Vraag je je af hoe blockchain organisaties gaat veranderen? Als u dat doet, bent u bij ons aan het juiste adres, want we zullen er in dit artikel meer over leren.

Organisaties evolueren altijd met de introductie van nieuwe technologieën en oplossingen. Het is van het grootste belang voor academici en bedrijfsleiders om organisaties efficiënter te laten werken en de moderne managementpraktijk te verbeteren.

Als u snel online zoekt, heeft u talloze bronnen die over het onderwerp praten. Het kunnen huurders, theorieën en andere praktische gedachten over het onderwerp zijn. Het feit dat de organisatiestructuur in meer dan tien decennia niet is veranderd, hebben we niet veel van een innovatie of verbetering gezien. Het is nog steeds hiërarchisch, verticaal geïntegreerd en insulair.

Blockchain lijkt het antwoord te zijn op de ellende van organisaties. Het kan de manier waarop organisaties werken of hoe bedrijven communiceren radicaal veranderen voor een betere efficiëntie. Uiteindelijk wil het bedrijf waarde creëren en er ook voor zorgen dat mensen geprikkeld worden om de verandering door te voeren.

Huidige organisatiestructuur

Op dit moment hebben we een organisatiestructuur die gecentraliseerd, hiërarchisch of beide is. Met deze aanpak zorgt een gecentraliseerde autoriteit voor besluitvorming op hoog niveau. Het biedt ook een hiërarchische benadering waarbij elk lid is gedefinieerd als een rol waaraan ze zich moeten houden. Ook is het hele systeem bureaucratisch gestandaardiseerd met een gecentraliseerde autoriteit die het hele systeem beslist en controleert.

Als je overal kijkt, definieert deze benadering alles wat een organisatie doormaakt, inclusief het sociale, economische en politieke leven. De gecentraliseerde organisatiestructuur heeft het kapitalisme doen ontstaan, waar een man rijker wordt.

Bedrijven zijn een perfect voorbeeld. Om deze bedrijven te laten werken, vindt u andere hiërarchische en gecentraliseerde organisaties, waaronder financiën en banken. Ze spelen een cruciale rol bij het voeden van deze bedrijven en zorgen ervoor dat ze efficiënt en effectief kunnen werken.

In de kern zult u zien dat deze organisatiestructuren in hoge mate afhankelijk zijn van het ontwikkelen van vertrouwen en het efficiënt uitvoeren van de taken.

Na verloop van tijd moeten deze allemaal worden veranderd. We bevinden ons nu in een tijdperk waarin digitale innovaties de eeuwenoude methoden inhalen. Naast blockchain zijn er veel technologieën die een cruciale rol gaan spelen bij veranderende organisaties. Deze technologieën omvatten de volgende

  • Cloudgebaseerde services, waaronder opslag en geautomatiseerde algoritmen
  • Krachtige en goedkopere digitale hardware
  • Technologieën die synergetisch samenwerken om een ​​betere efficiëntie te creëren, waaronder IoT, kunstmatige intelligentie, nanotechnologieën en blockchain.

Organisaties zullen uiteindelijk het digitaliseringsproces moeten volgen en zich langzaamaan moeten aanpassen. Uiteindelijk moeten organisaties hun gecentraliseerde en hiërarchische aanpak aanpassen en de verandering doorvoeren zodat de praktijken en mindset worden veranderd.

Voordelen van het gebruik van Blockchain in organisaties

Blockchain is een peer-to-peer-netwerk zonder gecentraliseerde autoriteit. Het kernidee van gedecentraliseerd biedt organisaties een overvloed aan voordelen. In de kern biedt het drie voordelen voor organisaties.


