Waarom hebben we blockchain-technologie nodig? Een blik op 5 belangrijke problemen

Waarom hebben we blockchain-technologie nodig? Welnu, het antwoord ligt in de groeiende behoefte aan oplossingen die veilige opslag van gegevens online kunnen garanderen en de noodzaak om rondsnuffelende overheidsinstanties op afstand te houden. De behoefte aan snelle, veilige en betaalbare geldovermakingssystemen heeft ook veel licht geworpen op de behoefte aan de nieuwe technologie..

De hype rond blockchain-technologie zal naar verwachting dus blijven toenemen naarmate mensen een duidelijk idee krijgen van wat het is en waartoe het in staat is..

Een aantal use-cases op hoog niveau voor blockchain-technologie is al samengevoegd en heeft betrekking op verschillende sectoren van de economie. Miljoenen dollars worden ook uitgegeven aan onderzoek en talloze tests terwijl mensen proberen oplossingen te bedenken om problemen aan te pakken die mensen al tientallen jaren in de problemen hebben gebracht.

Financiële instellingen zijn niet de enigen die blockchain-technologie nodig hebben om directe betalingen over de grenzen mogelijk te maken. Hieronder staan ​​enkele manieren waarop de technologie met groot succes wordt gebruikt.

5 voorbeelden van waarom we blockchain-technologie nodig hebben?

1. Kwalificatieverificatie

Werkgevers hebben blockchain-technologie nodig om de geldigheid van onderwijsreferenties te verifiëren, met name die welke zijn verkregen via online studies. Het feit dat nepcertificaten en -kwalificaties op het dark web kunnen worden gekocht voor peanuts, heeft ervoor gezorgd dat werkgevers geen andere keus hebben dan te zoeken naar manieren om de ondeugd te beteugelen.

Waarom hebben we blockchain-technologie nodig voor verificatie?

Afbeeldingscredits: NTOK.io

NTOK.io is een startup die goed gebruik heeft gemaakt van blockchain-technologie om fraudeurs te detecteren die beweren uitstekende leraren en tutors te zijn. Het bedrijf heeft beoordelingen en recensies gecodeerd in een blockchain, waardoor het mogelijk is om een ​​recensie over een bepaalde leraar of tutor te identificeren en te verifiëren..

2. Digitaal stemmen

In de toekomst hebben regeringen mogelijk blockchain-technologie nodig om vrije en eerlijke verkiezingen te garanderen. Digitaal stemmen op een blockchain-aangedreven systeem is een van de doorbraken waaraan momenteel wordt gewerkt, aangezien de technologie heeft bewezen dat erop kan worden vertrouwd om veilig en anoniem stemmen te garanderen..

Digitaal stemmen via internet is in de huidige vorm vatbaar voor manipulatie. Het feit dat blockchain-technologie verifieerbaar is, zou echter iedereen in staat stellen de blockchain te controleren, om de authenticiteit van stemmen te verifiëren op basis van tijdstempels.

Waarom hebben we blockchain-technologie nodig voor digitaal stemmen?


West Virginia in de VS voert momenteel aanvullende tests uit op een blockchain-stemsysteem na het toestaan ​​van militair personeel om een ​​proefsysteem te gebruiken om te stemmen, in twee provincies, op 8 mei voor de voorverkiezingen.

Sierra Leone is een ander land dat dat al heeft gedaan uitgevoerde verkiezingen op een blockchain-systeem waarmee stemmen in 70% van het stembureau konden worden geregistreerd in de blockchain.

3. Gedistribueerde opslag

Momenteel vertrouwen mensen op diensten die worden aangeboden door Google Drive en Dropbox, onder andere voor gegevensopslag. Het probleem met deze services is dat de bedrijven die de services aanbieden soms door overheden worden gedwongen om de gegevens van mensen over te dragen.

Met opslagservices op basis van blockchain hoeven mensen zich misschien geen zorgen meer te maken dat overheden in hun gegevens rondsnuffelen. Blockchain maakt het mogelijk om gegevens op verschillende computers op een netwerk op te slaan met een hoge encryptie waartoe slechts één persoon toegang heeft.

De behoefte aan door blockchain aangedreven gedistribueerde opslagdiensten heeft al geleid tot Storj, een door blockchain aangedreven gegevensopslagservice.

Waarom hebben we Blockchain gedecentraliseerde opslag nodig?

Afbeeldingscredits: Storj

ClearCenter en SiaCoin werken samen aan een blockchain beveiligd ClearShare gedecentraliseerd opslagplatform. De oplossing biedt een eenvoudige maar sterke en schaalbare backend voor gedecentraliseerde opslagservices.

4. Bescherming van intellectuele eigendom

Bedrijven hebben blockchain-technologie nodig om hun intellectuele eigendom te beschermen, gezien de gevaren van hackers die zich zelfs op de meest gecompliceerde netwerken richten. Door hun IP-adressen te digitaliseren, moeten bedrijven hun investeringen in creaties en innovaties kunnen beschermen.

Blockchain is een onveranderlijke technologie en fungeert als een perfecte plek om intellectueel eigendom op te slaan, te controleren en te verifiëren. Hoewel auteursrechtwetten zijn ontworpen om het werk en de innovatie van mensen te beschermen, zijn er geen definitieve registratiesystemen waarop mensen kunnen vertrouwen om hun eigendom te bewijzen.

Met het gebruik van blockchain-technologie is er echter hoop op de ontwikkeling van systemen die mensen in de toekomst zullen gebruiken om het eigendom van hun creaties te bewijzen..

5. Cyberbeveiliging

Bedrijven en bedrijven die online opereren, hebben blockchaintechnologie nodig om cyberaanvallen een stap voor te blijven. Datadiefstal ter waarde van miljoenen dollars is een algemeen verschijnsel geworden, gezien de grote vraag naar dergelijke informatie op het dark web.

Blockchain-technologie heeft al bewezen effectief te zijn om gegevens op een transparante, veilige en resistente manier vast te leggen. Blockchain-aangedreven systemen zijn een no-go-zone geworden omdat ze onmogelijk te hacken zijn, zonder een spoor achter te laten.

Hacking is een groot probleem waarmee bedrijven worden geconfronteerd, en blockchain-technologie belooft een grootboek te bieden voor financiële transacties die niet kunnen worden gehackt. Het feit dat de technologie onveranderlijk is, maakt het ook een ideale basis voor cyberveiligheid, aangezien garanties dat beide kanten van een transactie transparant en onomkoopbaar zijn..

Gevolgtrekking

Bedrijven, bedrijven en zelfs overheden hebben blockchain-technologie nodig om te overleven in een tijdperk waarin hackers voortdurend op zoek zijn naar kwetsbare systemen op zoek naar waardevolle gegevens. Dat gezegd hebbende, begint Blockchain dezelfde impact te hebben die het internet had in de vroege jaren 2000, omdat mensen en bedrijven manieren zoeken om hun belangen te beschermen..

Lees meer: ​​Is Blockchain geschikt voor uw zakelijke behoeften??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map