Is blockchain het nieuwe internet of gewoon een modegril?

Blockchain het nieuwe internet is een discussie die niet weg wil, gezien de hype rond de opkomende technologie. De vergelijking komt niet als een verrassing, aangezien blockchain heeft bewezen meer dan in staat te zijn om de manier waarop mensen leven te veranderen en toch een revolutie teweeg te brengen in verschillende industrieën..

Net als de internet in de vroege jaren 2000 begon Blockchain-technologie interesse te wekken bij de grote technologiebedrijven, evenals bij financiële instellingen en overheden. Hoewel de impact van internet op het leven van mensen bijna compleet is, kan hetzelfde niet gezegd worden over blockchain-technologie.

De grote vraag blijft: is blockchain het nieuwe internet? Gezien de impact die het heeft op het leven van mensen en in verschillende industrieën?

Blockchain Het nieuwe internet: beschrijving en doel

Blockchain het nieuwe internet krijgt vorm, als je nader kijkt naar waar de twee technologieën over gaan en wat hun doel is

Als het gaat om beschrijving en doel, biedt blockchain, net als internet, een gemakkelijke manier voor mensen om toegang te krijgen tot informatie, ongeacht de locatie. Hoewel alle informatie die op websites wordt gedeeld, kan worden gewijzigd, is informatie die op een blockchain wordt toegevoegd, onvergankelijk.

Het internet is een wereldwijd netwerk van computers en andere elektronische apparaten. Het netwerk is afhankelijk van telefoonlijnen, kabels, satellieten en draadloze verbindingen om elektronische apparaten over de hele wereld met elkaar te verbinden. Het internet maakt het voor mensen over de hele wereld mogelijk om toegang te krijgen tot vrijwel alle informatie en met elkaar te communiceren, ongeacht de locatie.

Blockchain-technologie is het nieuwe internet

Blockchain daarentegen is een gedigitaliseerd gedecentraliseerd grootboek. Het kan ook worden gezien als een softwareplatform voor digitale activa. Het bestaat uit een groeiende lijst met records die blokken worden genoemd, die zijn gekoppeld en beveiligd met behulp van cryptografie die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht de locatie.

Gebruik en controle

Blockchain en internet worden veel gebruikt in de financiële sector. Het gebruik ervan verschilt echter als het gaat om wie de controle heeft over elk van de technologieën. Blockchain lijkt in dit geval een verbetering van het internet omdat het mensen volledige controle geeft als het gaat om het delen van informatie.

In de financiële sector gebruiken banken internet om verschillende bancaire diensten aan te bieden. Ze hebben bijvoorbeeld servers die klanten gebruiken om toegang te krijgen tot accounts. Het feit dat de instellingen servers bezitten en beheren, betekent dat ze altijd weten waar een klant is, wanneer ze hun rekeningen openen via geldautomaten of het saldo controleren en verschillende transacties online uitvoeren.

Met het internetgebruik kunnen banken accounts met een druk op de knop blokkeren of iets op de server wijzigen zonder toestemming van de klant.


Blockchain-technologie presenteert een geheel andere situatie, waarin niemand de volledige controle heeft. Hoewel blockchains een reeks servers zijn, bezit of beheert geen enkele persoon de servers. Transacties die op een blockchain worden uitgevoerd, kunnen niet worden achterhaald waar ze vandaan komen of waar ze naartoe gaan.

In tegenstelling tot bij banken is het niet mogelijk om gegevens te extraheren uit transacties die op een blockchain zijn uitgevoerd. Eén server die uitvalt, heeft op geen enkele manier invloed op de werking van een blockchain-aangedreven netwerk, aangezien er veel andere servers zijn met de exacte informatie.

Grootte en reikwijdte

Hoewel Blockchain het nieuwe internet is, heeft het nog een lange weg te gaan als het gaat om dekking en toepassingsgebied.

Het internet heeft een voorsprong op blockchain-technologie, als het gaat om de grootte en het aantal mensen dat het gebruikt, deels omdat het al vele jaren in gebruik is. Het internet is universeel en meer dan 3 miljard mensen hebben er toegang toe.

Blockchain daarentegen is een nichetechnologie die pas in 2008 tot stand is gekomen. Aangezien mensen pas nu een idee beginnen te krijgen van waar het allemaal om draait en wat het kan, verklaart de beperkte reikwijdte ervan..

De brede acceptatie van internet heeft te maken met het feit dat het gemakkelijk te gebruiken is dankzij technologieën zoals www. Blockchain, aan de andere kant, moet nog steeds voet aan de grond krijgen in het leven van mensen, gedeeltelijk omdat het nog steeds evolueert als een universeel vriendelijke interface.

Blockchain Het nieuwe internet: Gevolgtrekking

Blockchain het nieuwe internet is een vergelijking die op stoom zou moeten blijven komen, gezien de overeenkomsten die de twee genieten terwijl ze de manier van leven van mensen blijven beïnvloeden. Van blockchain-technologie wordt op geen enkele manier verwacht dat ze het internet vernietigen, maar in plaats daarvan complimenteren, door het voor mensen gemakkelijk te maken om verschillende bewerkingen online uit te voeren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map