Bent u op zoek naar oplossingen voor contractbeheer en blockchain? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

In dit artikel gaan we ons concentreren op contractbeheeroplossingen en leren we hoe blockchain de contractbeheeroplossing beïnvloedt. Kortom, onze focus zal de blockchain voor CMS zijn. We zullen ook leren over CMS-blockchain-uitdagingen. Laten we dus zonder enige vertraging aan de slag gaan.

Blockchain heeft het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in elke sector die er is. Een van de grootste gevolgen die blockchain zal hebben, is voor het bedrijfsleven. Het zal de nieuwe infrastructuur brengen en bedrijven helpen bij het opzetten en stroomlijnen van hun bedrijfsproces.

Dus, hoe helpt blockchain? Blockchain is een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk dat de transparantie en veiligheid verbetert en onveranderlijkheid biedt. Al deze functies zijn meer dan voldoende om bijna elk bedrijfsproces te veranderen. Dit omvat ook oplossingen voor contractbeheer.


contractbeheer oplossing cms en blockchain

Wat zijn contractbeheeroplossingen?

Contractbeheeroplossingen zijn software die is uitgerust met alle tools en technieken om Contract Lifecycle af te handelen. Het beheert de contracten van klanten, werknemers, partners en entiteiten die afhankelijk zijn van contracten om hun workflow te behouden.

Het is gebruikelijk om te zien dat bedrijven papieren contracten gebruiken. Ze zijn nuttig, maar beperkt als het gaat om het wijzigen, verifiëren of opslaan ervan. Wat gebeurt er als papieren contracten worden gestolen of vernietigd door een ongeval? Hier komt de softwareoplossing om de hoek kijken. Bedrijven zijn nu proactiever in het digitaliseren van hun papieren contracten.

Blockchain in de array

Blockchain kan helpen bij het veranderen van de manier waarop huidige contractbeheeroplossingen werken. Het zal leiden tot blockchain-contractbeheer – een perfecte applicatie die het bedrijfsleven een manier kan bieden om het contractbeheer onder de knie te krijgen.

Hoe kan blockchain het contractbeheer veranderen??

Contractverwerking is altijd een van de grootste uitdagingen voor bedrijven geweest. De grootste uitdaging is de coördinatie als het gaat om het beheren van de verschillende activiteiten die verband houden met blockchain, inclusief authoring, onderhandelingen, vernieuwing, handhaving / uitvoering en vernieuwing. Al deze activiteiten hebben een goede tijdsinvestering gekost.

Dus, hoe zou blockchain oplossingen voor contractbeheer veranderen? Laten we onderzoeken.

Gebruik van slimme contracten

Een van de fundamenten van blockchain zijn slimme contracten. Slimme contracten bieden netwerkautomatisering en de mogelijkheid om papieren contracten om te zetten in digitale contracten. Slimme contracten kunnen worden gezien als juridische codes die lijken op de legaliteit die papieren contracten met zich meebrengen.

Ontwikkelaars kunnen een slim contract definiëren door de twee partijen in het spel te houden. Zodra iedereen akkoord gaat met de voorwaarden van het contract, wordt het contract in gang gezet en wordt alles officieel.

Omdat alles in code staat, kan automatisering worden bereikt met behulp van slimme contracten. Als een partij bijvoorbeeld een lening van een andere partij heeft afgesloten, kan het slimme contract worden gecodeerd om het geleende bedrag, de rentevoet en andere voorwaarden voor de lening op te slaan. Het slimme contract kan ook functies bevatten die voorwaardelijke acties kunnen activeren. Dit betekent dat als een partij hun lening vereffent, het contract zichzelf kan sluiten of alle partijen die bij het slimme contract betrokken zijn, kan informeren. Slimme contracten werden voor het eerst geïntroduceerd in de blockchain-oplossing van de tweede generatie, Ethereum.

Als u meer wilt weten over de slimme contracten, raden we u aan onze gedetailleerde gids over slimme contracten hier te bekijken: Slimme contracten: de ultieme gids voor de beginners.

