Waarom is de prijs van Ethereum lager dan die van Bitcoin?

Bitcoin werd gelanceerd in 2009 en bestaat al meer dan een decennium. Het is misschien wel de reden waarom er andere cryptocurrencies bestaan. Bitcoin (BTC) heeft echter enkele nadelen die worden aangepakt door andere cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH).

Ethereum kwam veel later na Bitcoin en is misschien wel een van de best presterende digitale munten op de markt. De blockchain is ontworpen om meer functionaliteiten mogelijk te maken dan die van Bitcoin, waardoor het nog aantrekkelijker wordt. De Ethereum-blockchain kan bijvoorbeeld slimme contracten vergemakkelijken en transacties op het netwerk zijn goedkoper dan Bitcoin-transacties.

Dus waarom is de prijs van Ethereum niet beter dan die van Bitcoin??

De eerste belangrijke reden achter de hogere Bitcoin-prijzen is het feit dat het de eerste cryptocurrency was die werd gecreëerd. Mensen erkennen het daarom als zeer legitiem en dit heeft qua acceptatie heel goed uitgepakt voor Bitcoin. Dit blijkt uit de overweldigende stijging van de Bitcoin-prijzen in 2017, waarbij de waarde in december boven de $ 19.000 steeg.

Dit wil niet zeggen dat andere cryptocurrencies niet hebben gewonnen. Ethereum zag ook een aanzienlijke stijging, maar niet zoveel als die van Bitcoin. Ondanks dat het een beter netwerk en meer functies heeft, zijn de prijs en marktkapitalisatie nog lang niet in de buurt van Bitcoin. De laatste heeft nog steeds een hoger handelsvolume, wat betekent dat meer mensen Bitcoin verhandelen dan Ethereum. Het prijsverschil is ook te wijten aan het krachtige netwerkeffect van Bitcoin en de relatieve zwakte in Ethereum.

Bovendien werden de prestaties van Ethereum negatief beïnvloed door de DAO-aanval die eerder dit jaar plaatsvond en werden fondsen ter waarde van $ 53 miljoen bijna gestolen. Dit leidde ertoe dat zakelijke investeerders het vertrouwen in het netwerk verloren en als gevolg daarvan heeft Ethereum sindsdien niet meer kunnen herstellen. De cryptocurrency is sinds december vorig jaar ook niet in staat geweest om de $ 900-grens te bereiken, toen hij volgens Worldcoinindex.

Zal de situatie in de toekomst veranderen?

De markt voor cryptocurrency was in het verleden zeer volatiel en pas sinds kort begon het momentum te vertragen. Wat de toekomst betreft, is er veel onzekerheid, maar Ethereum-ontwikkelaars zijn nog steeds zeer optimistisch over hun netwerk en de cryptocurrency.

Ethereum heeft nog steeds veel potentieel, vooral omdat het sterk wordt ondersteund door ontwikkelaars en zijn netwerk veel gebruiksmogelijkheden heeft dankzij slimme contracten en het feit dat zijn netwerk als superieur wordt beschouwd aan dat van Bitcoin. De cryptocurrency-gemeenschap heeft geprobeerd de acceptatie van digitale valuta aan te moedigen voor gebruik bij dagelijkse transacties en betalingen. Helaas beschouwen veel mensen cryptocurrencies als kansen om geld te verdienen door ze te verhandelen en dit verklaart gedeeltelijk de extreme volatiliteit op de cryptomarkt..

Ontwikkelaars en blockchain-bedrijven hebben echter gewerkt aan het verbeteren van het aanmoedigen van detailhandelaren en handelaarsdiensten om te overwegen cryptocurrency-betalingen te accepteren om meer gebruik te maken van cryptocurrencies. Als dit gebeurt, kan het goed uitpakken voor Ethereum, aangezien de transactiekosten veel goedkoper zijn dan de transactiekosten van Bitcoin. Tot dusver is er enige vooruitgang geboekt. Agnes Water, een stad in Australië, heeft bijvoorbeeld onlangs aangekondigd dat het de eerste stad was die cryptobetalingen accepteerde.

Factoren die de prijs van Ethereum beïnvloeden

Prijs van ETH

Leden van de Ethereum-gemeenschap zijn van mening dat de prijs van Ethereum aanzienlijk zou verbeteren als er massale acceptatie zou plaatsvinden. Bovendien lijkt de regelgevingssituatie beter te worden en zijn ontwikkelaars druk bezig geweest met het werken aan oplossingen om de problemen op te lossen die van invloed waren op de cryptocurrency-markt. Dit omvat beveiliging en de integriteit van de blockchain-systemen, evenals crypto-uitwisselingen.


Mensen ertoe brengen om cryptocurrencies te gaan gebruiken in plaats van fiat-valuta’s om transacties uit te voeren, is niet zo eenvoudig als het klinkt en het zal waarschijnlijk enige tijd duren voordat massale acceptatie plaatsvindt. Het is niet duidelijk of Ethereum Bitcoin zal verslaan wat betreft prijs, hoewel het niet onmogelijk is.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map