Hoe gaat blockchain de wereld veranderen? Bijna iedereen om ons heen is er zeker van dat blockchain hier is om de wereld te veranderen. In dit artikel onderzoeken we het idee van de impact van blockchain op onze wereld.

Het idee dat blockchain de wereld verandert, komt voort uit het concept van decentralisatie. Het is de pseudo-maker, Satoshi Nakamoto, die de valuta-bitcoin heeft gemaakt die leidde tot de ontdekking van blockchain-technologie. Als je de tijdlijn ziet, zul je zien dat de gedecentraliseerde cryptocurrency is gemaakt rond de laatste wereldwijde financiële crisis, wat deze ontdekking veel belangrijker maakt.

In werkelijkheid is de verandering al begonnen. Veel grote bedrijven implementeren al hun eigen versie van blockchain. Niemand kan de toekomst van deze technologie echter echt voorspellen. Terwijl we zullen onderzoeken hoe blockchain de wereld kan veranderen, kun je de mogelijke uitkomsten ontdekken.

Schrijf nu in:Gratis Blockchain-cursus


Hoe zal Blockchain de wereld veranderen?

Voordat we besluiten de vraag waarover we beschikken te beantwoorden, moeten we eerst het idee achter de blockchain begrijpen.

blockchain verandert de wereld

Centralisatie en decentralisatie

Als je bekend bent met het huidige systeem, zie je overal centralisatie. Centralisatie is een beproefde manier om met processen om te gaan. Het biedt controle met relatief effectieve en efficiënte middelen. Er zijn echter veel nadelen aan verbonden.

Het grootste nadeel is de ondoelmatige aanpak. Centralisatie is over het algemeen niet zo vriendelijk als het om efficiëntie gaat. Meer nog, de andere obstakels zijn: geen transparantie, gebrek aan goede beveiliging en fraudedetectie. Dit zijn allemaal gewoon te veel om nu te negeren.

Met de komst van blockchain is alles veranderd. Blockchain-technologie zou de wereld kunnen veranderen, omdat het alle inefficiënties van gecentraliseerde systemen kan wegnemen.

Het bracht decentralisatie in het spel. Door blockchain te gebruiken, verbetert elk bedrijf zijn proces naar nieuwe hoogten. Als u deel uitmaakt van een organisatie, dan weet u al dat het niet mogelijk is om verschillende aspecten van het systeem handmatig te besturen of te bewaken.

Met decentralisatie wordt het voor bedrijven of ondernemingen gemakkelijk om de verschillende aspecten van hun processen te automatiseren.

Het concept van blockchain

Blockchain wordt gedefinieerd als een peer-to-peer-netwerk dat van nature wordt gedistribueerd. In een openbare blockchain kan iedereen meedoen en deelnemen. Om ervoor te zorgen dat de blockchain de gegevensintegriteit behoudt en fraude tegengaat, heeft elke peer een kopie van het grootboek.

Dit alles brengt decentralisatie in het spel. Ja, er is geen gecentraliseerde entiteit nodig om een ​​blockchain-netwerk te laten werken.

De trend van Blockchain was er altijd bij bedrijven, maar de acceptatiegraad is de afgelopen jaren enorm gestegen. Blockchain zal de economie beïnvloeden en begint al langzaam de effecten van de uitkomst te laten zien. Met een verbeterde blootstelling aan de voordelen in het algemeen, krijgen bedrijven meer vertrouwen in het aannemen van een gedecentraliseerde aanpak, d.w.z. blockchain.

Het gedistribueerde karakter betekent dat blockchain op internet kan draaien zonder dat er een andere infrastructuur voor hoeft te worden gebouwd. Het is een wereldwijd fenomeen, niet alleen dat het open-source is en gebruikmaakt van de modernste cryptografie om ervoor te zorgen dat de gegevens die in het grootboek zijn opgeslagen alleen toegankelijk zijn voor de rechthebbenden..

Meer weten over blockchaintechnologie? Bekijk nu onze ultieme gids met blockchain-definities!

Ontwikkeling van gecentraliseerde naar gedecentraliseerde database

Traditioneel worden gegevens opgeslagen in de relationele database. U kunt ze zien als een geavanceerde Excel-spreadsheet waarin kolommen en rijen worden gebruikt om gegevens op te slaan. Meer nog, deze tabellen worden opgeslagen op een harde schijf en vervolgens geserveerd volgens de vraag van de gebruiker. De gegevens worden op een centrale locatie opgeslagen. Een gecentraliseerde database lijdt onder prestaties wanneer het aantal verzoeken veelvuldig is toegenomen.