  1. Gedistribueerd: Blockchain stelt organisaties in staat enorm te profiteren van de decentralisatie. Door blockchain te gebruiken, kunnen organisaties hun processen in een gedistribueerd formaat uitvoeren. Deze computers kunnen eigendom zijn van hen of vrijwilliger zijn, aangezien er geen gecentraliseerde database nodig is voor een gedistribueerde aanpak. Elke peer heeft zijn eigen grootboek, wat er ook voor zorgt dat kwaadwillende actoren de gegevens niet kunnen wijzigen.
  2. Openbaar: Organisaties willen altijd graag in contact komen met hun gebruikers. Dit betekent dat ze altijd een bepaald proces open moeten hebben staan ​​voor de eindgebruiker, zodat ze feedback kunnen geven of informatie kunnen controleren wanneer dat nodig is. Blockchain laat organisaties precies dat doen. Hiermee kunnen ze een federatief blockchain-netwerk creëren, dat een mix is ​​van de openbare en particuliere netwerken. De organisatie zal haar kritieke processen en data in hun privénetwerk houden en daarbij op de juiste manier gebruik maken van de publieke kenmerken van het netwerk. Als het correct is gedaan, kan elke gebruiker de informatie op het netwerk op elk gewenst moment bekijken. Dit wekt vertrouwen bij eindgebruikers en maakt organisaties ook verantwoordelijk voor hun daden en daden.
  3. Veiligheid: Organisaties zijn altijd kritisch als het gaat om de beveiliging van hun bedrijfsgeheimen. Ze willen niet dat hun handelsgeheimen een lek zijn. Daarom zult u merken dat veel organisaties miljoenen dollars uitgeven aan het beschermen van hun systeem en vertrouwelijke gegevens. Door blockchain te gebruiken, kunnen ze de beveiliging van hun proces en data versterken. Blockchain maakt gebruik van versleuteling op hoog niveau met behulp van cryptocurrency om ervoor te zorgen dat de gegevens altijd veilig blijven. Veel organisaties implementeren ook een volledig privé versleuteld blockchain-netwerk om ervoor te zorgen dat hun gegevens nooit worden geopend door een persoon die hiertoe niet bevoegd is..
  4. Transactiekosten: Blockchain die onafhankelijk is van een gecentraliseerde entiteit, is kosteneffectief. De kosten die gepaard gaan met het verwerken van een transactie zijn altijd lager in vergelijking met een gecentraliseerde aanpak. Omdat de gegevens niet in een gecentraliseerde database worden opgeslagen, heeft iedereen binnen de organisatie de mogelijkheid om overal toegang te krijgen tot de gegevens zonder tussen de gesprekken te hoeven springen om de gegevens op te vragen. In sommige gevallen kunnen de transactiekosten volledig worden weggenomen, wat zorgt voor een goede groei en efficiëntie.
  5. Geen tussenpersonen: Er is een duidelijk voordeel van tussenpersonen. Organisaties hoeven zich nu geen zorgen meer te maken over oplossingen van derden die als tussenpersoon optreden om service te verlenen. Dit ontlast organisaties veel werk, maar brengt ook onnodige risico’s met zich mee. Zo kan het hele werkproces worden stopgezet vanwege een storing in de tussenliggende servers. Als er geen back-up is, kan de organisatie veel waarde verliezen. Een ander probleem waar tussenpersonen last van hebben, zijn fraude en hacks.

De voordelen moeten je een goed beeld geven van hoe blockchain organisaties gaat veranderen.

Lees ook: Waarom moet u een Enterprise Blockchain-cursus volgen??

Blockchain-principes: ontwerp uw zakelijke blockchain

Hoe Blockchain organisaties zal veranderen

Inmiddels kunnen we gemakkelijk zien dat blockchain organisaties verstoort die snel genoeg zijn om het te implementeren. 

Human resources en inkoop

Een van de grootste veranderingen die organisaties zullen zien, is de evolutie van human resources en inkoop. Met blockchain kunnen human resources worden geautomatiseerd om inzendingen te accepteren en deze te filteren met behulp van kunstmatige intelligentie. Ook zullen alle menselijke hulpbronnen bovenop het blockchain-netwerk draaien, zodat het proces goed gedefinieerd en efficiënt is. Het geeft kandidaten directe toegang tot het systeem en ze hebben toegang tot hun status door in te loggen op het systeem. Het zal het hele wervingsproces vergemakkelijken. 

