In dit artikel zullen we zien of blockchain de belofte inhoudt om onze toekomst te veranderen of niet.

Heb je ooit nagedacht over “is blockchain de toekomst”? Als je dat deed, dan ben je niet de enige. Blockchain-technologie heeft iedereen verrast, omdat het de potentie heeft om bijna alles om ons heen te veranderen.

We leven in een tijdperk waarin technologie een cruciale rol speelt in onze dagelijkse activiteiten. U kijkt bijvoorbeeld op internet, maakt verbinding met online winkels om boodschappen te doen en kijkt naar uw favoriete programma op Netflix. Dit alles is niet mogelijk zonder de toevoeging van technologie.

In dit artikel zullen we zien of blockchain-technologie de belofte inhoudt om onze toekomst te veranderen of niet. Om ervoor te zorgen dat we het correct doen, zullen we kijken naar de blockchain-bedrijven, toekomstige blockchain-trends en meer! Ook zullen toekomstige blockchain-bedrijven in staat zijn om de trend vast te leggen en er het meeste uit te halen?

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus


Blockchain-functies

Om een ​​beter begrip te krijgen van de toekomst van blockchain, moeten we eerst de functies ervan doornemen.

Blockchain is een peer-to-peer-netwerk dat vertrouwt op een gedecentraliseerde aanpak. Het ontbreken van een gecentraliseerde entiteit opent een overvloed aan opties voor organisaties die vertrouwen, onveranderlijkheid en transparantie nodig hebben. Denk aan een grote ketting om een ​​beter idee te krijgen. Als een van de kleine eenheden van de ketting wordt verwijderd, breekt de ketting en wordt iedereen gewaarschuwd dat er iets mis is. Blockchain is afhankelijk van een consensusmethode om transacties op de blockchain te verifiëren en te schrijven.

Om beter te begrijpen wat blockchain te bieden heeft, gaan we door de belangrijkste functies hieronder.

Gedecentraliseerde technologie

Een van de grootste kenmerken van blockchain is de gedecentraliseerde technologie. Door decentralisatie is er geen bestuursorgaan nodig. De knooppunten werken samen om een ​​transactie te valideren met behulp van de consensusmethode (n).

Op deze manier kan een blockchain-netwerk worden gebruikt om documenten, waardevolle digitale activa, cryptocurrencies en meer op te slaan. Als gebruiker hoeft u er alleen maar voor te zorgen dat u goed voor uw privésleutels zorgt – waarmee u online toegang kunt krijgen tot uw bezittingen op de activa..

Betere beveiliging

Blockchain-beveiliging is echt van de bovenste plank. Blockchain biedt ook een betere beveiliging met behulp van de cryptografie die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de gegevens veilig zijn. Het is een gedecentraliseerde aanpak betekent ook dat het platform of netwerk niet kan worden afgesloten of gewijzigd door slechts één enkele entiteit. Zelfs de best beveiligde, gecentraliseerde entiteit kan worden gehackt, waardoor blockchain een zeer goed beveiligingssysteem is omdat er geen gecentraliseerde aanpak voor nodig is.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Blockchain Security Expert (CBSE) cursus

Onveranderlijkheid

De gegevens die zijn opgeslagen in de blockchain zijn onveranderlijk van aard. Dit betekent dat de gegevens, eenmaal opgeslagen, niet meer kunnen worden gewijzigd of aangepast. De onveranderlijkheid geeft blockchain een geweldige manier om deel uit te maken van systemen waar gegevensdiefstal of -wijzigingen veel voorkomen.

Snellere schikkingen

Blockchain biedt snellere afwikkelingsopties als het gaat om bankieren. Het huidige banksysteem is te traag en kost veel tijd als het om afwikkelingen gaat. Met blockchain zullen de afwikkelingen vrijwel onmiddellijk plaatsvinden, zonder enige vertraging.

Als u meer wilt weten over de functies, vindt u hier een gids voor inleiding tot Blockchain-functies die u moet kennen.

