Hoe RPA en Blockchain kunnen samenwerken

Dit artikel biedt gedetailleerde informatie over RPA en de correlatiepunten tussen RPA en blockchain. Je begrijpt ook de uitdagingen en kansen van het combineren van blockchain en RPA samen.

RPA is een van de nieuwste technologieën die de branche verstoort. Enkele van de andere technologieën die ook het nieuws halen, zijn blockchain, kunstmatige intelligentie. Onze samenleving is een ecosysteem en daarom zijn al deze technologieën aan elkaar gerelateerd.

In dit artikel gaan we RPA en Blockchain bespreken. Elk van deze technologieën is disruptief. Bedrijven daarentegen passen de nieuwe technologieën snel toe, zodat ze het voordeel kunnen benutten en diep in de markt kunnen doordringen.

Ze combineren ook eerder technologieën om het best mogelijke resultaat voor hun organisatie te behalen. Ze zullen bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk RPA en blockchain combineren. We bespreken de effecten van de integratie van RPA met blockchain. Het artikel gaat echter niet over blockchain versus RPA.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Wat is RPA of Robotic Process Automation?

Robotic Process Automation (RPA) is het automatiseringsproces dat repetitieve en handmatige taken automatiseert met behulp van robots. Het wordt gedaan met behulp van de softwarebot.

De populariteit van RPA is te danken aan hoe nuttig het is in de huidige industriële praktijken. Het kan communiceren met elk modern systeem, net zoals een mens zou doen. Dit maakt het automatiseren van een breed scala aan taken eenvoudig voor industrieën. Het wordt geprezen als een revolutie in de automatisering van bedrijfsprocessen. Het is tenslotte een van de opkomende technologieën die er zijn.

In technische termen kan RPA worden gedefinieerd als de technologie die werkt rond gestructureerde invoer en bedrijfslogica. RPA resulteert in automatisering van bedrijfsprocessen.

In RPA is een robot of software geconfigureerd om de gegevens met betrekking tot een toepassing te interpreteren en vast te leggen en die gegevens vervolgens te gebruiken om alle verschillende taken die ermee verband houden, uit te voeren, inclusief gegevensmanipulatie, reacties en communicatie.

Er zijn veel voordelen van RPA. Laten we ze hieronder opsommen.

  • Verbeterd proces
  • Kostenbesparingen
  • Verbeterde productiviteit
  • Hogere kwaliteit
  • Verbeterde klantenservice

Andere voordelen zijn onder meer een betere auditproef, betrouwbaarheid, retentie, consistentie, besparingspotentieel, brancheoverkoepelende, schaalbaarheid, enzovoort..

Onderdelen van RPA

Laten we eens kijken naar de basiscomponenten van RPA. Ze zijn zoals hieronder.


  1. Bots: In de kern is er een bot die is gecodeerd om het gewenste resultaat uit te voeren. Ze hebben macro’s om de beste efficiëntie te hebben.
  2. Orchestrator: Orchestrator zorgt ervoor dat de software wordt ingezet en plant bots
  3. IDE: IDE staat voor een geïntegreerde ontwikkelomgeving waarmee ontwikkelaars bots kunnen ontwikkelen en onderhouden.

Wat is Blockchain?

Nu we een basiskennis hebben van Robotic Process Automation (RPA), is het nu tijd voor ons om blockchain te verkennen.

Blockchain is een peer-to-peer-netwerk dat kan functioneren zonder dat er een gecentraliseerde entiteit nodig is. De gedecentraliseerde aanpak brengt veel functies op het bord, waaronder transparantie, onveranderlijkheid, beveiliging, enzovoort. Met de Ethereum-blockchain is automatisering ook een mogelijkheid, dankzij het opnemen van slimme contracten.

Lees verder: De ultieme Blockchain-technologiegids

RPA- en Blockchain-applicaties

Mensen vragen zich vaak af: waar past RPA bij andere opkomende technologieën?

RPA en blockchain zijn opkomende technologieën en hebben het potentieel om de manier waarop industrieën werken te veranderen. Beide technologieën kunnen van invloed zijn op bijna elke sector die er is. We kunnen use-cases van RPA en Blockchain zien in sectoren zoals detailhandel, verzekeringen, financiën, overheid, gezondheidszorg, enzovoort.

