Er zijn een aantal vragen geweest over het Crypto vs CBDC-debat in de financiële sector. Laten we deze vragen beantwoorden met een vergelijking van cryptocurrencies en vergelijking van digitale valuta van de centrale bank

Digitale valuta’s van centrale banken zijn momenteel een van de meest revolutionaire interventies in het wereldwijde financiële ecosysteem. CBDC’s hebben in grote aantallen de aandacht getrokken van de financiële dienstverlening en de media. De People’s Bank of China kondigde de aanstaande vervanging aan van contant geld dat momenteel in omloop is door nieuwe digitale valuta. Evenzo zijn er veel voorstellen van De Europese Centrale Bank om CBDC in hun financiële ecosysteem te integreren.

Tegelijkertijd geeft het verzoek om voorstellen van Banque de France om de mogelijkheden voor implementatie van digitale valuta te onderzoeken ook de populariteit van CBDC’s aan. Daarom worden veel centrale banken verward met het Crypto vs CBDC-debat en de implicaties ervan voor het bredere financiële landschap. In de volgende discussie wordt geprobeerd een verklaring te vinden voor de vergelijking tussen cryptocurrencies en digitale valuta van de centrale bank.

Schrijf nu in: Masterclass digitale valuta van de centrale bank

Bestaande staat van cryptocurrencies en digitale valuta van de centrale bank


Laten we, voordat we direct in de vergelijking duiken tussen op blockchain gebaseerde CBDC en andere cryptocurrencies, nadenken over de bestaande staat. Centrale banken zijn momenteel verwikkeld in een hevige concurrentie om eerst hun digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) vrij te geven. Het belangrijkste van alles is dat het redelijk is om de impact van de COVID-19-pandemie en de daarmee samenhangende uitdagingen op de wereldeconomie in overweging te nemen.

China heeft een vrij actief standpunt ingenomen in termen van digitale valuta van de centrale bank met agressieve initiatieven om zijn eigen digitale valuta te lanceren, d.w.z. een digitale yuan. Tegelijkertijd werken de Europese Centrale Bank en de Federal Reserve samen aan onderzoekssamenwerkingen om de positieve en negatieve effecten van de implementatie van CBDC te evalueren. Dus, waar komt de crypto versus CBDC-vergelijking in de discussie terecht??

In feite is de snelle volwassenheid van de cryptocurrency-markt een belangrijke factor geweest in de motivatie van centrale banken om digitale valuta met soevereine steun te introduceren. Momenteel heeft Ethereum toepassingen gevonden voor het hosten van een volledig nieuw landschap van gedecentraliseerde financiën in plaats van alleen te bestaan ​​als een ongebruikte basislaag blockchain.

Bovendien is de meest voorkomende vermelding in debatten over cryptocurrencies versus digitale valuta van de centrale bank, d.w.z. Bitcoin, veel verder gegaan dan de identiteit van een bellenpomp- en dumpschema. Als pionier op het gebied van cryptocurrency wordt Bitcoin momenteel gebruikt in een breed scala aan gebruiksscenario’s voor de detailhandel. Het belangrijkste van alles is dat Bitcoin toepassingen heeft gevonden als een institutionele afdekking, waarmee het zijn betekenis in het moderne financiële ecosysteem heeft vastgesteld.

Hoewel de volwassenheid van cryptocurrencies in een stroomversnelling blijft, identificeerden centrale banken een reële dreiging in de aankondiging van Facebook van hun eigen cryptocurrency, d.w.z. Libra. Centrale banken beschouwden Bitcoin absoluut als een bedreiging, zij het zonder serieuze problemen met slechts 5% van de adoptie over de hele wereld.

Integendeel, het crypto versus CBDC-debat komt naar voren met de komst van Facebook in de financiële wereld. Met een reeds bestaand gebruikersbestand van meer dan 2 miljard, kan de Weegschaal van Facebook een uitzonderlijk hogere acceptatie genieten. Vervolgens zou de introductie van Libra enorme verschuivingen in het monetaire landschap wereldwijd kunnen brengen.

Het fundamentele conflict

Een vergelijking van cryptocurrencies versus digitale valuta van de centrale bank lijkt dus een redelijk voorstel voor centrale banken. Het grote publiek zou ook kunnen proberen de verschillen tussen de twee opkomende doorbraken in een mondiaal financieel ecosysteem te identificeren. Het meest opvallende aspect in de vergelijking tussen cryptocurrencies en CBDC’s verwijst naar het filosofische verschil.

