Vraagt ​​u zich af wat de toekomst van blockchain zou zijn? Bekijk deze top Blockchain-voorspellingen voor 2021 en bereid je voor op de toekomst!

Het afgelopen jaar was een eersteklas platform voor het oproepen van populariteit rond de gedistribueerde grootboektechnologie, ook wel bekend als de blockchain. De wereldwijde pandemie heeft een enorme impuls gegeven aan de reeds bestaande trends. Ondernemingen investeren meer in pure R&D-projecten voor het realiseren van blockchain-initiatieven met een beter pragmatisme en realisme.

Met een wereldwijde gebeurtenis als de recente pandemie, is het redelijk om je af te vragen over de toekomst van blockchain in 2021. Blockchain is een cruciale speler geweest bij het aansturen van de digitale transformatie die nodig is om de plotselinge toename van externe werkomgevingen op te vangen. Aangezien blockchain-technologie terecht wordt aangeprezen als de technologie van de toekomst, is het belangrijk om te focussen op blockchain-toekomstvoorspellingen.

Schrijf u nu in: gratis Blockchain Fundamentals-cursus


Wat zou de toekomst van Blockchain-technologie zijn?

Nu veel industrieën enorme make-overs ondergaan als reactie op de veranderingen in de zakelijke omgeving, maken veel blockchain-enthousiastelingen en toeschouwers zich zorgen over de toekomstperspectieven voor blockchain. De volgende discussie weerspiegelt enkele van de opmerkelijke trends die de potentiële toestand van de blockchain-industrie in 2021 zouden kunnen dicteren.

  • Blockchain- en governance-applicaties zullen toenemen

Een van de belangrijkste trends die de toekomst van blockchain in 2021 zouden kunnen domineren, is de integratie van blockchain bij overheidsinstanties. De Japanse minister van Financiën heeft onlangs blockchain-technologie erkend als een essentieel onderdeel in de voortdurende strijd tegen de wereldwijde pandemie. Overheidsinstanties in Colombia hebben ook beloften gedaan voor het ondersteunen van cryptocurrency en blockchain-gebaseerde betalingssystemen.

Zuid-Korea is erin geslaagd meer dan een miljoen rijbewijzen op een blockchain-gebaseerd systeem te brengen. Thailand plant ook de introductie van een nieuwe juridische oplossing voor documentopslag op basis van blockchain. Bovendien heeft Vietnam met succes het gebruik van akaChain, een speciaal blockchain-platform, aangepast voor een betere digitale transformatie van het land.

Het belangrijkste van alles is dat China zich voorbereidt om een ​​volledig virtuele cryptocurrency uit te geven, waarbij China een prominente speler is in de wereldeconomie en politiek. Tegelijkertijd kan blockchain het dagelijkse leven van mensen binnendringen en zo bedrijfskennis in blockchain karakteriseren als een belangrijke zachte kracht in de internationale diplomatie. Daarnaast zal het gebruik van blockchain in stemsystemen ook een van de opvallende trends in de toekomst van blockchain blijven..

  • Meer blockchain in de detailhandel

2021 zal duidelijk getuige zijn van een grootschalige toename van de introductie van blockchain in de detailhandel voor mogelijkheden voor supply chain en voorraadbeheer. Vanaf 2016 vormde de samenwerking van IBM en Walmart de eerste stap om blockchain en retail samen te brengen op dezelfde pagina. Als resultaat van de samenwerking kwam de Food Trust blockchain naar voren als dé oplossing voor het volgen van voedselproducten. Meest recent heeft IBM in 2018 in samenwerking met Maersk een handelsoplossing voor vrachtbeheer geïntroduceerd, bekend als Tradelens.

De voordelen van blockchain voor de detailhandel, met name voor opmerkelijke spelers zoals Walmart, zijn goed nieuws voor de toekomst van blockchain. Walmart heeft het blockchain-platform kunnen gebruiken voor het volgen van hun verzending naast betaling voor ongeveer 70 rederijen naast meerdere retailers. Andere opmerkelijke voorbeelden van de acceptatie van blockchain in de detailhandel zijn Nestle, Amazon, Volvo en Ford. De opmerkelijke autofabrikanten van Volvo en Ford maken gebruik van blockchain-oplossingen voor het volgen van de voorraad kobalt die wordt gebruikt voor lithium-ionbatterijen.

