Enterprise Blockchain-training

Enterprise blockchain-training houdt zich bezig met zakelijke entiteiten die hun personeel informeren over het potentieel van enterprise blockchain in het bedrijfsleven. Op dit moment zijn er maar weinig bedrijven met de juiste structuren om de acceptatie van deze nieuwe technologie te vergemakkelijken. Gezien het enorme potentieel dat de technologie heeft voor snellere, efficiëntere en transparantere bedrijfsactiviteiten, is het absoluut noodzakelijk dat elke organisatie tijd vindt om zijn personeel op dit gebied op te leiden..

Met name de blockchain-training voor ondernemingen richt zich op de toepassing van blockchain-technologie in ondernemingen. Dit omvat het gebruik van de technologie om bedrijven op te schalen en beter in te spelen op de behoeften van de klant. Interessant genoeg is de technologie nog maar tien jaar oud, maar leidt ze tot revoluties in bijna alle sectoren van het wereldwijde bedrijfsleven. Daarom is het verstandig dat ondernemingen weten wat de technologie is en hoe ze deze het beste kunnen toepassen.

Blockchain-technologie is de centrale katalysator in de voortdurende digitale transformatie. Nu al integreren wereldwijde instellingen zoals de Goldman Sachs-bank, IBM, Microsoft en zelfs rederijen zoals Maersk de technologie in hun activiteiten. Maersk werkte bijvoorbeeld samen met IBM om een ​​supply chain management-oplossing te creëren op basis van blockchain en abonnees komen er massaal naartoe.

Gebruikers zijn met name in staat de goederenbewegingen langs de toeleveringsketen te volgen en de interacties zijn peer-to-peer. Dit impliceert dat er in de traditionele manier van beheer van toeleveringsketens over scheepvaartlijnen geen plaats is voor bergen papierwerk. Dergelijke voordelen vormen met name een enorme marktkans voor de technologie, en des te meer reden waarom ondernemingen hun personeel erop zouden moeten trainen.

Belangrijkste kenmerken van blockchain-technologie

Wil blockchain zo’n instant hit worden, dan moet er iets speciaals aan zijn dat de bredere samenleving fascinerend vindt. Dit zijn met name de belangrijkste kenmerken van de kenmerken van de technologie, die baanbrekend zijn. Ze bevatten;

  • Decentralisatie / consensus

Tot blockchain waren de interacties op internet op basis van client vs server. Dit wil zeggen dat de traditionele structuur van internet één primair punt heeft (de server) die bepaalt wat er in het ecosysteem gebeurt. Als er iets misgaat in de server, of als de server zelf niet goed functioneert, valt het hele ecosysteem uit en worden alle clients die afhankelijk zijn van de server uitgeschakeld.

Integendeel, een blockchain-platform is in feite een verzameling knooppunten die zowel servers als clients zijn. Deze knooppunten hebben dezelfde privileges in termen van wat ze kunnen doen, zoals de bevoegdheid om transacties te valideren. Als zodanig zijn alle knooppunten peers die samenwerken vanuit hetzelfde niveau van betekenis en privileges. Met name om elke transactie op het platform te voltooien, moet er overeenstemming zijn tussen de peers over de geldigheid en waarachtigheid ervan..

Dit gedecentraliseerde karakter van de blockchain impliceert dat er geen centraal autoriteitspunt is. Interessant is dat als een knooppunt in het ecosysteem wordt gecompromitteerd, alle andere knooppunten de normale stroom van activiteiten behouden. Dit wil zeggen dat als een hacker toegang krijgt tot één knooppunt, de andere knooppunten onaangetast blijven. Daarom is het platform hack-proof.

  • Onveranderlijkheid

Een blockchain-platform heeft de vorm van een grootboek dat zichtbaar is voor alle knooppunten op het platform. Dit is de reden waarom mensen Blockchain-technologie soms een Distributed Ledger Technology (DLT) noemen. Interessant genoeg impliceert dit gedistribueerde karakter van het grootboek dat zodra een deelnemer informatie op het platform invoert, de informatie zichtbaar is voor alle knooppunten. Elk knooppunt op het platform heeft een kopie van de transactie-informatie.