De basisaspecten met betrekking tot CBDC zijn eigenlijk in strijd met de filosofie van cryptocurrencies. Het is belangrijk op te merken dat Bitcoin in het leven is geroepen om conventionele controle over centrale banken te vermijden. Bitcoin toonde de impact van cryptocurrencies op het verlagen van het monetaire beleid met betrekking tot de Federal Reserve als reactie op de wereldwijde financiële crisis van 2008.

Bovendien zijn Bitcoin en cryptocurrencies gericht op het bieden van een aanpak om aan banken te ontsnappen en zich in te dekken tegen het verlies van koopkracht in contanten. U kunt dus zien hoe CBDC zich omdraait voor controle door centrale banken, het meest prominente element dat beperkt is in cryptocurrencies. CBDC streeft ernaar het oligopolie van het wereldwijde banksysteem te behouden, terwijl cryptocurrencies zich richten op het democratiseren van financiële systemen.

Bekijk nu een virtuele on-demand conferentie over Digital Assets en Central Bank Digital Currencies (CBDC’s)!

Beschouw CBDC niet als cryptocurrency!

Nu u op de hoogte bent van het basisprincipe van crypto versus CBDC-conflicten, is het redelijk om een ​​opmerkelijke twijfel met betrekking tot CBDC’s op te helderen. Digitale valuta’s van de centrale bank worden algemeen aangenomen als andere varianten van cryptocurrencies. Zoals hierboven vermeld, hebben de digitale valuta’s van centrale banken centrale banken in de kern van elke CBDC-transactie. CBDC’s kunnen beschikbaar zijn voor gebruik in de token- of accountgebaseerde varianten.

In het geval dat CBDC’s als tokens worden gebruikt, gaat het token rechtstreeks naar de betrokken centrale bank. CBDC zou in feite dienen als een aanvullend betalingsmechanisme. Een ander thema dat vaak naar voren komt in de vergelijking van cryptocurrencies versus digitale valuta van de centrale bank, is de classificatie van CBDC. Net als Bitcoin in de beginperiode, is CBDC ook onderhevig aan veel aannames met betrekking tot de levensduur in het wereldwijde financiële landschap.

Veel mensen vragen zich af of CBDC onmiddellijk beschikbaar zal zijn met liquiditeit in contanten of met een levensduur van tien jaar. Hoewel deze vragen onbeantwoord blijven, moeten banken CBDC zien als een alternatieve betalingsregeling. Het belangrijkste van alles is dat het belangrijk is om te weten dat CBDC’s geen cryptocurrencies zijn.

Verschillen tussen op Blockchain gebaseerde CBDC’s en cryptocurrencies: Crypto versus CBDC

Lezers moeten duidelijk hebben gekregen dat CBDC’s nergens vergelijkbaar zijn met cryptocurrencies. Maar wat als blockchain in CBDC’s komt? Nieuwe op blockchain gebaseerde CBDC’s halen ook de krantenkoppen naast cryptocurrencies. Blockchain-gebaseerde CBDC’s en andere crypto’s zoals Bitcoin en stablecoins worden gezamenlijk door activa gedekte crypto-activa genoemd en presenteren zeer verwarrende voorstellen..

Daarom is het essentieel om de vergelijking van cryptocurrencies versus digitale valuta van de centrale bank met blockchain in de afbeelding te begrijpen om een ​​bredere acceptatie te garanderen. Hoewel CBDC’s in een negatief daglicht worden gesteld vanwege de controle van centrale banken, hebben cryptocurrencies ook bepaalde tegenslagen.

Er bestaat geen twijfel over de mogelijkheden van cryptocurrencies om een ​​revolutie teweeg te brengen in de moderne financiële markten en aanverwante transacties. Aan de andere kant is prijsvolatiliteit een prominente zorg die de bredere acceptatie en het gebruik van cryptocurrencies beperkt. De blockchain- en crypto-activagemeenschap is dus continu geëvolueerd met nieuwe opties en alternatieven die beschikbaar zijn met de ondersteuning van externe activa.

Ondernemingen en centrale banken hebben geldige redenen om hun aandacht te richten op de vergelijking tussen op blockchain gebaseerde CBDC’s en cryptocurrencies. Bovendien kunnen individuen ook hun begrip van de voortdurend uitbreidende door activa ondersteunde crypto-ruimte bijwerken. Laten we beginnen na te denken over de verschillen tussen op blockchain gebaseerde CBDC’s en andere cryptocurrencies.