Nestlé voert momenteel een pilotproject uit op basis van blockchain om de herkomst van babymelk en koffie te volgen. Amazon heeft blockchain-oplossingen kunnen gebruiken om de aanvoer van wijn te beheersen. Daarom wijzen de blockchain-voorspellingen voor 2021 vooral op brede inclusieniveaus. Met bijna $ 600 miljoen aan blockchain-projecten die vorig jaar zijn geïnvesteerd, houden de toekomstige trends van blockchain beloften in voor stijgende investeringen.

  • De meeste projecten zullen productie benaderen

De volgende belangrijke voorspelling voor de toekomst van blockchain voor het komende jaar wijst erop dat ongeveer 30% van de blockchain-projecten wereldwijd productiefasen zullen bereiken. De realistische en pragmatische benadering van blockchain-projecten zal een primaire drijvende factor zijn om deze prestatie te bereiken.

Bovendien zou de eis van een snellere time-to-market vanwege de pandemie en snellere start van projecten ook blockchain-projecten kunnen versnellen naar productie in een beperkt tijdsbestek. Verder wordt ook verwacht dat een groot deel van de netwerken die van pilot naar productie zouden verschuiven, op enterprise blockchain-platforms zouden werken.

Weet wat de beste open source blockchain-projecten zijn

  • China zal waarschijnlijk de blockchain-ruimte domineren

De dominantie van China op het gebied van blockchain zal ook een van de topvoorspellingen zijn voor de toekomst van blockchain. China heeft blockchain opgenomen in het ‘nieuwe infrastructuur’ -initiatief dat zich richt op de digitale infrastructuur van het land. De Chinese regering is van plan de investeringen in de meeste provincies in verschillende branches te verhogen.

Daarom is het redelijk om een ​​gestage toename te verwachten van het aantal systemen dat de productiefase ingaat. Het bestaande geopolitieke scenario biedt echter geen toereikende beloften voor de uitbreiding van het wereldwijde Blockchain-servicenetwerk van China. Aan de andere kant van het spectrum heeft ook de Europese Blockchain Services Infrastructure (EBSI) een prominente grip. Hoewel EBSI expliciete vooruitgang kan boeken met proefprojecten, kan het geen belangrijke baanbrekende resultaten behalen vanwege tegenstrijdige belangen en zeer ingewikkelde aanbestedingsprocessen.

  • DeFi zal blijven toenemen

Veel marktleiders staan ​​open voor de vooruitzichten van openbare blockchains in bedrijfscontexten met betrekking tot de toekomst van blockchain. De introductie van DeFi heeft echter het potentieel om de aandacht van openbare blockchains af te leiden naar toegestane blockchains.

De totale waarde van cryptocurrencies die begin 2020 in slimme Ethereum-contracten zijn geïnvesteerd, is in zo’n korte tijd meer dan $ 10 miljard overschreden. Hoewel dit cijfer niet het bedrag aangeeft dat mensen in DeFi-weddenschappen hebben geïnvesteerd, toont het de interesse van gebruikers in de weddenschappen aan. Daarom kan men duidelijk de continu en gestaag toenemende interesse in DeFi opmerken.

In de toekomst zou het aantal transacties buiten de conventionele mechanismen en het medium aanzienlijk toenemen. Blockchain-transacties kunnen dus een bepaald omslagpunt naderen waar bedrijven, toezichthouders en politieke leiders zich op DeFi zouden concentreren.

Schrijf u nu in: inleiding tot de DeFi-training

  • Gebruik van blockchain voor sociale en politieke doeleinden

De toepassing van blockchain in sociale en politieke activiteiten zou erkenning kunnen krijgen bij mogelijke trends voor de toekomst van blockchain. Blockchain wordt in verband gebracht met het potentieel voor transformatie van supply chain management, vermindering van identiteitsdiefstal of beheer van digitale rechten.

