Verandert blockchain Business Process Management (BPM)? Laten we eens kijken in ons artikel waar we BPM en blockchain bespreken en hoe beide samenwerken om een ​​betere oplossing voor bedrijven te maken.

Op dit moment hebben we opkomende technologieën die de manier waarop oude oplossingen werken gaan veranderen. Neem bijvoorbeeld BPM. Bij BPM draait alles om bedrijfsprocessen – over hoe ze werken, uitvoeren, ontworpen worden en verbeteren. Elke organisatie is nu op zoek naar doorbraken om elk aspect van hun werkproces te verbeteren, waaronder het verbeteren van hun eigen oplossingen zoals BPM.

Blockchain en bpm

Dit artikel gaat nu over blockchain versus BPM.


Wat is Business Process Management?

Voordat we dieper ingaan op BPM en blockchain, kijken we eerst naar het beheer van bedrijfsprocessen.

Bedrijfsprocesbeheer zorgt voor alle bedrijfsprocessen van de organisatie en automatiseert deze. Het is een systeem dat ervoor zorgt dat de processen die werken in organisaties effectief zijn in hun aanpak. Het is een manier om het intra-organisatorische processen.

BPM heeft zijn eigen reeks uitdagingen. Zo is er altijd een gebrek aan vertrouwen binnen het systeem. Er zijn ook te veel uitdagingen als het gaat om het opzetten van de inter-organisatorische BPM-oplossing.

Wat is Blockchain?

Blockchain is een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk waar elke peer een kopie van het grootboek bijhoudt. Het is een gedecentraliseerd netwerk dat niet afhankelijk is van een centrale autoriteit. Dit eenvoudige idee brengt innovatie op tafel. De belangrijkste kenmerken zijn onveranderlijkheid, transparantie en beveiliging.

Lees hier meer over Blockchain: Blockchain voor beginners.

Blockchain kan de werking van zowel inter- als intra-organisatorische BPM veranderen. De betrouwbaarheid van blockchain-technologie maakt het een ideale netwerkkandidaat om de BPM-oplossing uit te voeren waar het de vertrouwenskwesties tussen peers oplost. Alle transacties die door de BPM-oplossing worden uitgevoerd, worden geverifieerd met behulp van de consensusmethode die is geïmplementeerd door het blockchain-netwerk. De consensus werkt prima omdat het er ook voor zorgt dat de knooppunten eraan werken om het netwerk te laten werken.

Hoe Blockchain Business Process Management gaat veranderen

Het idee van een transparant onveranderlijk netwerk brengt veel zakelijke opties met zich mee. Met een snel veranderende markt is het belangrijk dat bedrijven zo transparant mogelijk zijn zonder cruciale informatie op te geven.

Peer-to-Peer BPM-oplossing

Met blockchain kan BPM zeker effectief werken en ook organisaties helpen kosten te verlagen. Blockchain voor bedrijfsprocesbeheersoftware is een ideale oplossing om de transparantie, authenticiteit en informatiestroom te verbeteren. Uiteindelijk evolueert het BPM-systeem naar een peer-to-peer BPM-oplossing die in organisaties kunnen werken. Het biedt een betere waardepropositie en zorgt er ook voor dat de aandeelhouders op een efficiënte manier kunnen samenwerken.

De huidige pijnpunten van BPM zijn onder meer betrouwbaarheid en efficiëntie. Blockchain lost deze twee pijnpunten op door te fungeren als communicatielaag voor de BPM-software. Niet alleen dat, maar het kan ook verschillende partijen helpen om de wettelijke richtlijnen te doorlopen en BPM in organisaties te implementeren.

Geen herstructurering

Een ander aspect dat organisaties zullen zien, is dat ze hun workflowproces niet drastisch hoeven te herstructureren of wijzigen om Blockchain op de BPM-oplossing te gebruiken. Dit betekent dat er geen nieuw platform is dat nieuwe training en infrastructuur vereist. Blockchain biedt voldoende waarde in BPM-oplossingen om in overweging te nemen. Het biedt niet alleen waarde voor de inter-organisatie BPM, maar het maakt het ook mogelijk om een ​​efficiënte en kosteneffectieve intra-organisatie BPM-oplossing te hebben. Daarom vereist op Blockchain gebaseerde BPM geen herstructurering

Verwijdering van gecentraliseerde entiteit

De grootste verandering is de verwijdering van een gecentraliseerde entiteit. Dit verwijdert de beperkingen van de externe BPM-oplossingsprovider uit de weg. Dit betekent dat de gegevens niet kunnen worden vergrendeld door een externe provider en dat u de enige eigenaar bent van alle gegevens die door uw organisatie en de gerelateerde partijen worden gegenereerd. De veerkrachtproblemen worden ook opgelost met het gebruik van blockchain in BPM, aangezien er geen single point of failure is.