Lees ook: Groot- en detailhandel Digitale valuta van de centrale bank

  • Privégeld en door de overheid gesteund geld

Een van de eerste verschillen in vergelijking tussen cryptovaluta en CBDC wijst op de aard van cryptocurrencies zoals stablecoins. In de meest fundamentele zin zijn digitale valuta’s van centrale banken specifieke varianten van privégeld. Sommige mensen kunnen ruzie maken over het verband tussen stablecoins en externe activa. Cryptocurrencies zoals stablecoin bieden echter een duidelijke weergave van de bestaande discussie tussen door de overheid uitgegeven valuta en privégeld..

Het één-op-één koppelen van stablecoin aan fiatvaluta zoals de USD is ook een gunstige factor voor cryptocurrencies. Aan de andere kant geeft een particuliere organisatie of entiteit in plaats van een overheidsinstantie stablecoins en andere cryptocurrencies uit. Blockchain-gebaseerde CBDC’s krijgen de overhand in dit aspect van vergelijking van cryptocurrencies versus digitale valuta van centrale banken.

CBDC’s hebben een flexibel platform geboden om de huidige processen voor het uitgeven van fiat-valuta’s te combineren met blockchain-technologie. Kortom, u kunt CBDC’s beschouwen als een verbetering ten opzichte van de huidige fiat-alternatieven. Integendeel, cryptocurrencies zoals stablecoin zijn eigenlijk een concurrerende variant van particulier uitgegeven geld.

Met betrekking tot deze context is het belangrijk om de evolutie van cryptocurrencies te beschouwen als een belangrijke factor bij het begrijpen van de ontwikkeling van op blockchain gebaseerde CBDC’s. De natuurlijke ontwikkeling van cryptocurrencies van gedecentraliseerde alternatieven zoals Bitcoin naar stablecoins en vervolgens CBDC’s kan ondersteunen bij het behalen van maximale voordelen van blockchain-technologie.

  • Ruilwaarde

Het tweede vergelijkingspunt tussen cryptocurrencies versus digitale valuta van de centrale bank verwijst naar de details. Veel mensen koesteren een prominente misvatting over stablecoins. Ze gaan ervan uit dat alle opties onder stablecoins in hetzelfde model werken. Zonder in technische complexiteit te duiken, zou men kunnen anticiperen op de variaties in inwissel- en ruilfunctionaliteiten met stablecoins.

Dergelijke tegenslagen zouden de mogelijkheid voor het aannemen van stablecoins als betrouwbaar en erkend ruilmiddel kunnen beperken. Neem het voorbeeld van stablecoins die door goud worden ondersteund om inzicht te krijgen in de problemen die gepaard gaan met cryptocurrencies. Moet je stablecoins inwisselen voor fysieke gouden munten of edelmetaal? Of kunt u stablecoins inruilen voor een specifiek type vertegenwoordiging voor goud, zoals een op de beurs verhandeld goudfonds of ETF? Deze vragen roepen aanzienlijke twijfels op over de bruikbaarheid van cryptocurrencies.

De andere speler in crypto versus CBDC-vergelijking, d.w.z. CBDC, biedt een directe weergave van de momenteel actieve fiat-valuta. De fundamentele precedenten van CBDC impliceren de noodzaak om CBDC te behandelen, beheren en administreren, net als valutalimieten. Er zijn momenteel echter veel op blockchain gebaseerde CBDC-projecten aan de gang over de hele wereld. Het is dus vrij snel om de uniformiteit in operaties van verschillende CBDC’s wereldwijd te voorspellen.

Schrijf nu in: Gratis Enterprise Blockchain Fundamentals-training

  • Verschil in fundamentele doelen

Het debat over cryptocurrencies versus digitale valuta van de centrale bank heeft ook een andere prominente implicatie voor het grotere financiële ecosysteem. Een eenvoudige vergelijking van de doelstellingen die ten grondslag liggen aan op blockchain gebaseerde CBDC’s en andere cryptocurrencies, kan hun verschillen ook duidelijk verklaren. Stablecoins zijn absoluut een van de revolutionaire interventies die de evolutie van fiatvaluta kunnen beïnvloeden.