Interessant is dat je de toestemming van alle deelnemers op het platform nodig zou hebben om alle informatie die al is vastgelegd en gedeeld tussen de peers te kunnen wijzigen. Dit wil zeggen dat geen enkele entiteit de ingevoerde informatie kan wijzigen zonder de consensus van het platform te verkrijgen. Hierdoor is informatie veilig.

  • Chronologische volgorde van gebeurtenissen

Zodra een transactie is voltooid, wordt de informatie opgeslagen in een enkel blok, compleet met een onveranderlijke tijdstempel. Interessant is dat deze informatieblokken een ketting vormen waarbij elk blok een hash van het vorige blok bevat. Blockchain dankt zijn naam aan deze verbondenheid van de blokken met informatie.

De verbonden blokken bieden een chronologisch overzicht van alle activiteiten op het platform sinds de oprichting. Interessant genoeg is dit een van de belangrijkste kenmerken waardoor DLT eruit springt als geniaal. Transparantie en authenticiteit zijn een probleem in het huidige informatietijdperk. De gemakkelijke beschikbaarheid van informatie vormt een bedreiging voor sectoren als het intellectueel eigendom. In dit opzicht kan de technologie een lange weg afleggen bij het bepalen van de originaliteit van werken van intellect.


Enterprise blockchain

Sinds blockchain-technologie op de internationale scène doorbrak, was Bitcoin de enige herkenbare killer-applicatie. De brede acceptatie leidde er echter toe dat bedrijven geïnteresseerd raakten in de technologie. In feite is enterprise blockchain het geval waar instellingen blockchain-technologie gebruiken voor verschillende doeleinden, zowel commercieel als intern.

Enterprise blockchains verstoren de bedrijfsruimte al. Met name zijn er talloze use-cases voor blockchain in de bedrijfssystemen waarmee verschillende entiteiten experimenteren. Interessant is dat de use-cases zowel voor horizontale toepassingen als verticale toepassingen zijn. Er zijn al enterprise blockchains die hun energie richten op een aantal specifieke verticale en horizontale toepassingen. De use-cases omvatten supply chain management, gegevensuitwisseling, verificatie van de originaliteit van producten, grensoverschrijdende betalingen, persoonlijke gezondheidsdossiers (PHR) enzovoort..

In het bijzonder brengen deze enterprise blockchains verschillende instellingen samen die blockchain-gerichte belangen delen. Zoals eerder opgemerkt, stellen blockchain-platforms alle deelnemers in staat om de informatie in de database te bekijken en te beïnvloeden. Dat worden openbare blockchains genoemd. Ondernemingen zijn echter meestal voorzichtig met de privacy van hun activiteiten en gegevens. Als zodanig kwamen ontwikkelaars met blockchain-platforms die toestemming nodig hebben om toegang te krijgen, dus geautoriseerde / privé-blockchains.

Private Blockchains bevatten zorgvuldig geselecteerde entiteiten die samenkomen om knooppunten te creëren die deelnemen aan het ecosysteem. Op deze manier is elk knooppunt op het platform bekend en vertrouwd, dus vertrouwde knooppunten. Enterprise Ethereum Alliance (EEA) is een goed voorbeeld van zo’n private blockchain. Met name bestaat de EER uit 500 deelnemers en zijn de meeste bedrijven in de wereldwijde S.&P 500 categorie. Enkele prominente leden zijn onder meer Microsoft, HP Enterprise, Cisco, JP Morgan, Samsung, Intel en Accenture enzovoort.

Belangrijkste kenmerken van enterprise blockchain

Het is duidelijk dat er al bedrijfssoftware is die instellingen al gebruiken. Er is echter een duidelijke superioriteit van enterprise blockchain op de meeste van de belangrijkste gebieden waarmee de instellingen te maken hebben. Om deze reden gaan ze geleidelijk over op de nieuwe technologie. Hier zullen we enkele van de belangrijkste kenmerken van enterprise blockchain bekijken.