De slimme contracten kunnen ook worden gebruikt om werknemers af te betalen voor hun werk. Het kan een voorwaarde stellen voordat de betaling wordt vrijgegeven. De werknemer kan de toestand controleren voordat hij het slimme contract ondertekent. Zodra de werknemer de taak heeft voltooid, geeft het systeem automatisch de betaling vrij. Een ander voordeel is de mogelijkheid om werknemers in cryptocurrency te betalen.

Leiderschap

Blockchain zal ook het leiderschap radicaal veranderen – een integraal onderdeel van elke organisatie. Leiders zullen nu duidelijker zijn in hun aanpak, aangezien ze de nieuw gevonden transparantie zullen waarderen. Ze zullen duidelijke feedback geven die iedereen kan zien en waarderen.

Leiders zouden ook betere beslissingen kunnen nemen omdat ze het rimpeleffect van hun beslissingen op het hele netwerk kunnen zien. Blockchain is een groot netwerk waar verschillende secties van organisaties met elkaar zijn verbonden. Door een goed arendsoog te bekijken, kan hij de juiste dingen implementeren. Hij kan blockchain ook gebruiken om nieuwe waarden en vaardigheden te bevorderen waarbij elke persoon die in de organisatie werkt zich gewaardeerd voelt. 

  • Hoe een blockchain-architect te worden
  • Hoe een Blockchain-professional te worden

Reclame en beheer

Organisaties kunnen nu het meeste uit hun advertentiebudget halen door er blockchain in te adopteren. Door blockchain te gebruiken, verliezen ze hun geld niet meer door frauduleuze activiteiten. Blockchain-aangedreven advertenties betekenen dat ze de broodnodige frauduleuze activiteiten kunnen vastleggen en verwijderen. Het eindresultaat is een betere ROI voor het bedrijf.

Juridische zaken

Juridische zaken kunnen beter worden beheerd met behulp van slimme contracten. Elke organisatie heeft altijd te maken met haar juridische zaken, of het nu gaat om andere organisaties of om eindgebruikers. Met slimme contracten kunnen organisaties juridische zaken beter afhandelen. Dit komt omdat slimme contracten de juridische contracten in code definiëren in plaats van op papier. Het werkt onder voorwaarden en beide partijen moeten het contract ondertekenen voordat het slimme contract actief wordt.

Dit alles moet worden gedaan op een blockchain-platform dat alle informatie op de best mogelijke manier opslaat, d.w.z. onveranderlijk en veilig. Dit alles betekent dat de juridische zaken door elke organisatie behoorlijk goed worden afgehandeld met behulp van de verzamelde gegevens en slimme contracten. Het vereenvoudigt het hele proces en beschermt de belangen van de organisatie op basis van de verzamelde gegevens.

Boekhouding

Ook de boekhouding wordt verbeterd met behulp van blockchain. Blockchain-technologie kan worden gebruikt om de boekhoudafdeling met het grootste gemak te beheren. Ze kunnen grootschalige operaties uitvoeren en complexe belastingcodes beheren, naast het beheren van verschillende valuta’s. Blockchain kan complexe dingen vereenvoudigen en bovenop het netwerk draaien. Het handhaaft ook de vertrouwelijkheid en anonimiteit die vereist is om bepaalde transacties uit te voeren.

Cyberveiligheid

Met blockchain kunnen organisaties hun gegevens, processen en gegevensgeheimen beter beveiligen. Op dit moment investeren organisaties veel geld in cybersecurity. Het maakt niet uit of u een klein bedrijf of een groot bedrijf bent, door uitgelekte handelsgeheimen kunt u miljarden dollars verliezen.

Blockchain kan organisaties helpen hun beveiliging beter te versterken. Ze kunnen niet alleen transacties doen, maar ook gegevens opslaan. Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen hoe de transacties worden gedaan en ook hun gegevens onveranderlijk van aard maken.