Slimme contracten

Slimme contracten spelen ook een cruciale rol bij het maken van BPM. Het komt de samenwerking tussen bedrijven ten goede door een gedecentraliseerd netwerk te bouwen dat is geautomatiseerd met behulp van slimme contracten. Door slimme contracten te gebruiken, kunnen bedrijven de voorwaarden bepalen waaronder informatie of activa kunnen worden uitgewisseld of overgedragen. Dit dwingt een regel af in het systeem en zorgt ervoor dat de partijen de regels in het hele netwerk volgen. Het betekent ook dat de integriteit van de workflow te allen tijde behouden blijft. Uiteindelijk zorgen slimme contracten voor transparantie, vertrouwen en veiligheid onder de gebruikers van het netwerk.

Een ander voordeel van het gebruik van slimme contracten is realtime audits voor workflows en processen. De realtime auditing helpt om het systeem efficiënt te houden en ook om eventuele problemen op te lossen.

BPM-levenscyclus en blockchain

Om een ​​beter begrip te krijgen van de impact van blockchain op het beheer van bedrijfsprocessen, gaan we het BPM-levenscyclusraamwerk doornemen en kijken hoe blockchain elke fase beïnvloedt.

Identiteit

Een van de eerste stappen in BPM is procesidentificatie. Op dit moment gebruiken bedrijven een naar binnen gericht perspectief om het proces te achterhalen. Blockchain kan de identificatie van het hele proces verbeteren door de belangrijkste termen die aan het proces zijn gekoppeld, te evalueren, inclusief de sterke en zwakke punten, bedreigingen en kansen. De beste aanpak is om het juiste onderzoek te doen en processen te ontdekken die de juiste affiniteit hebben met blockchain en er hun voordeel mee kunnen doen.

Ontdekking

Vervolgens komt procesontdekking waarbij het doel is om meer informatie over een proces te vinden, inclusief hoe het wordt verwerkt en de representatie ervan vergelijkbaar met het as-is-procesmodel.

Op dit moment komen bedrijven meer te weten over het proces door een overvloed aan activiteiten uit te voeren, waaronder walkthroughs, interviews, documentatieanalyse, enzovoort. Bovendien worden er ook enkele automatiseringstechnieken gebruikt. Al deze kunnen worden gewijzigd met blockchain, omdat het kan helpen bij een betere gegevensverzameling en -fragmentatie.

Analyse

In de analysefase worden de vraagstukken in de bedrijfsprocesoperaties benaderd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de binnen de organisatie aanwezige data, zowel intern als extern. Het is een goed idee om het proces op blockchain uit te voeren en daaruit gegevens te extraheren. Dit geeft een goede inschatting van hoe het proces zal werken met BPM powered by blockchain. De verzamelde informatie kan ook helpen bij het opsporen van meer problemen met het proces en bij het ontdekken van andere processen.

Herontwerp

In de herontwerpfase worden de processen systematisch verbeterd. Om dit te doen, gebruiken organisaties herontwerp heuristische build. Maar met blockchain kunnen nieuwe nieuwe manieren worden bereikt om processen te verbeteren. Het opnemen van een externe speler kan bijvoorbeeld het proces verbeteren als het wordt geautomatiseerd met slimme contracten. Er zijn veel permutaties en combinaties die moeten worden benaderd en overwogen wanneer blockchain in het spel is.

Implementatie

De grootste impact van blockchain in BPM is te zien in de implementatiefase. In dit proces wordt het model omgezet in een softwarecode. Blockchain kan helpen bij de overgang omdat het een betere context kan geven over hoe de code zou moeten functioneren wanneer deze geïmplementeerd is. Er zijn natuurlijk uitdagingen als het gaat om het implementeren van BPM op de blockchain. Een van die uitdagingen omvat de definitie en identificatie van abstractie.

Uitvoering

Ten slotte kan blockchain ook helpen bij de uitvoering door de efficiëntie, transparantie en beveiliging te verbeteren. Zo kan blockchain de beheerder direct op de hoogte stellen als er aandacht nodig is. Slimme contracten helpen ook om het hele systeem te automatiseren.

Toezicht houden

Ten slotte wordt monitoring zeker beïnvloed door blockchain, omdat het helpt bij realtime analyse van de BPM-oplossing die is geïnstalleerd in een inter- of intra-organisatieomgeving.

Kansen en uitdagingen

Adoptie is een van de grootste uitdagingen binnen de organisatie. Momenteel zijn de traditionele BPM-oplossingen diep geïntegreerd in de bedrijven, waardoor ze moeilijk te upgraden of te veranderen zijn. Naast adoptie is een andere uitdaging de blockchain zelf. Blockchain is een opkomende technologie, wat betekent dat het implementeren ervan in een evoluerende workflow een risicovolle onderneming is.

De supply chain is een van die sectoren die enorm zullen profiteren van de integratie van blockchain-technologie. Het kan helpen het te automatiseren en ook profiteren van een verbonden BPM-oplossing die ook wordt aangedreven door technologie.

De grootste kans is de introductie van een peer-to-peer RPA-systeem dat de mogelijkheid biedt van een intra-organisatorisch RPA-systeem. Het maakt het gemakkelijk voor meerdere organisaties om informatie te delen zonder zich zorgen te hoeven maken over veiligheid, veerkracht en onveranderlijkheid.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van ons Business Process Management en Blockchain. Denk je dat BPM en blockchain samenwerken? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me