde technologie uitgevonden DApp, meer zoals de gedecentraliseerde app. Het kan ook een database zijn zoals de traditionele servers. Maar het belangrijkste verschil is dat de servers zich niet in een bepaalde ruimte bevinden, maar dat alle gegevens worden verdeeld over de knooppunten van het netwerk. Alle verbindende punten zouden werken als een kleine database.

Het heeft twee grote voordelen: een, niemand kan het hacken of afsluiten, aangezien er geen enkele database is om het uit te schakelen. Ten tweede zijn de databases niet corrupt of kunnen ze niet meer worden gemanipuleerd. Als iemand met het systeem probeert te knoeien, wijst het systeem het zelf af. Er kan niet mee worden geknoeid.

3. Nieuwe organisaties!

Bovendien is de DAO een nieuw soort organisatie. Zo’n organisatie heeft geen enkele leider die autoriteit heeft over de anderen. Het lid van de organisatie werkt eerder samen om een ​​gezamenlijk doel te bereiken. Als het doel is bereikt, valt de organisatie automatisch uit elkaar.

Mensen proberen onophoudelijk het nieuwe internet vorm te geven. Smart Contract, Smart Economy is er voor de verbetering van het bedrijfsleven en de mensheid zelf.

Al deze en meer innoverende technologieën komen tot leven met behulp van de kracht van blockchain. De revolutie is bijna dezelfde die we meemaken toen het internet tot stand kwam. Bovendien hervormt de blockchain-technologie het internet en verwijdert de negativiteiten van internet zoals we die kennen.

Laatste gedachten

Blockchain lost ook talloze problemen op met betrekking tot het oudere transactiesysteem en bedrijfsmodellen. Het zal de manier waarop we zaken deden of vroeger zaken deden, hervormen. Dat is wat het debat over blockchain versus internet voedt.

Het wordt hoog tijd dat we de oudere manier van zakendoen veranderen. De wereld gaat door het informatietijdperk, niet door het industriële tijdperk. Er zullen nieuwe mogelijkheden ontstaan, net als de technologie van de blockchain. Alleen de tijd kan hoeveel verder het de mensheid kan brengen, alleen de tijd kan het uitwijzen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map