De belangrijkste elementen in de blockchain die de toepassingen op deze gebieden bevorderen, zijn onder meer transparantie en vertrouwen. In lijn met dezelfde elementen, kregen blockchain-technologietoepassingen voor het bestrijden van desinformatie aandacht in 2020. Zo kregen de R&Het D-team van The New York Times ontwikkelde een prototypeprogramma voor het vastleggen van alle activiteiten met een foto als metadata. Vervolgens zou het programma de informatie aan gebruikers tonen op hun feeds op sociale media.

Als gevolg hiervan kan de bredere acceptatie van blockchain-oplossingen helpen bij het vestigen van een betere claim op foto’s en andere inhoud. Met het toenemende gebruik van blockchain-technologie schilderen blockchain-voorspellingen voor 2021 blockchain als een opkomend hulpmiddel voor sociale verandering.

  • Interoperabiliteit met traditionele bank- en financiële organisaties

De toekomst van blockchain in 2021 zal ook getuige zijn van de interoperabiliteit van blockchains met conventionele financiële en bancaire organisaties. Gebruikers tonen meer vertrouwen in blockchain in vergelijking met traditionele banken. Daarom passen banken ook steeds vaker blockchain toe als een maatregel om het vertrouwen van hun klanten te bereiken. 2021 zal dus duidelijk getuige zijn van continuïteit in deze trend, met veel opmerkelijke namen die al in het gebruik van blockchain duiken.

JP Morgan gebruikt momenteel blockchain voor het aanpakken van geautomatiseerde margebetalingen. Northern Trust presenteert het gebruik van blockchain om de handel in fractionele obligaties voor particuliere beleggers te testen. Santander heeft een op de blockchain uitgegeven obligatie ter waarde van $ 20 miljoen afgelost. Het belangrijkste van alles is dat HSBC twee kredietbrieven heeft uitgevoerd op een blockchain tussen bedrijven in de Golf.

  • Nieuwe projecten krijgen een zware concurrentie

De ontwikkeling van blockchain-oplossingen heeft een flinke boost gekregen. Het dicteert echter niet dat de toekomst van blockchain binnen een mum van tijd meerdere applicaties zou hebben. De problemen met sommige openbare blockchain-netwerken tonen onlangs de noodzaak aan om na te denken over de toestand van de blockchain-markt in 2021.

Ten eerste had EOS problemen met netwerkcentralisatie en congestie. Vervolgens hebben de uitgestelde updates voor het Ethereum-netwerk geleid tot problemen met de prestaties van slimme contracten. Een ander voorbeeld van de problemen van blockchain-platforms is TRON, dat te maken heeft gehad met kritieke code-kwetsbaarheden.

Daarom zal de openbare blockchain-markt duidelijk getuige zijn van een gestage groei van de concurrentie zonder tekenen van afname. In dergelijke gevallen kunnen de projecten alleen succesvol zijn als ze erin slagen interne conflicten op te lossen. Bovendien zullen nieuwe blockchain-projecten in 2021 rekening moeten houden met nieuwe benaderingen voor het gebruik van blockchain-technologie.

Het jaar 2021 zal meer kansen brengen in het Blockchain-ecosysteem. Hier is de lijst met topbedrijven die Blockchain-technologie gebruiken.

Laatste woorden

Het jaar 2020 nadert het einde en is zeker een oproep om na te denken over de mogelijke toekomst van blockchain. Zoals uit deze discussie blijkt, laten blockchain-trends voor 2021 meerdere beloften zien. Tegelijkertijd brengen de voorspellingen voor blockchain in 2021 ook aandacht voor tegenslagen die onmiddellijke aandacht behoeven. Het begrijpen van trends in de blockchain-industrie en het beoordelen van de verwachte toekomstige trends kan helpen met betere resultaten in een blockchain-carrière.

Bovendien is het op de hoogte blijven van trends in de branche ook een nuttige opsteker voor studenten die streven naar blockchain-certificeringen. Ter afsluiting: u kunt duidelijk het potentieel van blockchain opmerken om de technologiesector in de toekomst te domineren. Om nog maar te zwijgen, het belang van Blockchain-certificeringen zal later in 2021 toenemen, dus als je een mooie carrière wilt hebben, kies dan een van de beste blockchain-certificeringen en word een Certified Blockchain-professional om klaar te zijn voor de toekomst..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me