Je hebt het waarschijnlijk al ontelbare keren gehoord – blockchain-technologie gaat de oudere transactiemethoden vervangen. Maar wat zijn deze oudere methoden? Daarom zijn we van plan om een ​​beter inzicht te geven in de meest populaire oudere methode van geldtransactie. Je hebt de naam waarschijnlijk al de ontelbare tijd gehoord, het is SWIFT! Dus laat het debat over blockchain versus SWIFT maar beginnen!

Blockchain versus SWIFT: valt het oudere banksysteem weg?

Hoe kwam SWIFT aan het licht?

SNEL staat voor “Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication”. In feite is het een netwerk van financiële organisaties wereldwijd voor het uitwisselen van informatie over financiële transacties. Je zou het een communicatiemedium van alle banken en financiële instellingen kunnen noemen. Alle gebruikers binnen het netwerk hebben een Business Identifier Code of SWIFT-code die ze gebruiken om te communiceren.

Het platform werd in 1973 opgericht door het Belgische bedrijf Telecommunications. Tegenwoordig zult u zien dat de meeste banken dit netwerk gebruiken om geld van bank naar bank over de hele wereld te onderhouden en af ​​te handelen..


Meer dan 11.000 financiële organisaties over de hele wereld zijn op het netwerk aangesloten. SWIFT zegt trots dat er dagelijks bijna 15 miljoen berichten binnen het netwerk worden verzonden. Je zou dus gemakkelijk kunnen zeggen dat modern bankieren sterk afhankelijk is van het netwerk. Maar met grote kracht komen grote verantwoordelijkheden.

Het is een feit dat grote macht altijd degenereert. De afgelopen jaren hebben zich een aantal gebeurtenissen voorgedaan die vragen opriepen over de integriteit en transparantie van het netwerk.

Wat is er mis met het SWIFT-netwerk?

Er zit een ernstige fout in het systeem. Allereerst is het kwetsbaar voor bedreigingen en cyberaanvallen. De financiële wereld kreeg een alarm toen enkele hackers de centrale bank van Bangladesh hackten en 81 miljoen dollar ophaalden. Na die talloze aanvallen op het netwerk, beginnen mensen de integriteit van het netwerk in twijfel te trekken.

Waarom richten de aanvallers zich op het SWIFT-netwerk? Nou, de hackergemeenschap had altijd een probleem met het systeem. Ze willen het systeem veranderen omdat ze geloven dat SWIFT een monopolie speelt op het geld van elke gewone man. Het is zowel hun ethische strijd als een manier om veel geld te bemachtigen.

De gecentraliseerde datacenters maken het ook behoorlijk intrigerend voor de hackers. Als iemand één enkel datacenter kan kraken, kunnen ze fortuin maken.

Er is ook de kwestie van het proces dat niet transparant genoeg is. Het grootboek is niet open voor publieke ogen. Het bestuursorgaan houdt zijn zaken altijd geheim. Het geeft gewoon te veel macht aan een particulier bedrijf.

Hoe Blockchains de dag redden?

Blockchain Save The Day

De blockchain-technologie roeit bijna alle negatieve kanten van het SWIFT-netwerk uit. Allereerst heeft de blockchain-technologie een gedecentraliseerd netwerk. Dit betekent dat niemand de macht heeft om de blockchain te manipuleren of te controleren voor hun eigen voordeel.

Omdat het blockchain-netwerk gedecentraliseerd is, kan niemand het hele systeem hacken. Waarom? De hackers zullen de database niet vinden omdat die er niet is. Alle gegevens worden verdeeld over de knooppunten van het netwerk.

Eigenlijk is Ripple een bedrijf dat SWIFT op een dinosaurus heeft laten lijken. U kunt binnen enkele seconden geld afhandelen, terwijl het SWIFT-netwerk gemiddeld 5 dagen nodig heeft om het geld naar u te verzenden rimpel is veel sneller dan de 40 jaar oude SWIFT.

De blockchains hebben ook een digitaal, gedecentraliseerd en open grootboek waar alle transacties en opgeslagen en open voor het publiek om te zien hoe het bedrijf rond de handel gaat..

Ripple heeft al veel gewone en algemene mensen genoemd. Ripple heeft meer dan 100 grote financiële instellingen op hun markt genomen die kunnen genieten van de voordelen van cryptocurrency en van het meer praktische en typische banksysteem.

Hoewel de SWIFT het perfecte monster heeft uitgevonden dat de nieuwere blockchains kan uitschakelen. Het vormt echter geen grote bedreiging voor de blockchain-technologie. Misschien is dat de reden waarom de GPI-technologie van SWIFT niet zo populair is geworden. Blockchains lopen dus voorop in het Blockchain vs SWIFT-debat.

Gevolgtrekking

Het is nu 2018, de 40 jaar oude technologie had de strijd al moeten verliezen. Maar het lijkt erop dat de traditionele valuta nog steeds in de race is en misschien heeft de GPI meer cryptoliefhebbers verzameld met zijn briljante functies.Het SWIFT-netwerk is zeer haalbaar en praktisch in vergelijking met de nieuwe en mystieke cryptocurrencies. Kies dus verstandig voordat u uw geld uitgeeft en aan wie u het meest kunt vertrouwen – blockchain versus Swift. De keuze is aan jou.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me