Top 7 Blockchain-uitdagingen om mainstream te worden in 2019

Van de 7 belangrijkste uitdagingen voor blockchain die mainstream worden, is er slechts één gebaseerd op technologie. De echte uitdagingen voor de acceptatie van blockchain zijn allemaal menselijk. Van gebruikerservaring tot onderwijs, tot terugdringen van bestaande machtsstructuren en de morele gevaren van ego’s ter grootte van stadsblokken in het blockchain-ecosysteem, de echte uitdagingen voor blockchain-acceptatie zijn allemaal menselijk. Terwijl we uitkijken naar de toekomst van gedecentraliseerde grootboektechnologie, is de echte consensus die van de menselijke consensus om samen verder te gaan.

Omdat blockchain op zichzelf uiteindelijk geen oplossing biedt voor menselijke kwesties van vertrouwen, gelijkheid en eerlijkheid. Blockchain is gewoon de nieuwste in een lange reeks tools die mensen hebben ontwikkeld en die kunnen worden gebruikt om menselijke problemen aan te pakken. Wat deed het, net zoals toen het internet de wereld verbond, om de menselijke omstandigheden op te lossen? Hoe hebben mensen het world wide web gebruikt? Hebben mensen onze bestaande technologische capaciteiten gebruikt om inkomensongelijkheid, voedselcrisis of een aantal van de systemische onrechtvaardigheden die onze soort teisteren, aan te pakken? Zijn mensen erin geslaagd tot een consensus te komen over hoe de 4e industriële revolutie van technologie en digitale transformatie de problemen van de 3e industriële revolutie zal aanpakken, met name de klimaatverandering??

Blockchain staat voor veel uitdagingen voordat het mainstream wordt. De grootste zijn allemaal menselijk. Zoals zo vaak, is wat de meest fervente aanhangers en fanatici van welke technologie dan ook beschouwen als technologische uitdagingen, niet technisch van aard. Vertrouwen, transparantie, eerlijkheid, gerechtigheid en rechtvaardigheid zijn geworteld in de menselijke conditie. Ja, ze kunnen worden opgelost door middel van consensus. De toekomst van menselijke consensus is echter niet technologisch, het is een consensus van het hart, de geest en de menselijke geest. Zal blockchain ons helpen om consensus te bereiken, dat is niet de vraag die we onszelf zouden moeten stellen. Wat we onszelf zouden moeten afvragen is: “Kan de mensheid samenkomen om overeen te komen zichzelf te redden, van zichzelf?”

Top 7 Blockchain-uitdagingen om mainstream te worden in 2019Top 7 Blockchain-uitdagingenTerwijl je over het bovenstaande nadenkt, samen met de toekomst van blockchain, zijn hier de 7 belangrijkste uitdagingen om blockchain mainstream te maken:

Begroting & Investering – Blockchain-oplossingen van de overheid moeten worden gefinancierd. Private blockchains moeten geld verdienen. Gedecentraliseerde blockchains verdienen geen geld. Wil blockchain massaal worden geaccepteerd, dan moeten regeringen over de hele wereld besluiten om van investeren in blockchain een prioriteit te maken. Vervolgens moeten regeringen tot een soort consensus komen over de interoperabiliteit van blockchains. Anders zullen blockchains die niet met zichzelf communiceren, die nieuwe silo’s van informatie en data creëren, niet beter of efficiënter zijn dan de huidige modellen. Dezelfde uitdagingen zijn van toepassing op privé / geautoriseerde blockchains. Hoe zullen particuliere organisaties worden gestimuleerd om gegevens, inkomsten en marktkapitalisatie te delen??

Eenvoudige gebruikerservaring – Het internet, wifi en apps (Whatsapp, Tinder, Google Maps enz…) zijn eenvoudig te begrijpen omdat iedereen er gemakkelijk gebruik van kan maken. Blockchain heeft eenvoudige, gemakkelijk toegankelijke en te gebruiken applicaties nodig. Momenteel is de gemiddelde “blockchain-gebruikerservaring” vergelijkbaar met de internetgebruikerservaring vóór GUI’s (grafische gebruikersinterfaces, ook bekend als webbrowsers).

Onderwijs – Blockchain net zo gemakkelijk geaccepteerd en “begrepen” maken als wifi. Weinig mensen weten echt hoe wifi werkt, maar iedereen is een expert in het gebruik van wifi. Echte blockchain-acceptatie (en educatie) komt voort uit het vermogen van consumenten om dagelijks, zonder nadenken, blockchain-tools en apps te hebben. Wanneer heb je bijvoorbeeld voor het laatst nagedacht over het gebruik van wifi? #WhatsTheWifiCode

Infrastructuur – oude hardware moet worden geüpgraded en vervangen, niet alleen voor blockchain, maar ook voor IoT, 5G en volgende generatie technologieën als geheel; zoals spraak- en neurale leernetwerken (denk aan Alexa en Siri maar voor alles). Dit vraagt ​​om forse investeringen door publiekprivate samenwerking; wat in strijd is met de principes van decentralisatie en een filosofisch debat presenteert tussen innovators en gevestigde exploitanten.

Betrokken partijen – Degenen die afhankelijk zijn van inefficiënties om inkomsten te genereren, vechten om hun inkomstenstromen te behouden. Dit tribalisme van inkomens is vooral acuut in de verticale sectoren van de overheid, het bankwezen en de financiële sector. Zonder de buy-in van gevestigde exploitanten, die kunnen worden getoond, de waarde van blockchain-technologie kunnen zien en adopteren, zal gedecentraliseerde grootboektechnologie een zware strijd blijven aangaan om de acceptatie door mainstream / ondernemingen.

Ego’s zo groot als ik – De ego’s in blockchain van evangelisten, enthousiastelingen, gevestigde exploitanten en FUDers (Fear Uncertainty & Twijfel) elke kant doof maken. Ego’s in blockchain creëren het “zij” versus “wij” -gevoel dat echte samenwerking en consensus verhindert. Kortom, de Stam van Decentralisatie zal worden afgeslacht tegen de apathie van verandering, de eisen van aandeelhouders om inkomsten en de normaliteit van het Koninkrijk van Centralisatie..

Decentralisatie – Decentralisatie is in veel opzichten verwant aan chaos. In menselijke populaties lijkt decentralisatie sterk op Lord of The Flies. Decentralisatie stimuleert een systeem dat alles wint. Waar early movers en adopters binnen kunnen komen, een ecosysteem pompen, alle inkomsten / waarde eruit halen en een lege huls achterlaten voor snelle volgers en andere late stage-adopters. Dit roofzuchtige gedrag was bijzonder acuut in het Initial Coin Offering (ICO) -milieu van 2017/2018. Door menselijk gedrag, hebzucht en kapitalisme is decentralisatie momenteel geen duurzaam model. Het decentraliseren van iets democratiseert op geen enkele manier toegang, betaalbaarheid of opname in dat ecosysteem. Uiteindelijk is de oplossing voor menselijke problemen niet een technische maar een menselijke. Blockchain lost menselijke problemen niet op. Het geeft mensen gewoon een ander hulpmiddel om de menselijke omstandigheden van onrecht, ongelijkheid, kunstmatige schaarste en waarheid aan te pakken. Zullen mensen dat doen? Kunnen we dat decentraal doen? De geschiedenis zegt ons “nee” en de menselijke natuur is het daarmee eens.

Inhoud door 101 Blockchain Ambassador, Samson Williams. Wilt u uw expertise delen met de 101 Blockchain-community? Lees hier meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map