Het ontwerp van stablecoins biedt echter in feite een alternatief voor opties voor fiat-valuta. Bitcoin zou vaak een prominente vermelding in de krantenkoppen kunnen krijgen vanwege zijn prijsvolatiliteit. Integendeel, mensen nemen Bitcoin aan als een inflatiehedge of een bepaald soort bescherming tegen devaluaties in valuta. De integratie van blockchain en crypto-activa in stablecoins kan over het algemeen leiden tot overeenkomsten met gedecentraliseerde crypto.

Crypto versus CBDC-vergelijking zou hier suggereren dat CBDC’s een directe weergave zijn van fiat-valuta. Blockchain-gebaseerde CBDC’s zullen arriveren als vervanging van fiat-valuta met dezelfde valkuilen in bestaande alternatieven. In dit geval zou men een volledige afwijking kunnen opmerken van het werkelijke doel van Bitcoin. In plaats van een gedecentraliseerde en gedistribueerde vorm van geld aan te bieden, zouden op blockchain gebaseerde CBDC’s dienen als crypto met gecentraliseerde controle. Integendeel, deze specifieke veronderstelling zou mogelijk het massale gebruik van op blockchain gebaseerde CBDC’s bevorderen.

  • Gegevensprivacy en -beveiliging

Een ander vergelijkingspunt in het debat over cryptocurrencies versus digitale valuta van de centrale bank is financiële onafhankelijkheid en privacy. In vergelijking met cryptocurrencies, zou een CBDC minder waarschijnlijk de nadruk leggen op privacy en gegevens. De crypto-ruimte is ongetwijfeld onafhankelijk met een peer-to-peer-model, terwijl de centrale banken specifieke voorschriften naleven.

De peer-to-peer-instelling met cryptocurrencies stelt gebruikers in staat om de hoeveelheid en het type gegevens te bepalen dat ze willen delen. Integendeel, transacties met CBDC zouden automatisch enorme hoeveelheden gegevens opleveren bij belastingdiensten of regelgevende autoriteiten. Veel mensen zouden de voorkeur geven aan op blockchain gebaseerde CBDC’s door te wijzen op legale activiteiten.

Zolang u niets illegaals doet, hoeft u zich geen zorgen te maken over het gebruik van op blockchain gebaseerde CBDC’s. De redenen om in het crypto versus CBDC-debat te focussen op privacy, gaan echter niet alleen over criminele activiteiten. Privacy is ongetwijfeld een opmerkelijke vereiste voor gezagsgetrouwe burgers om waarborgen te hebben tegen kwaadwillende agenten.

Hoewel we het hebben over gegevensprivacy, is het redelijk om het onderwerp beveiliging aan te halen in de vergelijking van cryptocurrencies versus digitale valuta van de centrale bank. Beveiliging is geen prominente zorg voor cryptocurrencies, aangezien ze van alle kanten effectief zijn gebleken bij de beveiliging van transacties en informatie.

Aan de andere kant hebben op blockchain gebaseerde CBDC’s problemen zoals tegenslagen in blockchains en uitwisselingsbeveiliging niet overwonnen. Bovendien ervaren blockchain-gebaseerde CBDC’s problemen met zelfbewaring en een groter oppervlak voor cyberaanvallen. Gecentraliseerde storingspunten met CBDC’s kunnen hackers meer kansen bieden om overheidsinstanties en landen aan te vallen.

Lees nu: Beginnersgids voor DeFi

Bottom Line

Daarom is het duidelijk dat het Crypto vs CBDC-debat de hele tijd in de verkeerde richting loopt. We kunnen op blockchain gebaseerde CBDC’s beschouwen als de geëvolueerde vormen van cryptocurrencies en tegelijkertijd een beter element van vertrouwen bieden. De steun van een centrale bank en de verzekering van vergelijkbare functionaliteit als door de overheid gesteunde valuta maken blockchain-gebaseerde CBDC’s aantrekkelijk.

Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met de tegenslagen die duidelijk zijn bij CBDC’s, in vergelijking met andere cryptocurrencies. Tot nu toe lopen op blockchain gebaseerde CBDC’s achter op het gebied van gegevensprivacy en -beveiliging met de gecentraliseerde controle van banken. Integendeel, het is redelijk om nieuwe ontwikkelingen in de blockchain- en cryptogemeenschap te verwachten voor het versterken van CBDC’s. Schrijf u nu in voor de CBDC-cursus en leer meer!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me