Top 10 Corda-gebruiksgevallen die u moet kennen

In dit artikel bespreken we de beste Corda-use-cases die er zijn. Onze focus zal liggen op het onderzoeken van wat Corda te bieden heeft aan de hand van de R3 Corda-use cases.

Blockchain is altijd in hoog tempo aan het evolueren. Aanvankelijk begon het met bitcoin, een openbare blockchain, maar al snel kwamen de organisaties erachter dat ze geen openbare blockchain kunnen gebruiken, nieuwe soorten blockchain kwamen binnen.

Een van de nieuwe blockchain-oplossingen die tot doel hebben zakelijke problemen op te lossen, is Corda. Corda is een open source blockchain-platform dat is gericht op bedrijven. Hiermee kunnen bedrijven CorDapps maken binnen het wereldwijde blockchain-ecosysteem. Om een ​​correct gebruik te garanderen, streeft Corda ernaar transacties rechtstreeks in het bedrijf te brengen met behulp van de privacyfuncties van slimme contracten. Bovendien willen ze ook de administratie- en transactiekosten verlagen, wat resulteert in een streaming bedrijfsvoering.

Kortom, het behandelt transacties anders, wat de schaalbaarheid, snelheid en haalbaarheid verbetert.

Binnenkort beschikbaar: Beginnersgids voor Corda Development Course

Wat zijn de Corda-functies?

Voordat we verder gaan en de gebruiksscenario’s van Corda blockchain bespreken, kijken we eens naar enkele van de belangrijkste functies die Corda te bieden heeft.

 • Corda is open source: Het is een van de belangrijkste kenmerken van Corda, aangezien alles open source is. Dat betekent dat de code gratis beschikbaar is onder de Apache 2-licentie.
 • Corda is een open ontwerp: Corda is zeer wendbaar en flexibel als het gaat om zakelijke vereisten. Dit betekent dat bedrijven ermee kunnen opschalen en zorgen voor een goede groei.
 • Corda ondersteunt open ontwikkeling: Corda is open ontwikkeling, een robuuste gemeenschap van ontwikkelaars die werken aan betere functionaliteit, functies en verbeteringen.
 • Bewezen kenmerken: Corda heeft bewezen prestaties te ondersteunen. Het kan 600 transacties per seconde verwerken en u helpen het hoofd te bieden aan de toegenomen activiteit op het netwerk.
 • Zeer schaalbaar: Corda is zeer schaalbaar en heeft de mogelijkheid om gegevens op te slaan en te verwerken met behulp van een grootboek.
 • Veilig en privé: De aanpak van Corda is anders dan bij andere grootboeken. In dat geval deelt u de transactiegeschiedenis alleen wanneer u deze nodig heeft. U kunt de knooppunten ook binnen de firewall van het bedrijf hosten, zodat hun informatie altijd veilig is. Ten slotte maakt Corda gebruik van HSM-integratie om ervoor te zorgen dat het proces van het ondertekenen van sleutels beschermd blijft.
 • Klaar voor de cloud: Corda kan worden gehost op cloudoplossingen en kan ook worden ingesteld met Docker voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid.
 • Interoperabiliteit: Corda is 100% interoperabel en compatibel met andere blockchain-netwerken en kan worden gebruikt om transacties uit te voeren. Daarom is het een van de topplatforms die blockchain-interoperabiliteit bevorderen.
 • Enterprise-integratie: Corda is ook verpakt om te integreren met bedrijfskritische systemen en bedrijfssystemen.

Corda belangrijkste componenten

De belangrijkste componenten van Corda zijn de volgende

 • Staten: Ze zijn onveranderlijk en worden gebruikt om feiten tussen de partijen te delen.
 • Contracten: De contracten worden gebruikt om de staat te ontwikkelen en te controleren.
 • Transacties: Transacties worden gebruikt om de statuswijziging mogelijk te maken
 • Corda stroomt: Het helpt bij het beheren van een succesvolle uitvoering van transacties.
 • Consensus: De consensusalgoritmen verifiëren en valideren de transacties.
 • Corda-knooppunt: Ten slotte beheert het knooppunt de stroom in CorDapp.

