Je moet over Ethereum hebben gehoord, maar heb je je ooit afgevraagd wat Ether is?

In het artikel van vandaag zullen we het onderwerp bespreken en het belang ervan in de Ethereum-blockchain begrijpen.

Maar voordat we beginnen, moeten we begrijpen wat Ethereum is? Ethereum is een mix van zowel een gedecentraliseerde app store die Dapps aandrijft als een gedecentraliseerd internet. Het is een platform dat Dapps host. Dit brengt ons bij onze tweede vraag: wat is ether? En hoe is het verbonden met Ethereum? Laten we onderzoeken.

Wat is ether? Ethereum Cryptocurrency


Ether kan worden gedefinieerd als de brandstof die het Ethereum-platform aandrijft. Om Ethereum van stroom te voorzien, hebben we een digitale valuta nodig die wordt gebruikt. Als een machine bijvoorbeeld een bewerking op het netwerk uitvoert, heeft hij hiervoor bronnen nodig. In dit geval wordt ether gebruikt. Het fungeert ook als een stimulans voor andere entiteiten die met het platform zijn verbonden om applicaties (DApps) te ontwikkelen. Ontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld worden gecompenseerd voor het schrijven van nuttige applicaties. In de eenvoudigste vorm kunnen we Ether definiëren als digitale olie om de transacties op het netwerk van brandstof te voorzien. Het kan elke bewerking zijn, maken, verwijderen of wijzigen.

Herkomst van Ether

Om ether beter te begrijpen, moeten we naar zijn oorsprong kijken. Ether wordt voor het eerst gedistribueerd tijdens de eerste voorverkoop.

In de voorverkoop werd bijna 60 miljoen ether verkocht aan de bijdragers. Niet alleen dat, er wordt 12 miljoen ether (12% van de gecreëerde ether) aan gegeven Ethereum-stichtingen. Al deze ether wordt aan de groep ontwikkelaars en onderzoekers gegeven zodat ze de onderliggende technologie van het Ethereum-platform kunnen verbeteren.

Ether wordt ook gemaakt wanneer een nieuw blok wordt gedolven. Miner krijgt de ether.

Als laatste, maar niet de minste, wordt er wat ether (2-3) gecreëerd als beloning voor oom / tante. Het wordt alleen gegenereerd wanneer een ander blok het probleem oplost, zelfs zonder dat het in de mijnwerkeroplossing is opgenomen

Betekent dit dus dat er een oneindige Ether-toevoer is??

Natuurlijk niet. De meeste digitale valuta is altijd beperkt. Dit wordt gedaan om een ​​overstroming van de markt te voorkomen. Het helpt ook om de prijs van de ether op de markt te beheersen. Toen het voor het eerst werd uitgebracht, werd besloten dat er een beperkte hoeveelheid ether zal zijn. Niemand heeft echter een idee van het aantal ether dat in omloop is.

Over het algemeen neemt elk cryptocurrency-nummer na bepaalde jaren af. Het geval met ether is hetzelfde. Naarmate de jaren verstrijken, is er minder ether die moet worden gedolven of beloond.

Maar de snelheid waarmee de ether uitgeput raakt, zal niet veranderen. Ethereum gaat nu van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS). Dit alles wordt gedaan om energie te besparen en het Ethereum-platform efficiënter en natuurvriendelijker te maken.

Gebruik van Ether

De volgende entiteiten gebruiken ook ether.

  1. Ontwikkelaars voor het ontwikkelen van apps op de blockchain.
  2. Elke gebruiker die interactie heeft met slimme contracten.

Mijn ether

Ether ontginnen is gemakkelijk. Het enige dat u nodig heeft, is rekenkracht om problemen op het Ethereum-platform op te lossen. Als je een blok ontgint, word je beloond met wat ether. Het beloningsbedrag is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de hoeveelheid werk die je hebt verzet. Mining ether is relatief eenvoudig in vergelijking met Bitcoin. Bijna elke 15 seconden wordt er een nieuw blok aangemaakt en toegevoegd aan de blockchain. Zodra het blok is toegevoegd, wordt drie ether weggegeven aan de mijnwerker (s). Ether volgt Proof of Work (PoW), en dat maakt het in de eerste plaats minable.

Verwacht echter niet uw verwachtingen. De moeilijkheidsgraad is de afgelopen zes maanden enorm gestegen. Ethereum zal binnenkort ook veranderen in Proof of Stake (PoS).

Etherpaar

Als u van handelen houdt, bent u al op de hoogte van BTC-koppeling. U kunt elke andere munt op de markt kopen als u BTC heeft. De koppeling ziet eruit als “EOS / BTC” of “ADA / BTC.” Evenzo kan ether als een paar worden gebruikt om andere cryptocurrencies te kopen.

Meer informatie, Wat is Ethereum Classic (ETH)?

Bekijk onze vergelijkingen:

  • Bitcoin versus Ethereum? Wat is het verschil?

  • EOS vs Ethereum: een potentiële Ethereum-moordenaar!

  • Ardor vs Ethereum: wat zijn de voor- en nadelen?

  • NEO versus Ethereum: wat beter is?

  • Ethereum vs Ripple: diepgaande vergelijking

Wat is het volgende?

Ether is hier om te blijven. Het heeft bewezen de brandstof te zijn van een van de tweede generatie blockchain-technologie, Ethereum. Dus, wat vind je ervan? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me