Om de beperkingen van de gecentraliseerde database te overwinnen, worden krachtigere computers en technieken ingezet om verzoeken sneller te verwerken. Dit alles kan ertoe leiden dat databases kwetsbaarder worden voor hackers. Het vereist ook een enorm infrastructuurbudget om te draaien en te beheren. Dit alles lijkt een beperking te zijn voor de bedrijven die praktische oplossingen voor hun product proberen te vinden.

Al deze zullen worden gewijzigd door blockchain, wat technisch gezien een gedecentraliseerde database is. Omdat er geen centralisatie is, heeft elk knooppunt een kopie van de database, d.w.z. het grootboek. Het stelt bedrijven in staat om hun gegevensredundantie naar een geheel nieuw niveau te tillen.

Mogelijk kan blockchain-technologie de wereld veranderen.

Kenmerken van Blockchain-technologie

Nu we de evolutie van gecentraliseerde systemen naar gedecentraliseerde systemen en gecentraliseerde naar gedecentraliseerde databases begrijpen, gaan we eens kijken naar de vijf belangrijkste karakters van blockchain-technologie. Deze sleutelaspecten bepalen de blockchain-technologie het meest.

 • P2P-netwerk: Blockchain-technologie is een peer-to-peer-netwerk waar de reeds bestaande apparaten kunnen deelnemen en onderdeel worden van het netwerk. Het P2P-netwerk stelt computers via een netwerk ook in staat om samen te werken en gecombineerde rekenkracht aan het hele netwerk te bieden.
 • Cryptografische hashfunctie: Een ander belangrijk kenmerk van blockchain-technologie is het gebruik van een nieuwe cryptografische hashfunctie. De hash-functie neemt een invoer en voert vervolgens een waarde uit, die vervolgens wordt verbonden met de volgende hash-functie. Het is een eenrichtingsfunctie die het voor hackers onmogelijk maakt om de waarde te raden. Het beschermt de informatie op de best mogelijke manier. De hash-functie werkt ook voor geldige gebruikers die eigenaar zijn van de informatie of het item.
 • Gedistribueerde grootboeken: De functie voor gedistribueerd grootboek is een van de beste functies van blockchain. Het stelt peers in staat om een ​​kopie van het grootboek te hebben. Om ervoor te zorgen dat ze niet de hele database hoeven te downloaden, worden geavanceerde technieken gebruikt om ervoor te zorgen dat binnen het netwerk consensus wordt gehandhaafd. Het stelt collega’s ook in staat om informatie snel te valideren zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde autoriteit. Bovendien zorgt het er ook voor dat er geen fraude plaatsvindt.
 • Pseudonimiteit: Het blockchain-netwerk stelt gebruikers ook in staat anoniem te blijven als ze dat willen.
 • Onveranderlijkheid: Ten slotte zorgen de cryptografische hashfunctie, het gedistribueerde grootboek en andere functies ervoor dat de gegevens, eenmaal opgeslagen, niet kunnen worden gewijzigd zonder toestemming van de oorspronkelijke gebruiker.

De punten geven duidelijk aan dat blockchain de wereld zal veranderen.

Lees verder:6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen

Voordelen van Blockchain-technologie

Alle bovengenoemde essentiële functies zijn baanbrekend vanuit technisch perspectief, maar hoe zit het met mensen die technisch niet goed zijn in het begrijpen van de complexiteit ervan? Hoe worden ze geprofiteerd? Als we zeggen ‘de wereld veranderen’, verwachten we ook het leven van normale mensen te veranderen. De onderstaande punten zullen u helpen de impact van blockchain vanuit een algemeen perspectief te begrijpen, en het zal ook van invloed zijn op de economie.

Meer nog, u kunt ook de volgende punten beschouwen als real-world use-cases voor blockchain. Laten we de onderstaande punten opsommen.

Snellere transacties

Het is een veel voorkomende activiteit voor mensen om geld te sturen voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik. De meeste services die de betaling mogelijk maken, nemen een paar dagen in beslag. Dit kan tot problemen leiden als u geld moet overmaken voor een noodgeval.

Bij een buitenlandse transitie kost het proces meer tijd. Banken houden de betaling doorgaans een paar dagen vast voordat ze het SWIFT-berichtensysteem gebruiken om geld over te maken. Dit wordt gedaan door banken vanwege strikte regels rondom buitenlandse geldtransfers. De wachttijd neemt echter ook meer toe vanwege de andere tussenpersonen.