Hier is een uitgebreide Corda-zelfstudiegids waarin u hier meer over te weten kunt komen.

Beste Corda-gebruiksscenario’s

Nu we goed begrijpen wat Corda te bieden heeft, kunnen we nu aan de slag met de R3 Corda enterprise blockchain use cases. Al deze gebruiksscenario’s van Corda zijn met de hand uitgekozen om te laten zien dat Corda verschillende problemen kan oplossen.

Laten we beginnen met het gebruik van cases voor Corda.


Corda-gebruiksgevallen

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg is een van die sectoren die veel verbetering behoeven. Op dit moment wordt de zorg langzaamaan getransformeerd met behulp van een blockchain-oplossing. Corda kan de nodige middelen bieden om zorgoplossingen te veranderen.

Een van de grootste problemen in de zorg is de versnippering van de opgeslagen gegevens en diensten. Deze versnippering kan tot meerdere problemen leiden, waaronder slechte patiëntenzorg, trage verwerking van claims en meer fraude. Met Corda kunt u al deze problemen oplossen.

U kunt Corda gebruiken om de elektronische patiëntendossiers (EPD) te implementeren, waarbij de prioriteit ligt bij het opslaan en faciliteren van patiëntgegevens. Met de Corda-blockchain voor de gezondheidszorg kan de gebruiker communiceren met het EPD en meer te weten komen over hun gedecentraliseerde netwerkgegevens. Andere leden, waaronder artsen en beoefenaars, kunnen ook profiteren van de beschikbare gegevens door deze te openen met toestemming van de patiënt. U kunt openbaar beschikbare gegevens gebruiken om onderzoek te doen en kritieke ziekteproblemen op te lossen.

Ten slotte betekent het gebruik van Corda in de gezondheidszorg ook een verbeterd claimbeheer. Met de declaraties kunt u de verzekeringen verbeteren met de zorg, wat op zich een complex proces is. Het kost behoorlijk wat tijd om een ​​verzekering te claimen. Door gebruik te maken van Corda kan de zorg- en verzekeringssector de klanttevredenheid verbeteren.

Dit leidt ons naar het einde van onze Corda-use-cases in de gezondheidszorg.

Financiën

De volgende beste Corda-use-cases die we gaan noemen, is de financiële sector. De financiële sector is de belangrijkste sector die gebruikmaakt van blockchain. Met Corda kan de financiële sector een trechter creëren om klantgegevens te beveiligen en snelle transacties uit te voeren. Het zal het hele netwerk verbeteren met verhoogde operationele efficiëntie, lagere operationele kosten en een betere verwerkingstijd. Het zal ook het vertrouwen tussen instellingen vergroten vanwege de transparantie en de onveranderlijkheid van gegevens. Corda-blockchain in de betalingssector kan snellere transacties bieden, wat handig kan zijn in tijden van nood.

De financiële sector is volledig getransformeerd door blockchain-technologie en Corda lijkt daarvoor de juiste keuze te zijn. Daarom denken we dat financiën een van de sterkste Corda-use-cases is die er zijn!

Kapitaalmarkten

Kapitaalmarkten kunnen ook profiteren van het gebruik van Corda. Op de meeste kapitaalmarkten zijn er problemen met de verschillende aspecten van de levenscyclus. Het is nog steeds foutgevoelig, met inefficiënte systemen die het aandrijven. Bovendien maken regeldruk het de systemen nog moeilijker om zo efficiënt mogelijk te werken. Door dit alles voelen bestaande en nieuwe markten druk en hebben ze daar een oplossing voor nodig.

Met Corda blockchain-gebruik kunnen de kapitaalmarkten een verbetering in hun proces zien door het verwijderen van inefficiënte manieren. Door het gebruik van blockchain wordt de hele levenscyclus een boost gegeven. Dit zal de markten ook helpen om wereldwijde investeringen aan te trekken en vertrouwen te wekken tussen de verschillende entiteiten.

