Beginnershandleiding: wat is Cardano Cryptocurrency?

Cardano-cryptocurrency is een gedecentraliseerd gedistribueerd computerplatform van de 3e generatie dat zich richt op de blockchain voor Ada-cryptocurrency. Cardano, gelanceerd op 29 september 2017, heeft als doel een slim contractplatform te ontwikkelen dat zich richt op het bieden van geavanceerdere functies dan enig ander protocol op de markt. Cardano onderscheidt zich in een oceaan van cryptocurrencies, aangezien de ontwikkeling ervan niet alleen gebaseerd was op een witboek, maar ook als resultaat van de evolutie van de wetenschappelijke filosofie. Het wordt actief behandeld en gecontroleerd door een internationaal team van ingenieurs en onderzoekers.

Cordano Stichting

Net als bij de Ethereum protocol biedt het extra voordelen, waaronder een veilig stemmechanisme, schaalbaarheid en exotische stimuleringsregelingen. Het streeft naar een evenwichtiger en duurzamer ecosysteem dat zich richt op de behoeften van de gebruikers.

Eigenschappen van Cardano

Niet op basis van een geautoriseerd witboek, maar een meer praktische en experimentele benadering, Cardano cryptocurrency onderscheidt zich door een duurzame blockchain te bieden die instrumenteel is bij het beschermen van de privacy van de gebruiker terwijl de regelgeving wordt nageleefd. Enkele functies die het helpen meer marktaandacht te trekken dan zijn tegenhangers, zijn onder meer:

 • Het eerste protocol dat Ouroboros integreert – een Proof of Stake (PoS) -algoritme dat de manier definieert waarop de knooppunten consensus bereiken over de status van het grootboek. Het is een eerste in zijn soort protocol waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het veilig is.
 • Het team en zijn constante inspanningen om de cryptocurrency te verbeteren, hebben er de meest nauwkeurig ontworpen cryptocurrency van gemaakt. Cardano slaagt erin om verschillende functies zoals gedistribueerde systemen, mechanismeontwerp en cryptografie samen te brengen en tegelijkertijd investeringen veilig te stellen.
 • Cardano kan geavanceerde functies uitvoeren via zijn meerlaagse protocol. De vereffeningslaag heeft een rekeneenheid, terwijl de gekoppelde controlelaag de slimme contracten en programma’s voor beveiliging uitvoert.
 • Cardano is ontwikkeld op een manier om de twee aspecten in evenwicht te brengen, namelijk het beschermen van de privacyrechten van gebruikers en ten tweede volgens de regelgeving. Door dit te doen, heeft het een nieuwe en effectieve manier bedacht om aan de vereisten voor een cryptocurrency te voldoen.
 • Cardano is een steeds evoluerende cryptocurrency, omdat het gemakkelijk is om het te upgraden met behulp van zachte vorken om zich aan te passen aan de huidige marktbehoeften. Er wordt ook een treasury-systeem ontworpen om de duurzaamheid van het protocol te waarborgen.
 • Cardano is gebaseerd op de fundament van samenwerking en is daarom open source en patentvrij.

Een account aanmaken op Cardano

Cardano vereist dat een account wordt aangemaakt op Daedulus dat kan worden beveiligd door middel van een wachtwoordzin van 12 woorden om de gekochte munten te beveiligen. Het Daedulus-account kan worden gebruikt om ADA-cryptocurrency te kopen. Alle verdere transacties kunnen via dit account worden uitgevoerd en het zou worden beveiligd met de wachtwoordzin.

Hoe Cardano (Ada) te kopen

Cardano kan niet rechtstreeks worden gekocht en kan daarom alleen worden ingewisseld voor andere cryptocurrencies. Valuta’s zoals Ethereum of Bitcoin kunnen worden gekocht en vervolgens kan Cardano worden ingewisseld voor dergelijke valuta’s via platforms zoals CoinBase. Het is binnenkort verkrijgbaar bij bepaalde geldautomaten in Japan. Enkele populaire cryptocurrency-uitwisselingen die Ada vermelden, zijn onder meer:

 • Bittrex
 • Binance
 • BitMEX
 • Upbit
 • HitBTC
 • Huobi
 • Cryptopia (binnenkort beschikbaar)

Toekomstige vooruitzichten van Cardano Cryptocurrency

Cardano zal dit jaar zeker de aandacht van de markt trekken en kan met + 12,8% stijgen wanneer de meeste andere cryptocurrencies stagneren. JOTA en Cardano zal een groot deel van de markt innemen met een toestroom van nieuwe investeerders. De constante inspanning van Cardano door IOHK en Charles Hoskinson om nieuwe functies te ontwikkelen na de lancering van KVEM werpt zijn vruchten af. De investeerders zijn verzekerd van Cardano’s unieke op onderzoek gebaseerde ontwikkelingsaanpak. Het extra voordeel is de capaciteit voor het blockchain-protocol om naar een hoger niveau te schalen dan de andere munten op de markt. Hierdoor is Cardano in de schijnwerpers gekomen en wordt het voornamelijk gebruikt door bedrijven en overheden. Alle solide ontwikkelingen vormen de basis van een verzekerd succes van Cardano in de toekomst.


Gevolgtrekking

Cardano-cryptocurrency van de toekomst verschuift van proof-of-work-protocol naar proof-of-stake die minder middelenintensief zijn. Het is een liquide activa en de waardering ervan zal stijgen naarmate ze de komende jaren meer functies introduceren. Maar elke dag wordt er een nieuwe munt gelanceerd en Cardano moet sneller gaan om zijn marktaandeel te behouden en te vergroten en investeerders te winnen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map