Blockchain-evolutie

Om beter te begrijpen wat blockchain momenteel is, moeten we de geschiedenis van blockchain-technologie bekijken en meer te weten komen over de drie generaties.

Eerste generatie:

De eerste generatie blockchain-technologie draaide om bitcoin en digitale valuta. Ze waren eenvoudig van aard en boden geen manier om taken eromheen te automatiseren. Er was ook maar één soort blockchain die om blokken draait. De bitcoin gebruikt 1 MB blokgrootte om transacties op te slaan. Op dat moment was de blokgrootte misschien voldoende, maar nu lijkt het aan de kleine kant. Ook was het niet ideaal om alle transactie-informatie binnen het blok op te slaan, omdat hierdoor minder transacties in het blok pasten.

Het was echter revolutionair. Het introduceerde het idee van gedistribueerde grootboektechnologie en nu werken teams eraan om het elke dag beter te maken.

Tweede generatie:

De tweede generatie blockchain-technologie introduceerde een nieuw concept, bekend als slimme contracten. Het maakte blockchain veelzijdiger. Met slimme contracten kan blockchain nu niet alleen informatie opslaan, maar ook overeenkomsten over blockchain automatiseren. Ethereum was de eerste blockchain die het concept van slimme contracten echt introduceerde. Het begon ook met de tweede generatie blockchain-technologie.

U kunt slimme contracten zien als juridische documenten over code. Ze worden uitgevoerd als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, net zoals een juridisch document in het echte leven werkt.

Derde generatie:

We moeten de derde generatie blockchain-technologie nog zien. We bevinden ons echter in de overgang van de tweede naar de derde generatie. Op dit moment is schaalbaarheid het grootste knelpunt waar blockchain onder lijdt. De transacties staan ​​in de wachtrij en het kan enkele uren tot dagen duren voordat sommige transacties zijn voltooid. Veel andere gedistribueerde grootboektechnologieën hebben het opgelost, maar niet vergelijkbaar met gecentraliseerde oplossingen, waaronder VISA.

Huidige gebruiksgevallen en toekomstige gebruiksgevallen

Om een ​​beter begrip van blockchain te krijgen, moeten we ook kijken naar de verschillende use-cases voor enterprise blockchain.

Huidige blockchain-use-cases

Er wordt momenteel veel gebruik gemaakt van blockchain. Laten we ze hieronder opsommen.

Bevoorradingsketen:

De toeleveringsketen van de huidige generatie is efficiënt, maar kampt met veel problemen, waaronder een gebrek aan transparantie, traceerbaarheid en traceerbaarheid. Met blockchain gaan deze allemaal veranderen. Blockchain voor de supply chain biedt transparantie en zorgt ervoor dat elk item zonder volledige transparantie kan worden getraceerd.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains en Supply Chain Management-cursus

Voedselveiligheid:

Een van de meest opvallende use-cases van blockchain omvat voedselveiligheid. IBM maakt, in samenwerking met Walmart, gebruik van blockchain-technologie om de voedselveiligheid te verbeteren. Met elke afzonderlijke informatie over voedsel tijdens de overgangstijd, zal het voedsel altijd veilig bij de eindconsument terechtkomen. De fabrikanten hoeven er alleen voor te zorgen dat ze op elk voedingsmiddel een barcode zetten zodat het via blockchain kan worden gevolgd.

Gezondheidszorg:

De huidige staat van de zorg is verbeterd door blockchain. Het helpt bij het digitaliseren van patiëntprofielen, waardoor de fouten en onnauwkeurigheden uit de documentatie worden verwijderd. Kortom, het verbetert elektronische medische dossiers (EPD’s).

Op deze manier hoeven patiënten zich ook geen zorgen te maken over het bij zich hebben van hun rapporten. Afgezien van de verbetering van EPD’s, zal ook de traceerbaarheid van geneesmiddelen verbeteren. Met blockchain voor de gezondheidszorg kunnen de medicijnen tijdens hun reis worden getraceerd, zodat er geen namaakmedicijn bij de eindgebruikers terechtkomt. De andere belangrijke verbeteringen zijn onder meer het beheer van de toestemming van de patiënt, stimulering door middel van microbetalingen en gegevensbeveiliging in klinische onderzoeken.