Stijgend kapitaal

Een andere manier waarop blockchain in organisaties helpt, is door hen een effectieve manier te bieden om kapitaal aan te trekken voor hun bedrijf. Ze kunnen blockchain gebruiken om kapitaal op te halen bij een durfkapitalist of crowdfunding doen met volledige transparantie. Ze kunnen ICO’s of simpele crowdfunding opzetten om geld in te zamelen bij het gewone volk.

Beheer

Last but not least verbetert blockchain in een organisatie het beheer ervan. Ze kunnen blockchain integreren om hun processen efficiënter en effectiever te maken. Om dit te doen, moeten ze eerst elk proces digitaliseren en vervolgens een modern blockchain-platform gebruiken om over te schakelen naar de blockchain. Enkele van de bedrijven die al blockchain gebruiken, zijn Kodak One en NagriTech.

Zal Blockchain het organisatieontwerp veranderen? Gedecentraliseerde autonome organisaties 

Blockchain zal zeker invloed hebben op het ontwerp van de organisatie. De focus zal nu veranderen van een verouderde hiërarchische / gecentraliseerde benadering naar een meer gedecentraliseerde benadering. De ontwerpfilosofie zal gebaseerd zijn op de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Door DAO te gebruiken, worden organisaties autonomer en efficiënter. Het zal zeker veranderen hoe de organisatiestructuur van de blockchain eruit zal zien.

Gedecentraliseerde autonome organisaties werken onafhankelijk met de combinaties van analyses, verbonden apparaten, gedistribueerde grootboektechnologie en slimme contracten. Om dit te doen, moeten ze een goed ontworpen autonome software opzetten die wordt geleverd met de onveranderlijke code. Elk van de acteurs wordt correct geplaatst op basis van hun rol in de DAO. Het enige nadeel is dat de eenmaal ingestelde regels niet ongedaan kunnen worden gemaakt. Dit is belangrijk om de organisatie autonomie te geven. Het zal de verschillende actoren ook in staat stellen om elkaar te vertrouwen en ervoor te zorgen dat het consensusalgoritme zorgt voor gegevensvaliditeit en onveranderlijkheid..

Lees ook Wat is DAO? Wat het betekent en hoe het werkt? en Betekent de recente DAO-hack van Ethereum dat de blockchain niet zo veilig is als we dachten??

Verandering in macht

In een DAO wordt macht bepaald door het feit hoe vertrouwd een actor is. Omdat er geen hiërarchische benadering is, is de vertrouwensbenadering nodig. Een knooppunt wint vertrouwen, afhankelijk van zijn acties en gedrag. Als het een redelijk goed vertrouwen heeft, zal het optreden als een beslisser in het netwerk. Hierdoor wordt de machtsverdeling over de organisatie gelijk verdeeld.

De kracht van de acteurs wordt bepaald door het vertrouwensniveau, het aantal tokens dat het heeft en de behaalde verdiensten. Door drie elementen op te geven als onderdeel van de machtsberekeningen, kan elke actor de machtsbalans verschuiven.

Afgezien van de verandering in macht, wordt ook het ontwerp van de organisatie beïnvloed. Cryptografie fungeert bijvoorbeeld als een manier om vertrouwen op te bouwen. In traditionele gedecentraliseerde organisaties wordt de besluitvorming gedaan door anciënniteit en expertise, terwijl dit, net als bij DAO, automatisch gebeurt met behulp van slimme contracten. De governance in DAO is ook ingebed in code. Voor traditionele gedecentraliseerde organisaties wordt dit gedaan door de raad van bestuur.

U kunt het artikel ook downloaden als pdf-bestand en delen met uw collega als Hoe Blockchain organisaties zal veranderen pdf.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van ons artikel, waar we bespreken hoe blockchain organisaties zal veranderen. Dus, wat vind je van de impact van blockchain op een organisatie? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me