Automatisering is op dit moment een groot iets. Bedrijven zijn afhankelijk van automatisering, zodat ze hun vrije tijd kunnen gebruiken om creatieve problemen op te lossen. Een van de grootste valuta van de huidige generatie is creativiteit en probleemoplossing. Dit betekent dat ze automatisering kunnen gebruiken om triviale vereisten op te lossen, terwijl ze mensen kunnen gebruiken om meer cruciale taken op zich te nemen die begrip, leren, creativiteit en aanpak vereisen. De gecreëerde infrastructuur kan zichzelf aan door gebruik te maken van RPA en blockchain.

Procesautomatisering is bijvoorbeeld een cruciaal onderdeel van elke branche. RPA kan de procesautomatisering afhandelen en daardoor kosten besparen die nodig zijn om hoge volumes en repetitieve taken te kosten waarvoor regels nodig zijn.

De auto-industrie kan bijvoorbeeld enorm profiteren van RPA. Een normaal kantoor met repetitieve taken in de frontoffice kan ook worden geautomatiseerd met RPA.

Blockchain daarentegen kent ook een behoorlijk aantal use-cases. De grootste impact is zichtbaar in de handelsfinancieringssector en het beheer van de toeleveringsketen. Andere sectoren brengen ook veranderingen aan in hun processen en lossen pijnpunten op die tot nu toe genegeerd werden. Het verandert bijvoorbeeld het banksysteem en zorgt voor snellere afwikkeling en eenvoudiger accountbeheer.

Lees hier meer over de blockchain-use cases – 15+ praktische blockchain-use cases in 2021

Wat gebeurt er als RPA en Blockchain samenwerken??

Het komt vaak voor dat industrieën meerdere technologieën combineren om de best mogelijke resultaten te krijgen. De markt is zeer competitief en klanten verwachten meer van merken dan ooit tevoren. Daarom moeten bedrijven verder evolueren dan hun strategie.

Omdat technologieën naadlooser dan ooit samenwerken, is het voor bedrijven nu gemakkelijk om ze toe te passen en een systeem te creëren dat zowel voor hen als voor de eindgebruiker het beste werkt. Bovendien zijn de gegevens die bedrijven verzamelen enorm genoeg om nieuwe combinaties uit te proberen. Dit alles is mogelijk met de combinatie van RPA en blockchain.

Bij RPA draait alles om het spelen van een centrale rol bij het automatiseren van de verschillende aspecten van het bedrijf. U kunt RPA zien als een consensusentiteit die kan communiceren met zowel systemen als eindgebruikers. Het is zo gemaakt dat het kan communiceren en reageren met realtime gegevens en er betekenis aan kan geven. Hier zijn alle medewerkers aangewezen om de processen te achterhalen die kunnen worden geautomatiseerd. Ze moeten ook zorgen voor het opleiden van medewerkers.

Dus, waar past blockchain in al deze?

Blockchain kan een gedistribueerd, gedeeld grootboek bieden om alle gegevens en informatie te verwerken. Het biedt een slim, betrouwbaar en soepel uitwisselingsplatform voor alle betrokken partijen.

Voordelen van het gebruik van RPA met Blockchain

RPA kan blockchain mogelijk maken als het gaat om informatie-uitwisseling tussen verschillende IT-infrastructuren. RPA en blockchain kunnen ook goed werken als het gaat om het monitoren en uitvoeren van transacties in het hele systeem. Met het vertrouwen van blockchain kan RPA naadloos samenwerken en zorgeloos informatie verstrekken binnen de omgeving.

De transacties kunnen worden gevalideerd en vervolgens worden verzonden met behulp van de blockchain. Ook kunnen alle gegevens worden opgeslagen in het gedecentraliseerde grootboek, waardoor de opgeslagen gegevens onveranderlijk blijven.

Voor bedrijven betekent dit dat auditonderzoeken elementair zullen zijn om uit te voeren. Ze kunnen de workflow automatiseren en zorgen voor maximale productiviteit om aan de eisen van de klant te voldoen.