  • Veerkracht bij mislukkingen

Zoals eerder besproken, bestaan ​​blockchain-platforms uit verschillende knooppunten die elk onafhankelijk en met dezelfde rechten opereren als alle andere knooppunten. Verder draaien enterprise blockchains meestal op private blockchains die alleen uit vertrouwde knooppunten bestaan. Met name de database op het platform is beschikbaar voor alle vertrouwde knooppunten in het ecosysteem. Als dus een knooppunt uitvalt vanwege idiosyncratische redenen, zullen de andere knooppunten normaal blijven functioneren. In tegenstelling tot gecentraliseerde platforms, wordt het hele ecosysteem niet meer functioneel zodra de server uitvalt.

  • Hoge performantie

Ondernemingen hebben te maken met veel klanten tijdens het leveren van diensten en het verkopen van producten. Dit wil zeggen dat ze op een dag veel transacties afhandelen. Goldman Sachs handelt bijvoorbeeld miljoenen transacties per dag af, wat impliceert dat er een enorm aantal transacties per seconde kan zijn. In dit licht hebben ze enterprise blockchains nodig die snel genoeg zijn om de transacties per seconde af te handelen zonder te lange latentie en netwerkcrashes te ervaren..

Dit is een sector waarin enterprise blockchains nog steeds ontbreken. Bijvoorbeeld, Hyperledger-stof is een van de meest populaire blockchains voor bedrijven. Het platform registreert echter slechts 3.500 tps en heeft een netwerklatentie van ongeveer een seconde. Als we naar de statistieken kijken, is het duidelijk dat het platform niet alle functies van een instelling als Goldman Sachs kan overnemen.

  • Privacy

Privacy en gegevensbeveiliging is een van de belangrijkste verkoopargumenten van enterprise blockchains. In het bijzonder laten de private blockchains alleen vertrouwde knooppunten toe om deel te nemen aan het ecosysteem.

  • Interoperabiliteit

Traditionele software gebruikt Application Programming Interface (API) om effectief te communiceren. Als gevolg hiervan moeten de software eerst verschijnen als twee silo’s die voor afstemming afhankelijk zijn van de API’s. Integendeel, enterprise blockchains bieden de mogelijkheid om de API’s te omzeilen en ze rechtstreeks met elkaar te verbinden. Dit komt doordat er interoperabiliteitsknooppunten zijn die de verschillende enterprise blockchains overbruggen. Het mooie van de interoperabiliteits-aard van de enterprise blockchains is dat men zoveel mogelijk platforms kan verbinden zonder serieuze problemen.

Voorbeelden van blockchain-platforms voor bedrijven

SAP

Gezien het enorme potentieel van enterprise blockchain, zijn verschillende bedrijven de uitdaging aangegaan om het te verfijnen tot het punt dat het hen een voorsprong op de markt geeft. SAP werkt bijvoorbeeld een aantal op blockchain gebaseerde services die de acceptatie van enterprise blockchain vergemakkelijken. Met name heeft het bedrijf een drieledig blockchain-programma voor ondernemingen dat zich richt op institutionele klanten.

In het bijzonder richt de eerste vork zich op bedrijfsprocessen met een specifieke interesse in de use-cases van blockchain-technologie. Verder vergemakkelijkt de oplossing de integratie van de technologie in de specifieke gebieden die worden beïnvloed door blockchain. Hierdoor kunnen klanten zeker zijn van de kwaliteit van hun gegevens en de integriteit ervan, een eigenschap die put uit de fundamentele kenmerken van blockchain.

SAP heeft een ongeëvenaarde ervaring in de netwerksector. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er wordt gewerkt aan hoe blockchain de core business van netwerkklanten kan ondersteunen. Dit is in het besef dat het netwerk cruciaal is voor de optimaal functionerende enterprise blockchain. Interessant is dat deze oplossing SAP verder helpt om het potentieel van Blockchain-as-a-service (BaaS) te verfijnen. Met deze oplossing kunnen klanten hun eigen applicaties maken en deze hosten op het cloudplatform van SAP.