Geen tussenpersonen nodig

Met blockchain-aangedreven contractbeheeroplossingen zouden er geen bemiddelaars nodig zijn. De gegevens kunnen worden uitgewisseld tussen de partijen met betrekking tot het contract. De gegevens kunnen betrekking hebben op een transactie of een deel van het contract. Er is ook geen beperking op het aantal partijen of peers dat met elkaar kan communiceren. Dit scheelt veel wachttijd voor het verwerken en informeren van contracten. In traditionele settings kan een contract vastlopen door het niet beschikbaar zijn van een feestje. Dit gebeurt gewoon niet bij de slimme contracten die worden gebruikt door contractbeheeroplossingen.

Het ontbreken van tussenpersonen betekent ook snellere transacties en minder manipulaties.

Controleerbaar en nauwkeurig

Blockchain biedt ook een verifieerbare en nauwkeurige weergave van de transacties die op het netwerk worden gedaan. Een CMS op het blockchain-platform betekent verifieerbare en nauwkeurige informatie. Het biedt een volledig beveiligde manier om met alle gegevens en contracten om te gaan, die door partijen kunnen worden geverifieerd. De onveranderlijkheid van de blockchain betekent ook dat de gegevens accuraat zijn. Als het contract is opgesteld, kan het eenvoudigweg niet worden gewijzigd. Met de juiste autorisatie kan deze echter worden gewijzigd.

Efficiënt en kostenbesparend

Een andere meest voor de hand liggende verandering die blockchain voor CMS zal maken, is om het efficiënter en kostenbesparend te maken. Slimme contracten brengen automatisering met zich mee, wat op zijn beurt zowel tijd als kosten bespaart bij het beheren van contracten.

Verbeterde beveiliging en gegevensback-ups

Blockchain maakte gebruik van geavanceerde cryptografie om de inhoud van contracten, de deelname en andere belangrijke informatie die veilig moet worden bewaard, te beveiligen. Slimme contracten bieden de juiste beveiliging en werken goed met contractbeheeroplossingen. Het stelt ontwikkelaars ook in staat zich te concentreren op de vereisten en oplossingen te ontwikkelen die voor het bedrijf werken.

Zoals we al zeiden, zorgt cryptografie ervoor dat het CMS en de blockchain optimaal beveiligd zijn. Het grootste deel van de CMS- en blockchain-oplossing is afhankelijk van berekeningen die door de peers zijn gemaakt om de transactie te verifiëren.

Onmiddellijke acties gegarandeerd

Met Blockchain voor CMS hoeven de partijen niet te wachten op tussenpersonen of een ander systeem om hun contracten vooruit te krijgen. Slimme contractoplossingen worden geleverd met onfeilbare verificatieprocedures. Dit is mogelijk omdat blockchain elke andere transactie bijhoudt die wordt gedaan. Door dit te doen, worden de vorige acties gebruikt om de nieuwe te verifiëren, waardoor ze sneller en directer worden goedgekeurd. Een transactie wordt alleen uitgevoerd als aan de randvoorwaarden is voldaan.

Automatisch beheer

Een contactpersoon kan gedurende zijn hele levenscyclus automatisch worden beheerd. Dit is mogelijk dankzij slimme contracten. De enige voorwaarde is om de algemene voorwaarden op de best mogelijke manier te creëren. Als ze goed zijn ingesteld, kan de contactpersoon zichzelf beheren. Om dit automatiseringsniveau te bereiken, moeten de partijen zitten en de voorwaarden goed bepalen.

Automatisch beheer is erg handig als het gaat om het afhandelen van zowel eenvoudige als complexe contracten. Zonder slimme contracten of blockchain voor CMS, zal het zorgvuldige uitvoeringen door de contractambtenaren vereisen. Het vermindert de tijd, pijn en moeite die nodig is om deze contracten te controleren of op te lossen.

De financiële sector kan hier enorm van profiteren, omdat het zorgt voor tijdige betalingen en een betere afhandeling van klanten.

Verbeterde transparantie

Blockchain staat bekend om zijn onveranderlijkheid en veiligheid, maar het biedt ook transparantie. De transparantie zit echter op instapniveau, waardoor partijen kennis kunnen nemen van de status van de contracten of andere vitale informatie, wat ervoor zorgt dat de oplossing efficiënt werkt. De transparantie op instapniveau betekent ook dat betrokken partijen de status van het contract leren kennen – het zorgt er ook voor dat er geen onduidelijkheid tussen de partijen bestaat..