Omdat Corda kan werken in bedrijfskritische omgevingen, lijdt het geen twijfel dat het ook kan werken op kapitaalmarkten.

Digitale activa

Digitalisering is ook een integraal onderdeel van de groeiende toekomst. Nu digitale activa toenemen, is het belangrijk voor organisaties om een ​​blockchain-oplossing te gebruiken die in staat is om de transformatie aan te pakken met een efficiënte manier om die activa op te slaan, te verwerken en te verwerken..

Corda is een perfecte kandidaat als het gaat om het beheren van digitale activa. Het kan de juiste transacties garanderen met verbeterde schaalbaarheid, beveiliging en betrouwbare controles om digitale activa te beheren.

Met Corda is het ook gemakkelijk om digitale activasystemen te ontwikkelen, zoals digitale valuta van de centrale bank, die u in institutionele omgevingen kunt gebruiken en waaraan u kunt werken met de tools en standaarden van ontwikkelaars. De activa profiteren ook van belangrijke functies zoals atomaire transacties, wat betekent dat u de activa niet kunt dupliceren en transacties tussen deelnemers onmiddellijk kunt vereffenen.

Ten slotte ondersteunt Corda ook de activa native op hun markt en verbetert het hun schaalbaarheid, privacy en identiteit.

Schrijf nu in:Masterclass van Central Bank Digital Currency (CBDC)

Digitale identiteit

Een andere use case van R3 Corda is digitale identiteit. Digitale identiteit is een groot probleem in de huidige wereld. Het is voor iedereen gemakkelijk om digitale identiteit te kopiëren en gegevensdiefstal te plegen.

Bedrijven moeten er ook voor zorgen dat ze de juiste manieren hebben om persoonlijke gegevens te beveiligen, zodat ze het vertrouwen van hun gebruikers kunnen winnen. De huidige aanpak is niet perfect. Het wordt geplaagd door slecht gegevensbeheer en het delen van persoonlijke gegevens.

Het is duidelijk dat het gebruik van DLT / blockchain een van de beste manieren is om digitale identiteit te beheren, en Corda is een goede DLT om dit op te lossen. Hoewel er een paar uitdagingen op het gebied van blockchain-acceptatie zijn die overwonnen moeten worden, wegen de voordelen nog steeds op tegen de tekortkomingen. Door Corda te gebruiken, kunnen bedrijven hun digitale identiteitsbeheer laten draaien zonder inefficiënties en gebreken. Het kan zorgen voor digitale identiteitsverificatie, verzameling en andere beheertaken voor de levenscyclus.

De keuze van Corda voor digitale identiteit is echt geweldig, en u kunt er een back-up van maken met het feit dat het een veilig gedistribueerd netwerk van gegevens biedt, waardoor het gevoelige persoonlijke gegevens buiten de keten kan houden. Bovendien kan het het proces stroomlijnen door ervoor te zorgen dat de levenscyclus van identiteitsvoorziening verloopt zoals bedoeld. Het werkt ook met corporate KYC en self-sovereign identity. Ten slotte vereenvoudigen de gedecentraliseerde raamwerkminimalisatie en end-to-end-codering de geverifieerde identiteitstoegang.

Het digitale identiteitsprobleem is een van de use-cases die veel voorkomen bij andere blockchain-technologieën, waaronder Corda-use-cases.

Energie

Inefficiënties hebben ook veel te maken met de energiesector. Niet alleen dat het ook lijdt aan lage traceerbaarheid van activa, vertrouwen tussen tegenpartijen, handmatige documentatiepraktijken, verouderde en nauwgezette contractgeschillen.

Om al deze problemen op te lossen, moeten de energiebedrijven ervoor zorgen dat ze DLT- of blockchain-technologie gebruiken om de werking van de energiesector opnieuw vorm te geven. Ze kunnen het gebruiken om backofficesystemen, energiehandel, peer-to-peer-interacties te veranderen en activa te digitaliseren. Bovendien kunnen ze alles efficiënt maken.