Financiën:

De financiële sector is de grootste sector die is beïnvloed door blockchain. Het heeft bijvoorbeeld de beveiliging, transparantie, vertrouwen, privacy, schaalbaarheid, programmeerbaarheid en de prestaties van de financiële sector verbeterd. Het is gemakkelijk te begrijpen dat de financiële transacties nu gestroomlijnd en programmeerbaar zijn dankzij het gebruik van blockchain-oplossingen van de tweede generatie, zoals Ethereum. Het zorgt ook voor de authenticiteit van gegevens.

Onroerend goed:

Vastgoed zal de vastgoedmarkt drastisch verbeteren. Blockchain voor onroerend goed kan hiervan profiteren door kosten te verlagen, processen te automatiseren, tokenisatie, realtime betalingsregelingen, betere toegankelijkheid van gegevens en netwerktransparantie.

Toekomstige blockchain-use-cases

De toekomst van blockchain ziet er rooskleurig uit. In de toekomst kunnen we zien dat blockchain wordt geïntegreerd in bijna alles om ons heen, inclusief kunstmatige intelligentie (AI) en het internet-of-things. Ook al lijkt het erop dat blockchain-use-cases talrijk zijn, het is moeilijk te zeggen dat ze uitgeput zijn. Blockchain is een opkomende technologie met veel dingen die in de nabije toekomst kunnen worden verbeterd. Met innovaties zoals op grafieken gebaseerde gedistribueerde grootboektechnologie, is het belangrijk om te begrijpen dat er in het algemeen veel dingen komen voor blockchain of DLT.

In de toekomst kunnen we gemakkelijk zien dat blockchain wordt geïntegreerd met slimme auto’s, internet en bijna alles wat we doen en ervaren.

Huidige spelers die Blockchain revolutioneren

In deze sectie zullen we kort kijken naar de huidige spelers die een revolutie teweegbrengen in blockchain.

Hyperledger

Hyperledger is een open-source blockchain-project dat wordt beheerd door The Linux Foundation. Het is een overkoepelend project dat uit meerdere projecten bestaat, waaronder gedistribueerde grootboeken, bibliotheken, tools en domeinspecifieke projecten. De Hyperledger blockchain-kas is groot en bestaat uit geweldige projecten, waaronder de bekende Hyperledger Fabric, Hyperledger Besu en anderen.

Meer dan 300+ bedrijven nemen deel aan Hyperledger-projecten, waaronder vooraanstaande leden zoals IBM, Intel, SAP en anderen.

DAML

DAML is een ander interessant project dat tot doel heeft een uniforme programmeertaal te bieden om gedistribueerde apps te schrijven. Het stelt ontwikkelaars in staat productief en innovatief te zijn. Het is een open-source programmeertaal en wordt momenteel door veel platforms gebruikt, waaronder Sextant, Hyperledger Sawtooth, Amazon Aurora, Hyperledger Fabric, enzovoort..

Corda

Corda is een open source blockchain-platform gericht op bedrijven. Het biedt een wereldwijd blockchain-ecosysteem dat ontwikkelaars binnenhaalt om de blockchain-status in alle sectoren te verbeteren. Met Corda kunnen bedrijven hun eigen gedistribueerde grootboek implementeren dat bedrijven verbetert. Het biedt ook strikte privacy met behulp van slimme contracten.

Ethereum-ondernemingen

Het laatste blockchain-project dat we gaan bespreken, omvat Ethereum Enterprise. Het is een enterprise-versie van het openbare Ethereum dat bedoeld is voor zakelijk gebruik. Ze werken er hard aan om een ​​standaardorganisatie te creëren die kan werken aan blockchain-specificaties voor wereldwijde implementatie door bedrijven en consumenten.

Wat is de toekomst van blockchain?

