Wat is de ophef over Blockchain?

Twee van de meest gebruikte woorden van het afgelopen jaar zijn cryptocurrency (nou ja, het is eigenlijk Bitcoin) en blockchain. De stijging van de prijzen van cryptocurrencies vorig jaar heeft geleid tot een toename van de aandacht voor de blockchain-industrie.

Wat is dan de blockchain??

De blockchain is de onderliggende technologie achter Bitcoin en de meeste cryptocurrencies. De technologie, ook wel de gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) genoemd, begint brede erkenning te krijgen die verder gaat dan alleen de cryptocurrency-ruimte vanwege een aantal verbazingwekkende eigenschappen die het heeft.

In het huidige informatietijdperk is opslag en verplaatsing van gegevens een zeer belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Vrijwel alle activiteiten die we nu uitvoeren, hebben niet alleen te maken met het maken van gegevens, maar ook met het verplaatsen en veilig opslaan ervan.

Dit is waar blockchain om de hoek komt kijken. Een van de eigenschappen (misschien wel de belangrijkste) is de decentralisatie. Het verplaatsen en opslaan van informatie wordt normaal gesproken gecentraliseerd, wat betekent dat het door één instantie wordt afgehandeld en meestal op één plaats wordt bewaard. Er zijn veel problemen als het bedrijf dat met gegevens omgaat, wordt gehackt of als de plaats waar de gegevens worden bewaard wordt vernietigd.

Als je een grote fan bent van de cyberbeveiligingswereld, heb je de afgelopen twee jaar veel verhalen over hacking en ransomware gehoord. De trend van hackende bedrijven om alleen klantgegevens te stelen, blijft toenemen, met 2017 het grootste jaar tot nu toe voor hackers.

Blockchain-technologie is nu naar voren gekomen om dat allemaal op te lossen. De decentralisatiefunctie betekent dat in plaats van dat gegevens op één plaats worden opgeslagen of door slechts één lichaam worden verplaatst en bestuurd, deze in stukken worden gehakt en vervolgens worden bestuurd door duizenden knooppunten in een bepaald netwerk. De blockchain-technologie kan dit doen met behulp van cryptografie, waardoor het een beveiligingslaag krijgt die bijna onmogelijk te hacken is, in tegenstelling tot het gecentraliseerde systeem van gegevensopslag..

De distributie van gegevens over meerdere systemen in een netwerk is waar het de naam gedistribueerd grootboek krijgt. De beveiliging van gebruikersgegevens en informatie op het blockchain-netwerk heeft ervoor gezorgd dat de technologie de aandacht trok van vrijwel alle sectoren van de wereldeconomie. Verschillende bedrijven, overheden en bedrijven zijn de technologie voor verschillende dingen gaan gebruiken.

Transparant en zelfzorg

Toen Satoshi Nakamoto, de oprichter van Bitcoin, de blockchain-technologie gebruikte voor de valuta, zijn decentralisatie en transparantie twee dingen die zeer gewaardeerd werden. De blockchain-technologie is erg transparant, in tegenstelling tot het gecentraliseerde systeem van informatiebeweging of -opslag waarbij de centrale instantie de gegevens in haar bezit kan wijzigen of manipuleren. Deze transparantie is de reden waarom sommige regeringen al bezig zijn met het integreren van de blockchain-technologie in hun stemsystemen. Sommige bedrijven zijn ook begonnen met integratie in sommige van hun programma’s, zoals de beloningsprogramma’s, zodat het hele proces transparanter kan worden.

Zijn zelfzorgeigenschap houdt in dat de blockchain de mogelijkheid heeft om de beschikbare gegevens op het netwerk te controleren en deze te repareren als er schade is. Dit gebeurt met behulp van de computers die op het netwerk zijn aangesloten. De computers helpen de integriteit van een netwerk te behouden door elke transactie (nagesynchroniseerde blokken) te controleren en te verifiëren, wat vervolgens leidt tot de vorming van een ketting met de geschiedenis van elk stuk gegevens dat in de ketting is gecodeerd.

Hoe doet het dat allemaal??

De belangrijkste vraag die mensen me stellen direct nadat ze hebben toegegeven hoe geweldig deze technologie is, is ‘hoe doet het dat allemaal’?


Het doet dat met behulp van die computers die op zijn netwerk zijn aangesloten. Tijdens het ontwikkelen van Bitcoin en het werken aan de decentralisatie- en zelfredzaamheidsfuncties, besloot Satoshi dat degenen die het netwerk besturen gemotiveerd zouden zijn om door te gaan met het werk als ze een token krijgen voor activiteiten die binnen het netwerk worden uitgevoerd en helpen de integriteit van het netwerk te behouden. Deze mensen worden de mijnwerkers genoemd.

De cryptografie die in het netwerk wordt gebruikt, heeft de noodzaak van een derde partij volledig geëlimineerd. Naarmate een bepaald blockchain-netwerk groeit, neemt ook de behoefte toe om meer macht te hebben om zichzelf te onderhouden. Dit is een van de redenen waarom cryptocurrency-mijnbouw veel elektriciteit verbruikt, wat het energieverbruik van sommige landen heeft overschaduwd vanwege het toenemende aantal gebruikers en transacties.

Toekomst van blockchain

Blockchain is een van de grootste innovaties van onze tijd. Hoewel banken en andere financiële instellingen al een tijdje tegen cryptocurrencies zijn, hebben ze keer op keer de schittering en het potentiële belang van blockchain voor de financiële sector toegegeven. Afgezien van de financiële sector zijn andere sectoren van de wereldeconomie begonnen met het opwarmen van de technologie en deze wordt op grote schaal toegepast door zowel de private als de publieke sector..

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor blockchain-technologie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map