De oplossing is blockchain. U kunt geld verzenden zonder dat u dagen hoeft te wachten totdat de ontvanger de betaling heeft ontvangen.

Banken staan ​​ook te popelen om digitale tokens te adopteren voor een enorm overdrachtbedrag. Het helpt hen over het algemeen om bank-tot-bank-afwikkelingen sneller en veilig te doen. Daarom zou blockchain-technologie de wereld kunnen veranderen door een sneller transactieproces aan te bieden.

Betere landregistratie

Als u ooit een huis probeert te kopen, moet u veel stappen doorlopen. Het is een moeizaam proces dat gemakkelijk maanden kan duren. Het bevat ook veel papierwerk.

Bovendien moet u ook een advocaatkosten betalen. Het proces van het kopen van een huis hangt af van de woonplaats. Op sommige plaatsen kan het veel gemakkelijker zijn, maar over het algemeen kost het veel tijd en moeite om één huis te kopen.

Ook de vastgoedmarkt lijdt onder het vertrouwen. Het is gemakkelijk om fraude te plegen en papierwerk te creëren dat vervalst is. Om vertrouwen te garanderen, moet veel papierwerk worden gecontroleerd en beheerd door meerdere entiteiten, waaronder overheidsinstanties, banken, enzovoort.!

Als het om blockchain gaat, heb je niet met zoveel tussenpersonen te maken. Het is een betrouwbaar platform. Dit betekent dat u weet wat u doet en waar u aan begint. U kunt de eigenaar van een woning verifiëren voordat u de deal sluit. De overeenkomsten zijn transparant en fraudebestendig. Hierdoor verloopt alles soepel. Het betekent ook dat u heel weinig papierwerk hoeft te doen, waardoor uw aankoopervaring naar een geheel nieuw niveau wordt getild.

In werkelijkheid heeft het een grote invloed op de vastgoedmarkten, die verbonden zijn met de wereldeconomie. Daarom kan blockchain de wereldeconomie transformeren.

Lees ook: Hoe werkt Blockchain?

Herkomst van het product

Blockchain werkt naadloos samen met de supply chain. Elk product dat u koopt, moet een reeks bestemmingen doorlopen voordat het bij u aankomt. Tijdens de reistijd kan het openstaan ​​voor meerdere fraude-entiteiten die voor hun eigen voordeel met het product kunnen knoeien.

Als dat gebeurt, krijgt u niet het product waarvoor u betaald heeft. Mogelijk krijgt u een geknoeid product of een product dat volledig is vervangen door een fraudeproduct. In ieder geval is het gemakkelijk om frauduleuze items te betrappen.

In werkelijkheid is het een geweldige manier om de herkomst van een product aan te bieden en ervoor te zorgen dat de consumenten het authentieke product krijgen waarvoor ze betalen.

Blockchain-gebruik in de supply chain lost al deze problemen op. Door gebruik te maken van blockchain kunnen bedrijven de staat van het product volledig volgen. Als het product wordt gewijzigd of ermee is geknoeid, wordt het systeem gewaarschuwd en wordt het uit de toeleveringsketen verwijderd. Uiteindelijk krijgt u alleen echte producten in handen.

Beter gezondheidszorgsysteem

Gezondheidsproblemen komen veel voor in ontwikkelingslanden. Het komt vrij vaak voor dat mensen voor behandeling naar de dokter gaan. Meestal wordt u van de ene verdieping naar de andere overgebracht om uw arts of zorgspecialist te zoeken.

Dit betekent ook werken met documenten die niet in een gecentraliseerde ruimte zijn opgeslagen. Het bijhouden van een volledig medisch dossier wordt ook moeilijk voor patiënten, aangezien hun medisch dossier jaren of meerdere artsen met verschillende behandelingsbenaderingen kan beslaan. Kortom, het vereist veel geduld van patiënten om met hun gezondheidsproblemen om te gaan.

Blockchain kan de manier waarop gezondheidsproblemen worden beheerd volledig veranderen. Het kan het bijhouden van medische dossiers op een gedecentraliseerde manier mogelijk maken, waartoe de autoriteit van de patiënt toegang heeft.

Meer nog, het zal zorgverleners in staat stellen het geval van de patiënt beter te begrijpen en ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk een behandeling kunnen krijgen. Het maakt de diagnose ook sneller en succesvoller. En last but not least verminderde blockchain ook de circulatie van oplichtingsmedicijnen.