Er zijn veel voordelen van RPA en blockchain –

Regelgeving en compliancemanagement

Naleving is een grote zorg voor bedrijven die er zijn. Ze moeten ervoor zorgen dat hun proces in overeenstemming is met de regelgevingsrichtlijnen die zijn opgesteld door het bestuur dat ze momenteel uitvoeren. Het wordt ingewikkelder als ze wereldwijd opereren. RPA en blockchain kunnen samenwerken om repetitieve compliance-taken te automatiseren.

Bij het creëren van regelgevings- en nalevingsbeheer speelt blockchain een sleutelrol door onveranderlijkheid te bieden aan de geregistreerde gebeurtenissen. Alle evenementen zijn ook toegankelijk via het netwerk, waardoor ook externe audits mogelijk zijn. Dit kan worden toegepast op de momenteel beschikbare regelgeving, zoals AVG.

Lees verder: Blockchain GDPR-paradox: is het een toenemend conflict tussen wet en technologie??

Geautomatiseerde vertrouwde gegevensverwerking

Een ander voor de hand liggend gebruik van Blockchain en RPA is het creëren van geautomatiseerde vertrouwde gegevensverwerking. Dit heeft uiteenlopende use-cases waarbij blockchain fungeert als een kernnetwerk om de gegevens te beheren die door een ander proces worden verzonden.

Het gedecentraliseerde grootboek vraagt ​​zich hier wel af, omdat het een manier biedt om procesgegevens en zakelijke transacties vast te leggen voor de geautomatiseerde beslissingen die door RPA worden genomen. De beste use-case voor geautomatiseerde vertrouwde gegevensverwerking is het KYC-proces, betaling van verzekeringsclaims, HR-werving, enzovoort.!

Klanttevredenheid

RPA en blockchain kunnen ook samenwerken om een ​​betere klanttevredenheid te creëren met snelle, geautomatiseerde transacties die veilig en betrouwbaar zijn.

RPA en Blockchain-medewerker

Zowel RPA als blockchain kunnen een duurzamere medewerker creëren voor menselijke metgezellen.

Kansen en uitdagingen van RPA en Blockchain

RPA en blockchain zijn beide nieuwe technologieën die op zichzelf een snelle groei doormaken. De snelle groei brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Als je blockchain als een individuele technologie beschouwt, lijdt het aan problemen als standaardisatie, schaalbaarheid en interoperabiliteit.

Het belangrijkste probleem hier is decentralisatie! Het is moeilijk te standaardiseren. Schaalbaarheid is ook een probleem. De nieuwe generatie blockchain-oplossingen zijn echter beter schaalbaar, maar ze komen niet dichter bij de schaalbaarheid die wordt geboden door meer traditionele oplossingen, waaronder VISA. Op dit moment wordt blockchain actief verbeterd om deze kernproblemen op te lossen.

Hyperledger werkt bijvoorbeeld aan een uniform raamwerk dat door verschillende organisaties kan worden gebruikt. Dit zal zowel de acceptatiegraad als de standaardisatie verbeteren.

Hoewel RPA niet zoveel uitdagingen kent, lijdt het nog steeds onder de acceptatiegraad. Bedrijven maken niet goed gebruik van RPA om hun bedrijfsfuncties te automatiseren. De meesten van hen gebruiken gewoon RPA om menselijke arbeid te automatiseren. Ze moeten echter strategisch nadenken over hoe ze het meeste uit de RPA kunnen halen. In eenvoudige bewoordingen moeten ze hun waardepropositie verbeteren wanneer ze RPA in hun bedrijfsproces opnemen.

Organisaties moeten ook voorzichtig zijn als het gaat om het adopteren van RPA met blockchain-technologie. Organisaties moeten ook altijd een pilot-positie uitvoeren om de impact van RPA en blockchain-implementatie in te schatten.

Als bedrijf moet u ervoor zorgen dat u de belangrijkste successtatistieken identificeert, afstemt op de bedrijfsdoelen en de vereisten begrijpt.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons tot het einde van onze RPA- en blockchain-analyse. Denk je dat RPA met blockchain een goede keuze is voor jouw organisatie? Als je dat doet, reageer dan hieronder en laat het ons weten.

Als je meer wilt weten over meer fundamentele concepten met betrekking tot blockchain, zoals deze, schrijf je dan in voor onze gratis blockchain-basiscursus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map