Als u nieuw bent op het gebied van cryptocurrency, had u over altcoin moeten weten. Dus, wat is een altcoin? Heeft het iets met Bitcoin te maken? Laten we onderzoeken.

Wat is een altcoin?

Wat is een Altcoin?

Altcoin is een technische term die wordt gebruikt om andere munten te onderscheiden van Bitcoin. In eenvoudige bewoordingen wordt elke cryptocurrency die verschilt van Bitcoin ‘altcoin’ genoemd. Simpel, toch?

Het woord ‘altcoin’ kan worden onderverdeeld in ‘alt’ en ‘munt’. De “alt” is gericht op “alternatief”, terwijl “munt” cryptocurrency betekent.

Altcoin is ontstaan ​​net nadat Bitcoin is vrijgegeven. Bitcoin is de eerste cryptocurrency die opdook. Het is ook de cryptocurrency die het concept van blockchain en gedistribueerde grootboektechnologie heeft geïntroduceerd. Het bracht een revolutie met zich mee. Maar net als elke andere technologie van de eerste generatie had het ook een aantal ernstige nadelen.

Altcoins had de kans om te omarmen wat Bitcoin te bieden heeft en het te verbeteren. Dit is waar de blockchain van de 2e en 3e generatie arriveerde. Enkele van de belangrijkste voorbeelden van cryptocurrency van de 2e en 3e generatie zijn Monero, Zcash, Ethereum, Litecoin, en anderen. Elk van hen heeft de Bitcoin op de een of andere manier verbeterd.

Ethereum verbeterde bijvoorbeeld het gebruik van blockchain door een platform te bieden waarop DApps kunnen worden gebouwd en onderhouden. Het gaf aanleiding tot andere altcoins die ERC20-compatibel zijn. Binance, EOS en TRON zijn slechts enkele voorbeelden van standaard ERC20-altcoins. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 88.000 ERC20-cryptomunten. Er zijn er echter maar een paar die nuttig zijn in de echte wereld en volgens CoinMarketCap veel markt hebben gewonnen..

Verschillende economische modellen en distributiemethoden

Bitcoin-blockchain wordt mogelijk gemaakt door het consensusalgoritme Proof-of-Work (PoW). Dit resulteerde in een blockchain die volledig afhankelijk is van rekenkracht. Aanvankelijk was de rekenkracht om een ​​blok te minen niet veel. Maar in de loop van de tijd groeide het exponentieel vanwege zijn toenemende populariteit

Dat is een groot probleem voor de hele cryptocurrency-omgeving. Om het probleem op te lossen, zijn nieuwe consensusalgoritmen uitgebracht. Ze omvatten Proof of Stake (PoS), Delegated Proof of Stake (DPoS), Proof-of-Authority (PoA) enzovoort. PoS loste het energie- en rekenprobleem op omdat er knooppunten nodig waren om munten uit te zetten om deel te nemen aan de consensus.

Niet alle altcoins zijn echter revolutionair. Sommigen van hen zijn slechts de vork van de populaire Bitcoin-blockchain. Bitcoin Cash is een van de voorbeelden die de originele Bitcoin-blockchain vertakte. Het enige verschil is dat Bitcoin Cash een grote blokgrootte, snellere transacties en een gecentraliseerde aanpak heeft. Bitcoin Cash is een alt-munt die niet goed werd ontvangen door de gemeenschap omdat het indruiste tegen de filosofie van blockchain-technologie.

Een andere populaire altcoin die in deze categorie valt, is Ripple. Het is een gecentraliseerde cryptocurrency met als doel banken de mogelijkheid te bieden om activa sneller en gemakkelijk grensoverschrijdende betalingen over te dragen. De munt kreeg ook wat terugslag vanwege de gecentraliseerde aanpak.


Toen Litecoin voor het eerst werd geïntroduceerd, werd het erkend als zilver in vergelijking met “gouden” Bitcoin. Het verloor echter zijn positie door andere altcoins op de markt.

Wat is het volgende?

Wat is Altcoin Future?

Op het moment van schrijven zijn er meer dan 1500 altcoins op de markt. De Bitcoin-whitepaper gaf de knowhow om op elk moment munten te bouwen. Startups zijn sterk geïnteresseerd in dit idee terwijl ze hun tokens op de markt vrijgeven. Het idee is om geld in te zamelen voor hun bedrijf. We speculeren echter dat de meeste van hen op de lange termijn zullen mislukken.

Meer informatie over wat zijn Penny Cryptocurrencies?

Nu blockchain nog in de kinderschoenen staat, is het moeilijk te zeggen waar de altcoin-partij naartoe zal gaan. Tot nu toe vertrouwen mensen Bitcoin altijd in vergelijking met andere altcoin die er zijn. En dit kan vrij duidelijk worden uit het feit dat Bitcoin in december 2017 is gestegen tot 19.000 USD..

Altcoin beweegt de blockchain-revolutie in de goede richting. Startups lopen voorop om het zware werk te doen. Omdat bijna elke sector wordt beïnvloed door blockchain, maken altcoins het voor deze sectoren gemakkelijker om blockchain te gebruiken en de brandstof voor verandering te worden.

Dus, wat vind je van altcoin? Gaan ze blijven of omkomen? Heb je ook een favoriete altcoin? Reageer hieronder en laat het ons weten. Wij luisteren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me