Verhoog de bedrijfsefficiëntie

Blockchain geeft je ook meer kansen om te verdienen. Grote bedrijven omarmen blockchain langzaam en helpen mensen met elkaar in contact te brengen, aangezien deze technologie hun bedrijfsefficiëntie kan verhogen.

De algemene use-cases zijn een goed voorbeeld van hoe blockchain de wereld zal veranderen.

Lees meer over de blockchain-use-cases in onze gids voor blockchain-gebruik: lijst met 20+ blockchain-technologie use-cases nu!

Wanneer zal Blockchain het overnemen??

Nu we de voordelen van blockchain hebben begrepen, is het nu tijd om na te denken over wanneer blockchain de wereld zal overnemen.

De eerste sector die de verandering zal zien in de financiële sector. De financiële sector kampt momenteel met grote problemen. Het vereist verstoring om te overleven. Blockchain kan de perfecte katalysator en oplossing zijn die de nodige middelen kan bieden om de pijn van de blockchain-industrie op te lossen.

Blockchain verandert de manier waarop geld door instellingen stroomt of tussen handelaren wordt verhandeld

Blockchain heeft zelfs het potentieel om bijna elke branche te veranderen. Het kan een efficiëntere en welvarender wereld creëren waarin mensen met elkaar in contact kunnen komen zonder tussenpersonen.

Bedrijven kunnen ook blockchaintechnologie gebruiken om de consument een transparantere, betrouwbaardere en efficiëntere service te bieden. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een geautoriseerd netwerk gebruiken om een ​​efficiënt systeem te creëren. Ze kunnen het ook gebruiken om transparantie met de eindgebruiker te houden door informatie te delen die kan helpen vertrouwen tussen gebruikers te creëren.

Wat betreft algemene gebruikers, ze kunnen de blockchain ook ten volle benutten. Als u een maker bent, kunt u rechtstreeks contact maken met de kopers met behulp van een blockchain-oplossing. Op dit moment kunnen we niet goed voorspellen wanneer precies blockchain het overneemt, maar we weten wel dat het proces al is begonnen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Hoe Blockchain de financiële wereld zal veranderen?

Met behulp van de blockchain zal de financiële wereld totaal veranderen. Blockchain-platforms kunnen de wereldeconomie vrij gemakkelijk transformeren.

De Ethereum-blockchain heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om een ​​efficiënt proces in de financiële en banksector te automatiseren, te beveiligen en uit te voeren. Het zal ook de kosten optimaliseren en effecten en andere activa digitaliseren zonder de kosten te verhogen die nodig zijn om ze te beheren.

De financiële wereld kan altijd profiteren van de transparantie, het vertrouwen, de privacy, de schaalbaarheid en de veiligheid die blockchain biedt. De financiële markt kan bijvoorbeeld programmeermogelijkheden gebruiken en zaken als KYC / AML, gegevensprivacy, enzovoort automatiseren. Het kan ook helpen bij het stroomlijnen van processen met verbeterde efficiëntie.

Blockchain zal erin slagen de financiële sector te veranderen omdat het veel beter is dan het transactiemodel.

Enkele van de beste use-cases van blockchain in de financiële wereld zijn de volgende.

 • Beheer van investeringen
 • Kredietverlening en bankieren
 • Verzekering
 • Handelsfinanciering

Hoe Blockchain onroerend goed zal veranderen?

Heeft u onlangs ooit geprobeerd een huis te kopen? Dan weet u hoeveel moeite en tijd u nodig heeft om een ​​aankoop te voltooien. Elke onroerendgoedtransactie kan enkele weken tot maanden duren. De reden achter de vertraging is het gebruik van een minder efficiënt totaalproces.

De grote schaal van het onroerend goed maakt het voor kopers en verkopers erg moeilijk om hun eigendommen te coördineren en te beheren.

Met blockchain kan onroerend goed veel veranderingen ondergaan, waaronder een efficiënter proces met behulp van automatisering. Andere voordelen zijn onder meer afrekeningen in realtime, lagere kosten, tokenisatie en afrekeningen in realtime. Dit is een enorme boost die blockchain kan helpen om de wereldeconomie te transformeren.

Het grootste voordeel is de kortere tijd die nodig is om deals te sluiten. Met de juiste tokenisatie kunnen activa uit de echte wereld worden opgeslagen en verhandeld op de blockchain. Tokenization betekent ook dat andere soorten informatie online kunnen worden opgeslagen, waaronder vastgoedfondsen, bestuursrechten en meer!