Corda lijkt een uitstekende keuze voor de energiesector, omdat het helpt bij het digitaliseren van energie in digitale activa. Eenmaal gedaan, kan energie als een asset gemakkelijk worden gedeeld en verhandeld. Het ondersteunt ook het volgen van certificaten voor hernieuwbare energie en koolstofkredieten, waardoor het voor spelers gemakkelijk wordt om aan een betere toekomst te werken. Bovendien kan iedereen hiermee de identiteit verifiëren en ervoor zorgen dat er veiligheidstrainingen en vergunningen zijn om aan de klacht te voldoen. Het onveranderlijke record gaat ook een lange weg omdat het de juiste mineraal- en eigendomsrechten verzekert.

Bekijk nu het on-demand webinar over Blockchain’s New Energy!

GovTech

Overheden zijn erg enthousiast als het gaat om het beheer van hun activa en processen. Op dit moment is hun manier van werken niet zo goed. Ze hebben geen vertrouwen en moeten ook tonnen geld investeren in het beheer van hun huidige systemen.

Blockchain voor de overheid biedt een manier om de efficiëntie van hun systemen te verbeteren door te zorgen voor voldoende vertrouwen, transparantie en samenwerking.

Door blockchain zoals Corda te gebruiken, worden misbruik, wanbeheer, misbruik, fraude en verspilling binnen het oude systeem verwijderd.

Dus, hoe helpt Corda??

U kunt Corda gebruiken om elk niveau van Corda, inclusief staats-, lokaal en federaal, in staat te stellen hun systemen responsiever, betrouwbaarder en efficiënter te maken en ze te gebruiken om de samenleving beter van dienst te zijn. Ze kunnen ook de transparantie verbeteren, aangezien het publiek transacties kan controleren met behulp van de tools die u ter beschikking worden gesteld. De overheid kan valuta in het grootboek modelleren en gebruikers deze als digitaal geld laten gebruiken, waardoor de geldstroom wordt verbeterd en er betere controle over is. Ten slotte zullen de onveranderlijke records hen ook helpen bij het oplossen van conflicten.

De overheid heeft altijd iets unieks en revolutionairs nodig om hun systemen te veranderen, en dit is een van de beste implementaties van Corda-use-cases.

Verzekering

Ook de verzekeringssector lijkt te lijden onder een inefficiënt systeem. Als u een verzekering probeert af te sluiten, kan het enkele dagen tot weken duren voordat u deze krijgt. Het claimen van een verzekering is een ander verhaal waarbij de eiser veel papierwerk moet doorlopen om zijn claim te verwerken.

Kortom, er zijn tal van uitdagingen waar de verzekeringssector momenteel mee kampt, waaronder inefficiënte contractplaatsing, ongelijksoortige gegevensbronnen en uitgebreide handmatige tussenkomst. Dit alles maakt het claimproces eenvoudig ingewikkeld, en het hele proces is stressvol en kostbaar.

Corda blockchain voor de verzekeringssector met een netwerk waarin elke speler, inclusief makelaars, cedanten, verzekeraars, herverzekeraars, kan samenwerken en veilig en onmiddellijk kan communiceren. Corda ondersteunt de naadloze overdracht van activa, waardoor u verzekeringen binnen het netwerk kunt afwikkelen. Het proces is ook kosteneffectief omdat het de middelen kan verwijderen die nodig zijn voor administratief werk en audits.

Al deze zaken maken van verzekering een van de beste Corda-use-cases die er zijn.

Bevoorradingsketen

De toeleveringsketen vormt de kern van elke branche die er is. Het is ook complex, waardoor het voor bedrijven moeilijk is om het te beheren. Hoewel supply chain management in sommige scenario’s uitstekend werkt, lijdt het meestal onder de inefficiënties die ermee verband houden. Zo hebben spelers zoals leveranciers, logistieke dienstverleners en zakelijke kopers een beperkt zicht als het gaat om de goederenbewegingen en hun herkomst..