Het vertrouwen wordt ook in het systeem gecreëerd omdat de opgeslagen informatie niet kneedbaar is. Het is dus onmogelijk dat iemand de opgeslagen informatie kan wijzigen en een niet-naleving kan uitvoeren.

Bedrijven die uitstekende contractbeheeroplossingen maken met Blockchain

CMS met blockchain is een idee dat al door veel grote techbedrijven is geïmplementeerd. In deze sectie zullen we die bedrijven doornemen en kijken wat ze te bieden hebben.

Accenture Blockchain voor contracten

Accenture biedt zijn expertise aan door blockchain-technologie te gebruiken om contracten te beheren. Het zal de financiële instellingen verbeteren om hun contracten te beheren, zodat ze deze kunnen automatiseren en binnen enkele minuten klaar zijn, in plaats van dagen te wachten om ze af te handelen.

Accenture maakt gebruik van de R3 Corda-technologie en Microsoft Azure om zijn Accenture Blockchain voor contracten aan te bieden. Het biedt een hoog rendement en lage wrijving tijdens het hele proces. Het betrekt de partijen en behandelt de contracten gedurende de hele levenscyclus.

Het werkt ook met bestaande papieren, aangezien ze worden omgezet in digitale contracten en vervolgens worden geüpload naar een gedeelde blockchain-database. Elke partij kan gemakkelijk zijn contracten afhandelen – ze bekijken, herzien en accepteren. Dit alles wordt gedaan op blockchain-grootboek voor het best mogelijke resultaat. De onveranderlijkheid van Blockchain helpt ook het hele proces.

Het biedt ook een hoog niveau van beveiliging door middel van beperkte gegevensuitwisseling en versleuteling. Uiteindelijk bieden ze de volgende voordelen met hun Accenture Blockchain for Contracts

 • Verbeterde zichtbaarheid
 • Verbeterde efficiëntie en snelheid
 • Eén gegevensbron
 • Verminder milieuafval
 • Maak een einde aan geschillen en verzoeningsinspanningen.

Icertis Contract Management (ICM)

Het volgende project waar we het over zullen hebben is Icertis Contract Management (ICM). Ze bieden hun Icertis Blockchain Framework, waarmee bedrijven contractoplossingen kunnen implementeren op standaardgebaseerde blockchain en evenals geautoriseerde blockchain.

Enkele van de belangrijkste functies die door hun ICM-framework worden geboden, zijn onder meer de volgende.

 • Implementeer geautoriseerde of standaardgebaseerde blockchain met het ICM-platform.
 • Het kan worden geïmplementeerd op Microsoft Azure
 • Biedt recordspecifieke transacties
 • Definieer slimme clausules
 • Informatie uitwisselen
 • Bewaken en beheren

Het stelt bedrijven ook in staat om naadloze prototyping en productie-implementaties uit te voeren.

Als je meer wilt weten over ICM, kijk dan hier: Icertis Contract Framework.

Microsoft is onlangs ook een partnerschap aangegaan met Icertis voor het beheer van blockchain-contracten.

MindTree

MindTree biedt ook zijn eigen Smart Contract Management-oplossing voor OTC (over-the-counter) derivatenhandel. Ze bieden het aan met behulp van de Blockchain-oplossing van Mindtree, die betrouwbaar, veilig en snel verwerkt kan worden.

Het biedt een slimme aanpak voor OTC-contractbeheer. U kunt meer lezen over hun OTC-oplossing hier.

De algemene voordelen, waaronder veiligheid, transparantie, efficiëntie enzovoort

Konfidio

Konfidio, een Blockchain Venture Studio in Berlijn, biedt ook zijn gedecentraliseerde oplossing, waarmee een onderneming zijn contracten efficiënt en slim kan beheren. Bekijk meer informatie over hun oplossing hier.

De belangrijkste kenmerken zijn de volgende

 • Dashboard voor realtime beheer
 • Slimme SLA en contractprestaties
 • Catalogusdiensten en -producten

Gevolgtrekking

Dit brengt ons bij het einde van ons CMS- en blockchain-artikel. We bespraken hoe oplossingen voor contractbeheer zouden profiteren van blockchain of andersom. Blockchain heeft het potentieel om CMS drastisch te verbeteren. Dus, wat vind je van beide technologieën? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me