Enkele van de blockchain-use-cases in onroerend goed omvatten het volgende:

 • Akte-records en landtitels
 • Tokenisatie
 • Leasing en betalingen
 • Realtime boekhouding
 • Identiteit van de huurder

Benieuwd naar de impact van blockchain op onroerend goed? Bekijk nu onze gids over blockchain voor onroerend goed!

Hoe Blockchain HealthCare zal veranderen?

De laatste sector die we gaan bespreken is de HealthCare. Op dit moment kan ook de gezondheidszorg profiteren van de blockchain. Er zijn veel pijnpunten in de zorg. Patiënten moesten bijvoorbeeld altijd hun documenten bij zich hebben. Dit kan tot problemen leiden, waaronder verkeerde gegevensinvoer.

Een ander ding dat moet worden opgelost, is de traceerbaarheid van geneesmiddelen. Zonder de juiste traceerbaarheid kunnen medicijnen gemakkelijk worden nagemaakt. Onderzoek wordt ook belemmerd, aangezien de gegevens van patiënten grotendeels niet toegankelijk zijn.

Enkele van de blockchain-use-cases in de gezondheidszorg zijn de volgende:

 • Traceerbaarheid van geneesmiddelen
 • Beheer van de toestemming van de patiënt
 • Elektronische patiëntendossiers (EPD’s)
 • Betere klinische onderzoeken

Benieuwd naar de impact van blockchain op de zorg? Bekijk nu onze gids over blockchain in de gezondheidszorg!

Zal Blockchain slagen?

De weg om blockchain wereldwijd te maken en iedereen over de hele wereld te bereiken, is niet eenvoudig. Blockchain lijkt veelbelovend, net als elke andere nieuwe technologie die er is. Toen het internet opkwam, veroorzaakte het rimpelingen en werd het geprezen als de meest revolutionaire technologie die er is. Het veranderde de manier waarop we verbinding maken, maar het kostte zijn eigen tijd om te evolueren en te verbeteren.

Kunstmatige intelligentie werd ook geprezen als de technologie van de volgende generatie die de wereld kan veranderen. Mijn punt is dat bijna elke nieuwe technologie veelbelovend is omdat ze op de een of andere manier beter zijn dan de vorige. Alleen de tijd kan uitwijzen hoe blockchain de samenleving zal beïnvloeden. Voorlopig zit iedereen op dezelfde pagina. Maar één ding is zeker: blockchain is veelbelovend en heeft de potentie om de wereld om ons heen te veranderen.

Welke dingen kunnen er echter misgaan met de algehele heldere visie voor blockchain-technologie? Een van de grootste hindernissen die moet worden genomen, is bestuur. Omdat blockchain gedecentraliseerd is, kan het beheer ervan een zeer lastige situatie zijn. Omdat het zich momenteel in een groeifase bevindt, kan het worden gebruikt voor ondeugende of schadelijke dingen. De belangrijkste focus zou moeten zijn om een ​​bestuursorgaan te creëren dat veilige regels en voorschriften kan dicteren voor het gebruik van blockchain-technologie. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat blockchain-technologie op de juiste manier wordt gebruikt.

W3C Consortium zorgt voor het internet. Zij zijn verantwoordelijk voor het bepalen van de webstandaard.

Het is dus erg moeilijk te zeggen in welke richting blockchain resoluut zal gaan. De impact ervan is al te zien in veel use-cases die we hierboven hebben besproken, maar de acceptatiegraad is nog steeds moeilijk.

Wil je weten hoe blockchain de wereld verandert? Bekijk onze gids over hoe blockchain de wereld op dit moment kan veranderen!

Gevolgtrekking

Als je denkt dat blockchain de wereld niet kan veranderen, dan ben je niet de enige. Er zijn veel experts die denken dat blockchain niet genoeg is om de gang van zaken in deze wereld te veranderen. Recente bevindingen voorspellen echter dat blockchain hierin zal slagen.

Zoals u de impact van blockchain-technologie kunt zien, kunt u nu weten hoe blockchain de wereld kan veranderen. We zijn er ook in geslaagd om ons de impact ervan op de toekomst van onze samenleving voor te stellen. Als je een beginneling bent die net begint met blockchain-technologie, maar er meer over wilt weten, moet je onze gratis blockchain-cursus bekijken.

Gebruik blockchain om de wereld en uw bedrijf nu te veranderen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me