Hoe stabiel is een stabiele muntprijs en zijn zij de toekomst van cryptocurrencies?

Het is geen geheim dat de cryptocurrency-markt zeer volatiel is, waarbij de prijs van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) agressief stijgt en daalt. Dit soort prijsbewegingen is niet ideaal voor een valuta, en daarom wint het concept van stabiele valuta’s aan kracht.

Een stabiele muntprijs is meestal gekoppeld aan een ander actief, zoals een fiatvaluta zoals de dollar of een actief zoals goud. Een van de grote voordelen van deze benadering is dat fiat-valuta’s veel stabieler zijn, wat betekent dat een stabiele munt beter bruikbaar is in reële omstandigheden in vergelijking met niet-stabiele munten..

Bitcoin steeg bijvoorbeeld van onder de $ 5.000 in 2017 en wist voor het einde van het jaar boven de $ 19.000 te stijgen. De prijs is dit jaar echter gedaald ten opzichte van de vorige hoogtepunten van vorig jaar en heeft zelfs een dieptepunt bereikt van ongeveer $ 6.000, terwijl de prijs zeer volatiel bleef. Dit maakt het minder bruikbaar als valuta en onderstreept een van de belangrijkste nadelen van cryptocurrencies bij transacties.

Bij dergelijke cryptocurrencies verandert het dat een product dat vandaag met een bepaald bedrag is gekocht, morgen niet met hetzelfde bedrag kan worden gekocht als de prijs fluctueert. Een stabiele muntprijs is dus logischer wanneer deze is gekoppeld aan een valuta die stabiel is, omdat deze niet alleen beter bruikbaar is voor dagelijkse transacties, maar ook het wisselen van transacties gemakkelijker maakt terwijl er minder waardeverlies wordt gegarandeerd..

De rol van stabiele munten in het grote geheel van dingen

Grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum (ETH) zijn vanwege hun hoge volatiliteit niet ideaal voor dagelijkse transacties. Een van de belangrijkste redenen waarom ze bestaan, is om digitale betaling gemakkelijk en in hoog tempo mogelijk te maken. Stabiele muntprijsstabiliteit maakt ze beter geschikt voor digitale betalingen dan hun onstabiele tegenhangers.

De praktische bruikbaarheid van stabiele munten maakt ze geschikter voor gebruik, met name in de banksector, om de overschrijving van contant geld of betalingen over de grenzen te vergemakkelijken. Dit verklaart waarom steeds meer bedrijven meer geïnteresseerd raken in stabiele munten.

Stabiele cryptocurrencies rekenen op hun stabiliteit om acceptatie aan te trekken. Veel bankorganisaties over de hele wereld zijn op zoek naar blockchain-technologie en cryptocurrency om hun diensten te verbeteren. Een stabiele cryptocurrency is zo logisch voor dergelijke banken omdat het de gevaren van de volatiliteit van reguliere cryptocurrencies helpt vermijden.

Een goed voorbeeld van een stabiele cryptocurrency is Tether (USDT) die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het gebruik van een dergelijke cryptocurrency is ook voordelig voor handelaren die crypto-uitwisselingen gebruiken die geen valutaparen voorzien van valuta’s zoals de Amerikaanse dollar. Het hebben van een cryptocurrency die een vergelijkbare waarde biedt, maakt het voor handelaren gemakkelijker om snel uit te betalen, vooral in risicovolle marktomstandigheden. Met andere woorden, het kan worden beschouwd als een digitale Amerikaanse dollar.

Ondertussen zijn stabiele munt-ICO’s vergelijkbaar met de ICO’s van andere cryptocurrencies, maar het voordeel van stabiele munten is dat ze meer stabiliteit beloven in vergelijking met niet-stabiele cryptocurrencies. Op dezelfde manier zijn er stabiele muntenportemonnees die kunnen worden gebruikt om stabiele munten op te slaan.

Is de volatiliteit van het actief gekoppeld aan een factor waarmee rekening moet worden gehouden??

Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat een stabiele munt even stabiel is als de valuta of activa waarop deze is gebaseerd. De waarde van de dollar gaat bijvoorbeeld omhoog of omlaag omdat deze ook op forexmarkten wordt verhandeld. Dit betekent ook dat hun waarde wordt beïnvloed wanneer de fiat-valuta wordt beïnvloed door marktfactoren zoals inflatie en dit is een van de nadelen van dergelijke cryptocurrencies..

Stabiele munten zijn nog een relatief nieuw concept op de markt. Als ze echter correct worden geïmplementeerd, zullen ze waarschijnlijk aan populariteit winnen en ook een aanzienlijk positief effect hebben op de digitale valutamarkt. Tot dusver hebben stabiele muntprijzen aangetoond dat ze een gewaardeerde use-case hebben en daarom misschien een blijvertje zijn.


Overzicht

Stabiele munten bieden mogelijk een kijkje in de toekomst van cryptocurrencies als een stabielere optie voor dagelijkse online transacties.

Genoten van dit artikel? Bekijk Stellar vs Ripple en NEO vs Ethereum.

Nieuw in deze wereld? Bekijk de complete beginnershandleiding over hoe u in crypto kunt investeren.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek en zorg ervoor dat je onze volledige Disclaimer leest.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map