Hewlett Packard Enterprise (HPE)

Interessant is dat SAP gelanceerd een wereldwijd consortium, SAP Cloud Platform, voor het verkennen en ontwikkelen van blockchainservices. Het platform omvat HPE, dat twee grote projecten heeft die blockchain enterprise-grade willen maken. Een van de projecten is Mission Critical Distributed Ledger Technology. Dit is een gezamenlijk project met R3 waarbij de oplossing draait op R3’s Corda Enterprise.

Kortom, Mission Critical Distributed Ledger-technologie maakt het mogelijk gebruikers om blockchain-gerichte taken uit te voeren in omgevingen die geen enkele tolerantie hebben voor fouten. De oplossing is met name geschikt voor ondernemingen, aangezien er een enorme kans is op schaalbaarheid.

Verder streeft HPE naar HPE Pointnext Blockchain Services, een platform dat de BaaS van SAP emuleert. In wezen vergemakkelijkt deze service de integratie van blockchain in ondernemingen, vooral voor bedrijven die willen experimenteren met verschillende use-cases. Met name HPE Pointnext  neemt gebruikers door alle belangrijke aspecten van blockchain, inclusief beveiliging, operaties, platformfunctionaliteit, compliance, governance en nog veel meer.

ORAKEL

ORACLE is een van de technologiegiganten die de weg banen bij de implementatie van Blockchain-as-a-Service (BaaS). Met name heeft het bedrijf vier projecten gericht op het gebruik van blockchain in de zakelijke omgeving. In het bijzonder lanceerde het bedrijf vier hoofdtoepassingen die zich richten op ondernemingen die interesse hebben in blockchain.

Het eerste project is Intelligent Track and Trace, dat gebruikmaakt van blockchain om de beweging van producten in de toeleveringsketen te volgen. De oplossingen creëren met name een soort digitaal papieren spoor dat activiteiten op elk punt van productie en levering registreert. Hierdoor kunnen eindgebruikers het proces volgen en wordt de transparantie vergroot.

ORACLE werkt ook aan Lot Lineage and Provenance, dat de authenticiteit van producten verifieert. Verder verbetert Intelligent Cold Chain de voedselveiligheid door het productieproces voor de detailhandelaar te volgen. Ten slotte vermindert Garantiegebruik en -tracering de wettelijke aansprakelijkheid door een onbetwistbare staat van dienst voor gehuurde producten.

Enterprise blockchain-training

Blockchain is duidelijk revolutionair. De technologie verstoort industrieën op een veel onverwachte manier. Als zodanig is het duidelijk waarom bedrijven veel interesse hebben in de technologie. Interessant is dat naarmate steeds meer bedrijven proberen een relatie met de industrie tot stand te brengen, de behoefte aan blockchain-experts toeneemt. Deze trend is al gaande.

Blockchain-enthousiastelingen die enterprise blockchain-training nodig hebben, zullen zich moeten aanmelden voor een enterprise blockchain-cursus. Hier leren ze de fundamentele principes van de technologie en hoe bedrijven en andere ondernemingen de technologie beter in hun systemen kunnen integreren..

Interessant is dat instellingen voor hoger onderwijs al de uitdaging aangaan om speciale cursussen op te zetten die zich richten op blockchain-training voor bedrijven en de technologie in het algemeen. Dit is echter een erkenning dat de technologie vrij nieuw is en dat er geen vastgestelde richtlijnen zijn voor het nastreven ervan.

Oxford University biedt bijvoorbeeld, in samenwerking met Said Business School, een certificaat in Blockchain-strategie aan. Dit is een soort corporate blockchain-training waarbij de deelnemers inzicht krijgen in blockchain-technologie en hoe dit organisaties in de toekomst zal beïnvloeden. Verder hebben de instellingen kaders opgesteld die leidinggevenden zullen begeleiden bij het nemen van strategische beslissingen met betrekking tot blockchain voor ondernemingen.