Het lijdt geen twijfel dat blockchain geen modegril meer is. Het nut ervan kan gemakkelijk worden afgeleid uit de use-cases zelf. Veel bedrijven hebben blockchain al in hun processen geïmplementeerd. En veel andere bedrijven willen blockchain implementeren.

Blockchain is echter niet de enige oplossing waar elk bedrijf naar op zoek is. Als bedrijf moet u ervoor zorgen dat u de parameters correct evalueert voordat u blockchain implementeert.

We weten ook al dat blockchain de wereld gaat veranderen.

Met bijna een decennium voorbij, hebben we een behoorlijke groei gezien met blockchain. De implementatiesnelheden zijn hoog en sommige projecten proberen blockchain voor ondernemingen te standaardiseren, d.w.z. Hyperledger. Het open-source karakter van blockchain vergroot ook de kans om verder te groeien dan we verwachten van een dergelijke nieuwe technologie.

Blockchain wordt momenteel gebruikt in vitale processen, waaronder grensoverschrijdende betalingen, toeleveringsketen, identiteit, enzovoort, waardoor het meer dan klaar is voor toekomstige implementatie. Het is echter moeilijk te zeggen hoe de impact zal zijn en of deze echt impact zal hebben in verschillende branches en oplossingen.

Blockchain toekomstige voorspellingen

Dus wat kunnen we in de toekomst van blockchain verwachten? Laten we eens kijken naar enkele toekomstige voorspellingen voor blockchain. Dit zijn de toekomstige trends van blockchain-technologie.

Door DLT aangedreven overheidssystemen:

Overheden zijn erop gebrand om hun processen in DLT te implementeren, omdat het hen meer vrijheid geeft om te experimenteren en transparant te blijven. Een van die regeringen is de regering van Dubai die de eerste regering wil worden die elk regeringssysteem op de blockchain laat draaien. Andere regeringen willen ook graag het meeste uit de blockchain halen terwijl ze zoeken naar manieren om het in hun huidige systemen te integreren. Blockchain voor de overheid wordt dus iets van de toekomst.

Standaardisatie:

Blockchain evolueert in hoog tempo, en dat maakt het zo geweldig! Met meer tijd zal blockchain gestandaardiseerd worden. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijk om blockchain te implementeren en samen te werken aan de verbetering van DLT.

Digitale identiteit:

Blockchain heeft de mogelijkheid om een ​​op DLT gebaseerde, grensoverschrijdende identiteitsstandaard aan te bieden voor alle wereldburgers. Het digitaliseert niet alleen de identiteit van een individu, maar maakt het ook mogelijk om activa te digitaliseren. Blockchain voor digitale identiteit zal dus ook in de toekomst een prominente sector zijn.

Wereldhandel:

In de toekomst kunnen we zien dat blockchain de ruggengraat wordt voor het runnen van de wereldhandel. Blockchain voor handelsfinanciering biedt alle veelbelovende features waardoor verschillende partijen elkaar kunnen vertrouwen. We weten al hoe het de supply chain en logistiek verbetert. Hiermee is het voor iedereen mogelijk om via blockchain te handelen, aangezien elke actie transparant en onveranderlijk is. Dit worden ook de toekomstige trends van blockchain-technologie.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains en Trade Finance-cursus

Verbeterde levensstandaard:

Nu alles verbetert in termen van transparantie, vertrouwen, onveranderlijkheid, veiligheid en schaalbaarheid – het is alleen tijd dat blockchain-technologie de levensstandaard zal verbeteren.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van ons artikel, waar we het hadden over blockchain is de toekomst. Terwijl we door de verschillende fasen van blockchain keken en leerden over de mogelijkheden, kunnen we gerust zeggen dat blockchain de toekomst is.

We hebben ook enkele mogelijke toekomstige voorspellingen genoemd die u zou moeten bekijken om een ​​idee te krijgen van wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Als je geïntrigeerd bent door blockchain-technologie, raden we je aan te beginnen met onze Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me