Als je ooit van het Ethereum-platform hebt gehoord, heb je misschien ook wel eens gehoord van Ethereum Gas. Dus, wat is Ethereum Gas? In het artikel van vandaag zullen we er meer over ontdekken.

Wat is Ethereum Gas?

Ethereum Gas is de basiseenheid van elke rekeninspanning die wordt genomen om bewerkingen uit te voeren binnen het Ethereum-platform. Dit betekent dat voor elke operatie, inclusief de uitvoering van slimme contracten, eenvoudige transacties, enz., Wat gas moet worden uitgegeven.

In eenvoudige bewoordingen zijn het de vergoedingen die moeten worden betaald voor een operatie die op het netwerk moet worden voltooid.


Voordat we echter diep in Ethereum Gas en zijn werking duiken, proberen we te begrijpen wat Ethereum is?

Wat is Ethereum?

Ethereum is een platform dat bovenop de blockchain is gebouwd. Het is gebouwd als een gedecentraliseerd netwerk waar ontwikkelaars Dapps kunnen bouwen en slimme contracten kunnen schrijven. Het is vergelijkbaar met internet plus de voordelen die blockchain biedt. Omdat het van nature gedecentraliseerd is, bestaat het uit knooppunten. De knooppunten nemen op hun beurt deel aan de consensus over het netwerk. Ze gebruiken verschillende consensusalgoritmen zoals Proof of Work (PoW) of Proof of Stake (PoS). Ether wordt gebruikt om het systeem van stroom te voorzien. Lees er hier meer over.

Gebruikers hebben toegang tot Dapps die op Ethereum zijn gebouwd en kunnen ermee communiceren, net zoals ze communiceren met apps op internet. Dit leidt ons naar een interessant concept van Ethereum Virtual Machine (EVM). Laten we onderzoeken.

Ethereum virtuele machine (EVM)

Om ervoor te zorgen dat bewerkingen met stabiliteit en nauwkeurigheid worden uitgevoerd, wordt EVM gebruikt. Dit betekent dat als u een transactie naar uw vriend stuurt, deze binnen EVM wordt uitgevoerd. In eerste instantie wordt de transactie vermeld op het Ethereum-netwerk, waarvoor de bewerking moet worden voltooid. Hier komt het concept ‘Gas’ om de hoek kijken. Zonder gas kan de transactie niet worden uitgevoerd. De benodigde hoeveelheid gas is ook afhankelijk van de complexiteit van de transactie. Hoe complexer de transactie is, hoe meer gas er nodig is om deze uit te voeren.

Wat is gas?

Een transactie kan meerdere bewerkingen vereisen en daarom wordt het totale benodigde gas berekend als de som van alle bewerkingen.

Hoe wordt gas berekend?

Gas wordt berekend met betrekking tot ether (ETH). Aangezien Ethereum ether gebruikt om zijn transactie van brandstof te voorzien, is het duidelijk dat gas dienovereenkomstig moet worden berekend. Ook kan het eenmaal uitgegeven Gas niet worden teruggevorderd, zelfs niet als de transactie mislukt.

Dus, hoe het wordt berekend. Het wordt berekend met een eenvoudige formule van TX-vergoeding = gaslimiet * gasprijs.

De prijzen kunnen zowel in ETH als in USD zijn. De transactiekosten (TX-vergoeding) worden betaald aan mijnwerkers voor het uitvoeren van computationele bewerkingen en het oplossen van een blok transacties.

Zoals we al zeiden, bestaat het uit twee componenten.

  1. Gaslimiet
  2. Gasprijs.

En als je iemand gewoon ‘Gas’ hoort zeggen, bedoelen ze dat ‘Gaslimiet’.

Laten we een voorbeeld bekijken om te begrijpen hoe het werkt met behulp van een analogie.

De gaslimiet is in dit geval gelijk aan de capaciteit van de auto om het gas of de brandstof vast te houden. Nu is de gasprijs gewoon de kosten van de brandstof van de auto.

Nu staat er $ 15,00 per galloneenheid voor de auto. Evenzo zal het voor 20.000 gas 40 GWEI per gas zijn.

Met het bovenstaande begrip kunnen we de totale transactiekosten van een transactie berekenen.

Transactiekosten (TX) = gaslimiet * gasprijs.

Gaslimiet

Gaslimiet wordt voor elke transactie ingesteld om ervoor te zorgen dat het Ethereum-platform stabiel blijft. Dit betekent dat u een beperkte hoeveelheid gas kunt uitgeven. Het wordt ook gedaan om ervoor te zorgen dat niemand veel ETH betaalt voor een transactie.

Evenzo kan de gebruiker ook een lagere gaslimiet instellen en de transactie laten doorgaan. Maar pas op met hoeveel u de gaslimiet verlaagt. Als u het teveel doet, loopt de transactie “zonder gas”. Hierdoor zal uw transactie mislukken.

Het Ethereum-netwerk zorgt er ook voor dat niet-verbruikt gas wordt teruggegeven aan de eigenaar.

Gasprijs

Gasprijs is de prijs per eenheid gas. U kunt de gasprijs van elke transactie instellen. Als u dit echter doet, duurt het langer voordat uw transactie is voltooid in vergelijking met een transactie waarbij een hogere gasprijs werd gebruikt. De gasprijs blijft veranderen volgens het netwerk. U kunt het nakijken Ethgasstation.com. We adviseren altijd om de gasprijs te gebruiken in de buurt van wat op de website wordt weergegeven.

Met elke moderne Ethereum-portemonnee kunt u de gasprijs en gaslimiet instellen. We raden MyEtherWallet en MetaMask aan voor een betere veilige afhandeling van transacties.

Wat is het volgende?

Dit brengt ons bij het einde van het artikel. Als je nog steeds denkt dat er iets is gemist, vergeet dan niet het commentaargedeelte hieronder te gebruiken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me