Interessant is dat de enterprise blockchain-cursus beschikbaar is via online platforms. Er zijn tal van van dergelijke platforms die certificering bieden voor blockchain-training voor bedrijven. De Open University of the United Kingdome biedt ook trainingen in de technologie aan. Met name is de instelling een portaal van talloze blockchain-gerichte cursussen.

Voordelen van online blockchain-training voor ondernemingen

Online blockchain-training voor ondernemingen heeft een paar, en behoorlijk significante, voordelen in vergelijking met het bijwonen van een fysieke instelling. Enkele voordelen zijn:

  • Geen tijdsbeperkingen, geen grenzen

Het online volgen van een enterprise blockchain-cursus is een van de meest flexibele leertermen die er zijn. Met name vinden alle engagementen plaats via internet en docenten nemen hun lezingen meestal vooraf op voordat ze ze op het platform plaatsen. Als zodanig is men vrij om het materiaal in zijn eigen tijd in te zien en te lezen.

Verder zijn online platforms beschikbaar op elk apparaat dat toegang heeft tot internet. Dit wil zeggen dat studenten overal ter wereld toegang hebben tot het cursusmateriaal, zolang er een internetverbinding is. Verder impliceert dit dat er veel gemak is qua cursusbeschikbaarheid en toegankelijkheid.

  • Kostenefficiënt

Onlineplatforms vereisen niet dat studenten betalen voor zaken als studieboeken en andere diverse kosten die studenten in fysieke instellingen betalen. Studenten die een online enterprise blockchain-cursus volgen, hoeven bijvoorbeeld niet te betalen voor de papers die docenten gebruiken om examens en ander beoordelingsmateriaal voor te bereiden.

Verder vereisen fysieke instellingen dat iemand fysiek in een klaslokaal verschijnt. Als men dagelijks heen en weer pendelt, is het duidelijk dat er veel geld in ritten / gas gaat. Bovendien zal men lunch moeten kopen en andere zaken die naar boven kunnen komen en geld nodig hebben. Aan de andere kant kan het nodig zijn om in de buurt van school te blijven omdat de instelling ver van school is. Als zodanig zal men een woonruimte moeten krijgen, wat simpelweg meer kosten met zich meebrengt.

Persoonlijke blockchain-training voor ondernemingen

Het is duidelijk dat er al middelen zijn waarmee bedrijven hun personeel kunnen laten opleiden zonder een fysieke school te hoeven volgen. Het is echter ook duidelijk dat het personeel veel tijd nodig heeft om volledige certificering in enterprise blockchain te behalen. Gelukkig zijn er persoonlijke / door een instructeur geleide trainingssessies die handig kunnen zijn.

In-person enterprise blockchain-training is een beetje nieuw in de ruimte, maar het blijkt behoorlijk effectief te zijn. De 101Blockchains Enterprise Blockchain Training Masterclass is bijvoorbeeld een tweedaagse oefening die is ontworpen voor zowel technische als niet-technische personen. De trainingssessie laat de deelnemers met name kennismaken met blockchain en schetst ook hoe individuen het kunnen gebruiken om waarde te creëren in hun organisaties.

Gedurende twee dagen daagt de enterprise-training de deelnemers uit om blockchain te zien als een oplossing voor verschillende problemen die uniek zijn voor hun organisaties. Dit omvat de basisprincipes van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) en begrijpt de verschillende soorten blockchain-netwerken. Met name zullen de deelnemers leren over de verschillende terminologieën die uniek zijn voor spelers in de blockchain-industrie.

Ook zullen deelnemers worden meegenomen door de use cases van DLT in verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg en de overheid. Het hoogtepunt van de 101 Blockchains Enterprise Blockchain Training Masterclass is dat deelnemers deelnemen aan een workshop waar trainers hen zullen helpen bij het ontwikkelen van strategisch denken over enterprise design met betrekking tot blockchain-technologie..