Met DLT, zoals Corda blockchain voor supply chain, kan het realtime nauwkeurige locatietracking voor de activa hebben. Hiermee worden de meeste problemen in de toeleveringsketen opgelost, waaronder overaanbod, onderaanbod, fraude, enzovoort.

U kunt het slimme contract van Corda gebruiken om de toeleveringsketen te volgen en de informatie waar mogelijk te verifiëren. Het geeft alle belanghebbenden de vereiste transparantie.

Nog een ding dat Corda een interessante keuze maakt voor het oplossen van supply chain-problemen, is de toegestane blockchain. Hier hebben toezichthouders toegang tot informatie en kan het bedrijf ook de keten volgens de voorschriften opsplitsen.

Andere belangrijke voordelen van het gebruik van Corda zijn betere zichtbaarheid, betere efficiëntie en het stroomlijnen van het bijhouden van gegevens. Kortom, de toeleveringsketen is een van de beste gebruiksscenario’s van R3 Corda.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains en Supply Chain Management-cursus

Telecommunicatie

We leven in een verbonden wereld waar telecommunicatie erg belangrijk is. Het bepaalt hoe we verbinding maken via draadloze en bedrade verbindingen. Niet alles lijkt echter te kloppen op het gebied van telecommunicatie, waar grote spelers verliezen lijden als gevolg van wanbeheer, inefficiëntie en andere problemen, waaronder communicatiesoftware, hardware en schikkingen..

Om nog maar te zwijgen, de evolutie van nieuwe draadloze technologieën houdt de telecommunicatie-industrie op de been, waardoor ze om de paar jaar miljarden dollars moeten investeren.

Corda kan telecommunicatie naar een heel nieuw niveau helpen evolueren. Het kan een schaalbaar, veilig en efficiënt platform bieden voor het delen van logica, gegevens en records. Het zorgt ook voor een betere stroomlijning van KYC, waar het voor de bedrijven gemakkelijk wordt om klanten aan boord te krijgen en de afwikkeling sneller en gemakkelijker te doen verlopen. Bovendien maken atomaire swaps transacties gemakkelijk en niet-riskant. Ten slotte kan het hele gebruik van Corda de kosten verlagen en de schaalbaarheid verbeteren.

Bouw

Een van de algemeen bekende use-cases van Corda is in de bouwsector, omdat het de privacy, workflow en identiteitseigenschappen beïnvloedt.

Corda zal enkele van de kernproblemen in de bouw kunnen oplossen, zoals hoe contracten hun werk altijd delegeren aan onderaannemers, waarbij de onderaannemers hetzelfde doen en hun werk doorgeven aan andere aannemers – wat leidt tot een keten van aannemers. die niet weten wat de daadwerkelijke klant wil. Om nog maar te zwijgen, het proces leidt ook tot winstdeling, wat op zijn beurt leidt tot een slechte kwaliteit van het werk.

Met Corda kunnen aannemers of klanten leren om informatie door de keten te verzenden en hen in staat te stellen het werk van aannemers te volgen. Ze kunnen het oplossen door contracten op te stellen en ervoor te zorgen dat ze akkoord gaan met de banen en de betaling krijgen na voltooiing van het werk. Ook zullen partijen geen fraude kunnen plegen vanwege een goede datadistributie.

Het behalen van een blockchain-certificering op Corda kan u helpen een lucratieve carrière op te bouwen. Hier is een gids met alles wat u moet weten over R3 Corda-certificering.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons tot het einde van onze belangrijkste Corda-gebruiksscenario’s. Zoals u kunt zien, kan Corda veel gebruiksscenario’s bieden voor verschillende industrieën. Dit biedt veel kansen voor industrieën en sectoren om te groeien en onderliggende problemen weg te nemen. Het is duidelijk dat de enige blockchain niet alle problemen kan oplossen. Maar het is een goed begin.

Elke beginneling die een blockchain-expert wil worden en meer wil weten over Corda, moet onze Corda-ontwikkelingscursus bekijken, omdat deze een meer diepgaande analyse van het Corda-ecosysteem biedt..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map