Cryptocurrencies hebben de wereld stormenderhand veroverd en hebben daarbij een duidelijk beeld geschetst van waarom ze de valuta van de toekomst zijn. Hoewel sommige mensen beweren te weten waar deze nieuwe vorm van betaling over gaat, tast een meerderheid nog in het duister, temidden van een evolutie waarbij cryptocurrencies een voorkeursbetaaloptie zijn geworden. In deze gids gaan we eenvoudig uitleggen wat een cryptocurrency is?

Dus ik snap het, maar wat is een cryptocurrency?

Een cryptocurrency is een vorm van digitale valuta die via internet wordt verspreid. Het werkt net als elke vorm van digitaal contant geld, maar zonder dat een centrale autoriteit het controleert. Ook bekend als virtuele valuta, maken cryptocurrencies naadloze, directe en snelle transacties tussen partijen mogelijk, ongeacht de locatie.

Cryptocurrencies verschillen van fiat-valuta’s (EURO, USD en GBP) in die zin dat houders de volledige controle over zowel overbetalingen als saldi op zich nemen. Totale controle betekent dat men geen centrale autoriteit nodig heeft om transacties te valideren. Met fiat-valuta’s treden creditcardmaatschappijen en banken meestal op als centrale autoriteit of poortwachters bij elke deal die men moet aangaan.

Satoshi Nakamoto is geaccrediteerd voor het creëren van de eerste cryptocurrency, bitcoin, evenals de onderliggende blockchain-technologie in 2008.

Cryptocurrencies kunnen worden gezien als applicaties die worden uitgevoerd bovenop een cryptografische uitvinding die in dit geval de blockchain-technologie is. Blockchain is de onderliggende technologie die veel toepassingen aandrijft, waarvan cryptocurrencies er een van is.

Banken houden een database bij met het geld van mensen dat meestal vatbaar is voor hackaanvallen. Dat kan echter niet het geval zijn met cryptocurrencies, aangezien er geen centrale autoriteit is die gegevens over het bezit van personen bijhoudt. Bovendien worden transacties op cryptocurrencies meestal op een gedistribueerde manier uitgevoerd, waardoor het voor hackers moeilijk is om bij te houden waar geld naartoe en van wordt verplaatst..

Hoe u een cryptocurrency in handen krijgt?

Mijnbouw: Sommige cryptocurrencies zoals Bitcoin en Monero kunnen worden verkregen via een proces genaamd mijnbouw. In dit geval sluiten mensen krachtige computers aan om de gewenste rekenkracht op te bouwen om ingewikkelde puzzels op te kunnen lossen.

Mensen worden meestal gestimuleerd met nieuwe munten, transactiekosten of beide om het juiste antwoord op een puzzel te krijgen. Mijnwerkers worden ook gestimuleerd om ervoor te zorgen dat transacties op een blockchain geldig zijn. Ze doen dit door ervoor te zorgen dat mensen die munten proberen te verzenden, genoeg hebben om te verzenden.

Kopen: U kunt een cryptocurrency naar keuze bemachtigen door ze te kopen met behulp van fiat-valuta’s van cryptocurrenciesbeurzen die aan- en verkoopactiviteiten vergemakkelijken.

Wat is het doel van cryptocurrencies?

Cryptocurrencies kunnen worden gezien als een andere vorm van geld die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om goederen te kopen en voor diensten te betalen. Sommige mensen en handelaren accepteren cryptocurrencies als betaalmiddel naast fiatvaluta’s.


Virtuele valuta worden steeds populairder als middel om tegen lage kosten en hoge snelheden betalingen te verzenden en te ontvangen. Litecoin werd bijvoorbeeld ooit gebruikt om $ 99 miljoen te verzenden, en de afzender maakte slechts $ 0,40 aan transactiekosten.

Cryptocurrencies worden ook gebruikt om anonieme transacties uit te voeren waarvan gebruikers niet willen dat andere mensen hiervan op de hoogte zijn. Monero en Zcash zijn in dit geval het populairst gezien hun focus op privacy. In dit geval kan men de twee gebruiken om geld te sturen zonder aan een bank uit te leggen waarom ze verzenden en naar wie ze sturen.

Digitale valuta zijn ook naar voren gekomen als betrouwbare instrumenten om sterke censuur te omzeilen. Het is gebruikelijk dat bankrekeningen en activa van mensen worden bevroren. Cryptocurrencies fungeren als een censuurbestendig alternatief voor het opslaan van rijkdom die slechts door één persoon kan worden geopend en beheerd met behulp van een privésleutel.

Ik heb wat crypto vast !!! Wat nu?

Naarmate de tijd verstrijkt, zien we steeds meer plaatsen die crypto als betaling accepteren, hier is een artikel over waar u cryptocurrencies kunt uitgeven.

Toekomst van Cryptocurrencies

De populariteit van cryptocurrencies zal naar verwachting blijven groeien naarmate mensen hunkeren naar snelle, veilige en goedkope manieren om geld te verzenden en te ontvangen. Aangezien de blockchain-technologie blijft evolueren, kan het een kwestie van tijd zijn voordat deze vorm van betaling zijn weg vindt naar de reguliere industrie..

Nieuw in deze wereld? Bekijk de ultieme beginnershandleiding over hoe u in crypto kunt investeren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me