Voordelen van de persoonlijke blockchain-training voor ondernemingen

Zoals eerder vermeld, is het vandaag gemakkelijk om een ​​blockchain-training te vinden. De meeste mensen die baat zouden kunnen hebben bij de training, kunnen echter niet de tijd vinden die nodig is om certificering voor de cursussen te behalen. In dit licht wordt persoonlijke training het meest ideaal. Ten eerste duurt een programma als de 101Blockchains Enterprise Blockchain Training Masterclass slechts twee dagen. Hier krijgen deelnemers zoals CIO’s van het bedrijf een een-op-een gelegenheid om met de instructeur te praten.

Ten tweede is er maximale aandacht bij persoonlijke training. Met name is de instructeur in staat om zich op één leerling tegelijk te concentreren en als zodanig zal men in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk kennis overdragen. Deze persoonlijke aandacht is ook tijdbesparend, aangezien de leerling maar een paar uur per dag nodig heeft met de instructeur.

Overzicht

Blockchain kwam wereldwijd op de markt als de onderliggende technologie voor bitcoin. In de beginperiode kon men de technologie niet loskoppelen van de nieuwe vorm van valuta waar veel centrale banken zich zorgen over maakten. Door zorgen over regelgeving en beveiliging gingen mensen de technologie echter testen voor andere toepassingen. In het afgelopen decennium zijn deze use-cases exponentieel bij elkaar opgeteld.

Het belangrijkste punt van gesprek is echter het nut van blockchain voor bedrijven en ondernemingen. Enterprise Ethereum Alliance (EEA) is het bewijs dat er een enorme interesse is in de technologie door bedrijven. Enterprise blockchain krijgt net grip en zal waarschijnlijk verder toenemen naarmate de dagen verstrijken.

Gezien de unieke kenmerken van blockchain-technologie, ontdekken bedrijven veel nut voor de technologie. De gegevens op het netwerk zijn onveranderlijk en peers communiceren één-op-één en zonder dat een centrale autoriteit nodig is. Verder zijn transacties via het platform vrij goedkoop, als ze er al zijn, zijn ze direct. Interessant is dat dit de functies zijn die enterprise blockchain-training leert.

Blijkbaar is blockchain-training voor bedrijven iets dat succesvolle leidinggevenden nodig hebben om door de ruimte te navigeren. Verlicht worden over de technologie is vrij belangrijk omdat het iemands perspectief met betrekking tot de implementatie van de technologie in het geval van bedrijven verruimt.

In het bijzonder zijn er een aantal enterprise blockchain-cursussen die je kunt volgen tijdens de corporate blockchain-training. Dit zijn blockchain-architectuur, Blockchain-beveiliging en Blockchain-regelgevingsomgeving. Het voltooien van de cursussen zal de leerling uitrusten met de nodige vaardigheden die de besluitvorming over blockchain-integratie zullen vergemakkelijken. Verder helpt de verlichting die de leerlingen ontvangen van de blockchain-training voor bedrijven hen om de groei van het bedrijf af te stemmen op de belangrijkste sterke punten van de technologie..

Afsluitende opmerkingen

Het is onmogelijk om vandaag uitspraken te doen over de toekomst van blockchain-technologie voor de ondernemingen. Dit komt omdat er nog veel onzekerheid is rondom de technologie. Met name een behoorlijk groot aantal rechtsgebieden heeft geen duidelijke richtlijnen voor de technologie. Als zodanig is het onmogelijk om de omvang van de effecten die dergelijke landen op blockchain kunnen hebben in te schatten.

De realiteit is echter dat steeds meer bedrijven zichzelf blootstellen aan blockchain-technologie. Interessant is dat de bedrijven op zoek zijn naar manieren waarop ze hun bedrijf beter kunnen runnen door gebruik te maken van het potentieel van de technologie. In dit licht is het absoluut noodzakelijk dat leidinggevenden een enterprise blockchain-training volgen, zodat ze zowel de sterke als de zwakke punten van de technologie kunnen waarderen. Op deze manier kunnen de ondernemingen hun belangen gemakkelijk afstemmen op de sterke punten van de technologie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map